Искам да осъдя Майкрософт ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Искам да осъдя Майкрософт !
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 1000 пъти
Здравейте, искам да попитам има ли начин някой да осъди майкрософт, заради скапан ъпдейт, който причинява загуба на данни в голяма компания!?
И това при положение, че съм "уж" изключил всички ъпдейти, а те насилствено ми инсталират нещо и ме принуждават през ден да решавам някакъв казус - дали офис пакета не ми се зарежда, или някой файл се повреди!!!
Имам 3 компютъра развалени - на единия му отиде хард диска след ъпдейт, а на другите два си крашва при за реждане със "синия екран на смъртта"...
На работата многократно ми иде да си подам молбата за напускане, заради вечни проблеми с принтера, неполучен спешен мейл и прочие инфарктни ситуации!!!
Бесен, отчаян и недоумяващ съм какво се случва с тази компания и прословутия им Уиндоус 10!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: c72c59e01b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Опитай.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: a8e57bbc9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Един умен и богат чужденец ми кажа веднъж, че общото правило било, че делата се печелят от по-богатия! Иначе не пречи да опиташ, сигурно има и други като теб, консултирай се с тях. Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: a0773b06a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Дискът няма как да се повреди след ъпдейт на ОС. Сигурно му е дошло времето. Може файловата система да се е повредила. Сините екрани дъмпят рама във файл. Извади го през сейв мод и го анализирай. Виж кой драйвер прави проблема и го ъпдейтни. Търси в гугъл за фиксове.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: e7d0d8961b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   делата се печелят от по-богатия
Не е нужно да си богат и чужденец за да знаеш това.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 3f35798ea6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Да, можеш, но не знам за случай, който да са ги осъдили в България. Иначе в САЩ и Европа редовно има, най-вече фирми, като исковете започват от стотина хиляди, до десетки милиони, за преченени щети. В САЩ имаше няколко случая, в които хора взеха до 10 000 долара, заради проблеми с личните си компютри, ама зорът е, че е трудно да докажеш "загуби", следователно и сумите винаги са сравнително малки. За съжаление, такъв иск може да отнеме години, а рискът, да загубиш делото означава, че най-малкото ще трябва, да платиш съдебните разноски, а и ще трябва, да си плащаш за адвокат. Рискуваш години в напрежение и хиляди левов в разходи, за да вземеш няколко хиляди.

А иначе, какво се случва с компанията - ами само хубави работи - повече пари правят от всякога. Просто Windows, както и неговите продажби, вече не са на толкова важни. Вадят си парите от много други неща. Хората със по-слаби и стари компютри, не са на дневен ред, защото нито носят добри пари от реклами, нито потребяват услугите им. А освен това са сметнали, че им излиза по-евтино, да платят стотина милиона на година в дела и прочие, отколкото да влагат милиарди в опит, който може да се провали, за да направят Windows така, че да не прави проблеми. Нали виждам - Dell XPS от 2016-а, върви като пушка. Prestigio от 2020-а, дето води по-всички показатели, освен тегло и батерия - Сини екрани на всеки втори ъдейт, загубени сесии и прочие.

А ето и някой неща, да направиш:

- Запазвай важните данни в "cloud"-a. Ако работиш над документи, гледай да са отворени отблака, да се ъпдейтват възможно най-често и няма да имаш загуба на важни данни.

- Бекъп. Направете един бекъп, където са качени всички нужни програми, всички насторйки и драйвери за принтери и си имахте една "девствена" система, към която може бързо да се върнете, при проблем. А ако е за лична машина - ами според личните нужди.

- Намете няколко администратора, които да се занимават само и единствено с това. Не е само ваш проблем.

И след висчко казан, ще кажа, че важи и тях.. но Apple машините създават далеч поо-малко такива проблеми, върпеки, че абсолютна сигурност няма.

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 7e6161898e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   А къде да го търся файл и какво е името му?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2c5dfced6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Пробвай и се опари. За да осъдиш такъв гигант ще ти трябва не само добър адвокат, а и добра причина. "Дразня се на работното място" не е убедителен мотив, ще трябва бая повече като щети да изнесеш. Уловката е, че е трудно да се докаже това, веднага ще те оспорват, че не е вина на софтуера, а на хардуера, което не е тяхна отговорност. А и адвокатът ще трябва да разбира какво прави, което не е евтино като услуга. Ако нямаш парите да му платиш, ще трябва някак си да го убедиш, че ще ги осъдиш за солидна сума, че ще сте успешни, и че ще може да му се плати от това. Ако не спечелиш делото, кофти. А дори и да можеш да спечелиш, трябва да си готов за дело, което може да трае години наред (особено покрай пандемията в САЩ всичко се бави), да струва много и като сранични разходи. Последното може да те доведе до фалит преди дори да сте почнали самото дело. А и такива моткания по адвокати, документи и подобни пилят много повече нерви от един син екран.

Ако искаш, давай. Не очаквай усех обаче.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: e271ca45f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Няма да успееш да ги осъдиш. Тия са се застраховали на поне 10 нива и всички институции са с тях. Единственият ти шанс е да събереш достатъчно хора и да заведеш групов иск и ако ония решат, че ако се даде гласност на евентуален процес ще им навреди по някакъв начин може да ти дадат обезщетение.

Аз също имам чувството, че тези ъпдейти нарочно се правят калпави, за да ти повредят компютъра и през 2 години да трябва да си купуваш нов.

На мен ми изгоря платката на нов компютър след първия ъпдейт. Добре, че беше в гаранция. Оправиха го и когато питах какъв е бил проблема отговор не получих, но гледах в интернет и се беше случило и на други хора. Ако не беше в гаранция изгаряш.

Редовно ми се прецакват драйвърите (губя звук, мишката не работи) след ъпдейт и трябва да ги преинсталирам, да не говорим, че любимите ми игри престават за се зареждат и т.н. То не е едно или две неща. И това никой не може да ме убеди, че е случайно.

Аз вече преди ъпдейти правя цялостен back up, защото си е руска рулетка какво ще се случи след него.

Ако не беше за работа най-добрата опция е да си вземеш комп без операционна система и да му инсталираш Windows 7 - там поне можеше да се спрат тъпите ъпдейти.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: caafdfcd7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Еммм.... успех в начинанието

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 83731505b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Файлът се казва по дефолт memory. dmp и обичайната локация е C:. Стандартно се създава mini dump, който не съдържа кой знае какво. Но ако отидеш в настройките може да си направиш да създава по-подробен дъмп. Десен бутон на старт бутона > System > System Info > Advanced system settings > Advanced tab > Startup and Recovery Settings - В write debugging information избираш Kernel Memory Dump > ОК. Рестартираш и следващият път, когато се получи син екран, ще намериш memory. dmp в C:. Отваряш го файла с WinDbg (това е безплатна програма и се сваля от сайта на Microsoft) и проверяваш какъв е проблемът.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker