Зарязана за втори път (евентуално) - нямам представа как да постъпя... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Зарязана за втори път (евентуално) - нямам представа как да постъпя...
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 3705 пъти
Пише ви едно 20 годишно момиче. Аз съм меко казано много отчаяна и изгубена. Преди около половин година се разделих (по точно заряза ме) с едно момче, което много обичах тогава. След около 3-4 месеца се запознах с друг, който малко или много ми помогна да преживея предишната връзка. След 5 месеца от предишната ми раздяла се видях с него. Той е от друг град и до момента сме се виждали само 2 пъти, но наистина го харесвам.

От няколко дни той ме игнорира - не мисля, че си вюобразявам. Не пише изобщо, а влиза в скайп и т.н. Не мога да разбера с какво съм заслужила всичко това, което получавам от живота, но мисля че сериозно обмислям самоубийство. Не ми пука дали е егоистично или себично и останалите недостатъци. Аз просто НЕ МОГА повече. Не е поредната тъпа тийн история за самоубийство, аз просто съм изгубена от много време.

Излизам навън с някоя приятелка и си мисля само за това как съм сама и зарязана за втори път (евентуално). Стоя вкъщи и нямам идея какво да правя, а дори да си намеря занимание умът ми е пак в тези две момчета. Постоянно сънувам и двамата или как ме зарязват, или как ми изневеряват, как се оказва лъжа всичко. Не мога повече..

Студентка съм, ще бъда 2-ра година, но просто мястото ми не е тук - така го усещам. Събуждам се и си казвам - ето, те двамата (и всички останали хора) си живеят живота, а аз пропилях моя - и не, няма как да го поправя и да го променя вече, късно е. Знам, какво ще кажете - ще срещнеш някога правилния, ще бъдещ щастлива, недей да се отчайваш..

Не, от първата ми раздяла аз не съм човек и не живея, а просто съществувам все още. Всичко, за което мисля е болката която изпитвам, смъртта - как "там" явно няма нищо щом такива неща ми се случват, или пък може би плащам за грешките си но до кога? Колко още болка мога да понеса - не е много.

В момента ми се въртят идея за скачане от сграда или хапчета - отчаяно ще кажете, но такава съм аз - ОТЧАЯНА.. Всъщност не знам какво очаквам да напишете. Съветите не ми помагат. Моят ум е закован в тези теми, които споменах. Не зная каква помощ можете да ми дадете, щом аз самата не мога да си помогна. Толкова съм изгубена, все едно се лутам в гора през нощта. Навсякъде препятствия, а аз не виждам светлинка.. Толкова съм изгубена, нямам идея какво да правя.. нямам идея..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: a0648b0a13
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По-тъпа и по-лабилна психика от твоята май не бях виждала до сега... По написаното се съмнявам да си на 20.. по-скоро си на 13-14.. Искала да се самоубива, защото я били зарязали О. о... О Боже, света се свърши.. По тази логика всеки ден щаха да скачат от сградите хиляди хора... Я си сядай на задника, не се занимавай с глупости и глезотий.. Продължавай си напред и това е.. живота е труден, ама не трябва пред всяка трудност да мислиш от кой етаж да скочиш или колко хапчета да изпиеш.. Тъпо и смешно е..
Тео

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: e1b44996b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Момиче, осъзнай се! Прав е номер 1, че си с доста лабилна психика. Искала да се самоубива... и какво ще постигнеш? Болка и страдание за близките ти до живот, най-вече за родителите ти. Така си дрънкате, без да мислите. Вземи се стегни, разочаровали я двама пишлигари и край, света спря да се върти... Все още на 20 години, имаш още доста време, за да срещнеш момче, с което чувствата ви да са взаимни. Айде, със здраве. И от мен да знаеш - живота в студентските години започва след 2-ри курс, казвам ти го от опит ;) Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 9fa4bee5f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз ще ти кажа, че е по-добре да осъзнаеш едно единствено нещо и ще ти просветне мигновено: не бива да разчитаме на някой друг да ни прави щастливи! Щастието трябва да си го създадем сами, а не да търсим някой си да ни прави щастливи. Стегни се. Това, че някой те бил зарязал или ще го направи е толкова маловажно, когато разбереш, че живота си е твой и го живееш ти, а не някой друг. Ще дойде следващия и следващия, и следващия, ще те зарязват още, а и ще дойде момент, когато ти ще зарежеш някого, и така. Животът е кръговрат. Но най-важното е, че да си без партньор до себе си може да бъде и положително нещо, поне няма да си с неправилния за теб, който само би те направил нещастна!

Намери си любими занимания, хобита, организирай си живота, така че ти самата да правиш нещата, които те карат да се чувстваш добре и така да се погрижиш сама за собственото си щастие. Не бива да увисваш като камък на врата на мъж, разчитайки той да се грижи за всичко. Мъжете бягат от такива взаимоотношения. А и никой не може да е идеален, няма как да се получи просто, мистър перфектен да е винаги на една вълна с теб и да те усмихва постоянно. Погрижи се сама за своета усмивка!

Едва когато започнеш сама да си център на своя свят, тогава ще се появят и мъже, които да гравитират около него. Това е простичката истина за живота. Казвам ти го като 33 годишна жена, понастоящем разведена с дете, която дори не е имала никакво гадже или каквато и да е връзка в периода 18-24 години (което са си цели 6 години) и знае какво е усещането за самота, когато всички около нея се радват на "прекрасни" връзки. Обаче в даден момент осъзнаваш, че няма такова понятие и всяка връзка е изстрадана по някакъв начин.

Така че, спокойно, нито си първата зарязана, нито ще си последната. Просто се концентрирай върху нещо, което ти е прияно да правиш, като например планинарство, градинарство, фотография, обикаляне на културни забележителности или пък дискотеки, каквото и да е, но да си е лично твое удоволствие, което не е свързано с мъже и нуждата те да ти помагат да се чувстваш добре. Не се превръщай в духовна наркоманка, която е зависима от мъжете, а се постарай да станеш независима от тяхното благоволение или липсата на такова. Едва тогава ще видиш, че животът може да бъде и хубав. Поздрави и всичко добро.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 74ee492a89
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Hе един ами двама и за кои по точно от двамата страдаш ако се пояи и трети и след врее те остави гаранция и него ше оплакваш
Хектор

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1c723a8009
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Наистина е лудост това, което си написала. Животът е пред теб, радвай му се! Двама пишлигари, както е казал някой по-горе, голяма работа! Щом не те искат, проблемът е техен, не те заслужават! И защо смяташ, че не можеш да си щастлива и сама, без сериозен приятел? Погледни го от тази страна - сега си свободна, можеш да правиш каквото поискаш без да се съобразяваш с никого. Светът е пълен с мъже, там някъде те очаква и твоя! :)

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 3c7f141013
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   OMG, още една, която търси съжаление. Сори, не си болна или нещо такова, не ми е жал за теб.
Ако решиш да се самоубиеш, поне гледай да не нараняваш невинни.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 8ff61352f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Аз съм на 37 години и до 35 бях девствена! Нямам мъж и деца! Често съм много самотна и нямам подркрепа от никого тук в чужбина!!! И ПАК не ми идва да се самоубивам. Пиша ти това, за да видиш, че ВИНАГИ може да е по-зле!!! Но, и очевидно ВИНАГИ може да е и ПО-ДОБРЕ!!! Та ти си на 20, следователно имаш много повече шансове в живота от мен!!! Я се стегни и престани да мислиш за ДРУГИТЕ, а малко помисли за СЕБЕ си и потърси смисъл на живота си- щом си станал студенкта, значи досега си го намирала...

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 99ea85b0e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Не си намерила правилният човек.
Второ ако един не те иска - друг ще те иска .
Трето живота е нещо много ценно и се случва само веднъж - за разлика от многото мъже, които ще срещнеш в живота си .

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 6273ae7f92
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Миличка точно когато най-малко очакваш и търсиш ще се появи онзи който ще обича всичко в теб... който си търсила и искала... не прави глупости няма смисъл всеки един се е чувствал тъка, но това не е решение... излизай малко разсейвай се... млада си има време за всичко и то само ще дойде... казвам ти го от собствен опит.... успех!!!!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: a3f6cbc373
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   2-рият няколко дена не влиза в скайп.... Миналото лято бих в подобна на твоята ситуация, само че предишния го зарязах по-скоро аз след 4- годишна връзка. Знаеш ли какво си помислих когато новата ми задявка вече го нямаше няколко дена в скайп- че е в отпуска и е заминал някъде. Така и беше. И за момент не съм се замисляла за това, че ме игнорира, но дори и да беше така, аз бях наясно, че е съвсем нормално да се случи. Не трябва да имаш толкова големи очаквания от някого, който познаваш от скоро.
Съгласна съм с горните коментари.

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: d32589abd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От авторката: До номер 1 - Да, умнико, на 20 г. съм не на 14!!!!!!! Може и да съм смешна в твоите очи, но по лошото е как се виждам в моите.

Благодаря на коментари № 9 ; 3 също.

До номер 8 - вероятно ще подобря и твоя рекодр в това отношение. Не съм очаквала вашето съжаление или пък всеки един от вас да ме разбере, просто СПОДЕЛИХ чувствата си.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 7c7d892bbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Eвала на номер8, прочети го и го осъзнай. Живота е пред теб, още колко тъпанари ще идват и ще си отиват от живота ти и ще лееш горчиви сълзи докато престане да ти пука повече

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 915528df77
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Зарязват те защото си лабилна и ги натоварваш с фатализма си. Хората очакват от двайсетгодишното си гадже позитивизъм и енергичност, искат да им е готино с теб, да правят луди неща, а не да са любители психиятри и но-стоп да те успокояват. Ако си решила да се трепеш, все ще си намериш причина - сега или по-късно, но ако искаш някой да те обича и да бъде с теб, то вземи да живнеш малко, опитай да си интересна, приятна компания и да отдаваш енергия на хората около теб.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 793947a52e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Хехее, авторката, щом имаш сили да се зъбиш, значи ще оцелееш :р :р
Ако единственото важно е как се виждаш в своите очи, защо споделяш с непознати? Не е ли хубаво да 'чуеш' как изглеждаш в техните? И шамарът понякога може да изиграе роля на стимул!
Ти си още много млада. Нормално е да си объркана и тепърва да се напасваш към някои по-специфични взаимоотношения. Нормално е да се влюбваш, да разлюбваш и теб да те разлюбват. Нормално е тепърва да уточниш за себе си какъв човек търсиш до себе си.
Не е нормално да захвърлиш живота си, все едно утре някой ще ти даде нов. Няма втора серия, да знаеш...

Грешка номер 1: не лекувай сърдечна рана с нова любов. Рядко действа. Често се насаждаш на по-пачи яйца :)).

Грешка номер 2: не бъди честолюбива. "Ах, защо ме зарязаха за втори път?". Имай достойнство. Зарязал те е ? Майната му. Ще срещнеш по-добър.

Грешка номер 3: не се глези. Пропиляла си била живота. На 20 години. Студентка! Хората се борят с рак, с левкемията на децата си, търсят надежда в безнадеждието! Господ ти е писал 6 (дал ти е ум, здраве) , ти триеш и сама си пишеш двойката!

Накрая съдбата така ще те шамароса, та тези години сега ще ти се сторят най-щастливите!
Гледай напред с радост, не със сълзи. Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 8501895910
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Моме, когато една врата се затвори, друга се отваря. Но докато гледаш към затворената, няма как да видиш отворената

Ale

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c9b2c9ca78
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Дай пълен игнор.
Лола
П. П. Съгласна съм с номер1

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 89497fd9e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Да, самоубиството е начин да се спасим от големи мъки и неприятности, които са присъщи на живота. Но все си мисля, че причината трябва да е някаква по-възвишена... Знам ли... Но при теб нещата май са просто една ярост и озлобление, породени от безсилие. Опитай да кажеш Майната му на всичко и си жевей живота, без да си емоционално зависима от каквото и да било. По-лесно се живее така. Не ставаш роб на собствените си емоции, свободен си от теб самия. Когато свободата се роди в теб, тогава ще си щастлива - без натрапчиви мисли, без обременено съзнание...

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1cb18ae13d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Скъпа, и аз имах такъв период в живота ми :) на 27 години съм и ми се случи нещо подобно.. Всичко отминава и се забравя.. сигурна съм, че има хора, които те обичат много.. един ден, като се събудиш не започвай да мислиш за това как те зарязват и как си пропиляла живота си, а просто се опитвай да се кефиш на max на твоя живот ;)

Знам, че просто си споделила.. и искаш да се почувстваш по-добре, но това ще стане, когато започнеш нова страница с нов човек.. нови моменти и преживявания и ще бъдеш доволна!! Изисква се време за това.. от моя гледна точка ти го казвам и аз съм била в твоето положение.. но заебах тъпото настроение и тъпите мисли за самоубийства и какво ли не и продължих напред!! Ако някога сега ти казва, че неможеш да си направиш живота готин.. обърни се и кажи-само гледайте! ;) успех!! и много усмивки

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: d32589abd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   От авторката: Благодаря за съветите и подкрепата от някои от вас. Смятам да послушам добрите съвети. Благодаря.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 5373fba0e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Не решаваш проблемите си като слагаш край на живота си. Замисли се, за близките си. В живота има много по-тежки моменти, които неизбежно се случват на всеки човек. Живота не свършва, когато загубим някого, той продължава за останалите, и ние трябва да намерим сили да го изживеем до когато ни е писано. Какво от това, че две момчета няма да бъдат част от живота ти, нима това че си жива и здрава не по-важно. Не знаеш колко хора искат само това да бъдат здрави и да имат шанса да живеят. Изправи се пред трудностите, винаги има и хубави неща, дори прекрасни. И никой не е казал, че ще ти се случат веднага, но определено ще се случват. И през това време, докато ги чакаш, недей да мислиш как да избягаш от всичко, а се опитай да се съвземеш и да подредиш живота си!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker