Какво е да си щастливо необвързан и как се постига? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какво е да си щастливо необвързан и как се постига?
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1310 пъти
Здравейте, имам следния въпрос... Понеже минаха вече почти 2 години от раздялата с единствената ми приятелка, която съм имал (на 24 години съм), ясно е, че в личен план не ми върви особено. Опитвал съм да излизам и с други момичета, правил съм го, но все без резултат. Ако всичко е наред, след година ще се дипломирам и ще бъда лекар, в университета се трудя много, грижа се за бъдещето си, специализация... Накратко, имам много широк кръг от контакти, но... Приеман съм все като приятел, не ме гледат като нещо повече... Започнах да се чувствам като в дупка - гледам масово хората около мен във връзки и, ако им приключи една, няма проблем - след не много време - в друга. И, признавам, чувствах се щастлив с бившата си приятелка, макар че краят беше много грозен...
Естествено, има много други, които са сами, но по отношението, държанието и не само личи сякаш, че са добре с това, че точно това ги прави щастливи сега - да са сами. Говорил съм с немалко такива хора и те самите ми го казват. Даже знам и такива момчета на моите години, някои дори колеги, които все още не са имали приятелка, но се чувстват чудесно от това...
Аз лично съм точно противоположното - тази самота на моменти ме е карала да се чувствам изключително зле, не мога да давам максимума от себе си, седя сякаш съм объркан много... Не съм човек, който да обича развлеченията, големите купони, срещи за един секс просто или други подобни неща.
Точно това искам да ви питам - какво значи щастливо необвързан/а и как се постига? Има ли нещо, с което мога да си помогна в това отношение? Питам, защото (колкото и смешно да ви се стори) се опасявам, че онова през 2018 година може да си остане единственото лично отношение, което да съм имал.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: 3379ea5572
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не мога да ти отговоря на въпроса, защото и аз винаги съм се чувствала зле, когато съм била сама. Искам обаче да те обнадеждя, че ние, жените, много си падаме по лекари. Не свиквай да си сам, а търси момичето за теб. Опитвай навсякъде - на живо, в интернет и все някъде ще стане.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b3c581b845
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Докторе, това значи да си самодостатъчен. Да си интересен сам за себе си, да си имаш интереси, хобита, компании и от тези занимания да извличаш полза и удоволствие. Разбирам, че имаш нужда от любов, това е нормално. Но , ако се чувстваш по този начин, ти се сдухваш и околните го разчитат това. На никого не му трябват неуверени, нещастни партньори.
Опитай да си разшириш компанията в, която движиш. Не пропускай да се запознаваш с нови хора, бъди по- активен в това отношение.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 59d3191481
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не се притеснявай. И сам да си живота е толкова катък, че не ти трябва никой! Особено пък някой простак/простачка непрекъснато да ти пили на главата. Аз имах сериозен приятел преди два месеца и от тогава нямам и не съм погледнала друг! Няма и да погледна! По добре е човек да е сам в днешно време! Има даже една приказка: Ако се чувстваш недовършен, влюби се, това ще те довърши! Заряза ме гадното копеле! И от тогава нататък няма да позволя на никой да ме зареже, защото няма да има друг!! Ако не искате да страдате живейте си сами както на вас ви е кеф, правите си каквото ви харесва и мислете само за себе си, защото а този гаден свят никой не мисли за другия! Всеки гледа себе си!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: c8f6ccf474
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   иди в гоогле и прочети за blackpill и всичко ще ти стане ясно :) как работи света

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 9aad75a240
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Щастливо необвързан ми звучи като да гладуваш и да си казваш, че нямаш нужда от храна. Иначе нямаше да пишеш тази тема. Хубаво е да имаш семейство. Не случайно от векове хората го правят, иначе да бяха спряли досега.

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 395d816ad0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Спокойно, нормално е да се чувстваш зле. Браво за стремежите в образованието. Не ми се вярва, много хора да са щастливи сами. Важно е да сме си самодостатъчни докато се образоваме, но реално истинското щастие е споделеното. Ами опитвай сайтове за запознанства, срещи с момичета. Не е нужно да са луди купони и т. н Успех, свестно момче си, ще се справиш!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b99467d986
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Просто ставаш само достатъчен и аз съм само с две връзки, втория ми е мъж вече. Ами радвай се на времето, че може бъдещето да не ти е толкова самотно и да нямаш време да си сам. Дългия живот с мноогоо продължителна връзка също не е лесен. Понякога се чудя сама ли ми е по-добре като ме нерви мъжа ми и така. Пък и с тази професия ще има много жени около теб. Радвай се на живота независимо дали си сам или не. Успех

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 6680d608b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Значи :
1. Няма да останеш със една единствена приятелка. Ако беше съвсем цепеняк може да си го направиш на комплекс и така да караш до дълбока старост. Само че ти вече знаеш какво е, и подсъзнателно ще търсиш връзка.
2. Да си необвързан е лесно. По трудно е да си щастлив от това. По същия начин, по който е трудно и да си щастлив във връзка. Рецепта за щастие обаче няма. Щастието е строго индивидуално за всеки. Едно знам със сигурност: няма щастие там където чакаш някой друг да ти го даде. Ако си щастлив във връзката то не е защото другия те прави щастлив, а защото ти самия си щастлив
3. Ако вече веднъж си щастлив вече няма значение дали си във връзка или не. Факт е, че щастие като си сам се постига по-лесно, отколкото ако си с някой. Но пък ако си с някой щастието е по-голямо... Дилема.

Проблема при теб е, че си вече нещастен, заради раздялата и сега подсъзнателно искаш да компенсираш някаква липса. Искаш някоя да те направи щастлив. Това обаче е проява на егоизъм.
Жените го надушват това отдалеч. Жените и всички хора като цяло са привлечени от щастливите хора. Ти просто трябва да се научиш да си един от тях. И после и жени ще се появят, и приятели и тн.

4. Когато една врата към щастие се затвори се отваря нова. Търси новата, недей да гледаш назад в затворената твърде дълго

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 050d5ac89f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Не е възможно да си щастлив сам. Аз винаги съм била така. От този факт развих депресия, сега пак съм в криза и се опитвам да я потуша с чай от мента и валериан. Опитвала съм да съм си самодостатъчна, но това просто не става. Имам нужда да си споделям и хубавото и лошото в живота. Вече изгубих надежда, че ще си намеря и аз половинка. Но ти си млад, с хубава професия... Животът е при теб. Предстои ти да специализираш, а това ще запълни достатъчно свободното ти време. И моят съвет е да разшириш кръга от познати. Но пробвай и в интернет. Радко, но и от там може да излезе някоя свястна девойка.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: a19340c448
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За да си щастливо необвързан, трябва да притежаваш едно или няколко от следните качества:
1. да живееш, за да работиш. Това изключва дори мисълта за връзка, защото същата ще ти губи времето, в което да робуваш на шефа си.
2. да те е страх от обвързване, от разкриване на душата ти пред друг или въобще от нещо, свързано с интимност.
3. да не виждаш смисъл от взаимността във връзката, т.е. за теб такава да е някой да ти прислужва и да се жертва цял живот за теб, а ти даже едно благодаря да не му кажеш. Само дето майките ни са във връзка с бащите ни, а за нас са родители. Така че този модел няма как да функционира.
4. да не искаш деца и да те е страх, че при връзка може да забремениш случайно партньорката. Това направо те задължава да бягаш от жени.
5. да си имал толкова нещастно детство, че при думата брак да получаваш едновременно паническа атака, тикове и припадък. Последните не ги обвинявам, защото обикновено наистина са минали през Ада. Даже ми се иска да можех да помогна на такива хора и да им спестя това, което са преживели. За съжаление, не мога да огрея навсякъде и да знам къде какво се случва...

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 0e9014366f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   ж34
Не искам да предизвиквам и провокирам, но доста от момичетата в България, не всички разбира се, се интересуват от финансовите взвожности на партньора си. Предполагам, че след няколко години няма да можеш да се оттървеш от жени.
Иначе аз доста пъти съм го писала из форума, след първата ми връзка 6 години нищо не се получи, срещах се с мъже, и някак си не ставаше по различни причини. Селед това разбрах, че това е трябвало да се случи така, за да спещна сегашния си партньор. И да не се чувствах готино, а най годно е по празниците или когато виждаш щастливи влюбени хора.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 9b59639d38
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   В подобна ситуация съм вече няколко години. Разделих се с приятелката ми и просто така и не намирам момиче, с което да стане нещо сериозно. Има много положителни страни и трябва да ги видиш, аз например работя това, което искам, а не това, което повечето правят просто да бачкат нещо, защото иначе няма как. И смея да твърдя, че съм щастлив и правя много неща, които аз искам да без да се съобразявам с някой друг. С годините обаче нещата преминават към друг етап мислиш, ами ако това продължи завинаги. Определено не е приятно не бих казал, че съм нещастен, защото гледам положително на нещата като цяло, но определено се садвам когато отида на море примерно и видя влюбена двойка, която се разхожда. Определено човека до теб обаче трябва и да се разбирате и да имате общи теми. И до сега можех да съм с бившата ми приятелка, но бяхме толкова различни, а и тя беше гаден характер. Не бих продължил връзка, в която ще се чувствам нещастен цял живот затова и направих този избор преди години и не съжалявам.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 158cca6260
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Малко философия.
Както ти казаха по-горе, това означава да бъдеш самодостатъчен.
Но понятието "самодостатъчен" е доста бегло, нека задълбаем по-дълбоко в смисъла му, поне както аз го разбирам.
Отнася се за емоционалното ти състояние и самочувствието ти.
Като хора винаги имаме нужда от внимание, особено от срещуположния пол - това е нормално. Но!
Представи си старец, който не може да ходи изправен без бастун. За много хора бастуна се равнява на това да имат човек до себе си, за да могат да се чувстват пълноценни, харесвани от другите и от себе си. Увереността, спокойствието и самочувствието идват от теб самия. Aко търсиш някой друг да ти ги набави, ставаш зависим, не прогресираш, а и често този човек не го харесваш истински, просто защото си с него поради своите собствени емоционални нужди.
Когато разрешиш тези вътрешни казуси в себе си, отделно от много други неща, достигаш едно ниво на самодостатъчност, при което се чувстваш добре сам, когато те отрежат не го приемаш навътре, гледаш по-обективно на нещата и спираш да правиш това, което правиш ти. Да виниш себе си.
А като спреш да виниш себе си, започваш да забелязваш какви са хората около теб всъщност.
Mn zle sa brat.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d79a864fcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Сам си открил причината за твоето нещастие-(" Не съм човек, който да обича развлеченията, големите купони, срещи за един секс просто или други подобни неща.") , а питаш как да станеш щастлив!? Ами прави обратното на това което не обичаш да правиш, т.е., стани нормален човек. Като доктор ще имаш много контакти, тогава ще си намериш подходящи хора.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 95d5b95c45
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Постига се, но след неуспешен брак/връзка и то след 50. Децата пораснали, здравето все още го бива, остава да се наслаждаваш на спокойствието - книги, филми, театри, екскурзии, срещи с приятели, излети в планината...списъка е голям. На един елементарен човек, на когото винаги му е скучно сам и търси да се залепи за някого, връзката няма да му помогне особено, защото се превръща в един репей или пиявица, тоест паразит. Е, има и гостоприемни организми...

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 301de2e137
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   На това "самодостатъчен" едно време му казваха саможивляк. Никой нямаше и желание да съгражда нещо с такива хора. Не ти трябва.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker