Кой от двама ни е луд? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121010)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Кой от двама ни е луд?
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 2938 пъти
Мога да напиша роман по темата, но няма смисъл. Преди да си помислите, че това е поредната пубер история, ще поясня - аз съм жена, на 26 години, той е мъж, на 31. Заедно сме почти от година, примерно 11 месеца. Познаваме се от преди това, излизахме в обща компания доста време. Мислех си, че непременно трябва да опитаме, че той е мъжа за мен и така нататък, защото ми изглеждаше много мой човек, без странни наклонности и тенденции към гневни ревниви изблици. Тръгнахме след скандал, направен от негова страна. Тогава си бях с розови очилца. Голям начален старт. Всичко продължи на скандал. Постоянни обвинения към мен. Късно прибиране, късни разговори, никакъв сън, безкрайно седене или говорене на телефона, за да се "изясним", само нерви, безсъние, алкохол, намесване на трети лица в нашите спорове, мои безуспешни опити да се защитя. Мълчах си, понеже винаги търсих вината в себе си, а и никак не обичам подобни нервни излияния. Мъчих се да се съобразявам с многобройните му изисквания или поне да не се защитавам, за да не стават конфликти.

Обича ме. Знам, че наистина много ме обича. Грижи се за мен когато трябва, не мрънка, когато го накарам да свършим някоя работа. И аз го обичам, но... Нервите ми не издържат. Искам да съществувам и да ми е лекичко. Да не ми се налага да се обяснявам безкрайно. Казвам пак, не е само лошо, имаме си и нашите хубави моменти и общи интереси. Обичаме киното, обичаме да пътуваме заедно.

Ноо... спокойствието ми секна и вече полудявам в моменти на скандал. Не че има смисъл, осъзнавам го, но се задушавам и прищраквам. Не искам да го променям, но той се мъчи да ме пригоди и да ме превърне в нещо, което не съм. Аз не обичам да ми слагат рамки или да ми заповядват. Той си живее в собствен свят, в който ме обича и харесва, "такава каквато съм", ноо и жените трябва да отговарят на това, това и това, като стандарт. Има си въображаемо конкретно еталонно държание. Всяко мое действие или решение минава под неговата лупа и се оспорва, сякаш не съм достатъчно интелигентна или разумна, за да мисля сама. И се започва : "Това не е правилно. Еди си коя не прави така. Ще ти кажа как мисля аз и как правят всички мои познати. "

Отделно е страшно ревнив и във всичко намира конспирация. Иска да знае с кого говоря, кой ми пише, какво правя постоянно, къде с кого отивам, сядам на кафе с приятелка, пита ме дали някой мъж не ме е заговорил през това време и така нататък, колко време съм се прибирала от работа и т. н. За някого това може да звучи нормално, но като човек със що годе някаква адекватна съвест, аз самата не бих си позволила да изневеря и постоянното следене ме побърква. Следи ме и в социалните мрежи. Много емоционален е и много лесно се впечатлява, тоест е и доста тънкообиден. Разговорите са трудни, защото отделно от неговата тънкообидност, моя праг на търпимост е минат вече и аз също избухвам. Иска ме цялата, само за себе си, денонощно, без други хора. Започна да ме ревнува даже от компанията си и от времето, което отделям за семейство и приятелки/приятели. Жената до мъжа и това е. Всичко се обяснява от негова страна с изречението " Аз го правя от любов. Много те обичам, ти не си толкова влюбена, ти не си толкова прехласната
по мен, няма да разбереш. "

Обичам го, но полудявам. Все едно иска да ме обсеби. Започвам да се чувствам като в капан без изход. Каквото и да кажа или направя, все ще бъде грешно. Напоследък се старае, защото вижда, че много паля. На мен след един скандал ми се убива всякакво настроение, сякаш не мога повече да ги преглъщам. Не ми се прави секс вече даже. Не ми се излиза на моменти. Много ми е потиснато. Не знам кой път да хвана. Не мога да си представя живота нито с него, нито без него. По принцип съм доста стабилен човек, но вече се съмнявам в себе си и своя оптимизъм.

Чудя се каква е работата - кой от двама ни е луд? Той ли е със сбъркана представа за жените или аз съм прекалено свободолюбива? Накъде сега? Има ли решение? Ще улегне ли с времето?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: 272fd58a00
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

1.   Бягай.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 047de6e707
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Бях в такава връзка, мила. Изгубих цели 3 години. Постоянни скандали и ревност от негова страна, без има реална причина за тях. Непрескънато ми звънеше по телефона,. На кафе или ресторант съм с приятелка и той звъни през 20 минути, кога ще се прибирам, има ли мъже около нас. Какво съм си поръчала за вечеря и т.н. Защо съм си купила скъп парфюм, как мога да харча толкова пари, при условие ,че ги харча аз- не той. Непрекъснати въпроси за миналото ми; с колко мъже съм била, как съм моглда да бъда така вк*ва ,парцал и прочие. Ако това ти е познато, просто прекъсвай, защото ще си съпеш нервите и здравето. Ако той е съгласен, отидете на терапия заедно, но ако отказва вече нищо не би могла да направиш. Той е патологично ревнив, а това убива всичко. Ревността в огромни параметри е болест. Не го провокираш, не флиртуваш с други мъже, проблемът не е в теб. Категорично.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 685e0d5e8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

3.   Дай конкретни примери. Не може да се изкаже някой на 100% въз основа на генерализирани реакции в еди-какви си ситуации.
Много момичета и жени наистина не се справяте в различни неща и трябва да ви се покаже. Че е ревнив, добре, но това е и хубаво от друга страна, защото искайки те само за себе си, знаеш че този партньор по други жени надали ще ходи! В много връзки ще си на тръни и ще се чудиш кога ще ме замени в леглото с друга? Това по-добре ли ще е за теб? И тенденцията е такава, че сигурно повече от половината мъже са склонни да изневерят! Сега се оплакваш от неговото "обсебване", а ако изпаднеш във връзка, която напрекъснато се клати и е готова всеки момент да се разпадне? Тогава как ще се оправяш?

Мога да ти кажа, че имаш определена вина за неговото поведение! Ако ти се държиш по начин, който ясно да засвидетелства вярност към него, едва ли ще се стигат до такива ситуации! Като иска да знае с кого си и къде си, какво правиш защо ТИ не му се обадиш предварително и да му ги кажеш тези неща? Защо докато си на среща с приятелки, не му пратиш една снимка от масата? Толкова ли е сложно? Отнема секунди! Така ще е спокоен и ако снимката е придружена с "обичам те", ще е и щастлив!
И аз не искам като съм във връзка гаджето да си лафи с тоя и ония. Нали съм ви виждал предостатъчно на кафенце как клатите баджака под масата, усмихвате се весело, мятате коси и сладкодумничите... Да не мислиш, че съм ок с това като мъж? Или редовно да излизаш, без да ми съобщаваш къде и с кого, и кога да очаквам да се прибереш, независимо дали живеем заедно или не? МИслиш, че ако си с някой нормален няма да те подпитва след работа какво прави? Хахах

Да своеволничиш!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 29b44ca39c
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

4.   Постарай се да не го предизвикваш. Не мога да ти се доверя изцяло, а дори и никак, защото ти представяш само твоята гледна точка и то така, както ти е изгодно, за да получиш външно съчувствие и подтик, одобрение за това, което вече си си намислила. Неговия разказ би се различавал кардинално от твоя. Твоя работа си е, но освен постоянно да предизвикват мъжа и да го изкарва от нерви, да му търсят болните точки и да удрят методично точно там, жените имат и друго призвание: Умиротворителки и надежден гръб на човека до тях. Тези нерви от двама ви, без никакво съмнение, са в резултат от борбата ви за надмощие и лидерство във връзката. Би трябвало като на мъж, да му признаеш правото да е лидер и да се съобразяваш с него. Иначе, бягай да търсиш някой чехльо, някой балък, дето ще ти играе по свирката и ще си носи безропотно рогата, ама не знам, дали такава връзка ще те задоволява теб самата. След време ще се обърнеш назад пак да търсиш "тирана", защото ще ти липсва.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 2758c12356
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

5.   Според мен е вид психопат. Бягай бързо и далеч от него. Следващата стъпка е да те удари, защото не си се прибрала на време. И - ти не си виновна за нищо. Той не е в ред. Психически.

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 047de6e707
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   Номер 3 и ти си абсолютен комплексар и патологичен ревнивец! Колко ясно ти е дала примери?! Непрескъанто иска да я контролира и да ѝ казва с кого да излиза и какво да прави и това, ако според теб е нормално, ти определено не си нормален! Това, което преживява се нарича морален тормоз! Такива като теб в психологията се наричат: насилници, контролиращи, обсебващи, личности! В нездравата ревност, няма грам любов, а само чувство за собственост и контрол.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 84ee27eca6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Благодаря ви за отзивите. Приемам и критиката. Да, направих грешка, че не подкрепих историята с по-дълбоки обяснения и конкретни примери, както и неговата гледна точка.

Номер две- нещо такова, само, че още не сме стигнали до изречението каква к**ва съм била. Разисква се миналото, да. Според мен също не е нормално. Терапия не съм обмисляла, ще го предложа. Много благодаря за идеята.

Номер три - Прав си, че трябваше да изкажа гледната му точка. Приемам критика, за това заглавието е и "кой от двама ни е луд?". За верността също си прав, не споря. Имам вина да, но не смятам, че трябва да му засвидетелствам или доказвам каквото и да е било. Ти сериозно ли мислиш, че е нормално, да му звъня и да му се обяснявам предварително за всяко свое действие, или да му пращам снимки с приятелките си? От кога това стана нормално и адекватно. Търся доверие, спокойствие и баланс във връзката, не съм някоя въртиопашка, която само да се чуди каква глупост да свърши и с кого.

Номер четири - Не го нарекох тиранин нито веднъж във историята си.Не смятам,че е изрод, даже е много добър човек, просто имаме несъгласия. Търся баланс във връзката, а не да си вея п*ката наляво надясно. Аз също не съм човек, който би изневерил, смятам коментара ти за груб и неподходящ. Не търся съжаление.Не търся морална подкрепа да осъществя това което си мисля, аз ако знаех какво да правя, нямаше да пиша постове тук, а щях да действам. Ама нали, жените винаги са виновни и life is life.
Номер пет - много благодаря за съвета. Наистина се надявам, да не се стига до там. Твърди, че не би го направил.

Авторката

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 3113af05d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

9.   Четейки всичко, което пишеш ми хрумва, че ти отговаряш на всички точки на жертва на емоционален тормоз. Четох тези дни статии по темата и твоя разказ е като по учебник. Няма да я бъде тази връзка. Приятелят ти е емоционално нестабилен човек, който пробва да те изолира, контролира и всичко това, което мъж, който те обича няма да ти причини. И грешиш ужасно като мислиш, че този човек те обича.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 047de6e707
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

10.   До номер 3 и 4 - вие двамцата един и същи човек ли сте или не?!Разсъжденията и на двамата са ви толкова зле, че бих ви посъветвала да посетите терапевт, в най- скоро време. Тя няма да се върне към тиранина! Бях в такава връзка, разкарах тиранина с кеф и никога не ми е липсвал, нито съм имала желанието да се връщам при него! Животът ми се подобри и стана пълноценен, спокоен, и срещнах човек, който ме обича и цени- няма болна ревност, няма скандали. Всеки от нас е свобдна личност и зачита своботата на другия.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 6831b5b5bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Ако ходиш по чалготеки нищо чудно, че те ревнува

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 047de6e707
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   От номер 2- Ще се стигне и до по- лошо развитие на ситуацията. Номер 9 го е описал/а/ много правилно - ти си жертва, той насилник и емоционално нестабилна личност. Ти не го провокираш, по никкъв начин! Той те провокира, като иска пълен контрол и отчет за всяка твоя стъпка, ревнува от миналото ти, предполгам, че ти забранява да имаш познанства и приятелства с мъже. Иска да спреш определени контакти с приятели, колеги дори приятелки, под предтекст, че уж е загрижен и смята, че те не са подходящи за теб. Ревнува, когато излизаш без него, иска пълни обяснения къде си с кого си защо си закъсняла. Най- добре, помисли за себе си. Първо и преди всичко. Разкажи как са се развили нещата. Ако се съгласи на терапия е добре, ако категорично откаже е ясно- Бягай! Дори сега, ако съм на твое място бих избягала, защото съм го преживяла и се съипах буквално! Нямах желание за абсолютно нищо,. Като прекъснах връзката си с него се освободих и ми се случиха толкова приятни неща. Сякаш съм била в затвор! С него само сълзи, безсъние, аз плащах почивките ни, главоболие, напрежение нерви. Не си го причинявай, моля те!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 84ee27eca6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   11, на кафе бе човек, какви чалготеки :D На чалготека само с него и то е лоша идея защото стават проблеми.

7,9,10 благодаря ви за подкрепата и адекватните съвети.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 76821acd03
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Невъзможно - жена да обърка оценката си за даден мъж, и той да се окаже обратното на това което предполага... Ама вие така добре ни "четете" мъжете, с тая ваша хм... интуиция, само един поглед ви стига, а ти явно си имала не един и два...

Така че, за доброто на цялото женско съсловие което изключилно много разбира от мъже, и е изобщо силно всезнаещо за връзките, не само техните собствени, но и тукашните ги ловят безпроблемно... те обявавам теб за луда. Просто няма как да е иначе...

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 29b44ca39c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   Аз съм №4 (не №3). Първо, езикът, който използваш, не е уместен за една дама. Това пределно красноречиво говори, що за птица си. Просто се издаваш, личи си културата ти. Вярно, е, че не си го нарекла тиран, но го изкарваш такъв, че и отгоре, това е от ясно по-ясно, не можеш да отричаш очевидния факт, че публично го очерняш и злепоставяш. И твоят циничен изказ свидетелства за истинския ти манталитет и характер, който явно не е приказка. А от съдържанието е ясно и това, че нямаш никакво намерение да работиш върху себе си, което е задължително във всяка една връзка, особено ако е проблемна. То ест, ти си един мързел, мързи те да се съобразяваш, да се променяш, да се развиваш, предпочиташ просто да обвиняваш, да прехвърляш вината другиму. Типично еснафска нагласа. Пишеш, че жените винаги са виновни, но явно с подтекста да внушиш, че жените никога не са виновни. Работата ми е ясна. Просто съжалявам човека. Май наистина няма да е лошо да го освободиш от този тормоз, който ежедневно му доставяш, защото до болка ми е ясно, че тези тука пишещи женици, които се изкарват най-големи светици и най-многострадални Геновеви, всъщност не само не са такива, ами прикриват с това многобройни свои кусури. Не мисля, че съм груб, просто ти казвам пряко нещата, такива, каквито смятам, че са. Не си мисли, че всеки тук е толкова наивен, че да се връзва на единствената версия, която ни поднасяш. Защо смятам, че ще обърнеш пак оглед към "тирана" след раздялата, която очевидно е неизбежна - защото интуитивно разбираш, че той е мъж, който не приема игричките ти, а всеки, който се примири с тях, ще е мухльо и няма да го уважаваш. А това, че едни и същи цуцли тук се защитавате взаимно, то е обяснимо и смешно

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 1110123882
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   За мен терапията е добра идея, подкрепям номер 3, но мисля че и двамата в историята ти авторке имате трески за дялане иначе за мен си подхождате и се обичате. Той има нужда да се успокои, каква жена си, че не скачаш от мъж на мъж, и че ще те загуби ако продължава прекалено често да те разпитва, а ти имаш нужда да осъзнаеш, че не е толкова ненормално да му пратиш снимка на месинджър с приятелките си, придружена с "обичам те", не е толкова ненормално да обсъждаш с него бъдещите си планове, не е ненормално да си говорите за живота с половинката си.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 685e0d5e8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

18.   Авторке, пак не става ясно ти като излизаш, не му ли казваш, че отиваш еди-къде си, че ще правиш еди-какво си или най-малкото вечерта не му ли казваш какво си правила?
Как искаш, мъжа до теб да е спокоен, ако не споделяш къде си и какво правиш? Не мога да разбера? И твърдиш, че бил ревнив! Че в една връзка всичко се споделя. И не съм ти казвал всеки път да му пращаш снимки от всяко едно място. Ти да не си на 14 години, че ги интерпретираш така нещата?

7, 10 - ясно ми е защо така реагирате. На това животно "съвременната жена" не по-малко от на съвременния мъж ѝ се иска да не носи никаква отговорност за поведението си, връзката си и партньора! Т.е. разбирай, иска ви се да се сваляте с тоя и ония, да флиртувате свободно, а когато се появи ПО-ДОБРАТА ОПЦИЯ, да скокнете от раз на новия клон-н-н....
Иначе с т.нар. "ограничения" много лесно ще те пипнат, какво и кога си правила! Точно както набарах мойта...
И никога нямаше да разбера, ако не бях повдигнал въпроса - първо така просто профилактично какво прави с тоя човек, после на шега, докато нещо не замириса и най-накрая я въртях 5-6 часа, докато си признае!!!! Ур*спията.....
А така ми се кле по-рано, ако знаеш, че с тоя човек нищо няма да стане, че е невъзможно и какви обещания бяха, само ако знаеш....

Та и вие двечките сте си едни такива широко разкрачени Ур***ии!

А това с комплексарщината... Вече навсякъде го повтарят май едни и същи комплексирани женички!

от 3

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 047de6e707
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Цитирам четири ключови момента от текса ти, авторке:

1. "Постоянни обвинения към мен." - Не това не е нормално в никакъв случай!
2." Всяко мое действие или решение минава под неговата лупа и се оспорва, сякаш не съм достатъчно интелигентна или разумна, за да мисля сама. И се започва : "Това не е правилно. Еди си коя не прави така. Ще ти кажа как мисля аз и как правят всички мои познати. - Това е опит за контрол и власт над твоят аличност. - " Никой не може да ти казва, непрексънато, какво да правиш и как да ги правиш, това е системен тормоз и насилие над личността!
3. Отделно е страшно ревнив и във всичко намира конспирация. Иска да знае с кого говоря, кой ми пише, какво правя постоянно, къде с кого отивам, сядам на кафе с приятелка, пита ме дали някой мъж не ме е заговорил през това време и така нататък, колко време съм се прибирала от работа и т. н. За някого това може да звучи нормално" - Не, това изобщо не е нормално! Не може във всичко да намира конспирация да ти звъни по 10 20 - пъти на ден и всеки миг да се интересува къде си и с кого си.
4. "Все едно иска да ме обсеби. Започвам да се чувствам като в капан без изход. Каквото и да кажа или направя, все ще бъде грешно." – Ти си жертва на емоционален тормоз и ревност от страна на партньра си, загубила си връзка и реалната преценка за това, коя си и се опитваш да се впишеш в неговите болни изисквнаия и контрол. И не, авторке, това не е любов, това е болест, зависимост, токсичана връзка, кояти не те прави щастлива, тя те убива. Нищо от това, което описваш не е нормално. Каква любов?! Ти не спиш, изнервена си и си в постоянен стрес и очакване да те критикуват, да те обвиняват и то абсолютно безпричинно. Никоя жена, не би търпяла такъв екземпляр дълго.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 8777edc08f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

20.   Аз мисля, че ти си лудата. Жена съм и съм подобие на приятеля ти, а теб като те чета все едно слушам приятеля ми. Може би на моменти твоя човек прекалява, но повярвай ми според мен си късметлийка, но мисля че ще го зареже. Според мен ти не го обичаш, ние жените сме големи глупачки. Докато не си изпратиш, докато не те предаде мъж и не страдаш, няма да разбереш за какво ти говоря. Ако не му дреме за теб ще си вее оная работа и хич няма да ти се обяснява.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: c4ff73bb8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   Класика е една жена да иска да се прегръща с други пред приятеля си и после да недоволства как оня бил ревнив. Ами ти като нямаш никакъв усет кое е нормално и кое нагло пренебрежение, твоя работа. Представи си двама приятели - единият с приятелката си, която се оставя да я опипва някакъв трети пред погледите на всички. Какво смяташ, че става? Няма проблеми нали, нейният човек трябва да не е ревнив и да се усмихва. Първото което го правиш пред други хора и го излагаш много здраво. Все едно казваш на приятеля му - моят е мухльо и не може да ми каже нищо. Второ какво трябва да си мисли той щом пред него оставяш да те опипват. Като го няма дали не даваш всичко останало? Или трябва дълбока сляпа вяра, че не си такава... Един виц има по темата: Мъж сварва жена си да се чука с друг. Прекъсват процеса, другият си заминава и жената казва "Ех сега като започнат едни съмнения и подозрения". Демек дори при очевидно хваната издънка се правят опити да се замаже положението сякаш не си разбрал нещата, не е това което си мислиш.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: efef82cf62
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

22.   4 щяла да търси тиранина хаха. Не знам как си вярваш на глупостите. Такива мъже трябва да се разказват на секундата, още повече пък ако проявява някакви своеволия да ти се прави на лидер. В една връзка лидери няма, има партньори такива остават сами заради проблеми с поведението си. Разкарай го на момента и си живей живота.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: a7eee6fa1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Имам един бивш, с който издържах около месец, точно заради това, просто не издържах на тая психопатщина. Звънеше ми през 20 мин с видеоразговор да съм му покажела къде съм. Искаше да си оставям телефона отворен, да слушал разговорите ми, разби ми google профила да ми види хронологията къде съм ходила. Писал на всички мъже в фб ми да не ми пишат, после да не ви казвам колко съм се срамила. Идваше да ме проверява къде съм. Защо съм имала косми на спалнята, мога още много да пиша. Пълен кошмар, едвам се отървах, а беше напълно нормален преди да тръгнем.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: e71e22503e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   18, 17, 16, 3, 4 е един и същи психопат! Разпознова се в образа на насилник и е откачил на максимално ниво! Такива като него, извършват престъпления от болната си психика. Изчезвай от темата и не вменявай излишни чувства на вина на дамата. Смешник! Избивай си комплексите у вас!
И теб ли те зарязяха заради патологична безпричинна ревност?Ако не те е известно това се лекува. Но не винаги. И не тя, а той трябва да ходи на терапия, защото ще проваля всяка следваща връзка с поведението си и желанието за контрол.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: e71e22503e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

25.   Мисля че 3, 4 15, 16, 17, 18, 21 е един и същи психопатичен индивид, който откача, защото вероятно се разпознова в същия тоя образ на насилник! Разкарай се на мига и не вменявай, чувство на вина на дамата, че си тотално болен мозък!
Откачен психар и теб ли те зарязяха заради патологична безпричинна ревност?! Изчезвай да работиш върху себе си и за се лекуваш, вместо да ръсиш глупости, тук! Ти за убийство от болна ревност, чувал ли си?! И съвети дава! Смешна история

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 230459d22a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   До авторката: Аз също като теб съм свободолюбива, независима и не обичам да ми се поставят рамки и ограничения /да не си зодия Водолей, не че има значение/. Не изневерявам и не мятам коси, както някой по-горе е писал, когато излизам без съпруга си. Имаме си пълно доверие, не се следим и сравняваме с други хора, нито сме се интересували от миналото на другия. Спокойно и хармонично ми е във връзката, без стрес, напрежение и излишни обяснения. Не бих могла да бъда с човек като партньора ти, колкото и да ме обича. Ревността показва несигурност, липса на доверие и може да се превърне в болестно състояние. Имам приятелка, чийто съпруг започна да я следи няколко години след брака с какво бельо излиза сутрин и с какво се прибира вечер. А жената не му е давала никакъв повод за ревност, избягваше всякакви контакти с колеги и приятели от мъжки пол. Спря да се гримира, за да не го дразни. Не излизаше никъде без него и накрая се срина психически.
Отидете на терапия, дано помогне! Но от прочетеното съм почти убедена, че той ще откаже.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 17aacf367a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

27.   Сега ти е само гадже и само те ревнува, само ти поставя граници, само се чувстваш като в клетка, само не ти се прави секс... Но утре ще бъдеш омъжена за него и той няма да те пуска да излизаш навън, да работиш, да гледаш децата си както искаш, най-вероятно ще прибягва вечер до бой, а през деня ще се извинява и ще обещава, че повече няма да го прави и че ще се промени. Ще ти казва колко много те обича, ще плаче, ще те умолява... докато вечерта не те пребие отново.

Бягай!

Съветвам те да се поинтересуваш за това как мислят домашните насилници - ключови белези в характера, истории на жени, преминали през това, как е започнало всичко, как се държи той в обществото и вкъщи.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 826ccd3ae7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   Ти самата не си луда, но търпението ти е налудничаво, а обяснението за такова търпение е само едно, нищо, че си на 26, нищо, че си мислиш, че не си вече тийн, в същност ти си си тийн в новата и непозната среда. Първото, което ми прави впечатление е, че считаш 11-те месеца секс с непознат за връзка. Второто е, че търпиш такова отношение, колебаеш се какво да е решението ти, задаваш въпроси на непознати, прегръщаш идеята за "консултация". И какво ще ти каже "консултантът", всичко е ОК, така се случва във всяка една двойка, нещата ще отшумят, болезнената и задушаваща ревност ще се стопи. Не, ревността няма никога да изчезне (казвам ти го без да съм психолог), напротив, ревността ще става все по-голяма и много е вероятно да прерастне във физическа агресия (казвам физическа защото и сега има агресия, но все още не са ти посегнали). Не ми се нрави това, че още от самото начало сте започнали да ровите в миналото, по-точно е добре, че още от сега ревнивецът е повдигнал въпроса, поне си на ясно, че така ще бъде и в бъдеще. В последствие миналото ти ще бъде непрекъснато натяквано и при най-малкия конфликт. Миналото ти ще е доказателството за това, че ти не струваш, че на теб не може да се разчита, че решенията ти са нищожни и т.н.
Ти може и да си се променила, може и да се промениш в последствие, може да се превърнеш в най-вярната съпруга, никъде да не излизаш, с никого да не се срещаш, никакви компютри, никакви телефони, но пак ще си останеш онази дето е мърсувала на младини и сега трябва да и го изкараме през носа. Сещам се също така, че той си бил позволявал да те сравнява с някакви други, как те се справяли по-добре, колко добри били и т.н.
Сама решаваш, все още не си луда, но започваш да подлудяваш!
За него е ясно, че е тотално откачил, жената не се превъзпитава, жената или я приемаш или не точно такава каквато е.
Аз не бих си губил времето да се доказвам на човек за когото по презумпция съм по-прост и недостоен.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: d645eb195d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

30.   Ще ти разкажа с две изречения за моята дъщеря-историята и е сходна с твоята.Три години живя с един такъв като твоя и кри от мен и баща си истината за това което се случва между тях.Чудовищна ревност,бяха тогава курсанти във военно училище,разбира се тя е една от малкото жени там,а е и красива,не го казвам защото съм и майка,а за да разбереш нещата.Всички колеги,преподаватели ги е обявявал за нейни любовници.Ревнувал я е дори от приятелките и,ако например са в компания,само той има право да седи до нея,никой друг.Започва се с кавги,скандали,преминава в посягане,бой.Тя търпи,защото го обича.Но идва поредния жесток скандал,който прелива чашата,но който и отвори очите.Напусна го,но не стана лесно и бързо,такива насилници лесно не си изпускват жертвата.Казваш,че те обича-и какво те топли това,прави ли те щастлива?Не допускай грешката на моята дъщеря,тя съсипа три години от живота си с този изрод.Когато си във връзка с някого трябва първо да си спокойна,да разчиташ на човека до себе си,да се чувстваш защитена.Другото са просто оправдания.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 047de6e707
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Ревността, която описвате, изобщо не е нормална. Болест е! Ревността показва, неувереност в ревнуващия. Може да стане агресивен и опасен, както за себе си, така и за Вас. Имам една бивша съученичка, която се омъжи за подобен типаж. Само, че и тя самата е доста ревнива. "Защо гледал тази, защо гледал онази", абе ужас. И двамата са много ревниви, всъщност. Парадоксалното в случая е, че нямат поводи за това.. Мъжът ѝ е инсталирал камери в къщата, където живеят, за да я контролира по- добре, има достъп до телефона и всичките ѝ пароли. Една вечер бяхме на кафе с друга приятелка, звънна и няколко пъти, да я пита кога ще с прибира, да му готви пържолите. След около 1 година я срещнах на улицата, беше вече бременна с близнаци от същия човек. Не знам, как живеят, но това изобщо не е адекватно поведение и обикновено в такива връзки се появява домашното насилие. Психическо и физическо. Всеки решава сам за себе си. В хармоничните и здравословни отношения, няма следене, няма болна ревност, няма контрол, няма скандали нон стоп, няма постоянно напрежение и въпросът: "Какво не е наред?" - просто отсъства. Когато една връзка НЕ ВИ прави щастлива, а нещастна и болна е време да я прекъснате, иначе рискувате здравето си и полседващо попадане в подобен порочен кръг от неподходящи партньори - тип насилници и манипулатори. С такива типажи, психиката на един човек рухва, независимо дали е мъж или жена.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 685e0d5e8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

32.   Тука са се навъдили бая комплексирани женички с много обострено чувство за "насилник в живота ми" - макар той да липсва!

Какви са тея съвети и сцени на развитие на тяхната връзка, бе?
Щото бил се интересувал какво прави гаджето му, къде ходи и с кого общува, вече почнахте да ѝ чертаете бъдещето в най-черни краски. Манипулирате я и ѝ посочвате евентуална развръзка, която е малко вероятна.
Вие жените сте хептен изтрещели!

Пак се връщам на тая дето ми изневери!
Обаждаше ми се по 20 пъти на ден, тя - не аз. Споделяла е всичко с мен и ми се е обяснявала многократно в любов, и тн. Това засвидетелства вярност, любов, привързаност, подкрепа, стига да не е обсебващо поведение. И въпреки това пак ми изневери!

Аз не мога да си предства как може да си във връзка с някого и да го карате само на вяра, без да се питате ти какво прави?
То и да има такива двойки, любовта им наистина трябва да е огромна и да се е доказала в изпитания, и това всеки един от двамата до го знае и чувства.

Авторката май иска да го карат на вяра и взаимно доверие!

Е, не! Себеуважаващ се мъж няма как да го кара само на това и да ти вярва на преструвките и превземките все едно въртиш 13-годишен!
Няма такъв нормален индивид от мъжки пол. Ако му пука за тебе, ще се интересува къде си и какво правиш, и ще знае!
Моя опит е такъв - колкото и да ни казвате, че ни обичате и да ни се заклевате, гледайки ни в очите, НЕ МОЖЕ ДА ВИ СЕ ИМА ВЯРА!

НА ЖЕНА ДА ИМАШ ВЯРА? - Абсурд!

Тука под горните коментари пишат някакви млади женички!

И щото се изказахме реално 2-ма, 3-ма мъже и почнахте да крещите, че сме били насилници... хахаха

от 3, 18

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 047de6e707
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

33.   32, събирателният образ на ( 3,4,15,16,17,18,20,21 с шизофренното разстройство на личността и психопатията, пак се включи. :) Изказа се един човек, с очевидни психични проблеми. Решавай си проблемите извън форумите- на съотвените места- клиники, психиатрии и.т.н. Никой не е длъжен да ти чете хистричните изблици. Тотално си "изплискал легена", а най- лоошото, е че не го осъзнаваш и си вярваш.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 229cc0147b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   3,18 Здравей!

Една те е наранила и вече всички сме лъжливи скумрии. Бившата ти не е критерий за всички жени. Ще кажеш, че не са ми изневерявали. Еми, изневерявали са ми. Това значи ли обаче, че трябва да си го изкарвам на всеки следващ мъж в живота си, да го следя постоянно къде е и да не го изпускам от поглед? Случвали са ми се даже още по лоши неща - бившия имаше цяла паралелна връзка. Хубаво е,а?

Ама някои сте по-агресивни и от там нататък всяка жена трябва да яде попарата от тази бивша. Не мисля, че си я преживял. По хубаво седни я преживей, че с тези мисли най много да хванеш някоя ревнивка, нормални жени не се задържат.

Не мисля, че ще ти е много весело, ако седнеш да гледаш мач с приятели на по бира в някое заведение и приятелката ти не се съобрази с теб, звънне ти да си говорите по 20 мин, а ти трябва да се снимаш с момчетата, за да и покажеш къде си и тя да е спокойна.
Ами реакцията на приятелите ти? Не мислиш ли че е малко неадекватно да седнем някъде и "ама хайде големи усмивки за моя приятел момичета!" ? Вече не сме на по 15, самото поведение не се гледа с добро око. Била съм в ситуация на приятелка на такова момиче и ми бъркаше право в г*за всеки път в който кажеше да се снимаме за него. Бившият на друга моя приятелка пък идваше при нас всеки път в който излезем, за да ни провери. Еми,грозно е. И се разграничавай от това на някой да му пука за теб, да те пита как си и как ти е минал деня и това да те пита въпроси, с които да те скланя да си изпяваш майчиното мляко от типа на "имаше ли мъже на другите маси в кафето? За какво си говори с колегите си днес? "

Изказали сте се двама-трима мъже? Кое ви е мъжкото, че сте наранени и сега си изкарвате яда на всяка следваща жена? Че всички жени са боклуци и толкова? Много е мъжко да нямаш уважение към жена.Еми, какво да ти кажа... дано да попаднеш на някоя дето не държи на себе си, която ти се връзва на глупостите

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: d645eb195d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Господине, №3, 18 и 32, разбирам добре колко ви е наранила с изневярата си приятелката ви, но дето има приказка заради Георги не можете да намразявате и свети Георги. Попаднали сте на такава жена, преживейте го и преминете напред. Не всички жени са такива, уверявам ви. Знам, че има и такива, дори и вие, който сте преживял изневяра не знаете колко коварни жени има. Аз например лично познавам жена, която умираше от удоволствие вечер като се връща от работа поредния и любовник да отбие някъде с колата, да я изчука и след това го водеше в къщи да пият ракия с мъжа и, уж за благодарност, че я е"докарал"след работа. Всякакви има. Но аз ви уверявам, че когато една жена обича някой мъж, тя просто няма очи за друг. Тази дето ви е изневерила не е била вашия човек-благодарете се, че навреме сте се оттървал и продължете напред. Още веднъж ще ви уверя, че има много читави жени.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: d176d2c7de
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

36.   32 същото може да се каже и за мъжете. Даже повече, защото много от тях смятат, че мъжката изневяра не била нещо извън реда на нещата. Няма обаче да я бъде тази да се обвиняват всички жени или мъже заради такива хора забрави. Щом ти не вярваш на жените това е твое право, но авторката си има работа с човек с разстроени нерви, за такива откачалки сме се наслушали по новините. Освен това статистически мъжете са по склонни към агресия при изневеря, така, че не стой бягай както са ти казали. Намери си мъж който е нормален и не те следи през цялото денонощие, този лудия накрая може и да си измисли, че го лъжеш за да има основание да агресира. Мъж който посяга на жена не е мъж, а просто комплексар, не позволявй да се стига до там вече са те посъветвали. Всяка негова постъпка индикира за човека с личностни проблеми.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 047de6e707
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

37.   32 единственият, който явно демонстрира комплески, неадекватни и агресивни коментари който очевидно, няма връзка с реалността и зададената тема сте - ВИЕ! Имате същия проблем с ревността и контрола и очевидно не можете да понесете истината за себе си, затова и така агресирате. Има книги по психология на тази тематика, четете ги. Ще са Ви много полезни.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: fb35663bdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

40.   Номер 3,18,32 напълно съм съгласен с теб. Всичко каквото си казал относно жените по същия начин мисля и аз. Болшинството от жените са родени лъжкини. Казваш: "На жена да имаш вяра?-абсурд". Аз пък ще кажа на жена никога, ама никога нямам вяра. С всички жени с които съм имал връзки нито една не е била искрена. Една мома с която излизахме ме уверяваше, че още е момиченце т.е. девствена. Дойде време когато тя разбра, че ако не ми пусне скоро нашето приятелство ще свърши. Е, дойде дена когато го направихме т.е. правихме селс. В този ден нищо не й казах за нейната девственост. Следващия път когато правихме секс аз я попитах, нали ми каза че си девствена защо нямаше кръвотечение, а тя ми отговори: "Ами то ми потече след 3 дена". Оуу, виждате ли колко "ИСКРЕНА" беше момата.
Един друг случай. Живеех в крайморски град и в него имаше клуб за начинающи млади поети. Аз обичам поезия и често ходех в клуба да слушам разни поетични разисквания. Там се запознах с един млад поет, който вече беше издал една малка негова стихосбирка. Станахме добри познати, той беше още ерген. Също познавах едно момиче която работеше в една сладкарница-една такава весела, игрива. Веднъж ги виждам заедно хванати под ръка в центъра на града и младия поет не пропусна да ме запознае с момичето казвайки: "запознай се с жена ми". Запознахме се, но нито аз, нито тя се издадохме, че се познаваме от сладкарницата. По това време аз живеех заедно с един съквартирант, който беше по-голям симпатяга от мен, признавам си, но също ерген като мен, но голям курвар. Един ден късно след обяд аз си бях сам в квартирата и Д. съквартиранта ми влезна в стаята с жената на младия поет. Аз останах шашнат. След малко Д. излезна от стаята и отиде до тоалетната и през това време аз казах на момичето повече да не идва тук ако не иска да кажа на мъжа й, след което аз излезнах от квартирата и отидох в града. Тя нищо не ми отговори, но и аз повече не я видях със съквартиранта ми. Ето какви са жените. Лъжат и ако някой мъж им хареса изневеряват. Мога още примери да ви дам за женските лъжи и изневери, но мисля, че това което казах говори много какви са жените-голямото мнозинство.
Към Авторката. Ти си лудата, защото ти не искаш да ти се налага да се обясняваш "безкрайно". Искаш да имаш лично пространство, да ходиш където си искаш , да се срещаш с когото си искаш и без той да знае за твоите похождения. Като искаш да си прекалено свободолюбива не създавай сериозна връзка с мъж. Ходи където си искаш, сменяй мъжете често, както сменяш бельото си. Щом си толкова "разумна и интелигентна" за да мислиш сама давай напред, похищавай много мъже. Сега си на 26 имаш още 10-тина години да покоряваш мъжете до цифрата 100. Лудата си ти.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 047de6e707
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

41.   32,40 и прочие на номерата (3, 4 15, 16, 17, 18, 21), човек, определно не си добре с психиката. Ходи на лекар. Стана ми жал за теб, честно. Прокетираш собствените си проблеми във форума и върху авторката, НЕ ТЯ, НЕ Е ЛУДА, ТИ НЕ СИ НАРЕД!!!! ОПРЕДЕЛЕНО!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: e03c4a5ca9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

42.   Изобщо не си луда, не слушай хора които нямат понятие от сериозна връзка, още повече пък такива, които нямат уважение спрямо жените като цяло. Намери си друг, психически тормоз води до дистрес, а той е пагубен за здравето.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 685e0d5e8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   от 32 до 40

Аз разказах само за една изневяра.

Имах едно гадже - девствена! Харесахме се, тръгнахме заедно и чаках поне 3 месеца, докато "се почувства готова". Едва се съгласи да пробваме, като не ни се получи нещо, а и не исках да бъда твърде настоятелен в същия момент, защото все пак ѝ е за първи път и беше добре да се съобразявам, да не я боли и т.н....
В даден момент уж хубавата ни и романтична връзка тръгна назаде, защото започна да прави някакви гневни изблици без въобще да е имало и повод от моя страна за такива реакции... Стояхме няколко месеца в някакви полуотношения и въобще не ми е хрумвало, че това девствено, добро, миловидно, притеснително, стеснително и т.н момиче в даден момент е харесала един от най-добрите ми приятели. Като разбрах, щях да падна!
Е, загубих връзка и с нея и с него, то е ясно....

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 53860322f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   До 32

Никой няма понятие от "сериозна връзка", защото всяка връзка е уникална, а колко серизни връзки, може да е имал един човек? 2-3? Мак 4, по 6-7 години?
Освен ако не е някой, изучавал тези неща с години, ползвайки научни методи, няма как им хващаш вяра.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 942ae51376
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   М34
Не си прекалено свободолюбива. Доколкото разбирам не живеете заедно все още, така че всеки трябва да си има своето лично пространство. А и дори заедно да живеете, пак е необходимо всеки да си има своето лично пространство и време. Иначе много бързо ще се задушите и ще си омръзнете. Ако още отсега е така, представи си какво ще е след време, ако заживеете заедно и създадете семейство. Имам една приятелска двойка, които вече над 10г. живеят заедно, ожениха се, роди им се дете, сега чакат и второ, а все още си излизат от време на време поотделно, всеки със своя компания и не се ревнуват изобщо. Така се постигат хармонични отношения, не с постоянно следене и мнителност.
Постави му ребром нещата и кажи, че не ти е комфортно да те задушава така. Дай му някакъв срок да се опита да се промени. Ако не го направи - знаеш изхода какъв е.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 22 дни
hash: cbc2806c0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   Все едно за бившия слушам. Да не е той? Същата работа. Вечни оправдания за измислени от него прожлеми, обсебване, задушаване. Мисля че е някаква форма на шизофрения.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker