Токсичните връзки. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Токсичните връзки.
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1375 пъти
Преди да започна, ще ви помоля да не пращате никакъв хейт към хората споменати в тази история. Пиша я защото се тревожа за най-добрата ми приятелка. Историята ще е дълга, ама какво да се прави.

Най-добрата ми приятелка се казва Аби, а сегашният и приятел се казва Аксел. Те се запознаха онлайн. Бяха много добри приятели. След около месец Аби ми каза че харесва Аксел. И той я е харесвал. Тя е също и моя онлайн приятелка(вече не но тогава беше) и се оказва че Аксел е от моят град. Всичко прекрасно нали? Не точно. В началото на годината той се държа токсично с нея без причина. И под токсично имам предвид че и се сърдеше за глупости и после се държеше все едно нищо не е станало. Един път Аби беше уморена и не и беше до видео чат и той и се разсърди. Даже приятелите на Аби застанаха на негова страна. Тогава и приятелите и почнаха да и се сърдят за подобни глупости и вдигаха скандали. На следващият ден се държаха все едно нищо не е станало, а като тя го наблегне в разговора те почват да я обвиняват. Малко по-късно си направиха група и в групата Аксел пращаше някакви момичета които са почти голи и казваше "Кво мислите за тая? " и всички си пишат нормално, а като Аби праща снимки на момчета той вдига скандал и приятелите на Аби пак са на негова страна. Също и като пращаше тези момчета, Аксел и казваше че ще се самоубие зашото Аби не го е обичала и той не е достатъчен, и абсолютно никой не го обича.

П. С ако не знаете какво е токсична връзка и токсични приятели... Вече разбрахте.

Всичко се оправи и от месеци тя не ми писа за него и си мислех че го е блокирала и изоставила(казано по-културно) и бях спокойна. Не я питах за да не я притеснявам, защото знаете ли? Все пак заради него 100 пъти си триеше профила и си взимаше почивка.

Сега какво става? С Аби се запознахме на живо. След седмица се прибира и ми е гадно. Та, нали ви казах че Аксел е от моя град? Познайте какво стана? Преди два дена я бяхме с и тримата заедно. Аз не съм виждала негова снимка, защото не съм карала Аби да ми праща. А и профилната му не беше негова снимка. Аз си мислех че се е запознала с тоя случайно, но по-късно разбрах че е той. Стана ми гадно. Два дена по-рано бяхме пак заедно и забелязах че има смучки. По едно време я помолих да дойде с мен до тоалетна. В тоалетната я попитах за тези смучки и тя ми каза че е са заедно с Аксел. Трябва да получа Оскар за реакцията си. Казах и "Ако не е проблемен се радвам за теб. ", а в същия момент си мислех "Тя глупава ли е? " и исках да я ударя силно, така и така сме лице в лице(но се досетих че и аз правя така с приятелите си и не я съдя понеже и аз съм същата). Тя каза че тогава просто е бил в тежка депресия и след тези скандали ходил на психолог. Страх ме е да не я нарани отново. Не го харесвам въобще.

От тук излиза въпросът ми: Токсичните хора променят ли се към по-добро? Заслужават ли... сигурно стотин шанс вече(такава е ситуацията)? Токсичната връзка може ли да стане здравословна? Просто се тревожа пак да не станат такива драми и да я заплашва че ще се самоубие и такива простотии.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: c1d2ff6b23
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Момиченце, токсичен може да бъде всеки, даже и ти, ако много си вреш носа в чужд живот и чужди връзки. Дали ти харесваш гаджето на приятелката си или не и дали одобряваш връзката им, няма никакво значение. Гледай себе си и давай мнения само ако ти ги искат. Това, което на теб ти изглежда токсично, за други може да е съвсем нормално. Всеки решава за себе си.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: c3fb28f1f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не, токсичните хора не се променят. Нито токсичните връзки. Но остави приятелката си да реши какво да прави. Не й се меси. Може да е просто урок житейски, който трябва да научи. Ти си гледай своя живот. Кажи и откровено какво мислиш по въпроса и я остави на мира.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: eee88aa448
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката: Няма да се меся в отношенията ми. Само ще чакам от нря ако има нещо да ми каже. Няма излишно от нищото да и пиша „как е връзката ви” „скъсахте ли” или тем подобни. Както номер 2 казва, това може да и е за урок. Но няма да се меся в отношенията им освен ако тя не иска мнение, защото е токсично както каза номер 1.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 8ed5057cae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Токсичните хора и токсичните връзки не се променят. Връзките с токсични хора с времето стават още по токсични. Момичето трябва само да осъзнае, че този не е за нея.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 5fd3b99e9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   От авторката: Сега си чета стари истории и тази е едната. Та искам да направя един ъпдейт. Не им се месих в личните работи. Само когато Аби ми пише за него, тогава. И то доста често ми писа или че са се скарали, или че са скъсали или че са се събрали наново. По едно време тя стана гадже с един друг, ама се осъзна че тръгва по лош път. Аз даже понякога като ми пише си мисля че е това момче, а не Аксел.

Не знам дали Аби и Аксел са заедно. Но май вече окончателно се разделиха преди 2 месеца. Поне тогава си дадоха почивка един от друг и тя ми вика че той не и е писал.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker