Защо не се обажда ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120988)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо не се обажда ?
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 2062 пъти
Здравейте, запознах се с един мъж по интернет започнахме да си пишем, чуваме по телефона доста си допаднахме в разговорите, снимки разменихме харесахме се. След седмица решихме да се срещнем. Срещата мина чудесно, обядвахме, говорихме, шегуваме се, останах с впечатлението че се заражда нещо между нас. На раздяла той ми каза, че ще се чуем. Вече няколко дни не се обажда, писахме си на вайбър, той ми каза че ще си помисли дали ще продължим. Моля споделете ако сте имали такова преживяване и каква би била причината да се отдръпне при положение, че твърдеше че нещата ще се получат между нас?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: e4e078a73e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е ли очевидно, че просто е бил учтив да не те нарни, но не си му допаднала? Или не ти се иска да го приемеш?

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 044a4d9c6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Щом е казал, че ще си помисли изобщо не се унижавай да се занимаваш да го чакаш, никоя уважаваща себе си жена няма да го допусне.. Кой е той, че да го чакаш да прецени иска ли да бъде с тебе или не.. А ти в кърпа вързаната, да чакаш дали ще те вземе или ще те отреже.. не го допускай, че много ще съжаляваш от отношението му после :) А защо е постъпил така не знам, но ако го попиташ чисто информативно много се съмнявам, че ще бъде искрен, по скоро ще се чуди с какво да те увърти, ако изобщо отговори.

Вещица

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 1b67d44940
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Разбира се, че мога да го приема, но да беше казал. по време на срещата, че нещата няма да се получат, а не да се прави на шут и да играе игрички, кому е нужно това?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: d93db00da6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ще види какво още има на пазара като варианти. Ако го налегне кризата, или не намери нещо друго, ще те потърси.
В случая просто е трябвало да ти каже, че няма нищо да се получи,чао-чао и толкова, а не уж да чакаш нещо в бъдещето. Защо хората толкова ги е страх да кажат нещата, такива, каквито са? Ами са склонни да те моткат месеци и ти да се досетиш сам?

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 1b67d44940
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Мъжете са страхливци ,рядко някой ще бъде честен и откровен с теб ,аз предпочитам истината каквато и да в тя пред лъжата, но те явно не мислят така !

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 84aa670b36
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Никой не се прави на шут и не те мотка. Бил е любезен на срещата и после ти е намекнал, че не си му допаднала. Просто не схващате и решавате, че другия си играе с вас веднага...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 09f977d546
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Прати му птица и я инструктирай да си свърши подобаващо работата,но на главата му.
Дано да съм те разведрила.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 5da2e08085
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   "Да помисли" е учтивият вариант на това, че не си му допаднала или в най-добрия случай ще си резерва

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: a6272562ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Просто не те е хареал. Не е харесал нещо в поведението си, визията ти. Просто на живо си била различна от това, което си е представял след снимка и разговор по телефон. Със сигурност няма интерес. Иначе трябваше да ти пише най-малкото още на същата вечер или на другия ден. Продължи напред. Никога не ми се е случвало, обикновено имах много обожатели, винаги бяха много наточени, аз решавах кога и с кого и дали да прекратя връзка, но ако ми се беше случило, щях просто да продължа напред и да избера друг.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: e4e078a73e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Има си определени реплики, които имат определени значения. Нещо като общоприет етикет. Ядосваш се, просто защото явно не го знаеш и приемаш думите буквално. Очаквала си да ти се обади, след като ти е казал така и сега си разочарована, след като очакванията ти не са се оправдали, а той просто не е знаел дали няма да се обидиш, ако е директен и затова е бил любезен с надеждата да се сетиш сама.

"Ще си помисля" е любезен отказ. Ти може би нямаше да се обидиш, ако ти беше казал директно, но той няма как да знае. Повечето жени биха го приели тежко и дори биха се обидили или най-малкото щеше да му се наложи да се обяснява излишно и да изпада в неловки ситуации. Затова е този израз "ще си помисля". То е близко до акъла, че такива неща не се мислят - или ги чувстваш и човекът ти е допаднал, или не. Няма какво да му мислиш и самият израз е тъп, което би следвало да те наведе на мисълта какво всъщност има предвид.

Другият израз е "ще ти се обадя", последвано от няколко дневно необаждане. Ами то е ясно, че мъжът ако има интерес, ще ти се обади до няколко дни максимум. Ако не ти се обади, е ясно, че няма интерес. Ще е тъпо да ти каже директно "няма да ти се обадя".

Никой не се прави на шут, такъв е израза просто и явно все още има хора, които не го схващат или не искат. Излезли сте на среща, не си му допаднала ти на него или той на теб, не сте искали да рискувате да се обидите взаимно, живи и здрави и толкова - няма нищо лошо и ненормално в това. Хора много, ще срещнете и двамата правилните хора, ако е писано, не е драма.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 25dc7e7d2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   # 10 - най-разумният коментар, авторке, прочети го няколко пъти и се учи!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 265536e6fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Кофти е да ти се случи такова нещо. Като жена те разбирам напълно. Но не играе игрички, а просто е бил учтив. Не знае как да ти каже, че няма да се получат нещата между вас без да те нарани. Затова и не се е обадил. Просто не иска. Щеше да е разиграване, ако те търсеше и ти губеше времето без да има интерес. Може би има някоя друга или още не е преживял бившата. Няма как да знаем. Продължи напред и ти пожелавам следващия мъж да е твоят човек :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: bca8dd0b3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Кръжокът на буквалистките се завърна, ураааааа!

"Ще си помисля" не значи, че ще направя това, което ти харесва - винаги има още опции. Също така "Ще се опитам да направя нещо" не значи, че ще го направя - и неуспешният опит е опит. Това ти го казвам, за да не се чудиш в бъдеще защо някой е обещал да опита да ти помогне и не ти е помогнал. Вниквайте в смисъла на тези изречения, а не ги приемайте така, както ви е удобно!

В случая те съветвам да не чакаш обаждане. Или поне ако ще го чакаш, се грижи да се храниш и да задоволяваш нуждите си своевременно, защото няма полза да седиш долепена до телефона с дни.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 715cffa69b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Какво има да му мисли?!Да няма да пише роман или научен труд?! Въпросът е елементарен-дали те харесва или не. Тези недомлъвки са досадни и говорят за страхливи хора. Уж сте големи хора, а не можеш да общувате като такива. Ще те държи за резерва.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 52e1a83ab8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Или те държи в резерва или ти проверява границите, може да е усетил, че си го харесала и сега да те държи в напрежение, за да хлътнеш здравата и после да ти извади жокери - наличие на жена, луда приятелка, желание за неангажираща връзка или някой друг шит. Мани го тоя, някой държи ли те да чакаш, отсвирвай директно, при всички положения става дума за неуважение и липса на елементарно човешко отношение. Най-малкото не е способен да каже в прав текст каквото мисли, то това не е много мъжко... Може и пари да ти поиска, че дядо му е болен и кучето му е гладно.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 0d4ca686e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Нека жените не се изживяват като принцеси, а да проявяват повече активност в отношенията. Вярно е, че това значи и повече риск за егото, но е егоистично и глупаво да чакате само мъжът да поема рисковете. Първо, ето ти една поощрителна история от YouTube, стига да разбираш английски, където едно очевидно прекрасно шведско момиче - Jonna Jinton - е отблъсквало категорично всички активни ухажори, а се е влюбила в мъжа, който е бил най-въздържан и най-пасивен, и ето вече години наред са безкрайно щастливи, както се вижда от чудесните и клипове: How did me and Johan meet?
https://www.youtube.com/watch?v=xB_SZD8_TuI
И второ, чуй песента на АББА “RING RING” lyrics – превод на български, не си само ти първата с такива преживявания. Още веднъж, престанете да се правите на принцеси, това до никъде не води, проумейте го. От личните ми впечатления, колкото е по-задръстена една дамска особа, толкова повече го раздава принцеса.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 1b67d44940
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Към 16. А какво да направя, да му пиша постоянно, да го моля за внимание ли, та аз го попитах точно и ясно дали желае да продължим, а неговия отговор беше "Ще помисля, още незная "

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: d0463a3e9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   На теб "Ще помисля, още незная" какво ти говори и сериозно ли не схващаш смисъла? Дори и да не го схванеш, толкова ли нямаш достойноство, че да се унижаваш да продължаваш да го търсиш или да го чакаш да се обади? Ти ако му беше харесала, изобщо нямаше да има какво да мисли и да се чуди.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 715cffa69b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   17, Човекът е несериозен и инфантилен. Няма какво да го чакаш да се назландисва. С такъв добре че нямаш връзка.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 1b67d44940
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Към18. От както ми го каза нито съм го търсила, нито се надявам на нещо, а дори и той да ме потърси аз няма да откликна точно защото имам достойнство. Яд ме е че за пореден път повярвах на човек, който е поредния играч в живота ми и нямаше смелостта да каже нещата в прав текст като мъж, а се оказа....

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: d0463a3e9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   20, Пак ти казвам, това не са игри, а общоприети изрази. Това, че не ги знаеш, не означава, че той е путка.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 8ca25a50ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Мила авторке, какво точно "да продължите"? То нищо не е започнало, за да бъде продължено. Изпили сте по едно кафе или биричка заедно и това е. Заболя ме сърцето, когато четох директните коментари към теб и как трябва като голямо момиче да прегрътнеш истината, че той не те харесва. Забаля ме, защото и аз съм жена, но не мога да ги отрека. Не се е получило! Причината не е нито в теб, нито в него, просто хората са различни, харесват различни неща, имат различни интереси. Той не е твоят човек! - ето още една гледна точка, от която да видиш случилото се. Да не говорим - но това ти го казвам извън конкретния проблем - че на човек, който "не знае", "не може", "съмнява се" и т.н. - доверие не може да се има. Съгласна съм с коментара на номер 10, че има реплики, които са вписани в етикета, и ако някой не ги разбира, проблемът не е в отсрещната страна. В човешките взаимоотношения също има азбука и граматика. Не ти ли се е случвало да срещнеш случайно някой бивш съученик на улицата и разминавайки се да му каже "Хайде ще се чуем тези дни"? И колко пъти си се обадила?

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 09e1f1c0bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   21, общоприети изрази сред децата, макар че и те могат да отговорят на елементарния въпрос:" Харесваш ли ме?". Даже и от детската градина могат. Само тоя пич не. Ама така е като липсват първите 7 години.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 1b67d44940
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   21.Какви общо приети изрази.В тези отношения има само две неща и те са :"Да харесваш ми "или "Не не ми харесваш "Това е мъжкото ,а не увъртания .

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: c156ff1ec0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Аз съм жена и съм използвала същите изрази, но наистина има хора, които не разбират от намеци, била съм и директна, но само към нахалните. Когато човека е готин, но просто не ми харесва на мен, ми се иска да съм по-уклончива.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: e4e078a73e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   24, да, но така рискува да бъде разпитван какво, как, защо? По-добре така. Ти може и да не питаш, ама много биха питали и никой не иска да си усложнява живота и да изпада в конфузни ситуации. Никакви игрички няма тук. Вече разбра защо не ти се обажда, няма нужда да обсъждаме повече. Питаш защо, отговориха ти. Не знам защо продължаваш да се обясняваш и разпитваш тук. Може би с право е казал така, защото иначе и него щеше да въртиш на шиш по същия начин.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: d93db00da6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   26, значи пак опираме до основното- просто е бъзлив. Човек, който не може да отговори на някакъв въпрос, само защото щял да се затруди, си е просто бъзлив. Едва ли е, защото го е грижа за чувствата на непозната, а просто си пази кожата и страха е голям.
Смятам, че едва ли е щяла да го разпитва 2-3 часа за нещо, което няма смисъл. Въпросът е, че елементарно уважение е нямал.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: e4e078a73e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   27, както искаш, го наречи. Но много хора биха казали същото, за да не обидят отсрешния. Не коментирам дали е правилно или не, казвам каква е логиката. За това беше темата, а не дали е правилно, дали е бъзлив или не знам си какъв. Факт е, че не я харесал и искал да не я обиди, останалото е въпрос на интерпретация. Аз също бих казал нещо подобно, за да избегна излишни спорове като тукашния в коментарите и за да не обидя жената.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 3d08eff1f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Един мъж по-леко преживява директното казване за нехаресването му,но за една жена е като стрела забита в сърцето. ;)

Говорим за искреност,а реално погледнато никой не иска да чуе думите "Не те харесвам","не ми допадна","няма да се получи нищо между нас","не искам да се виждаме повече".

Факт,че това с избягването по дискретен начин я обижда,представете си какво е ако беше ѝ казал директно изброените от мен думи.
В момента се чувства излъгана,само че той не е виновен за дето не може да вникне в самия контекст.

При интервюта за работа е същата работа,ако ви кажат да си оставите координати и ще ви потърсят,значи че нямат намерение изобщо да ви се обадят,а ви режат по по-щадящ метод,вместо да ви се изброява защо им се виждате неподходящ.

До 27,човекът не е бъзлив,а тактичен,просто защото не иска да нарани чувства,дори и да е непознат.
Ако всички хора бяха директни нямаше да живеем в измамен свят. ;)






~darkgirl~

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 2200444f6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Казал ти е достатъчно деликатно, че не си му харесала. Та той дори не иска втора среща и ти обяснява, че щял да си мисли, дали да продължавате. Колко по-директно искаш да ти го каже? Никоя уважаваща себе си жена няма да продължава да стои на разположение след такъв отговор. Очевидно не си му допаднала за секс или за връзка. Случва се, недей да го вземаш навътре.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker