Срам ме е че съм българин - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Срам ме е че съм българин
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 2167 пъти
Срам ме е да се нарека българин.

По външните медии рядко се чува нещо хубаво за страната и населението.

Това с което много хора асоциират българите са все неквалифицирана хамалска работа, нелегални дейности като грабежи, отвличания, трафик на хора, проституция, пране на пари във и извън страната.

Има стигма като кажа че съм от България, защото националността е марка по същият начин по който човек слага лейбъл на качеството на обувки наречени да речем Найк или Адидас, и какво да очаква от тях.

Не знам какво да правя. Срам и позор

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: 91e692f8b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Е, ако демонстрираш, че те е срам ще те гледат зле. Нормално е. То си личи ако казваш с неувереност какъв си или се мъчиш да увърташ. Спомни си какво е казал Паисий, но едва ли те интересува. Повече се респектираш от Адидас. Позапознай се с негри от Африка и разни цветни от Южна Америка и после пак помисли колко зле е да си българин и как ли дишат тия другите дето даже и българи не са.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 711b21d3b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Стани китаец. Или сенегалец.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: e3a667e126
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не казвай, че си българин. Хората в Англия не би следвало да са като в България в една фирма всички да се знаят до последната стринка. Бъди точен с хората и не прави лошо и няма да имаш проблеми.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 4f362b3a2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Казвай, че си българин без срам, защото няма как да промениш този факт. След това се постарай да докажеш с действия, че си различен от общата представа.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: f8aaff49c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   До Номер 1: Виж какъв хубав пример си. Точно затова българите имат лош респект. Според тебе човек, който е роден в Африка и има друга раса е долен само защото не те задоволява визуално. А ти трябва да се гордееш, че си бял българин, който е злобен и никога няма да си промени манталитета си.

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8d9d758816
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Не се безпокой, не си само ти. Бил съм на невероятни места в чужбина. Работил съм живял съм. На мен ми харесва родущината, но мразя държавата.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 472828240c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз нямам проблем с българската си народност. Напротив гордея се. 17 години живея в чужбина.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 4608b56174
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   Много хора си мислят, че циганите в чужбина създават лошата репутация, но всъщност имаме гаден манталитет. Има малко изключения, но цялостно сме доста зле. Най-тежко се наблюдава при българките.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 40a46316ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Аз съм ходила в доста държави в Европа и съм работила с различни хора. Досега не съм усетила кофти отношение или предразсъдъци, и да е имало такива, хората не са ги показали. Вярно, че работя с интелигентни хора, средното ниво най-вероятно е по-ниско.
Дръж се нормално с хората, работи съвестно, ако си отишъл за това и те със сигурност ще те приемат.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 432269510e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   Ми като та е срам можеш да са откажеш от гражданството си и да вземеш друго гражданство. Стига вече сте мрънкали. Като не ви харесва сменяте паспорта и заминавате на накъде. В днешно време е толкова лесно, вие се оплаквате. Най-добре ше е да заминеш за САЩ. Там съвсем спокойно можеш да се наречеш американец. Ако в преди 200 години американец е значело англичанин, който е отишъл да живее в Америка, то сега американец става всеки, който вземе американско гражданство. Може да си тъмен монголоид джендър и пак да вземеш американско гражданство. Само ти давам идея. Но да знаеш, че ако вземеш американско граждантво пак няма да те харесват. Българите може да не сме много на почит в Западна Европа и сред балканските си съседи, или по-точно съселяни, но американците са най-мразените в света. Но американец се става много лесно. Иначе не може да станеш да речем немец само като вземеш немски паспорт. Нито пък французин. С Великобритания може би е по-лесно. Сменяй си паспорта по-бързо. Добре ще е родоотстъпниците да се изчистят час по-скоро, защото никоя държава с такива не е прокопсала.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 9aa508d2c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   И аз мразя тази държава. Просто не казвай на хората че си българин. То наистина е срамота да живееш тук. За 16 години в които живея тук много проблемни неща за България мога да изброя.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: e630bd386c
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

15.   Българската пропаганда е същата като на Макетата. Толкова ви е набивано в черепчетата, че сме ВЕЛИКА нация. България на три морета! Империя! Мда, ама това само промитите го мислят. Да имали сме история, нелоша. Ама по тая логика Италианците, еле па Гърците трябва да ни серат в устичките.

Истиниата е, че или никой не знае нищо за България - или знаят, че сме отрепки.

Т'ва като Ицо Хазарта ей сега на едни награди вика "Да имаш хубава песен, означава да не я харесваш само ТИ". Същото и тука...

Аз в чужбина на български не шляпам.


Братан.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 971a9fe4c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Немога да си представя да крия, че съм българин! Дори напротив, когато разберът, че съм точен започват да ме питат разни неща за България.
Иначе кво да кажат сърбите например, дето до онзи ден тръбяха, че са военни престъпници убийци и изнасилвачи. Напротив гордо казват, че са сърби, имат самочувствие хората, даже мацките им шляпат.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: bc0b5c13a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

17.   Не че нещо, обаче наистина българите са невероятно прости хора и това го казвам, защото живея в България и ежедневно общувам с тях. Нямат никаква култура, не ценят изкуство, вулгарни и груби, българките се интересуват само и единствено от пари. Въпреки това, не се срамувам че съм роден тук, има някои неща, които харесвам, например природата и образованието (мисля че имаме хубави специалности в университетите). Просто народа е ужасен.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 34d95e42b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

18.   Според мен даже не ни мразят толкова. Възпитани са да са толерантни. Специално за немците мога да кажа, че даже много ни търпят и толерират.

Иначе то си е за срам да ти кажа. Като знам какви са повечето българи в чужбина. Нарциси - голЕма работа, ако ги слушаш, ще се чудиш защо изобщо бачкат черна работа в чужбина, вместо просто да си купят имот в Дубай и да си живуркат там. Особено от шопския край, са просто безнадеждни идиоти. Вече чуя ли Перник, Трън и подобни, настръхвам. Нагли до безобразие.

Вчера дошъл, ни език знае, ни образование и умения има, пък се сърди защо взимал на половината на немеца, който е с перфектен немски, с образование, с опит, всичко. Ти цял час не можеш само да му обясниш какво трябва да свърши и за това време ще си го свършиш сам, ама претенции много.

Ми научи езика, изкарай си сертификат, побачкай година-две и ти ще взимаш. Ама по-лесно да сърбаш ракия и да разправяш на простите колко си успял. Претенции много, ама ако може ей така без усилия и веднага. Аз да съм западняк и аз ще мразя повечето българи.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d3680d8721
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   Не е важно количестовото, а качеството.
Има българи по тяло, по документи... има и Българи по ДУХ.

Английският изследовател, Арнолд Тойнби пише в 12-томното си издание за историята на народите, че “… В СВЕТА Е ИМАЛО 21 ЦИВИЛИЗАЦИИ. ЕДНА ОТ ТЯХ Е БЪЛГАРСКАТА. РАЗШИРЯВАЛА ГРАНИЦИТЕ СИ ПОСРЕДСТВОМ СВОЕТО СИЛНО КУЛТУРНО ВЛИЯНИЕ. Простирала се е от Белград до Крим и от Карпатите до Бяло Море, наричано в древността Тракийско.”

Известният английски историк проф. Норман Дейвис казва: “БЪЛГАРИТЕ СА В ЯДРОТО НА ЕВРОПЕЙСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ” С много факти, той доказва, че България е най-старата нация на Стария континент. Нещо повече, според него, когато България е била държава, Европа е “ходела права под масата”.

Президентите на Франция за българите:
Шарл де Гол: „БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА Е ЛЮЛКАТА НА ЕВРОПЕЙСКАТА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ” 1962г

Франсоа Митеран : “БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е ЕДИН ОТ СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА НА НАШАТА ПЛАНЕТА.”

Италианският президент Карло Чампи в словото си при откриването на зимната олимпиада в Торино през 2006 г каза: “БЪЛГАРИТЕ СА ЕДНИ ОТ ПЪРВИТЕ ТВОРЦИ НА НАШАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ”.

И т.н. и т.н.


Нощта е най-тъмна преди зазоряване. Има около 50 милиона българи по света, като не броим около 300 000 000 индийци с бяла кожа, които са директни наследници на Дионис и "траките" от Ария.

Когато Кубрат разпраща седемте си сина да създават държави, той не ги праща да правят 7 държави на произволни места...

Той ги праща да възтановят старите граници на Духовната Империя

Духовния народ който се е борил от памтивека против робството!
Орелът който побеждава змията.
Архангелът който побеждава дракона, Сатаната, тази древна змия.

Свобода, равенство, братство!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8e3fc4afaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   И с право те е срам, приятел!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d0227e2188
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Че то си е за срам.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8b82ad9f19
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   От Автора,

Никой не ни мрази. Това са неща които могат да се видят на балканите от хора сходни морално и интелектуално на повечето българи.

Хората на вън бих казал че ако имат предрасъдък то по-скоро странят. Или не знаят нищо за страната или това което знаят е нещо свързано със горе-написаното. Ако някой е ходил в страната понякога ми казват че е пълно с мафия, други пък са любезни казвайки ми че е много хубаво. Това обикновено са любезности за да не се обиди човек и много хора го правят независимо от опита си.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: c6d045f212
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

23.   Мдаа, в коментарите си Братан е по-точен и от изчисленията на Бойко колко пари да открадне.
Майтапът настрана, абсолютно точно изказване. Аз не мога да проумея, хем сме най-най-най-старите, на 16 000 и кусур години. А няма нито 1 съществено културно наследство, освен малко злато и Мадарския конник (който не мяса на нищо). А от времето на дядо Леонид и след него, сума ти Амфитеатри, че и по нашите земи. Скулптури колкото щеш, а добре, че бяха и другите дедовци, Питагор и Архимед, че да сегашната наука да има база.

Друго, друго...аа,да. Ревем от измисленото и втълпявано с векове робство и че едва ли не са ни клали и избивали, но се радваме, когато чуем "България на три морета", сякаш Симеончо не е избивал хора и потъпквал чужди народи. Ако някой не е схванал иронията - ако Османската Империя са ни избивали, то нас няма да ни има сега, а ако наистина са искали, не за 500, не за 100, ами за 50 години щяха да ни избият. Ама, не. Роби, роби, малко гордост за трите морета и пак роби. Сякаш типичният българин е delusional, не знам. Що се срамите да се наречете свободни не проумявам.


А до 13, ми катУ тАй всеки мрази Америка, що всеки се бута да ходи там? Ако не бяха американците, да респектират Русия и Сверена Корея, последните споменати щяха да са е*али майката на света с ядрените си пиратки.
Gender - пол.
Ще бъда горд да се нарека Немец, Англичанин, Швед, Американец и т.н. Все страни, дали много на света. Не ти, патриоте, който наричаш мене "родоотстъпник", а не си спазваш нито пунктоацията, нито правописа на езика, да ми се радваш, че създаваш само и единствено ракия и да дрифтиш по кръстовищата, а после да търсиш евтини гуми, щото' тези се изтъркали, ама взимаш и 700 лева, така че не можеш да си позволиш.


ДС,21

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 891eefe90f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

25.   И на мен ми е странно като почнат с история. По тая логика и Чингиз Хан е създал една от най-големите империи на всички времена, ама сега Монголия е деветата дупка на кавала и масово живеят в шатри без ток и водоснабдяване при минусови температури.

Подобно е с египтяни, индианци, иранци, ливанци, араби.
Всяка страна е имала своя звезден миг някога в историята, но по-важното е да задържиш това положение. Каква файда, че някога преди 1100 г. си бил на 3 морета за има-няма десетина години?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8b82ad9f19
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   За Бога, та дори националната символика в анимиран вариант е анимиран вариант на Бай-Ганьо с цървулите. На други нации карикатурите им са съмсем-съвсем различни. Това е представят пред света. На французите със шапка, мустаци, вино и франзела. На италянците със бои в ръка, пано и четка или пък със пица. На англичанити е човек със бомбе на главата и лула. Това промотират. Нашата е Бай-Ганьовщина и на рисунка и наистина и във страната и навън. Всеки българин представлява нацията...

https://audiobookbg.com/wp-content/uploads/2016/10/aleko-konstantinov-bai-ganio-8.jpg

https://cdn3.vectorstock.com/i/1000x1000/56/17/french-man-striped-shirt-beret-wine-baguettes-vector-19275617.jpg

https://image.shutterstock.com/image-vector/british-man-tea-260nw-270162620.jpg

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: b42c8a9ebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Номер 25, България е била водеща сила в Европа хилядолетие минимум, признато дори от официалната ни доста съкратена история, съкратена в името на "интер-национала" на червените. И все пак признато именно България е третата призната държава в Европа, призната от тогавашните две части на Римската империя, едната от които горката дълго време е принудена да ни плаща данък. България създава третия културен център в Европа - български("славянски"). Множеството световни учени винаги са признавали величието на България. Според един от най-великите руски учени, а именно Дмитрий Лихачов, от Владивосток(Северно-Корейска граница) до алпите и от Полша до Индийския океан(нямам представа защо чак до там) е българска култура. Сега за съжаление не се разбира тогавашното дело на България, но именно тогава е било световен бунт срещу буквално наложените навсякъде в Европа латински и гръцки езици. Това е все едно сега в международен план освен английски и да кажем испански, да се наложи български. Естествено тогава борбата е била културна, сега трудно може да се нарече такава. Винаги съм получавал само уважение за произхода ми, дето се казва, всякога когато не ме запитат нови хора от къде съм, се разочаровам. Обожавам да казвам България на различни езици, това е просто страхотно. Азбуката, религията и просто всичко българско е родно и "него любя, тача и милея". Естествено при хора липсващо елементарно знание е напълно непонятно защо бих бил горд, нали БВПто ни на глава от население е по-ниско от БВПто на някои други страни... нелеп довод, но все пак използван. И за възразилия номер според който сенегалец и българин са равни... еми не наистина не са, съвсем обективно не са, не го пиша от омраза. Макар че западна, модерна Белгия само преди около 100 години под ръководството на крал или по-точно може би император Леополд уби над 10 милиона от Конго, който конгоански народ имаше само стреличките да се защити, затова и ресурсите влезнаха в Белгия където благодарение на тези пари и до сега се гради великата белгийска демокрация. С други думи, абсолютна всяка точка която би накарала някой да се срамува от това че е българин е продукт преди всичко на незнание и висша глупост. Тогава остава логичния въпрос, защо се срамуваш и от кого. От тези дето са говорили на своя език само вкъщи в момент когато България е била културен център разпространил се до "Владивосток"(Дмитрий Лихачов) и дори когато България е паднала голямата част от тях продължават да говорят на "господарския латински език".. А и да не забравя, понеже незнанието може и да е възпитало някакви комплекси, според същия този Дмитрий Лихачов без България руснаци е нямало да има, като използва 2 вида аргументация за това си твърдение. Първо - без ясна религия, национална литература и оттам държавническа идеология никое племе не е народ, България се притичва на помощ. Второ- когато Русия е под монголско иго българското свещеничество организира просветителски мисии и като български мисии в зоната на окупанта презвел нашите източни последователи, тези мисии са били подкрепени и от страшно много военна сила. Според него ние ги освобождаваме. И до сега се чества свети Киприан, руски светец от български произход, според някои първия руски патриарх. Изобщо една от най-мощните държави е пряк български наследник. Направо ми е смешно, че ми се налага да аргументирам защо да си българин е гордост. И поради липсата на реално осъзнаване как може някой да е толкова объркан и заблуден, че да не се гордее, ми е трудно да се постарая особено и затова нахвърлих няколко исторически факти.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8b82ad9f19
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Всичко опира до това какво иска да бъде и какво иска да излъчва човек. Поведението е избор

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: b42c8a9ebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Номер 23, обидно ми е да те коментирам. Малко не ми е ясно, мислех си, че успешното изучаване на няколко езика е свързано от последвалата възможност те да не се смесват. То от човек гледащ на САЩ като спасител на света какво друго да очакваш. Не че Русия е спасител, предварително казвам, че не съм най-големия фен на Путин, Сечин, Шойгу, Проходко, Прохоров и компания. Пиша го понеже знам, че мисловната дейност на Сащ-фенчето е че щом не съм съгласен с Холивуд-твърденията за спасителната мисия на Сащ(наричана от феновете и "Америка"..), то аз задължително съм дясна ръка на Владимир Путин в България. Та цялата "аргументация" на Сащ-фенчето е че някой си дрифтил и пиел ракия, тоест извадка на някаква социална група с цел аргументация на политически, макар и видимо неосъзнат възглед... логично. Те иначе в САЩ са големи джентълмени, никога не "дрифтят" и даже не се и напиват. И естествено заразлика от българина никога не нагъват яко бургерите с диетична кола. И всичките им известни личности просто бликат от култура, маниер и възпитание. Абсолютно няма шанс да станеш известен там ако не си доказал уникалните си качества като човек, само влогърите им виж колко са изящни и културни. Нека не се концентрираме над факти като причината наскоро дъщеря на Алек Болдуин да е ограбена, като полицията и обяснила, че има огромна криза и дори още повече бедни и съответно е напълно нормално, разбирай често срещано. То и държавна статистика си има, направено от институциите на Съединените щати, пардон, имах впредвид Америка, които показват, че само около 30-35 милиона имат реален достъп до здравеопазване. Но естествено това е моя си пропаганда, засегнат от обидата за "дрифтеньето" нали, а и ракията, която като много не пия. Обичам червено вино. Но сега малко и за Русия, че нали да не се окаже, че съм ФСБшник. Ужасна система за здравеопазване и критиката към Путин може да ти подари най-кофти чая дет ще изпиеш, но все пак има и положителни страни, едва ли ще изпиеш друг :д.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 63f8ba5cfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   И мен!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 34d95e42b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

31.   27, какво хилядолетие? До 681 г. сме нямали изобщо държава или поне не в Европа, а 1018 падаме под Византийско робство, от там нататък до ден днешен сме перманентно я под робство, я в криза, я в губеща война, я в комунизъм, я в преход. За има-няма 300 г. сме били някаква "сила". Ама сила е много много силно казано, владели сме половин Балкански п-в, което е нищо на фона някои държави в Европа като Британската империя, Византия, Османската империя, Австро-Унгария, колониални Испания, Франция, Португалия и т.н. Единствено ни достойнство е, че сме дали на света крилицата, която между другото е просто променена гръцка писменост, така че и това не екой знае какво, но пък няколко стотин млн души днес пишат на нея, което не е малко.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 9701cb3ceb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   31, ходи на регресия да видиш, че не си прав

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 7bc7d58849
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   32, бъзикаш ли се? Дай някакви научни и исторически доказателства, регресията не е принзат и доказан метод. Може всичко да е само въображение.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 466bdac4cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Вместо да се успокоявате с миналото, учете се от него и мислете за бъдещето, защото настоящето ни, може да не е толкова скапано, колкто го мислим, но определено сме пропуснали много, а има потенциал.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 4608b56174
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

35.   31 е много прав, племенце сме. А, ганьова щерка е най-тежката излагация пред чужденците. Чудя се и аз какво да обяснявам на приятели от чужбина. Чудят се, че тук имаш 25 годишни девственяци и жени с мухляри под ръка. Това не е нормална държава. Измекярски тъп народ с леки изключения, но щерката на ганя е тежко явление.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 861449ae40
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

36.   Доста ще ти е трудно с тази нагласа в чужбина, авторе. Щом ти харесва да се срамуваш, моля, срамувай се.
Моят опит е, че хората те преценяват по собствените ти постижения и по начинът, по който се държиш с тях. Даже да имат предразсъдъци или негативна предварителна нагласа сами виждат ако си свестен и различен от очакванията им и променят съответно отношението си. Ако единственото, с което можеш да се представиш е националността ти - то поработи по-усърдно. Каквото си го направиш, такова ще е.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: b42c8a9ebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

37.   Номер 31 година, според хърватите България е създадена 165. А иначе дори е комунистите не можеха да изтрият от историята "Стара Велика България" както я наричат гърците в договорите, а и хроникьорите на империята в този момент описвайки договорите. Предполагам виждаш, че няма как 632 година създадена държава да бъде наречена стара и велика. Затова и хърватите са прави. Наскоро монах от Атон е открил български ръкопис далеч по-стар от 681 година, а на това според него въобще не са били изненадани останалите монаси, просто политически няма интерес да се признае.


„Това е народът (българите), който преди тебе имаше всичко, което е пожелавал; народ в който този е придобивал титли, който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля, в който бойното поле прославя рода, понеже у тях се смята без колебание за по-благороден оня, чието оръжие е било повече окървавено в сражение; те са народ, комуто преди битката с тебе не се е случвало да срещне противник, който да му устои, и народ, който дълго време е извършвал войните си само с набези”.
Магнус Феликс Енодий – „Похвално слово за крал Теодорих” (6 в.). Тоест петстотната и някоя година за българи се пише, но тях ги няма.. И падането под "византийско робство" е в последствие осъществило се обединение на двете империи, понеже българска династия от рода именно на Самуил достига до властта, затова и не всеки е подкрепял въстанията. Затова и когато латинските рицари от доколкото си спомням втория поход влизайки в земите на сегашна източна Хърватия пишат, че влизат в началото на България, пишат за българската гора Морава и за "българската столица" Ниш, където всъщност е бил представители на българския народ, а Ниш нашата столица. Сърбите също са били част от тази държава, но никой не ги споменава, понеже нямат официалет статут, заразлика от нас. Това е съвсем кратка аргументация на горенаписаното. И въпреки това България се освобождава и става една от най-силните от ново. Видимо за съжаление си нямаш идея от геополитика. Коя е тази държава в Европа по-големя от България в продължение на хилядолетие, няма такава. Един кв.м. зема в тракия никак не е равна и на 1000 кв.м. във Франция. Не е случайно че именно Римската империя е нарекла земята между Константинопол и Ниш Via Miletaris("пътят на войната"). Контролирайки тази земя, при силен център ще контролираш скоро и всички останали. Ако България някога въобще стане център(макар с толкова нихилисти да се съмнявам), то тя би завладяла останалите, не окупирайки естествено, но икономически, културно и т.н. В руската историография България след създаването и от братята Асеневци е най-силната православна държава, битката срещу обединения запад е спечелена от нас и отказа на папата да подкрепи нова атака според същата тази руска историография е от страх от български отговор. Наистина само се убеждавам в предишните си твърдения за масово разпространеното незнание. След като пада центъра Велико Търново се създават други български държави. Една от тях е Молдова. Даже в български източници вече се появи достатъчно информация.

Богдан I (на румънски: Bogdan-Vodă) (неизв. – 1365) е български болярин, първият владетел на Богданско, днешна Молдова.

Управление: 1358 – 1365 г. Оглавява въстанието на българския народ против унгарските феодали и през 1359 г. основава в земите между Карпатите, Прут и Дунав независимо княжество Богданско(Молдовско княжество). https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Богдан_I

"
До средата на 18 век дедите на днешните румънци използват като официален език старобългарския и среднобългарския, а кирилицата – до средата на 19 век, когато по политически причини е въведена видоизменена латиница, въпреки изпитаното българско влияние в румънския език. До обединението на Влашко и Молдова единствената азбука в дунавските княжества е румънската кирилица. Старобългарският език под формата на т.нар. „църковнославянски език“ като литургичен (църковен) език се употребява в Румънската православна църква до началото на 20 век. И сега, в много издания на Румънската православна църква се употребява латиница изписана със старобългарски шрифт.
Според изследване, проведено от университета Ка Фоскари във Венеция (Università Ca' Foscari di Venezia) и италианското министерство на унивеситетите и научните изследвания (Ministero dell'Università e della Ricerca Scientifica),[1] [2], речниковият състав на съвременния румънски език съдържа около 90% елементи от латинския език, докато преди създаване на държавата Румъния през 1861 чрез обединението на двете княжество Влашко и Молдова, латинската лексика в писмения език е едва 20%, нещо обикновено за всички европейски езици, а останалите 80% са думи, заемки или производни преди всичко от български, по-малко новогръцки, унгарски, турски или албански."

Окончателната възможност за подобни политически машинации в "Румъния" става след загубена от Русия война, тогава става видна необходимостта от "неславяни" между Русия и съответно българи и сърби. Как няма да са силни Франция и другите от теб посочени. С такава прекрасна категорична защита на интересите и преследване на всичко нихилистично всеки успех е възможен.

Вярването в официалната история е проява на висша глупост и всеки проявил подобна принципно не си заслужава вниманието, но от друга страна ти не си измамник, а измамен, а разликата е огромна. Иначе далеч не съм фен на прекалени "разширения" на българската история излизащи дори от просторите на Мала Азия, просто да си кажа.
Да коментирам и въпросът с робството. Има буквално няколко десетки с по 20 000, 30 000 хиляди души. Според руснаците 1877-8 има над 40 000 борци, сега се учи за 7000, кой има интерес?

"Една от историческите заслуги на българите е тази, че задържаха успешно няколко века турците далече от сърцето на Европа. Те платиха прескъпо с кръвта си, с вярата си, свободата си и упадъка на брилянтната им култура по онова време” – Проф. Санте Грачоти, Италия
Едва ли можем справедливо да обменим Проф.Грачоти в български шовинизъм, просто не е учил за едно избрано въстание. Много ми е жал че мнозинството не се интересуваи не знае, че въстанието от села, където участват по няколко стотин души са буквално стотици. Отново, не е случайно, че това не се учи. Не е случайно, че цяла половина от българската територия зад Дунав(даже повече от половина) не се знае и не се учи, че е в ръцете ни до обезбългаряването/дебългаризацията на тази територия в името на политически цели естествено. Като директни цифри дълго време(макар и не винаги) Византия е била по-голяма, но как да си обясним почти 90% от победите на България във войните. И двете държави имат врагове на другите си граници. Просто България владее важните точки и геополитически възли позволяващи и почти винаги предварително да победи. Просто предимството е огромно. Както казва Наполеон, географията е наказание. Ако можем да погледнем нещата извън някакви граници, а това е необходимо в този глобализиран свят, а и жизнено необходимо за да се разбере нуждата на една част от представителите на статуквото в тази глобална политика да убият всяка възможна гордост в народите не само в България, а и в цяла Европа.

„Цар Симеон бе Карл Велики за България, но по-образован от нашия Карл Велики и много по-щастлив от него, защото положи основите на една национална литература.” – Френският историк Алфред Рамбо

“Старобългарският език е станал културен език на всички православни славяни. Той е първият държавен литературен език в Средновековна Европа дълго преди възникването на европейските литературни езици – немски, френски, италиански, английски, руски”
проф. д-р Ото Кронщайнер
За подобни хора чиито цитати представям културата е най-важното, по-точно казано те имат сетивата помагащи им да разберат, че културата е най-важното. Една свиня никога няма да разбере защо диаманта е именно това- диамант. Не казвам че ти си, казвам, че някой иска да бъдеш. Нещо като робството, не се има впредвид, че сме, а че въпреки всичко не сме или по-точно не бяхме.

“Украинците, а също така и белорусите, и руснаците, всички си спомняме, че писмеността, културата ни и православната християнска вяра произхождат от България. Искам да припомня и факта, че двамата първи украински патриарси са етнически българи – Григорий Цамблак и Киприан”
Вячеслав Похвалски – посланик на Украйна в България.

Академик Омелян Прицак (специалист по средновековна история) от Университета “Харвард”, пред една световна аудитория е заявил следното, което ни кара да се чувстваме горди, че сме българи: “В СРАВНЕНИЕ С ПОТОМЪКА НА АТИЛА – ЦАР СИМЕОН I, ВИЗАНТИЙСКИЯТ ИМПЕРАТОР Е ИЗГЛЕЖДАЛ КАТО ПАРВЕНЮ”!

Византииските Тропарх от 999 година: “Те, българите, някога бяха най-справедливия от всички народи и от всичко на света почитаха най-много тези добродетели и сами достигаха голяма слава, а градовете и народите се присъединяваха към тях доброволно.”
Явно не е единствения византиец мислил по този начин, имайки впредвид последвалия щурм на българи във властта...


“България, спасявайки делото на св.св. Кирил и Методий е заслужила уважението не само на другите славянски народи, но и на човечеството и това ще бъде така, докато влагаме истинско съдържание в думите напредък, култура и човечност. България не само е спасила великото дело на Кирил и Методий от пълно заличаване, но по своите земи тя е развила, обогатила и усъвършенствала това неоценимо наследство”. – Роже Бернар
Още един от редицата български пропагандатори хаха


‎”БЪЛГАРИТЕ – това е народът, който имаше всичко, което пожелавал; те вярваха, че светът е открит за тях; те никога не се съмняваха в победата си; това е народът, на който се учудваше светът.” Магнус Феликс Енодий – 486г. – близък приятел на остготския крал Теодорих.

Лаоник Халкондил (Laonicus Chalcondyles) казва, че трибалите (“тракийски” народ) са били най-древният и най-големият от всички народи. “Сега те биват наричани българи”, казва той.

Йоан Цеца – “И тогава всички пристигнаха в Авлида с кораби, и заедно с тях Ахил, синът на Пелей и на Тетида, дъщерята на философа Хирон, водейки войска от хуни-българи-мирмидонци на брой две хиляди и петстотин.” (ГИБИ10 с. 104)

Йоан Малала и Йоан Екзарх направо твърдят, че Ахил е бил българин (ДЯК ком. с. 211)

Шарл де Гол: „Българската държава е люлката на европейската култура и цивилизация” – 1962 г.

Три главни конкурента. Западна Римска империя, Източна и България или наричана преди разширението от 681, Стара Велика България. Две от тези държави падат и Източната Римска става "Византия". Наименование което за много гърци е унизително, целта е да се покаже, че те не са истинския Рим. И естествено от българската история също се изтриват и променят имена, все пак един от главните три конкурента остава почти невредим и инвестицията му н първата ислямска държава се увенчава с успех.

‎”БЪЛГАРИТЕ – това е народът, който имаше всичко, което пожелавал; те вярваха, че светът е открит за тях; те никога не се съмняваха в победата си; това е народът, на който се учудваше светът.” Магнус Феликс Енодий – 486г. – близък приятел на остготския крал Теодорих.

Знам че стана една идея по-дълго, но след като има представена позиция различна от моята, то аз естествено имам правото на отговор.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 6a00cde0fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

38.   29, ти за моята мисловна дейност ще си мечтаеш само. Дрифтенето и пиенТу на ракия е само метафора, целяща да покаже колко примитивни сте. С 20 годишните коли на бързи кредити, сложили по 1 гърне и настъпват. Не ти се получи иронията за бургерите. В САЩ процентът на хората от населениито, които тренират и са във форма е в пъти по-висок от БГ-ту. Също, много ясно, че ще си ядат. Тука трябва да дам 5-10 лева да се наям в някой fast food. Със 700 кинта естествено, че ще си нося от вкъщи.

За здравеопазването, факт е че имат проблеми, но 30 милиона може да са тези, които НЯМАТ достъп до здравеопазване.
https://www.census.gov/library/publications/2019/demo/p60-267.html
(2018)
Настрой си google автоматично да ти превежда страницата, щото' знаем, че родолюбците не искате да знаете чужди езици. Каква дума, родолюбец...cringe-вам, като я чуя.


От ДС,21, a.k.a. САЩ-фенчето

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 7bc7d58849
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

39.   37, чудесно, но какво ни топли всичко това сега през 2020 г., като масово мизерстваме и сме ганьовци?

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8d7c51387c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

41.   Аз пък се чудя защо въбоще се публикуват подобни теми. То е повече от ясно, че ще започнат едни безмислени спорове в стил "Кое е първо? Яйцето или кокошката?". Всяка от страните ще си излага повече от агресивно и направо арогантно доводите и ще обижда всеки, който не е съгласен с нея.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 711b21d3b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   31 - оригиналната българска азбука е глаголицата. Кирилицата, както сам отбелязваш си е побългарена гръцка азбука.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 466bdac4cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   До 39

Топли те това, че много хора считат себе си, за едва ли не прецакани от живта, че са българи, а историята показва, че това не е било пречка. Онзи ден се събирах с познати, а комапнията с еоказа особено разнородна. Сигурно бяхме 30-40 човека. Имаше едно момиче, сприятеля си от англия, който работеше, като мениджър в някаквамалка фирма. Всички слушаха и ахкаха за него, но когато се стигна до мени двама други, които имахем далеч по-високо платени професии, даже спокойно ти казвам, че това момче, ще работи под мен, ако сме в една фирма.. висчки ни гледаха с едно такова недоверие. Беше им трудно, да повярват, че българите стигат далеч, без далавери, без измами, с труд и усилие. И ги разбирам. Но считам за важно, да вдъхна на всеки надеждата, че може да подобрим живота си. Че можем, ако опитаме, да се измъкнем от мизерията и да не оставяме на Ганьовците, да контролират живота ни. Затова е важно. Затова трябва да ни грее. Първата ти мисъл, да не да е "Ами прецакан съм, защото съм българин в България", а да е "Мога. Преди мен са могли, занчи и аз мога".

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker