Как да подходя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120987)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да подходя?
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 1413 пъти
Здравейте на всички, преди време едно момиче ме намери из фейсбук и ми прати покана.
Съдейки първоначално по профила ми се струваше, че профила е фалшив и някой си прави гаргари.
Накарах момичето да прати снимки и получавам нормални снимки на наистина красиво момиче.
Продължих да не вярвам, защото всичко ми се стори странно.
След видео разговор разбрах, че момичето си е напълно реално и ме е намерило от една група във фейсбук, в която има много хора от моя град (живея извън България) и понеже тя има намерения да дойде тук в моя град да работи и т.н. е решила да се запознае с мен, предполагам съм и направил някакво впечатление.

Тъй като в момента на запознанството ни тъкмо бях започнал връзка с друго момиче, реших да прекратя контакта с нея и просто спрях да пиша и отговарям.
Но нещата уви с другото момиче не се получиха както очаквах и се надявах и се разделихме, и понеже все още ми е кофти от раздялата не искам да прибързвам с някакви срещи веднага с други. Предпочитам да си остана сам със себе си, за да отшумят останките от раздялата и чак тогава.
Писах на другото момиче отново и тя много се зарадва от факта, че отново имаме някакъв контакт.
За сега не е нищо друго освен писане и от време на време някакви разговори по телефона.
Имам намерения да се запознаем лице в лице, но както споменах не бързам, защото искам негативните чувства от раздялата първо да отшумят, искам да си дам време просто.
Единственото което малко ме кара да се замислям относно новото момиче, е следното нещо, момичето е от Тунис, живеещо от 1 година в държавата където съм и аз, комуникираме си на тукашния език и за сега всичко е наред.
Но мен малко ми е непознато, защото тя е мюсулманка, а аз до този момент не съм имал контакт с такива жени, освен с една, но то всичко приключи много бързо.
Та както споменах тя е мюсулманка, но няма кърпа на главата си, носи нормални женски дрехи, хубаво и добре поддържано момиче и това майче уж не е много обичайно за жени от тази религия.
Не ме разбирайте погрешно, нямам нищо против религиите, просто съм останал с други впечатления относно външния вид на жени от такава религия.
Докато тя, не.. облича се като нормална жена от християнството, както споменах няма кърпи и бурки или нещо подобно.
Хубава прическа, рокли и прочее.
Вярваща е, защото сме си говорили и тя е казвала, че до момента никога не е пушила или близвала алкохол, но уважава мнението и желанието ми като човек, който пуши и употребява алкохол от време на време.
Някак си ми е странно просто, базирайки се на религията и, тя е много свободен човек.
Скромничка една такава, но иначе комуникативна.

Със сигурност има хора тука, които имат връзка, брак или отношения с човек от тази религия, та моля ви се запознайте ме и мен малко.
Има ли нещо нередно в цялата тази история?
Не винаги ли една вярваща мюсулманка трябва да носи бурки и да е по-затворена?
Може и аз да бъркам, не знам, за това се допитвам до хора, които имат опит с хора ( и най-вече жени) от тази религия.

Поздрави! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: 3c2289e748
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   С тези писанета из Фбук никога не можеш да си сигурен кой е насреща ако лично не го познаваш. Не те съветвам да задълбаваш много контакта с мюсюлманката, тъй като това е човек, който изповядва друга религия, съответно има друга ценностна система, доста по-консервативна. Не се лъжи от външния вид - те и тези, които събориха кулите на Световния търговски център не носеха чалми и бради, но си бяха фанатични ислямисти. Дори и родени в Европа, получили образование и работа тук, тези хора никога няма да бъдат 100% европейци и да се откъснат от общността и рода си. Не знаеш какви неприятности можеш да си натресеш. Не са се свършили европейките.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 55ecb92d9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Автора съм!
Не мисля, че би било лошо, ако поне дам шамс да се запозная с нея и да я по опозная малко или много.
Не съм тръгнал да се жена все пак хаха.
В крайна сметка има много други хира, които са заедно и се обичат и уважават.
Точно за това търся такива хора тук с опит.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4521118b5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имам една колежка от Тунис, с нея бяхме заедно и на курс по немски (двамата работим в един и същ институт в Германия). Съвсем нормална съвременна жена е. Освен, френски, говори и отличен английски, но това е нормално, все пак е учен. Никога не съм я виждал със забрадена глава. Но пък Тунис е и по светски ориентирана държава от другите арабски държави, дори и през послените десетина години, откакто изгониха диктатора си и дадоха началото на Арабската пролет и на власт дойдоха по консервативни от него ислямисти. С нея съм говорил по всякакви теми - за религията (и християнската, и ислямската), за мястото на жената в тяхното общество, за немската култура и впечатленията ни от Германия, за България, за семейството ѝ (на родителите ѝ и нейното лично - тя е женена) и естествено за немския и работата ни. Въобще съвсем нормален човек за общуване. Т. е. ако мога да си направя някакъв извод (което е абсолютно неправилно, защото всеки човек е различен) за тунизииките от нея, е, че са много приятни жени, особено за връзка и брак. Единственото нещо, което не ме кефеше в нея е, че има по-голям, така да се каже арабски задник, а тя не е дебела. Но както се казва, това е въпрос на вкус.

Така, че съвета ми е - пробвайте се, едва ли ще изгубите нещо дори и да не се получи нищо, особено ако жената е образована. Просто ще имате опит и ще знаете какво да правите или не в следващата си връзка.

Колкото до исляма и дали жените трябва да носят кърпи и бурки и въобще какво може да прави или да не прави един мюсулманин/ка, има голяма разлика от коя страна е съответния човек. Все пак от Малайзия до Мароко е половината свят. Тук имам колеги от Бангладеш, Индия (и мюсулмани, и хинди), Пакистан, Иран, Турция, Сирия, Египет, Тунис и мога да Ви кажа, че има голяма разлика в това какво е позволено на жените във всяка една от тези страни. Като цяло най-консервативни са в Пакистан и Иран, но за сметка на това всичките иранки тук се обличат, като европейки, дори някои показват и доста плът през лятото. Но и всичките такива са необвързани, т. е. далече са бащите и братята си, а нямат прители или мъже до себе си, за да ги ограничават по някакъв начин. Туркините (от Турция, а не местните немски туркини) и тази тунизиика пък казват, че за тях няма съществена разлика в това как живеят тук и у дома си по отношение на какво е позволено и не. За сметка на това туркините и кюрдките родени и израстнали в Германия са държани много по-изкъсо и под по-строг контрол, просто изкушенията на западния живот е под носа ти.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 49c653c9a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Страхотен и изчерпателен коментар, благодаря ти.
Срещнах се с въпросното момиче и мога само да кажа, по първи впечатления, че момичето държи изцяло на външния си вид ( което не го очаквах заради главно религията, но също така и ми хареса, разбира се, защото не искам да се занимавам с жена, която е занемарила външния си вид) , освен това ми се видя доста добре възпитана, жадна за знания, весела, забавна и доста комуникативна и не на последно място изключително сладка и красива.

Определено ще продължа да се срещам с нея, защото подозирам, че би ме хванало яд, ако изпусна такова добро същество като нея.
Времето ще покаже само по себе си дали си струва, но по първоначално впечатление си струва.

Поздрави от автора!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 124e2ae272
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Тези тунизийки малко ме съмняват. Гледай да не иска да те използва за нещо - все пак си гражданин на Европейския съюз. Иначе, мюсюлманките имат предимството, че религията им култивира здрав морал и вярност, покорност на мъжа. Може да ти роди деца, които ще са християни, и всичко ще е наред. Затова не е лошо да опиташ, но внимавай все пак.

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 48e20882ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Красива... намира те случайно... нещо не ти ли мирише? Богат ли си, красив ли си или си просто наивен. Баща ти случайно да не е консул или посланик в държавата - и ти да вярваш в красивата чужденка, която случайно те харесва.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 49c653c9a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Хаха нито съм богат, нито мога да предложа нещо материално до такава степен, че да бъде тя с мен поради личен интерес и гонене на някакви лични потребности.
Дори и да бях богат или баща ми да беше посланик, нямаше да го покажа и да “подам ръка”, поне не и докато ме се обедя , че няма да бъда предан.
Но за твое успокоение, не нито съм богат, нито съм Дженифър Лопез в мъжки вариант.
Е не бих казал, че съм грозен или нещо подобно, но не се и определям за Кен на Барби.
А от осмо всичко останало съм просто един средностатистически човек.
Автора :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker