Искате да бъдете обичани и уважавани, а вие какво предлагате... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Искате да бъдете обичани и уважавани, а вие какво предлагате...
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1461 пъти
Здравейте,
С болка пиша, не очаквам да бъда разбран от всички, особено от жените, но поне мога да споделя.
Аз съм мъж на 31 г., ерген, самостоятелен със собствен дом и професия. Влюбих се в разведена жена на 30 г., с детенце - момиченце на 6 г. Разведена е от почти 3 г. Бившият и я изоставя заради друга жена. После обаче нещата не потръгват и сега е сам.
Влюбих се в нея, мислех, че и тя е влюбена в мен. Детето не ми е проблем. Приемам го като свое. Скъсихме много бързо дистанцията и заживяхме заедно в моето жилище. Тя дотогава живееше при родителите си. Детето се привърза към мен. Не съм позволил една стотинка да похарчи за мен или затова, че живее при мен. Кроихме планове за общо бъдеще.
След като се нанесе в дома ми през януари тази година, бившият и съпруг започна много силна интервенция върху нея и детето. Чести виждания, скъпи подаръци, разходки, дори вечери, като аз гледах детето през това време. Ок, баща е на детото и, това го разбирам. През карантината започна да дава указания как да се пази детето, абе с една дума "то е всичко за мен мисли му". Питал съм я директно дали храни още чувства към бившия си. Тя ми казва, че не изпитва нищо. Търпи го заради детето. Бившият и винаги се е държал хладно с мене и пренебрежително. Явно поради ревност най-вероятно. Планирахме първа обща почивка през септември.
Изненадата дойде, преди 10 дни, когато тя ми заяви, че бившият и предлага да отидат заедно на почивка с детето, за да можело детето да се чувствало еднакво близко и с биологичния си баща и да не се травмира много от тяхната раздяла. Тя мислела да приеме. Нищо нямало да се случи, той за нея не бил нищо повече от баща на детето и. Питаме какво мисля? Казвам ви много ме заболя. Толкова много, че едва сдържах гнева си, сълзите си, въобще нервите си. Постарах се спокойно да и кажа: "Не съм съгласен, но не мога да те спра. Ти си майката, той е бащата на детето. Кой съм аз? Някакъв влюбен глупак, който се е оставил да го правят на маймуна". Тя тогава, като че ли се усети и започна: "Ама, чакай защо така? Кълна се нищо няма да се случи. " Викам и да не навлизаме в диалог, факта, че ти си допуснала и приела това предложение в съзнанието си за мен говори много, не мога да скрия огорчението си. Номера всичко в името на детето не може вечно да минава. Върви, нямата да те спирам. Събирай багажа и върви на почивка с бившия си. Не съм я гонил от къщи. Явно погрешно ме е разбрала. Тя сама се изнесе с детето. Обаче отказа на бившия си и не замина с него на почивка. След два дни, обади ми се най-добрата и приятелка, която много се радваше за нас. Самата тя ми каза, че съжалява, че така е станало и това, че любимата ми глупаво е постъпила и че същата много страда и няма сили да ме погледне в очите. Просто ми звънеше за сведение нито ме убеждава за нещо, нито пък ходатайства за нея.
Аз обаче не я потърсих. Уплашен съм, а преди не бях такъв! Влюбих се и се впуснах смело без оглед на приказки, без оглед на това, че е разведена. Не мислех. А, сега мисля. Цял живот ли бившият и ще я манипулира в името на детето? Скъсала ли е с миналото си? Аз къде съм в картинката? Ами, ако имаме наши деца, те къде са в картинката? Чудя се - отворих сърцето си, душата си за нея, кесията си, не съм поставял условия, загърбих някои ергенски навици и какво излиза, излиза, че съм бил глупак.
Страх ме е да продължа напред, поне в този момент.
Благодаря ви за отделеното време

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: 47f4c23ef3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Тя може да има чувства към бившия си. Страно е защо не може да те погледне в очите, или се е случило нещо между тях, или е искала да се случи. Честните хора нямат такива разсъждения и смело гледат в очите. Според мен си намери друга, която не е обвързана. С тази ще бъде все така. Друг вариант е да ѝ дадеш още един шанс и да се надяваш, че нещата са се променили. Разведена е, нека дава детето на бащата да го вижда, нормално е, но ти да го пазиш, а те да ходят на вечеря е ненормална работа. Общуването между тях трябва да е само за детето, нали вече ти си нейния мъж. Ами как ще се почувства тя ако ти заминеш на почивка с бившата си. Направи си такъв експеримент, кажи ѝ го и наблюдавай женска ревност и гняв.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d980073c98
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Детето трябва да знае, че родителите му са в добри отношения и толкова. Щом тази жена живее с теб, правилното е всички вие заедно да излизате с детето, за да може то да вижда, че баща му те приема и че ти не искаш да заемеш мястото на баща му. Естествено, бащата има право да вижда детето и да го води (сам) на почивки. Това са нормални неща. Да, той ще звъни на бившата си жена, за да си поговорят за детето, защото това е начинът да разбере как е то.

Ти взимаш разведена жена с дете и трябва да си наясно, че бившият ще е в картинката, докато детето не навърши пълнолетие. Нейното предложение е било крайно неуместно и глупаво, вероятно бившият ѝ я манипулира и тя се страхува да му откаже, за да не ѝ вземе детето. Не се знае, каква точно е историята между тях. Нормално е да си подозрителен, може би е и нужно. Тук важното е единствено, дали ти можеш да вярваш на въпросната жена. Ако ѝ нямаш доверие, няма смисъл. Никой не може да ти гарантира, че тя няма да те предаде, важното е колко ѝ вярваш ти.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 4a06342e94
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Има една приказка- миналото е като задника, все е зад нас и с нас. Особено като плодът на миналото е налице. За това винаги внимавах да не се свързвам с разведени с деца. Има достатъчно свободни жени, а при тези все възникват някакви проблеми. Може и да е за добро, да си намериш жена, която няма да делиш с никого.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b8f67a7e86
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ще продължиш напред не се отчайвай . Дай си 6 до 8 месеца почивка ( обикновено толкова трае периода на разлюбване ) и се връщай в играта . Междувременно търси нещо платено или без обвързване да ти отвлече вниманието от бившата , наблегни на работа , фитнес , домашни проекти и тн . ( тоест работи върху себе си и върху това да продължиш напред ) . А бившата не я мисли . За всяка като нея има десет които си знаят цената . Бившата ти няма този късмет , може и да греша ( в крайна сметка не я познавам ) но според мен тя както няма самочувствие , така и самоуважение . Няма друго логично обяснение да позволи на човек който я е предал и изоставил да й диктува живота . Също не обича себе си , а това е най-лошото . Човек който не обича сабе си е най-големия си враг . И да ти е за урок : не тръгвай със самотна майка , истинско семейство никога няма да бъдеш с нея . Късмет и гледай напред . Само бъдещето е от значение , с миналото е вече свършено

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 934794e140
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   В моите виждания трябва да и се обадиш като се успокоиш, без рогатни и натяквания. Определено не е мислела много като е приела (не е мислела, че толкова ще те нарани), понякога се случва да нараним някого несъзнателно. Марар, че според мен по-редно е да те пипита "Бившият ми мъж покани мен и детето с него на почивка, какво мислиш? ", тогава ако не си съгласен да кажеш, без драми. Въпреки това, след като се е изнесла и не е отишла с него на почивката, говори, че държи на теб!

Lisa

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 419eaa92c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Надявам се,че няма да се обидиш,но наистина си се държал като влюбен глупак,който се оставя да го правят на маймуна.Какви вечери,какви почивки,как се съгласява тя с това при положение,че е изоставена заради друга жена?Като жена ти казвам,че още има чувства към него и се опитва да си го върне може би най-вече заради детето си,защото наистина най-добре за едно дете е да е с двамата си родители.Да проявяваш толерантност,разбиране е хубаво,но това те да излизат двамата сами като влюбени,а ти да гледаш в къщи тяхното дете-това вече граничи с глупостта.Приел си детето,постъпил си човешки,но това дете не е твое и е хубаво да го разбереш навреме.Поне в едно си постъпил правилно-че не я търсиш.Животът сам по себе си е достатъчно сложен за да го усложняваш още като се намесваш в чужди драми.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d260694199
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Или ти ще си бащата или той ще е бащата.
Или жената ще е с теб или ще е против теб.

Или те обича или е сметкаджийка.
Няма среди положения тука.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: cd86b323da
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Жена съм, но в случая подкрепям автора. Продължавам да мисля, че жената е готова да се върне при бившия си съпруг, ако той я поиска. А на него му е станала за кратко пак интересна, когато е видял, че някой друг я желае. Позволила си е много. Какви са тези подаръци и романтични вечери, уж в името на детето, а балъка в това време да го гледа. Като е чул обаче, че новият я е изхвърлил заради него и е видял, че му е сигурнав, най-вероятно е дал отново заден и и е показал с поведението си, че няма да се съберат отново. Та оттам и обажданията на приятелката и да каже как съжалява и да опипа почвата. Авторе, не се доверявай - приел си я в дома си, приел си детето и, проявил си толерантност към изцепките на бащата, а тя буквално ти е показала среден пръст и се е подиграла с човечността и разбирането ти. За мен тази жена не те заслужава - по-добре е станало, че те е разбрала погрешно и се е изнесла. Нека си сърба сега, каквото е надробила.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 05e10d38c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Авторе отървал си се! Никога не се хващай със самотна майка и не гледай чуждо дете. Тя си е сметкаджийка, както казаха по-горе. Детето и винаги ще е на първо място и към бившия си тя няма как да няма чувства. 100 процента са го направили докато ти си бил бавачка. Нормално е да си разстроен, но ще ти мине не се безпокой. Тя ще се свърже с теб скоро пак бъди сигурен и не се поддавай на манипулации, мисли рационално, мисли за себе си, друг няма. Късмет и горе главата има много риби и къде къде по-млади. Не си губи времето и ресурсите за 30 годишни самотни майки и техните деца. Хвани нещо по-младо и с по-малък километраж и ще бъдеш 5 пъти по-щастлив отколкото си бил с тази жена.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 744a4543b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ех батко, батко.. С разведена жена с дете не се излиза. Не трябва да се интересуваш даже от такива жени.
Самотните майки всичкитв са един дол дренки.
Сама с детето, търсила била сериозни мъже, писнало и от несериозните.. Тия приказки всичките ги разправят по един и същи начин.
Търсят си просто провайдърче мой човек. Ето измъкнал си я от това да живее с техните. Вече има дом, предлагаш и други неша.. Това е целта на всички самотни майки.
Няма любов при тях. Има мъже, които ше им дадат необходимото, за да гледат детето.
Хубавото е, че поне си се осъзнал навреме.
Виждаш ли що за стока е. В първия удобен случай и айде при бившия да му полапа малко.
Закон при мъжетв! Не излизай на срещи със самотни майки, не живей с тях, не се занимавай изобшо.
А това дете какво? Ще се правиш, че е твое, а като порасне ще ти вика ти не си ми баща да ми казваш какво да правя... Абе не се занимавай изобщо,заеби ги тия курви.

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: c692863d43
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Мисля, че много мъже в тази ситуация - връзка с жена с дете, не биха направили и половината от това, което ти правиш за нея и детето и тя вече те възприема за даденост, а бившия за вариант. Погалили са си егото и тя /харесвана и ухажвана от двама/ и той /винаги мога да си я върна, защото съм по-голям пич/.
Съвет: млад си, потърси си друга, не си губи времето - бившият винаги ще е в живота ви, а и тя май не се дърпа.
Пиши какво си решил.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 0d6c82fe72
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Винаги като чета подобно истории ми става криво. Винаги! Свестни мъже като теб са редки като диаманти и все попадат на жени, които да ги огорчат. И обратното: свестните жени страдаме от подлеци. Не знам какъв е този парадокс, но сякаш винаги добрите биват наказвани за този свой "недостатък".

Колкото до историята ти, трудно може да се даде адекватен съвет, при положение че не познавам жената, но мисля че трябва да си дадете време. Тя да помисли кого иска, а ти да помислиш дали си струва да сте заедно. Според ме, не. Дай си колкото трябва време.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 8657f6de35
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Ти си истински мъж! Поздравявам те и съжалявам, че си преминал през всичко това. Ти сам каза, фактът, че тя е имала намерение да отиде с бившия си на почивка, е достатъчно болезнен. Сам прецени дали си заслужава да влагаш още в тази връзка. Вярвам, че ще намериш истинска жена, която ще оценя всичко което правиш за нея. Иначе както виждаш останалите не оценят това, което им даваш.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 4e8ac5281c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Категорично не мисля, че има чувства към бившия си. При едни приятели се получи същата история, само дето мъжът е разведен с дете, а тя новата. Мъжът тогава страшно се разгневи, че се съмнява в него и не разбира как искал само доброто на детето си. Отиде на почивка с бившата и малкия, а приятелката ми си изтърпя агонията. И знаеш ли какво - в момента двамата си имат момченце и живеят щастливо с него и с малкия от първия брак. Че и бившата канят на гости.
Според мен някои хора не се замислят особено, преди да направят нещо. Така и с твоята приятелка. Поведението й след това обаче говори, че всъщност се страхува истински да не те изгуби.
Потърси я. Не загърбвай щастието си.
Успех, Венера

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 64d4ac11e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Нека не хейтим разведените жени и мъже, те също имат право на щастие. В случая жената ми се струва разбираемо объркана, прибързала е може би с новата връзка /с теб/, ти също с живеенето заедно. Да, бащата на детето и детето винаги ще са в картинката, освен ако не заминете далече в чужбина. Ако я обичаш тази жена и си сигурен в това, поговорете открито, помисли после и вземи решение. Не може на два стола да се седи. Лесно е да се каже намери си друга, но хората сме емоционални създания, не търсим просто партньори от другия пол по параметри възраст, пол образование...Никак не е лесно да намериш/ срещнеш човек, когото истиски харесваш и той харесва теб...

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 053f7bbc3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Да, и аз клоня към мнението на номер 8. Тези двамата - бившите съпрузи, играят някаква си тяхна игра помежду си. Първо той я зарязва заради друга. Тя е наранена, преживява го и се събира с друг мъж, т.е. доказва си, че е желана. Любовницата зарязва съпруга, но той вече си е изгорил моста за връщане назад и сега чисто и просто трябва да построи нов. Съпругата се поддава на подаръците и ласкателствата, защото в това вижда недвусмислената си победа над съперницата. Когато постига своето - да си върне изгубеното, обаче, бившият съпруг вече не е толкова въодушевен от перспективата, защото целта е била чисто и просто да си възвърне изгубеното мъжко его, след като е бил зарязан. Тези двамата със сигурност ще се събират и разделят, докато са живи, защото са съзависими от играта, в която играят. Все единият ще бяга, другият ще го гони, когато го стигне, ще го изоставя и това до безкрайност.
Невинната жертва в тези токсични отношения е авторът на темата, който търси рационално обяснение на случващото се и не намира. Не намира, защото няма такова. Подобни хора не осъзнават какво всъщност мотивира действията им. Те се движат като сомнамбули по ръба на покрива, но ги удържа постоянното желание да се уязвят един друг. Страничните хора са реквизит, марионетки, с чиято помощ се разиграва пиесата.
Авторе, краят на едни отношения, емционалното прекъсване на връзката, означава двамата бивши съпрузи чисто служебно да решават общи проблеми, свързани с детето. Това обикновено не става на интимна вечеря, не става на почивки по курортите, а по телефона или на чаша кафе като всеки гледа да приключи разговора колкото се може по-бързо. Номер 2 е прав. Ти също си част от тези отношения и трябва да знаеш мястото си в тях. Кой си ти? Гувернантката? Банкоматът? Социалният патронаж? Психологът? Майка Тереза? Или си новият мъж в живота на тази жена, с когото трябва да се съобразяват и чиято дума трябва да тежи?
Ще предвидя следващия ход на дамата. Понеже след като и двамата с бившия й мъж са си изиграли картите и тази ръка я печели той, тя ще потърси реванш. Ти вече си девалвирал като обект на ревност в очите на мъжа й, защото той де факто те е победил и тя го знае. Значи на ред е някой друг, който отново да я направи привлекателна в собствените й очи и да провокира другарчето й в игрите. И всичко започва отначало.
Мой съвет е да забравиш за цялата тази история и да си благодарен, че не си навлязъл още по-дълбоко в подвижните пясъци. Не се трогвай от сълзи, обяснения в любов, съжаления и молби. Помни целта си, а тя е да не допускаш да бъдеш заложник в чужди болни отношения.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d314a26d85
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Авторът. Благодаря ви много за изключително стойностните и смислени коментари. При мен нищо не се е променило нито аз я търся, нито тя мене. Явно всеки продължава по пътя си.
Бъдете здрави

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 865ba8e872
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Досегашните коментари беха доволно изчерпателни. Но нека се обстрахираме от конкретната случка, проблематичните червени точки тук са болезнено големи и едва ли има две мнения кой къде е сгрешил в тази история. Но тя ме накара да дръпна фокуса назад и да се замисля малко по глобално върху подобен тип отношения - да се захванеш с жена с дете. Технически, не би трябвало да има проблем. И те са хора, нали. Но историята винаги е една и съща - хванали са се там с някакъв, водени най вече от еуфорията на "трепетите на младостта", да не изпозлвам по цинични изрази. И хоп - направили са дете ама след това , изведнъж видиш ли , са осъзнали, че не са един за друг. По една или друга причина. И айде, кой от къде е. Да де ама днешно време всичко си има цена, при това прогресивно соленичка. И трябва да се намери някой който да осигурява комфорта във този живот дето всичко което искаш, си има етикетче отдолу, с ценичка. И в този момент такива жени много бързичко осъзнават суровата истина когато вече едва успяват да се задържат на повърхността. И се появява един такъв "романтик" дето си мисли, че ще изгради семейство и дом с такава жена. Да де ама от ден първи влизаш в битовизма. "Трябва това да се вземе за детето", "Вземи детето от градина", "Гледай детето тази вечер щото искам да излезна малко и аз като човек с 'момичетата'". "Колата нещо скърца, що не я погледнеш. Виж там ако трябва да се закара на сервиз, че ми трябва за идната седмица". "оф, бившия ми иска това или онова, той е толкова променен и мил сега, какво да правя. Ще трябва да се съобразяваме с него" . Забележи - множествено число - сиреч това вече включва и теб.

Романтичните приказчици и мили очичики скоростно изчезват и учудващо бързо ежедневието ти е заето с горепосочените реплики и проблеми. Чудиш се , колко от тези неща които правиш сега, са наистина твои. И си даваш сметка, че твоят живот, хобита, свободно време, всичкото това остава във миналото. От търчане покрай нейния кеф даже не ти остава време да се замислиш над това. И то за какво става дума - все банални, простички нещица които са лимита на нейния интелектуален и духовен взор, както впоследствие разбираш, след като си е изчерпала репертоара. Разбира се, според нея тя е "широко скроен човек който има богат опит и душевност и може да даде много на един мъж". Което най- често означава стандартните женски номерца и театри дето са ти до болка ясни.

Не, благодаря. Този филм сме го гледали вече. И е от този тип филми който като го спреш , се ядосваш на себе си що не си го спрял преди 1 час. Щото все си чакал да се появи някакви интересна и оригинална развръзка или идея. Нещо което да придаде някаква стойност на тази боза. Ама този момент така и не дойде.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 0085ae6630
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Аз имам въпрос към автора, защо се занимаваш с жени с деца? Толкова ли няма жени в тази държава, особено като си млад с професия и жилище. Нямаш ли самочувствие, че заслужаваш нещо повече от доведено дете? Казвам ти като жена с дете която пред раздяла с мъжа си и защо аз ще се върна при него, защото дори и да си намеря мъж никой никой мъж не дава пет пари за доведените си деца, особено като има и биологично винаги ще ги дели.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker