Не говоря от 6 години с баща ми и така ми е добре! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не говоря от 6 години с баща ми и така ми е добре!
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1128 пъти
Здравейте!
На 32 години съм. Имам приятел, който мечтае за сватба и деца. Аз имам два основни проблема:
Никога не съм искала сватба, а и за деца не мечтая. Склонна съм да направя някакъв огромен компромис с празненство, но то ще бъде много различно от общоприетото. Вторият ми проблем, е че родителите ми са разведени и адски скарани. Аз самата взех трудното решение да не общувам с баща си. Вече 6 години не съм говорила с него. Причините няма да разяснявам, от личен характер са. Човека е странен (майка казва, че съм взела неговия характер), не пие, не пуши.. Не се срамувам от него, ако това ще си помислите... Просто не мога да се омъжа без да поканя родния си баща, а в същото време не мога и да се преглътна и да забравя обидата, заради, която не общувам с него.
Какво мислите за терзанията ми?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: 5423229895
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По-големият ти проблем е, че приятелят ти иска деца, а ти не. Според мен първо решете това, защото ако не стигнете до консенсус, сватбата се обезсмисля. Ако ти остъпиш и се решиш на деца, моля те, не си го изкарвай на тях, като пораснат. Реши дали наистина искаш и дали си готова да си добър родител някой ден. Не създавай поредното келеме.

Ако пък приятелят ти отстъпи, рано или късно ще му дотежи и ще иска деца и ще започнат проблемите между вас. Това изобщо е голям проблем. Така че първо решете този проблем и дали искате да сте заедно при това положение и тогава мислете за сватба/брак. Защото този проблем рано или късно ще излезе на дневен ред и тогава ще сте поставени пред свършен факт. По-добре го обсъдете сега на време.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: aea4698e84
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Оима същия проблем. Не комуникирам с баща си. Не ме е бил или насилвал сексуалбо, но има ред други причини, които не желая да споделям. Не е и алкохолик и зависим. На мен също постоянна майка ми повтаря, че съм взела неговия характер. За щастие това вече не ми прави впечатление. И да, ако вдигна сватба някой ден(което не ми се вярва, защото нямам доверие на никой, крайно разочарована съм) няма да поканя баща си със сигурност. И не съжалявам. Все пак той така си го е направил през годините. По стара се достатъчно. ;}}}

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d752c5b8cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Желаеш да си независима и мислиш за нестандартно решение за живота си. Защо тогава ТРЯБВА? да поканиш на сватбеното си тържество баща си, с който сте скарани? Не виждам резон.
Искаш да имаш партньор, вероятно държиш на вярност и почтеност в отношенията. Защо не искаш семейство и деца? Трябва да помислиш върху тези си възгледи и да си изясниш за себе си причините. Ако това е кариера или желание за свободен живот с тайна мисъл "Има време", то жените нямаме всичкото време на света. Отделно за да се отгледат деца/дете се иска сравнително млади родители, иначе връзката е баба внуче. Ако смяташ, че децата ще ти пречат по някакъв начин, то не слушай майка си, тя е провалила своя живот като се е омъжила за неподходящ човек и не проектирай своя върху нея.
Другата истина е спомената. Мъжете искат деца и семеен уют. Ако сега е на кълката млад съм и може да почакам, на 50 ще стане и ще си намери 25-30 годишна майка за своите деца.
Аз имам деца, разведох се с баща им заради егоизма му, отгледах ги с помощта на майка ми и съм щастлива баба. Не съм се лишила от нищо, но и имам професия и знания, които са като златна кокошка. Заедно с тях обиколих света като минаха 7 години. Детето обича бвзусловно майка си и тя него. Минаха повече от 40 години и най-хубавия ми спомен е как големият син на 5 месеца ме милва и гушка. Ако се върна назад никога не бих се лишила от деца. Моя съученичка и приятелка мил, умен, печелещ добре човек остана сама, не намери партньор, който не иска деца. На 50 години все още се държеше, на 53 стръвно търсеше вдовец, после кой да е. Трудно ѝ е сама, другите си имат свой живот, гледането на сериали и безкрайно пътуване не е запълващо времето. Друга една също сама работи непректснато, трупа пари и имоти, кисне на СПА. Казва, че е щастлива, дано.
Сама със себе си си напиши какво искаш и причините. Също и какво не искаш и защо. Напиши си в единия случай какво оечелиш и губиш и в другия случай също. Някои основания са непреодолими, обикновено парични. Когато се разведох го направих и доводът, който натежа беше, че харча искараните ми с труд пари за всичко в дома и семейството, а господинът си харчи своите за хобито си филателия и за суетата си. Започнаха да ми остават пари, да пестя и след само една година с децата бяхме на Варадеро за 10 дни.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 3be36c2096
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И защо да не можеш да не го поканиш? Защото ти е набито как трябва родителите да са заедно, всички роднини ч, някои от тях дори не ги познаваш, но така трябва. Е да, но не трябва. Тя Мегън на кралската си сватба баща си не покани, ти какво се терзаеш?

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: c41607c5e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   На теб ти е странно, че баща ти не пие и не пуши ли? По написаното така излиза. По-големият проблем е, че приятелят ти иска деца, а ти не. Аз имам дете, с такова нещо компромис не се прави. Имах години, в които не исках и приятелят ми го знаеше, но не ме е карал, макар че искаше. Промених си решението много спонтанно. Сватбата е просто тържество, но не се насилвай да имаш деца, щом не искаш. Отговорността е огромна, денонощни грижи, които не са за човек, който не иска деца.

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 3593580708
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами ако мъжът ти пожелае да има дете/а? Какво ще правиш?
Най- добре си изяснете този въпрос и ако няма консенсус- кой от където е, както казва и #1.Като нямате общи виждания за семейството си и бъдещето, какви сватби, какви 5лв?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d9dc1d13ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Да ти имам проблемите. Има хора, които са загубили родител и биха дали всичко да поговорят пак, ти се цупиш заради обида сигурно от тийн годините ти. Ако мислиш, че ще направиш нещо велико и геройско като не го каниш, се лъжеш жестоко. Детска работа.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: f819bff5ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Жена на 32 години, нямаш деца а и не искаш да имаш. От шест години не общуваш с баща си, но причините нямаш намерение да разясняваш, нито можеш да забравиш неговата обида. Какви са тези големи тайни, нали тук сме анонимни защо не кажеш с какво те е обидил. Искаш съвети, а всичко е в тайна и какво искаш да ти кажем. Аз си мисля, че ти имаш един опък женски характер и с такъв характер ще си останеш една стара бездетна мома. Причината е в тебе моме за твоите лични проблеми. Още малко ти остава и вече никой мъж няма да милее за тебе. Стара селска приказка казва: "Вола като рови с рогата си пада на главата му". Ти си същата, сама си създаваш проблемите с лошия си характер. Хич не ми се оправдавай, че аз греша.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 706d754873
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Сигурно, заради баща ти не искаш да имаш деца. Страх те е ти или мъжът ти да не станете гадни родители като него. Какво семейство ще имате и как ще отгледате децата си зависи само от вас и от никой друг. И мойте родители са разведени изобщо не се понасят и ако ще се женя сигурно няма да поканя баща ми или много добре ще го предупредя да гледа да е далече от майка ми и да не стане някакъв голям скандал.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 706d754873
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Компромисът, който наричаш сватба може някога да се оправи с един развод. Но компромисът Дете остава за цял живот. Помисли какво правиш

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 405ec24079
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Типичната модерна жена. Изобщо не е наясно със себе си, и със истинските си мотиви. Просто търси валидация за решенията си, без самата тя да е наясно с тях. Просто търси някой който да и каже "Браво, точно така трябва да направиш". Смешна история. Смешен начин на мислене. Нищо де, имаш време, то сега до 40 години е прието за нормално да се веете. После ще му мислиш за серизните работи. Мда, имаш време, не се тревожи...

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: be6ff95054
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Значи авторката е на принципа "гладна кокошка просо сънува" и за "нероден Петко". "Девойката" си търси оправдание да не се омъжи явно от страх, защото в живота и е липсвал бащиния модел. Страхува се да не се прецака като майка си, която явно сама я е отгледала и е имала трудно безпарично детство с липс. Какво значи един купон толкова било то и традиционен, при положение, че има човек до теб, който иска да си майка на децата му. Значи си показала нещо повече от модел на "Западна Кариеристка", но времето ти минава. 32 си след 3-4 години, ще трябва да си купуваш котка ако досега нямаш куче (при липса на бащи, обикновено жените се привързват към домашни любимци от мъжки пол) и да си стоиш сама и да разправяш как нямало "истински" мъже. Ако съм на приятеля ти, бих те натиснал и буквално да ти "напълни фурната" да не мислиш глупости много много, докато е мераклия за семейство с теб. Ако виждаш в този мъж сигурен човек, който те подкрепя го хващай.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: e85f9e824d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   И аз от години не говоря с баща си, той така си го направи меко казано. Сега съдбата му го връща тъпкано, но дори не се радвам, жал ми е. Темата ми е "Странно чувство за жал и възмездие едновременно. Пример как съдбата наказва хората. "

Иначе защо трябва да го каниш на сватбата си? От какъв зор? Ще ти припомня миналото, може и някой цирк да спретне, не ти трябва. Сватбеният ден трябва да е един от най-щастливите в живота ти, така че се обгради само с хора, които те правят щастлива и никой излишен.

Ж, 23

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker