Прикриване на гадни чувства подобни на ревността. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Прикриване на гадни чувства подобни на ревността.
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 1043 пъти
Здравейте искам да ви разкажа моята история с малко по-големи подробности, за да може да ви поставя максимално на мое място с цел да ме разберете и да ми дадете възможно най-адекватния съвет.
Съответно историята може да ви се стори малко по-дълга, но предварително ви благодаря за отделеното време.

И двамата сме млади, запознахме се преди може би преди около 4-5 години и обстоятелствата в момента на запознанството ни бяха такива, че както аз така и тя имахме връзка от дълго време.
И тъй като всички живеем в чужбина започнахме в началото да излизаме в обща компания от българи, но с течение на времето започнахме да излизаме много по двойки (аз и моята тогавашна приятелка и тя с тогавашния и приятел) и прекарвахме наистина много време заедно.
Живота си минаваше и дойде момент, в който аз се разделих с приятелката ми и не след дълго и те се разделиха с нейния приятел.
Разликата е там, че тя (както и бившият и) се прибраха за България обратно, защото тя имаше да си довършва средното образование, понеже е е заминала за чужбина доста малка и е прекъснала образованието.

Преди около два месеца, след като окончателно реших да си прекарам лятната отпуска в България, реших да се обадя на нейния вече бивш приятел, да го попитам дали евентуално ще е удобно да преспя няколко вечери при него, защото те живеят на морето и нямах намерения да давам много пари за хотели и т.н.
По-случайност тя в този момент е била с него и съответно става свидетел на разговора ни.
В последствие той ми се обади и ми отказа поради ред причини и аз се отказах да ходя на морето, а да си прекарам отпуската в моя град.
Още на първия ден след като пристигнах вкъщи си качих снимка във фейсбук, че съм си в България и не след дълго време тя ми писа дали нямам намерения да ходя към техния град на морето, както се бяхме разбрали с бившия ѝ и аз и казах, че съм се чул с бившия и и той ми е отказал.
След това тя предложи да намери някакви хотели в близост до града защото били евтини.
Както и да е, започнахме да си пишем и без да изпадам в подробности ще кажа само, че сме заедно в момента.
На първия ден, след като се видяхме си говорихме за миналото, за преди и аз в попитах дали има намерения да се връща за чужбина след като завърши образованието си и тя ми каза, че все още не е сигурна.
След като се развиха обаче нещата така между нас, с течение на времето тя окончателно реши да се връща за чужбина.
Започнахме връзка от разстояние и тъй като аз съм човек който има доста лош опит с такъв тип връзки не бих се впуснал в подобно приключение отново, но в момента разликата е там, че нито на мен нито на нея се налага да се опознаваме тепърва, защото както аз така и тя знаем кой стои на отсрещната страна. Съответно аз и за това се съгласих на такъв тип отношения.


Сега, дотук добре, но се оказва, че за някои неща и представи за живота имаме някакви разминавания.
Аз съм човек, който държи на близостта между двама човека (особено в нашия случай във връзка от разстояние). Да речем аз когато съм някъде или правя нещо, или имам намерения да отида някъде, да направя нещо и т.н. винаги ще и пиша, за да и кажа просто да знае и да не се притеснява.
Тя тъй като не е свикнала (както тя твърди) на такива взаимоотношения не го правеше, но след един разговор тя се съгласи, че това нещо е нормално и започна да го прави, даже по нейните думи нещата така се усещат по-меко, защото знаем какво се случва с нас и не се усеща липсата толкова един към друг. Тоест харесва ѝ.
Чуваме се наистина във всеки един удобен момент.

Но да речем, когато тя е навън, на кафе, на гости и т.н. с приятелка, приятели или с който и да е било ми е казвала, че в този момент има нуждата просто да изключи за малко и да се отдаде напълно с човека с когото в момента е. Да тя ми казва къде и с кого ще ходи, но за нея това тя да е някъде с някого и да си пише с някой по телефона или да се чува с някого означава неуважение към човека с когото е в момента..

Докато аз примерно, независимо с кой съм и къде съм, винаги ше се сетя да пиша, да звънна и т.н., че дори и редовно.
И за това когато тя е някъде с някого, не си пишем или чуваме примерно 2, 3, 4 часа, ами аз чакам тя да ми пише, но чакайки ми коства много сила и енергия.
Когато аз съм някъде с някого тя също не ми пише или звъни ами чака аз да ѝ пиша, защото по нейните думи не иска да ме притеснява, защото тя знае , че аз съм с приятели навън или някъде другаде и съм имал нуждата да прекарам време и с тях.
Тя ми каза даже директно, че съм важен за нея, но не иска нещата да се пресилват и да се държим така сякаш вече край света е свършил.
Разбирам я и нея, но разбирам и себе си.
Искрена е с мен, не ми прави впечатление да има някакви задни мисли, защото каквото и да стане където и да ходи ми казва всичко директно.
Примерно наскоро беше на кафе с приятелка и малко по-късно ми писа, че са я поканили на някакво домашно събиране и тя има намерения да отиде.
След като ми казва нещата така, без да овъртва и пресилва нещата, ами директно значи има чиста съвест, поне аз така разбирам нещата.
Може би аз съм някъде в грешка и се филмирам много в дадени ситуации.
Но тя твърди, че при положение, че се чуваме наистина всекидневно във всеки един и за двама ни удобен момент, просто имаме нужда и да си отделим по няколко часа на ден само за нас си и за личното ни пространство.

Просто искам някакъв адекватен съвет как, да се успокоя без да се притеснявам толкова, защото в такива моменти се чувствам като моментно “забравен”, което съм и го споделял и тя ми обясни, че не е така защото ако беше така, нямаше да се впусне във връзка (защото по нейните думи в началото, тя не искаше категорично никаква връзка), нямаше да си жертва съня да стоиме до късно и да ставаме рано и нямаше изобщо да си прави труда да се чуваме постоянно и всекидневно.
Отделно ми е казвала, че тя вадейки си изводи от грешките си е на мнение, че ако евентуално някога не иска да е с мен или няма желанието или каквото и да е било, просто ще ми го каже директно в очите, без да стават някакви неща зад гърба ми и да има тайни и преструваници между нас.
Аз също съм така и съм на това мнение.
Не знам може би има право за нещата..
Според вас кой вижда нещата по по-реалистичен начин?
Моля за адекватни съвети, а не някакви детски изречения.
Благодаря за отделеното време

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: 484717e02c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много мислиш и според мен притискаш несъзнателно момичето – не можеш да очакваш да игнорира до някаква степен близките си само защото сте заедно, а ти имаш нужда от непрестанно внимание. Тя не те лъже, не изневерява; по това, което прочетох, разбрах, че наистина съвестта ѝ е повече дори от чиста.

Съветвам те да не продължаваш по същия начин, тъй като аз самата виждам разгръщащ се в бъдещето конфликт между вас – на никого не му е приятно да бъде задушаван. Приеми, че преди тази връзка вие сте най-вече самостоятелни личности, които поддържат и други значими и ценни взаимоотношения. Не очаквай от нея да ти дава обяснения през 10 минути, да бъде 24/7 на линия за теб, а вместо това ѝ пожелай да си прекара страхотно и се концентирай над своя собствен живот – работа, хоби, почивка. Нищо хубаво не излиза от много зор, излишни напъвания и мешателства, повярвай ми.

Поработи над себе си, вероятно корените на този проблем са пряко свързани с ниска самооценка или неосъзната травма от детството; желанието да ни бъде обръщано внимание постоянно обикновено се смята за причинено от евентуална някогашна липса на такова (дали от родител, дали от връстници, преподаватели и т.н.). Това мога да ти кажа. От един зрял индивид поведението ти често би могло да бъде приемано като отблъскващо, обсебващо и ненужно. Карай я по-полека и спокойно, защото сам можеш да развалиш връзката си и да съжаляваш след това. Да не говорим, че на първо четене някоя друга би си помислила, че притежаваш проблем и с налагането на далечна форма на контрол.

Успех!

Ж20

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 7ee1ec4b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не искам да те обиждам, но такова поведение е много досадно и натоварващо. Достатъчно е да се чувате един-два пъти дневно. Не се превръщай в лепка, защото накрая ще се умори от постоянния контрол.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 4929021bea
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Изглежда ми ужасно всеки ден да докладвам къде съм, с кого, какво правя и съответно някой да ме отрупва със същата информация за него. Досадно, натрапчиво и напълно излишно. Какво има да се притесняваш и безпокоиш, тя да не е на фронта? Или го правиш от ревност, което пък е направо болезнено? Момичето е право, всеки има нужда от свое лично време и пространство. Няма какво да се обиждаш и чувстваш забравен, приеми, че светът не се върти около теб и не можеш да си център на живота на някого. Че вие ако сте в един град, ти ще си непрекъснато лепнат за нея! Не бих изтърпяла такъв човек.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8ef172751a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Звучиш като доста needy, тоест направо лепкав. Явно причината е някъде в твоето детство. Приеми, че не е нормално някой да е залепен за теб, само защото ти не можеш да стоиш сам, или някой родител не те е обичал достатъчно. Това си е направо болест и ще си съсипеш връзката така, защото това не се издържа. На момичето ще му писне вечно да те уверява в нещо и да се чувства като арестант. Отиди на психолог.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 53b70754d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Ти си изключително обсебващ, искаш от момичето да няма друг живот, освен с теб. Не може да искаш да е някъде на кафе примерно и през това време да ти пише и да се обади. Тя за какво е излязла? Може да си говорите и преди и след това, като не се чуете 2 часа, ще свърши светът ли? Не мислиш ли, че е невъзпитано да излезе с приятелки и през цялото време да ти пише? Накрая ще й писне и ще те зареже.
Цитирам те: "И за това когато тя е някъде с някого, не си пишем или чуваме примерно 2, 3, 4 часа, ами аз чакам тя да ми пише, но чакайки ми коства много сила и енергия." - защо ти коства много сили? Какво си мислиш, че ще стане?
Наистина у теб има много неувереност и комплекси, които избиват в ревност. Поработи върху тях, иначе не съм оптимист за връзката ви. Или просто си намери някоя с твоите разбирания и прекарвайте цял ден на телефона или в чата.

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 15dbcf15d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аз по-скоро съм на мнението на жената, въпреки че съм мъж.
И в случая мисля, че жената е с мъжко поведение а автора със женско, сори пич.
По принцип когато съм в момента с някой друг на среща по работа , кафе , бира или каквото и да е ;с който не съм в семейна или интимна връзка , много мразя да трябва или да тръгна да се отчитам. С кой съм ,защо ,как ,докога той/тя ли те потърси или ти него/нея? Все едно във всеки момент извършвам углавно престъпление и трябва нещо да доказвам че не съм в нещо виновен.
Или че съм нещо бавноразвиващ или луд спрял да си пие хапчетата.
Изключително много мразя такива филми и такива филмирани хора и тяхното отношение на унищожение към уж най-близкия?
Много обичам да гледам хубави филми и страшно мразя някоя да се е прикрила в началото, че е такъв филмар ; и ръйш ли аз тъпунгера да ставам герой с роля във филма в главата й.
Крум

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: dac4304826
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Имам едни двама приятели, които са така - крайно зле. Излизаме и на единия приятелката му звъни и се почват едни разговори, едни беседи, при което започва да става наистина дразнещо. Излизаме на кафе или и на разходка и съм длъжен десетина минути да им слушам разговора. Реално нямам против, стига разговорът да е смислен или неотложен, а не някакви лигавщини. Другото което е, че те много добре знаят, че ще се приберем след има-няма час, да речем и тогава могат да си говорят колкото си искат. На мен когато ми звънне някой, независимо кой е, вдигам, разбирам за какво става въпрос набързо и ако не е нещо което не търпи отлагане, казвам, че съм навън и че ще се чуем когато се прибера примерно или когато се разделя с човека с когото съм в момента. Също така е много тъпо да излезеш с някой, да му говориш, а той да си гледа телефона като хипнотозиран и въобще да не слуша или след няколко изречения от твоя страна да каже "Ъ?", демек, че въобще не те е слушал. За мен това е неуважително.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 3c4368e642
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   От автора до номер 1.
Благодаря за наистина изчерпателния ти отговор.

Друго което ми прави впечатление и ме кара да си задавам въпроси е следното нещо.

Говорили сме си на тема социални мрежи като фейсбук, инстаграм и прочее и тя не веднъж е споменавала, че на такива места не обича да “споделя” живота си.

След известно време аз исках да се обвържем и във фейсбук, защото в крайна сметка колкото и да е все пак всеки ползва социалните мрежи до известна степен.
Тя спомена отново, че аз знам какво ѝ е мнението относно соц. мрежи, но каза, че ще го направи главно заради мен.
“Щастието обича тишината” - това са нейни думи.

Не след дълго качих една наша снимка на стената ѝ във фейсбук като “изненада” и тя реагира малко недоволно.
Каза ми, че първо не съм я попитал дори дали тя е съгласна да я кача снимката и второ въпреки, че знам какво ѝ е мнението за соц. мрежи съм го направил.
Каза ми, че няма да трие или махне снимката, защото това е вече свършен факт, но аз се опитах да я разбера и изтрих снимката няколко часа по-късно.

През повечето време наистина съм наблюдавал, че наистина тя не споделя живота си във фейсбук както масата хора, но въпреки всичко през няколко дена качва снимки, селфита и прочее в Story-то ѝ.
Преди това също ми е казвала:
-“Най-много от време на време да кача някоя снимка на Story-то, но до там. Даже то се трие след 24 часа”.

Окей, не ми е проблем, че се качват, но има противоречие между думи и дела.
За мен ако дадена социална мрежа не е важна, не обичам показността и да споделям живота си, защо тогава ще качвам Story-та!? Просто един логичен въпрос на който все още не съм намерил отговора.

Може би вашето виждане над нещата би ми помогнало да прозрея.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 8ef172751a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Авторе, не съм номер 1, но звучиш доста параноично и обсебващо. Ами ако на мадамата и спре нета, или е на място без обхват, да няма да хукнеш да я търсиш с хеликоптер и полиция?!
При теб липсва едно от ключовите неща при една връзка-доверието. Та ти не и вярваш и постоянно искаш да те уверява, че е твоя.
Обвързването във фейса е предимно за деца и за хора, които искат целия свят да разбере, че си принадлежат и , че другия е зает. Показност и тупане в гърдите, че другия е твой.. Който ви познава , знае, че сте заедно. Няма нужда от лайкове.
Момичето си качва, каквото тя реши, самостоятелен човек е и мисля, че нямаш право да и се бъркаш . Направила е компромис за нещо, което не иска, само заради теб. Та ти се опитваш изцяло да я контролираш.
Имаш сериозни проблеми , които явно се коренят от детството ти.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 7ee1ec4b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Съветвам автора да си отвори детективска агенция, така поне замалко ще престане да следи горкото момиче, а и ще изкара някой лев.
Аз съм омъжена и имам дете. Ползвам фейсбук всеки ден, но там няма нито снимки на мъжа ми, нито на детето ми, а мои рядко си качвам. Само от сватбата са ме тагнали някои от гостите. И аз съм на мнението на приятелката ти, че няма нужда от показност.
Ако не престанеш в най-скоро време с това следене и досаждане, връзката ти ще приключи и то по твоя вина. Ако тя не иска да е с теб, няма да бъде. Спри да правиш конспиративни теории и живей спокойно. Безпричинната липса на доверие много обижда.

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 8ef172751a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Имах отношения с такъв като по-млада. Тогава още в началото не осъзнавах с колко бъкан с комплекси съм се хванала.
Постоянно искаше да знае къде съм и какво правя. Като не му отговоря известно време на някое съобщение, се почваше с въпроси къде сам, с кого съм, на вън ли съм, с някой мъж ли съм. Звънения по сто пъти, и още толкова съобщения.
Ако обърнех внимание на семейството ми или някоя приятелка, се почваше едно сърдене, едни фасони защо съм с тях и едно претърсване да си пишем и говорим. Все едно този човек нямаше свой личен живот.
Постоянно ревнуваше от всеки. От бившите ми, да не би да ме търсят пак. От мъжете в профила ми, макар че те са роднини, съученици и състуденти. Никога не се заглеждах по друг или правила нещо с някой. Ама върви го обясни на невярващият ревнивец. Търпях, търпях, но ми писна и кой от където е . Много ми се моли, ама повече в този ад-Не.
Авторе, подлагаш момичето на един огромен ад, който може да докара всеки до лудост. Аз бях на път тогава и затова се спасих. Като ти се провали връзката, ти ще си виновен. Не тя, или някой въображаем ухажор, а само и единствено ти.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 8ef172751a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Защо се чувстваш забравен?! Та тя е млад човек, няма вероятно никакви здравословни причини, за да забравя. Просто искаш някоя по цял ден да се интересува от тебе, да е плътно до теб, да си пренебрегне целият живот, за да ти угоди. Живяла е и преди теб и след теб ще живее. Адски търпеливо момиче е явно,но ще и писне.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 4929021bea
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Авторе, коментарът ти потвърждава, че ти си един комплексар и направо, макар и грубо казано си голяма лепка. Набий си го в главата, че приятелката ти е СВОБОДЕН ЧОВЕК, не е твоя собственост и има право да живее както на нея и хареса, да общува с други хора, не само с теб, да си качва каквото иска във Фейсбук без да пита теб. Като не можеш да го понесеш- изчезвай от живота и.
Имаш проблем не с момичето, а със себе си. Търси психологична помощ. Такива като теб накрая съвсем психясват и стигат и до насилие.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker