Защо аз трябва да нося отговорност, че бившата ми съпруга не може да си намери мъж до себе си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо аз трябва да нося отговорност, че бившата ми съпруга не може да си намери мъж до себе си?
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 3038 пъти
Здравейте,
Всеки брак се развива строго индивидуално. Човек никога не знае какво ще го споходи, особено ако е дълбоко влюбен.
След 12 години брак ми изневери. Не просто изневяра, а продължителна извънбрачна връзка от повече от 1 година със семеен приятел. Той също женен. Когато разбрах и зададох само един въпрос: "Децата при кого". Държеше да останат при нея. Имаме две момичета. Разведохме се не съм правил проблем за апартамента, тя ще ми гледа децата все пак. Издръжка по 300 лв. на дете и толкоз. Ясно и дадох да разбере, че към нея ангажименти нямам и не мога да имам.
Три години след развода, аз съм най-черния, защото не и давам достатъчно пари и защото, забележете, няма човек до себе си, защото съм я оставил сама с две деца. Значи, аз съм виновен, че любовникът и избра семейството си пред нея. С втори мъж опита и там не се получи. Опита и с трети -ерген. Уж всичко беше наред, но един ден оня си събрал багаж и изчезнал. За всички проблеми и беди, които и се случват все аз съм виновен. Децата са нещастни и объркани. Аз ги искам при мен да ги гледам, за да и е по лесно, но тя не ги дава. Настройва ги срещу мен. В чудо съм се видял.
Имам жена до себе си. Тя е много търпелива, но не знам до кога.
Не върви и на бившата да и тегля една майна окончателно, най-вече заради децата, защото са в пубертета.
Благодаря ви, че прочетохте. Просто споделям.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: 5865bb0f94
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

1.   Винаги съм се чудил защо децата по презумпция се дават на майката. В случаи като този категорично не е добре за децата да са при майката. Уж сме 21. век, а все още се предполага по подразбиране, че майката задължително е по-добрия родител. Много феминистко и сексистко ми се вижда.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 4da96a1310
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Просто ясен и откровен разговор, с акцент върху грижата, любовта и обичта към децата. Разбира се законово ясно и обясни, че дори много по-малко трябва да плащаш и ясно и обясни, че личният и любовен живот и разочарования не е твои проблем. Разделили сте се вие, но не разделяте децата. Това води до травми за цял живот. Никаква информация за теб и твоя живот, както и никакъв интерес към нейния такъв. Какво рекла, казала, чувствала бъди над нещата, защото иначе потъваш.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: ca7e64075e
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

3.   Ти си мъж мечта! След повече от година системна изневяра със семеен приятел, оставил си ѝ собствен апартамент и по 300 лв. на дете...
Че твоята трябва да ти връзва по някой път в месеца за благодарност и да ти прави редовни св*рки, а тя си излива емоционалния товар върху тебе...
За бой е жена ти, ма кой да ѝ го достави???

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 529ab78b63
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

4.   На жените всичко и всички са им виновни, но никога самите те. Не си ли го разбрал досега след 12 години?

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1ebe02a2fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

5.   Е, ще си намери все някога нов мъж. Друг е въпроса, че ти не е трябвало да я зарязваш, а да решите проблема заедно в интерес на семейството. Така както е направил и нейния любовник. Сега неговите деца са добре, твоите не са. И щом ти е изневерила, вината е наполовина твоя.

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 4f48e51d2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   На твое място бих си продължила живота без много да се интересувам от мнението на бившата. Дъщерите ти след някоя година ще са пълнолетни, ще заживеят собствения си живот и никак няма да ги е грижа за тебе, дори и да си перфектният баща. И ако останеш сам заради тях няма да кажат браво и да са ти благодарни. Ако си преценил правилно сегашната си партньорка, постарай се да живееш добре с нея, да бъдете щастливи и това е. Не можеш вечно да живееш за да е добре някой друг- ни за родители, ни за деца. Още повече, че те правят същото за теб. Достатъчно им даваш- има хора, работили цял живот и вземат по-малки пенсии от тяхната издръжка. Те са достатъчно големи да преценят дали да слушат майка си като ги настройва срещу теб. Ако са съгласни с нея, нищо не можеш да направиш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b57f8172f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Не Вие сте виновният, че бившата Ви съпруга, не желае да понесе нито отговорността за постъпката си, нито вината. Тя си е сгрешила и да си носи последиците. Поне да се изивини, поне да помоли за прошка... или ако не може, то поне да си мълчи... Не знам не го разбирам тоя свят вече.
Обичаш някой, правиш всичко въможно за него, градиш семейство с години и накрая, те предава.

Ж38

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b8d3dd42e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   И аз си мисля, че и другата страна има вина за изневери. На мен мъжа ми редовно ми отказва, би трябвало сигурно да му изневерява. Не я искат защото е с деца, а може би е с кофти характер. Е, да си намери като иска, ти какво си виновен. Много е грозно това с изневери те, но за да се стигне до там сигурно са доста прелели нещата. Може и да не те е обичала, може да имаш по-големи възможности и затова да е била с теб.
Аз не виждам желание в моя мъж и ако някой ми покаже такова може би не бих отказала... Знам ли.. Добре все пак, че не ми се случва...

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: cb9c02b061
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Просто и тегли майните. Децата като пораснат, ще разберат. Няма какво да направиш, щом ги настройва. Най - много да ти развали и твоите отношения. Не ги взимай при теб, защото ще започнат да тормозят жена ти. Дал си им и им даваш достатъчно. Като ходи да се оправя с други, да си носи последствията

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 3f15016e63
гласове:
1 2 3 4 5
  (35 гласа)

11.   Вината е изцяло твоя за изневярата. Жените изневеряват емоционално. Защото не си и обръщал достатъчно внимание или не си изкарвал достатъчно пари.
Както написа Н5, вината за раздялата е твоя също. Сега е трябвало да се съберете и да сте заедно в името на децата. Истинските мъже не правят като теб.
Ж, 35

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 5865bb0f94
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

12.   11, а ако жена му се насере в гащите, пак ли той ще е виноввен?

Ако пък толкова е недоволна, да беше говорила с него или да се беше развела направо, преди да се излага така. Дори и другия да е виновен, изневярата не е оправдание.

А и щом настройва децата срещу баща им, ясно ми е що за стока е. Какъвто и да е бащата, не е оправдание да правиш от децата маша.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: ca7e64075e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

13.   до 11 от 3

За психодиспансер си!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b57f8172f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   11, да прехвърляш вината върху другият, е толквоа долна и манипултивна постъпка, че повече няма накъде! Много си зле, честно!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 99c910f45b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Не,наистина №11 добре ли си с главата?Защо да е виновен автора,че жена му не може да си държи гащите вдигнати?Че на кой му е мед и масло в къщи,все нещо има и при всеки е различно.Само че нормалните хора говорят и си решават проблемите,не тръгват по най-лесния път-да изневеряват.А би ли обяснила как би постъпил истински мъж в случая?Искаш ли аз да ти кажа?Ако жената на автора е в ръцете на някой мъжкар ще я опуха като за световно и ще и посочи вратата-да върви при любовника.Само че разбрахме,че и той не е полудял да си разваля семейството заради една.....как да е.Мисля,че ти защитавааш собствена кауза,№11 и си същата като жената на автора.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 68cb03b0a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Номер 5 и 11- за курвалъка никой не ви е виновен “точка”
Дано поне пуснат коментара ми, че аман от неисъзнати.....айде няма да продължавам какви хаха

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: ec866efcc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

17.   Опаа любимите ми теми за курвите, пардон за съпругите с по 12 години брак.
Това, което е иска е само и единствено пари. Естествено, ще те обвинява, защото жените не могат да си признаят собственото малоумие. Ще ти вгорчи живота. Колкото повече и обръщаш внимание, толкова повече ще те контролира емоционално. Оръжията на жените са, манипулацията, сълзите, нападките, с които целят да ти подкопаят самочувствието, лъжите, прехвърлянето на вина и още и още.
Как така не можеш да и теглиш една майна?
Значи тя тегли майна на 12 години от живота ви, на децата ви и сега те обвинява, а ти имаш съмнения.
Вършиш си задълженията към децата и слагаш граница. Иначе, ако новата ти жена е готина ще я изпуснеш, колкото и толерантна да е. Най-вероятно и новата те котка да иматв детв и да те върже, ама това е друга тема.
Слагаш граници, тропваш и казваш, че нямаш задължения към нея, нито си виновен за състоянието и.
Искала е романс, ето и сега романтика и пеперуди.
Отдала се е на емоцията, нали това им любимото на жените, ама после се сетила, че ще се наложи да работи.
Заеби тия театри и не се връзвай. Аз съм на 27 ти предполагам си доста по голям, че да ме разбереш.
Жените искат и използват мъжете в зависимост от състоянието, в което се намират в момента.
Те не мислят за последиците, а само за удоволствието.
С лекота заменят мъжете и изискват от същите да продължават да се грижат за тях, ако са достатъчно големи баламурници.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e7806b9cc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Децата на колко години са? Говори с тях ако те искат при теб край на мача взимаш и тях и апартамента. И на бившата и даваш пълна свобода да си намери мъж щом според нея ти си причината да е сама.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: f41ee3340e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Ако живеете в един град не виждам проблем децата да прекарват времето си 50/50 и с теб и с майка им. Твоята бивша жена много нагла ми идва, следващия път като ти се оплаче, че нямала пари зарди теб я попитай дали иска да и се наложи да си търси квартира и още 1 работа като и спреш и издръжката... Страшно неблагодарна а с някой жени, като нея по-нсхални си искат твърда мъжка дума. Отиваш сядате и говоритекоене ти е окей в случая това че си сменя често партньорите не даваособено добър пример на децата ви кокто също са жени. Говори с нея защото тя е пример за тях ако не искаш и те даразбият семействата си след време както е направила тя или ги взимай при теб или кажи на бившата ти дс си мълчи докато не е на 100% сигурна, че връзката с мъжа с който излиза е сериозна и дългосрочна.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 6793addc7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   До 6: не бих го казал по-добре, браво! Свидетелства за мислене на зрял човек. Умът е в главата, а не в брадата!

М42
Не съм автора.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: dfa5836bc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Някои жени(хората като цяло) ме изумяват колко са долни и нагли, такива са за разстрел, на никого не са полезни.

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e7806b9cc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   11 на теб също мъжъ ти ли е виновен???

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: c29eb74be1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   11 се надявам само да е сама вовеки, а не да умори някой човечец преждевременно.
Даже се прекръстих 3 пъти, ако има там някой край нея, малко поне да му просветне на главата за момента поне.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b8d3dd42e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

25.   На жените им трябват хубави думи, жестове, мъжете като я вземат тая жена и почне един слугинаж и такива, на мъжа може да му е добре да му е сготвено, чисти и забравя, мисли че жената е Ок, мъже ние искаме да се държите с нас, все едно сме чужди... И ако го няма отношението, става по-лесно да клъвнем... Не вярвам никоя жена да не мисли преди действията си, може и много време да е мислила и премисляла..

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: a0f42e1363
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

26.   Жена съм, но не мога да се съглася с коментарите, че авторът бил виновен за това, че жена му изневерила.
Всеки човек може да носи отговорност САМО за собствените си действия. Това как се е държал с нея (нещо, което ние не знаем), не е оправдание за нейните действия. Ми да си е хванала багажчето и дим да я няма, ако не е била щастлива.
И на всичко отгоре, той бил виновен, че не и търпел грозните изневери... Абсурд!

Авторе, минимизирай контакта с бившата си. Ти не си кошче за душевни отпадъци. Още повече след начина по който се е отнесла с теб.
Дръж си контакт с децата, подкрепяй ги и емоционално, не говори нищо лошо за майка им. Децата са умни и интуитивни. Ще прозрат истината.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b8d3dd42e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   Добре де, един мъж като изневери простено да му е, жената ако е, веднага на боклука. Каквото и да си говорим имаме много изкушения, някои поддават, други не или просто не им връзват. За да има изневяра не е било мед и масло. Автора случвало ли му се е да се изкуши посред брака или не е имал предложения?

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b12671e707
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Номер 25 на такова нагло същество като теб едва ли някого ще направи жест

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: dcb8a00a31
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Проблемът ти е, че уж сте се разделили, но още не си приключил емоционално с нея... Което ѝ дава възможност да те манипулира.
Децата ви или ще станат нейно копие, и съответно неудачници в живота. Или в един момент ще се осъзнаят че ги манипулира и ще ѝ бият шута.
А за човека до себе си да си е помислила докато си е чесала шундрата...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: eed50aa042
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   аз не бих дал децата за отглеждане на такъв безмозъчен и безпринципен полуродител.

децата, емоционално обработени от тази безполезна жена, ще бъдат утрешните ти врагове.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: ea2e1718ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Вземай си дечицата при теб със съдебно решение и я изхвърляй от твоя апартамент, щом ти е изневерявала системно цяла година. Те на такива добряци като теб изневеряват. Представям си как може в апартамента, който е лично твой, да я оставиш и сигурно и секс да прави с други...

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 7de4185615
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

32.   Авторе, не те разбирам, как може да даваш по 300 лв. за дете, че и да живее в жилището ти безплатно? Че, тя взема по една минимална заеплата, че и отгоре защото е без удръжки, а и живее гратис. На всичко отгоре настройва децата ти, които един ден няма да признаят всичко, което си направил за тях. Проклетият феминизъм я насърчава за тези мръсотии. Кол или права лопата в главата заслужава тая и да пукне на място, а не безплатна издръжка и охолен живот за твоя сметка. Просто мъжете са крайно благородни и разрешават женския произвол, вместо да ги пребиват и наказват жените заслужено. Само че когато женската мерзост надхвърли границата на допустимото, някои мъже (не всички) се възползват от природното си право на по-силен и по-съвършен пол, като "награждават" жените заслужено!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: eb42dd5360
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Кажи на децата, че майка им ти е изневерила, че ги искаш, но тя не ги дава. След това й тегли една на бившата и се фокусирай върху връзката с новата жена. Ако продължаваш така, ще останеш сам. Децата ти сами ще изберат дали да вярват на майка си или ще предпочетат да се виждат с теб въпреки глупостите и интригите й. Очаквай още повече глупости и завист, ако види, че сте щастливи и уреждаш живота си, но не се поддавай. Успех :).

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b33f2d3c52
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

36.   Хубава тема, авторе....класика в бранша, както се казва:-)
Защо ти да си виновен ли? Ще ти кажа: защото се оставяш твоята Убавица да ти вменява, че си!
Паралел с моята история: моята Убавица, която много обичах, уважавах, не посягах, не пиех и не пушех, скъсвах се от работа и носех много добри пари вкъщи и не и липсваше нищо, след около 12 години брак реши да си поразвърти дупето в работата. Като я хванах, имахме сериозен разговор и обеща да прекрати връзката със шефа си!....докато 6 месеца по-късно не я хванах пак. Аз имам една любима арабска поговорка: "Нещо, което се е случило веднъж, може никога да не се повтори. Нещо, което се е случило два пъти, със сигурност ще се случи и трети път".
Та, казах си, гледай сега да видиш, мила моя, как това, дето ти го можеш, АЗ пък как го мога!!! Напуснах работа (имам солидни спестявания), оставих я да работи и да плаща сметките по жилището, колата и всичко останало и тръгнах по света. (Живеем в чужбина). Цяло лято на морето, пролет/есен в София, няколко седмици някъде из Европата, веднъж годишно един месец в Тайланд итн. И това вече седем години. Вкъщи при нея се прибирам за по две седмици всеки няколко месеца. Като съквартирант. И пак заминавам.
През тези последни седем години съм имал повече секс и повече жени, отколкото през целия ми изминал живот. А съм вече на 51. Кифли на по двайсет и нещо, омъжени, разведени, двойки, тройки, групови изпълнения, алкохол и всякакви субстанции, целонощни сексуални ескапади, абе, пълна програма. Да, огорчен съм от "предателството" и въпреки че съм срещал много свестни жени, не мога да се обвържа емоционално...но така ми е добре.
Единственото, което през всичките тези години НЕ СЕ промени, е мнението ми, че аз не съм виновен - тя си избра да си развърти дупето и да продължи да го върти. Нека тогава види как е да работиш като луд, да се самоиздържаш и мъжете да искат да се докопат до сливата ти без обаче да искат нещо повече, защото това би ги съсипало финансово (издръжка итн.)
Извод: ти си толкова виновен за неуспехите на бившата си, колкото се оставяш да ти бъде вменено, че си. Аз не се чувствам виновен.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 3fcf80adad
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   Аз бих обърнала другата страна. Прибирам си апартамента и да си търси квартира. След 2-3м. сама ще даде децата. Доста противни коментари изчетох тук срещу един добър баща и човек. Лош човек би я захвърлил.

Ж24

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: ac73a6492e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Мъжете си обичат жените дето не струват,дето само искат, а ние дето правим всичко за мъжете не ни оценяват някак си.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: b54fb3e12e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   Авторът е казал, че просто споделя и не вярвам да се върне да чете коментарите по темата си, но и след Н6 няма какво повече да се каже. За съжаление обаче, след Н6 са се обадили и такива като 11, 25, 27, което ме кара да си мисля, че трезво мислещите жени са на изчезване или просто се въздържат от изказване. В същност личният ми опит извън сайта показва същото, глупостта по хората ходи.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 7625be5f42
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   Към автора и към номер 36. Добре, кажете ми от къде ги намирате такива индивиди?!?! Как може аз да се старая толкова за мъжете и все да се отнасят с мен като с парцал. Я ще ми изневери, я ще ме обиди. Докато съм с един не поглеждам друг ама дори не си и пиша. Ще ме помислите за луда, но наистина е така. Просто нямам потребност. Държа с партньора да сме си любовници, приятели, близки... всичко. И видиш ли все идиоти. А къде се срещат хора като вас? Вие ли се заглеждате по парцали, ние ли.... На съвестните все им се падат безскрупулни...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4b1f2f0b34
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   Много голяма издръжка. Много жени биха се радвали на това и няма да се заяждат, за да не спреш да даваш. А твоята пък какво прави. Кажи и, че ако продължава така ще намалиш парите.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4c3b593558
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   Номер 36, харесва ми историята ти и очевидно за себе си си намерил някакъв вариант, който те прави, ако не щастлив, то поне доволен. Но! Ако на твоята "убавица" й беше предложил този начин на живот, може би..... нямаше да се стигне до шефа... Какво ви пречеше заедно да пътувате, да се забавлявате, да участвате в тройки, да пиете вино и изобщо да се радвате на живота?

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 946b8bb76f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   Приятелю, не плащаш, защото тя не може да си намери мъж. Плащаш, защото си е намерила един и този един си бил ти. Колкото и да звучи гадно, съчувствам ти, но си се минал.

Тази е такъв боклук, че няма накъде повече. Надявала се е да прилъже някого, а децата са ѝ били, за да те муфти за издръжката им, докато прилъгва шаран. За щастие мъжете у нас имат добра преценка или поне средна /ергенът, който се изнизал по някое време/. Още веднъж: съчувствам ти, но реално много малко, ако не нищо, може да се направи.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 021761fc9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

45.   Брат, ако си само ти в това положение, ще си изключение. За съжаление не си само ти. И аз съм горе-долу като теб. С две дъщери и разведен от 2 години. И аз и бившата сме на по 37 г.
Любовникът на моята я заряза още докато се развеждахме. Тя остана като в небрано лозе. И тя като твоята опита с този-онзи, ама всеки иска само да чука и да бяга. Никой не желае проблеми. Аз междувременно си хванах приятелка, разведена жена, с пет години по-голяма от мен, с дъщеря на 19 г. Леле, бившата като разбра, като ми се разкрещя "ти нямаш ли си жена, та по чужди си тръгнал", "да си беше поискал нямаше да ти откажа", нахвърли ми се и лицето ми раздра. И това пред децата. Направо ти казвам луда жена. Най-много страдат децата и не знам и аз като тебе какво да правя. Просто понякога се плаша да живея.
Бъди здрав и успех

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: ad0e055f48
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   За №11 - ето една невероятно тъпа и безсрамна нагла патка.

 
  ...
преди: 7 месеца, 4 дни
hash: 24e937cb1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   Две години след развода и моята бивша е готова всичко да направи за мен, защото съм го заслужавал (това са нейни думи). Видя, че извън дома, животът е "курав и сурав", видя, че да те подмятат по хотелските стаи като безплатна проститутка не си е работа. Вика ми, преонмислих си поведението. Да бе, аз да не съм пощенски гълъб, че да повярвам.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 4 дни
hash: 65383db50c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   Авторе, да те питам каква жена според теб ще ти върже с две деца? Някаква също с деца, втора категория. Извинявай, ама както някои мъже си хващат жени с деца, така и твоята ще си хване и тя. Мен ако ме питаш хич ми не пука дали ще имам мъж до себе си, ако се разделя с мъжа ми. Ще си живуркам без да слугувам на никого, има си мъже за другата работа, може даже и с жена да пробвам. Едно научих последните години от живота, че човек трябва преди всичко да се научи да живее сам, защото ценни хора вече няма. А който иска да бъде слугиня и бавачка, има избор голям.

 
  ...
преди: 7 месеца, 3 дни
hash: 830359fa77
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

49.   Ще мине време и ще спре да те интересува какво мисли бившата, както и нея ще спреш да я интересуваш ти - това ти го казвам от опит.

А за сега - гледай си новата жена и децата. Те са бъдещето.
За другото - номер 6 ти го е казала. По-добре от това е трудно са се каже.

Аз мисля, че си постъпил правилно, че си се развел, аз също постъпих така. Алтернатива е като 36, но това е до човек. Аз пробвах и не ми хареса - абсурдно е, но се чувствах виновен, че и изневерявам и въобще не ми харесваха скандалите съпровождащи процеса.

 
  ...
преди: 7 месеца, 3 дни
hash: 244e06f141
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

50.   Жена съм, но тук и аз се възмутих от жената в историята... Към женските мнения, че авторът бил виновен за изневярата, защото нещо не ѝ стигало - вие прочетохте ли, че любовникът е семеен приятел и дори не става въпрос за еднократна история, а отношения повече от година? Не е ли гнусно това само по себе си?

Второ. Апартамент и издръжка. Мъжът не прави никакви проблеми, цивилизовано се оттегля и не я оставя без покрив и пари. А колко истории има и за насилие, и за чудеса от стиснатост да не вземе бившата наследствената панелка и нито лев издръжка? Тук жената е уважена поне като майка на децата му.

Трето. Тя недоволства, че децата ѝ пречели на интимния живот. Е, извинявам се, но къде е предполагала, че ще отидат децата след развода? От баба - на баба, към бащата и новата жена и тя само да взима 600-те лева (които ѝ били малко)? И да го играе младо момиче пак? Е, няма как да стане! Първо ще е майка и после - нуждите ѝ на жена. Това е положението, различни приоритети. И на нейно място не бил заживявала/представяла децата на всеки срещнат. Ясно, че с ерген, без деца, трудно би се получило. Те са хора на различен етап в живота си. Аз бих търсила също разведен мъж с деца.

Като цяло доста нагла жена. Жалко, че децата растат в такъв ад. На такава и по 6000 лв. на дете да дават, и детегледачки да има (за да има време за мъже), и апартамент да ѝ подариш за вечно ползване, и изневерите да ѝ търпиш, пак ще излезеш виновен. А има толкова толкова изстрадали жени, които са били изтормозени от бившия и родата му и са се справили сами в живота, отгледали са прекрасни деца и само биха могли да мечтаят нещо някой да им е дал в живота.

 
  ... горе^

...
преди: 7 месеца, 3 дни
hash: 9cec9a3c92
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

51.   До 50

Жена, а пък и мъж, след 12 годишно съжителство и две деца, или още по-лошо след 12 годишен брак, които внеззапно започнат да инвестират емоции в друг или друга, преди да се разделили, или поне опитали да изяснят и променят някаква тежаща им ситуация в съжителството или брака, са хора които никога не са имали собствено достойнство. Те просто се ползват от това на партньора. Любовта ни играе тази лоша шега да не видим или усетим подобни липси в началото на една връзка. Последствията обикновенно са такива. Единият винаги остава разочарован от грешният си избор навремето, а другият разбира по трудният начин, че без достойнство след определена възраст е трудно, да не кажем невъзможно да намериш човек, който да сподели неговото с теб за да продължиш живота си, така както искаш. Това и обяснява, защо "героинята" в тази история се опитва да унижава човека дал и всичкото си достойнство, на което е бил способен, че дори и повече, постфактум предоставяйки и попечителството над децата заедно с дом, където да растат. И да, наистина са малцинство мъжете, които имат достойнство и в излишък дори.

 
  ...
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: 9ba740d154
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

52.   Всички оплетени в личните си съдби, не могат да видят по далеч от носа си. Аз бях в същата ситуация, 11 години брак, изведнъж се започна с обвиненията, закъсненията, стигна се до брутална наглост от нейна страна, заявявайки ми някакви неща, обвинявайки ме, развода не закъсня разбира се.
Тогава изпитвах гняв, ярост, сега виждам нещата по друг начин.

Знаете, дали става дума за семейство, дали става дума за бизнес партньорство, за приятел, нещата винаги са едни и същи. Има хора които само можеш да ги гледаш с респект и уважение, каквото и да са започнали действат с морал и коректност, ако вземат решение говорят точно, ясно и поемат отговорността за действията си, не я прехвърлят на друг.
Тия другите, все друг да им е виновен, все друг да носи, все друг да се чувства виновен, липса на морал. Такива хора когато и да ги пуснеш някъде, карат някакво време там някак си и после забъркват вечните каши, вечните простотии, все объркани, все търсят себе си, все ровят и търсят затвърждение в разни псевдо-психо клипчета, глупави, но уверени и безцеремонни, говорят много, малко мислят.

Така и моята, минаха години, още си нося думите и и всичките и обвинения. След нея не се метнах на друга, наблегнах и намирах утеха в работата и това ми се отплати. Вече сменям нови коли когато ми скимне, ходя където поискам, поемам цялата отговорност за живота си, намерих човек, с който за момента съм добре, не се заричам, не бия барабана, гледам да го карам спокойно. Нашата за това време какво направи? Искаше стойностен мъж, не като мен, уж го намери, после намери втори, трети, пети, всичкото това го разбирам по най-нелепия начин, чрез детето, не се бъркам макар да знам че не е това начина да запознава всеки с детето ми, но пък не искам и да съм пак този виновния, който ще и каже нещо и следващите 5 години пак ще ме разнася пред всички какъв съм бил, защото тя не търпи никаква критика, голямата работа е тя, на гол гъз обаче. Не я бях виждал години умишлено, коренспонденцията се свеждаше до някое друго телефонно обаждане за детето, другото го предавахме през него.
За рождения си ден малкия кръгла годишнина, този път поиска голямо парти, искал да събере цялата рода и всичките си приятели, мама, тати, всички да са там, баби, дядовци. Няма проблем, осигурих всичко точно както иска.
Нарочно помолих приятелката ми да не идва, казах и че ще бъде голяма рода, ще я гледат на криво частта от към линия на бившата, , не желаех да я поставям в неприятна ситуация, недай си Боже някой да и подметне нещо, тя беше абсолютно на същото мнение, за това отидох сам.
Нашата дошла с настоящия, един от многото, нищо изненадващо, намерила си някой да и покрива сметката, отстрани смешно, но не е моя работа, седя настрана не се мешам, не се занимавам. По едно време няколко часа по-късно, пийнала малко, идва да ми дава наклон за партито. Бил съм платил всичко аз, на голямата работа ли съм се правел, държал съм се високомерно, не съм бил казал едно здрасти, какво като съм бил с нова кола, имало детайли не ги харесвала, трябвало тя да се включи, щяло да стане по-добре. Просто така, дойде и започна да бълва змии и гущери. Казах и колко струва партито, казах и ако желае да покрие половината, няма никакъв проблем, разбира се не го направи и не го очаквах, цифрата не е никак малка. Казах и че нямам никакво желание за комуникация с нея и че разговора приключва в този момент. След малко се задава настоящия и, тя се оплакала от мен, този наглец не само че се домъкнал на рождения ден на сина ми, а идва да ми държи сметка защо и как съм отговорил на бившата. Някакъв крайно глупав простак, дебел, потен, но правещ всичко, което тя му нареди. Тук вече нямах скрупули, само го дръпнах настрани да не гледат хората и му казах прави в очите много да внимава, защото е на път да направи най-голямата грешка в живота си.
Няколко дни след това, малкия идва и гледа надолу, викам какво има бе тати, казва че майка му била бясна, държал съм се непристойно, разказала някаква своя версия за нещата на всички, пита ме дали е вярно, а аз не знам как да му отговоря за да не се двоуми, да не си създава комплекси заради глупавата си майка.
Просто има хора, на които никой не може да помогне, не им трябват врагове, сами се забиват, сами си търсят драмите, за съжаление в моя случай дори невербално нейните глупости се отразяват на моето дете и за това съм виновен само аз, че някога когато имах съмнения си казах “какво пък толкова”, ще се оправи с времето, може да бъркам. Тя не е виновна, толкова си може, не може да се надхвърли, цял живот си търси драмите и си ги намира, търси все лошото в хората, търси скандалите и само се моля и правя всичко възможно детето да не прихване нейния манталитет. Разправяла му че образованието не било важно, защото тя няма, това нямало значение. Настръхнах записвам го на курсове, водя го на езици, гледам какво го влече да го насочвам да му е интересно, да има желание за живот, да има желание да се учи, от друга страна тя само го учи да чилва, да не се напряга, да не поема отговорност точно като нея, да виси във Фейсбук по цял ден, да гледа безмислени сторита, това бил живота.
Не знам как ще завърши всичко това, но никога няма да мога да си простя, че навремето избрах точно тази жена да роди сина ми.

 
  ...
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: 17caf58b60
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

53.   Авторке, зарязал си децата си, и то в пубертета! Не ставаш за баща! Бащинството е грижа и отговорност!

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 17 часа
hash: b301ebf0dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

55.   И как точно е заряза децата си автора?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker