Кога ще свърши света - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (111172)
 Любов и изневяра (26843)
 Секс и интимност (13083)
 Тинейджърски (21266)
 Семейство (5747)
 Здраве (8819)
 Спорт и красота (4514)
 На работното място (2711)
 Образование (6859)
 В чужбина (1474)
 Наркотици и алкохол (1027)
 Измислени истории (780)
 Проза, литература (1645)
 Други (16258)
 Избор на редактора (146)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Кога ще свърши света
преди: 1 година, 10 месеца, прочетена 835 пъти
Бих искал да разбера кога ще свърши света. Според мен планетата е на изчерпване от всичко. Горите се сечат, Антарктида и Арктика се топят. Растения и животни умират. Бях чул, че 85% от пчелите са умрели и ако другите 15 умрат, ще ни останат 4 години живот на Земята. Според мен до 10 години, а може и по-рано кой знае, ще почнат да се случват катаклизми. Как мислите бих искал да чуя и други коментари за края на света.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 10 месеца
hash: 039ba14e4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според библията ще започнат да се случват странни събития и катаклизми, а точно преди края ще се появи Антихриста.
Понеже много хора ще намерят надежда само във вярата и ще се обърнат към нея, като за последна и най-голяма реколта във души за дявола ще е този Антихрист или лъжлива религия целяща да привлече максимално количество хора.
Такова нещо е обединяването на религиите за което вече запорват да се надигат гласове, а то е точно това.
Може би ще започне като няма да се нарича дори и религия, защото няма да се привлекат хора с нещо архаично, представям си го като някаква супер дупер нова технология, игра, социална мрежа от която получаваш реални сведства или предмети или почивки и се издигаш в обществото- вярваш в това, защото всички край теб го правят и се издигат.
Като навържеш още различни факти и събития ще ти се проясни съвсем.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: d626b453aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Светът ще свърши когато слънцето изгасне. Но сега слънцето е младичко още.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 6d16ac98e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Утре!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: dceb5dc0ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ще свърши сегашната цивилизация и ще се изгради нова.
Света няма да свърши.
Живота няма начало, няма и край.

"Горите се секат" - Европа порез последните 100-150 години откакто ползва въглища и все нови и нови енергийни източници е станала почти двойно по-зелена в сравнение с близкото минало.

"Антарктида и Арктика се топят" - И това защо да е лошо? Щото от CNN така казаха ли? Някои места ще станат пустини, някои пустини ще цъфнат, континенти потъват, както се е случвало и в древното минало.

"Растения и животни умират." - Независимо от човешката дейност над 85% от всичко което е живяло е изчезнало и е дало път на нови видове. Еволюция.
Духовете и груповите диши на животните се развиват и ползват нови съсъди.

"Бях чул, че 85% от пчелите са умрели и ако другите 15 умрат, ще ни останат 4 години живот на Земята."
Точно така, няма да свърши света, няма да свърши живота.
Ще изчезнат хората които не могат да живеят в хармония със света поради егоистичните си наклонноси.
Но не всички, ще оредеем и ще остане който трябва.

"Края на света" за материалиста е трагедия, за духовния човек е празник.
Божий празник, ново начало.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 50eb154545
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Чул те Господ номер 3!

 
  ...


...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 8ea6a27fa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   "Светът" няма да свърши скоро, но текущата цивилизация е друга бира. Положението изглежда зле, но все пак да не забравяме Рим колко столетия се е влачел преди тотално да изчезне.

Принципно тая "ковид криза" е опит да се смени икономическият модел зад кулисите, защото е ясно, че се е изчерпал. Т.е. такова нещо като безкраен дълг, безкраен растеж, безкрайни ресурси няма. Но не могат естествено да се изтъпанят и да си признаят че са лъгали и мазали толкоз време, та театро разиграват. Аз лично не вярвам че ще постигнат нещо по-добро, само по-зле ще става, тъй че Римският модел на постепен разпад очаквам. Ние вече сме не с единият, а двата крака вътре, но ей го - и в България се чудихме как ни крадяха 30 години и още има. Та така ще е и с това. Има за крадене още няколко десетилетия. Като свърши всичко - Mad Max...

А природата ще се възстанови. Доста е просто. Ние като вид сме на върха на хранителната верига, което значи че като унищожаваме отдолу, първо нас ще засегне, и ние ще измрем първи. Така че природата си има методи за балансиране. Тези глобални затопляния ги развиват за пари и контрол. Все им е тая за планетата, и кой ще умре.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 00f150f17f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами никой не знае кога ще свърши света. Може всеки момент да свърши... За това се старай да бъдеш добър човек. И да си доволен от себе си и щастлив. И благодарен.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 5ba8de111a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Има един виц с Насрадин Ходжа. В ислямската традиция крайът на света е известен като "кияма". Попитали Насрадин Ходжа кога ще дойде кияма. Той им отговорил: "Когато жена ми почине е малката кияма, когато пък аз почина е голямата кияма".

Всички ще умрем, тогава настоящият ни живот приключва. Очакваната продължителност на живота в България при мъжете е около 71 г. и 5 м., а при жените е около 78 г. 5 м.

Иначе научно погледнато зависи какво разбираш под "краят на света", защото свят в представите на хората, писали Библията, Тората, Корана не е планетата Земя, а цялото сегашно материално съществуване.
В днешно време според представите ни Вселената изстива и това ще продължи трилиони години.
Краят на Слънчевата система ще настъпи след около 5-6 милиарда години Слънцето ще изчерпи ядреното си гориво и ще избухне,от външният му слой ще се образува "небула", а нажеженото му ядро ще изстива за милиарди години. Преди тази последна фаза, Слънцето ще погълне Меркурий и Венера, а на Земята ще е прекалено горещо за да има какъв да е живот.

След по малко от милиард години Земята няма да е годна да поддържа многоклетъчна форма на живот, т.е ако тогава извънземен кораб посети Земята ще срещнат планета като сегашната Венера (много гореща планета с плътна атмосфера) или ще видят планета, загубила атмосферата си от въздействието на слънчевия вятър.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 1384c14d5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Пиши в Ютюб Иван Бобулев Аз Го видях

И ще ти стане ясно всичко

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: e757f21588
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Светът свършва, когато умреш. Както се казва само от там няма изход.

 
  ...

...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: d3ed62be35
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Наскоро гледах едно предаване, свързано с устройството на Вселената. Колкото повече го гледах, толкова повече се чудих как така до този момент всичко се е съхранило и Земята е останала непокътната. И не, номер 2, не е необходимо Слънцето да гасне, за да изчезне животът тук, това би била една от многото причини, но далеч не е единствена.

✓Знаете ли, че повечето планети се движат в елипсовидни орбити, а не в права орбита в каквато се движи Земята? И малкото изместване на орбитата към Слънцето или по-далеч от него би ни изпепелило/замразило - ето ти още един потенциален край на света.
✓Знаете ли, че Земята е уникална с магнитното си поле, което буквално ни пази от "слънчевия вятър", който също би изпепелил всичко. Освен това, то пази атмосферата и озоновия слой, защото ако и тях ги няма, отново нашето съществуване нямаше да е възможно. Нарушенията в тяхната цялост биха били отново пагубни. Не е лошо и ние да се стараем да ги пазим, като водим екологичен живот с любов и отношение към Земята.
✓А знаете ли че около цялата Слънчева система кръжат потенциални комети, привлечени от гравитацията на Слънцето. Толкова много, че погледната отдалеч, Системата изглежда като облак от такива комети. И да, такива комети постоянно политат към Слънцето и не е изключено да се окажем на пътя на тази комета, сценария с динозаврите го знаем.

Никой не знае кога ще настъпи краят на света, има много конспиративни теории. Това буквално може да се случи всеки момент. Едно по-сериозно изригване на Слънцето ни е достатъчно. Може би ни остава просто да благодарим за наистина уникалната възможност, която ни е дадена - да сме тук и сега. Да спрем да се занимаваме с дребнавостите на живота, защото погледнати в по-голям мащаб, те наистина са дребни. Да се опитаме да бъдем малко по-добри един към друг, защото няма да ни има вечно и това е сигурно. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker