Моята и нейната заплата, ? ==?? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Моята и нейната заплата, ? ==??
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 4121 пъти
Здравейте хора младеж на 2х години съм
Интересно ми е сега съм сам, работя и всичко си е за мен, обаче ако е рекъл господ живот и здраве да си имам жена, и примерно аз работя за 2000 а тя за 500 ПРИМЕРНО какво става.
Как ще си държим парите заедно ли?
Тя може да иска дрешки токчета всяка седмица фризьор и сумата може и да прескочи 500+++
Аз си мисля че трябва да си делим нещата квартирата
Споделете вашия личен живот, заплата събирания сметки любопотно ми е да се ограмотя от по опитните хора

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 57

преди: 3 години, 6 месеца
hash: db40ebbff7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Скъсваш я от ч*кане и ѝ оставяш 500 лв.!

Така тя ще има 500 плюс 500 = 1000 лв., ти ще имаш 1500 лв.! Т.е. хем ще ѝ даваш, хем ще имаш повече от нея и няма да ти натяква, че не си мъж на място!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 61717081d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1. Глупаво е да си делиш разходите с жена си/мъжа си. Нали затова сте съпрузи, че да си имате доверие и да сте семейство.

2. Няма значение кой колко изкарва. Животът е непредвидим. Както днес изкарваш 2000 лв, може утре да се инвалидизираш и да започнеш да изкарваш 0 (примерно). Както тя днес работи за 500 лв, може утре да се издигне или да ѝ провърви в бизнес и да започне да изкарва 50 000 лв. В брака няма мое и твое, а трябва да има доверие, взаимна подкрепа и единство.

3. Просто като си избираш жена, която не е кифла и не си дава последните пари за гримове и прически. Това е. Едно време са се женили, без да се познават едва ли не, сега имаме свободата да ходим с жената, да я опознаем, да живеем заедно дори. Така че не е необходимо да си гений, че да ги забележиш тези неща на време. Естествено 100% гаранция няма, но все пак до голяма степен можеш да се предпазиш.

Питаш ни за нас. Ние имаме общ бюджет и изобщо няма значение кой колко изкарва. Жена ми едно време работеше работеше за за 250 лв, не се шегувам. После излезе в майчинство, после учи и няколко години не изкарваше нищо. Аз никога не съм го правил на проблем, защото сме семейство и не ми е минавало и през ум дори. Ако щеш и апартамента е купен повече с мои пари, но и това няма значение.

Последните няколко месеца пък моята работа закучи, а при нея е обратното, изкарва двойно напоследък. Ако аз и бях натяквал, че я издържам, сега с какви очи щях да искам пари от нея. Не че искам, тя моята заплата пак стига за почти всичко, но по принцип. Но и аз и имам доверие и знам, че тя никога няма да си даде последните пари за глупости. По-големите покупки винаги ги обсъждаме, без значение дали е за мен, за нея, за детето или за дома. Естествено няма за дребни работи никога няма да и правя сметка. НО за по-големите взимаме общо решение, така че да е най-добре за всички.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 5be6e4cee3
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Ми имаше такава тема в сайта преди години и един мъж споделяше, че и той и жена му вадят доста добри пари - той плащал наема, сметките, храната и какво ли още не, а тя с нейната голяма заплата си купувала токчета, рокли, гримове и след втората седмица заплатата и се изпарявала. Нямали никакво място вече нито за дрехите, нито за обувките, та купили нов гардероб, който тя също запълнила... Повечето коментари под темата бяха на злобни жени, които казваха, че парите си били нейни и тя щяла да си прави каквото си иска с тях. Тогава аз питам къде отива семейството? Ми по тая логика и той може да каже "парите са си мой" и да си ги харчи за каквото му скимне...

Не знам какви ще се изпише по темата, но ми е ясно, че и тук ще има такива хора хахаахах...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 12c7cd04ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хахах забавно наивен си :))) Не си ли чувал подоворката, че когато живееш с жена, нейните пари са си нейни, а твоите стават общи. А ако имате и дете, забрави да разполагаш с каквито и да е лични средства.
Това ти го казва човек, който е женен от 13 години, получава 4000лв заплата, а жена му към 2500. Аз лично не знам за какво тя си харчи парите. Аз плащам всякакви ипотеки, пазарувания в магазини, ресторанти и сметки. Тя понякога купува дрехи за детето и себе си...и толкова. Къде харчи останалите пари - не питам, защото става доста напрегнато семейното положение. Явно ги къта някъде за "черни дни". Подобно е положението и с други мои познати и приятеи.
Мъжете сме ценни и добри, само и единствено, когато сме провайдъри, които само дават и не питат много много, защото изведнъж биват обявени за "скръндзи" и които цепят стотинката, оставяйки семейството да умре от глад. Темата за парите обикновенно е табу за много жени. Постоянно прокламирането равноправие, обикновенно се отнася само за привилегите им ,но не и за задълженията. Жените масово все още са напълнно сериозно убедени, че мъжът им дължи доживотна издръжка и подкрепа, особено ако са МУ родиди дете.
Дано попаднеш на някоя "модерна" жена, която се различава от моя случай и много държи да си делите всичко :) Просто имай предвид, че шанса за това е мнимален.
М46

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 1a7f4fa2ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

5.   Дребни сметки правиш. Ако сте заедно трябва да сте на обща каса. С всички последици от това. В крайна сметка ти си мъжът, ти трябва да поемеш разходите. Ако разчиташ на равенството, падаш до нивото на феминистките. Ако тя не може да се контролира, ти трябва да държиш парите и да и отпускаш пари за харчене и фризьори. Жените имат разходи, за които дори не предполага и трябва и тях да поемеш. Например "масло за коса" и "крем за крака", ако не и осигуряваш женските работи, тя започва да се чувства "депресирана" и "не достатъчно обичана.".за да си глава на семейството, трябва да и отпускаш пари. Иначе ще ти се качи на главата и ще има право да те кара да и чисти и да и миеш чиниите в името на феминизма.

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 65132d92d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Докато сте гаджета общо взето всеки си плаща за себе си, с изключение на подаръчета и заведения. Като последното е въпрос на общуване. Като живеете заедно, независимо дали сте сключили брак, нещата са далече по-сложни. Да речем ти вадиш 2 000, тя 500. Обаче тя става сутрин преди теб, за да се събудиш с чаша горещо кафе. Върши домакинската работа. Осигурява ти комфорт и самочувствие, за да можеш да продължаваш да ги вадиш тия 2 000. Така че, ти не вадиш 2 000, а тя 500, а двамата заедно вадите 2 500. Как гш харчите е съвсем отделен въпрос.
Да не говорим, че както казаха по-горе, не знаеш след 5 години кой колко ще вади...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: eab9f27225
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторе като си започнал с хипотези, добре е да обмислиш следната хипотеза:
Ако имаш жена с 500лв доход ти имаш 2000лв доход, един ден те блъска камион и останеш инвалид с 160 лева пенсия. Тя те обича и остане с теб въпреки всичко.
Как ще си държите парите, заедно ли?
Тя ще се налага ли да ти дава от нейния доход? Ти може да искаш да си вземаш достатъчно памперси за възрастни и сумата може и да прескочи 160
Ще си делите ли квартирата?

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: eebb894f01
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

8.   При нас схемата е проста. Понеже аз имам по голяма заплата поемам 60% от разходите, а жена ми останалите 40%. Всяка седмица, обикновенно в Неделя всеки представя касовите си бележки за похарчените пари през седмицата. След това се изчислва общата похарчена сума. Вижда се кой колко е пахарчил и единия компенсира другия при спазване на съотношението 60 спрямо 40%. Схемата е проста и действа добре. Процентите през годините са променяни спрямо съотношението между моите доходи и тези на жена ми. Никой не задава въпроси какво се случва с оставащите на човека пари.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 8c21c766f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Когато имаш сериозни отношения с някого би следвало да си делите всичко, вкл. и парите.
С моя мъж няма мои и твои пари. Парите са общи. Да, сега той печели повече от мен, но в един момент беше обратното и никога не сме правили драми от това. Това са парите на нашето семейство и няма значение кой е изкарал повече и кой по-малко.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 5d2be64cae
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   ПОредна много тъпа тема. След като ти е проблем да харчиш за жена си, просто си намери такава, която печели колкото теб или повече - има такива жени. Всъщност има всякакви жени за всеки вкус, както има и всякакви мъже. Айде чао

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: db40ebbff7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   4 - Добре е да преосмислиш поведението си спрямо жена си!

Ако твоята изкарваше 1000 лв., и има такова поведение е по-разбираемо!
Но да има заплата от 2500 лв. и ти да не знаеш, за какво отиват парите ѝ, е меко казано СТРАННО!

1

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 692e13a577
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз се разведох, защото бившият ми мъж харчеше своите доходи за хоби и себе си. Печелехме много над средното. Изгоних го, не ми трябва камък на шията. Осъдих го за издръжка и други разходи за децата и не му простих и стотинка.
Всичко зависи от човека. Би трябвало парите да са общи и да се изразходват по взаимно решение. Твоите 2000 не са нищо особено, ако живееш отделно от мама и тати. Кой работи днес за 500?
Странно ми е режийни, храна транспорт за двама около 1200. Ако делите на половина как ще стане? Или ти ще се шириш, тя да мизерува?
Баста миличък, няма да стане, днешните момичета не са прости.
#5 Ти как мислиш, кой ще ти мие чиниите и т.н. домакински дейности? Безплатният слугинаж отдавна свърши.
Изобщо сте ми много странни . Младеж на над 20 години? Пълнолетен си и изразът всичко си е за мене говори, че искаш сигурен секс, слугинаж и моето си е мое, твоето си е твое. Не си готов за съвместно съжителство, не бързай. Когато намериш своята приятелка нещата ще ги видиш от друга гледна точка.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 60974624a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   4, хахахах, М46 прецакал си се!

Аз живея в чужбина (но дори да не живеех, пак щеше да е така!). Със съпруга ми сме научни работници. Изкарваме прилични заплати, не се оплакваме. Нямаме ипотека, понеже си купухме апартамента кеш. Нямаме и автомобил, защото тук се карат колела. А и с короната предимно вкъщи стоим... Ако ни потрябва автомобил (за посещаване на роднини в чужбина предимно)- вземаме под наем.

Имаме обща сметка, в която всеки внася по 30% от заплатата си! Тези пари стигат за:
храна (настоявам да ядем биологична такава ако има избор в магазина)!
всички сметки!
абсолютно всичко за бебето (16 месеца)!
почивки,
лекарства
и каквото друго се сетите...
Ако ни трбява нещо по-голямо пак внасяме пропорционално на заплатата, която в нашия случай е около 45% (моя) на 55% (негова).
"Проблемът" в моментани е, че останалите 70%, които са си за нас нямаме за какво да ги харчим напоследък... Аз например все измислям някаква играчка или нещо специално за бебето...

Извод- ако си добре образован и се събереш със съшруга "от една черга" (най-вече интелектуално, защото в нашия случай всичко сме изкарали САМО със собствен труд) ще получавате еднакво. Или горе-долу еднакво- аз съм с 5 години по-млада, след 5 ще получавам колкото съпругът ми- сега, но той винаги ще има преднина в кариерата с 5 години! И финансите няма да са никакъв проблем...

Ж46

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 2728817551
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Може да и купиш нещо, ами тя като ти даде половината за квартира и сметки, остава без пари. Мъжете сте едни пресметливци. Моят мъж взима малко повече от мен, всеки си харчи заплатата, и двамата пазаруване.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 2728817551
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Само аз ли съм прецакана да правя всичко вкъщи, нито искам на мъжа ми пари. Харча си мойте, след като и двамата работим. Но пък не съм случила на мъж дето иска да ми дава, не че аз му искам, по- скоро той понякога ми иска като остане да няма.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 2728817551
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   1 Абе то тва не е лошо, ама все едно звучи, че на проститутка ходиш. То и моят, ако правеше така нямаше да е зле... Хах

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: ecfd397432
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   В нашето семейство няма мое и твое- парите ни са на едно място, имаме една банкова сметка, какво да купим решаваме и избираме заедно. В зависимост с колко пари разполагаме , разбира се.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 588b7d2e7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   5 не можеш да измиеш една чиния, и си мислиш, че като подаряваш нещо на жена си от време на време това те освобождва от задълженията във връзката ли, смешничко. Жените които описваш изискващи куп козметика и скъпи дрехи обикновено не се занимават с домакинска работа. Авторе просто и кажи да помисли за развитие на кариерата си не знам как издържа с тези 500 лв на месец. Аз не бих успяла а всичките си доходи ги харча за себе си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4993109bfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Ние имаме обща сметка к две карти, аз не харча за дрехи и обувки, само ако е необходимо. От там теглят всички сметки, кридити.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: b4d36b4025
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   "Животът е непредвидим. Както днес изкарваш 2000 лв, може утре да се инвалидизираш и да започнеш да изкарваш 0 (примерно). Както тя днес работи за 500 лв, може утре да се издигне или да ѝ провърви в бизнес и да започне да изкарва 50 000 лв."

За пуървото има застраховки, а второто е по-скоро дива фанстасмагория.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4589318378
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Изключително меркантилна тема. По-зле си от жена. Абсолютно съм съгласна с коментар номер 2.
Моят приятел преди кризата с коронаМинуса беше на сравнително хубава заплата за нашия град, но го съкратиха, а той има и кредит, кола, сметките за апартамента вървят (живеем заедно), а аз студентка и общо взето не работех, всичко той плащаше. Успях обаче аз да си намеря работа, а той не. Работих един месец без почивен ден и до скоро му плащах абсолютно всичко (общо 4-5 месеца).
Не завиждам на момичето, което ще ти върже.
Ж21

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 9bf6ce5f8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   До 4

Човек, серизоно си се прецакал. Щом даваш 4к на месец за семейни разходи, то надявам се жената да върши цялата домакинска работа. А ипотеката и имотът на твое име ли е, ако се разведете да не загубиш 50%?

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 113008ba84
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   първо намери жената после си прави дребнавите сметки.

рибата в морето, а ти в тигана олио си сложил и чакаш

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 25c73176dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

25.   А като имате общи деца и тя ги отглежда, как ще си делите парите? Или ти ще ги отглеждаш? А като боледуват? Кой ще взима болнични? Или кой ще плаща на детегледачката? По-добре се възползвай от платени услуги за секс, готвене и подръжка на дома. Жена не ти трябва.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: c834be9e0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   Вкъши допринасяме за общите разходи 50/50. Останалите пари всеки харчи както реши. Към момента съпругът ми получава доста повече от мен, но пак дава половината за сметки, храна и т.н. Така съм го научила.
И дъщеря ми така възпитавам.
Ж 42

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 589aff8904
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Парите ще ви бъдат общи. Оставят се на определено място и когато на който му потрябват, отива и си взима.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: cb5f233aeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

28.   Дано никога не попадам на такъв като теб. 1 година не работих и не съм донесла вкъщи и 1 стотинка. През цялото това време си ходих на фризьор, маникюр, козметик и каквото още си пожелая. Отделно нищо друго не ми е отказано - дрехи, покупки, грим/козметика и т.н. Млади хора сме на 24 и 26 години. За сметки и т.н ОСОБЕНО ЗА ДОМАКИНСТВО никога не сме деляли! Пази Боже от сметкаджии! От както чета в този сайт си давам сметка, че масово младите мъже са използвачи и скъсаняци, които нямат уважение към жените и си нямат хал хабер как се гради семейство и дом.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 3aa7248508
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

29.   Жена съм и смятам, че ролята на мъжа е да се грижи за финансовата част на домакинството, я жената да поддържа семейния уют и да отглежда децата. Разбира се, може и да работи, но далеч не трябва да поема половината от разходите. Ако и тя гради кариера наравно с мъжа си, то кой ще се грижи за дома и децата? Мъжете в днешно време искат супер-жена - да печели добре, да е поддържана, да ражда деца, да готви и чисти. Е, не може всичко. Изберете си дали искате да сте с кариеристка или търсите майка на децата си. Когато решиш да встъпиш в брак с някого, то и семейният бюджет става общ, защото вече сте едно цяло и няма какво да се дели. Аз имах късмета да срещна мъж, който не бяга от своята отговорност, и имаме щастливо семейство. Работя на свободна практика за удоволствие и се грижа за дома и децата, а той печели достатъчно, за да не ни липсва нищо.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 940044232b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

30.   Аз си държа парите на шкафчето, жените ми идват и си взимат квото им трябва, ако искат къща и магазин в испания пак може, аз съм щедра душа!

Б.Б.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: b4d36b4025
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   До 25

Може би не му трябва майка с деца?

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 580a66dd46
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

32.   Номер 28 приятеля ти е балък, само тва ще ти кажа.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: db90820616
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Номер 23, какво значение има на чие име е ипотеката и жилището. Нали са семейство. Всичко, което е придобито не по наследство или чрез дарение след сключването на брака е обща собственост на двамта съпрузи и всеки от тях има равни дялове в тази собственост, т.е. по 50 %. Дори и апартментът да е на нейно име, а той да е давал всичките пари за изплащането му, при един евентуален развод и двамата ще получат по половината от него. Това е идеята на брака (гражданския) - това е един вид договор, регулиращ най-вече финансово-материалните взаимоотншения между двамата съпрузи (разбира се не е само за това, също касае и интересите на децата). За любовта, грижата, взаимността и др. нематериални неща се грижи религиозния/църковния брак (в миналото и за тези, които все още го сключват днес) или морала (който го има).

Иначе, аз също смятам че парите са общи и няма смисъл да се гледа, кой каква част от доходите си дава и колко харчи. Ако единия изкарва 2 000, а другия 500, аз разбирам, че семейството има доход 2 500 лв. Естествено трябва и двамата да харчят разумно, а не единия да си купува парцалки всеки месец, а другия да се чуди, дали ще могат да си платят наема.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 07cbb131c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

34.   А защо гледаш само заплатата?
Защо не гледаш примерно "Моето и нейното участие в домакинството" или "Моето и нейното участие в раждането и отглеждането на деца"?
Или си мислиш, че тези неща се подразбират и някой друг е длъжен да ги прави, докато ти се занимаваш да си харчиш заплатата само за себе си?
Какво би станало в праисторически времена, ако мъжете-ловци си запазваха плячката само за себе си? Какво би станало с жени, със семействата им? Дали щяха да останат хора въобще след подобни "разсъждения"?
Ами детето/децата ви - и тях ли очакваш да израснат и да се учат само на тяхната си заплата?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 07cbb131c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   1, аха, и когато тя му сготви, той ще си плати вечерята след това, нали! :)
Пък когато тя роди, той ще трябва да се бръкне като за нов автомобил (който така или иначе ще им трябва при карането на децата на училище/детска градина)...

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 2728817551
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

36.   Те мъжете домакинството не го гледат, нали ако била сама пак щяла да чисти и готви... Бг мъж... Много голяма част са така, гледат да не се минат с нищо, дори ако може жената да им даде на тях пари..

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 1b4f199c56
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

38.   Не знам коя ще те вземе. Само като види какви сметки правиш отсега....те виждам само като ерген. Как може да смяташ така? Че тя жената поема много повече рискове от теб...готви ти, евентуално ще ти роди дете, ако искате, а ти и разходите за детето ли ще делите? То ще е твое наполовина явно....пере те и какво ли не...ебаси хората

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 1a7f4fa2ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   Какъв безплатен слугинаж те гони тебе, че чак свършил бил? Тя не работи. Никога не е работила, седи си вкъщи, грижи се за домакинската работа и гледа двете ни деца. Не и подхвърлям пари за козметика, а ги издържам напълно, феминистке.
Ти ходи си гони кариерата и се прави на много умна на някой лешпер.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 7894325b07
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   Най-добре си търси жена от твоята черга, нито много под нивото ти, нито много над. Това във всякакъв смисъл - интелектуално, физически, финансово, като образование, статус и т.н. Важно е също желанието за развитие и за работа.
Търси жена, за която ще си равностоен партньор, а не провайдър, както вече писа някой по-горе. Най-добре и двамата да внасяте вкъщи, всеки според възможностите си и да се разбирате за разходите по отношение на дома. Внасяйте на едно място за наем сметки храна общи разходи (транспорт, ремонти...) всеки месец. Оттам нататък всеки може да определи сума за лични разходи - фризьор, козметик, гримове, парцалки, фитнес, масажи... каквото се сети. Ако получава 500 лв, няма как да й се получи сметката, да си намери по-добре платена работа. Аз може да искам и частен самолет, но не мога да си го позволя

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: e2ad9159bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

42.   "Да речем ти вадиш 2 000, тя 500. Обаче тя става сутрин преди теб, за да се събудиш с чаша горещо кафе. Върши домакинската работа. Осигурява ти комфорт и самочувствие, за да можеш да продължаваш да ги вадиш тия 2 000. Така че, ти не вадиш 2 000, а тя 500, а двамата заедно вадите 2 500. Как гш харчите е съвсем отделен въпрос."

Голяма идилия, ама рядко е така в истинския живот.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: e2ad9159bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

43.   До 28

Една година си живяла на чужда издръжка, но другите са използвачи ... мхм ...

Естествено, че ще се молиш, да не попаднеш на някой, който иска и ти да допринасяш с нещо повече от задника си.

Да си виждала напоследък заплатите и цените на ... всичко?
Това не е 1975-а, дето с една заплата апартамент, кола, три деца и екскурзии се издържаха.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 8712acfddd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

44.   От АВТОРА
Значи извода ми е много според зависи от жената, каква ще намеря докато живеем да я опозная каква е, и ако е рекъл господ живот и здраве да гледа семейство. И е важно доверието също че в днешно време, оженят се деца, 1.2.3 годинки разведени кофти народе. Благодаря за отговорите и помощта кой с каквото е споделил мнение, а хейтърчетата праскайте се от.з...ад

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 15809b0d47
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

45.   И как бъдещата ти жена ще работи и ще си плаща поравно сметките като примерно е бременна или с тежка бременност и трябва да лежи вкъщи? После като се роди бебето ти ли ще го гледаш по 24 часа и ще го кърмиш, а тя ще ходи да си изкарва пари? Изобщо детето до 7 год възраст боледува почти непрекъсното. Как майката ще го гледа вкъщи и в същото време ще изкарва много пари? Или може би ти ще вземеш отпуска по бащинство и денонощно ще сменяш памперси и ще го храниш? Изобщо по-добре си стой сам и се справяй с проститутки, както тук са те посъветвали.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 2728817551
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   43 Защо да не е допринасяли, може да готви по три ястия, господина като се върне да му е чисто, сготвено. Той дава пари, тя върши другото. Ама не ги цените нещата... Изпраща му е, изглади Ла му и се връща да си почива от работа, но на мъжете без жени за тези неща се грижи маминка.... Тва, че я е издържал година, не означава че ще е винаги... Ех, мъже български.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 6ccb95cd1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

47.   Жена не се избира на тъмно и на пияна глава - аз моята я избрах в един бар.
Когато се оженихме тя работеше, а аз учех - не, че ме е издържала, ама през носа ми излязоха тези 2-3 години. Веднага след завършването си започнах работа с 3-4 пъти по-висока заплата от нейната, ама нали съм длъжник, че моята заплата отиваше за семейството, а нейната така и не я видях. В крайна сметка дори престана да работи щото била родила 2 деца и някой трябвало да се грижи за домакинството киснейки по кафенета, фризьори и т. н. Видях се с пари едва след развода и от тогава такива като Н28 ги подминавам като бърз влак. Сега живея с друг човек, няма как винаги да е фифти-фифти, но аз и знам заплатата, тя знае моята, тя си плаща своите масрафи, аз моите, ако има на сърце може да почерпи за РД на ресторант, в останалото време аз черпя. Всичко е до човека и не виждам смисъла да издържам мърляч, който го е мързяло да учи, а вместо това е висял по кафенета и салони за красота.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 7894325b07
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

48.   45, никоя жена не е постоянно бременна или в майчинство и едва ли авторът е имал това предвид. Нито пък бебето е такова цял живот. Става дума за принципно положение по отношение на финансите в семейството. Не се прави, че не схващаш и не измествай въпроса.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: f02527c46a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   При нас е според зависи. Сега аз поемам квартирата, а мъжът ми храната, преди беше обратно. Съответно и един на друг си даваме, ние сме семейство, но и двамата правим всичко. И двамата можем да чистим, готвим, перем и да гледаме 2 годишното ни дете.
Също и воденето и взимането от градината си делим.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: cb5f233aeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

50.   До номер 43

Годината е 2020, а с една заплата се издържа и повече от посоченото, но не с такива като твоята. Цените навсякъде съм ги виждала, защото редовно си пазарувам каквото поискам. Допринесла съм много за връзката си и по тази причина съм ценена и обичана от мъжа си и получавам такова отношение. Такива като теб никога не биха го разбрали, защото не биха могли да изградят такива отношения с никого. Мишкарството, броенето на стотинки и сметкаджийството са долни и грозни качества във всеки един човек, но за мъж са непростими. Един мъж, който уважава себе си не прави никога сметки на дребно.

П. С. Гледай да не ти се наложи да не работиш, че жена ти първо ще извади калкулатор, после хляб и сол и на края молба за развод. В крайна сметка това си си заслужил щом не работиш?

Хората често забравят, че всичко е 50/50, но не всеки ден! Един ден е 10%, друг 2%, трети 100%. Всеки период от живота е различен и ако сега не можеш да дадеш 50% не значи, че си негоден. Общо всичко прави 100% но не всеки винаги може да е на 100% и това се отнася до всичко, включително пари. Един ден аз съм 60%, а той 40%. Утре ще е друго... и така винаги. Важното е голямата “сметка” да излиза и да сме щастливи.

Та 50% от 0 е точно 0. След като не работиш заслужаваш това, нали?

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: d978102f68
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

51.   Ако вадиш 2к си намери жена с подобен доход. Тези, които взимат 500лв ги мързи или да учат, или да работят, или и двете.
Аз вадя малко по-малко от мъжа ми. Имаме сходни професии, но съм по-млада. Имаше период, в който вадех и повече от него, но нещата се менят. Важното е да няма огромна разлика - ти да се скъсваш от бачкане в някоя частна фирма, а тя да си пое кефенцето и да клати краче на някоя държавна работа и да ти дрънка за тежката бременност и гледането на деца.
Парите с мъжа ми си ги знаем, в отделни сметки са, но всеки има достъп по всяко време. Няма ги тези - твоите пари са обши, моите са си мои (и мъжът не знае изобщо колко изкарва жената). Домакинските задължения ги делим поравно, както и тези по децата. Бременността нямаше как да разделим, но той много ми помагаше, готвеше, водеше по прегледи.
Избирай умно жена. При равен достъп до образование и работа няма извинение да вадиш 500лв. Това си е избор.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: e3e9abb8f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

52.   В един брак тръгнат ли сметките на дребно, значи нещо не е наред. Да се правят дребни сметки кой изкарва повече, кой колко харчи, как да си делите разходите, кой каква домакинска работа върши, пък кой го мързи и т.н., значи нещо куца в брака. Ако брака е добър, всеки ще дава всичко от себе си без задни мисли, няма да гледа да прецака другия, ще има доверие и взаимност и дори на никога няма да му идват мисли като колко дава на другия и колко получава насреща. В истниското семейство всичко е общо и за общото благо и са на мускетарския принцип "всички за един, един за всички". И това важи не само за съпрузи, а и за деца. И не важи само за парите, ами за домакинството, задълженията и каквото се сетиш.

А на номер 20 ще кажа, че още нищо не е видял от живота. Ако се инвалидизираш, успех да живееш останалите си 50 г. с някаква застрахователна сума от примерно 20-30 хил. лв или със 160 лв инвалидна пенсия. А обратното съм го виждал с очите си - роднина, който буквално нямаше какво да яде преди години, сега има ликсозни къщо по разни острови. И подчертавам, не е мутра. В живота можр абсолютно всичко да се случи.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 07cbb131c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

53.   52, започнат ли парите да не стигат, няма как да не започнат дребните сметки... Значи някой нещо тотално е изпуснал положението, или пък харчи неадекватно.

 
  ...

1-50 от 57
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker