ЧПВ и кондиломи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

ЧПВ и кондиломи
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1245 пъти
Младо момиче съм и от 1г. се боря с ужасните кондиломи (генитални брадавици)! При мен бяха страшно много поради липса на лечение в началото заради известни обстоятелства и последвало неадекватно такова от страна на първия ми лекар. В момента положението е много по-добре, има едва 15% от началните кондоми след като проведох доста дълго и болезнено лечение. При мен за щастие се установи нискорисков тип ЧПВ.

Знам, че това е най-често срещаната срамна инфекция и че почти всеки сексуалноактивен човек ще се зарази с нея в даден момент. Въпреки това аз страшно много се срамувах и обвинявах в началото и все още не съм напълно ок със себе си. В тази една година съм излизала с две момчета и никога не съм им казвала за положението си, защото мислех, че ще ме отхвърлят. Не съм правила нищо с тях и няма да правя докато не се излекувам напълно.

ЧПВ попречи на живота ми в последната година. Искамм да бъда в сериозна връзка с човек, когото обичам и който ме обича, но не мога да си представя да намеря такъв на този етап. Не знам кога ще се избавя от тази гадост и това ме дразни, защото времето минава и не искам да остана сама. Решила съм, че когато се излекувам и намеря човек, с когото искам да бъда, ще съм честна за състоянието. Изпитвам ужас от момента когато ще трябва да проведа този разговор или да правя секс отново, въпреки че адски много ми се прави. Цялата ситуация ми се отрази много тежко на психиката и едва сега виждам някаква надежда. Знам, че лечението върви добре, но просто отнема страшно много време и енергия. Просто искам да се излекувам и да се почувствам отново нормална..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: 0d98cffa8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Браво, за това че се бориш! При мен се получи същото, неадекватна ситуация на първия лекар и незнание какво точно да предприема в последствие. После адекватен лекар и ударно лечение. Къде прави теста за типизация, с какво се лекува освен обгарянето? Аз също се чувстеах се много зле психически, но орагнизмът се справя, ще се излекуваш. Относно сексът ползвайте презерватив, но изчакай да се оправиш. Много мъже незнаят, че са приносители, заразяват се, после се лепва на нас. Всеки който се е сблъсквал с това, става много по-отговорен за сексуалната си култура и поведение, лошото е, че се стига до там.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: db2d907880
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Изопринозин 5 по 2 капсули ми предписаха. Вземах ги 2 седмици и изчезнаха и не са се появявали вече 5 години. Не са ме обгаряли.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: ea5a5b076d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   От авторката към коментар 1:

Благодаря ти! Типизацията я направих в лаборатория Геника в София. Струваше около 85 лв. Изследването беше за типовете 6, 11, 16, 18. Първият лекар ми препоръча да го направя там.

Иначе се лекувам с Кориолус и всякакви имуностимуланти, включително Изопринозин, който е традиционно лечение при такъв проблем. Пих го 3м., не мога да преценя дали имаше ефект, но не ми предизвика странични ефекти. Иначе за другите добавки - витамини, чайове котешки нокът, спирулина..каквото се сетиш и ги редувам, за да не свикне организмът. Първия лекар ме горя с азот, нулев ефект. Стана даже по-зле. Вторият лекар директно с лазер и съм много доволна за сега, защото са значително по-малко и нямам белези.

Доколкото четох няма разработен сигурен метод, по който да се види дали един мъж има вируса или не. ЧПВ е по-опасен за жените и затова има повече изследвания относно проявленията му в нашия организъм.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 6fd03f0f7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като жена на 32 мога да ти кажа, че не е краят на света. Извън суетата ма младостта, се оказва че всички имаме я автоимунно заболяване, я кофти простата, обриви, алергии, лишеи, гъбички по ноктите, брадавици, космати банки... Едва след 30 заоочнах да възприемам себе си по по- спокоен начин. Виждам си порите, имам гной хидраденит, HPV, от скоро и мини конизация на шийката на матката. Префи години се деоресирах от дакеч по- малки неща. Важно е да разбереш, че конфликтите не са срамни. Имам близък, активен и млад- има хемороиди от години. Изключително се депредира от това. А всички имаме по нещо и драма няма. Лекуваш и продължаваш до скедващият бъг.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d48ad80c4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Имах сходен на твоя проблем. Мъж съм на 29г. лепнах друг щам на генетални брадавици наречени молуски. Твоето е HPV а моето MPV. Много са гадни тия истории защото дефакто са като херпеси и няма лечение за тях, но може да ги изчистиш като влезнеш в ремисия, а това става с засилване на имунната система. Тия варианти с горенето с азот и изрязване са временни. Махаш една излиза друга. Аз бях така с тия молуски, ходене по лекари, никво лечение. А представи си какво ми причиняваше това на половия живот. Затова разбрах че не си ли помогна сам няма кой и седнах един ден и четох ама в американски сайтове за световна медицина и разбрах всичко за тия молуски. Твойто е същото, вземи си имуностимулатор ( изопринозин е най доброто )и силни витамини и мажи локално с нещо ( масло от чаено дърво ). Дал съм ти за пример нещата. Може и с Йодасепт да мажеш да изсушава. И яка хигиена и по възможност избягвай секса. Успех, не се отчайвай, имай търпение и ще влезеш в ремисия и с години няма да се появят :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker