Годеж, до кога да се надявам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Годеж, до кога да се надявам
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 1286 пъти
Детето се роди, одавна живеем заедно, одавна ми е обещал, а предложение така и не получих. Все казва, че ще има, все ме кара да си избирам пръстен и така и не се случва. Болно ми е, посветила съм живота си на семейството, на грижите за тях и за дома. Срам ме е, не змам какви сме си, нямам чувство за стабилност. Всичко е на думи, но не и на действия. Вече ми личи разочарованието, не мога да го крия вече, толкова време го чаках. Казах му, че съм чакала, че стм разочарована, пак обещания, щели сме да се сгодим, да се оженим и той го искал, защото го питали и него все имаме ли брак, той не знаел какво да каже... да съм била сигурна, нямало да ме остави без брак, да ама нито брак нито предложение за брак. Той си бил сигурен бил си го решил... толкова ли е трудно, аз все пак дете му родих, а от него се иска просто един пръстен да купи. Плача всяка сугрин като отиде на работа, плача като видя че някой се е сгодил, плача като гледам сватби. Мъчно ми е... но какъв избор имам, имаме дете. Не мога да го напусна, защото не се е оженил за мен. Не знам какво да правя и дали изобщо мога да направя нещо или просто да си живея с болката и да се примиря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: 0455fb6cb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами разбирам те, но защо си родила и живееш при него, защо не изчака да предложи първо? Вариантите са ти - отиваш някъде за 2,3 дена, пишеш бележка, че ти е писнало да го чакаш и не искаш повече така и тръгваш. Другият е ти да предложиш. Аз също съм фен на семейство със брак и те разбирам. Третия вариант, да не го чакаш, а да гледаш на нещата които имате.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 13d02bdbdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Затова преди да даваш на един мъж да ти прави дете, го питаш какви ще сте и докога ще сте съквартиранти. Дано поне е признал детето.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: aba500c337
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Тъжно е че хора като теб се размножават и раждат деца заради брак...
От една страна вероятно мъжът ти те е разбрал ква си шматка, но не може лесно да те зареже заради детето, от друга страна трябвало е точно и ясно да ти изясни, че не иска да се жени. Не можела да го напусне щото нямали брак хахахахха. По-скоро не можеш да измъкнеш нищо от него.
Бракът е нещо абсолютно безсмислено от което се интересуват толкова много само болни закостенели мозъци.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: e4945f2321
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мъжът, с когото отдавна живееш, си е направил още по-отдавна тънките сметки, но съвсем няма да ги коментира пред теб; все пак обаче ще те мотае и бави. Поне според мен. В модерен свят живеем, всеки знае, че женитбата не е задължителна, а и мъже, и жени не я предпочитат поради една огромна причина — имат тепърва да наследяват имоти, които не биха искали да разделят след евентуален развод. Това съм го чувала от представители и на двата пола в по-сериозна възрастова група от моята (30-40).

Ж20

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 13d02bdbdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   3, мъжът не предлага брак, защото така му е изгодно. Намерил си е безплатна чистачка и дете и е направил, за да не бяга.
Утре този може да духне някъде и после върви го търси. И по силата на какво-нито брак, нито годеж, а чисто съквартиранство.
Вината е в мъжете, защото са склонни ей така да разиграват някоя години наред. Дано поне детето да е признал този герой и да полага грижи за него. Ако не е така- все едно жената е сама.

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: f36ee85d20
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Пише се оТдавна!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8a1b228ab6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Най-малкото, което един мъж може да направи, ако обича безкористно жената до себе си, е да се ожени за нея. Това е което мисля и много ти е ясно какво друго ми идва наум.
Обичам една жена с която бих прекарал целият си живот, но уви тя е влюбена в друг, който пък от своя страна, хем й отвръща на чувствата, хем в същото време е с друга, която не може да остави. Абе изобщо големи абсурди стават с тази любов.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 402a7aaf7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   До 4

"имат тепърва да наследяват имоти, които не биха искали да разделят след евентуален развод. "

В Семеен кодекс (СК), има следния термин - съпружеската имуществена общност (СИО). Имущество придобито по време на брака, се води и на двете лица, но има две изклюяния:
1 - Когато е придобито, като дарение.
2 - Когато е било получено при наследство.

Може би се бъркаш, защото си виждала бивши съпруги (много рядко съпрузи), да живеят в дадено жилище, след развода, но тук говорим за т.нар. семейно жилище - т.е. жлището, в което жиее семейството и тези се позлват със специален статут.
Първият пример е, че след развод, ако имаш дете, което е под 18 годишна възраст, имаш право,да живееш във въпросното жилище, дори да е наследствено.
Вторият е, че дори да е изцяло собственост на единия съпруг, то той или тя, не може да продаде семейното жилище, без изрично да се допита партньора си.

И последно - в СИО, не влизат имущества придобити преди брака, дори да са на кредит. Т.е. ако аз си купя къща днес, с огромен жилищен креди, а след 2 месеца се оженя за някоя, то дори и 30 години да ми помага с изплащането, то няма право на претенции, върху тази къща.

Така че, причината която ти описа, не се отнася за нежеланието за брак.



Към 5

"Утре този може да духне някъде и после върви го търси. И по силата на какво ..."

По силата на това, че трябва да плаща издръжка за детето. А не е и толкова невъзможно, за женения мъж просто да изчезне.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 7eda866d68
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   № 5, много си зле! И кво, ако признае детето?! Това каква гаранция е, че ще се грижи за детето си??????? Точно същата, каквато и ако имаха брак - никаква! Познавам хора, които имат брак и имат и дете и детето е дошло след брака... и не само, че не живеят заедно, ами и като бяха заедно, живееха по-зле и от съкварттиранти! Не са се развели, но всеки живее сам или с някой друг човек си спят, тяхна си работа. Така че... със или без брак, нещата в крайна сметка опират до това дали наистина има любов, а не просто събрани заедно ''щото така трябва'', '' защото обществото така иска и смята за редно" и "защото баба и дядо казаха, че трябва да се възпроизведа".

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 45c4dcf20e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Като държиш толкова на годежа и брака защо си се събрала с този мъж , че си и родила преди да се разпишеш официално? Да си му казала, че няма да живееш просто ей така преди да започнеш съжителството, а не след. Тогава да беше му искала стабилност, пръстен и пр. Тоест, когато си имала избор ти си направила грешка и сега и носиш последствията. Срам те било сега? А като лягаше с него не те беше срам?
В момента пак имаш избор- като не си доволна от положението в което си, вместо да ревеш и да се оставяш да те мотае, вземи детето и го напусни. Обяснението, че не го напускаш, защото не сте женени е направо смешно. Поне да беше написала "не го напускам защото още се надявам да подпише".
За мен лично, един подпис в общината не значи абсолютно нищо (с изкл. на някакви материални сметки и интереси). С нищо не променя нито човека, нито отношенията му. Каква стабилност и сигурност, при положение, че може да ти изневери, да те напусне , да те тормози въпреки наличието на заветния подпис? Май повече държиш на мнението на хората, но на тях всъщност никак не им пука какъв ви е статуса, те си имат много други проблеми и не им е до твоя брак.
Така че вместо за не знам си кой път да го врънкаш за пръстен и да ревеш, не е станало на твоето ,с което не си помагаш никак, вземи си изясни приоритетите в живота си. Искаш ли да си с този мъж или не? Представяш ли си живота си с него след 10 години, например?
Познавам хора с деца, които имат чудесен живот без брак и са заедно от много години, обичат се и държат един на друг и такива, които сключиха брак, направиха разкошни сватби, но се разведоха.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 7cbb6b0a28
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Сигурно се опасява, че веднъж женени, ако евентуално се стигне до развод, ще трябва да даде жилището си или пък да дели други материални облаги с теб. Доста тънка и грозна сметка. Много деликатна ситуация, какъвто и съвет да получиш, не се знае как ще реагира мъжът ти. Определено, щом сам не иска да ти предложи брак, едва ли някакви схеми и хитрини ще го накарат. Както е думата, насила хубост не става.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 133f74f71c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   4, наследените имоти не се делят при развод, само тези, придобити по време на брака, и то ако няма предбрачен договор. Твоите познати по-скоро си търсят оправдания, за да не се женят.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: f99f7b4886
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ако една жена задължително държи на брак, то не бива да ражда дете от мъж, с когото няма брак и особено да живее с него и общото им дете без брак.
Да, той те мотае, което не е коректно, но и ти не е трябвало да пристъпваш принципите си, ако те са толкова важни за теб. Защото ти си тази, която отговаря за себе си.
Ясно е, че той не желае брак. Или поне не и с теб, не и на този етап. Ако желаеше, отдавна щеше да ти е предложил, пък макар и да не се жените веднага. Сега не бива да се надяваш на нищо. Поставяш въпроса ребром, сериозно и твърдо. Но така или иначе вероятността да получиш желаното, която изначално е била малка, намалява все повече с всеки изминал ден.
Ж33

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 13d02bdbdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   9, в описаната ситуация мъжът просто се ослушва , никъде младата жена не спомена това дете признато ли е, бащата полага ли грижи, а това е адски важно. Не без значение дали това дете има официално баща и той да му даде името си. Дано това да се е случило.
За нещастие така постъпват много млади мъже. Имат връзка с някоя, направят и дете, но упорито отказват да имат законни отговорности към нея, детето и двойката като цяло. Нали е по-лесно някоя да чисти , готви, пере, че и дете да роди, а принцът да не направи нищичко?
Съвсем нормално е жената да иска да знае какви са реално и защо дадено обещание не е спазено. Все пак едва ли е намерена на пътя, можела е да си намери доста мъже, които няма да умират от страх от един подпис. Хем ужким обичаш една жена, а не щеш да я направиш законно своя.
Въпросът не е за издръжката , а да има това дете пълноценно семейство. А тук дори още в началото на уж семейния живот жената е вече нещастна. А уж обичащият и мъж не му дреме за този факт.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: da53febcf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Сестра ми е със същия мъж вече 16 години и със дете. Не са женени. За какво ти е брак? Женен или не или омъжена или не това за ценности или обединение независимо от всичко нищо не говори. Разводи бол. 21ви век сме това със сватбите е глупост. Филмите даже и те вече не наливат толкова този аспект в главите на хората със сюжети за да ги 'научат' да се женят.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 7ac9e0575b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Предложи му ти. Поне ще се изяснят нещата.
И какво значи, че не можеш да го напуснеш, защото не сте женени?
Не ти ли е унизително да те разиграва така и да се молиш едва ли не, за неща, които би трявбало да се подразбират от само себе си.
Не виждаш ли, че той си мисли, че като си му родила дете и си му в кърпа вързана...защо му е да се жени, като очевидно и така получава пълния пакет?
Покажи му, че е в грешка. Вземи си детето и се махни оттам. Или още по-добре - остави му детето, за да се замисли как ще го гледа сам, ако го изоставиш - все пак е и негово. Колкото ти имаш ангажимент да го гледаш, толкова има и той. Ако той не иска да сложи пръстен на ръката ти, ще се намери друг да го направи. Поразтърси го малко този мъж.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker