Не го разбирам изобщо - има ли чувства или не! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121374)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не го разбирам изобщо - има ли чувства или не!
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 2647 пъти
Моля за мнение най-вече мъжката аудитория - как да разбера поведението на един ваш събрат. От скоро започнах нова работа и още в началото един колега много ми хареса. Той е много умен, сериозен, галантен, скромен и симпатичен. Всъщност май първо той ме е забелязал, защото още в първия ден направи специален жест към мен (а не към другите колежки) и от тогава му обърнах повече внимание. Той постоянно ме гледа, много пъти вече го виждам. Понякога се изчервява, но продължава да ме гледа право в очите. Постоянно си търси повод да се засечем и да ме заговори, а когато говори с мен почти през цялото време ме гледа в очите, много рядко и в устните. Но не съм забелязала да ме оглежда, знаете по вулгарния начин. Можеби го прави като се обърна с гръб. Няколко пъти така го хващам да ме гледа от другия край на стаята. Когато говорим се смее на шегите ми, понякога имам чувството, че се притеснява (все нещо мърда наляво и надясно, оправя си дрехите). Друг път обаче си говорим толкова хубаво и спокойно, че имам чувството, че ме приема само като приятелка. Досега никога не ме е питал нищо лично за мен, все някакви общи теми подхващаме. Когато аз направя някакво изречение в което поставя мъжете под общ знаменател, че повечето не са много чистотни и съобразителни (например), той все бърза да каже, че Той не е такъв. А и понякога се изтъква какво може, макар че по принцип е скромен. Без да го питам, постоянно ми казва какви са плановете му за следващия ден примерно или какво е правил вечерта, къде е ходил. Но няколко пъти спомена, че си има приятелка. Виждам, че и на него му е приятно да говори с мен, обикновено той започва разговора и го поддържа колкото се може повече, но и пръв го напуска (когато явно ни се изчерпат думите и за да не става неловко). Той е много интелигентен и може да разговаря с всеки и за много неща, но забелязвам, че от всички колеги и колежки, с мен говори най-много, нищо, че съм най-новата. Забелязвам и друго, ако не го поздравя, или не го поглеждам изобщо, някак все едно се обижда и почва да ме избягва, прави се, че не ме забелязва. Но на следващия ден пак ме заговаря и ме следи с поглед. Досега в разговорите ни винаги е много сериозен, никога не си е позволил да ми намекне с нещо, че ме харесва или да предприеме нещо повече (например да се доближи до мен). Само дето се усмихва от време на време на някоя моя тъпа шега.
Не мога да го разбера - дали ме приема само като колежка и евентуална дружка за разговори, или пък наистина ме харесва като жена. И ако според вас ме харесва, до каква степен - в смисъл, че просто съм му симпатична или е възможно да има и някакви чувства към мен. Моля за вашето мнение, защото съм много объркана и не искам да си вадя грешни заключения и да се надявам на нещо, което не съществува.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: dacdb51805
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   При мъжете има само 2 варианта за отношение към дадена жена - има жени, с които бихме правили секс, и жени с които не бихме правили секс. При нас няма т. н "френд зона" или жени само за приятелки и лафчета.
Щом ти обръща толкова внимание, този мъж определено е увлечен по теб, но по някаква причина не предприема нужните действия, за да пренесе отношенията ви на друго ниво. Аз подозирам, че се държи по този начин, защото няма голям опит с жените и не знае какво да прави, страхува се от отхвърляне и затова действа страхливо и с обходни маневри. Интересното е, че ти явно се поддаваш на неумелата му свалка и също си доста заинтересована от него, щом пускаш тема тук.
Съветът м е като една истинска жена да му приложиш женски трик с цел да го накараш да предприеме нещо. Симулирай загуба на интерес към него, започни да се държиш с него както към всеки друг колега в офиса. Когато усети, че те "губи", той или ще стане по-активен в комуникацията си с теб, предприемайки някакво конкретно действие като покана за среща, или ще се "нацупи" и ще започне да се държи пасивно агресивно и демонстративно пренебрежително. Ако тръгне по втория път - не се занимавай повече с него. Не ти трябва подобен мъж.
Ако неговото отношение не се промени и е все така приятелски неопределено - ти си знаеш дали така те устройва. В този случай има вероятност цялото това чудене от твоя страна (харесва ме, не ме харесва) да премине във влюбване... в което няма лошо, стига насреща си да имаш истински мъж, а не несигурен льохман.

М40

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4419935672
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Момиче съм. Случи ми се абсолютно същото нещо - едно към едно с описаното. Един колега на работа много ми помагаше, само се опитваше да ме заговори. Още първия път като го видях си го харесах, защото беше много симпатичен и готин, отнасяше се много мило, а като за нов човек към мен подходи със страхотно разбиране. Той обаче започна да се държи странно, един път все едно иска да си говорим, намира си причини да е около мен, в началото дори не ми споменаваше името, на другия ден се държи дръпнато, отбягва ме. Ако го поздравя пред другите, мълчи все едно нищо не съм му казала или се сърди. Ако е сам, тогава ми отвръща на поздрава. С времето започна да ми прави някакви комплименти, похвали. НО си имаше приятелка и всички на работа коментираха само това. Това постоянно ме човъркаше отвътре. Интересното беше, че открих наистина, че слага сърца на едно момиче, но публично не беше опевестил, че е с нея. Та така хем с друга, хем показва интерес към мен...
Доста се чудих и си задавах същия въпрос като теб харесва ли ме или не...
При мен обаче историята се разви по глупав начин.
Тъпото е, че един ден както си се чудих, дойде с приятелката си на работа. Не ми изглеждаха на влюбени, но предположих, че идвайки с нея иска да каже, че е зает и това ме отблъсна. Твърде много го харесвах и уважавах, но това действие го изтълкувах все едно иска да ми каже - зает съм. Неприятно се почувствах все едно съм си въобразявала някакви неща. Спрях да общувам с него с цел да не се залъгвам, но той продължи да се държи по същия начин след случката, обърквайки ме. Месец след това той напусна работа и махна само мен от всички колеги от фейсбук и започна да си афишира връзката с приятелката. До ден днешен продължавам да си задавам същите въпроси... харесвал ли ме е, просто си е вършил работата и аз съм си въобразявала, приятелката ли е причината... реших да не го търся и да продължа напред, макар че няма да го забравя и винаги ще си спомням всичко, които е направил за мен.
Бих могла да споделя поуките, които си взех от преживяното:
1. Продължи да си комуникараш с него, независимо дали е зает. Дръж се приятелски и покажи, че си добре настроена към него, а пък времето ще покаже дали ще стане нещо. По-добре на твоя страна, отколкото да те маха изцяло от живота си и да го тласнеш към евентуалната приятелка. Ако те харесва повече, може да избере теб. Аз доста емоционално реагирах и спирайки да общувам с него, тотално го отказах. Ако ме е харесвал, може би това го е обидило. Просто е решил да стъпи на сигурното - приятелката.
2. Може да е притеснителен и да се страхува да направи първата крачка. Би било хубаво ако можеш да видиш как се държи извън работа.
3. Бъди себе си и прави нещата така, както ги чустваш!
Желая ти успех и се надявам при теб да не се развият толкова тъпо нещата, както при мен!
На мен също би ми било любопитно да чуя мъжката гледната точка, защото явно описаните действия са характерни за мъжете.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 930a140e14
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Kakво харесване, какви чувства, какво очакване от твоя страна след като знаеш, че си има приятелка. Той и да те харесва, те харесва само евентуално да прави секс някога с тебе, а не за връзка. Ако това те устройва му кажи, че той не ти е безразличен, а ако не - го режи, като се държиш дистанцирано и освен по служебни въпроси не говори с него.
Това дали той те харесва истински или не в настоящата ситуация няма никакво значение след като е обвързан.
И аз така харесвам една жена, и горе долу съзнателно или не чак толкова съзнателно действам по подобен начин - търся я с поглед, забавлявам се на шегите ѝ, колкото и да с тъпи и т. н. На нея явно ѝ харесва вниманието ми, но само до тук, т. е. явно няма никакви намерения към мене, а само да ѝ вдигам самочувствието. Аз естествено се отдръпнах и спрях да я търся. Но мисълта ми е, че и двамата сме необвързани и можем да флиртуваме, да се харесваме, да си говорим, да не си говорим, да не се харесваме и въобще можем да правим или да не правим каквото си искаме точно, защото сме необвързани. А при вас точно това е най-важната разлика. Затова спри с терзанията и си гледай само работата, пък ако той те харесва нека първо се раздели с партньорката си и тогава да става нещо между вас.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 63c4cc5fb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Като го прочетох и ми стана забавно жените колко анализираме и се самонавиваме. В работна среда и не само е достатъчно да си симпатична жена, за да се отнасят мъжете с теб с усмивка и внимание. Но това нищо не значи освен че потвърждават че си симпатична. В предишния ми офис почти всички мъже бяха любезни с мен, но и всички бяха обвързани.Имало е и леки закачки и флиртове но това е било колкото да си погалим егото, защото все пак си през по голямата част от деня с тези хора и може би извън работа не винаги има кой да го направи. Но всеки е наясно, че никой не е интересен на другия по по специален начин. Разбира се твоя случай, може да е различен, но едва ли, би го усетика, и не само в главата си.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: c9b0f069d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Да го е страх човек да се усмихне или да каже две думи любезно на някоя. И без да се усети вече е главен герой не на филм, ами на цял сериял. Ето я и тази сценаристка- готова с най-малките подробности- бил я гледал и и говорел, сигурен знак, щом не мълчи като пукал и не зяпа тавана.. :)))) За него дали има чувства към теб не знам (питай го като искаш да си сигурна), ама че ти здраво се филмираш и захапваш джама си личи.

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 735ef64c29
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Момиче, от мухата правиш динозавър. Айде слез малко на земята. Един поглед и вече тече 528 епизод на Индийски чувства, Боливуд.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 9c4e392fda
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ако си готина и си сигурна че няма да станеш някоя недоволна кучка тип панелен бабун, действай ти.
Провокирай го, нещо за уикенда къде ти се ходи , ама как сама е скучно , нещо за петък вечер пак така.
Или си тигрица на социалните мрежи - как едни и същи неща си пишете с интернет дружките и няма свеж писач.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6f73871c3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Аз съм авторката.
Номер 6 - защо да го е страх човек да се държи любезно към жените?? Всичките ми колеги се държат много мило и любезно с мен, говорим си и се шегуваме постоянно, което е напълно нормално... НО явно не си прочел всичко по-горе написано. Специално този колега е много тих и скромен, не говори почти с никого, или ако говори е само по работа. Да, млад е, предполагам и срамежлив и притеснителен на моменти, но той е съсредоточен в работата си и не е по празните приказки. Но с мен се държи различно от всички други. Не съм забелязал да гледа така някоя друга - винаги като се обърна към него, го виждам, че ме гледа и то постоянно в очите. Заговаря ме при всяка наша среща и то за всякакви дреболии, предлага ми помощ в работата и няма нищо против да си губи времето с мен. Винаги се държи кавалерски и много мило с мен. Вече не споменава приятелката си, дори последно един друг колега го попита "Ти нямаше ли жена?" а той отговори с "не". Забелязвам, че другите ни се усмихват и ни гледат многозначително, като ни виждат да си говорим. Но предполагам и всичко това е "само в моята глава" ...

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 930a140e14
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Последно има или няма приятелка? Ако ти е сипматичен го питай дали е обвързан или не и ако не е действай, защото от описаното явно той те харесва. А ако не ти е симпатичен, какво те интересува дали те харесва или не?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: cce0d11a9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Аз съм авторката.
Към номер 11 - Няма си приятелка вече. Малко след като писах тук са се разделили. И Разбира се, че ме интересува... Щом пускам тема тук!
Явно е по-срамежлив и действа бавно. А и забелязах как колегите почнаха все нещо да го бъзикат, но като се появя аз и те млъкват. От тогава почти не сме се виждали, защото работим дистанционно, но в редките случаи, когато сме в офиса - той все още ме гледа така, усмихва се, започна да се доближава към мен при всеки наш разговор и винаги ме заговаря като се появя. Винаги е мил и се държи джентълменски към мен. Забелязвам и че всеки път, когато друг колега - мъж ме заговори (а това се случва доста често), той винаги или гледа намръщен отдалече или идва към нас и се опитва да се намеси в разговора, като иска да привлече вниманието към себе си. Възможно ли е да ме ревнува? Все си оправя косата, слага парфюм. Извън офиса, като че ли е по-спокоен и през цялото време говори с мен. Но пък все така се държи приятелски и не прави нищо. Дали чака някакъв по-голям знак от мен? Досега винаги съм се държала мило и приятелски, понякога и аз го поглеждам право в очите и му се усмихвам. Това не му ли е достатъчно като знаци?
Лошото е, че наистина много рядко вече ходим на работа и нямаме никакви контакти. Възможно ли е да ме забрави през това време на изолация и да си намери нова приятелка, докато аз все въздишам по него?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker