Не успях да го задържа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не успях да го задържа
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 1890 пъти
Намерих прекрасен мъж, когато беше още момче. Бяхме заедно осем години. Неговият "недъг" беше ревността. Заради него спрях да излизам, където и да било, не отвръщах на никакво внимание от мъже и затворих социалния си кръг до него, семействата ни и негов приятел. Той е затворен човек, не сме излизали в компании. Не обича и заведенията и местата с много хора като цяло. Другият проблем бе сексуалността му - ниско либидо. Винаги сексът беше по моя инициатива, на него му трябваха "повече емоции", за да поиска - което не се е случвало. Много държеше да правим всичко заедно, така че хобитата, които не споделяхме като общ интерес, отпаднаха от бита ни.
Като изключим тези ограничения, с него се чувствах страхотно. Въпреки че бе едва навършил пълнолетие, намираше начини да изкарва пари и то предоволно. И семейството му си има пари. Колкото и да е тъпо, мен тийнейджърката на 16 години с разведени родители и бедна майка, ме впечатли това. Купуваше ми всякакви неща, непрекъснато взимахме храна от вън, чувствах се много добре. Също така бе супер грижовен, мил, любящ. Не беше никак трудно да свикна с него. Водихме малко скучен живот, но пък се чувствах обичана и ценена, въпреки че не правех много за него.
Годините минаваха и влюбването отмина. С него сякаш и обичта, но за това съм грешала. Е, все пак си имахме уважението един към друг, стигаше. Започнах нова работа - в мола. Това беше един нов свят едва ли не. Защото изкарваш там супер много време, имаш колеги, има клиенти. Не беше устойчив социален кръг, но все пак - живи хора! С различни интереси, някои готини, други - не толкова. Навярно на всеки би му се сторило тъпо, но за мен това бе начинът да общувам с някой друг освен нашите тесни контакти.
Зарибих се много по работата, започнахме да се виждаме много по-рядко отколкото бяхме свикнали. Но просто много ми харесваше да ходя на работа. Той също си смени работата и почиваше само уикенда, но аз не исках да изкарвам времето си заедно. Беше ми добре да ходя на университет и на работа, а за него просто не исках да отделям много време. Не исках да се виждаме. Чувахме се...
И, разбира се, това беше груба грешка. Не знам защо смятах, че не мога да го изгубя. Не знам защо не помислих поне малко... Запозна се с някаква, уж само работни отношения, после уж само на разходчица, накрая влюбени някакви двамата. Не се разделихме, разбрахме се да я остави и да продължаваме двамата напред. Но може би нещата вече бяха провалени.
Аз бях обидена от изневярата му, не вникнах в причината и изцяло обвинявах него. Той пък навярно ме е сравнявал с нея, с идеалистичната си идея за нея. И нищо не успяхме да оправим. Той беше хладен, дръпнат. Понякога беше по-добре, но като цяло вече не говореше толкова с мен както преди. Отнасяше се често, навярно в мисли по нея. Всяко нещо в мен едва ли не го дразнеше. Това че не искам да седнем да ядем в 18ч, това че не искам да ходя на планина, това че пуша, това че не съм харесала нещо.
Разбирах, че са се видяли, когато беше по-уравновесен, спокоен и мил. Когато без проблем се съгласяваше с нещо, което по принцип не харесва. Бях наясно, че нищо между тях не е приключило. Познавах го и знаех, че е обсебил живота й. Знаех, че момичето няма нужните съпротивителни срещу точно срещу него. Вярвам, че иначе беше дама на ниво, просто той е много въздействащ и магнетичен. Така като им четох чатовете иначе жената можеше да ми бъде добра приятелка, чисто обективно.
Направих лек опит да се оправим. Започнах периодично да почивам събота, така че да можем да виждаме. Няколко пъти си освобождавах и допълнителни дни, за да можем да отидем някъде. Гледах да не мрънкам много за глупости, да му покажа, че го искам. Но вече беше прекалено късно. След като той упорито запази своето хладно поведение, аз изпитах яд и започнах да му отвръщам със същото. Скандал след скандал, чувахме се и се виждахме сякаш, за да затвърдим това, че не можем да се търпим.
Една вечер реши да бъде откровен с мен. Разказа ми за проблеми, които не ми е споделил, защото не е вярвал, че мога да му бъда опора. Но е споделил с нея, защото била съвсем друг човек. Каза, че се виждат и можел да спре да го прави, ако съм му помогнела. Едва ли не искаше аз да ги дръпна един от друг, защото иначе не ставало. Пратих го на майната му и си отидох у дома.
Вярвах, че е мой. Още дълго време вярвах, че ще потропа на вратата ми, че ще го видя пред работата си, че ще ме потърси някъде. Но... не. След точно седмица на профилната му снимка бяха те двамата на Черни връх. От много време искаше да се качим да посрещнем там изгрева, а аз не исках. Тя явно се бе съгласила.
Вярвах, че няма как да станат нещата между тях. Всичките си раздели беше преживявал много тежко. Родителите му са го водили по психолог при една такава. Вярвах, че ще се върне. Но не го направи. Минаха едва седем месеца от раздялата ни и знаете ли какво? Те са вече женени. А ние даже не заживяхме заедно преди да се разделим. Толкова години... мислех че ме обича. Мислех, че ще бъда Единствена. А сега тя е. Ревнувам, завиждам и тъжа.
Сама си го направих, няма какво да кажете друго. Просто исках да споделя, защото ми е по-леко като казвам на всички, че той е идиота и просто е като всички мъже и не може да бъде верен. Но реално знам че аз започнах края. Ако осъзнавах до къде ще стигнем, нямаше да постъпя така.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: a6164a96ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Доста тъжна история. Припознах до някъде себе си в приятеля ти. Поздравявам те все пак, че осъзнаваш, че и ти си сгрешила по някакъв начин. Но все пак не се обвинявай за това, че си искала да имаш повече социални контакти... (за съжаление) много малко хора могат да живеят по начина по който сте живели с приятеля ти постоянно заедно и правейки всичко заедно.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 0efe12f83b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Просто не сте били един за друг. Предстои ти да срещнеш твоя човек.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 07b3a21096
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не може да задържиш някой, ако той не иска. Вашето е като сериал- болезнена ревност, ограничения и накрая супер ревнивеца е с друга. Още като си разбрала за другата е трябвало да го оставиш. Така само си си причинила допълнителна болка , мислейки си , че нещо може да се оправи.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: e7ed1c553c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Трудно е ,но продължи напред.Да имали сте връзка,но пораствате и е много разбираемо да срещате нови и различни хора.Съжаляваш за какво? Егото ти страда, липсва ти грижата му,но след толкова години заедно ти е станало ясно,кое неможе да търпиш и не би направила компромис.Болката ще отмине,сега се научи да се грижиш за себе си добре сама,погрижи се за образованието си и мъжът ще се появи.Сложи точка,както е направил той и продължи!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 068fa4ad81
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Така става с дългите връзки без развитие. 8 години и сте били като гаджета? Как не сте направили крачка да заживеете заедно, планове за брак, деца, общо бъдеще, цели. Връзката ви е била монотонна и явно сте изпуснали моментите. Не тъжи, не е бил за теб, няма виновни, ще срещнеш твоя човек.

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: c172a57498
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Време ти е да порастнеш и на теб. Започнала си края, защото реално не сте имали много общи неща. Колкото и да идеализираш - нямало е да ви провърви, затова и не сте заживели заедно, той ги е виждал тези работи отдавна. Не му прави чест че е вършил разни работи зад гърба ти обаче, колкото и да се обвиняваш. Незавсимо какви са ви отношенията, предателството си е предателство.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 1209aa5cb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Прекрасен мъж, няма що! Ама той животът е безкраен, какво тук значат някакви си 8 години?!
Изневерил ти е той, но първо ти си изневерила на себе си, като си се нагаждала към неговите изисквания. От много подобни теми разбрах едно- жените имат удивителната способност да виждат нещо там, където няма нищо, да търсят под вола теле и да преживяват драматично липсата му..

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 05d844d470
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не се вини изцяло и не оневинявай него напълно. И двамата сте сбъркали! Той те е задушил, ти си си взела глътката въздух. Той е искал винаги да сте заедно и съответно сте изключили неприпокриващите се помежду ви хобита, така че си му отказала за Черни връх. (Между другото - пробвай някой път да посрещнеш изгрева на планина, на море... Пробвай разходките сред природата - ще ти хареса! ) Но това може би не са били точно грешки. Не сте един за друг и раздялата така или иначе е щяла да се случи. Сега си разстроена, защото човек понякога трудно се откъсва от това, с което е свикнал, но всъщност е за радост, че не губиш още години с него. А и той с теб. Дай време на времето! И това ще мине! Продължи живота си. Ще видиш, че е хубав! От теб зависи! :)
Ж32

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 623e4414c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Просто не сте били един за друг, имали сте различни виждания - той е искал да сте само двамата, а ти - да имаш социален кръг и контакти и с други хора. И в двете няма нищо лошо, ако хората имат еднакви нагласи за живота. При вас не е било така, поне в дадения етап от живота и оттам са дошли различията.
Не са обвинявай, все пак си била само на 18, не си имала база за сравнение, не си имала опит. В такива случаи няма виновни, просто сте били различни. В следващата си връзка гледай с човека да имате повече общи неща.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 6179eff886
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И кое му е страхотното, не можах да разбера? Ревнувал те е, а после сам ти е изневерил, че те кара и да се чувстваш ти виновна от това?
Ох, лапета...

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 6eba478750
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Като се обърне колата, после пътища много!? Късно е да се вайкаш сега, от вирене на носове губите питомното, сега гони дивото. А това ми говори- "Купуваше ми всякакви неща, непрекъснато взимахме храна от вън, чувствах се много добре. Също така бе супер грижовен, мил, любящ. Не беше никак трудно да свикна с него. Водихме малко скучен живот, но пък се чувствах обичана и ценена, въпреки че не правех много за него. ", че си просто неблагодарница и си заслужаваш съдбата!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 6b676a4505
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Споделям болката ти на 100%, снощи моят човек приключи с мен 7-годишната ни връзка, малко преди полунощ, точно на годишнината ни (24-ти) срещу рождения му ден (днес)...Бил много нещастен и не можел да продължава да живее с МОЯТА РЕВНОСТ. Тя ни била убила...Признавам, ревността ми е тежка и болезнена, но с времето мислех, че започнах да я контролирам успешно, докато не се напих пред компанията, изревнувах го и го тормозех....и той не издържа...Страх ме е, че ще го загубя завинаги...ще направя опити да си го върна, но той звучеше твърдо и убедено...
Аз съм на принципа, че няма случайни събития, нито случайни срещи, че за всичко си има причина и каквото е "писано" да се случи, то просто ще се случи...
Пожелавам ти от сърце всичко добро и да намериш любовта, много е тежко, но аз имам надежда за нас! (хората с тази и подобни истории)...

The Little Donut

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: bc309fcbe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Той е щял да е с другата независимо дали работиш или не. Живей си живота и не се връщай назад. Не се обвинявай за решенията и грешките на другите.
Жена с 8 годишна безперспективна връзка

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: bc309fcbe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Той е щял да е с другата независимо дали работиш или не. Живей си живота и не се връщай назад. Не се обвинявай за решенията и грешките на другите.
Жена с 8 годишна безперспективна връзка

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 012e496539
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Изненадана съм колко мнения има, които подкрепят самообвиненията ти. Прочети си сама историята отначало - ревнувал те е, ограничил те е, ти си опитала да се нагодиш към неговите изисквания, но за разлика от повечето жени в това положение, ти все пак си УСПЯЛА да се откъснеш от това токсично влияние. Помни едно! Човек, който твърде много ревнува, често и неоснователно, има много ниско мнение за себе си и комплекси. Мъж, който знае сам, че няма с какво да те задържи /често това са такива с ниско либидо, които подсъзнателно се страхуват, че ще откриеш по-добър/ прибягват до единствения възможен вариант за тях - ограничението! За жалост, много жени за податливи на емоционалната манипулация, но ти някак си успяла да се спасиш. Хем си работила, хем си учила. Той се е комплексирал, видял е, че не може да ти влияе и затова е потърсил онази. Вероятно нея я манипулира както си иска. Човек, който те обича истински няма да те ограничава. Добре, че си се откъснала от него, колкото и да е било трудно. Представи си /да не дава Господ! / да имаше дете от него... Не позволявай да те разиграват и манипулират!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 3a53ea90fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Свиквай, че в живота няма гаранция за нищо, освен за едно... Никой не е вечно твой. Всъщност никой човек не може да притежава друг. А с този не сте се разбирали добре.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker