Дължимата вярност!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121008)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9585)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18477)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Дължимата вярност!!!
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 1846 пъти
Здравейте на всички от доста време следя сайта, но не съм коментирал или отваряла тема.
Това, което ме вълнува е следното, според мен щом си в дадена връзка било то брак, живот на семейни начела или сте си само гаджета с някой си длъжен да му бъдеш верен.
Отварям темета, понеже наскоро една моя обвързана позната се забърка с друг мъж. На въпроса ми "какво правиш, ти си сериозно обвързана?" тя ми отговори "ами той моя толкова ме е наранявал и разочаровал, че вече не му дължа вярност"
Аз ако реша, че някой не заслужава вярност, просто няма да съм с него, ще приключа и толкова.
Чакам вашите мнения и коментари.
Как мислите имали хора, който просто не заслужават вярност, или това е поредното оправдание на някой дето вече е решил да изневерява?
Ж33

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: 6c255cc9d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Абсолютно си права, но днес повечето си търсят оправдания да ги аргасват.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4c6f7c2297
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мила, и аз съм на същото мнение, но за съжаление господата не са. Те винаги ще оглеждат чуждо и ще изневеряват. Или се примирявай с това или като мен бъди сама. Аз реших, че не желая да се занимавам вече с мъже след куп разочарования. Така поне знам, че никой няма да ми предава доверието и да се гаври с чувствата ми. Всяко решение си има плюсове и минуси. Аз моето го взех.

Ж30

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: a6457fd812
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това е инфантилно и егоцентрично, както в приятелкствата, някой го е обидил Х и той решава, че трябва да се държи супер неуважително и грубо, вместо да говори за проблема или да прекрати отношенията си с въпросния човек. Не избирайте токсичното поведение и егото.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 5a65261af0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Зависи, едно е брак, дългогодишна връзка, друго е нещо несериозно. На някой, който е да ти прави компания, няколко разменени целувки, мисля, че човек не дължи нищо.
Изневяра не бих простила, но преди да го изритам, ще направя всичко възможно да си отмъстя и да причиня болка, както той е причинил на мен.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 8a76829781
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Не можеш да твърдиш как би постъпила, след като никога не си преживявала съответната ситуация (нито от едната, нито от другата страна), а и да я преживееш, обстоятелствата едва ли ще са същите.
Така че теоретично си ги мисли нещата както си искаш, но не изключвай и възможността приятно или неприятно да се изненадаш самата себе си, когато попаднеш в подобна ситуация.
И въобще - избягвай да съдиш хората, след като не знаеш кой на какво дередже е! Има една приказка: "Пътят към Ада е постлан с добри намерения...", та и ти, като те гледам, вървиш уверено по него...

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 587c5aad5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами и аз си мислех, че е така, но вече съм женена и виждам реалността, хората си по омръзва, искат тръпка дето вкъщи я няма, вече донякъде ги разбирам. Особено в един дълъг брак се случват такива неща, важно е хората да знаят какво искат, но виж че пак си остават заедно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 41ce23cd43
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Все си мисля, че изневярата не е плод на някакво разумно решение, надали има някой, който си казва "от утре започвам да изневерявам", по-скоро изневярата е спонтанен акт, пада ти пердето, дърпаш шалтера или както там се казва. Разбира се има хора с по-плитки колички, които са готови след едно подсвиркване да изневерят, има и такива, които по-трудно поддават на изкушението, но не вярвам да има такива, които при благоприятни обстоятелства не са изневерили или не биха изневерили.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 5e6f2af477
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   И една моя приятелка абсолютно същите ги бръщолеви. А през другото време мели само за тоя и оня какви мускули имали, какви очи, какви гласове, какви пакети и т.н. Само си оправдават изневерите. 35 плюс е.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4da333b66e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей! Аз преди мислех като теб. Но сега съм на мнението на номер 7. С годините някой ставаме по-широко скроени, а други остават тесногръди. Родени сме да загубим битката с живота!!!!! Затова всичко трябва да се гледа от ВИСОКО! Ние живеем, а другите се мъчат! Това е! Ти избираш от кои да си.
М 32

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: e1849701f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Да ви завиди човек и на живота плосък, номер 10.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: b228fc8875
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Цялото това поведение, което (се опитваме да) демонстрираме в момента - моногамия, демокрация, обществени порядки и т. н., е изкуствено наложено. Както всички знаем, ако не бяха законите, регулациите, религията в по-ранен етап и прочее ограничения, най-вероятно щяхме да се избием, да се изнасилваме и какво ли още не. Дори в момента с всичките норми на поведение, които се налагат, сме пълна скръб и изобщо за какви индивиди иде реч щом имаме нужда от толкова засилен контрол, за да не се държим като побеснели макаци. И тъй като всичко това е неестествено за нас, а просто сме избрали да "платим тази цена" (при това не особено успешно), за да можем да изградим някакво общество и да спрем да скачаме по клоните, затова и е толкова трудно да поддържаме това ниво на морал, за което се борим уж.
Да, в идеалния вариант хората трябва да си признават - ако искат да си лягат с друг/и, отиват и казват на партньора си, кой-откъде е. Но е много по-сложно от това, изобщо не сме толкова праволинейни - хем да топнем чушката, хем да не загубим половинката си, хем да си запазим изгодата от връзката, хем още 100 глупости. Отделно има чувство на отмъщение, доминация, себедоказване, цял казан с личностни проблеми и нужди. А в крайна сметка, всеки си гледа своя кеф, нагонът и желанието често са много по-силни от морала, втълпяван ни толкова време. Не ни идва отвътре да сме честни и добри и това не важи само за връзките ни. С други думи - хората сме пълни л@йн@ри, изневерите са само върхът на айсберга.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 42122fd866
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   До номер 6, просто се замислих, нали за това е този сайт да изразяваме мнението си. Аз съм с един човек вече 13 години през последните 5 сме в брак друго няма да разказвам, не съм пуснала темата да разказвам моя живот. Не съдя и не упреквам никого, просто се замислих по въпроса "кога дължим вярност? ". И в моята връзка, както във всяка друга, предполагам си има проблеми, разочарования и не оправдани очаквания. Не може всичко да е розово. На мен лично, ако ми мине през ум, че човека от среща не заслужава моята вярност първо ще се замисля за раздяла не за изневяра. Права си да твърдиш, че щом не съм била в дадена ситуация не мога да знам как бих постъпила, но наблюденията ми в сайта са, че всички правят точно това. Хората споделят и всичко се хвърлят да съдят и да плюят. Аз мисля, че животът има голяма чувство за хумор. На тази моя приятелка едва ли би и било весело ако разбере, че мъжът и прави същото, което и тя зад гърба й.
Както каза номер 8 има хора, който веднага се спускат да изневеряват и почти не изпускат възможност има и такива, който трудно се поддават на изкушението.
Исках мнения точно за това, до какво степен човек трябва да е наранен за да се реши на тази крачка.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 3de24f3bb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Оправдания за леко поведение и лъжи - всякакви. Норма е двойки да стоят заедно заради навик или от удобство, без любов. Тези на които 'рутината' им съсипала връзката са смешни. Хората имаме въображение и ако наистина обичате някой ще използвате тази даденост за да си поддържате разнообразието и тръпката. Иначе все някой друг е виновен, не изневеряващия. Курвенското поведение на единия или другия пол не може да е оправдание за собственото такова.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: b568e5640a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Виж, не е добре да съдиш или да слагаш всички под общ знаменател. Ще ти дам пример за оправдана изневяра. Имам позната, редовна жертва на домашно насилие, до степен че можеш да видиш синините по лицето и ръцете й. Тази жена прави доста опити да избяга, да се разведе и т. н., но мъжът й отказва развод, а при всяко бягство я намира и следва жесток бой. Та съвсем случайно тя се запозна с прекрасен мъж и разбира се не мина много време преди да станат близки. Би ли я осъдила? Аз не бих. В крайна сметка това е единственият шанс на тази жена да получи малко нежност и любов.
Разбира се на другият полюс са всички онези, които уж имат прекрасно семейство и не искат да го разрушат, обаче мъжът ми/жена ми вече не ме привлича както преди. Това вече е гадно! Вместо да унижаваш половинката, да съсипва понякога не едно, а две семейства (ако любовника/цата също има семейство), просто седни и поговори с половинката си какво куца в отношенията ви и как да оправите нещата.
Да, признавам си, бях дълбоко нещастна в брака си и изневери и седмица по-късно поисках развод. Просто бях честна, а изневярата просто ми вдъхна смелост да се реша на развод.
Така, че и аз не приемам тези хора, които с години лъжат половинката си, но в същото време твърдят, че не искат да си развалят семейството. Ами те вече са го развалили, защото има ли лъжи в една връзка, просто е въпрос на време тя да се разпадне и то много по-болезнено от колкото ако си честен и още в началото си признаеш, че си срещнал друг или не си щастлив. Вместо с години да ходиш по хотели и всеки път да се криеш като престъпник, кажи си. Да, ще има буря, но ще е много по-малка отколкото след месеци или години връзка половинката ти да научи случайно.
Така че, хора, на всеки може да се случи, но бъдете честни. Поне това дължите на мъжа/жената до вас.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4eaa86ebbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Хората са всякакви и имат различни разбирания. Да, аз също съм на принципа на верността и искам мъж със същите разбирания. Но не всички хора мислят така. Всеки живее живота си, както си е преценил и си носи последствията. Всеки отговаря за себе си.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: a09b805ee5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Да, дължиш вярност, но не си длъжен да оставаш с този човек, ако не ти харесва. Тези приказки са просто курвенски оправдания - все жертви, все наранени, а накрая може и мъжът им да не знае, че има проблем :D. Като не си щастлива, сядаш, говориш, ако не става - се разделяте и толкова. Но да си оправдаваш пасивно-агресивните изневери хайде няма нужда...
Имам колежка, която като номер 6 все не съди и все не знае как би постъпила в една или друга ситуация. Е как да съди като тя е също “нещастно обвързоана” (няма общ дом, брак, деца), но за сметка на това си е курва и се слага на всички. Тези “широкоскроените” дето “гледате от високо” сте си просто същите боклуци... Най-обичам някоя като вас да ми обяснява как съм щяла да бъда същата като нея хаха. Все едно да ви обяснявам, че ще имате същия морал като мен. Смешни сте просто.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4c359c6eb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Според мен ако нещата стигнат до изневери, трябва да си честен с партньора си. Никой не обича да го лъжат, оттам нататък зависи от другия дали ще го преглътне или не. Аз лично не успях и се разделихме, но познавам хора, които го преглътнаха в името на децата. Естествено изглеждат нещастни, но аз лично не мога да си го причиня, след като давам 100% лоялност, бих искал същото и никога не бих си променил мнението по този въпрос. Хора всякакви, а още повече неща като морални ценности не съществуват в днешно време, затова не се шокирай ако видиш хора, които казват, че изневярата не е нещо особено.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 5a65261af0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   # 19 - Респект!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 8f49874889
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   19 изневярата не е нищо особено най-вече, за псевдо мъжленцата с които е пълен този сайт( стига да е от тяхна страна разбира се)
Постоянно се пускат теми от рода на" Толкова съм перфектен защо момичетата не ми обръщат внимание ". Търсят у момичетата морални ценности, каквито те самите нямат. На тях им дай ракията, салатката и спорене за политика просто ей така (без много представа за това какво реално се случва в държавата). Ако може и жената да не мисли много, да не се прави на много умна, и да приема че виж ти, той бил над нея, защото бил мъж им е най угодно. Но какво да прави една жена с такъв кръгъл идиот? Нито може да проведе стойностен диалог с него, нито да получи истинско уважение и обич. Повечето мъже тук обрисуват българския мъж в много лоша светлина, за радост те не са извадка за всички българси мъже.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 305ccdc65b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Номер 21, абсолютно точно.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4c359c6eb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Номер 19 съм. Ами аз лично съм мъж и бях наранен от много ценна жена за мен. За нея направих много жертви и бях готов на всичко, но след просто един скандал реши да ми отмъсти с изневяра, не знам от какъв акъл го направи. Имаше наистина голямо его и на много пъти я предупредих, че ще загуби много заради него. Аз бях първият, оттам нататък съм я блокирал и не ми влиза в работата, само ме жал за бъдещите и партньори. Та имам предвид, че не само мъжете са виновни и нараняват. Егоизмът в 21 век си казва думата. Нали от малки ни учиха да мислим само за себе си, че ние сме си най-важни, че ще имаме много любови и трябва да се фокусираме върху образованието. И ето го резултата - масово разбити бракове понеже тръпката изчезнала и не се чувствали живи, деца, които психически не са добре и растат без един родител. Изискванията на двата пола един към друг са като на принца и принцесата, основата на всичко е тръпката, защото видиш ли живее се веднъж. Да това е свободата, но тя си има и цена. Семейството е отговорност, което изисква много разбирателство, уважение, лишение от свободно време, саможертви, подкрепа, любов. Не е нещо, което може да се изгради върху тръпката и егоизма. На който му се живее живот пълен с удоволствия и забавления и мисли само за себе си, нека живее така , но да не създава семейство, защото в дългосрочен план ще срине психиката на децата и партньора си. Аз лично след този нож в гърба не знам как бих се доверил на когото и да е било пък да създавам семейство още по-малко. И да още съм на 21 и това решение може да звучи крайно, но съм сигурен, че ще спестя много драми, сълзи и разочарования.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 3febfeabe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Има хора, които не заслужават и да дишаш в едно помещение с тях. Изобщо- има всякакви хора. Въпросът е, че никой от нас не е длъжен да се изтезава в неприятна за него връзка, да търпи нетърпимото и да се крие като мишка, когато изпита нещо ново към друг/а.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: bc4c16f0bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   23 съжалявам за неприятното ти преживяване. Аз накрая казах, че не всички мъже са такива, има неприятни хора и от двата пола. Важното е да не мразим абсолютно всички мъже и жени заради такива случки,така можем да навредим само себе си.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: db2f115589
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   За мен вярност е равно на затвор. Нещо, което се изисква от мен.
Не мисля, че животът е толкова дълъг, че да трябва да угаждаме на нечии чужди прищевки.
Но има друго - честно е преди да се съберат партньорите да се разберат какво очакват от връзката.
Или даваш шанс на чистата любов, колкото и да трае тя, или се впускаш в съжителство с ограничения, рискувайки да си дълги години нещастен с половинката си, само защото си обещал да бъдеш верен.
Всеки сам си избира кое да предпочете.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 0919b62196
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   №2, уважения. Трудно е това решение, но поне изглежда почтено, достойно. Ако позволиш, само един съвет:
в това доброволно усамотение, опитай, колкото и трудно да е и болно, да анализираш връзките си без обвинителен уклон към мъжете като цяло, или към бившите ти, дори опитай да не изпадаш в естественото и съблазнително самосъжаление, а да видиш собствените си грешки. Тогава може би след време ще усетиш желание да опиташ пак, за да ги избегнеш. Много млада си още за отшелнически живот. Може и деца да имаш, пожелавам ти го!

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: b9c4b75bbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   Автор/ке ,нямаш право да съдиш останалите за решенията им. ;)
Не си попаднал/а в такава ситуация за това и си на сегашното си мнение,едва когато попаднеш ще разбереш много неща.
Може да ти се случи след 1,2 или 5 години,но правилна формула за задържане на връзка и семейство няма.
И аз като теб съдих много хората,но с разликата,че аз бях тийн момиче,а ти си жена на възраст,в която може да ти се случи да изневериш и да ти изневерят.
Някои хора наистина имат оправдания да изневерят,не всички ги оправдавам,всеки сам решава сам за себе си как ще се почувства по-удовлетворен.
Както мъжете изневеряват,така и жените,така че айде да не започваме с женомразието и мъжемразието.

Ние българите винаги съдим преди да сме го преживели. :DDD
Авторе,колко е била най-дългата ви връзка?
Женен/омъжена ли сте?
Деца имате ли?

Аз мога да отговоря вместо вас,защото само необременени ергени и моми,които не са имали сериозни връзки могат да съскат срещу обвързани и обременени.
Замисли се,че и ти след някоя година може да попаднеш в нейната ситуация,тогава ще се върнеш в сайта и ще пуснеш една от многобройните клиширани теми в сайта.







~darkgirl~

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 30f41b0232
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Номер 19 и №23 - много зряло, разумно и интелигентно пишеш за възрастта си. Много 40 годишни нямат твоите разсъждения и интелект.
Съгласна съм, че точно егоизмът ни е причината много млади хора и тук и на Запад да не създават семейство и деца и причината за много провалени бракове.
Какво се е случило при теб?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 3dcb2323d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Номер 19 съм. Какво се случи ли? Ами след голямо желание от нейна страна, тя ме накара да се отпиша от университета си и да отида при нея, в чужбина, да живеем заедно. Естествено да учиш в чужбина не е просто и хвърлих много усилия и финанси да изкарам нужните сертификати. Отделно тя ме беше накарала да обещая и да се заклея, че ще бъда при нея, изпълних всичко до край в името на любовта си. Лятото и двамата работихме на черноморието да изкараме някой друг лев за чужбина или Полша по-точно. Само че работихме в различни курорти и се виждахме 2 пъти седмично. Бяхме се скарали понеже винаги правихме това, което тя иска, а аз поисках 1 нещо друго, което тя не искаше и стана скандал. Имаше голямо его наистина и не очаквах, че би допуснала 3-ти човек. Изневярата беше мляскане, но не успях да го преглътна. Искаше прошка, опитах се да и простя, но не намирах мира и отделно тя изобщо не оцени този втори шанс от мен, който и дадох. В края на краищата след тази случка не минаха и 3 седмици и се разделихме. Бях приет в чужбина и всичко вървеше супер, но след тази случка и до ден днешен не съм добре. Всичко беше за нея и затова не намерих смисъл да отида там. Най - ме заболя като каза, че нищо не съм направил за нея. Като камък в сърцето ми е всичко, което се случи. Аз загубих университета си, защото директно се бях отписал само и само тя да се чувства сигурна, че ще отида. Не споменавам финанси, нерви, психическо състояние. И до ден днешен не осъзнавам как можеше да плачи за мен, да твърди колко ме обича, да обещае толкова неща и накрая всичко това да ми го причини. Не споменавам за това, че тя изобщо не се чувства дори и малко гузно след всичко това. Живота продължава, но толкова изигран, предаден и наранен съм, че изобщо не ми се и продължава. Гледам да се държа, но вътре в мен има голяма буря, която не ме оставя намира денем и нощем.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: aa7dad589b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   До 27 от номер 2. Благодаря ти за съвета. Отдавна съм разсъждава Ла върху грешките си и те бяха, че боготворях бившите си и се раздава на макс. А и да е имало друго, с което да съм оодразнила и наранила човека до мен, можеше да седне и да ми каже преди да изневери нали така. Нека не за равяме, че никой не е идеален.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker