Раздяла-струва ли си?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Раздяла-струва ли си?!
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1447 пъти
Здравейте,
както се разбира по заглавието вчера бях “изоставен”,
защото приятелката ми пожела да се разделим, защото имала нуждата да остане сама.
Накратко за нас: запознахме се преди много години в чужбина покрай обща компания от българи.
Тъй като тя по онова време си имаше сериозен приятел, а и аз си имах сериозна приятелка, не сме имали никакви намерения един към друг.
Мина се време и тя се раздели с приятеля си и тъй като тя малка е заминала за чужбина и се е наложило да прекъсне образованието си.
Поради тази причина след раздялата и с бившия, тя решава да се върне за България за да довърши образованието си.
Аз си останах тук, в чужбина, но се прибрах за лятна отпуска, видяхме се и така се стекоха обстоятелствата, че започнахме връзка с ясната представа, че ще бъде от разстояние.
Стигнахме до момент, в който тя бе категорична, че завършвайки май месец образованието си ще дойде при мен, за да си бъдем и физически заедно.
Да, връзката ни беше от разстояние и аз също бях в началото малко скептично настроен, но ние се чувахме всеки ден, колкото е възможно и времето ни позволяваше.
Започнахме да си говорим за това, че ще е трудно, но ще се справим и ще дойде моментът, в който всичко това ще е в миналото и как ще бъдем заедно.
И сега идва кулминацията.. вчера тя ми заяви, че имала нужда от енергия и сили, за да може да се концентрира изцяло върху образованието си (2 учебни години за 6 месеца+матури+работа в различни смени), защото иначе психиката и почва да не издържа с всичките тези неща, които се случват с нея.
Преди също сме говорили и тя ми е казвала, че преди да завърши средното си образование няма да напуска България в никакъв случай, защото това е била единствената цел тя да се прибере и не иска да заробва всичко отново.
Разбирам я.. но тя излезе с изказването, че сега нещата с училището и работата те първа започват и тя усеща как времето и е все по-малко и по-малко и ше се стигне до момент в който нямала да има време и едно здрасти да ми напише. Каза ми, че едвам издържа с “три дини под една мишница” (работа, образование, връзка) и ако това продължи така ще влезне в болница. Казвайки ми го това се разрева от нерви и си призна, че нервите и не издържат.
Опитах се да и кажа, че колкото и да не се чуваме аз няма да имам проблем с това и, че по-скоро ще се концентрирам върху хубавите моменти, които ще дойдат, а не върху моментните трудности.
Тя каза добре, за теб може и да не е такъв проблем, но аз няма да се чувствам така, сякаш съм във връзка.
Не мога да поддържам връзка, в която няма да мога да отделям нужното внимание на връзката, а аз съм сигурна, че този момент ще дойде точно след 2 седмици.
Няма да имам време за абсолютно нищо, освен за учене и работа.
Много ги мислих нещата и съм категорична, че това е най-правишното решение, за да прекратим културно взаимотношенията си.
Опитах се да и дам най-различни варианти, но уви бяс успех.
Казва, че има чувства, но се налага да свикнеме с това нещо.

Сега въпроса ми е следния:
Тъй като връзката ни е от разстояние, не съм сигурен дали ще бъде добра идея да се прибера до България за една седмица без да и казвам и да поговорим, докато сме физически заедно, да се опитам да я разубедя, че въпреки трудностите и моментите, които са в момента, не трябва да се предаваме, а трябва да сме силни. Че всичко това нещо рано или късно ще отшуми и със сигурност ще дойде момента, в който ще погледнем назад и ше си кажем “беше трудно, но не се предадохме и успяхме”.
Връзката ни беше наистина много добре, без конфликти или някакви проблеми.

Просто не съм сигурен дали да направя нещо или да оставя нещата така, объркан съм, защото тя е човек, който за първи път се напасна толкова добре до мен.
И най-вече ми е много жалко, ако такава хубава връзка, с такива хубави планове се разпадне заради някакви моментни трудности, които така и така ще отшумят.

Искам си я обратно и искам да я разубедя, да повярва, че всичко ще се оправи.

П.С. Ако има значение - познаваме се от 4-5 години и сме прекарали много време заедно, познаваме се като хора, а във връзка сме от 2 месеца, от които първите 8-9 дена бяхме и физически заедно, защото бях отпуска и след което аз се върнах в чужбина и продължихме по взаимно съгласие връзка от разстояние за известно време, докато тя не приключи образованието си и съответно да дойде при мен.

Благодаря предварително за хчотговорите и отделеното време!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: 311940b6f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако една жена те ИСКА ще премести планини да бъдете заедно!

Говори ти така, защото и е гузно, че те лъже.
Иска деликатно да ти каже, че иска да прави секс в университета с други или, че вече е правила (най-вероятно), а ти хленчиш че искаш да те чака.

Ако искаш да видиш какви чувства има наистина към теб - кажи че си помислил над думите които ти е казала - и е права. Бла бла "от разтояние е трудно, по-добре да бъда с някоя от колежките физически заедно. Успех ти желая" бла бла...

Или ще се разделите приятелски, или ще те потърси тя.

Всичко дриго ти и падаш в очите все повече и повече. защото тя си мисли, той седи там сам и само аз съм му в главата и няма избор, а аз съм златна и съм залята от предложения в университета...

Пак го прочети това:
Ако една жена те ИСКА ще премести планини да бъдете заедно!

Ако си пада по Джони Деп или Брат Пит и има маааалък шанс с него, дали ще му каже "То от разтояние няма смисъл да те чакам"?!?
Надали... Ще му пише тя първа, ще му вдига телефона веднага. Ще му пише при всяка възможност. И т.н.

То сам с го казал, твои думи - "И най-вече ми е много жалко, ако такава хубава връзка, с такива хубави планове се разпадне заради някакви моментни трудности, които така и така ще отшумят."

Тя защо не мисли като теб?
Елементарно - ти много я обичаш, тя теб малко или никък!
Защото ако нейните чувства бяха толкова силни като твоите ТЯ ЩЕШЕ ДА МИСЛИ КАТО ТЕБЕ, като това което ти си написал по-горе....

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 3080e09543
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Дори и в момента нещата да са били ОК без караници, уж разбирателство .. може на нея нещо да и липсва и по някаква причина да смята, че не си човека за нея.
Според мен преди е имала повече свободно време и не и е пречило да излиза с теб, но вече няма същото свободно време и явно не си и приоритет.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 67cc9a2e4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Тя се е захванала с непосилна задача .Не виждам как ще вземе толкова изпити и ще работи ,но явно в БГ може . Мисля,че трябва да я оставиш на мира . Според мен , не е убедена във вашата връзка , но може и да греша . Имай едно наум за нея ,но и не си губи времето да я чакаш ,докато тя мисли ,бог знае какво .

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d4df723454
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Насила хубост не става. Щом момичето е решило така, значи край. За себе си е права, защото без образование човек е за никъде, няма бъдеще. Има да мине много учебен материал, отделно и умората от работата. С идването си само ще я натовариш повече. Приеми решението и и се разделете.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 49c9184974
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Няма чувства към теб. "Искам да остана малко сама" - означава, че вече отдавна си има някого или се занимава усилено с даден човек, но не иска да е с теб. Това е коронния лаф на всяка жена, когато иска деликатно да отреже или да скъса с настоящо гадже. Не се занимавай и си търси нова приятелка. Нещата между вас отдавна са свършили.

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: f201955359
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Разбирам, че и е напрегнато. За друг човек в живота и в момента се съмнявам, че може да има, защото тя е много труден характер и изключително трудно може да допусне някой до себе си.
Просто болката се базира най-вече на това, че тя в последствие се осъзнава, че няма да може да отдели нужнот време на връзката, за да може тя да бъде поддържана.
Както тя каза връзка без никакво внимание не е връзка и я разбирам и съм съгласен, но въпреки това ме е яд.
Опитах се на всичко но тя бе категорична и очаквам просто да дойде момента в който всичко ше чи отшуми.

От автора.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: a9d6c7059d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Връзките са до време, образованието е за цял живот. Сега си гради бъдещето, а ти до няколко месеца можеш да си хванеш друга, да и изневериш и да те няма. Ако ти угоди и зареже своето бъдеще, ще съжалява после цял живот, че заради някакъв си не е направила нещо, когато е трябвало. Може не веднага, но след 5-10 години ще съжалява, че тогава е била вкопчена в някакъв и не е обърнала внимание на важните неща в живота. Любов, любов, ама живота не е филм. Има хиляди пъти по-важни неща от любовта.
И да и се тръснеш на главата, още повече ще я отдалечиш от себе си. Момичето си е решило за себе си, това е нейното бъдеще и живот.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker