Защо 99% от младите момичета слушат чалга? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо 99% от младите момичета слушат чалга?
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 2699 пъти
Не знам дали вие сте забелязали, но адски много млади момичета слушат и обожават чалгата. И не само кифли, абсолютно всякакви момичета, метълистки, рокаджийки, такива които се занимават с изкуство, рисуване, писане - даже забелязвам, че главно такива най-много харесват чалгата, нямам представа защо. Защо този стил се боготвори толкова много? Какво й е специалното на чалгата, че главно това се слуша в България от всякакъв тип хора, било то и най-образованите, най-големите отличници, най-големите метълисти и любители ня изкуството? Какво толкова велико има да се съберете компания от 10 човека и да си пуснете Галена, Преслава, Азис и Тони Стораро? Аз ли изпускам нещо или чалгата е няква велика музика, която те кара да си по-самоуверен и с по-голямо самочувствие? До момичетата - защо обожавате толкова много чалгата, какво красиво и хубаво намирате в нея, че толкова много я слушате и боготворите?
Знам че са много въпроси, но интересно ми е какво ще кажете вие, защото не разбирам от къде идва тази любов към тоя стил.

Също така няма смисъл да пишете "всеки може да слуша каквото си поиска", знам че е така.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: 7c3a799206
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Да ти кажа, нямам големи наблюдения, но вероятно си права.
Най-големият бг ютюб канал е на Планета.
Преди не ми правеше впечатление, но гледам в тубата някакви видеа касаещи важни обществени събития, политически новини и пр. с известни коментатори - съответно няколко хиляди гледания за не знам си колко време, в същото време нова песен на някаква си (въобще не им знам имената) пусната преди по-малко от 24 часа - 1 000 000 гледания - без шега!

Какво очакваш от такива хора?

Ей сега им се чуват гласовете на такива чалгари от площада в София, една част от които със сигурност платени, щели да правят по-добро правителство без мутри - същата чалга!

В друга страна това може да е феномен, тук в България - норма на поведение и начин на живот!

Не се питай защо е така, а гледай как да се съхраниш!
Истината е жестока.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 5c4da9a118
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Защото се пее за секс, пари, изневери, токсични връзки и т.н. Защото момичетата може да се кълчат на такава музика, а мъжете да мятат салфетки. Защото чалгата и простотията са ни заложени в кръвта.
Преди доста години слушах, но вече не. Опротивя ми.Само пошли текстове, разголени певици и клипове като някое порно. Еднотипни текстове.
Когато певиците бяха по-естествени, беше друго.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 990f269994
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   А какво те бърка какво слушат? Даже да слушаха оперна музика, пак щяхме да четем теми със заглавие "Защо 99% от младите момичета слушат Верди, Вагнер и Пучини?" сякаш е нещо лошо. Защо е тая любов към пъхането на носа в чуждите работи? Нямаме ли си наш живот или имаме, но той е толкова скучен и провален, че държим да се разровим из чуждия с надеждата да намерим някой по-скапан от нас?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 259da1888c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Същото се чудя и аз. Има чалга песни, които ми харесват, но не съм заклета чалгаджийка и няма да ги слушам всеки ден. Ще е голям кеф да се събера с приятели и да слушаме поп, а не чалга. Имам такива и се радвам.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 97519ff49b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   В грешка си, на 24 години съм, момиче и не понасям чалга, никога не съм ходила на дискотека и дори да звуча като задръстена, просто искам да кажа, че това не е моя стил и се отвръщавам. Падам си по метъл, рап, техно и т.н. Просто не си в правилната компания с правилните хора.

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 45af036fbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Слушам почти всякакъв стил музика, което зависи от ситуацията и настроението ми. Мога едната вечер да отида на опера, а другата на чаглотека и не ме е срам да го призная. Според мен няма нищо лошо в това да слушаш чалга, но да не прихващаш от чалга културата. НЕ харесвам чалга изпълнителите и тяхното поведение. Масово чагла изпълнителите са тъпи и излъчват пошлост, не го одобрявам, но някак във времето се е наложило. Както във всеки стил, така и в чалгата има добри и лоши песни, но сме свикнали с това, че чалгата не е хубава и дори не даваме шанс да подобен стил песни.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 49d59a1c28
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   А какво да слушаме бе, авторе? Колкото и противна и пошла да е чалгата в твоите очи, американският рап примерно е много по-долнопробен. Ама него си го слушкате и плюете чалгата, защото 90% от вас не разбират текста. Пее се главно за наркотици, курви, нецензурни изрази и т.н. В чалгата поне се пее за любов, секс или за бивши.
Друг е въпросът, че музиката е създадена с цел забавление и развлечение, а не с цел възпитание. Ако чакаш на музиката да възпита детето ти, само с чакането ще си останеш.
Аз слушам чалга от най-ранна детска възраст (моите родители не) и това не ми е попречило на образованието, на четенето на книги, на общата култура и т.н.
Ж21

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: c2a93728d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   И аз това се чудя. Много мразя чалгата. И като цяло българската музика. Не се гордея с това. Срам ме е да си го призная, затова го казвам анонимно.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: fa62b82bac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Глупости! Аз съм момиче на 23 години и слушам главно рок музика, но и всички останали стилове ОСВЕН чалга. Не мога да я търпя. Дали съм 1% спрямо твоите изчисления, съмнявам се, много. Обърни внимание на средата в която си. Явно там ти е проблемът. Познавам адски много хора, които не слушат и не понясат чалгата. Изчисленията ти се грешни.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: a0422a25da
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз слушам почти всичко, но без чалга и съм момиче. От Боб Дилън, през Лейди Гага до БТС стига песента да има смисъл и добра мелодия попада в плейлста ми ( забравих да спомена Чат Бейкър и Луис Армстронг). Ако на някой не му харесва чалгата просто не я слуша, мисля, че щом на тях им харесва се преоткриват в много от баналните текстове в този жанр. Всеки да слуша какво му е на сърце, важното е да сме здрави.

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: a0422a25da
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Метълите ги знаем какви меки душички са, много от те тях съм ги виждал пияни до несвяст пеещи с пълно гърло някоя чалгия.
Аз слушам old school hip hop btw чалгата не е моята музика със сигурност.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d58728d777
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   Курви са.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 831c2daee4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Добре, като всичко друго в България много обичаме да го възприемаме като само при нас го има. Знаете, ли че в Сърбия например само това се слуша, макар че напоследък там започна чалгата повече на поп да прилича, при нас явно няма да стане. Пошлите текстове и разголването - пуснете си Ники Минаж, Карди Б и тем подобни същото е, даже са и по-разголени и текстовете са по-брутални. Не музиката е виновна, че момичетата станаха такива меркантилни. Чалгата я имаше и преди, но имаше много свестни момичета. Социалните мрежи развалиха всичко.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: ea7b1d01cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Защото сме си циганска нация.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 0eed529acc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Към 11 виждал/а истински метъли на кукуво лято.
Това са били някои позьори със суичър на металики и мейдъни.
Ела да те заведа на един концерт и ще гледаш като подпекино мушкато.
Ти слушаш не музика а маймунски звуци, като всички безмозъчни недорасляци. Даже и чалгата е доста по музика както каза 7.
Не слушам чалга, ама са ме водили по такива дискотеки и квартири съм играл кючеци за разтоварване. Не ми пука за кво се пее така или иначе никакви дивиденти не можеш да извлечеш в реалния живот. Не сутринта в главата е черна дупка.
Там действително се събират разни бръснати или гелосани безмозъчни екземпляри намазани с фалшиво напомпани пилешки крилца и крачета като на скакалци и първични курветини или неосъзнати момиченца мислещи, че трябва да преживеят текстовете за да са в крак с времето. Уви доста са далече са от истината.
Според ме около 78% от младите момичета слушат.
Не ми пречи чалгата, но проблема е още в невръстна възраст на тези момичета им се натрапва, като стандарт с всичкия безкраен материализъм и кич и курвенско поведение без да има алтернатива и те го попиват.
На 35М съм 1998-2003 когато бях в художествена гимназия в Казанлък беше нещо подобно,като описаното. Купон в квартира вътре всякакви слушащи почти всички възможни видове музики а партито зяпочваше с 6 без10 и завършваше с виене на зурни бесни кючеци и опвръщани кенеф и мивка и не само.....
Само да вметна че в момента от тези са много малко,които да слушат ежедневно, камо ли да боготворят.
Проблема не е че съществува чалгата а че се налага силово доста год. вече, но според мен е изчерпана вече отвсякъде.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: ed8c04d18f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Извинявай, но... едва ли си срещала сериозни метълисти, че казваш, че слушат чалга. Ние поне като се съберем, си пускаме всякакъв метъл от хеви, през пауър до блек и дет метъл, понякога и рок. Това става, дори когато компанията е употребила алкохол, макар и не е големи количества (гледаме да не се излагаме). Ако пък са пияни, най- много да скочат на бой, ако някой им пусне чалга. :Д
Срещала съм и рапъри, които не понасят чалга. Аз също не я понасям, особено кючеците, но съм на мнение, че всеки има правото да слуша каквото иска, стига да не пречи на останалите, което често се случва, за съжаление.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b4b952616a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Отговорът е ясен. Долнопробно население, асимилирано от мургавия етнос какво очакваш да слуша? Ще е изненадващо ако слушат нещо освен чалга. Да не се правим че сме вчерашни. Чалгата си я има от 1990-те години в България и още от тогава по-интелигентните се възмущаваха а за простолюдието беше манна небесна. Сега вече простолюдието е 90-95% от населението, били то българи или цигани и ще слушат точно това.

Промяна няма да има докато интелектът, знанието, духовността и развитието не станат ценности в нашето общество. А това като гледам скоро няма да стане, освен ако не направим нещо. Но ние нищо няма да направим, защото няма "ние" вече.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: db0d4c89a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Аз пък слушам основно БНР! Имам си едно преносимо радио, което си е с мен навсякъде! Във Варна се приемат трите програми на БНР-"Хоризонт", на 100.9 MHz, Радио Варна на 103.4 MHz и "Христо Ботев" на 104.8 MHz! Редувам "Хоризонт" и "Варна", понякога и "Христо Ботев", а на обществени места свири винаги БНР! Така се информирам. за всичко! Докато съм по улиците, от колите все свири рап, чалга, по-рядко метъл, за джаз, опера или народна музика да не говорим! Докато слушам БНР освен, че съм слушател, останалите хора също стават слушатели! Радиоверигите отдавна не ги слушам, тъй като пускат едно и също по няколко пъти на ден! Слушам само "Честито" по Радио "Веселина" от 19.00 всяка вечер у нас! Никога не съм имал намерение да слушам чалга и то пред хората, защото знам, че те едва ли биха искали да я слушат! За щастие другите ползват слушалки, но аз не мога да ги търпя!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1acfa371a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Защо точно момичета? Много момчета около мен слушат мазна чалга.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1acfa371a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   Металистите са гнусни виждам, че тук се опитват да парадират със своя вкус за музика, която по-точно бих нарекъл шум. Много от чалга текстове са по-смислени от техните пълни с насилие и сатанински извращения, много хора слушат, защото много хора са преживели това за което се пее в тях. Освен това 11 много си прав и аз не веднъж съм ставал свидетел пияни като свине и пеят с пълно гърло.

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: ed8c04d18f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   22, една чалга песен едва ли ще стигне нивото на смисъла на една наистина смислена метъл песен, защото в чалгата надали се пее за политика, история, общество, философия, литература и други сложни теми, активно засегнати от хиляди метъл групи. В метъла има и много любовни балади и много текстове, свързани с тежки преживявания на музикантите от всякакво естествено (любовни, житейско и пр.). Не знам кой ви е пуснал тази муха в главите, че в метъла се пее само за "сатанински извращения". Мислите си, че след като чалгата е по- елементарно устроена музика, то и метъла трябва да е такъв, но не е.
И като казваш, че метълите са гнусни, то типичните чалга кифли са още по- гнусни, като си мислят, че с намазаните с фон дьо тен мустаци и черни точки, погорели коси, и издути устни и балкони са много красиви, а всъщност са естетически недоразумения. Батките с приматски погледи, мандибули с форма на шкаф, големи мускули и нулев мозък са същият еквивалент.


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1acfa371a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Нито чалгари нито металисти и двата типа не стават за нищо.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: ed8c04d18f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   26, да, е, ние сме най- долната прослойка на обществото. А в училищата и университе има само фенове на класическата музика и джаза, нали?


Black Sabbath

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 0c680a8a04
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   И на мен ми е интересно, защо отново и отново се отнася за МОМИЧЕТАта?! Тоя сайт все повече заприличва на сборището на отхвърлените комплексари.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1acfa371a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   25 ще ни поясниш ли къде точно в метала се пее за политика, философия и литература? Май нещо много си се самозбравила и не мисля, че точно момиче, което явно завижда на по-хубавите момичета около него има ясна преценка за нещата. И отново подчертавам метъл песни, не рок дано да правиш разлика.

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1acfa371a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Аз не слушам чалга, а главно рок и edm, не смятам обаче да защитавам твърденията на тази под номер 25 доста често съм я засичала в един друг вид теми да плюе жените, което за мен е мега отвратително. Злобата и към женския пол си личи и в края на коментара и момиче с комплекси, което се опитва да се представи за по-интелигентно, но далеч не му се получава.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 9105594fc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   До 29

Моля? Сори, ама Rage Against the Machine и System of a Down, не са групи, в котио се пее за това, как на някой му се счупила пералнята и се ядосал или за това, как на някой му изгаснал компа, а са яко политика и малко философия с много трърд саунд. Сега, не очаквам, някой да седне и да има дискусия за това, коя е най-добрата и ерудирана героиня на Джейн Остин, ама колко музикални жанра има, които правят това?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: ed8c04d18f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   30, номер 22 обижда и жените в чалгата, и жените в и метъла, но за теб това не е проблем? Къде в случая ти е мнението колко е ужасно да се плюе по другите жени? Никъде, но понеже Блек Сабат е написала мнение и дай ти да се наредиш с твоето. Доста пристрастно от твоя страна. Проблем е моята "злоба" и това, че съм описала типичните чалга кифли, както и че в други теми съм писала, че от голяма част от жените нищо не става. А като се имаш за по- интелигентна, защо не каза нищо и за "злобата" ми към мъжете в случая? Такива "интелигентни" жени като теб, проявяващи излишна женска солидарност и използващи такива изхвърлени реплики като "да се плюе по женския пол е отвратително" никога не съм разбирала и това само по себе си също е доста комплексарско и глупаво.
29, брех, че ти видя как изглеждам и реши, че завиждам. И то точно на жени, които им трябват пластични операции и тонове грим, че да изглеждат добре и обикновено да си намерят някой- чичко паричко. Ако това за теб са хубави жени и то точно тези с прикритие с грим козметични несъвършенства, то имаш меко казано сбъркана представа за красота. Иначе, групи, пеещи за такива теми има много и не е защото съм се самозабравила (по- тъпо нещо скоро не бях чела) и веднага ти казвам някои: Iron Maiden (митология, история, политика, война, общество), Slayer (религия, политика, война), Holy Moses (религия, общество, война), Overkill (политика, смърт, общество, корупция, хумор), Sepultura (политика, литература), Megadeth (политика, история, общество, нов световен ред), Nightwish (астрология, любов, природа, религия), Epica (политика, философия, духовност), Helloween (фантазия, хумор, политика), Ecliptica (историческа литература), Nergal (митология, литература, окултизъм), Falcon (литература, фантазия), дори прословутите Металика пеят за неща като корупция и житейски ситуации.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 66df80098e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Отново си написала към необосновани глупости, за теб всичко по-хубави жени явно са с операции и това ти създава едно нереално чувство за превъзходство, в твоята глава всичко е точно толкова елементарно. Нито една песен от от тези на групите, които избори вероятно не стават за слушане още по-малко пък директно да са свързани с тези теми. Хм ето и смърт си посочила като тема виждам колко много се интересувате точно вие от тази тема, депресиращи и не знаете какво е сапун колкото и да боли знаеш, че това е истината. С си мисли, че с евтините ти завъртания на думи, ще изпъкнеш с нещо НЯМА, мандилбулата ми е v образна, но ти си толкова злобна и самозабравила се, че не ти остава нищо друго освен да нападаш външния вид на хората, който бас ловя, че е доста по-добър от твоя. Елементарна си и вероятно доста самотнчка, разрових се и се оказа, че доста висиш тук защо ли?

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 66df80098e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Аз съм 26 виждам отново, че се карат по между си хората с най-лош вкус за музика това е често срещано явление метъл срещу чалга доповръща ми се даже. Но 31 доста е прекарал с изказванията си, така, че някой трябва да го свали на земята. Колко жанра били правели това... Ами доста не сте само вие с вашите нечленоразделни звуци, има много други песни от различни жанрове свързани с политиката и други важни теми. Къде реши и Дежйн Остин да намесваш доказваш ни, че можете да четете ли?

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: ef51b7018e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   Преди няколко години се забих с една мадама. Отиваме в апартамента, в спалнята сме и ще правим секс. Тя отиде при компютъра, обърна се към мен и ме попита "Обичаш ли чалга? ", аз си викам няма какво да се обяснявам сега и й отговорих "Да, обожавам". И правихме секс под звуците на някакви чалги...

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: ed8c04d18f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   34, тук не става на въпрос само за песни. Групите посвещават цели албуми на дадени тематики и то доста сериозни. Това са традиционни тематики в метъла, не са просто една- две песни, посветени на тема политика, история, митология, фолклор и пр. Какво значи "нечленоразделни звуци? Мислите си, че понеже поп- а и чалгата са по- еднотипни, то и метъла е такъв, а всъщност метъла има над 100- тина разновидности. Има толкова мелодични групи, с високи вокали, оперно пеене, а някои групи включват и различни инструменти като пиано, цигулка, акордеон, флейта и др. Никога не съм разбирала тези глупави определения от хора, които вероятно са чули няколко дет или блек метъл песни и си мислят, че в всичко в метъла е Cannibal Corpse или Mayhem...


Black Sabbath

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 07b60ae3fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Блек сабат айде по -спокойно като викаш на бялото черно, нищо няма да се промени и ти самата също видях колко много те харесват хората тук. Слушай си там твоите депресии и бягай.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 06dde4d876
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   37, ти в случая как разбра, че бялото е черно? Изслуша една метъл песен и заклейми всички останали. Ами, много clever, наистина. Много са ми смешни такива хора, които като чуят една метъл песен, се вземат за световни метъл критици, а познанията им са за двойка. Пълна трагедия сте в това отношение.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: f6d5796238
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Продължавай да бръщолевиш вижда се, че плачеш за внимание обърка човека обаче аз няма да съм този, който ти доставя това удоволствие. Както казах слушай си депресиите и бягай.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 680f7b7f8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   39, бягай и ти. И не търся внимание, а ми е писнало от такива като теб, които говорят глупости по отношение на метъл музиката. Баси, ти му излагаш факти, то пак спори с очевидното. Щом не си чул смислени и енергични метъл песни, значи не съществуват. Като тигровите акули да не съществуват, защото не си ги виждал. Ами, не, има си ги и двете.


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: dee96aad2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   Виж сега Black Sabbath не е нужно да убеждаваш хората, че метъла е най-яката и смислена музика. Всеки си има вкус. Като не ми харесва нещо, не се задълбочавам в него. Примерно не ми харесват няколко такива песни и пускам нещо съвсем различно. Лично аз харесвам рап и в него има всякакви неща, от цинизми до супер смислени песни, както ти казваш засягащи много теми от живота. На мен ми харесва ритъма, това е нещото което кара душата ми да се радва. Сега ако пусна метъл и всичките му подобни в този стил, ми просто не ми действа никак, понякога дразнещо, пък ако ще и за извънземна технология да се пее. Въпрос на вкус. Обяснявам ти го, защото в случая само спориш за спорта. Как ще ме убедиш, че твоето е the best? Няма как, а и не е нужно. Искам да кажа, че не е нужно винаги да спориш, анализирай и бъди малко над нещата.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 2c879e8b82
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   Black Sabbath, ти защо не се пенявиш извън интернет така на някой, както тук? И вместо живота си да го изкарваш в някакъв сайт, пробвай да поживееш в реалността, може да ти хареса. Не знам колко хора вече ти обясниха, че имаш фрапиращи дефицити в характера си, поработи над тях. Вече се чудя дали психически си стабилна, коментарите ти лъхат на агресия и биполярно разстройство - ту си нагоре, ту надолу в настроенията ти.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 3d36b69352
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   Тука изобщо не трябва да се коментира за метъл.
Няма как да накраш някои да разбира от метъл без да е в течение с нещата и то слушане с години и познание на много групи.
Сега аз слушам от най-екстремните разновидности и си давам сметка, че на фона на масово наложеното, това е доста чужда територия.
Все пак метъл се слуша по цял свят а чалга само тук.
По въпроса с чалгата. Нищо ново под слънцето от 27г насам.
Така беше и преди така и сега, даже преди дори повече се слушаше по мое мнение вече доста поизчерпан жанр. Вече има повече показност и лъскавос от преди. Жени като кукли цици и джуки напомпани и постоянно се галят и самообарват. Предполагам доста от младите момичета си го преповтарят това пред огледалото и не е толкова до маанетата дето квичат като бекграунд.
Другото е че заведенията и дискотеките са масово чалгарски и избора се свежда почти до да излезеш някъде или да не ходиш никъде.
Особено в компанията на слушащи и те се подучват и от тях.
Иначе сега процента на младите не е чак такъв но сигурно има 50%

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: ed8c04d18f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

45.   42, пак се върни и прочети коментарите ми и прочети къде точно съм написала, че "метъла е най- яката и смислена музика"? Посочи ми, понеже не съм писала никъде подобно нещо. И не споря за спорта, нито на кой какъв му е вкусът. Вкусът няма абсолютно нищо общо в случая. Целта на всичките ми коментари е да обясня, че не всичко в метъла е "дране" и че не се пее само за смърт, насилие, кървища и кокали, а за много други неща, а не кой какво харесва, колко е готин метъла и дали изобщо е такъв. Изобщо, акцентът не пада върху вкуса и "готиността", а върху тематиките и звученето.


Black Sabbath

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 8423f3bdcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   Защото това е "музика" която разбират и могат да си въртят мазните кючеци на нея. Пропаднала музика, пропаднали момичета. Аз слушам дръм енд бейс музика и не бих я заменила. ♡

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: ed8c04d18f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   43, живея и в реалността, спокойно. Имам си приятели и социален живот. Без да знаеш какво правя в ежедневието си е повече от глупаво да ми даваш такива съвети. Просто влизам тук и се опитвам да обясня нещо простичко на хората, но явно няма да стане.
Диагнози и дефицити не се поставят, ей така и то в анонимен сайт, особено ако нямаш необходимото образование. Повече от абсурдно е и се излагаш с такива безсмислени изкази.
П. П. къде виждаш агресия в коментарите ми? Моля, посочи.


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 98fd2bc499
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   A 99% от младите момчета да не би да слушат опера или рок? Каквито момчетата, такива и момичетата...

Критиката трябва обаче да се насочи към поколението на родителите им, чийто представители с готовност раздават тук съвети. Тези деца не са расли нито в аквариум, нито в саксия - на каквото сте ги учили и какъвто пример сте им давали вкъщи, това виждате сега навън.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: c31eacb98f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

49.   Айде тая пак почна black sabbath спри се най -накрая хората не харесват музиката, която ти слушаш и няма какво да се обясняваш мега дразнеща си, не знам как те търпят хората в реалния свят. Аз също не слушам чалга, но не ходя да споря с хората зa Бога намери си гадже или поне приятели казвам ти го с добро намерение.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: dee96aad2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   И мен примерно, какво ме интересува за метъла? Темата е за чалгата. Странен човек си ти B. S. Голяма цел, голямо чудо имаш. Ето това имах предвид под спорене за спорта. Във всеки стил има смислени песни, дори и в чалгата. Сега ще спорим кои са по-смислени сигурно, ха-ха. Или само в метъла се засягат такива теми. Както ти казах анализирай повече.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 06dde4d876
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

51.   49, ох.... когато си имаш приятели и гадже и хората пак ти казват да си намериш такива. Смешно ми е вече, наистина.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 038c558ca8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

52.   Номер 2 го е обяснил хубаво.

Примитивни хора слушат примитивна музика, простичко е. Чалгата още през 90-те беше припозната като музиката на всички отрепки, мутри, престъпници, курви, дегенерати и всевъзможна измет. Едва 5% от тази музика що-годе става за слушане, но почти изцяло е музиката на плебса, на утайките и духовно ограничените хора.

Чалгата беше и е сред интрументите за въздействие върху тоя народ още от началото на т.н. преход. Ченгетата от ДС изкуствено я наложиха за да се опропастят всякакви наченки на гражданско общество, мисловен процес и т.н. Чалгата доведе българите до масово оскотяване. Повечето чалгари са изключително примитивни хорица с много нисък морален праг, духовни инвалиди. Основен белег за упадъка на нашия народ е чалгаризацията на обществото. Чалгата днес е проникнала навсякъде с нейния специфичен примитивизъм, елементарност и интелектуална нищета. Чалгата е превзела политиката, превзела е институциите.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: df622ce931
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

53.   Бате, аз не разбирам много от стилове, ама е смешно когато металите или рапърите хейтват чалгата, като и 3-те стила са главни долнопробни.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 157722dc4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

54.   Харесвам само квалитетните чалгаджийки като Емануела, Андреа.
4alga 4orever!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker