Историята на един 27-годишен самотен мъж - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Историята на един 27-годишен самотен мъж
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 2692 пъти
Здравейте.

Желанието ми да разкажа накратко онази част от автобиографията ми, която е свързана със социалните и с любовните взаимоотношения, бе породено от едно клипче в Youtube, където един 31-годишен мъж разказа своята история. Тъй като аз нямам достатъчно смелост да публикувам видео в Youtube на подобна тематика, ще споделя историята си тук, въпреки че тук тя няма да стане известна на много хора.

Бих искал чрез тази публикация да дам напътствие на всеки мъж/момче на възраст между 15 и 25 години, който прочете това и се оприличи до някаква степен с написаното тук (дори и те да са един или двама). Аз осъзнах някои от проблемите си доста късно, а други вероятно все още не съм осъзнал. Надявам се други да не допускат моите грешки (осъзнати или не), или ако са ги допуснали, да ги предотвратят в по-ранна възраст.

Сега нека да започна да разказвам за мен. Роден и израснал в български град, който е среден по големина, в дома на обикновено българско семейство - мъж, жена, две деца. Родителите ми са интелигентни хора, с престижни професии. Като малък, аз не бях съвсем като другите деца. На 3 години, когато децата започват да се социализират, на мен повече ми бяха интересни други неща. Гледах статии в стари вестници, обръщайки внимание на буквите в заглавията. Преписвах ги и питах майка ми как се произнасят. Постепенно се научих да чета и пиша, и се влюбих в детските книжки, останали от брат ми. Малко по-късно, силно впечатление започнаха да ми правят числата и датите в същите вестници. Отново разпитвайки възрастните какво представляват тези по-особени знаци, се научих да смятам кой на колко е години и да пиша календари. Научих се да умножавам и да деля по-малки числа и си представях, че числата са живи, и колкото повече делители има едно число, толкова по-значимо и важно е то. Естествено, повечето деца нямат тези интереси и когато срещна друго дете, трудно намирах общ език с него. За щастие (или пък не), не ми се е налагало много да общувам с други деца, тъй като баба ми и дядо ми бяха пенсионери, и когато майка ми и баща ми бяха на работа, аз ходех при тях. Те имаха много детски книжки и ми даваха да чета, дядо ми ме научи да играя шах и играех шах с него. Когато наближих 6 години, майка ми ме записа на детска градина. Разбира се, на мен не ми харесваше, не знаех как да общувам с децата, отделно че храната там ми се струваше противна. За повечето деца не съществувах, но имаше 2-3, които не пропускаха възможността да ме ступат, което направи ходенето на градина ад за мен, и в крайна сметка майка ми ме отписа.

Дойде време за училище. От първи до четвърти клас учебният материал не представляваше трудност за мен, което създаде лош навик в мен да не уча изобщо, който по-нататък в живота щеше да ми изиграе лоша шега на моменти. За щастие, класът ми не беше лош и постепенно започнах да се разбирам с децата, дори имаше няколко деца, с които започнах да си играя и извън училище. Всичко беше що-годе добре, но дойде време за 5 клас, и класовете в училището се размесиха. Имах нова класна, която от първия ден имаше някаква злоба към мен, и под неин натиск някои от децата започнаха да се настройват срещу мен, особено по-амбициозните (няколко момичета и едно момче). Те от своя страна започнаха да ме изолират от останалите. Единствената, която ми обръщаше внимание, беше едно момиченце, което беше по-особено и незврачно и също беше изолирано. Но аз бях доволен, че има някой, който да е на моя страна, и така с нея станахме гаджета (ако в 5 клас може да съществува такова нещо). По-късно се разделихме, имаше малко детски драми, но до 7 клас с нея си останахме близки. 6 и 7 клас бяха ужас за мен, бях дребен, слаб, носех очила с голям диоптър, бях известен като "зубърът", тормозен физически и психически от по-едри от мен момчета и дори момичета. Но все пак в 7 клас се случи и нещо хубаво. В класа дойде ново момче от Америка, което запали няколко други по баскетбола. Един ноемврийски ден аз се прибирах и минах покрай училището, виждайки ги как са се събрали да играят. Помолих ги да се включа и те ми разрешиха. Дотогава всички в класа и не само, спортуваха футбол, аз на футбол бях тотален инвалид и предизвиквах само смях. Но когато докоснах баскетболата топка, разбрах че там няма да съм така. И до днес баскетболът е основното ми хоби. Аз съм човек, който не е атлетичен изобщо, именно по тази причина и в този спорт не станах прекалено добър, но все пак благодарение на него в юношеските години пораснах много и днес съм почти 1.90. Отделно от това, благодарение на него съм намирал почти всичките си...не знам дали мога да ги нарека "приятели", но поне хора, с които съм прекарвал някаква част от свободното си време.

И така, дойде време за гимназия. Там реших, че ще се променя, ще започна да си търся приятелка и ще бъда по-активен социално. Комбинацията на тази ми амбиция със смешния ми външен вид, приличен на този на зубър петокласник, и липсата на елементарни социални умения, доведе до пълен провал и подигравки от страна на редица съученици и по-големи ученици в училището. Въпреки всичко, с няколко момчета от класа и техни комшии започнахме да се събираме, играейки баскетбол, футбол (тогава открих, че имам умение и за вратар) и други дейности. В следващите две години, прекарвахме по-голямата част от свободното си време така. По същото това време, аз си бях харесал едно момиче (първия ми траен любовен интерес), след няколко нескопосани опита да му привлека вниманието, всичко завърши с фиаско. В 10 и 11 клас също имах няколко любовни интереса, отново нищо не се получи, заради тоталната ми неопитност в такива взаимоотношения. Няма да изпадам в подробности, защото всичко беше нелепо и комично. Все пак, от 10 клас нататък, за пръв път започнах да контактувам активно с момичета, макар и този контакт да не беше нищо специално.

Така училището се изниза, без да съм имал приятелка или да съм имал каквито и да е интимни взаимоотношения с момиче, освен типичните приятелски прегръдки. Заминах да уча за Англия, но се върнах след няколко месеца. Не харесвах страната, не общувах почти с никого, освен с неколцина по-големи от мен българи и момчетата от баскетболния отбор на колежа (отборът беше доста посредствен, благодарение на което намерих мястото си там). Върнах се в България с намерението да уча компютърни науки в СУ и да се реализирам като програмист. Прекарах месеците от януари до октомври на практика в социална изолация, подготвяйки се, но в същото това време започнах да се пристрастявам все повече към компютърните игри, които бях започнал да играя активно в 11 клас. И така, бях приет компютърни науки в СУ, и паралелно започнах работа като младши програмист в една малка фирма. За съжаление, пристрастеността ми съм компютърните игри вземаше превес и аз се превърнах в тотален социопат. Почти не общувах с колеги, с други студенти, не излизах и така мина първата и по-голямата част от втората година. Към края на втората година започнах да правя опити да се променя, излязох няколко пъти с някои хора, но дотам. В началото на третата година реших, че повече няма да уча и се върнах в родния си град, продължавайки работа като програмист в същата фирма (тя имаше офис там). Там се запознах с едно момиче, тогава в 12 клас, което караше стаж като програмист. Симпатична външно, но с кофти характер. Все пак, тя ми обръщаше внимание, аз от една страна исках да стана гадже с нея, но от друга страна се плашех. Майка ми я познаваше и ми каза, че е тотално против да имам отношения с нея. Въпреки всичко, с момичето излязохме няколко пъти. Явно усещайки моето колебание, или по друга причина, тя се отдръпна и в крайна сметка нищо не се получи. Лятото дойде, тя завърши и замина за Германия.

Мина още година, през това време аз се опитах да излезя с други две момичета, едната се съгласи, но в последния момент се отказа, другата не ми обърна особено внимание. Тогава на стаж във фирмата постъпи момиче в 11 клас. Още от първите ми контакти с нея, разбрах колко общи неща имаме и лека-полека се влюбих. Обаче тя тръгна с момче 1 година по-голямо от нея, което също беше стажант във фирмата. Отношенията между тях бяха меко казано сложни, постоянно се караха, през това време тя излизаше с мен няколко пъти. Един ден я извиках в колата си и и признах какво чувствам. Тя беше доста трогната, не реагира по начина, по който исках, но си остави вратичка. Няколко дни по-късно излезе с мен и доведе най-добрата си приятелка. След тази среща, в продължение на два месеца, другото момиче показваше нескрит интерес към мен, търсеше ме и ме прегръщаше доста нежно. Една августовска вечер си писахме, при което тя каза че е пред блока ми. Аз слязох и тя ме послещна доста топло. Това беше първата ми целувка и началото на първата ми връзка като възрастен, която обаче беше доста кратка. Една седмица по-късно момичето ми каза, че не смята, че нещо ще излезе. Разбирах, че е права, но не ми се искаше всичко да свършва така бързо. Търсех я няколко седмици и в крайна сметка разбрах, че всичко е загубено. Междувременно, напуснах първата си работа и намерих друга, в Пловдив. Около седмица преди да замина (беше преди 3 години, по това време на годината), изпратих покана за приятелство във Фейсбук на едно момиче, което щеше да бъде първи курс студентка и бивша много близка приятелка на момичето, с което имах връзка месец по-рано. Тя прие и хареса моя снимка, при което аз и писах. Започнахме разговори всяка вечер с часове в продължение на седмица, и в деня преди да замина за Пловдив, излязохме. Заминах за Пловдив и продължихме да си пишем и да се чуваме по телефона вечер, и когато се върнах за 22 септември, излязохме отново. Срещата завърши с целувка и начало на втората ми връзка. Всичко изглеждаше добре, но поддържайки връзка с нея, постепенно аз започнах да виждам страни от характера и, които бяха плашещи. Споделих ги със семейството си, и те започнаха да ми дават съвети да стоя настрана. Аз се колебаех, но реших да продължа връзката. С нея имах и първите си сексуални преживявания, но някои неща, които ме говореше, ме караха да се плаша от истински секс с нея. Накратко казано, тя усещаше всичко това и в крайна сметка след месец се разделихме.

Последва престой от 2.5 години в Пловдив, който заради необичайното работно време не беше избистрен със социални преживявания, освен типичните за мен баскетбол и футбол и чат-пат някое излизане с колеги. С момиче излезнах само веднъж и не се получи. В Пловдив за пръв път опитах и Тиндър, но там само се уверих, че като мъж с неособено добра визия, нямам особен шанс. Имах редица съвпадения, но само един продължителен чат, който в крайна сметка дори не завърши със среща. През март се върнах обратно в родния град заради коронавируса, в края на април тръгнах да търся и друга работа, твърдо решен да е в София (за повече пари). През юли започнах, и след края на изпитателния ми срок съм решен да си купя жилище (малка къща с дворче) край София и да заживея там.

Разказвам всичко това, за да ми олекне и да послужи като пример на други като мен, ако има такива и четат това, какви не трябва да бъдат. Аз съм интроверт, но човек, освен ако не е социопат или краен случай на вълк единак, има нужда от социални контакти. Аз никога не съм имал истински приятели, и обикновено където съм опитвал да се сприятеля, съм срещал или лицемерие, или безразличие. Моята професия е мъжка, хобитата ми са мъжки, което означава, че 99% от моето обкръжение са мъже. Като допълнение, компаниите, в които съм бил трайно, почти изцяло са съставени от мъже, които са като мен - без жени и приятелки, като неколцина от тях дори неадекватни към общуване с другия пол. Това означава, че не съм имал кой знае каква възможност да общувам с жени (в тези няколко параграфа събрах всичките ми социални преживявания с жени). Страшното обаче е, че точно в най-активните години, аз не съм и търсил на много места, къде от незнание как, къде, или какво ще стане ако. Това е първото нещо, на което трябва да се обърне внимание. Ако човек не е смел и не търси, няма как да намери. Осъзнах това късно, дано не твърде късно.

Второто нещо е, човек трябва да гледа да промени себе си, а не света. Светът е такъв, мъжете трябва да са активни, жените са много харесвани в социалните мрежи и приложения тип Тиндър, и добиват самочувствие от това. Това е човешката природа и нищо не може да се направи по въпроса. Да, не е приятно, че жените са харесвани и го осъзнават, че конкуренцията е голяма, че повечето мъже са по-подготвени от мен и на много им идва отвътре да свалят, че много изглеждат по-добре и не са социални инвалиди. Но аз не мога да променя това. Трябва просто човек да не се отчайва или поне да се старае да не го показва. За съжаление, напоследък аз се усещам как ми личи, усещам как понякога натрупвам яд, и това ме притеснява. Самоконтролът е важно нещо. Ако не е станало на едно място, има и други. Просто там не се е получило и толкоз, и щом не е, навярно е за добро. Това важи не само за жените, но и за работата, компаниите и прочее.

Третото нещо е, човек не трябва да губи самочувствие, ако е в моето положение. На един му върви в едно, друг в друго. На мен не ми върви в любовта, но пък имам добра работа и доходи. Ако има някой някога в моето положение, това е добра утеха - да се насочи към силните си страни, понякога дори те могат да му помогнат да се усъвършенства в слабите. Също така трябва да пробва нови хобита, ако в 7 клас не бях се престрашил да приближа момчетата, за да играя баскетбол с тях, може би животът ми нямаше да бъде същия.

Четвъртото нещо е, че докато човек е жив, винаги нещо хубаво може да се случи. Скоро съм на 28, с всяка изминала година шансът да срещна жена, с която да направя семейство намалява, но никога не би изчезнал. Има хора, създали семейство на 40, на 50. Човек не трябва да се отказва.

Надявам се, че не съм бил много отегчителен, повечето няма да прочетат всичко, естествено моите проблеми са далечни на нормалните хора, но е добре да се даде и една гледна точка на човек, който от малък не е като повечето други, в добър и лош смисъл, за добро или зло.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: ed6cdbdf6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много добре си си описал живота и ми изглеждаш свестен и интелигентен мъж. Аз съм жена, малко по-голяма от теб, но се припознавам в историята ти, защото и аз дълги години бях прекалено интровертна и това винаги ми е пречило в живота. След няколко неуспешни връзки нсй-накрая срещнах любовта в лицето на мъж над 40, който също дотогава не беше имал късмет да създаде семейство, но пък беше изградил добра кариера. Както казваш, човек трябва да се съсредоточи върху силните си страни и след това нещата сами се нареждат. Пожелавам ти да срещнеш любовта скоро, но и да не е скоро, не се отчайвай. Опитвай с различни жени, ако с някоя не стане, има и други. Никой не е незаменим, както в работата, така и в личния живот. Бъди сериозен и отговорен, добър и щедър и жените ще го оценят. Вече толкова малко млади мъже искат семейство, че теб ще те лапнат като топъл хляб, само да те надушат. ;-)

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: ca786687eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Почни фитнес и приемай повече калории от колкото изразходваш за да качваш маса. И аз съм като тебе и това е някакво гадно проклятие. Аз съм на 29 хаха. Никога не разказвай на хората за това. Ще се гаврят да знаеш. Само човек като теб може да те разбере.
Света е лош и ние сме по чувствителни.
Курс по ораторство би помогнал

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1f7259e5fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Аз знам какво искам и не се отказвам. Не понижавам по никакъв начин критериите си към жените. Знам, че ще умра девствен.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e2b970056b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей. Изчетох цялата ти история и се припознах в много неща, докосна ме. Най-вече с това, че досега не съм имала късмет в любовта, а тя си е въпрос на чист късмет, кой каквото ще да си приказва. В края на 2018 споделих тук почти целия си жизнен път до момента, но се изредиха една камара простаци, които да ме оплюват и/или да твърдят, че историята ми е твърде тежка, за да е истина... Истина е, но както и да е...

Ще ти дам няколко съвета, които съм сигурна, че могат поне донякъде да ти помогнат.

Казваш, че външният ти вид не е особено добър. Няма да те лъжа, това е проблем. Красотата е най-важната част от човека - и вътрешната, и външната. И двете са еднакво важни. Втората е добър повод да "надникнеш" дали човекът е също толкова красив и отвътре. Каквото можеш да подобриш - направи го. След време ще си благодариш. Ето няколко примера: Ако без очила изглеждаш по-добре - вземи си лещи, в случай че е възможно, но по принцип очилата красят човека. Виждала съм само едно изключение. Купи си стилни дрехи, обувки. Стилното не е задължително да е и скъпо. Направи си хубава прическа, оформи си къса брада (на много момичета им харесва). Ако, обаче, смяташ, че не ти отива, по-добре без нея. Носи си винаги дъвки или бонбони за освежаване на дъха. Ползвай дезодорант - задължително. Купи си хубав парфюм. Понякога се случват неловки ситуации заради забравяне на такива подробности.

Не можеш да общуваш? Аз също, но с времето установих, че колкото повече се предизвикваш да общуваш, толкова повече ти става навик и дори безразлично с времето. Просто няма друг начин, трябва да се започне отнякъде. Мисля, че сайт за запознанства е подходящо начало. Първо писане, после среща. Ще имаш някаква представа кой ще дойде, какво му е интересно, какво обича и т.н. Ще имаш вече някакви "ресурси" , с които да продължиш комуникацията.

Пишеш грамотно, смислено, не си злобен, не си глупав, възпитан си. Това прави изключително добро впечатление. Ето с тези неща трябва да се гордееш. Малко могат да се похвалят с такива. Наистина вярвам, че можеш да се научиш да общуваш, имаш този потенциал, просто трябва време и малко повече усилия, за да стане.

И нещо, което ще те зарадва: Сигурно знаеш де, но да ти напомня. Ужасно много момичета харесват високите. (Аз също, даже бих казала, че са ми най-голямата слабост. Е, не гледам само това, но...) Повярвай, височината е огромен плюс за теб!

Имаш богат асортимент от момичета, с които би могъл да излизаш. Примерно между 16 и 27 не е малко. Не си стар, не ти е късно за млада приятелка. А и щом си в София, това е още едно предимство. :)

Успех, мило момче! Желая ти много скоро да откриеш щастието и любовта, които заслужаваш!

Ж,23

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 82591685c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Номер 1, направо избиваш рибата. Нямал приятелки, ама направил кариера. Ти до мъж ли си? Истината е, че сигурно момчето от историята е добро, но ако е нямал интимни контакти от даскалото, трудно ще си намери жена. Е, може да си намери, но от тия дето са мега интересчийките, които ще го водят за носа, но ще се виждат тайно с други мъже. Рязко ще трябва да стане "bad boy" осанка, иначе не го виждам.

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: c521bf1c5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Много интересна история за мен като пълна противоположност на автора - аз от малка съм била екстроверт - винаги съм обичала до общувам с много хора - винаги с няколко компании и желание да се запознавам с нови хора - в автобус да пътувам за повече от 20 минути и ще се запозная със седящия до мен, а ако е по-дълго пътуването, ще разбера и за житието и битието му /да, много често ставам душеприказчик/.
Когато наложиха карантината през март изпаднах в депресия и мисълта, че няма да се виждам с колеги и приятели , а ще работя вкъщи, ме ужасяваше. Започнах да говоря по телефона с часове, за да компенсирам липсата на социални контакти. Започнах да чета този сайт, за да видя как се справят хората със ситуацията, започнах и да давам съвети на непознати. Надявам се да се върна скоро на работа в реален формат.
Прочитайки до края споделеното от автора, си мисля, че е можело да развия други свои умения и таланти навремето, вместо да бъда party and social animal, така че пълно щастие няма.
Относно любовта - има време, ще я срещнеш, въпреки че сега се обръща прекалено внимание на външния вид, което е много притеснително. Младите жени не знаят какъв диамант може да изпуснат, като не дадат шанс на някой не толкова привлекателен на пръв поглед мъж.
Съпруга си срещнах на купон /сега май младите хора не организират много такива мероприятия/. Очарова ме изключително много с интелекта и чувството си за хумор, въпреки че приятелките ми тогава казаха, че е доста грозноват /то и аз си помислих същото макар и на две водки/, но пък е висок 1,90. Никой не е идеален. По-късно ми призна, че е бил сигурен, че съм "out of his league", но решил да се пробва и така заедно сме вече 15 год. и нямаме намерение да се разделяме.

Ж 40

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 24c7a00a8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   "Да, не е приятно, че жените са харесвани и го осъзнават" - а ти какво, искаш да не го осъзнават?
Добре, добре, представи си за момент, че си в една паралелна вселена, в която ти си харесван и го осъзнаваш. И разбираш как някаква жена си мисли: "олее, изобщо не е приятно, че той е харесван и го осъзнава". Е какво ще си помислиш за тази жена? Отговори честно на себе си.

"че конкуренцията е голяма, че повечето мъже са по-подготвени от мен и на много им идва отвътре да свалят, че много изглеждат по-добре и не са социални инвалиди" е поне си обективен.

"напоследък аз се усещам как ми личи, усещам как понякога натрупвам яд" - еми спри със завистта и злобата докато е време. Разбери, че всеки от нас е просто човек. Иначе ще станеш като онези злобни 40-50 годишни, дето искат всички жени да са нещастни и потиснати. Виж номер1 какъв хубав коментар ти е написала. Виждаш, има и жени като теб.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b57cbfcc27
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Подобно и при мен, само дето съм на 32 и съм имал тук-там някакви връзки и не съм девствен. Само ще те поправя за едно нещо - всъщност шансът ти да срещнеш жена се увеличава в периода 30-35 годишна възраст. Тогава мъжете са най-желани средностатистически.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 511dd4f2b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Авторе, защо си внушаваш неверни неща? Жените били харесвани и го осъзнавали??? Ти как мислиш, дали всички жени са харесвани от мъжете? Напротив! Мъжете вече не харесват жените както преди, и точно това го осъзнават жените. Женитбата е много приятна мелодия за всяка жена, само дето в повечето случаи си остава само мечта. Днешните жени пет пари не струват и не стават за качествени съпруги, раждащи и отглеждащи деца. Равни били с мъжете и те си избирали мъже. Ще избират, ама друг път. Ще избират мъже, ако преди това мъжете (няколко на брой) са си харесали жена. Повече от 60 % от жените вече не са харесвани от мъжете и трудно се задомяват, освен по случайност и то ако са от богати семейства. За какво му е днес на мъжа еманципирана жена, дето ще го командва у дома, ще ражда когато и скимне и то ако може, и ще го прояжда до живот, а той по закон няма право да я пребие и ще и робува до живот? Авторе, мъжете сме много по-стойностни от жените и не си струва да съжаляваш, за дето си без жена. Поживей си, иди на проститутка и ще разбереш, че сексът не е кой знае какво, а и само с една жена бързо ще ти омръзне. Проститутката ще ти излезе много по-евтино от връзка с жена, а и ще е много по красива от жените в обкръжението ти, ако имаш такива. Демонстрирай икономическа мощ и ще започнат да ти се лепят жени. Няма да имаш отърване от тях. Тогава ти ще ги избираш и ще ги сменяш като носни кърпички, докато попаднеш на подходящата, която да ти роди дете-момче. Ако пък се ожениш и сключиш брак, направи го с предбрачно споразумение, за да не може жената да те обере-окраде, решила да се развежда поради женски каприз.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1aadd07716
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До автора изглеждаш свестно момче, търси момиче и не се отказвай,млад си още,обаче не взимай съветите на вашите за толкова обективни,важно е на теб какво ти харесва, ти ще си с дадена жена,не семейството ти.Имаш потенциал,не се отказвай

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 273b215a8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Значи щом имаш хубава работа и доходи, ще срещнеш някоя. Доста жени са меркантилни все пак

Само трябва да преодолееш комплексите си.
Защо мислиш, че не изглеждаш добре, лично мнение ли е

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 9ca05cd37f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 5, къде съм написала, че мъжът ми си е нямал приятелки? Казах, че не е имал късмета да създаде семейстто. Имал е само една сериозна връзка, която накрая не е просъществувала, а иначе се е занимавал с доста други жени просто за забавление. Няма до 40 да стои девствен все пак.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: ec6131dfe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Майка ти е виновна, че си в това положение. Продължавай да ѝ искаш мнението и със сигурност ще станеш един от застаряващите озолебени комплексари, които за всяка женска ласка трябва да си плащат.
Първата много ти харесвала, ама нещо си се плашил, и майка ти ти казала, че не я одобрява? Вместо да си замълчи и да остави сина си да бъде най-после интимен с жена, която иска да му пусне. Без да ѝ плаща.
Втората ти говорела неща, които те плашат. Пак си се консултирал с мама, която пак е изразила обичайно неодобрение. Въпреки това, след консултацията си продължил с тази и чак си имал първите си сексулани преживявания с нея, но не си стигнал до истински секс... защото тя говорела плашещи неща, обаче не са били плашещи за сексуални преживявания.
В началото сладко-сладко си ни разказал какво умно и любознателно детенце си бил, сякаш подсъзнателно подготвяш почвата хората да си кажат 'оле, той момчето от малък е свръх надарено и с по-висок интелект, за това не му върви с гаджетата'. Но не те съдя, просто го отбелязвам това, и мисля че точно майка ти, вероятно и баба ти, са допринесли за това внушение, което тук си опитал да прокараш като някаква първопричина, макар прикрито и сладкодумно.
Горе те съветват да си гледал 16 годишни. Може би в опит да ти повдигнат духа. Но според мен всякакви такива съвети са мечешка услуга. Едно момиче под 22-23 е много вероятно ако тръгне с теб до 1-3 години да те зареже, защото ще те надрасне емоционално, защото след този период ще спре да те вижда като готиния батко, с който изначално си е мислила, че е тръгнала. Виждала съм около 30 годишни мъже в какви развалини се превръщат след едно такова зарязване. А ти какъвто си свръхчувствителен просто не искам и да си представям как ще го изживяваш. Най-добре търси някоя поне на 25, защото такава е по-вероятно да те оцени такъв, какъвто си.
И спри да споделяш на вашите каквото и да било за жени.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 09f05482e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Номер 9 браво за коментара ти, напълно съм съгласен с теб, затова съм още ерген. Имал съм много жени в живота си, някои са се опитвали да ми играят номера, но при мен не успяват. Няма жена, която може да ме изиграе, опитвали са се, но без никакъв успех. Жалко, че някои мъже стават доброволни жертви на жените. Поне аз още не съм срещнал жена която заслужава аз да пренебрегна себе си заради нейните женски глупави манипулации. Авторе, прочети внимателно Н. 9 и мисли задълбочено относно женските фалшиви преструвки. Бъди МЪЖ.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 492c9f66d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Здравейте отново, авторът е.

Благодаря за съветите и за окуражителните думи. Мисля да хвърля още малко светлина върху някои свои изказвания, които са събудили интерес или може би са били недоразбрани.

Първо, нормално е хора в моето положение да са недоволни на моменти. Това е човешката природа, един се ядосва за едно, друг за друго. Но аз не обвинявам жените за това, че получават прекалено много внимание в днешно време, причината е в новите приложения за запознанства - Тиндър и прочее. Смятам, че едно време без тях е било много по-добре и мъжете и жените са били по-равностойни откъм търсенето на срещи и партньори. Аз веднъж за спорта реших да се регистрирам в Тиндър, използвайки своя снимка, променена чрез FaceApp, така че да изглеждам в женска версия. Една-единствена снимка на лице. За 2 дни имах стотици съвпадения и десетки мъже, които ми писаха. Повечето мъже на външен вид не бяха нищо особено, но ако беше истинска жена, една снимка по бельо щеше да е достатъчна, за да има масов интерес и от страната на батките. За някои жени това става досадно, затова не ползват тези платформи, други ги ползват само за да си вдигнат самоучвствието, а тези, които ги ползват наистина за срещи, имат голям избор. Така че, стигнах до извода, че нямам място в Тиндър.

Проблемът обаче е, че аз нямам много възможности за общуване на живо с жени. За да ги създам, трябва да ходя сам на мероприятия. В съвсем близкото минало, тази мисъл я отхвърлях като нелепа, но вече навлизам в период, когато нямам какво да губя. Работата е там, че трябва да намеря нещо ново, което да ме влече. Както споменах преди, хобитата ми, които изискват група за практикуване, са мъжки (спорт), докато други, като четене, музика, се практикуват самостоятелно. Ходил съм в рок барове няколко пъти, но там хората си ходят с компании (включително и аз), пият и слушат музика, а не се запознават с тоя и оня, дори и аз не ходя там с такава цел. Може би походи в планината е единственото нещо, което ми идва наум, което ми харесва и има възможност човек да се запознае с други хора. Танци също, но това не е за мен, не мога да танцувам изобщо.

Сега за моя външен вид и общителност. Определено не съм красавец, както споменах. Имам много дълга глава, дълъг нос, рошав съм и нося очила с голям диоптър. Иначе съм висок и строен, но не съм батка и няма как да бъда. Дори и да бях с мускули като на бизон, пак нямаше да съм мачо по характер. Твърде притеснителен и плах съм и въобще не съм агресивен. Като тийнейджър се притеснявах да заговарям момичета и се изчервявах като домат, при което съм ги виждал как ми се подхилват и присмиват, но с времето преодолях това и вече съм по-отворен. В крайна сметка, жените също са хора и неведнъж съм забелязвал момичето да се притеснява и изчервява също.

Какви жени харесвам - за външен вид нямам кой знае какви критерии, момичето да изглежда здраво физически (не е прекалено дебело, слабо или страдащо от зависимост) е достатъчно за мен. Интелектът обаче е много важен за мен, както и интересите и. Харесвам умни жени, които да приказват на интелектуални теми, това е едно от първите неща, които гледам, когато се запозная с жена. За да се разбере характерът, трябва да мине повече време, досега не съм успявал да срещна момиче, за което да твърдя, че го познавам много добре като характер, така че там предпочитанията ми са малко мъгляви. Разбира се, гледам на първо време да е мило и състрадателно като човек, това не може да се прикрива дълго време, ако не е налице.

На последно място, не очаквам повечето хора да ме разберат, особено жените. И аз няма как да разбера някого, в чието положение не съм бил. В реалният живот никога не бих седнал да занимавам някого с подобни неща. Но както вече споменах, споделям това анонимно, с цел мъже като мен (а може би и жени) да се почувстват по-добре, като видят, че не са единствените с тези проблеми. Проблемите в любовните взаимоотношения често са тема табу, защото хората, които трудно намират партньори, особено за секс, биват считани за долно качество и им биват лепнати етикети като "отчаяни", "странни", "навлеци". Това не помага на никого. Разбира се, има мъже, които тълкуват всяко внимание от страна на жена като любовен интерес. И аз съм бил така като малък, естествено всичко е завършвало с подигравки. Дори и днес изпитвам затруднения да разбера кога една жена се държи приятелски и кога наистина ме харесва. Затова, повлиян и от неприятния опит, който съм имал като ученик с тези неща, обикновено съм неуверен и в един случай съм разбрал твърде късно, че е трябвало да действам по-напористо.

И само да спомена, на проститутка никога не бих отишъл, не съм луд да дам стотици левове за някоя, за която съм поредния досаден клиент.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 5ee597f566
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

16.   Четеш и ревеш... само неудачници на по 30 години си дават акъл един на друг.

Акъл от такива като теб не взимай и не давай. Разни смахнати it-та винаги излизат с номера за заплатата, но изненада! Мъже с такива заплати има колкото искаш! И така изведнъж балона се пука. Няколко пъти са ме заговаряли такива. Личи си от километри неувереността, една плахост и нежност присъща на жена девственица. Мъж на 30 години трябва да е здраво стъпил на земята и да има не само пари, а и интелект, среда, социални контакти, ДА Е НЕЩО. Да си социопат в днешно време явно е често срещано. Моят съвет към теб е да потърсиш професионална помощ от психиатър и да си излееш душата на място, където ще получиш адекватен съвет и насока как да се промениш.

П. С. Не споделяй доброволно това, че не си имал контакт с жени. Жените бягаме от това! Това е нещо ненормално и неразбираемо за нас, особено на тази възраст. Жената ще разбере рано или късно, но все пак, за да си откупиш време си го спести. Това дава начални знаци - психопат, лъжец, извратеняк или с други думи “нещо сериозно не е наред с него”.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1091766a97
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Еха, авторе, не очаквах такива остри реакции срещу теб. Това е сайт, в който да се споделят проблеми и препятствия в живота най-вече и да се получи подкрепа и/или адекватен съвет.
Да, явно сме много такъв тип мъже в днешни дни. И наистина, съгласен съм с теб, че не е необходимо да ни се лепват етикети от типа на "загубеняк", "смотаняк" и т.н.
Знам ли, в България явно хората сме прекалено тесногръди, почти винаги не приемаме различаващите се от масата. И съвсем не говоря само за хората с различна сексуална ориентация или от етнически малцинства. Тук, ако си интелигентен и начетен, възпитан, държиш се на ниво и спазваш етикет в случаите, в които се изисква, автоматично вече се различаваш от масата. В резултат масата те приема за ненормален, започва да ти говори, че нещо ти има, изолира те и те кара да се чувстваш самотен и неразбран.
Мнението ми е, че хората трябва да си дадат сметка, че има хора с различни характери - някои са по-интровертни и затворени, други са екстровертни и експресивни. Интровертите обаче също сме интересни и ако ни се даде шанс и се опиташ да ни опознаеш, ние също можем да бъдем забавни и приятна компания. Дори нещо повече - обикновено в трудни ситуации може да се разчита на нас, обикновено сме по-състрадателни и се грижим за чувствата на другите, или поне на тези, които истински ценим.
Авторе, аз съм до голяма степен като теб, с тази разлика, че съм доста по-възрастен - на 34 години съм. Няма да навлизам в подробности, и без да звучи като оправдание, в детството ми съм имал голяма травма изразяваща се в загуба на родител. Знам, че не съм единствен с такава съдба и както написах, не искам да звучи като оправдание, но това се случи точно по времето, когато, аз като дете, формирах най-същественета част от характера си. Нещо такова не е възможно да няма отпечатък върху цялостното развитие и живота оттам насетне. Сега, колкото и усилия да полагам да се променя, повярвайте ми, не е толкова лесно като - "хей, просто отиди на психолог и нещата ще се наредят". Предполагам и автора се чувства по подобен начин, животът не е толкова прост и праволинеен.
Номер 6 - интересна ми е твоята история. Аз, например, сега често (по моите критерии) се срещам с една жена, няколко години по-голяма от мен. Повечето пъти аз съм инициатор на вижданията ни (не мога да кажа срещи в класически смисъл на думата), понякога обаче и тя ме търси. Повечето хора може би я смятат за малко надута и дистанцирана, но не и аз, защото до голяма степен съм я опознал и не ми е давала поводи да си мисля подобно нещо. За себе си съм установил, че е добър човек, помагала ми е в много ситуации. Физически е много привлекателна жена и няма да крия, че я харесвам не само като приятел, а и като жена. Проблемът е, както ти се изрази, усещането ми е, че е "out of my league", притеснявам се, че не съм достатъчно интересен за нея, а тя води много активен и интересен начин на живот, среща се с много хора. Аз самият съм също висок като автора, атлетичен съм, не бих казал, че съм грозен, но имам един прозаичен физически проблем, който ме комплексира - имам тъмни кръгове под очите. Не пия алкохол, спя достатъчно, но те просто са си там и не изчезват. Проблемът явно е наследствен и ми се е предал по генетична линия. Та, можеш ли да споделиш, ако имаш желание разбира се, как твоят съпруг те е спечелил? Явно и аз просто трябва да се престраша да й призная, че я харесвам, но сякаш чувствам, че имам какво да загубя и от това ме е страх - все пак сме изградили донякъде приятелски отношения, изключително приятно ми е в нейната компания. Предполагам и на нея й е приятно, щом се съгласява да излиза с мен, но просто не знам как и нямам куража да направя следващата крачка.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: f386fff100
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Номер 16, 4 съм и не съм съгласна с теб. Написала си големи глупости.

(С извинение към автора за спама.)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 23a9d97549
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Авторе, външният вид винаги може да се подобри с малко помощ от специалисти. Очилата с голям диоптър не са проблем, и мъжът ми има такива, но му отиват. Важното е да подбереш подходящата форма за твоето лице. За целта се консултирай в някоя модерна оптика. Друг вариант е да пробваш с контакти лещи. За косата - отиди на фризьор и поискай съвет какви продукти да използваш, за да я поддържаш в добър вид. Помисли дали ти отива къса, добре оформена брада, тя изцяло променя визията. Не забравяй да се обличаш спрегнато в спортно-елегантен стил и да ухаеш добре. За мен по-важно е мъжът да е поддържан, отколкото красив. Опитай в сайт за запознанства. Опит с тиндър нямам, но срещнах мъжа си в такъв сайт (aha), а съм се запознавала и с други светини мъже от сайтове. Има най-различни начини за нови запознанства. Планинските походи са добра идея, има също хора, които се събират, за да садят дръвчета или почистват природата заедно. В някои европейски градове има meetup-и в най-различни сфери, например обмяна на езици, програмиране, готвене и какво ли още не. Струва си да потърсиш такива възможности. Забрави това, че нямаш много опит с жените и действай уверено, когато си харесаш някоя жена. Съдбата обича смелите.

От номер 1

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b57cbfcc27
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

20.   Автореее...

"И само да спомена, на проститутка никога не бих отишъл, не съм луд да дам стотици левове за някоя, за която съм поредния досаден клиент. "

Ей тука ти е големия проблем, пич. Интересуваш се как те възприема жената, искаш да те харесва. Искаш нещо от тях. И си стиснат ("стоте лева" дето ги правиш за 3 дни работа). А не трябва. Мъжът трябва да се раздава. Отиваш, даваш парите, вършиш си работата. А ти искаш да си "специален". Няма да си специален дори и да си намериш жената на живота - пак ще даваш. Позицията на мъжете в природата въобще не е завидна, всички тези глупости за това, че сме силния пол и прочие са само за залъгване:) Има един закон в природата - законът на Брифо (Briffault's law) - женската определя всичко при взаимоотношенията мъжки/женски, дори и да е несъзнателно. При хората е малко по-сложно, но в основата си е така и винаги ще е - просто спермата е евтина, а яйцеклетките скъпи. Дори когато си мислиш, че ти избираш дадена жена, тя е направила така, че да може да бъде избрана, сеш се. Затова работата на мъжете в природата е да дават - сперма, енергия, пари, време.

Вместо да отидеш да дадеш сто лева да си вкараш пишока и да помачкаш цици ревеш как искаш да те харесват. Ами там е проблемът - не трябва да го искаш.

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 2d9455b849
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Към 4 - нормално да не си съгласна. Сама си казала, че се припознаваш в неговата история. От своя страна имам 2 връзки над 2 години (в едната съм до момента) и доста гаджета в миналото. Общувам на 80% само с жени, всичките ми познати и приятелки са обвързани или женени с изключение на 2-3. Не съм срамежлива, нито затворена. С други думи коренни противоположности сме. Аз съм активен и комуникативен човек - няма начин мненията ни да съвпадат. Аз давам съвет на автора как да общува с хора като мен и такива от моята среда, защото такъв опит имам. Ти му даваш съвет да се разкрие, защото ти би се радвала да намериш затворен човек като теб, но мъж на 30г. без опит в любовта и секса е плашещо за всяка нормална жена.

Номер 16

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 4c04696590
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

22.   "Няма да си специален дори и да си намериш жената на живота - пак ще даваш."

Ще дава, ама друг път. Ако е сериозен мъж, знаеш ли какво ще и даде, ако нещо жената вземе да му се звери на среща? А сети се какво дава мъжът на врещяща като коза жена, дето иска да му се качва на главата, щото и тя била равноправна, нищо че либерастите насърчават женските безобразия? № 20, как стигаш то това "умозаключение", че женската определяла всичко при взаимоотношенията по измислен от теб "природен" закон? Сигурно имаш предвид някои инсекти, като черната вдовица и богомолката? При топлокръвните мъжкият винаги доминира, когато са на стаден принцип или са по единично. В прайда при лъвовете женската лъвица ли определя взаимоотношенията с лъва? При хората е пак същото. Жена ще избира мъж и ще определя взаимоотношенията между тях, когато си види ушите без огледало. Ако никой от мъжете не я хареса заради отблъскваща външност, да я видим как ще си го избере и ще направи така, че той да я хареса! Простотията ти със скъпата яйцеклетка и евтината сперма изобщо не подлежи на коментар. Сигурно в ислямския свят все оценяват колко струва яйцеклетката и колко спермата, като колят най-безцеремонно жени, посмели за озлочестят някой мъж, а човешкият им фактор расте прогресивно. Там жената не струва колкото една коза по някога, пък яйцеклетката и според теб е много скъпа и за това мъжете си ги продават жените, като домашни животни, понеже природата е решила това със закон, мъжът да е над жената и върховенството да е негово употребявайки мъжката си сила! И не заблуждавай автора. Пишока ще си го вкарва на която му харесва, а може и да не си го вкарва, пак ако така му харесва. То щото на жените все по-рядко мъжете им го вкарват и реват, че изпитвали полов глад. Така им трябва, да карат само на вибратори и да си останат самодостатъчни, за да разберат, че мъжкият пол е много по-стойностен от тях и женски фасони не му минават. Без секс женският организъм залинява и се отключват разни болести, доктор ми го е казал. Мъжете караха по 2-3 години казарма и пак са си същите, много по-силни и по-здрави от жените.
Авторе, радвай се, че си се родил мъж, а не жена и винаги ще си свободен да правиш това, което ти харесва.. В повече от 3/4 от населението на планетата, мъжете благодарят на Господ, че са се родили мъже, а жената там е презряно същество и винаги я поставят, където и е мястото! Жалко за Хр. свят, заразен с феминизъм, който загива бавно, но сигурно!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b57cbfcc27
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

23.   от 20 до 22: Не си разбрал какво съм написал. Един мъж като си намери жена и иска да има деца от нея трябва да си плати за това - чрез енергията си, усилията, парите и времето си. Това е. Ако жената се звери, той разбира се има възможността да спре да инвестира в нея или да тушира това поведение по някакъв друг начин. Това не е свързано с изначалния принцип - че мъжът си плаща. Но то идеята е, че ако жената е нормална и мъжът е нормален, тя няма да се звери и ще има хармония и разбирателство. Жената ще е жена. Мъжът ще е мъж.

Винаги е било така - още в праисторията мъжът убива животното и го носи на жената да нахрани децата. Мъжът вади повечето пари и ги носи в семейството. Мъжът е развил повече координация, абстрактно и математическо мислене, за да може да предвижда и да преценява, за да може да предприеме някакви действия, които да подсигурят оцеляването. Жената е насочена към приемането на даденото от мъжа и трансформирането му в практически и хармонични блага.

Жените масово навлизат на трудовия пазар едва отскоро. С идването на феминизма, сексуалната "революция" и др. В последствие имаме силни омъжествени жени и слаби женствени мъже, които не заемат природните си роли и са в невротизирано състояние почти перманентно. Раждаемостта също е критично ниска в такива общества. Жената неще да даде своята част (семейство и деца), мъжът и той неще да даде (ресурс). Всеки иска да получи. Ами то няма как да стане каквото и да е.

Но мъж да реве, че иска да е харесван от жените, все едно както майка му го харесва (безрезервно), и затова си стои невротизиран и фрустриран без секс дори с проститутка, това не е мъжко.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: c521bf1c5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   До коментар №17
От №6
Дано отговорът ми не се счете за "off topic", все пак идеята е да се даде съвет на автора, пуснал темата.
В моя случай, ми беше ясно, че той ме харесва, може би първоначално повече като жена /въз основа на силно изразени вторични полови белези, което той естествено призна на много по-късен етап от връзката ни, иначе сега щях да говоря за него в минало време, на мен това тогава ми беше комплекс, а и сега ме дразнят мъже, които при разговор не ме гледат в очите, може би заради високия ми ръст 1,78/, след това ме е опознал и е решил, че иска повече, не е таял големи надежди, но решил да действа, пък каквото сабя покаже.
След 3-4 срещи, очаквах вече да пристъпи към скъсяване на физическата дистанция - хващане на ръка, прегръдка, целувка, опитът ми преди това беше такъв, но той стратегически търпеливо изчакваше - поставих му един голям плюс. Разсъждавахме си с приятелки, че на мъжете, които не са толкова привлекателни външно, сигурно им е много по-трудно да свалят жени, а и по-трудно преживяват факта, че са отхвърлени. Всъщност, моят съпруг е с голям, орлов нос, който просто приемам като негов отличителен белег, но според баба ми навремето, никоя в рода не е водила мъж с „такъв голям“. Е, аз създадох прецедент. Може би след 5-6 срещи в тоя дух, започнах да се изпитвам леко разочарование, че дори ръката ми не се опитва да хване /явно жените нямаме угода, или смятаме, че ни третират като сексуален обект или пък само като обект/, но една вечер, след дълъг монолог от моя страна за това как е минал денят ми, представянето на една книга на приятелка и др. злободневни теми, той успя да се вмъкне в една от паузите, докато си поемах дъх и със съвсем сериозен тон заяви, че много ми се възхищава и млъкна. Определено не исках да ми се обяснява в любов / той и досега не го е правил/или как иска да имаме връзка. След дълга пауза, в която си представих няколко възможни продължения, той с още по-сериозен тон изтърси, че ми се възхищава за това, че съм успяла в продължение на 23 минути да говоря без да млъкна, след като в продължение на цял ден преди срещата ни съм говорила. Инженер е човекът и потвърди битуващия стереотип, че хората от тяхната гилдия рядко изпадат в състояние на логорея. Определено ме изненада. Разсмях се с най-искрен смях и изпитах неудържим порив да го целуна, но той ме изпревари. Ако те интересува с какво друго ме е спечелил, ще продължа да пиша.
В твоя случай, от колко време излизате? Не отлагай прекалено дълго физическия контакт, защото може да изгуби интерес и да те постави във френд зоната.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 14420bff7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Според мен е съвсем нормално, съвсем ЧОВЕШКО всеки ЧОВЕК да иска да бъде харесван!
Номер 16 е съвсем права, че сте социопати.
Особено 22 и 20/23.
Искате да превърнето и момчето в такива като вас.
И айде стига с тази раждаемост пак. Айде стига популизъм.
Нормално е в обществата, в които хората разсъждават повече да има по-ниска раждаемост. Активното размножавене е най-присъщо на плевелите и паразитите. Просто такава е природата на нашата планета.
Слабите мъже са такива единствено поради неподходящо отношение на родителите им в детсвото им, а не защото имало жени, които са на трудовия пазар. Даже смятам, че ако майката на автора беше някоя от отдадените на кариерата си жени, това щеше да е по-добре за него, отколкото обсебена по това да е майка и да му се бърка в любовния живот, и кой знае още в какво.

И какви прайдове, какви лъвове, какви роли, какво даване, какво вземане - пак куп празни приказки.
Дори и при животните по-слабите отпадат.
Живеем днес, а не в праисторията. Днес животното го убива този, който работи като месар. И всеки човек си купува при желание.

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 064e437389
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Авторе, прочети хубаво, ако трябва няколко пъти какво ти пише # 20/23 и си направи изводите. Коментар #16 ти дава пък женската гледна точка.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 0abe9ec6a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Разбрах те 23, 22 съм! Казал си го в преносен смисъл, а аз съм го приел буквално. Мъж да реве за женско внимание е дори смешно, ако не е жалко. Те жените реват за мъжко внимание, но никога няма да си го признаят. Защо иначе ще се гласят с часове пред огледалото с ботокси, силикони, и пластики? А и жените са много повече от мъжене, поне при нас е така. Близо 250 000 жени остават без мъже. Те и без друго нали искат да са си самодостатъчни? Модата е измислена за грозните жени, за да скриват недостатъците по тялото си и да излъжат мъжете, че уж са много хубави! А, това че, жената си избирала мъж, ще стане в някой друг век. Не я ли хареса никой мъж, много ще има да избира, и ще си избере, когато цъфнат налъмите. Ще разбереш за какво иде реч. А, авторът просто прибързва с желанието си. Дано не му се случи някоя да го измами и да му стъпи на врата. Днес по презумпция мъжът е виновен в съда, защото е мъж, а жената винаги невинна и собственичка на децата и имуществото му при развод. Поради тази причина, мъжете вече не искат да се женят и повечето живеят на семейни начала, без да правят деца. Надявам се феминизмът скоро да иде в шеста глуха, и хората да заживеят нормално, без да минава 3/4 от живота им по съдилища, а мъжете да губят всичко! Не знам ти какво мислиш, но по екстраполация феминизираните общества вече загиват поради стерилност, и човешкият фактор при тях прогресивно намалява, докато в общества, където мъжете не еманципират жените и ги слагат където им е мястото, човешкият фактор прогресивно се увеличава и заема освободените от присъствие територии. Не християнските общности си имат поговорка спрямо нас християните. "-Не ни трябват огън и меч, само с оная си работа ще ви победим!"

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b0ffe49854
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Добър вечер. Жената винаги е тази, която избира. Защо трябва да избере теб? Можеш ли да посочиш своите силни страни? Вече разбрахме, че незнайно защо сам се определяш като социопат. Мисля, че ти трябва повече практика при запознанствата - чувал ли си за speed dating? :)
Жена на 32

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 492c9f66d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   До номер 20/23,

Не ми трябва проститутка или празен секс. За нещо, от което нямам дългосрочна полза или не е за добра кауза, не давам толкова пари.

Както съм написал, моята цел е да си намеря сродна душа. Заради жена, която обичам, бих се раздал, както ти казваш. И не държа да съм "харесван от жените", стига ми да съм харесван от една.

До номер 16/21,

Мисля, че съвет от себеподобен винаги е от по-голяма полза, просто защото той познава положението ти много по-добре. Аз общувам с отворени хора, така както общувам и със затворени. Дали на работа, дали в спорта. Не знам защо една нормална жена трябва да се чувства притеснена от мен, ако се държа адекватно. Съдиш ме за неща, които дори не съм споменал, че правя. Не парадирам със заплатата си, просто съм споменал, че не е там проблемът ми. И какво значение има професията? Програмистите не са правени във фабрики. сред нас има всякакви хора по характер, но като цяло ние най-рядко парадираме с пари. Главните ми взимат за месец колкото средностатистическият българин взима почти за година, а карат Шевролети за по-малко от една заплата.

До номер 13,

Майка ми е все пак, притеснява се. Не е било толкова просто. Не мога да съм като кон с капаци и да се хвърля на първата срещната, без да мисля. Пък и майка ми далеч не е била единствената, която ме е разубеждавала. Иначе да си "умно и любознателно детенце" оказва ефект. Това не е единствената причина, но е една от причините. Интелигентните хора подсъзнателно разсъждават върху тривиални неща, което понякога е плюс, но понякога е минус. Любовта често е лишена от логиката, която сме изградили като разумни същества, човешките взаимоотношения също. Тези свойства на нервната система може би са едни от най-слабо изяснените на науката, защото са много тясно свързани функционалнос това, което използваме, за да ги обясним. Именно затова вече аз ограничавам логичното и аналитично мислене до минимум, когато става въпрос за социално и интимно поведение. Гледам това да се свежда до осъзнаването на някакъв общоприет базис, и използването на разсъдък, който да забрани отклонения от него, но дори и там има изключения (може би за да потвърдят правилото, не знам).

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: c521bf1c5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Четейки поредния отговор на автора /темата ми е интересна/, констатирам за пореден път факта, че става все по-трудно за интелигентните хора да намерят сродна душа и да започнат смислена връзка и много често са сами. Мога да перифразирам популярната сентенция "Невежите са блажени" на "Невежите си намират половинка, а умните никога не се чувстват блажени. " Интелигентните хора са чувствителни, сладки и несигурни в себе си, но тяхната интелигентност може да се преврърне в заплаха, особено в съвременното ни общество. Според мен авторът се чувства самодостатъчен и не скучае, защото цени свободното си време - познава себе си добре и знае как да запълни емоционалните празноти поне временно. Адмирации за това, че не иска да бъде с проститука – в дългосрочен план това би задълбочило още емоционалната празнота и би се отразило и на бъдещата му връзка. Той търси половинка /възможно и под натиска на семейството си и воден от стереотипа, че на тази възраст е крайно време/, но не на всяка цена. Това е добре, тъй като няма да изглежда отчаян и лепкав /“needy”/ при осъществяване на бъдещи контакти с противоположния пол. Не е осъдително, че се е вслушал в мнението на родителите си, че момичето, с което е имал връзка, е неподходящо за него. Интересно ми е какви черти от характера й не са харесали. Какво точно го е плашело в другото момиче, към което е изпитвал симпатии?
Също така авторът има общоприетите, нормални стандарти за жена и знае какво иска от евентуалната партньорка, но с какво е склонен да направи компромис? Интересен е и начинът, по който с лека ирония разказва за приятелите или хората, които е мислил за такива. Налагало ли му се е да разчита за нещо на тези хора или те на него? Сетих се за един японски психолог, който смяташе, че свръхинтелигентните хора не получават кой знае какво удоволствие при общуване с приятелите си. Базираше становището си на постулат от еволюционната психология, според който интелектът се развива като средство за решение на уникални задачи. По-умните членове на групата са по-способни да решават проблемите самостоятелно и не се нуждаят от помощта на приятелите си и че хората са били по-щастливи в компанията на други хора в процеса на своето активно развитие.
Авторът е направил много добър и дълбок анализ на действията си в миналото, но е добре да спре да прави това, всички те вече са приключили. След равносметката на постиженията в професионален план и неуспехите в личен, мисля, че е осъзнал кое е по-важно и че не е престарял. Да гледа смело напред, да бъде по-активен в осъществяване на нови контакти, да не се фокусира върху потенциалните усложнения в една връзка, а да има положителна нагласа. И най-вече да се усмихва!
От коментирала по горе непсихоложка

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1aadd07716
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Номер 9, имаш много да растеш,.Свестни жени и момичета има,но не и ако все си ги избирате като по корица,5 грим и силикон по-себе си. Има хора и хора,не е до пол а до ценостна система и точно за да има баланс ,този свят е създаден от жени и мъже,защото когато съзнателно избврат да са заедно взаимно ще се допълват и ще си помагат,не защото са малоцени когато са сами,а именно защото се усещат изградени и пълноценни още преди да решат да останат заедно и да имат семейство примерно.С какво е ценна жената с уюта,грижата,спокойствието което носи като излъчване,а мъжа? С грижата, защитата на семейство.Финансите са допълнение към всичко това и се донасят,както от мъжа така и от жената.Защото Много зле може да се чувства един мъж,ако е истински мъж има жена която го издържа

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 2b54416f23
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   17 съм. Отговор до номер 6.
Аз също се извинявам на автора за офтопика. Благодаря ти за подробното описание! С въпросната жена се виждаме от около 3 месеца, иначе я познавам от близо 3 години вече. Трудно ми е да й разчета сигналите и това дали има чисто приятелски интерес към мен или такъв като от жена към мъж. При всички положения, вероятно наистина ще трябва скоро да предприема нещо, защото иначе ще затъна много здраво в приятелската зона.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 0703a1ebeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   16, ти си турбо куха простакеса, казва ти го жена. Това, че ти бягаш от по-скромни, сдържани мъже, не значи, че и другите сме с лош вкус като теб. Не говори от името на всички жени, защото не си всички, примири се, а си просто капка в морето. Такава идиотщина рядко може да се прочете от жена, не се излагай повече.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: ee6dda63e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Много си млад за семейство. Имаш поне 13 години да трупаш опит. Можеш да пробваш да започнеш някаква работа като барман, даже като продавач, ако намериш нещо веднъж седмично в свободното време, за да претръпнеш от негативите при контакта с хора. Друг вариант е курс по актьорско майсторство, но без да приемаш със страх факта, че ще се държиш като "програмист", тъкмо обратното, ползвай го като терен за самоусъвършенстване, наблюдение и анализ на себе си, другите и социалните взаимоотношения, нова среда и контакти, както и повод да помислиш върху въпроса какъв човек би ти харесало, за да споделяте заедно животите си. Защото ти малко ги описа, досегашните ти трепети, като да описваш животните в двора.
Баскетболът е чудесен спорт, можеш да излизаш след тренировките с момчетата за по бира или кафе.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 92655ba615
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   „но в същото това време започнах да се пристрастявам все повечекъм компютърните игри, КОИТО БЯХ ЗАПОЧНАЛ ДА ИГРАЯ АКТИВНО В 11 КЛАС“
„пристрастеността ми съм компютърните игри вземаше превес и аз се превърнах в тотален социопат“

- А какво направи притеснителната ти майка по този въпрос? Или на нея някак ѝ е било изгодно скъпият ѝ син да седи вкъщи на компа, вместо да излиза с момичета? Споменаваш нервната система. А знаеш ли продължителното стоене пред екран колко много ѝ наврежда? Аз не мисля, че си социопат, но това прекаляване с игрите доста те е зомбирало. Това, че си бил любознателен като дете няма връзка, почти всички деца са любознателни.

номер 13

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 00a0830f60
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   Добър вечер № 28! Имаш много поздрави от арменския поп! Жената винаги е тази, която избира, само ако преди това мъже и то няколко са я избрали. Само дето мъжете нещо спряха да си избират жени. Преди (и днес някои все още) избираха жени, като им подаряваха пръстен и чак тогава жената може да избира дали ще е съгласна да се омъжи. Жената сама си избира мъж само във фантазиите си. Ако никой мъж не избере първо нея, много ще има да "избира" до края на живота си и да остане стара мома. Бързите запознанства са отново в ущърб на жените. Мъжете след като ги изчукат ги зарязват. Такива свестни и съвестни мъже като автора са много рядко и въобще не са социопати както си го определила. По-добре да внимава, защото жените са подли и коварни същества и завиждат на мъжкото превъзходство. Не го мисли, все ще си намери подходяща. Един мъж може да се ожени и на 45 години и да има деца, а жената след 35-40 вятър я вее на бял кон!

31, доста съм пораснал, минах 50-те и както казват мъдрите хора "от зелена тиква семе не ща"! Свестните жени и момичета (над 70 %) бяха преди "демокрацията". Либерастията насърчи феминизма и той стана държавна политика, след което женската извратения надхвърли допустимата норма. Грозни закони наложиха подчинение на мъжете, чрез юридическа власт на жените. За това мъжете съблюдават природните закони и раздават мъжко правосъдие. Как мислиш, защо въпреки всичките хиляди ограничения и разни истанбулски конвенции за законна репресия спрямо мъжкия пол, насилието над жените вместо на намалява непрекъснато се увеличава? Кой закон ще спре озлочестения мъж, който е загубил всичко и е окраден от жена си след развода да я прати в отвъдното, при положение, че няма какво повече да губи? Днес системата също окраде мъжкия труд и средствата раздаде на жените, като създаде ненужни и дори зловредни професии, за да плаща и на жените, за да се чувстват независими от мъжете. Ето това е най-големият проблем на уж развитите общества, в които мъжете допуснаха огромната грешка, еманципирайки жените. Правилната форма за живот е мъжът да получава реално високо заплащане за свършена работа, за да може да издържа семейството си, а жената у дома в кухнята зад печката. Там и е мястото, за да не пречи в мъжките професии. Да ражда и да отглежда добре възпитани деца, а за награда мъжът ще уважава нейните желания. Мъжът никога няма да зависи от женско благоволение, каквито и граждански извратени закони да измислят феминистките, защото е по-съвършен пол, докато това не важи за женския. Половете не са равни, никога не са били и никога няма да бъдат. Ако приемем че се допълват, то мъжът е 3/4, а жената е останалата 1/4 от допълването. За това мъжките бебета на черния пазар струват 4-5 пъти повече от женските. Авторът е интелигентна личност и сигурен съм, че ще направи правилен избор, като не прибързва да се обвързва сериозно с женски индивид, за да не попадне в клопката на днешната женска извратения, където животът му да мине по съдилищата и да бъде осъден да издържа до живот подла и злонамерена жена!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 053578626f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   До номер 28,

Не мисля, че мястото е подходящо да си правя реклама, имам своите силни страни, но не съм убеден, че те определено биха ми били от полза в любовта.

Чувал съм за speed dating, но мисля, че той е предназначен за малко по-възрастни хора, 30 години.

До номер 30,

Благодаря ти за анализа. Сега да отговоря на въпросите.

Момичето, с което имах връзка, имаше доста женствени форми, но също така и наднормено тегло, което я комплексираше. Смяташе, че не е достатъчно добра за мен и ме ревнуваше буквално от всяка, с която имах контакт. По тази причина беше и обсебваща, държеше се все едно сме заедно от години, а ние имахме връзка един месец. Разбрах, че пие и хапчета, не знам за какво, но това също ме притесни. Явно заради тях имаше постоянни промени в настроението, ту беше мила, ту се сърдеше за дреболии.

Момичето, с което излизах през 2014 и с което така и не започнах връзка, отчасти заради колебанието ми, не беше мой тип като характер. Беше важна, без чувство за хумор, праволинейна и скучна. Чувстваше се задължена да ми опонира, ако някога изразя мнение. От друга страна, тя беше единствената, с която имах контакт, и тайно се надявах на нещо. Сега се радвам, че не се получи.

Външният вид на едно момиче е нещо, с което бих направил компромис. Имам си предпочитания, но интелектът и характерът биха надделели. Аз самият не съм красавец, така че няма да съм в правото си да бъда капризен. След връзката си с пълното момиче, все пак вече гледам и да няма големи комплекси откъм външния си вид. Или ако има, поне да се опитва да направи промяна.

За интелект и възпитание не бих направил особен компромис. Не бих бил с жена с ниска обща култура, липса на логическа и асоциативна мисъл и липса на обноски. Пък и не мисля, че подобна жена би ме харесала. Също така държа жената да има професия.

Що се отнася до характера, аз също си имам трески за дялане, така че там естествено бих бил толерантен към някои неща, но без особен опит няма как да кажа кои. Засега знам, че предпочитам някоя на моменти да е груба или инат, но да и минава бързо, отколкото да прави драми за дреболии и после да има цупене с часове и дни.

За "приятелите" - налагало ми се е да давам и търся помощ. Гледам да помагам на хората, стига да мога. Ако срещна неблагодарност за помощта ми, спирам да се занимавам с дадения човек. Под неблагодарност разбирам фалшиви обещания, лицемерие и използване. Случвало ми се е. Ако някой ми помогне, винаги гледам да върна услугата, не обичам да съм длъжник на никого.

До номер 35,

Притеснителната ми майка беше категорично против и през ден компютърът ми беше скрит. Не играя игри от години, нервната ми система днес е съсипана основно от програмирането. Няма как, трябва да вися поне по 7 часа на ден пред компютър, затова ми плащат.

Едно е любознателност, друго е надареност. Аз бях надарен като дете. Сега може би не толкова. Любознателността няма връзка, тук съм съгласен. Но когато си по-умен от другите деца, но в същото време не можеш да прецениш как да общуваш с тях - тук вече има проблем.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: c521bf1c5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   От 6 до 17
Извинения към автора на темата, макар че съм сигурна, че вече не си губи времето да чете постовете. Отговорите ги е намерил. А на теб пиша, защото звучиш като интересен и интелигентен човек с чувство за хумор /след като опознае събеседниците /.
17, извинявай, че написаното ще прозвучи грубо, но, ако продължим в този дух, ще настъпи Новата година. Със сигурност ще е по-добра от тази, но ти не отлагай и не се чуди дотогава дали въпросната дама изпитва физическо привличане към теб или не.
1. Дамата излиза с теб от три месеца, дори и на неконвенциални срещи /не мога много да си ги представя, но това няма значение/, въпреки че има широк кръг от познати, с които да среща, но е избрала да излиза с теб или поне не ти отказва, когато ги инициираш. Нямаше да си губи времето, ако не те харесва.
2. Познаваш я от 3 години и си я виждал как се държи в компания, с други представители на вашия пол. На теб, за тези 3 месеца, не ти ли се е усмихнала, погледнала по-продължително, по-закачливо? Не ти е отвърнала на флирта, защото ти не си флиртувал с нея, а няма как жената да започне първа.
3. Скъсяването на дистанция между симпатичен на втори поглед интроверт и надута на пръв поглед екстровертка сигурно не е лесна задача, но пък надали е Гордиев възел. Спонтанна прегръдка и целувка след/по време на класическа среща с по едно малко питие /за кураж и импулсивност/. Според мен има по-добър ефект от словоизлияния и задаване на въпроси дали ще се получи нещо между вас, но, ако си избрал тази стратегия, пак дай свобода на артикулярния си апарат с едно малко или малко /все пак човек, който не пие, не бива да рискува/. Ако те отхвърли, ще се извиниш на другия ден с алкохола и ще останете приятели. Пък и ще си мислиш, че ти е кофти от махмурлука и ще го преживееш по-лесно. Май вече зазвуча наивно и ученическо, но това са в най-общи линии вариантите – и на 20, и на 30, и на 30х2.
Успех и се надявам скоро да ни черпиш с една виртуална маргарита!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker