Защо хората в България се стряскат когато чуят за женитба или деца? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо хората в България се стряскат когато чуят за женитба или деца?
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 956 пъти
Здравейте!
Не съдя никого просто съм любопитна. Защо в България не е прието да се ожените и чак след това да правите секс? И защо като цяло българите се плашат от жени, които малко след като са се запознали искат да ги запознаят с родителите си и да се оженят? В България е ненормално след като се запознаете и решите да имате връзка да се ожените и да имате деца, мъжът да изкарва прехраната, а жената да се грижи за семейството и да бъдат щастливи. За мен пък е ненормално и гнусно хората да правят секс преди 18 години, или да бъдат с някого за една вечер, да бъдат заедно без да имат брак. Или пък защо не приемат това да се ожениш и да имаш деца от човек от друга държава или раса? Не съдя, просто не разбирам манталитета в България и искам да разбера как точно мислят българите и защо неща като тези ги стряскат.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: 67572c9889
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Поредна тема за децаааааааааа. Не съм чувала до сега някой да се плаши от това.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 70ea07735e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Българите искаме да поживеем с някого и да видим дали искаме да прекараме живота си с него. Аз съм жена, била съм с един за 2 години и с един за 1 година. Не стана както искахме и се разделихме. Аз не харесвам секса за 1 вечер, но и не искам веднага да се женя за някой, пък и деца да му правя. Значи вече щях да съм с 2 развода и с 2 деца. Човек разбира кога е намерил правилния. Има време за всичко. Ти да не искаш да се запознаеш с някой и на другата седмица да вдигате сватба. Ако правехме така щеше да има много повече разводи, отколкото сега.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: a5bc51ae45
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Много жени с удоволствие и радост биха се съгласили мъжете им да ги издържат, но в България това няма как да стане, поне не и масово, поради чисто икономически причини. А ти не се прави, че ни пишеш от друга галактика! Дори да си израсла в чужбина, едва ли си ненаясно с това. Подозирам, че правиш опит за поредна провокативна тема.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 91fac82d7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мдааа... По целия свят първо се женят, после си лягат заедно и до сватбата си ходят девствени. Обаче това българите са много неморални, загубени и каквото още се сетиш и не правят така. Затова не се занимавай с тях. Няма да е голяма загуба за българския народ.
А причините # 2 ти ги е обяснила много ясно.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d967f996bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Ти защо си мислиш, че 18те години имат значение?! Това е смешно и нелепо. Как го мислиш - днес си на 17 и си малък/, малка, а утре като станеш на 18, от Космоса със жезъл ти пращат знания и мъдрост по всичко? Много са ми зле хората като теб, които слагат на трон 18те.

Хората масово правят секс от 14-15 годишни, даже и по-рано, работят/учат. Да не мислиш, че баба ти/дядо ти, майка ти/баща ти са чакали заветните 18, за да се проебат и да почнат да живеят за себе си?

Темата ти е отврат.

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2451673540
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Защото след 1960 феминизма като идеология внушава на нас жените да се чувстваме свободни, но всъщност освободи мъжете от задълженията им. Двата пола не са и никога няма да бъдат социално равни.

Бъдещето ще бъде още по страшно за всички жени.

Ж45

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 3480f71654
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Защото в днешно време не е необходимо да сключваме договори за съжителство, а можем да обичаме свободно.
Единственият подписан договор от мен е работният ми такъв и смятам да остане последният.
Що се отнася за това какво е гнусно, наистина ли трябва да ти се обяснява, че това са индивидуални предпочитания?
Или ти искаш всички да живеем групово, да имаме едни и същи хобита, да изглеждаме по един и същ начин, да правим секс по едно и също време?
Искрено се надявам темата да е провокация, иначе аз пък ще взема да се притесня какви индивиди съществуват в България.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d940b26b14
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   "Защо в България не е прието да се ожените и чак след това да правите секс" - съжалявам, но това освен в разни арабски държави или в някои съвръх религиозни общонстти не е прието.
Сега сме 21ви век, никой не изхожда от приципа, че ще има само един сексуален партньор в живота. Сексът си е много важен за една връзка, така че да се прави секс за прът път след брака или пък да заживееш с някого чак след сватбата ми се вижда като игра на тото... но по-скоро рецепта за бърз развод.

Относно сключването на брак и децата, това е характерно за всички що годе развити държави в този момент - все по-малко хора сключват брак, а средната възраст, при която се ражда първо дете нараства. Защо е така? Има много причини и не ми се влиза в темата сега, защото е наистина много обширна.
Но това, което искам да кажа е, че това не е нещо характерно само за България, както заглавието подвежда. Аз лично живея в чужбина и наблюденията ми са сравнително сходнин и за чужбина и за България.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 7c29888c82
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Българите не се женят, защото все търсят по-доброто без изобщо да виждат какво вече имат.
Много мъже, буквално създали семейство - дом, жена и деца, а в същото време ги е страх да си помислят дори, че ще останат с тази жена до края. И вместо да я обичат, тръгват да търсят новата....

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: fc453b2543
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Влез в темата Мъже над 35... и ще видиш какви са масово бг мъжете. Злобни, наплашени до смърт да не бъдат окрадени. Но пък иначе супер яки пичове.
Да срещнеш различен е като да оцелиш от тотото.

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 3f5d0b4647
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Защото знаят че и без това трудния им живот ще стане още по -труден.
Секс след сватба чудесно! Обаче това го кажи на разпоретините дето с кой ли не си го слагат а после чакат да бъдат важни.
Бракове с други раси? Нямаме нужда от врори Содом и Гомора мерси! Бягай в Лондон да ти го слагат см негри и ще разбереш.
Ти от коя вселена си попаднала тук.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 35c6391cc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Виж сега, в брака и децата няма нищо лошо, но не мисля, че е ок да се ожениш на 18 за първия срещнат и от 18 до края на живота си да живееш само между пералнята и печката.
В 21 век има толкова много възможности за развитие, че е направо глупост на 18 да се откажеш от всичко за да гледаш сапуни, да готвиш и по цял ден да чакаш мъжът ти да се прибере от работа. Точно за това и хората на 18 не хукват да запознават гаджето с родителите си една седмица след като са се запознали и не правят планове за сватба на втория месец.
Колкото до секса, не знам кой ти е насадил, че той е грях, но няма нищо лошо да спиш с някого и без да си омъжена за него. Забележи не говоря да спиш с 30 човека или да си легнеш с някой за 1 нощ, но ако имате чувства какво ви пречи? Дори и да не се ожени те може да сте били двойка с месеци или години и какво? Няма да правите секс ли?
Така, че не ни сравнява с хората от 19 век, защото животът ни не е като същия.
Да, прабаба ти се е омъжила девствена, но е била на 14, учила е до 3 клас и после е родила 8 деца. Обаче днес не живеем така. Най-малкото не се жени на 14 и учим поне до 18. Освен това работим, развиваме се, пътуваме, срещаме нови хора и е нормална да имаме различни връзки преди да създадем семейството и да родим 1 или 2 деца.
Така, че малко е глупаво да искаш живот като през 1850 година, да не говорим, че и да искаш по закон няма как да включиш брак на 14.
За това е глупаво да се чудиш защо животът ни е различен.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 4102073f19
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Защото не живеем в епохата на прабабите или прапрабабите си, въпреки че масово всички плазмодии наоколо са останали с разбиранията оттогава, макар да го отричат и да се правят на модерни! И като се почне с носталгията по 1852 или 1952 и почнат да се изливат древни патриархални идиотизми на талази откачам не издържам повече! В тази тема почти всички начело с авторката сте трагедия! Живейте си в която извратена епоха си искате 17, 18, 19 век средновековието, ако щете, но не я натрапвайте на другите като правилна. Специално до номер 6 ти си сигурно от години си имаш някой, който те млати в доги поза и пълзиш и се молиш по цял ден и затова нямаш и никога не си имала бъдеще, но моля ти се не пречислявай и останалите към себе си, ако обичаш!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker