Не мога да се разделя с никоя от тях - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не мога да се разделя с никоя от тях
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 2217 пъти
М. е приятелката ми от 5 години. Когато я намерих, тя беше непълнолетна все още. Аз съм с 5 години по-голям от нея. Но в сравнение с нея не бях преживял нищо. Изключително очукана от живота за крехката си възраст, беше малко мъжко момиче. Обещах й, че винаги ще съм до нея и се отпусна. Стана момиче, жена. Харесва ми как се превърна в нежно същество и носи само спомени за мъжкараната, която беше. В общи линии не мога да се оплача от нея като човек. Прекрасна е.
Но се появи В. Тя е просто в пъти по-прекрасна. Ако приятелката ми е имала някакви затруднения в живота, то В. е преживявала катастрофални неща, но не се е предала. Изключително силна личност. Но междувременно е най-нежното, добродушно и обичливо същество, което съм срещал някога през живота си. Тя е като ангел. Просто е невероятна. Аз не знам как може непрекъснато да срещаш някакви спънки и да запазиш усмивката си. Как може животът да те срива до основи и ти да намираш сили отново да се изправиш. Уникална е. Не коментирам количеството ни общи интереси, допълването на личностите ни и като цяло синхрона, който цари между нас двамата.
Искам да бъда с В. Всичко в мен копнее за нея. Тя е влюбена в мен сега и имам чувството, че ако сега не я грабна, след време би било късно. Защото просто е такъв човек. Преодолява и непреодолимото. Колкото и да ме обича, като не й се сбъдвам - ще спре. Но междувременно сърце не ми дава да зарежа М. Тя сама по себе си не е направила нищо лошо спрямо мен. Каза ми, че вече няма любов между нас, но ме държи за ръката и иска да сме заедно. Ако я изоставя, отново ще се превърне в мъжкараната, която беше. А мисля че й харесва да бъде в ролята на жена. И ми е дала много от времето си, за да я изоставя просто ей така.
Родителите ми не харесват М. Сигурен съм, че ще се влюбят във В. точно толкова бързо колкото и аз. Защо това оказва влияние? Защото аз съм близък със семейството си. И знам че ако съм с М., в даден момент ще трябва да се отделя от тях и то не само да сменя дома си, но и да се откажа от този контакт, който имаме. С В. имам чувството, че нямам нужда от тях, но тя не би позволила някога да бъда разделен с тях реално. Самата тя понякога ми подсказва, че е станало време да направя някаква малка изненада на майка си. Прави ми забележка, когато не искам да направя нещо за родителите си. Казвала ми е, че не е правилно да не чувам родителите си няколко дни. И такива работи.
Колкото и положителни качества обаче да има, и независимо от любовта ми, просто не мога да зарежа М. Опитах няколко пъти. Подготвях се психически, мислих реплики, не знам си какво. Но когато съм пред нея, не успявам. Като се скараме правя всичко възможно да се оправим, просто ми идва отвътре така да направя. После съжалявам, защото може някой от тези скандали да е бил възможността тя да се раздели с мен. Когато ми се разсърди, пак гледам да оправя нещата. Възможности да се разделим много. Но някак аз не мога да я пусна. Не знам защо. Ако ме питате дали си представям да живея с нея, да създадем семейство - не! В никакъв случай. Не бих й предложил, не желая. Но и не мога да я пусна.
Същата работа с В. С нея мога да си представя всичко - от предложение за брак, през съвместно съжителство, деца та чак до пенсиониране и гроба. Наясно съм, че не би била и няма да бъде моя преди да се разделя с М. Наясно съм и че не мога да направя това. Но междувременно не пускам В. Тя непрекъснато бяга от мен, опитва се да се отърве от чувствата си, но аз винаги се промъквам отново в живота й. Искам да я пусна. Искам да намери щастието си. Заслужава да бъде обичана, обгрижвана, заслужава да има човек до себе си и да гради семейство. Наясно съм, че няма как да стане, докато съм в живота й. Но просто не мога да я оставя. Не защото няма да се справи, не за друго, а заради мен самия. Имам нужда от нея и имам нужда да знае, че я обожавам. Че не е само приятелка или сестра за мен. Тя е Любовта в живота ми.
Не постъпвам коректно към нито една от двете. Това ме измъчва. Измъчва и тях. М. със сигурност вече иска съвместен дом, деца и развитие на отношенията ни. В. също със сигурност иска вече да се насочи към връзка с подобни изгледи. Не е проблемът в това, че не мога да избера някоя от тях. Проблемът е в това, че не мога да пусна нито едната. Не се справям със себе си. Не зная как да се преодолея, така че да отърва поне едната от присъствието си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: 76b649fa68
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От два стола направо на земята ще паднеш май. Нито една не обичаш.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: e0b0618edf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   “Каза ми, че вече няма любов между нас, но ме държи за ръката и иска да сме заедно.“ - приключи с В не заради М, а просто, защото връзката ви е изчерпана. Няма ли любов, не трябва да има сватба, деца и т.н. Със сигурност има и кой друг да я накара да се чувства жена - нито си единствен на света, нито пък си длъжен да се грижиш за всички. След това пробвай с М. (надявам се, че все още нищо не сте правили с нея и връзката ви ще бъде чиста).
Отсносно родителите, те не трябва да бъдат фактор за избор на жена - ти ставаш и лягаш с нея, ти я познаваш най-добре. Според мен си млад още и ще ти дам един съвет - най-добре младото семейство да е отделно и физически, и емоционално. Без значение с коя жена си в един момент собтсвеното семейство става приоритет и отношенията с родителите се променят - по-рядко виждане, по-рядко чуване, нещата се обсъждат с партньора, не с тях и т.н.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: e04ec36847
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Мисля, че трябва да се отдръпне и от двете поне временно и да се изяснил сам със себе си. Имаш някакъв комплекс да "спасяваш" уж, пък в крайна сметка те "спасяват" теб от тази твоя зависимост да си зависим от момичета "нуждаещи" се от теб...
И двете биха се справили прекрасно без теб. Ти също без тях.
Изглежда също, че М. прави същото което и ти, иска да се разделите, но не смее да приключи заради теб, да те "пази" и защото си посветил тези години на нея. Ако се разделите сега по приятелски, без да я нараняваш (Дано не мислиш, че не се сеща, че имаш чувства на друго място) ще си останете с хубавите спомени и може би добро приятелство.
Другото момиче... Не знам, нещо ми е "хлъзгаво" тя нали знае, че имаш приятелка? Знае също, че иначе си сплотен със семейството си. Не се чувате по няколко дни с родителите ти, ами нормално, няма нужда да се задушавате. Но "добродушната душичка" потриват ореола и ти напомня за подарък на майка ти...пък да им звъниш, като да е тя официалната половинка. Леко и тънко пристъпва в нишата която е сметнала за лесна и "свободна" ...
Остани насаме със себе си известно време и анализирай себе си най- вече, пък и тях.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: baa8ed2887
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Най-добре и двете да се отърват от тебе.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: ad8f912b8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ще кажа само едно: който избира сигурността пред желанието на сърцето, накрая губи и двете.

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 6ad518b9e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   В подобна ситуация съм и е доста трудно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: f50c620c19
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Избери тази с по-големите цици и не го мисли повече.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 82f2340223
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Просто и лесно е. Избери В и скъсай с М и не се измъчвай,защотот така е трябвало да стане

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 19c8f61499
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Ти първо си вземи отделно от родителите ти жилище, па после мисли за А,Б,В,М и З .... До кога смяташ да водиш приятелките си да живеят с мама и тате? Ако на сегашната ти и харесва, на следващата може и да не и се нрави. 2 жени в една къща, в една кухня не е на добре. Ти още не си се устроил в живота, знаеш ли колко много мъже живеят с техните и съответно нямат успешни връзки нито с В, нито с Щ?
Не знам как това момиче е изкарала 5 години в общото с родителите ти жилище, как пък за 5 години не съумяхте да се преместите?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 999c3d338b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Офф, човек може да обичамного хора в живота си, но трябва сам да реши с кой да живее, не зависимо от другите. Щом виждаш новата жена в живота си, направи краката, пък каквото стане.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 52c5339e65
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Не може да си със двете...Избери една от двете тази която иска сърцето ти колкото и неприятно да и стане на другата...Избирай защото да не паднеш от двата стола на земята...

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: faeabe078e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ти искаш да си с В., но да не наранириш и М.
Но защо не помислиш от друга гледна точка. Щом държиш на М., не би ли искал тя да бъде с някого, който иска да изживее живота си точно с нея? Тя има право на шанс да срещне този човек; докато е с теб, това трудно ще стане. Със сигурност не си единственият и шанс за щастие.
Тя вероятно за кратко ще бъде наранена, но това е част от живота и тя ще го преодолее. А кой знае, може и тя да преживява нещо подобно на теб, но да се опасява да не те нарани. Просто бъди честен с нея и и дай шанс за щастие.

Не се пренавивай обаче за В., защото е възможно да се разочараваш. Дай си възможност да се опознаете, без да възлагаш твърде високи очаквания. Най-добре е нещата да се случват естествено.
Успех

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: a11210e86b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Дай им да прочетат темата - те сами ще избягат от теб, проблемът ще бъде решен и за тях ще е по-добре.
Ж

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: a47c4a370f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Като не можеш да се разделиш само с едната, раздели се и с двете! Не е случайна следната приказка: „От два стола — на земята!“, неизбежно е.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 44ee429237
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Остави първата, връзката ви есе е изчерпала. Остави я да продължи напред. И се захвани с втората.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: da2cd88564
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Нда......, въпросът е доста заплетен. От една страна, ти си влюбен в новата си позната В. Тя, обаче, сега е в своя демо-период, то ест, ти пуска примамка, замайващ облак от най-доброто от себе си, и прикрива всичко останало. Наркотик, с други думи Защо? Първо, защото това е инстинкт на всички жени, и второ, защото, както я описваш, тя сега е в много затруднено положение, и ако успее за те привърже, спечели, ти ще си за нея шестица от тотото. Това не значи, че всички преимущества и привлекателни качества, които спомена, са фикция - не искам да кажа това, - но ве пак имай едно на ум, че не я познаваш добре, че тя е в своя представителен демо-период и е включила инстинктивно всички свои програми на самка за привличане и обвързване на самеца.
Второ – на М. ти познаваш и кътните зъби. Да, ама не... Била е мъжкарана, а ти си я променил... Нещо малко ме съмнява този факт, като знам, че жените почти не се променят, а най-вече имитират промяна, с оглед на своите интереси и цели. Така че, и в двата случая си изложен на риск.
А какви са бонусите? Към В. имаш свежи и силни чувства, тя ти изглежда АНГЕЛ, което, абсолютно сигурно, тя не е, и там е и опасността, че, идеализирайки я, ти губиш представа за реалността и възможност за правилна преценка. С М. пък се познавате, трудно може да те изненада, но, както тя самата признава, чувствата ви са притъпени, изстинали. Странното е, че тя го признава, но все пак се стреми да запази връзката! Това е доста фрапантно противоречие, затова не е лошо директно да я попиташ, тя с подобна реплика гони ли те от себе си, или какво??? Или пък настоява една изконсумирана формална връзка да се запази? Това поведение от нейна страна е крайно нелогично и подозрително, затова направо си го изясни с нея. Тя може да ти каже, че не вижда същата привързаност у теб, и че тази реплика е просто един вид упрек и претенция към теб. Тогава можеш да й възразиш, че вероятно и двамата имате принос за охлаждането, и че трябва да решите какво да правите. Възможно е, колкото и да не ти се вярва, че тази реплика на М. да се дължи на това, че тя вече има някакъв нов вариант за отношения и се стреми деликатно да те подготви към нейното отплуване от познатия пристан... Не съди по собственото си самочувствие, на незаменим партньор, може наистина, както горе са подметнали, от двата стола да се окажеш по средата, и то с подмокрено самочувствие. Затова смятам, първо си изясни М. - виж , дали си няма някой нов, не като любовник, а като потенциална възможност, а да е с теб по инерция, и като практиката на самката-маймуна, която не пуска предишния клон, преди да хване следващия. Ще ти трябва проницателност, ум и отказване от самочувствието на незаменим. Защото жените често използват за манипулиране на мъжа неговото самолюбие, самомнение и чувство за превъзходство. Гледай реално на нещата.
След това виж отношенията си с В. Първата ти задача е същата - да погледнеш по-реално на нея, на себе си и на отношенията ви. Свалѝ ореола от главата й. Виж какво иска. Не късай с нея, защото тя ти дава позитивни силни усещания, тонус, самочувствие, но трябва да се овладееш, защото ако й покажеш своята огромна привързаност, тя просто ще я използва за себе си, а ти ще си губещият. Тя ще си вдигне самочувствието, ще се старае да те подчини и да те манипулира. Това не бива да допускаш, защото ще има печални за теб последствия. Няма да усетиш, как ще ти покаже един съвсем различен нов облик. Бъди по-резервиран, по-умерен в новата връзка, не сне се хвърляй презглава в океана на чувствата, защото тя, В. не е нито ангел, нито каквато я описваш. Това е абсолютно сигурно.- А отношения, които се градят на илюзии, са нетрайни. Никога не ѝ се обяснявай в любов, не ѝ показвай чувствата си - нека тя първо ги заслужи! Никога не губѝ силната позиция.
Извинявам се на всички за дългия ферман, който написах, но така ми дойде отвътре... Дано съм полезен.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: b3abed392a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Не можеш да пуснеш нито една, защото подсъзнанието ти е изградил образ на жената мечта за теб и ти този образ го виждаш и в двете. Тоест М. и В. се сформират в един човек. Жената мечта за теб в момента е разделена на две половини. Едната притежава половината качества, другата притежава другата половина на качествата отговарящи на критериите. Зарежи и двете и потърси това всичко в една жена.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 132743d384
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Първо стани мъж, след това си избирай жена. Щото с твоите приказки си направо без коментар.

Иначе послушай №12, раздели се момичето в което не си влюбен, но се опитай да я подкрепяш въпреки това. И внимавай с новата да не ти омръзне и тя.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker