Кога ще свърши света - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Кога ще свърши света
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1153 пъти
Бих искал да разбера кога ще свърши света. Според мен планетата е на изчерпване от всичко. Горите се сечат, Антарктида и Арктика се топят. Растения и животни умират. Бях чул, че 85% от пчелите са умрели и ако другите 15 умрат, ще ни останат 4 години живот на Земята. Според мен до 10 години, а може и по-рано кой знае, ще почнат да се случват катаклизми. Как мислите бих искал да чуя и други коментари за края на света.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: 039ba14e4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Според библията ще започнат да се случват странни събития и катаклизми, а точно преди края ще се появи Антихриста.
Понеже много хора ще намерят надежда само във вярата и ще се обърнат към нея, като за последна и най-голяма реколта във души за дявола ще е този Антихрист или лъжлива религия целяща да привлече максимално количество хора.
Такова нещо е обединяването на религиите за което вече запорват да се надигат гласове, а то е точно това.
Може би ще започне като няма да се нарича дори и религия, защото няма да се привлекат хора с нещо архаично, представям си го като някаква супер дупер нова технология, игра, социална мрежа от която получаваш реални сведства или предмети или почивки и се издигаш в обществото- вярваш в това, защото всички край теб го правят и се издигат.
Като навържеш още различни факти и събития ще ти се проясни съвсем.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d626b453aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Светът ще свърши когато слънцето изгасне. Но сега слънцето е младичко още.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 6d16ac98e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Утре!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: dceb5dc0ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ще свърши сегашната цивилизация и ще се изгради нова.
Света няма да свърши.
Живота няма начало, няма и край.

"Горите се секат" - Европа порез последните 100-150 години откакто ползва въглища и все нови и нови енергийни източници е станала почти двойно по-зелена в сравнение с близкото минало.

"Антарктида и Арктика се топят" - И това защо да е лошо? Щото от CNN така казаха ли? Някои места ще станат пустини, някои пустини ще цъфнат, континенти потъват, както се е случвало и в древното минало.

"Растения и животни умират." - Независимо от човешката дейност над 85% от всичко което е живяло е изчезнало и е дало път на нови видове. Еволюция.
Духовете и груповите диши на животните се развиват и ползват нови съсъди.

"Бях чул, че 85% от пчелите са умрели и ако другите 15 умрат, ще ни останат 4 години живот на Земята."
Точно така, няма да свърши света, няма да свърши живота.
Ще изчезнат хората които не могат да живеят в хармония със света поради егоистичните си наклонноси.
Но не всички, ще оредеем и ще остане който трябва.

"Края на света" за материалиста е трагедия, за духовния човек е празник.
Божий празник, ново начало.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 50eb154545
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Чул те Господ номер 3!

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 8ea6a27fa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   "Светът" няма да свърши скоро, но текущата цивилизация е друга бира. Положението изглежда зле, но все пак да не забравяме Рим колко столетия се е влачел преди тотално да изчезне.

Принципно тая "ковид криза" е опит да се смени икономическият модел зад кулисите, защото е ясно, че се е изчерпал. Т.е. такова нещо като безкраен дълг, безкраен растеж, безкрайни ресурси няма. Но не могат естествено да се изтъпанят и да си признаят че са лъгали и мазали толкоз време, та театро разиграват. Аз лично не вярвам че ще постигнат нещо по-добро, само по-зле ще става, тъй че Римският модел на постепен разпад очаквам. Ние вече сме не с единият, а двата крака вътре, но ей го - и в България се чудихме как ни крадяха 30 години и още има. Та така ще е и с това. Има за крадене още няколко десетилетия. Като свърши всичко - Mad Max...

А природата ще се възстанови. Доста е просто. Ние като вид сме на върха на хранителната верига, което значи че като унищожаваме отдолу, първо нас ще засегне, и ние ще измрем първи. Така че природата си има методи за балансиране. Тези глобални затопляния ги развиват за пари и контрол. Все им е тая за планетата, и кой ще умре.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 00f150f17f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами никой не знае кога ще свърши света. Може всеки момент да свърши... За това се старай да бъдеш добър човек. И да си доволен от себе си и щастлив. И благодарен.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 5ba8de111a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Има един виц с Насрадин Ходжа. В ислямската традиция крайът на света е известен като "кияма". Попитали Насрадин Ходжа кога ще дойде кияма. Той им отговорил: "Когато жена ми почине е малката кияма, когато пък аз почина е голямата кияма".

Всички ще умрем, тогава настоящият ни живот приключва. Очакваната продължителност на живота в България при мъжете е около 71 г. и 5 м., а при жените е около 78 г. 5 м.

Иначе научно погледнато зависи какво разбираш под "краят на света", защото свят в представите на хората, писали Библията, Тората, Корана не е планетата Земя, а цялото сегашно материално съществуване.
В днешно време според представите ни Вселената изстива и това ще продължи трилиони години.
Краят на Слънчевата система ще настъпи след около 5-6 милиарда години Слънцето ще изчерпи ядреното си гориво и ще избухне,от външният му слой ще се образува "небула", а нажеженото му ядро ще изстива за милиарди години. Преди тази последна фаза, Слънцето ще погълне Меркурий и Венера, а на Земята ще е прекалено горещо за да има какъв да е живот.

След по малко от милиард години Земята няма да е годна да поддържа многоклетъчна форма на живот, т.е ако тогава извънземен кораб посети Земята ще срещнат планета като сегашната Венера (много гореща планета с плътна атмосфера) или ще видят планета, загубила атмосферата си от въздействието на слънчевия вятър.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1384c14d5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Пиши в Ютюб Иван Бобулев Аз Го видях

И ще ти стане ясно всичко

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e757f21588
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Светът свършва, когато умреш. Както се казва само от там няма изход.

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d3ed62be35
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Наскоро гледах едно предаване, свързано с устройството на Вселената. Колкото повече го гледах, толкова повече се чудих как така до този момент всичко се е съхранило и Земята е останала непокътната. И не, номер 2, не е необходимо Слънцето да гасне, за да изчезне животът тук, това би била една от многото причини, но далеч не е единствена.

✓Знаете ли, че повечето планети се движат в елипсовидни орбити, а не в права орбита в каквато се движи Земята? И малкото изместване на орбитата към Слънцето или по-далеч от него би ни изпепелило/замразило - ето ти още един потенциален край на света.
✓Знаете ли, че Земята е уникална с магнитното си поле, което буквално ни пази от "слънчевия вятър", който също би изпепелил всичко. Освен това, то пази атмосферата и озоновия слой, защото ако и тях ги няма, отново нашето съществуване нямаше да е възможно. Нарушенията в тяхната цялост биха били отново пагубни. Не е лошо и ние да се стараем да ги пазим, като водим екологичен живот с любов и отношение към Земята.
✓А знаете ли че около цялата Слънчева система кръжат потенциални комети, привлечени от гравитацията на Слънцето. Толкова много, че погледната отдалеч, Системата изглежда като облак от такива комети. И да, такива комети постоянно политат към Слънцето и не е изключено да се окажем на пътя на тази комета, сценария с динозаврите го знаем.

Никой не знае кога ще настъпи краят на света, има много конспиративни теории. Това буквално може да се случи всеки момент. Едно по-сериозно изригване на Слънцето ни е достатъчно. Може би ни остава просто да благодарим за наистина уникалната възможност, която ни е дадена - да сме тук и сега. Да спрем да се занимаваме с дребнавостите на живота, защото погледнати в по-голям мащаб, те наистина са дребни. Да се опитаме да бъдем малко по-добри един към друг, защото няма да ни има вечно и това е сигурно. :)

 
  ...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: d20064f9c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Много пъти така са предричали че еди коя си година ще дойде края на света, ама ето виж че още сме си тук. Говореха преди време че 2012 година щяла да бъде края на света, но дойде само края на поредното сплашване и манипулация. Има мнозина теории за как всичко ще приключи но засега сигурни отговори няма. Може и да греша де, може пък тези на власт и правителството да крият от нас истината (което е напълно възможно). А за края - във всеки случай си се изисква време, място и обстоятелства. Ще стане рано или късно. За Вселената ще е най-вероятно след милиони години. За човечеството - въпрос на късмет, действията ни, влияние върху условията. Вариантите са много. По-добре ще е във името на психическото ти здраве да не мислиш прекалено много за това но ако не можеш да се примириш със тази мисъл което ти можеш да направиш е да опиташ да се погрижиш за планетата и да помагаш на хората и животните при нужда. Или ако имаш ресурсите се пренеси на друга планета годна за живот. Каквото и да си говорим ще е само на думи а ти как ще действаш само ти си знаеш и ще си го почувстваш

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker