Мъже около 35 г. без книжка, кола, и жилище, но аз имам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мъже около 35 г. без книжка, кола, и жилище, но аз имам
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 9218 пъти
Здравейте, бих искала да чуя мненията на хора около 30-35 г. Може би тази тема е банална, но моля, който желае да сподели мнение, който е отегчен, нека да подмине.

Жена на 35 г. съм, самостоятелна, живея в собствено жилище. Това го пиша, за не ме обвините в меркантилност. След приключила връзка отново излизам на срещи с мъже с желанието за създаване на връзка. Какво прави впечетление - доста често срещано е мъже с добри доходи да нямат кола или книжка, защото било ненужно и създавяло излишни битовизми. Добре, това е въпрос на личен избор, но при условие, че аз имам книжка и кола, трябва ли да си променям стандарта, за да се нагодя, с идеята да опозная човека първо? Ами никак не е приятно, например, преди пътуване за море да трябва да проверя маслото, гумите, изправността на колата и после да ида и да взема господина от другия край на София. После шофиране 400 км, примерно. Уикенда пак същата работа, ако имам желание за разходка извън града, пак трябва да се погрижа. Това нормално ли е или аз съм старомодна? Как да приемеш сериозно такъв мъж, като излиза така, че аз го обгрижвам още от съвсем начален етап от отношенията? Лошото е, че не е само един такъв случай. Същата работа и с жилището - голяма глупост било да се тегли кредит, по-добре на квартира или с родителите. Меркантилност ли е това, че ми правят лошо впечатление тези неща? Говоря за хора с по-добри финансови възможности, който масово предпочитат лесен и неангажиращ живот. Вие как мислите? Споделете вашия опит, ако сте на сходна възраст и излизате по срещи.


.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 135

преди: 3 години, 8 месеца
hash: ba86fe4791
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

1.   С мъж без кола и книжка никога не съм излизала и НЯМА да изляза за нищо на света, какво остава нещо повече. Глезльовци и примадони не ми трябват. Жилището също след 35г. е нещо задължително.

На 24 съм и имам жилище. Кола и книжка от 5 години. За мен е срамота мъже да се оправдават с битовизми. Дай цял живот друг да ни гледа, да ни вози, да ни пере и т.н. Човек трябва да си има един стандарт и да не пада никога под него. Поздравления! Имам приятел от повече от 2г. и не съм го чула никога да измрънка за нищо - това не го ям, там не ходя, студено ми е, изморен съм, каквото и да било от този род. Иначе те разбирам - мъжете масово вече станаха по-жени и от жените, че и с по-големи капризи. На прав път си. Късмет в срещите :)

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 741d2af546
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Ако мъжът е стабилен и с характер и накрай света ще го вземеш.
Но ти явно попадаш на някви разглезени педали дето ръцете са им битер от женски.
Има и по лош- вариант веднъж двама познати с книжки но без шофьорски стаж не могат да сменят гума на баничарка на закъсала жена шофьор. Нещо по лошо не могат да сложат крика правилно на жлеба в релсата та да падне да им смаже ръцете.
Такива путьовци не бива да се качват на кола камо ли да я обслужват!
Як тигър съм зад волана и всичките жени дето съм извозвал по стотици километри казват, че се чувстват много сигурни при мен.
Не обичам да ме возят жени, но как да карам чужди коли.?
С жилището е съвсем различно. Кола може да намериш лесно и изгодно, но с жилище в София!!! да си набия якия кур отзат с доживотен кредит няма как да стане. По добре да си живея сам на квартира и при познати от колкото да си сложа банкерския нашийник, дето ще ни стяга като бесило.
Та аз след 15г ще съм на 50 ако доживея и ще внасям кредити и ще се намирам все още в чуждо жилище, защото докато не внесеш и последната стотинка практически нямаш нищо!!!
Позволявам си да на пиша това-М35 съм с кола и собствено жилище идеално стегнато в малък град и без никакви доходи в момента и без жена и не излизам по срещи и тн. но....
Как става така, че много жени искат подсигурен мъж, а си намират тъкач гол като пушка дори на тяхна издръжка или отиват при някой манго в нелегална колиба в махалата или го приютяват вкъщи.
Вече доста често наблюдавам тази картинка.
Айде обяснете това?

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d8642350ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Разни хора-разни идеали. Търси си подобен на себе си. Само че повечето такива на тези години вече са женени с деца. Останали са плейбои, разочаровани разведени и стари ергени киселяци. В общи линии изборът намалява с възрастта, както знаеш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2f7061fe26
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторке, хората са различни. Аз съм на 34, имах кола до скоро, блъснах я и в момента е в полицията. И да ти кажа честно, за три месеца без тая тенекия ми олекна. С приятелката ми отидохме на море с влак, на два пъти наехме кола за пътуване уикенда. И се замислям, като ми дадат колата, да я дам за скрап и да не се занимавам изобщо. Полезна е, но установих, че се чувствам добре и без нея.
За жилището - хайде моля ти се, трудно ми е да повярвам, че някой на 24 или дори на 34 има жилище, което си е купил сам, без ипотека. А докато още го изплащаш, нямаш жилище, то е на банката.
Ако тръгнем да анализираме дали е по-добре под наем или със заем, има томове, изписани по въпроса. Защитават се и двете тези. Аз моята няма да я казвам, но и в двете има много истина и не бих упрекнал човек, избрал един или друг вариант. Познавам хора с 1000 лв. заплата, които имат жилище, познавма и милионери, които плащат хиляди левове наем за луксозен дом, понеже предпочитат да не затварят пари в него, а да ги въртят. Хората са различни.
Но и не бих те упрекнал, ако за теб е важно мъжът да има кола и апартамент. За мен например е важно жената да изглежда добре и да се поддържа. Аз спортувам активно и не бих търпял някоя дебелана. Та, ако ти имаш жилище и кола, е нормално да искаш подобен мъж.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: fd78f9b6fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Има мъже за които колата е по-важна от жената, много ми напомняш на тях.

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d723adc454
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Да ти кажа, добре е, че изобщо имаш избор, така че вземи от наличното. Че нямал кора и жилище е най-малкия проблем, въпросът е дали иска да е с теб. Аз съм последният човек, който ще ти каже, че на 35 г. си стара, но има много такива мъже. И прочети три пъти какво ти е написал номер 3. Защото това е самата истина, особено последните две изречения относно избора.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 3b0f56d922
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Не е нормално и не е меркантилнист. Но сега всички изпадняци ще се опитат да те убедят колко си зле с всякакви обиди и квалификации. Не им се връзвай. Сама не е добре, но е в пъти по-зле да търпиш такъв. И докато се отърсиш от вината и събереш смелост да го напуснеш, времето ще ти е минало.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 12f18bc42c
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

8.   А бе 24 годишната, сама ли си го купи тоя апартамент, че толкова се хвалиш? Или мама и тате. От години имала кола. На 19 сама ли случайно си купи колата?!
Аре не ме карай да се смея. На твойтв години съм и само като ви чуя как говорите и пълен смях.
Била самостоятелна. От 14 годишен живея сам.
Чак на 26 си взех кола, тя наща видиш ли на 19 и даже било срамота, че нямаме. Срамота е да се прайш на велика, след като си принцесата на татенцето. Срамота е мъжете да ви слугуваме цял живот щото така са ви научили още от раждането.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 74cbf25636
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Е какво, ако е разведен? Авторката едва ли си търси девствен.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 6c41bd3ac1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да, доста е нелепо да возиш някой като ,,Някоя принцеса,, ха-ха. И да проверяваш маслото и гумите преди пътуване.На времето още, когато нямах книжка, бях на среща с една мацка, която ми предложи да отидем до града с нейния скутер, съответно тя да ме вози.Отказах категорично, и отидохме пеша.Колкото до собственото жилище, не всеки има наследтсвено такова.Не знам за България, но в чужбина сам човек да се нагърби с ипотечен кредит, трябва да взимаш доста висока заплата.Но пак смятам, че това не е сам човек.Аз бих взел, ако имам сигурна жена до себе си.Заедно да градим заедно да правим, а и един ден като се изплати да знам, че ако се случи нещо с мен ще има на кой да го оставя.На сам човек не му трябва много.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: c923442cfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

11.   Ха, аз съм жена и имам книжка и кола. Е, още съм на квартира, на 29г. съм. Излизам с мъж без книжка и кола, а е на 34г. Не се интересува просто човека от тези работи. Аз пък да! За мен е удоволствие да се грижа за колата си, да правя рутинни проверки и дори сама си сменям гумите и правя леки ремонти. Взимам моето момче всеки път на разходки с колата, във и извън града по ресторанти, кафета, морета и планини. На мен не ми е проблем да си карам дори и 1000 км, удоволствие ми е. Важното за мен е човека - мъж на място е, с характер, забавен, тръгнал е от нулата а сега има малък бизнес. Разбираме се страхотно и си подхождаме. На мен не ми е проблем това че няма кола и книжка. На него явно също, защото не е и от онези мъжкари, които се комплексират ако жената е наравно с тях. Съвременен пич е и си прекарваме страхотно заедно.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 76bf3e9831
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 1, доста кухо парче си. :)
Не случайно, че се навъдиха комплексарчета на по 20 години, които нищо не знаят за живота, но вече търсят коли и апартаменти, а накрая други им пердашат приятелките :)
Авторката да си търси себеподобни, няма какво да филмира и другите. Един младеж чете това, и си казва: Мен без кола и жилище ще ме игнорират яко! Влезте малко в реален свят.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: b07360a1b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

13.   Може някой да ме обвини, че не съм еманципирана, но нека не съм. За мен е безумно да вляза във връзките, които описваш - ще ходя аз да го вземам от тях, да го возя, все едно е някоя девойка - как ли пък не. Имам кола, но не искам да карам аз до морето, подвигът ми е да се закарам до работа на 15 минути и до магазина. Имала съм една връзка с мъж, който не смяташе нито да се изнася да живее сам, нито да купува кола и повече не повторих. Мъжът трябва да шофира и точка. Съпругът ми също шофира и не му е проблем да поддържа колите ни, естествено че когато ходим до морето или където и да било, шофира той, а не аз. Може да съм старомодна, но ми харесва мъжът да носи торбите, да ми отваря вратите, да мести тежко, да шофира и да изкарва повече от мен. Така се чувствам жена, а не шофьор или хамалин. Който харесва друго - негово право си е, аз си харесвам женската роля в семейството:)

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: ebdb686b10
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

14.   Това за която говориш опира до стандарт. Надали си си изплатила жилището сама. По-скоро ти е дадено. Въз основа какво ти е дадено на готово, обикновено поради двама родители, а може би и техните, зависят много аспекти от успехите ти. Аз съм на 27 - ами нямам кола. Намам къща. Това са разходи. Образован съм в чужбина с професия и пак не мога да изкарам пари. Това говоря на независимо на кой пазар. Хората учили и със професия също не получават достатъчно, както или пък сигурност в работата. Не е като едно време. При повишени цени на имотите и нестабилен пазар който се променя постоянно, това води и до други бариери за купуване на жилище. Това е стрес който надали изживяващ. Тава се отнася и за колата евентуално. Ако за който говориш плаща по 50 лв на месец за публичен транспорт, то спестява от ремонт на кола, гориво, застраховки, пътни такси ала-бала. Вероятно този дето е без кола планува доста повече.

Ако искаш мъж със всичко това за които говориш, вероятно говориш за стандарт. Ти надали би искала да споделяш трудности със някого. От там разбира се идва проблем и с връзките, включително и моят. Когато хората са на различни етапи във възможностите си и нямат обща трудност / цил - ами надали нещо може да стане от тая връзка. Стандарта и интересите са различни. Ти не искаш проблемите на другите, а ако те бяха теб - надали и те. Това е. Ти на този етап търсиш кефа и си на друго измерение със предизвикателства и свободи за решения.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: fd7c8bb5f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Търси такъв с кола. Не е важно дали му трябва и битовизмите. Но до 35г щом няма жена и деца и уж има достатъчно пари какво е правил? От излишно свободно време е нормално поне една книжка да е изкарал. Щом не е значи нещо куца - може да изпадне в мислене дали да се жените и да вземе решение на 50г.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 57859f189b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   Съпругът ми беше на 35, когато се запознахме. Книжка имаше, но кола - не. Заживяхме в моето жилище, неговото остана на разположение на бившата му жена. Постепенно си стъпи на краката, заедно си купихме кола, ремонтирахме си пак заедно и вилата, той започна нова, по-добре платена работа, оженихме се и така. Но аз много го обичах и продължавам да го обичам, така че изобщо не съм и регистрирала факта, че няма кола, беше ми важно да усещам устните му върху моите. Когато се влюбиш, авторке, не 400, а 2000 км ще си съгласна да изминеш и то пеша само и само да си с любимия.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 35bef9e05a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Аз съм мъж на 29. Смятам, че всеки мъж трябва да има кола. От София съм. На 18 години като взех книжката и не съм слизал от колата. В един момент ми омръзна от задръствания, простотии и напрежение и започнах да редувам - кога с градския транспорт, кога с колата. Гледам да съм оптимален. Когато имаш удобен транспорт до работното си място или до друго място където отиваш - магазин (и не се налага да се товариш), разходка, среща, ресторант и т.н. за мен е безсмислено да се буташ с колата. Хем замърсяваш околната среда, хем правиш разходи, хем си създаваш напрежение. Но има и едно голямо НО. Колата е необходима. Ще се наложи да купуваш нещо по-голямо или в по-голямо количество, ще се наложи да пътуваш до някъде (по работа, на разходка, на почивка), не дай си Боже ще се наложи до болница да караш някой. Та, ако искаш да влачиш като магаре покупките, да пътуваш като бекяр с раницата по влакове и автобуси и т.н. не ти е нужна кола.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 4f3c219f27
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Мъже без амбиции и цели. Какво ще предложат на една жена? ! Няма полза от мазохизми, от издигане в култ на някой си. От огромна любов и заблуда жените си патят.
Като забележиш разлика още в началото в мисленето, целите, мечтите, шансът нещо да се промени в бъдеще е малък. Няма как някой мъж до 30-тата си година да е живял така и като те срещне магически да се промени. Просто ще се мъчиш само. Но като го осъзнаеш, младостта ти ще е минала.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2f7061fe26
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Хора, отвращава ме това мислене, да съдим за някого по материалните придобвики. Ами външност, привличане, общи интереси?
А замисляме ли се това консуматорство какво причинява на околните и на света?
Например за мен е абсурдно в претъпкан град като София всеки ден да си с кола. Познавам хора от Лондон, от Москва, от Ню Йорк, там никой не шофира, просто няма условия. А замислете се, всеки с кола, това нещо какво плюе във въздуха. И всички го дишаме - от там проблеми с белите дробове, повишен риск от рак. И въглеродни емисии, глобално затопляне. И задръстванията, които ти изяждат цялото време. Понеже на Ганьо му е под достойнството да се качи в градския транспорт, а камо ли да чете там. А реално колата е лукс, достъпен за не повече от 10% от населението на света.
С авторката явно няма да си допаднем. С такова мислене не бих я погледнал, ако ще неземна красавица да е. На 35 съм. Да кажем, че съм добър в това, което правя и имам не лоша кола. Но си я взех изцяло защото съм фен на марката. Реално я карам два пъти в месеца, като реша да се разходя извън София. На работа нямам нерви да ходя в задръстванията по един час, след като с метрото ми е 20 минути. Сегашната ми приятелка чак на втория месец разбра, че имам автомобил. Просто излизахме вечер след работа, пиехме по нещо и после у нас или у тях с такси. Чак като отидохме на планина я качих. Не ходя по срещи с колата. Не че се крия, просто искам да изпия спокойно едно-две.
Апартамент нямам. Предпочетох 200к кредит да ги инвестирам в бизнес. Не знам правилно ли е било или не, времето ще покаже. Засега върви добре. Собственият имот и животът под наем имат плюсове и минуси и всеки трябва да прецени какво му пасва. Аз лично за жилище ще мисля, ако тръгна да създавам семейство. Приятелката ми мисля, че дори не знае, че съм под наем, не е ставало дума. Не ми е искала нотариален акт.
Реално за мен при връзка с жена е много важно да има взаимно привличане, общи теми на разговор, интереси, ценности, секс, романтика. Ако е с мен заради кола или жилище, за какво ми е. Ако ще е срещу материални придобвики, има топ мадами по 200-300 лв. на час.
Хора, далеч не всички са като авторката. Не го мислете, кола си вземете само когато може да си позволите и решите че ви трябва (за работа или за да ѝ се радвате). А за жилището, най-добре почетете доста по въпроса преди да вземете информиран избор. За жените/мъжете - подбирайте по-внимателно.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 9f302aa9ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   Разглезена богаташка, получила всичко наготово и иска да продължава да го получава....
Не всички са се родили в семейства на измамници, наркодилъри, рекетьори, убийци и министри, какъвто ни е "елитът".

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: b7679f1e47
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Аз пък съм жена на 23 и хич не мисля да имам кола скоро. Някога, ако ми потрябва. И не ги разбирам тея, които се бият в гърдите с едната кола и книжка сякаш е велико умение и лукс. Якия кеф за таратайка, за да ходят с нея до работа и обратно. Напомнят ми за типичния селски бек с бмв-то и анцуга, за който каруцата е върхът на вселената, най-големия успех и сякаш кара совалка, а не просто кола.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8f6aa370fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Авторке, ако наистина обичаш този човек, изобщо няма да те интересува има ли кола или жилище. И както е казала номер 16, не от другия край на София, ами от Владивосток ще отидеш да го вземеш. Не е задължително всеки да има кола. Аз съм на 37 и кола си купих на 30, а книжка взех на почти 28. Повечето мои връстници си взеха книжките като направиха 18 или малко след това. Мен тогава ме интересуваше какво и къде ще продължа да уча, а и родителите ми нямаха кола, нито пък имаха пари да ми купят. Беше безсмислено да ставам шофьор по това време. След като завърших пък исках да се развия професионално и така. Честно казано не съм усещал особено липсата на кола. И сега ползвам автомобила основно за ходене на работа, почивки и пренасяне на по-обемни покупки. В останалото време си се движа пеша. Собствено жилище пък си купих преди малко повече от 3 години. Имам познати, които бяха 8 години заедно преди да си купят жилище. Други мои познати също са живели десетина години по квартири преди да си купят жилище. Най-важното в една връзка са любовта и привързаността. Ако ги няма тях колкото и къщи и коли да има някой, всичко се разпада много бързо.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 72dc5ba47d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

24.   От Авторката. Благодаря на всички, които писаха. Интересно ми беше да прочета безпристрастни мнения и споделен опит. Както някой написа, явно опира до стандарт и начин на мислене. На 35 г. съм далеч от мисълта за любов от приказките и че ще последвам възлюбения на края на света. Просто много рядко се случва и на тази възраст по-скоро търсиш съвместимост и да понасяте различията си. Колата и жилището аз виждам като възможност за по-интересен и осигурен живот. И не, не съм разглезена богаташка. Колата ми е стара, а жилището не е голямо, но си го изплатих бързо със спестени пари от заплати и кредит, който изплатих. Тънкият момент е да вземеш тип жилище, което може да си позволиш да изплащаш, без да се заробваш за 30 г. Или месечната вноска е колкото месечен наем, например. Просто инвестираш с ясната мисъл, че може да загубиш, но пък да плащаш наем в чужд джоб, не го разбирам. Или да живееш с родители, поканиш приятелка и майка ти да почуква на стената. :) Колата и жилището бяха само пример. Всичко опира до начин на мислене, което май се оказва ключово за една успешна връзка. Някои мъже не искат и деца, защото реват и ще консумират пари, но не виждат какво благо и стойност са. Вкарвала съм се в доста рискове и ситуации, от които научих да не се страхувам, и придобих житейски опит. Просто виждам нещата като възможност, а не битовизъм. И тогава тези мъже, които не харесват коли, апартаменти или битовизми започват да се чудят и избиват комплекси. Ами не съм си стояла в зоната на комфорта и съм се научила, вие къде сте бляли, хохо. Моят съвет към по-младите мъже е да не чакате да срещнете някоя жена и чак тогава да започнете да градите основи за семейство, просто защото човек не може да натрупа опит или средства за месец-два. Не всички жени са златотърсачки и когато срещнете стабилна жена, трябва да има какво да предложите, не само външност, уж високи доходи и разнообразни хобита. В крайна сметка сме жени и търсим стабилност и смелост в мъжете. Клише, но е станало клише, защото много жени са достигнали до този извод. Все пак е много приятно да се наконтиш и мъжът ти да дойде да те вземе за романтичен уикенд. А и ако знае какво да прави, ако се спуска гума или закъса на пътя, цена няма да има. :) Благодаря, още веднъж за мненията.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: e458d10c78
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Имам усещането че повечето не четат темите изобщо, а са на принципа 'едно си баба знае, едно си баба бае'. Авторке ти също не си описала ситуацията максимално точно. Проблема явно не е наличието на кола/книжка а отношението на въпросните мъже. Просто си попаднала на кофти стока - за това къде ги намираш такива несериозници и използвачи, сама ще кажеш. Промени средата и преценявай повече мъжете преди да се хванеш с някой. Може да се огледаш за някой по-млад също, понеже на 35 и ерген по принцип е показателно за липса на интерес към сериозни ангажименти.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 4f3c219f27
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   23, тоя мъж да няма да е принцеса, че жената да го взима?!На днешно време ролите май се размениха, мъжете станаха слаби, беззащитни девици, които трябва да ухажваш повече и коткаш.
Каквато и любов да ме налегне, толкова няма да ми изпие ума,че да търча с кола да го прибирам и от Луната. Като е мъж, ще дойде той.
Авторката е по-скоро е против това живеене ден за ден и без мислене за бъдещето, което става масово след много млади мъже.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 3fe2f48e82
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Много трезво разсъждение номер 20, браво

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 38abb9fe1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

28.   Всеки сам си решава какво иска, важното е да се чустваш добре.

Аз съм на 35, имам дете, вече съм необвързан, имам от десет години кола и самостоятелно жилище, но сега живея с майка си, не ми се живее сам и си взимам наемчето всеки месец. Спокоен съм и ми е кеф, чувствам се свободен в бъдеще да правя, каквото си реша. Грижа се непрекъснато за детето с гледане и пари! Бях дълго време обвързан, дано не се излъжа пак да сложа хомота и да ви търпя постоянните претенции за излизания, кафета, екскурзии, подаръци, помагане в домакинството, което правя по - добре от вас, постоянно да ви търпя смяната на настроенията, а вие и един секс не може да дадате като хората. Ясно е каква е вашата игра, първо мили и леко претенциозни момичета, излъгвате мъжа и после като родите ставате богини! Много мъже-бащи споделят моето мнение. АМИН!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: e458d10c78
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

29.   Авторке добре започна темата, но с коментар №24 се издаде че си дошла да се похвалиш колко успяла и опитна си в живота, не да търсиш съвет. Аз мога ли да те попитам, аджеба, щом си толкова опитна, защо избираш мъжки курви за партньори и защо си сама на 35 ? Май нещо не излизат сметките, пък ти се утешавай с колата и жилището.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8da63fe15a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

30.   Не, не е задължително кола и собствено жилище, нещата се случват след сериозно обвързване. Поне аз се сещам за двама, които си стъпиха на краката. Постъпиха правилно, тъпо е да си сам и да плащаш за квартири и коли, ако не са ти необходиюост. Иначе излиза, че заради тях ти връзват, което е обидно.Едното момче си беше заклет геймър, трошеше се до 25 да играе и не бачкаше! Появи се една, и веднага се взе в ръце. Мъжките качества се изразяват далеч от материалните неща. Тези неща са само удобства, но връзкаите оцеляват и без тях. Има проблем в ТВ-то на Gold Digger-ките, не другаде. :)
Мъж се променя и на 40, просто му трябва стимул.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 7de96edd14
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   И аз като 29 нещо не разбирам. Е, нали аз имам жилище, т. е. имаме къде да живеем? И вилата е моя по наследство, но нали имаме къде да отидем двамата за уикенда? Какво като имотите са мои? При един евентуален развод, те пак си остават мои, защото са придобити преди брака. Дотогава те са наши. Кола, колкото да си по-свободен в придвижването, не е бог знае колко скъпо нещо, една година по 200 лв. спетсени от бюджета и готово. Оттам нататък градите бъдещето си и се радвате, че базата вече я имате, не се налага да теглите ипотечни кредити и да се заробвате, а да използвате тези пари като капитал за нещо друго. Но всичко това е, ако за жената е важно да казва "ние", визирайки семейството си. Ако и в тези отношения продължава да е "аз", то предполагам, че мъжът да "не пада по-долу" от нея е важно. На мен пък ми е важно да се обичаме и да имаме уреден и спокоен живот. Аз хубаво имам вила от баща ми, но ако не е мъжът ми, абсолютно не мога да се оправя с поддръжката й и тук не става въпрос за пари, а защото нищо не разбирам от строителни работи, нямам понятие от електричество, канализация и т. н. Дори да извикаме майстори за тези неща, пак мъжът ми трябва да се оправя с тях.
Счетоводството е неприложимо в любовта, тук сметките никога не излизат. Имам познато семейство, които си делят дори тоалетната хартия, купуват си я поотделно. В хладилника двамата си имат отделни рафтове и там си слагат продуктите, които всеки си е купил, т. е. като сядат на масата, всеки си яде неговата храна и не пипа тази на другия. Не съм им влизала в спалнята, но предполагам, че и там всеки сам си е купил възглавницата и пантофите. Допускам, че авторката би се чувствала добре в едни такива отношения.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2168fc717f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

32.   Много тъжно е, че жена на тази възраст е стигнала до там, че критерийте и за мъж да са притежание на кола и жилище. Всяко цигане работещо на строеж има кола и евентуално къща в някое село. И в нейните очи това го поставя по-високо от преподавател с академична степен, поет, програмист журналист, но без автомобил и живеещ под наем.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 72dc5ba47d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

33.   От Авторката. Целта на темата не е да се хваля, въпреки че вероятно така е прозвучало. Търся различни мнения, за да открия къде греша и дадох допълнителна информация за мен, за да обясня логиката ми. Дали някой в анонимен сайт ще ме потупа по рамото и ще ми каже колко съм добра, няма значение за мен. Повечето се хванаха за колата и жилището, което не беше идеята ми. А по-скоро, че на тази възраст търся равностоен партньор, които не се страхува от отговорности и това явно се тълкува като меркантилност. Битовизмите и парите са голяма част от едни отношения и когато единия обича лесния живот, а другия носи отговорността, колкото и голяма да я любовта, започва да тежи. Това Ние, за което говорите, се превръща в Аз и то за неща, за които просто имам нужда от мъжка помощ. Да, в идеалния случай мъжът и жената ще градят заедно, но на 30 търсиш партньор и всеки е изграден характер вече.

Защо съм сама на 35 г? Ами защото не всички дълги връзки завършват с живели дълго и щастливо по ред причини. Работя от вкъщи в последните години и опцията за запознанство са онлайн приложенията. И там има всякакви хора, и точно там съм се запознавала с мъже с добри професии, търсещи връзка, но по лесния начин. Търсят връзка, имат възможности, но бягат от всякакви битовизми, което явно не ме устройва. Не мога да съм майка и закрилница на 30 годишен мъж.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8140e700ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

34.   И това жилище ти ли си го купила? Или по-скоро е наследено, дадено или подарено от роднини/близки?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 3fe2f48e82
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

35.   До Авторката!

Няма нищо човешко в това да гледаш само собствения си интерес и във всеки един аспект от живота да искаш да си на плюс, ти да печелиш!

Човещината се изразява от един човек към друг и включва това, какво в дадения момент може да му допринесеш за живота! Сега веднага ще кажеш, че подтвърждавам идеята за материалната основа на едни партньорски взаимоотношения. Да, ама не!

Макар в днешно време парите и имуществото да са водещи при започването на една връзка, то да подчиниш цялото "щастие" на връзката си с даден човек на тях, би било много глупаво! Не винаги е било така и давам пример!

След Втората световна война в цяла Германия жените са тези, които са започнали да разчистват градовете и селата от ужаса на войната - разрушени блокове, къщи, тела и пр...
Те са положили основата за възстановяването на германската нация. И ако погледнеш архивни кадри, ще забележиш, че същите тези жени, които са разчиствали руините на сградите, са били изключително слаби, гладни, недохранени.... Подобно е било положението и в Русия.

КЪДЕ Е ГЕРМАНИЯ ДНЕС???

Ако една НЕМКИНЯ може да излезне да чисти града от разрухата, с пленен или убит мъж във войната, изнасилвана от американски или руски войски, ТО ПИТАМ КАКВО МОЖЕ ДА НАПРАВИ ЕДНА БЪЛГАРКА ЗА СЕМЕЙСТВОТО СИ И СТРАНАТА СИ?

Вие вече не искате да раждате по нормален начин, че БОЛЯЛО! При осигурен живот, ВИЕ си търсите по-богат мъж от вас! Никога не сте доволни за нищо.
И ти си жив пример!
Имаш всично необходимо материално, но... мъжът трябвало да има поне колкото тебе!

Ами жените винаги сте по-обгрижваните материално от детството си още... Вие получавате по-голяма подкрепа от родителите си. Може да си се родила в по-заможно семейство, отколкото мъжа, който ще срещнеш! Той може да е от малък град, където имуществото му да не струва много ПАРИ! Може да е боледувал тежко! Да не е изучен в добър университет, поради финансовата невъзможност от страна на родителите му! Може да е останал сирак… А ти въпреки, че си осигурена, пак недоволстваш!

Немкините преди две, три поколения, които са изстрадали ужаса на войната върху себе си, изнасилвани, бити, сами отглеждащи децата си и работещи целодневен тежък труд, на кого са се оплаквали? Дали е имало тогава вестник Сподели в немската преса?

Днешните поколения са инфалтилни, дегенерати в сравнение предходните! Лигльовци и лигли! При напълно материално уреден живот ЦИВРИ!!!

Но разбира се ти искаш да си ПОНЕ КАТО КАРДАШИЯН! (Защо не и с един черен х... до теб! )

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 224c397864
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

36.   Какви жилища и стабилни доходи ви гонят гъски заблудени!!!
Я излезте малко от жалката си кутийка и се огледайте къде живеем
В най богата държава дето всеки има всичко пари бол жилища коли.
Едно време хората са строяли къщи по 10г с къртовски труд при съвсем различни условия и са живяли по 10 човека и отгоре в една къща.
Съвременните жени 60-70% станаха такива безмозъчни същества, че по добре без тях.
Мъжът трябвало да има всичко до 35. Това къде го прочете в - списание Космополитън или в някой клюкарски женски сайт?
Ами ако при ниски доходи или неблагоприятни условия и трудности не е успял а е стабилен?
Тук всичко заминава по дяволите, обаче те продължават да живеят в тяхното фентъзи.
Нещата няма да се случат така както ги мислите, авторката ще се среща с такива още 10г и накрая няма да има кой да идва по срещи.
Някой ден много ще съжалявате, че живота ви е минал в търсене и слугуване на някакви материални придобивки и накрая всичко ще стане на прах.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 4f3c219f27
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

37.   36, а този мъж с какво ще създава семейство? С любов и усмивка ли? Един мъж до 35 трябва да е достатъчно осъзнат, достатъчно стъпил на земята, че да знае, че връзка, семейство се градят не само с "много те обичам", ами и с други неща. Може да не се е изучил, но поне да ходи на работа, която му харесва, а не да мрънка само колко я мрази. Или да се вижда, че иска да промени нещо, не се оставя по течението. Животът му да не е само кръчми, приятелчета и безкраен купон. Трябва да може да се разчита на него. Масово младите мъже станаха принцеси и бягат от всякаква отговорност. Търсят само безгрижните връзки и при първият проблем бягат. Ролите се размениха.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: e458d10c78
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

38.   Авторката, ако искаш да бъдеш разбрана правилно, спри да отъждествяваш материалните притежания със сериозност в характера. Колата не е критерий, че някой е сериозен в каквато и да било степен. А в онлайн приложенията е нормално да попадаш на мъже живеещи ден-за-ден, особено ако търсиш на места като тиндър. Трябва да подбираш платформата, но дори сайтове като романса са съмнителни в определена степен.
Не прави компромис при наличието на червени флагове. Хора с различни хобита и интереси могат да се спогодят например, но с различни ценности и манталитет няма как. А такива неща си личат още първоначално, така че филтрирай сериозно с кой излизаш на срещи. Тези които изглеждат особено вървежни е по-вероятно да имат надуто его - защо им е да се кротват като им се връзват жени нонстоп?

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: bb954346cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

39.   Авторке, ти написа "Търся различни мнения, за да открия къде греша и дадох допълнителна информация за мен, за да обясня логиката ми", нали? И всъщност доста хора отделиха време и внимание и ти посочиха, че може би имаш по-криворазбрана морална ценноста система и възпитание, които влиаят на оценката ти върху партньорите ти. Това разбираш ли го? Няма какво да се сърдиш! Приеми за момент, че не винаги хората ти искат злото и не всичко, което не ти харесва или не си съгласна, не е само защото искат да те наранят!
Пожелавам ти от все сърце да намериш човек, който да те обича, уважава, да те приема като равностоен човек, да те разбира и утешава в моменти дори като този тук, да си имате взаимно доверие, и най-важното да създадете едно здраво и добро семейство!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: bb954346cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

40.   Мило момиче,
в живота парите идват и си отиват, важното е човекът до теб да остава.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: f1e30396a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

41.   Мисля, че си права, минала съм по този път. Не може да не предлага нищо, ще ти свали стандарта и ще ти стане противен. Никой не се събира с друг, за да живее по - зле, нали така? Ако го обичаш много ще търпиш, но след детето ще подивееш, че си въвлякла дете в тази ситуация. Розовите очила падат и или ще се предадеш или ще се спасяваш с детето.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 5b3e299559
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

42.   Без значение дали си мъж или жена, трябва да имаш кола, не защото е лукс, а необходимост! За жилището вече нещата стоят по друг начин, особено ако то се намира в София. Не знам дали някоя жена си е направила труда да отвори имоти.бг и да си направи справка как се движи имотния пазар в големите градове и най-вече в столицата. Като цяло са евтини ;) В хубав квартал за 200-300к лева може да се вземе апартамент и разбира се с ипотека, ако имаш необходимата сума за самоучастие и още 100години, за да го изплатиш.

Слезте малко на земята и разберете, че никой не ви е длъжен! За 4 години съм спестил пари за апартамент в София на зелено на стойност 50 К евро, но съм изкарвал по 40К евро на година и наред с това съм поддържал две коли, помагал финансово на родителите си всеки месец издръжка на средно голяма порода куче. широките пръсти, почивките и тн. Чудесно, при мен мина без кредит и лихви, но нека направим една сметка за средностатистическия българин, който взима заплата 1000-1500лв! Как по дяволите ще спести пари за имот !? Как ще може да си плаща ипотеката и бруталните лихви!?

Аз съм в може би топ 5% по доходи в страната, но не живея на луната, а в България, където родителите ми получават по 300лв пенсия, стигащи за лекарства и една снимка за спомен. Как ще оцелеят те, ако аз не им помагам!? Нима хората, които изкарват по 1000-1500лв на месец нямат родители, за които им е свидно и им помагат. Ами направете си сметките сами, драги готованковци, които всичко или почти всичко сте получили наготово в живота си, а след това се биете в гърдите, че сте успешни. Коментара ми засяга само някои от коментарите, не всички. Доколкото авторката. Таргет група мъже 30-35 - приятелски съвет - забрави или не си губи времето, не че не е възможно да уцелиш кьоравото. Мъжете на 30-35-40 търсят жени макс до 30 години и по възможност без деца от предишни връзки. Ако е някой пълен неудачник, без никакъв хъс, амбиция и просперитет в живота, може да се хвърли на врата и на 40 годиншна жена, но причините мисля, че са ясни ;)
М39

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 4fdfeacf76
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

43.   36 е сипал истини на харабия. И аз им се чудя на тия жени, пет приказки не може да си кажеш с тях на живо, а у нета само коментират и знаят всичко. Не си падали по мачовци, а само мачовци заглеждат и с такива изневеряват на гаджетата си. На живо кимат с глава в знак на разбиране, че живота е труден и парите не достигат, а в сподели се цепят за апартаменти и коли. Когато им заговориш за икономическото положение в БГ
"Ти си много негативен и само мрънкаш".
А, иначе им вадиш факт след факт. И си живеят в заблудата, че някой льохман, който е под наем или на ипотека, е много стабилен и сериозен мъж. Хора, всеки може да се зароби да плаща апартамент, това не е пример за оправен мъж. Всъщност, повечето сериозни мъже са ергени, простичка тенденция. :) Важно е да имаш опит в живота, да си видял трудното. Такива мъже си търсете. Жилища и коли се намират. Не е нужно да ги търсите готови. Ако един мъж на 30 няма кола и живее в майчиното си гнездо, на 32 може да има кола и да живее другаде, но това са трудно разбирани от щерката на ганя неща. Темата е глупава и не би трябвало да се разглежда изобщо. Жена и разсъждения.. Куче и ягоди. Хахахха абсурдизми.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: df0ba57e84
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

44.   35, не давай пример с Германия, където след войната жените са иззели мъжката роля, защото това не е довело до нищо добро в семеен план. Това масово вече не са жени. Неспособни са да си намерят мъж, защото се конкурират с мъжете. Възпитани са да не проявяват нежност и емоция, защото това е признак на слабост. С всяка година се увеличава в Германия броя на бездетните жени, които предпочитат да се занимават с образованието и кариерата си. Страшно много двойки си прекарват живота, живеейки в отделни жилища и не смеят да поемат обща отговорност за нещо по-голямо от куче. Да се нанесат в общо жилище за много е прекалено голяма стъпка и ограничение на свободата. Много жени избягват да се женят, защото при развод, ще трябва да делят включително внесеното досега за пенсия до изравняване, ако се окаже, че са внасяли повече от мъжа си. Да, икономически са в подем, но психически са осакатени - много малко жени в Германия са склонни да приемат традиционната женска роля. Замисли се дали искаш действително от българката да прави подвизи за страната си.
В Германия в момента населението расте благодарение не на германките, а на мигрантите и чужденците. За всяко нещо си има цена.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 53fc7661c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

45.   36към37 ще създава семейство с това, с което хората са правили семейство и преди 3000-4000год.
Семейство се създава от мъж и жена, не от коли и апартаменти.
Не ти трябва дори любов и усмивка да имаш семейство!
Знам семейства, който се държат заедно и едва свързват двата края и под наем кретат едва едва, но все пак са семейства.
Имам и познати, които са материално презадоволени - 80%от тях не искат да имат семейство!!! Защо е така? Дали пък не е вид егоизъм или ги е страх, че заради материалните разсъждения на такива като тебе, евентуално семейство ще е пълен провал в бъдеще, кой знае?
Как един мъж да е достатъчно стъпил на земята без образование поне функционално средно с някви заплата от 700лв аз не знам ти как си го представяш. Пък и да ходи на работа, която му харесва- Ами ако няма такава. Работа, която ти харесва- в България без образование или поне квалификация, късмет, шанс и най вече връзки и шуробаджанащина тук оооо!
Ами тук личи колко си ограничена и незапознат с положението.
Стига с тия кръчми. Приятелите и срещи с тях- Ами освен да не се среща с никой и да чака тебе да го харесаш и да прецениш дали е зрял и стъпил на земята и евентуално ако си на кеф да му намигнеш без да искаш та той да започне да те сваля и да ти разкаже за материалните си придобивки, как ги е постигнал с пот и осигуровки на минимална заплата. И накрая да решиш, че не е твой тип или че е ограничен за теб, или че материалната му база не е достатъчна за отглеждане на семейство. Хахахаха смешна си!
Ви жените в голямата си част толкова оскотяхте и станахте елементарни, че просто не усещате, как машината на световния капитал ви консумира и смила на парчета и дефрагментира отвякъде жалките ви мозъчета!
Да обясня накратко:
В България от 15г. насам системата и финансовите механизми работят в посока антисемейство с изключение за една вече доста голяма прослойка - знаем всички коя!
Докато ние се трепем да се образоваме, да се развиваме, да ставам хора, да създаваме и мечтаем за по- добро бъдеще времето ни изтича, сблъсквайки се ежедневно с безброй трудности и препятствия и най-лошото за много хора неуспехи и невъзможност за реализация. Те се плодят със скороста на колония от насекоми
безцелно, но добре финансово стимулирани, на на базата на какво?
Да гледаш семейство тука след 10г. от сега изглежда направо безсмислено, имайки предвид средата и липсата на всякаква благоприятна почва и инфраструктура за това.
Мъжете станаха принцеси, защото и от тях голяма част бяха глупаци и все още ги има в стремежа си да угаждат на разглезени пикли с промити мозъци. Жетине пък от своя страна взеха да деградират и вече доста от тях са пълен боклук. Особенно подрастващите с техния каруцарски език.
Еди мъж на 35. Достатъчно осъзнат и стъпил на земята, трябваше преди 15г да го изстрелят на мисия в космоса, но някой открадна парите за ракетните двигатели и горивото!!!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 03ff572b84
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

46.   Да бе 43, разбрахме.
Значи, от 18 до 30 има 12 години и за 12 години тоя мъж не е направил нищо - не се е изнесъл, не е взел книжка, няма хубава работа и мама му пере чорапите, ама викаш от 30 до 32 за 2 години всичко това ще се промени!
Изведнъж ще успее да направи всичко, което не е успял за 12 години в срок от 2 години!
Страшна логика!
Страшни разсъждения!
И после някой такъв ми говори за разсъждения...

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: ddbbb4d2f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

48.   Аз живея с майка си. И винаги когато кажа това на жена с която се срещам все едно съм и казал, че си ям лайната, извинете ме изказа. Но е така. Докато дамите нямат проблем с това да си живеят, говорят и правят каквито си искат глупости с майките си. Ние мъжете също нямаме проблем за това. Какво лошо има в това да се разбирам и живея с майка? Работя, изкарвам пари, подпомагам и майка ми. Трябва да вметна, че баща ми е от онези готините, дето дори и издръжка не плащат. На вас жените трябва да ви се отнеме правото да избирате партньори. Трябва да се въведе система, която на случаен принцип да събира един мъж и една жена в годината в която са навършили пълнолетие и да ги задължи да имат поне 2 деца и да живеят заедно до смърт. Може да ви звучи комунистично, но в противен случай българите ще изчезнат.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: ea49bb5f8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

50.   45,животът е такъв ,какъвто си го направиш. Като няма някой акъл за добре платена работа, няма да мрънка ,че не взима повече пари.
Да е учил, да е напорист, да има живец в него. Да си има нещо за него си най-вече. Има стажове, има курсове всякакви, другото са само оправдания.Има различни професии, да пробва.
Мъжете се разглезиха, защото хем искат красива, хем да работи, хем да е разкрепостена, хем да не прави проблем като изневеряват , хем да им харесва приятелите и куп други неща. Но пък самите мъже и при първия проблем бягат.
Няма да срещнеш жена без изисквания и такава, която ще иска да живее зле. И в миналото е било от значение мъжа какво има, и сега е така. Той себе си не уредил, какво остава за деца.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: ea49bb5f8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

51.   48, ще изчезнат, защото масово мъжете не стават. Защото ти си мъж, ролята в живота ти е друга. А не до 50 мама да ти готви.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 0d4932412d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

52.   Авторке, сама виждаш, че колкото хора, толкова мнения и всеки е казал по една малка истина (е с малки изключения), остава да си направиш изводите и да не се отчайваш (за всеки влак си има пътници).
Права си да искаш мъжът до тебе да е поне на твоето ниво, но трябва да се замислиш каква е причината да не се получат нещата в предишните ти връзки. Дали пък теб не са те сяли с друго сито, дали пък нещо в теб не е отблъснало другия.
Както и да е, на прав път си, мъж на 35 без нищо елементарно като книжка и кола зад гърба си е меко казано съмнителен. Ожених се на 21, книжка изкарах на 22, кола си купих на 23 (от магазина, на изплащане, вече е изплатена). С жилището отлагах до 28 по ред причини. Познавам идеални за теб ергени, имат кола, имат книжка, но нямат смелост да шофират, жилища си купиха след 42, а на 50 започнаха да мислят за деца. Не всички сме еднакви, няма как да се вместим под общия знаменател - ти си решила да устроиш живота си първо материално, аз реших, че децата са ми по-важни, а другото се подреди от самосебе си. Не знам как да го кажа, не искам да те обиждам, но на 35 вече не си млада, не че си престаряла, просто и теб гледат под лупа, теглят те, преценят те, питат се защо до сега на никого не си се спряла.
До всички писали, че колата е необходимост ще кажа, че от позицията на опита си установих, че имаме богат и красив език, но не го владеем - колата е удобство, нито е необходимост, нито е лукс. Удобството е нещо различно, хубаво е ако го имаш, но не е задължително и няма как да е приоритет. Теоретично една кола с платени данъци, такси, консумативи и т.н. готова за каране, но стояща пред дома е 80-90 лв. месечно, от там следват разходите за гориво, евентуални ремонти ПТП и т.н. Карам 2 коли (служебна и лична), наред с тях ползвам редовно градски транспорт и такси, а за разстояния под 2 км. си ходя пеш или на велосипед. Жилището е друга бира, понякога е по-добре да палщаш наем, понякога е по-добре да изплащаш ипотека, аз отдавна плащам само данък, но младите хора е по-добре да не се обвързват с една панелка ако ще да е лукс - утре ще си сменят работата, може да сменят местоживеенето си (града, селото), трябва ли да треперят за панелката си??? В съвремието има ситуации и ситуации, купил си имот, вложил си старание и дух да го направиш по твой вкус, но се оказва, че комшията ти е на друг акъл и е решил да си направи автосервиз под прозорците ти - какви са опциите? Друг пример - къща с изглед (няма значение морето или планината), но някой (съвсем законно) си построява 3-5 етажна кооперация точно пред изгледа ти - кофти късмет а?
С две думи - всичко е според зависи, няма строги рамки, ако бях жена щях да търся с кого да направя деца и с кого да градя, ама и ако бях на 25, не на 35.
С уважение към повечето писали!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 03ff572b84
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

53.   48, като почнете да ми философствате как живеенето с мама до 50 не ви влияе направо падам.
Значи, виж себе си - не можеш да решиш един толкова прост проблем в живота си като да си намериш някакво момиче, затова си мечтаеш някой да задължи някоя жена, коя да е, да живее с теб и да ти роди деца?!
Значи не можеш да убедиш жена да те избере, затова искаш да отнемеш свободата на друго човешко същество, просто защото ти не си конкурентноспособен?!
И после такива ни убеждават как всичко им е наред, те са златни, пък жените лоши, лоши и странят от тях...

 
  ...

1-50 от 135
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker