Да приема ли бебе само за да сме заедно? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да приема ли бебе само за да сме заедно?
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1721 пъти
Здравейте, жена съм на 27, а приятелят ми е на 37. Заедно сме от една година, но се познаваме от около три някъде и определено той е човека, в който бях влюбена и съм още. Говорили сме за това и приятелят ми си представя живота ни с деца и тук идва това, че аз изобщо май не искам. Нищо не ме влече нито бременността, нито раждането, нито като е бебе. От мисълта с колко грижи е свързано и че няма да се наспивам направо изтръпвам. Замисляла съм се да направя компромис заради мъжа и да родя или да кажа категорично, че не желая и той да реши какво да прави. По скоро май клоня към второто. Не мразя деца, макар че не знам как да общувам с тях, но не чувствам нужда да стана майка. Като си представя да имам дете и го свързвам само с болки и дискомфорт от раждането, тежест, разправии и грижи за 20+ години напред. Ако не беше този мъж в живота ми, който обичам нямаше да се замислям и нямаше да пиша темата. Ще ме боли ако трябва да се разделим, ако той иска да има семейство с деца и намери друга жена, много бих искала да останем заедно, но честно казано не ми се иска дете, как да постъпя в ситуацията?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: 5437d9e7f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Щом не искаш по-добре недей,няма смисъл да прцакаш и живота на детето после бидейки кофти майка.
Аз също не искам деца и ако някой мъж не уважава това мое решение е свободен да си търси щастието другаде.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e18f4dfd6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Колко егоистично. Бременността ми беше Най- прекрасното нещо в живота, малките бебенца в началото, любовта ми и тяхната към мен. Да тича към мен, да ме обича до края на живота. С деца е трудно, но те са толкова различни от нас, щастливи, радващи се на всичко.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1f5843bc67
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Ако не искаш деца, не раждай за нищо на света. Много правилно мислиш, детето не е чувал с картофи, а да си нежелано дете, е отвъд ужасно. Аз съм такова и не го пожелавам на никого. Травмите да си необичан и да ти бъде натяквано колко гадно същество си и защо са те родили, си остават за цял живот и носят куп проблеми.
Кажи му какво е положението и той да си прецени... Редно е още в началото на някоя връзка тия неща да се изясняват. Аз съм в същото положение - приятелят ми иска деца в някакъв момент, но аз се ужасявам от самата мисъл поради ред причини. Очаквам, че някой ден, ако не заради друго, ще ме остави заради това и се подготвям психически от много време насам. Но да създавам живот, който не искам? Никога!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 4a297023a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В никакъв случай не му играй по свирката! Щом не е заложено вътре в теб да си майка, не угаждай на някакъв си дето се сетил на стари години, че трябвало да има дете! Иска да те върже!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: bf258eafaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

5.   Ако всички откажат да раждат, човечеството ще се затрие.

Детето е грижи, но и е голяма радост, пожелавам ти да станеш майка, ако наистина се обичате с човека си заслужава. Искаш ли да завършиш живота си като самотна старица? Ако имаш дете ще имаш и внуци, ще има и кой да ти помага, когато имаш тази нужда.

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 9c99ee52a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Ако не ти идва отвътре, не го прави! Аз съм като теб - не желая деца и винаги съм го казвала открито в началото на връзката, за да може човекът до мен да вземе правилното за себе си решение. Преди години си обещах, че няма да раждам, освен ако наистина не го искам. Омъжена съм повече от 10 години и вече излизам от възрастта за раждане на деца. Мъжът до мен казва, че е сигурен че иска да е с мен, било то с деца или без.
Та, ако това е правилният човек за теб и ви е писано да сте заедно, то той ще те приеме такава, каквато си и ще бъде щастлив да е до теб. Няма по-голяма грешка от това да направиш нещо пряко волята си, било то от страх да не бъдеш изоставена или за да угодиш на някого. Всяко нещо си има цена. Най-жестоката цена плащаме, когато тръгнем срещу себе си. Няма по-голям грях от това, да заглушиш гласа на душата си и да стъпчеш с постъпките си, това което си. Да правиш нещо заради хората, а сърцето ти отвътре да пищи. Хората сме създадени различни. Задачите ни на този свят са различни. Няма как да е правилно нещо, което с цялата си същност знаеш, че не желаеш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 2f88882b66
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   В такива случаи единият трябва да направи компромис или хората да се разделят, щом имат различни виждания по този важен въпрос.
Проблемът е дали не искаш дете сега, защото си млада, не си готова или нещо друго, или не искаш изобщо. Като те чета, по-скоро ми прилича на първото. Аз бях по същия начин, родих първото дете на 33 и не ми се струваше късно.
Ако обаче изобщо не искаш деца, трябва сериозно да го обмислиш и да се разделите с човека. Все пак той има правото да има свои деца, а ти си търси мъж с деца или със същите разбирания като твоите.
Но всичко това е твое решение, ние не сме в главата ти и във връзката ти

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 8363503c18
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Важно е децата просто да се раждат. Изобщо няма значение дали ще растат обичани, дали наистина са желани, дали за тях се полагат подходящите грижи по правилен начин.
Като пораснат просто ще влязат в този сайт и такива като номер5 ще се "погрижат" за тях с "полезни" коментари.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e16f878a02
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   5 Тя не иска деца, друга ражда 10. Това е лични избор, все по-предпочитан. С нейното или без нейното дете света пак ще оцелее.Деца не се раждат утре да те отглеждат на стари години. Ако.щмаш дете си длъжен да го отгледаш, но утре не очаквай същото. Бъди откровенна с партньора си и вземете решение.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 37c310b277
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   5 А най-готини са тея с деца, които накрая свършват самотни. ;) Правили си те сметки без кръчмар да си раждат робчета ама робчетата им бият шута на наглите старчески задници и накрая пак гният сами. Това и заслужават такива, кармата им го връща по най-добрия начин. Колко такива нищожества ги дават по телевизиите, че гният зарязани в мизерия. ;) Иначе пък си умират да повтарят като строшени грамофони, че бездетните били егоисти. ХАХАХАХАХАХАХАХАХА

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 065e47af98
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Ще ме затриете с тия коментари колко е егоистично или не. Като че ли можете да промените чувствата на авторката. На нея явно не ѝ е вродено да бъде майка и в такъв случай е крайно важно ДА НЕ СЕ опитва. Нито ще се заздрави връзката с този мъж, нито тя ще бъде щастлива, нито детето ще има добър живот.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e18f4dfd6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Той като иска, ти не, не става, дали ще се решиш не знам. С какво са ви толкова страшни тея деца?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 4ea45c52cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Просто не искаш дете от този конкретен човек.Мислиш си, че го обичаш и т.н, но реално не го виждаш до себе си в дългосрочен план. Може би е интуиция или нещо друго.
Пробвай да си затвориш очите и да си се представиш след 5-10 години. Дали ще си още с него, как ще живеете. Начертай си мислено вашето бъдеще.
Огромна глупост е да правиш дете заради нечии други желания. На него му е последният влак за семейство, а ти явно не си сигурна, че това е човека. Няма как да имаш майчински инстинкт при положение, че нямаш свое дете. Едно са роднинските и приятелските деца, друго е , ако са твоя плът и кръв. Просто не си узряла за това.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 828a40c29c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Според мен не обичаш мъжа, с който си. Повярвай ми, ако ислно обичаш някого, мисълта за деца от него е напълно естествена. Ти имаш време, но той явно бърза. В различен период сте и по-добре е да се разделите. Който и от двамата да направи компромис, това няма да доведе до нищо добро.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1f5843bc67
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   Имам чувството, че хората, които не искат да имат деца, мислят много по-трезво и отговорно, имат отношение към бъдещия живот и гледат на ситуацията от различни ъгли. Тези, които агресивно вряскат да се ражда, защото иначе ще умреш сам/а и колко е егоистично да нямаш потомство, доста ме плашат и не съм съвсем сигурна, че е уместно да гледат нещо, различно от камък. Вкопчват се в детето си като извор на смисъл и, евентуално, болногледач на стари години. Просто си произвеждат физическо и емоционално слугинче, което да обслужва нуждите им от всякакво естество, като прикриват всичко това зад щастието, грижите, любовта и т.н. Детето ви не е притурка, чрез която вие да живеете, то е отделен индивид със собствен път в живота. Ужасяващи сте и ми е мъчно за тия създания, които ще отгледате. Едно ниво над циганите. Моята майка е същата, затова се изказвам толкова смело... Родителите, които възприемат детето си като отделен индивид и не очакват да ги забърсва, когато станат на 80, са доста малко и те са истински, отговорни и обичащи хора. Останалите просто се плодят без особена мисъл.

И така, авторке, ако не чувстваш нуждата да имаш деца, не го прави. Ако не ставаше въпрос за един живот, може би щеше да има варианти за компромис, но да създаваш поколение, за което не си 200% сигурна, е низко, гадно и жестоко спрямо всички участващи.

№ 3

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d42086393e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Няма да ти е дете само 1 или 2 години, а за цял живот. И в следващите 18 години няма да ти е лесно. А ако се разделите с това гадже, което много обичаш, какво ще правиш с детето?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker