Техните се опитват да ни разделят - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Техните се опитват да ни разделят
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1622 пъти
Млад мъж съм, на 25, от нормално семейство, с нормални доходи. Родителите ми работят в частни фирми и вземат - единия висока, а другия средна заплата. Не сме богати - бих казал, че сме средно положение. От голям град сме. Пиша това, защото е ключово от тук надолу.

От половин година си имам приятелка (на 24г. ), тя е от малък град и се запознахме в началото на годината на едно събиране сред обща компания. Тя живее и работи в моя град и е на квартира. Често ходя у тях да спя и понякога оставам за по цяла седмица, като през цялото време си излизаме, позволяваме си различни неща, сметките за квартирата ги делим и скоро се заформя да заживеем заедно.

От известно време тя ми споделя как майка и постоянно я разпитва за мен и се опитва да и влияе и самата тя си го признава, че взема под внимание какво и казва майка и. И успява в голяма степен, защото когато си ходи на гости в техните и после се върне е много различна и студена към мен. Разказва ми как и налива акъл да си търсела мъж с пари, защото любовта не съществувала и след години изчезвала. Виждам как момичето ми е между мен и родителите си. Те не са лоши хора, но баща и примерно не и държи сметка и не и се меси в нещата, колкото майка и.

Според нея, родителите и винаги били прави и искали най-доброто за нея, но според мен най-доброто за нея не означава непременно да е с мъж с пари. Разбира се, да си намериш мъж с пари и да го обичаш е най-доброто, което може да се случи за една жена, но пък не съм съгласен, че трябва да направиш компромис със себе си и да оставиш човек, който те обича и ти обичаш, и да отидеш при такъв, който не харесваш, пък било то и заради парите.

Някои от нейните роднини ме харесват много и я виждат колко добре се чувства и е щастлива до мен. И я съветват да е с мен, въпреки постоянната намеса на майка и.

Много се обичаме и виждам как се чувства, когато спорим или се караме за нещо. Случвало се е да се скараме по Месинджър в 2 през нощта и тя да дойде до нас. Обичам я и искам да съм с нея. В някои отношения сме много еднакви, в други различни. Искам тя да е жената до мен и да имам семейство и деца от нея. Дори съм и го казвал.

Сега се чудя как да подходя. Дали да се боря за нея и нещата между нас да се подобряват във всяко едно отношение, или да преглътна всичко и да приема, че и този път няма да се получи и да търся друга. Искам да съм с нея.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: 0628503b72
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ми вземи си намери работа с нисока заплата. И аз да бях нямаше да искам неудачник в семейството ми.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: f7292f3678
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Майка и ще се меси в отношенията ви, докато не умре. Майка и е меркантилна жена и иска и дъщеря и да е като нея. На майка и очевидно не и е провървяло с мъж, който да я обича и реално тя не знае какво е любов. Не зная дали ще можеш да я изтърпиш. Вижда се и че жена ти не може да мисли и да взима решения сама, а все се допитва до майка си. Не зная дали си заслужава такава жена, която не мисли с главата си, а се влиея изключително силно както от майка си, така и от теб. Виж как се развиват нещата и си прецени сам какво да правиш.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: babf5b68e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Приеми, че този път няма да се получи и потърси друга. И за момичето ще е по-добре и за теб.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 659ad26498
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Към Номер 1 - Висока или нисОка (ниска) имаш предвид? Защото само от правописа ти, за мен вече си неудачник :). И ми е ясно какво ти е заплатата. И да, не е "нисОка". И тази ти е много...

Автора

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: c7488a6256
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Раздели се с девойката .
Иначе рискуваш , ако се ожените , цял живот да се бориш с вятърни мелници и да хабиш страшно много енергия .Такива тъщи са страшна отрова за семейните отношения .След като девойката се поддава на такава обработка , и тя е със същите разбирания за живота .Не храни никакви илюзии , много ще сбъркаш .
Такива отношения веднага биха ме отвратили от въпросния човек и любовта ми би се изпарила .
Страшно е един мъж да бъде буквално скопен ,защото момата за всичко тича при мама . Ще бъдат едни безкрайни претенции ти какво си осигурил ,а тя какво заслужавала , а другите мъже какво били купили .За да се ориентираш в обстановката ,гледай тъщата как се държи в мъжа си -същото те чака и теб . Не бъди нерешителен и наивен .По-зле ще става ,не по-добре .

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: f1ecddf7f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Хем вашите имат фирми, хем живееш при момичето. То и аз да съм, нямаше да ми е ОК някакъв, който му е по-добре цялото семейство очеизбождащо , да ми ползва детето. Тя като е заслепена и още млада, аз няма да съм, че да не мисля трезво.
Вместо тя да живее при тебе, ти си се нанесъл при само момиче на квартира. Особено като вашите сигурно сто процента не са на минималната заплата и сто процента имаш къде да я поканиш да седи седмици. Това не е мъжка постъпка. Родителите са адски прави. Ти работиш ли?!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 5ec191bf01
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Кофти е бъдещата тъща да ти е враг още отначало. Събери смелост, събери аргументи, репетирай малко и разговаряй директно с майка и. Ако не е тъпа, каквато може да е и дъщеря и, първо ще спечелиш уважение, второ - може и да успееш да я убедиш и трето- дори да не успееш, тя ще разбере, че въпреки натиска от нейна страна, ако дъщеря и избере теб, двете ще си влошат отношенията, от където ще загуби. И така ще промени отношението си към теб. Преди това отново премисли дали искаш дъщеря и.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 76d621cb81
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Много зависи от това къде смятате да живеете в бъдеще. Ако ще сте далеч от майка й и тя осъзнае, че тя й пречи на щастието, имате всички шансове да сте заедно и щастливи.
Но ако позволява на майка си да й влияе, ще е лошо. На мен ми изглежда, че има смисъл да се бориш, половин година не е чак толкова много, че да не може да има промяна. Дай време на момичето и връзката. Но ако видиш, че лошото отношение зачестява и тя се отдръпва постепенно от теб, няма смисъл да се бориш.
А и какво значи да се бориш, това не е война. Можеш да й покажеш, че я обичаш и държиш на нея, останалите 50% са в нейното поле.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 3decb9b584
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Бягай приятел, от опит ти го казвам
Ожених се за такава навремето, роди ни се и дете и въпреки това майка и не спря да ни се меси в живота, най-вече в нейния и успя да ни раздели, като за тази цел я заплашваше, че щялада се отрече от дъщеря си и внучето. си, ако не ме остави и явно акъла на бившата ми не и е стигал. и се разделихме да е до полата на мама
Сега вече 7 г е сама, а аз създадох ново семейство и си скубе косите защо я е послушала
Та и кажи -мен или майка ти, ако не остане при теб бъди радостен, защото ще дойде ден, когато ще го направи, но ще бъде много по болезнено

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 659ad26498
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Автора

Здравейте. Видях мненията ви и аз съм на подобно като вас. Има една-две жалки душички, които бълват злоба и мислят с оная си работа, но друго не съм и очаква. Мислех, че ще е по-зле, а се радвам, че има толкова много трезво мислещи хора.

По принцип имаме чувства, но тя не винаги се поддава на майка си. Не рядко и отказва да споделя какво се случва между нас. Което е правилно. Нашите не ми се месят.

Аз не разбирам от къде е този селски и провинциален манталитет на българина. В един момент, когато децата му порастнат и се залюбят като млади започват да се бъркат. Дори да приемем, че родителите имат опит и виждат много неща - мъжа/дъщерята има право да сбърка и да се поучи от грешките си и сам/сама да прецени кое е добре. В един момент ти говрят, че си голям и трябва да се оправяш, а в друг ти се намесват във всичко и едва ли не те ще ти избират партньор в живота - всички родите с подобно мислене са прости!

Това пък да искаш да си ожениш децата за богаташ не го разбирам. Колко прост и кух трябва да си, че да вярваш на всичко това в наши дни. Времена, в които тези неща е имало значение са отминали. И богатите не са богати както едно време и хората са много различни. Личното ми мнение е, че човек трябва да бъде с този, който му харесва, а не по принуда заради пари или защото мама и тате така казали...

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: f1ecddf7f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   9, родителите са за цял живот, любовите са до време. Днес е тоя, утре-друг. Адски грозно е да искаш от жена да избира между чужд човек и такъв, който го е гледал и който реално ще му помага в живота. Авторчето се е тръснало при гаджето в нейната квартира да живее. Плащал сметки, има си хас да не плаща. Какво работи тоя човек?! Мъжете си размениха ролите с жените май, искат да се нанесат при някоя да живеят.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: af1d350074
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Мисля, че щом обичаш толкова много приятелката си, си струва да говориш с нея сериозно. Необходимо е тя да вземе окончателно решение.
Дали да слуша майка си, която и мисли доброто, но от нейната си камбанария, или да остане с теб. Това решение трябва да бъде взето от нея, но окончателно.. защото иначе винаги ще живеете в непрестанна борба. Което едва ли ще свърши добре.
Дай и време да си помисли добре. Това е моментът, в който тя или ще намери сили да порастне и да стане самостоятелна личност, или завинаги ще остане под влиянието на майка си.
Въпросът е коя иска да бъде тя самата.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: af0ea969a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Мисля,че трябва да седнете и да поговорите сериозно всеки от вас как вижда бъдещите ви отношения. За теб разбрахме, че много искаш да си с нея,градиш планове за създаване на семейство, но тя дали има същите планове и мечти? Аз съм жена и като такава ще ти кажа, че ако човек е влюбен, не слуша никого, планини ще прескочи за да бъде с любимия! И предишните читатели те предупредиха, че щом толкова се влияе от майка си и счита ,че нейните съвети са най- правилните и най-доброто за нея, нищо добро не те очаква. Дори да се съберете, очаквай вечно недоволство и натякване ако не й осигуриш нужния стандарт. Помисли си какъв живот си представяш с жената до теб и прецени дали тя се вписва в тази рамка. Не дай боже да се ожените, да създадете и дете, да има вечни крамоли (подклаждани от майка и) и накрая се стигне до раздяла. Знам, че за теб ще бъде трудно да възприемеш нашите съвети, защото сега емоциите бушуват!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 659ad26498
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Автора

До Номер 12, къде съм казал, че искам да се избира между мен и родителите и? Какъв ти е проблема не мога да разбера?

Аз искам да не ни се месят в нещата, както мойте родители не се месят. Майка и се опитва да се набъкрва в почти всичко без никой да я е питал и иска мнението и да е важно и да тежи във всяка ситуация. Няма как да го приема това. Аз с голяма жена ли съм се хванал или с на мама детенцето.

Някои хора се опитват да ме изкарат все едно лежа на нейн гръб и нямам пари. Аз вземам много повече пари от нея и разбира се, че плащам сметките.

Егати кривотиите, дето се повечето. Злобата ви е унищожила душите.

Аз не искам да тя да се раздели с техните и да не ги вижда повече никога. Аз искам никой да не ми се меси! Какъв е проблема в това?

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: ea9472e4b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   15, ами изнеси се на квартира и нека тя да седи със седмици там. Имаш повече пари, какъв е проблема? Май искаш при жена да живееш. Естествено, че на всяка майка няма да и хареса този факт. Ще се меси, защото иска най-доброто за детето си, което явно не си ти. Родителите не са толкова заслепени като децата си, не са подвластни на емоции, физическо прривличане и т.н.
Ако си супер изряден, добро гадже, никоя майка няма да има нищо против теб. Родителите усещат тия неща. Като гледам писането, явно има защо.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b493c1d9f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Остани с момичето на живота ти, учи и гради, един ден майка и няма да може да те стигне, ако искаш ще успееш, след години ще те гледа с уважение, на тази крехка възраст няма как да си милионер. Вагното е да се обичате

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 8ea5ac3279
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   " Жената трябва да върви до мъжа. И да го подкрепя. И да не дава лоша дума да се каже за него! До мъжа да върви! Не до роднини. Не до приятелки. Жената - с мъжа.
И мъжът с жената! Не с майка си! Не с дружината си! С жената. Да пази името и. Да пази нея. Да я уважава. Да я цени. Да решава проблемите. Да премахва препятствията. Да не я кара да плаче. Да жадува усмивката и.
Мъж-жена. Това е първата и най-важна връзка. Тя ражда живот. Създава дом.
После, казвате: “Няма любов!” Любов има. Вие не я разбирате. И тя си заминава... Отива при друг. Този, който я разбира и цени..."
/ Джоко Росич /

Това е всичко, нямам какво да добавя повече...

Лола

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 659ad26498
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Автора

Благодаря на Лола за супер адекватния коментар. Нищо повече или по-малко! Без грам злоба, без никакви повърхностни разсъждения.

За жалост хората много често забравят човешкото и се усланят на повърхностното мислене като родителите на приятелката ми. И в крайна сметка не са щастливи до живот.

Само да кажа, че приятелката ми е обикновено момиче. Не е богата, не е лачена, не е кифла или манекенка като тези в пайнер или чалготеките. Има много неща в нея, които харесвам, но и някои не харесвам. Напълно наясно съм, че няма как всичко да харесвам.

Не знам дали заради родителите и ще се получат нещата.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: f1ecddf7f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Авторе, не е повърхностно кой при кого живее. Не ми прави добро впечатление, ако мъж ходи да живее при жена. Това значи, че на тоя мъж не му се занимава да търси квартири, да наема, да покрива сметки, да обзавежда. А просто си пренася багажчето при жената, без да е дал и стотинка за дадения дом и така. Покриването на някаква част от сметките не е голям подвиг, всеки съквартирант го прави. Мъжкото е да предоставиш дома, квартирата ти, ти да си избрал, обзавел. Ако вариантът е ти да живееш при нея, ако бях родител, нямаше да ми хареса, защото не е мъжко.
Никой родител не иска детето му да живее зле.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: f63e26b95d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   До 20

Е да, брат, ама това си е лично твое мнение.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 6b6f48dd3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Раздели се с нея. Приеми, че няма да се получи.

Жена съм на 25 години и за мен мнението на майка ми е важно. Не й казвам всичко, не винаги й показвам, че думите й имат значение, но реално винаги дават отражение върху възприятията ми. По принцип най-добрата ми приятелка от детството изобщо не бе харесвана от нея, но все още с нея сме си супер близки и до този момент изобщо не съжалявам за това, че не съм се доверила на преценката на мама. Но все пак е имало моменти, в които съм охладнявала в отношенията си към приятелката ми заради мнението на майка си.
Ако не беше харесала съпруга ми (който й представих буквално две седмици преди да се омъжа), знаех че просто трябва много рязко да намаля контакта си с нея, защото ще ми влияе на семейния живот. А да пренебрегнеш до такава степен обичан от теб човек, който малко или много се е грижил за теб, чувстваш като предателство, грях и ти е гадно. Не всеки може да го постигне. Аз щях да мога просто заради любовта си към мъжа до мен и защото осъзнавам, че не винаги нейното мнение е миродавно. Но все пак е много гадно да трябва да го сториш, а просто има такива хора, които се месят в чуждите работи. Тя винаги е казвала, че ние с брат ми си решаваме какво да правим в живота, а-у, но не би пропуснала да изкаже мнението си и също така, ако много държи на нещо, да заложи на манипулациите. Например, в момента използва техниките си върху мъжа до мен, което аз го виждам, обяснявам му, но той просто не е свикнал на този подход и й се връзва на акъла.

Успех, наборе! ;-)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 3705bf3834
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Първо, в 21ви век живеем. Имаме равен достъп до образование и работа (да не кажа, че в нашата фирма 90% от ръководните и високите позиции са на жени). Първият ми аргумент е, че и жената може да вади пари, не е нужно мъжът й да я издържа, а тя да е домашна прислужница и детегледачка или пък да си къта причките за черни дни, което намирам за твърде егоистично. Ние със съпруга ми носим почти еднакви пари вкъщи и си делим домакинските задължения и грижите по децата. Заедно сме, защото се обичаме повече от 10 години и, ако някой не е щастлив, може да се изнесе във всеки един момент. Любовта не си отива, а става все по-силна с времето. Жалко е да знаеш, че някой е с теб само заради парите. Тъщата явно е доста плоско същество.
Второ, един мъж на 25 години няма как да е хипер богат, по-скоро родителите му трябва да са богати, а той да е мамино синче, което взима още от тях. Не съм чула семейство да в щастливо, когато се издържа от свекъри - то е едно месене, съвети, идване неканени, разпореждане, натякване и тн. Тъщата иска дърта свекърва да виси на главата на дъщеря й ли? Другият вариант за богат мъж, който е самостоятелен е чичка. Най-доброто за една жена е да бъде с някой на възрастта на баща й ли?
Трето, тъщата от позицията на каква дава съвети - щастливо женена или женена за богат мъж? Тя самата богата ли е, че да си мисли, че някой богаташ ще вземе дъщеричката й и ще я търпи? Мисли ли се изобщо за вариант, в който и двамата работите и си градите живота рамо до рамо, а в същото време се обичате? Аз също не бих св хванала с мъж на 30 години, безработен, живеещ при мама, но с млад и амбициозен мъж, който има желание да работи и да се развива - винаги, защото и аз самата съм такава.
Седни и поговори с момичето. Обясни й как виждаш нещата и й кажи, че ако продължава да се вслушва в “съветите” на токсичната си майка, ще се разделите. Нека ти звънне после да каже как е като се омъжиш за пари.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 3705bf3834
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   20, хайде без всичко да се осигурява от мъжа, все пак и жените могат да учат и работят, да избират, да ремонтират, да обзавеждат и да изплащат общия дом :). Не сте родени със златни лъжици в устите и никой не ви е длъжен да ви осигурява стандарт, за който самите вас ви мързи да поработите малко.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 3705bf3834
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   20, на мен пък не ми отави добро впечатление жена да чака на мъжа да й осигури всичко, а тя да клати краче на някоя лекичка работа или вкъщи, защото горкичката - забранено е със закон жената да учи и да работи, трябва да паразитира...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: f1ecddf7f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   25, ами като имаш дъщеря, ако се появи зет, купете вие дома им или жената да го осигури, а той само да се събуе. Не е мъжко да живееш пра жена и това е. Още повече, че си от по-добре финансово семейство.
В историята момичето си има квартира, а уж силния пол е приел женската роля да живее наготово. Едни сметки никой не топлят, защото всеки съквартирант плаща. Затова родителите и не го харесват, звучи като готованец. Ама той естествено не го осъзнава, защото не му изнася.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 28b66ecdf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Мнението ми по темата на автора е че автора си е търсил и си е намерил жена, която е свикната от родителите си да бъде водена за носа, жена без собствено мнение. Той е търсил такава защото иска в съжителството му с друг човек решенията да се вземат само от него, не може да приеме в съжителството му с някого да изпълнят заедно противоположното на неговото мнение решение, доминантна личност е. До този извод стигнах от целия му разказ, а най фрапиращото е
"Според нея, родителите и винаги били прави и искали най-доброто за нея, но според мен най-доброто за нея не означава непременно да е с мъж с пари."
Първото че тя имала нужда от паралия е втълпено от родителите й, второто е мнението на автора. Тоест тази жена просто няма мнение, свикнала е да се води по чуждото мнение за всичко в живота си.
Има такива хора като автора, които си търсят послушница за жена, обаче за да задържиш послушницата авторе трябва да наложиш мнението си над това на онзи който е слушала до сега. А това никък не е лесно. Има два начина, да отделиш десетки часове всяка вечер за убеждения и манипулации как ти си прав, за всяко дребно нещо, или да заживееш с нея и да не й даваш да контактува с родителите, да я поступваш редовно за превенция.
По принцип тази жена ще си остане такава цял живот, така е възпитана, ще се води по чуждото мнение и най-вероятно никога няма да вземе сама каквото и да било решение. За човека до нея е приятно че ще взима важните за него решения сам и негово решение няма да се потъпква, обаче съвсем не е лесно да водиш някого за носа 24/7, защото дори за няколко часа да я изпуснеш е много вероятно да си намери друг манипулатор, тоест ще се влияе от мнението на хората цял живот и ще представя за свое мнение мнението на съседката с която са се срещнали пред кооперацията. Ще разпитва за мнение познати и непознати, за личните ви решения у дома, за да представя мнението им за свое.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 3705bf3834
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   26, на мен никой не ми е купувал жилище - работихме с мъжа ми и двамата, за да го изплатим. Това очаквам и от дъщерята и зетя. Голям готованец изкарахте автора, че спял в квартирата на момичето. Нито е нейно жилището, нито той се е нанесъл там. Може просто нейната квартира да е по-хубава или удобна. При добро развитие на връзката, защо да не се изнесат някъде заедно, той да се нанесе и да делят наема или да купят нещо? И какво означава родителите не го харесват? В кой век живеете? След пълнолетие никой не ги пита. И мен свекървата не ме харесваше нищо, че съм умна, красива, успяла и добра домакиня в едно (за разлика от нея). Мислиш ли, че някой я е питал? Просто има хора, на които не може да се угоди. Искат децата им да са сами или пък като госпожата - омъжени за пари, не по любов...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 3705bf3834
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Да, и свекървата ми викаше, че съм се нанесла “наготово” при сина й. За един месец вадя годишната й заплата... Сега живеем в жилище, купено от нас двамата, не е доволна горката - не приемаме неканени гости...

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: f1ecddf7f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   29 от 26, и аз съм имала гаджета с квартири, както и аз съм живяла по квартири. Ами никое от тия гаджета не е напирало да живее при мене, нито да иска да се нанася. Просто не е мъжко. То това мъж ли ще е, или жена?
В темата не е посочена конкретна причина, поради която не харесват автора, освен уж меркантилността на майката. Че кой родител ще иска детето му да живее зле? Не се знае какъв живот са водили родителите и, и затова не искат детето им да е бедно. Авторът още в началото натъртва, че родителите му са по-добре финансово, от голям град е и явно живее у тях си. Момичето е от малък град и живее на квартира. Като съпоставиш двете неща, не излиза ли нечестно той да преседява седмица у нейната квартира, за която тя или родителите броят наема? А не я кани в неговия си дом? Кой е в по-незгодната позиция? Момичето от малкото населено място на квартира, или този, който си живее у тях си, но не кани? Като мъж и кавалер, не е това начина да си самостоятелен.
Прави впечатление и фактът, че при скарване момичето хуква в малките часове да се помирява, а не мъжът във връзката. Това не е ли женска роля, да си седиш и чакаш някоя да дойде до вратата ти посред нощ да ти се моли, вместо да го свършиш ти? Кой мъж ще го споменава с гордост? Опасно е момиче да се размотава само, за да се моли пред балкона на мъжа, който нехае и не поема крачката той. Ако бях мъж, щеше да ме е срам приятелката ми да обикаля града посреднощ, за да седи пред вратата ми и да ме моли.
Тук има доста неясни неща, не всичко е заради уж меркантилността.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 3705bf3834
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   29, ти изкара, че най-доброто за момичето е да се омъжи за пари, не по любов и да се навре да живее при свекъри. Май не знаеш какво се случва като отидеш при дърта свекърва... Ако иска да живее по-добре от мекрантилната си и контролираща майка, съвсем спокойно може да се изучи, да работи, да си купи жилище. Не е женско да седиш и да чакаш да ти осигурят всичко в този живот при положение, че си здрава и имаш права като всички останали. Казва му се паразитизъм. И освен това, кой с кого не е работа на родителите да избират и одобряват. Децата ви не са ви собственост.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker