Дали я притискам или просто не е за мен? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Дали я притискам или просто не е за мен?
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 2355 пъти
Здравейте! Аз съм мъж на 31 г. Имах предишна връзка 6 г, от нея ни остана детенце на 5 - хубаво и красиво. Разбира се детето живее с майка си и аз го виждам и се грижа за него когато трябва. Сега искам да продължа живота си с едно много стойностно момиче. Тя е на 30. Приема детето ми и детето ми я приема го отлично, там няма дерзания вече. Само в началото беше малко неясно. Заедно сме вече 6 месеца... Почти нон-стоп, опознахме се... Заимахме чувства един към друг и поисках от нея да заживеем заедно. Тя никога преди мен не е живяла с някого и не е имала по-сериозни отношения. Живее с родителите си и много е привързаана към тях и всеки един съвет даден от тях тя се вслушва. Което не е лошо, но неможе да вземе решение сама! Видял съм го това. И малко ме дразни. Тя обаче иска да изчакаме още малко със "живеенето заедно" Иска да завършиме някой неща дето сме започнали прееди връзката ни, както аз така и тя и тогава бихме могли да опитаме... Иска да си обърне внимание на ученето, работата... И нямам против това.,но просто времето прекарано заедно ще е много малко и затова реших, че може би е по добре да живеем заедно. А аз съм готов да жертвам почти всичко за да живеем заедно. Наистина тя мисли малко по-разумно от мен и взима решения с главата си, докато аз се ръководя малко от чувствата и незнам дали прибързвам. Въпроса е следния. Понеже държа на нея и неискам да я загубя... Ааа и определено неискам да сме си гадженца, не сме на 20 г.. Ще и дам време... Но незнам кога пак трябва да я попитам готова ли е на тази крачка?Да не я пригискам повече. Готова ли е да заживеем заедно въпреки трудностите, защото лично според мен винаги ще има нещо което да ни е трудно?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: d4c8280342
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Момиче на 30 години, хахахахахахааааааах

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 168395ec4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Права е жената. 6 месеца не са много време за една връзка, с другата си живял 6 години, имате и дете и пак нищо не се е получило. На нейно място и аз не бих бързала, особено след като толкова години не съм живяла и не съм се съобразявала с никого. Ти имаш интерес да я вържеш, защото си свикнал да имаш жена в къщи, но тя от какъв зор да ти домакинства, че да се грижи и за дете, с което няма нищо общо, когато то е при теб? Когато може да си живее както си иска и да излиза с теб само на среща. Пък и защо да прекарва цялото си време с теб, така ще си омръзнете по-бързо.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b2f3a1221a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Приложи друга тактика - от време на време я карай да остане при теб за през нощта, примерно за уикенда, когато не сте толкова ангажирани. Така ще живеете заедно 2 дни и ще сте самостоятелни 5.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 3702674327
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много малко време щял да прекара с нея..Абе брат, не искаш да ств гадженца на по 20,а точно като 20 годишен се лепваш и те е страх да не я изпуснеш.
Директно ти го казвам. Мотаете, иска да си е сама и да си се ебе с други, просто зашото не те харесва толкова, а гледа по скоро сигурността явно.
Чуят ли, че искат да живеят с тях, искат сериозни връзки и жените бягат от мъжете. Колкото повече време искаш да прекараш с една жена, толко по ще се отдалечава от теб.
В твоя случай обаче си те мотае, защото не те харесва
толкова. Просто явно и даваш сигурност, ама чуеш ли трябва ми време - ясни са нещата.
Готов бил да жертва всичко, е за какво ти е да жертваш всичко за някаква обикновена путка, на която и трябва време рязбираш ли?
Не е била във връзка никога, ама сигурно е била всяка седмица с различни. Стига сте се връзвали на глупостите на жените.
Тая лично имам съмнения, че километетража и е много голям, ако ме разбираш.
Точно, защото сте готови вечно да жертвате всичко ви изневеряват и ви правят за смях. Защото искате цялото време да си отделитв на една жена, която нищо друго не дава освен секс и сладникави разговори.
Айде стегнете се вече.
Не е готова да живеете заедно, щото иска да си се праска с други, а не да се забива с тебе. И не мисли по разумно, както предполагаш, а си гледа собствения интерес и пресмята възможностите.
Не казваш защо си се разделил с бившата, това съшо е от значение.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: f799d10115
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Определено не звучи добре, че зряла жена се влияе толкова силно от мнението на родителите си. Разбирам притесненията ти относно това, напълно нормални са.
Обаче!
Аз лично не бих заживяла с мъж с дете след 6 месеца връзка. Периодът е доста кратък за да се впуснеш в дълбокото, дори и да си на 20 години. Отделно, ти си родител, детето ти може да не живее при теб, но ти го взимаш и го гледаш за определени периоди от време. Детето ти със сигурност ще усети промяната и ще се повлияе от една евентуална раздяла между теб и приятелката ти. Аз не съм родител, но съм жена и в подобна ситуация бих искала да съм сигурна в себе си, за да не объркам или нараня едно невинно дете.
Съветвам те да седнеш с твоята любима и да ѝ кажеш, че се чувстваш готов, но не искаш да я притискаш. Така лесно и бързо ще стигнете до уговорката, че когато тя пожелае, може да заживеете заедно. Хем вълкът сит, хем агнето цяло. Разбира се, след година- година и нещо, при липса на промяна, може отново да подхванеш темата, чисто информативно да попиташ и да "сверите часовниците".
Комуникацията е ключов елемент във връзките. Най-добре е при следващия казус да кажеш на приятелката си всичко, което би написал тук за нас, анонимните читатели.

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1f1ab57716
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Според мен чака да й предложиш брак. Не всяка жена е съгласна да живее на семейни начала, особено с родители, които може би са консервативни. Опитай с пръстен, поне да се сгодите, и ще видиш накъде вървят работите. С предишната си приятелка си живял шест години без брак, може би това я възпира.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 6db7a87987
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това, което ти трябва, е да привличаш. Такива въпроси от вида на "Искаш ли Х нещо", обикновено всеки ще ти каже не, без значение за какво става дума. Освен ако нямаш наистина добро свързване. Не ѝ подарявай ненужни подаръци. Не я търси все едно си зависим от нея, защото можеш и със, можеш и без нея. Радвай я. Привличай я. Дръж се мъжката. Не бъдѝ гаден, но не се оставяй да те води жена за носа. Колкото до старата връзка... Не, не ме кефят на жените тестовете. Разучѝ повече детайли за това как работи женския ум (може и мъжкия). Нужно ти е развитие така като гледам. Alpha M и Dan Bacon имат правилни схващания за жените. Не забравяй да отбелязваш какви неща ти харесват у хората. Да им го казваш. Отбягвай да критикуваш когото и да е. Ако ти е нужно, прочети и книгата на Дейл Карнеги "Как да печелим приятели..." (препоръчвам да огледаш поне съдържанието, след това решението, дали да прочетеш книгата, е твое) . Отбягвай да бъдеш мрачен, когато си с хора, радвайте се заедно. Тея неща ще се усетят с времето как се подобряват. Надявам се да съм ти бил полезен. Бъдѝ конкретен. Какво искам, ЗАЩО, кога, как, тънга-мънга няма. Действаш. Толкова. Мозъкът е опасно нещо.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 6db7a87987
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   От коментиращия с книгата - ако знаеш как да се справяш, всяка жена е за тебе. Не вярвай на нищо негативно, което ти се казва. Имаш силата да обърнеш всичко. Всеки има силата. Просто знанието не винаги е в наличност. Имаш опит в живота, не си прост, умен си. Забележѝ какво направих току-що (комплимент към личността ти). И да. Комуникацията е много важна. Лоши неща няма да говориш. Вместо да се тревожиш и да ставаш по-добър в тревоженето, наслаждавай се. Да ставаш по-добър в наслаждаването. Една жена не иска да ходи след тебе, като че ли ти е майка. Затова да бъдеш инициативен, действащ и нек'ви работи там, двто мъжете правят. Тъй че напред! Също опитай да подобриш писането ти, да е по-грамотно. И знай: след лошото винаги идва хубавото. Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 9ea556af66
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Брат,едно момиче :) на 30 обича ли те безрезервно без предрасъдъци до сега да е заживяла с теб ,когато сте заедно повече време и тя и ти ще се опознаете много по-бързо и ще разберете един за друг ли сте или не.
В случая тя е на 30 и все още е с родителите си и ги слушка както казваш ,там също може да има намеса и да я карат да не прибързва
И като съвет - аз също се разделих с жена си заради нейната маминка ,защото много я слушкахме ,та си имай едно на ум от такива "деца"

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: db6eee69f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да готви да чисти. Така и е по-добре, ще полага усилия, няма да си писнете бързо. Да не е будала да става слугиня.

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 860566f870
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Авторе, не я притискайте, 6 месеца са прекалено малко!

Имам една оргомна молба- моля ви, кажете ми според вас каква е граматическата разлика между глаголите "живея", "имам" от една страна и "мога", "знам" и "искам" от друга? Не са ли те всички глаголи?

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 60ad4b86e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Супер неадекватни отговори както обикновено. Имам чувството, че тук пишат само някакви сърдити лелки. Искал да я върже да му чисти и пере и да му гледа детето? Wtf?
Съвсем нормално е човек на 30 години да търси да се задоми. За мен даже 6 месеца са доста време. Жените с които съм живял аз обикновено са се местили при мен след 2-3 месеца, което е предостатъчно да прецениш дали си пасвате с дадения човек.
Не бих казал че не е за теб, но може би ще е по-трудно да я убедиш да направи такава голяма стъпка щом до сега винаги е живяла с техните.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 024b6aefbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Тази жена не е самостоятелна и не е за теб. Тя винаги ще търси начин да остане при родителите си.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: c71cfbbfc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   "Иска да си обърне внимание на ученето, работата..."
Въпрос: Какво е правила досега, щом не е живяла сама и няма деца?

Съжалявам, но от моя гледна точка на жена, напуснала родния дом на 18 години, твоята избранница или няма сериозни намерения към тебе, или не е в състояние да взима решения/няма ясен план за бъдещето си. На 30 години да живееш с родителите си е повод да се замислиш какво не е наред в живота ти. Съмненията ти са основателни. Моят въпрос е да седнете и да поговорите сериозно и искрено за бъдещите си планове.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: fd43fe36ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   "Тя никога преди мен не е живяла с друг и не е имала по-сериозни отношения"... на 30 години? Или лъжеш нас, или себе си...

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: aeced07ca5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Момиче на 30, да си завърши УЧЕНЕТО, пък никога не се изнасяла от маминка и татинка...

Последната ми приятелка в БГ беше на 23 и се премести при мен след месец и половина. То като живееш с някой се прави истинското опознаване... Дайте на 30 да изчакате още 2-3 години, тогава се преместете и дайте още една година да разберете ще я бъде ли или не...


Жени, които са супер привързани към родителите си са тумор, братко.



Братан.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 6db7a87987
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Да, важно е с какви хора общува. Да я убедят да не бъде с теб е една от 50 причини да не бъде с теб. Представи си, че си с някоя. Ти си си изряден, държиш се добре, бла-бла, всичко е 6. Да, ама някой решава да говори тъпотии по твой адрес. Мацката вижда какво правиш и че лошотиите, казани от другите, не съвпадат с действителността. Победа за теб. Успех!!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: db6eee69f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Аз с мъжа ми за живях 3" дни преди да се вземем. Не бих живяла без предложение, за 6м не се познавате и изчаква, на 30 е по- добре да не се обърква сега. Една връзка е по-добра на ниво гаджета, после има разправии и такива работи, омръзва те си бързо.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e61b61c6d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Не била за тебе, не е твой човек, лалала... Това са лимитите на другите. Не твоите. Развитието се планира.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 026733aca9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Не я притискай много. Особено когато казваш, че не е живяла с някого преди това. Трудна стъпка е това, но дава много ценен опит за нея. За начало говори с нея да остава за събота и неделя, както казва номер 3

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 860566f870
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Никой не отговори на любезния ми върпос!

Сериозно взе да ми писва от това НЕЗНАМ, НЕМОГА и НЕИСКАМ! "НЕ" СЕ ПИШЕ ОТДЕЛНО ОТ ГЛАГОЛА!! Който и да е глагол! Дори "знам", "мога" и "искам", представете си...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e913f59607
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Другите не могат да ти кажат какво да правиш, живееш си живота. Семейния живот не е песен, друго си е да си свободен.
Всеки има някакви пропуски за другото..

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 49b0c41e8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Шест месеца връзка било много време? !
Сигурно снимките на бившата съпруга са още там и друга жена да идва да ги гледка. Просто на човекът му липсва готвеното, чистенето и това да има кой да му слугува. Затова така препира, все едно живота му зависи от това.
6 месеца са малко време да заживееш с някого, че чак и с дете и бивша жена. Ама естествено, че ще иска да наблегне на своя си живот, а не веднага да го подчини на твоя.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: a502808c8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Просто е. Ако имаше силни чувства, щеше лесно да вземе решението. Знае, че я желаеш и че е перфектна за теб, не е обаче сигурна, че ти си перфектният за нея.

Има и друго - в бащиния си дом, една жена обикновено има комфорт и създадени добри условия. Жилищата или квартирите на самотните мъже рядко са такива. За да няма желание една жена да се премести, най-честата и прозаична причина е, че на новото място просто не е хубаво. Мъжът често си мисли, че е добре обзаведено и разполага с всичко необходимо, докато от гледна точка на жената условията са направо полеви. Помисли дали и у вас не и се вижда така. Приятно ли и е да се застоява дълго у вас, да остава да пренощува или предпочита да си спи у тях и като дойде у вас бърза да излизате? Ако има силни чувства, разбира се жената ще си затвори очите за неудобствата, дето се вика в колиба да сте, ама да сте заедно. Ако няма още толкова силни чувства обаче, ще започне много бързо да се дразни от липсата на условия и да се дърлите за битовизми.

Авторе, аз с мъжа си заживях заедно само след един месец връзка. Така го усетих, така го направих, не сгреших. Вече 10 години сме заедно. С бившия ми приятел преди него ходихме близо две години, канил ме е многократно да се пренеса при него - не поисках, не го усещах като правилното за мен.

При приятелката ти със сигурност родителите и не са очаровани от перспективата да заживее с мъж с дете - а на нея и е важно мнението им и очевидно не взема без тях решение. Прецени дали не си губиш там времето.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 9ea556af66
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Определено родителите и са в основата на това да не се пренесе при теб,а пък е възможно и причината да е в самата нея-да не харесва нещо в теб,да не е сигурна в бъдещето ви и още причини ,които са основателни да не направи тази стъпка.
Докато родителите и ,особено ,ако са от по -"старовременните" и пилят на главата да няма нищо по-сериозно с теб ,защото си с "минало"
Не я оправдавам ,ако мнението им и влияе ,защото не е малка и това тяхно намесване в отношенията на дъщеря им може да и изиграе лоша шега ,я с теб или с друг мъж.
Моята приятелка след като обзаведох апартамента си ,веднага започна тя самата да ми намеква да заживеем заедно още преди аз да съм го поискал.
И аз като теб имам дете на 4 г,но разликата е,че първо жената до мен много ме обича и второ мнението на родителите и остава за тях самите ,а тя си слуша сърцето(мнението им за мен е добро,харесват ме нейните)

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 9ea556af66
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   По-скоро второто-не е за теб, един човек обича ли те истински и държи ли на теб ще бъде с теб, въпреки майки, татковци и т. н

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 49b0c41e8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   А ти защо напираш да живеете заедно? ! Как я възприема детето ти, твоята бивша? Това не си споменал, а е адски важно.
Бързата работа е срам за майстора. Явно тя е по-здравомислещата. Притискане е, защото си останал сам и те е страх от самотата.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 2b01ddac27
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Дръж се мъжката, давай го по твоите мечти, не бъдѝ зависим от нея. Бъдѝ себе си и така. Ти си мъж. Място за страх нямаш. Ако правиш хората около теб щастливи, те ще искат да са около теб.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker