Превърна ли се тя в меркантилна жена !?? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Превърна ли се тя в меркантилна жена !??
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 5138 пъти
М29 Здравейте, на първо място искам да ви споделя, че съм доста затворен и трудно споделям проблемите си.
Имам приятелка от година, когато се запознахме аз бях на 28 тя на 19 Разликата според мен е допустима. Аз съм млад добре изглеждащ мъж, тя също.

Интелигентен, мъж съм с реална самооценка за случващото се около мен. В средата на връзката ни приятелката ми смени своята работа и от там започнаха проблемите във връзката ни. Новия и шеф и взе служебен чисто нов автомобил ( тя ползва постоянно без значение дали е работен ден или не ), взе и нов телефон на изплащане пак служебен с номера на фирмата му и тя го ползва и до днес. Проблема е, че тя отрича да има каквото и да е към него. И че си мисля глупости. Аз не съм глупав и всички знаем, че жените обичат лукса и удобният начин на живот особен, ако до сега не са се срещали с това. Но тя в началото на връзката ни не беше такава, наистина беше друг човек. Не се впечатляваше от Коли, Пари, Телефони и т.н.
Проблема е, че когато жените се възползват от финансови или материални блага предоставени от определени мъже, мъжете искат нещо от тях. Шефа и е казал, че не я чувства повече от приятел. Аз съм изключително толерантен, но и смея да твърдя че съм умен мъж, но знам кога се прекрачват някаква морална граница. В момента в които тя получи нова кола поведението и се промени изключително много ( взе се на сериозно ). До момента в които аз и подарих букет цветя без повод или каквото и да е и тя дори не се зарадва просто каза, какво толкова това са просто едни цветя. Искам да подчертая, че и аз имам финансови възможности, но моето възприятие за това как трябва да се случват нещата в една връзка са напълно различни.
Бихте ли ми дали искрен съвет, да проведа един разговор с приятелката ми и да и кажа, че нещата които прави не са ОК. И че мисленето : Щом ти дават-взимаи. Не е правилно най-малкото, ако не искаш да създаваш зависимости в живота си.
Или просто да прекратя всякакви отношение между нас без да дават каквито и да е обяснение на база на случващото се с шефа и.
Благодаря ви предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 72

преди: 3 години, 6 месеца
hash: 2207bc866a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Почни работа в нейната фирма и на теб да ти дадат кола.....

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 3fca3c5d47
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това е служебен автомобил. Не е подарък и не е лично за нея. Ако работата и действително е свързана с постоянно шофиране, има логика в закупуването на фирмен автомобил. Служебни телефони също се предоставят масово, както и лаптопи и друга необходима офис техника. Няма как да се очаква да ползва личния си телефон за служебни контакти, нали? Каква точно е позицията и впрочем?
Дали не ревнуваш, че тя се чувства успешна? Ти си на 30 и никой не ти е дал служебен автомобил, а на нея представи си 20-годишна пикла и дават. Трябва да има задна умисъл и да очакват да си ги отработи. Предполагам такъв филм се върти в главата ти.

Иначе го има и другото - нормално е, ако не е свикнала да има и да разполага, да се впечатли и да се вземе насериозно. Младо момиче лесно може да се главозамае. Тук вече не можеш много да направиш. Трябва сама да си отработи за себе си осъзнаванията. Ако продължаваш да се държиш ревниво и да я подозираш и разпитваш, резултатът обаче ще е обратния и по-скоро ще я тласнеш точно към това, което не искаш.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 32c511bcc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Какви са тези глупости, всяка жена, която ползва служебна кола, не трябва да е във връзка ли? Струва ми се, че си прекалено ревнив, може и нищо да няма между тях. Той може да я харесва, а може и да не иска нищо от нея. Какво работи? На много места хората има служебни коли. Това с цветята, вероятно ти го е казала, след като си й натяквал нещо, така ли е? Звучи като да премълчаваш част от разговора. Ако се прибира вечер при теб и няма никакви съмнителни закъснения до полунощ например, разговори в банята или нещо черно на бяло написано със сексуална насоченост, то замисли се над поведението си - ти ще я отблъснеш. Какво значение има шефа дали я харесва или не. И на мен ми се е случвало да ме харесват много мъже, но не съм изневерила, ок? До човек е. Естествено, че като й дадат служебна кола няма да я върне, тя е за работа, няма значение кога я кара. Колата не й е личен подарък и ако напусне фирмата, ще трябва да я върне. Не издребнявай. Понякога всички ревнуваме, но не трябва да преминаваш границата. Все пак тя нищо нередено не е напрвила. Ако иска, винаги може да ти изневери и не само със шефа й. Ако те обича няма да го направи. То гаранции няма никога, дори и да спре да работи. Напълно безсмислени са твоите терзания, при положение, че няма нищо, което да подсказва, че тя спи с друг.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 78c465073f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Първо, какво очакваш от момиче на 19-20 години като сериозност?! Второ, тя явно спи с шефа си.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: ef91968b58
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

5.   Е още ли се чудиш какво става? Просто му прави пълна програма в офиса. Така ли се взима кола без нищо в замяна. Курви сър, навсякъде са. Заебвай и се грижи за спокойствието си.

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: b0b8af8ab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Поговори с нея! Както сам си забелязал нещата не са както преди. Пусни я,да видим,истинските и чувства.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: aaaa2fefc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Напиши - ‘служебна кола и повишение на заплатата’ в Ххамстер и ще разбереш ;)

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 41a504774c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Авторе имаш право да се съмняваш, верно че много фирми раздават служебни коли, телефони и др. но на служители с много професионални качества и опит.

На 20 годишна да се поверява нова кола, ми се вижда пресилено. През годините съм наблюдавала подобни ситуации и голяма част от случаите са завършвали точно така...шефа си има любовница до следващата 20 годишна.

Жена съм и в 99,9% от случаите които са ми предлагали работодатели разни привилегии съм разбирала по един или друг начин, че искат нещо повече от мен в замяна, затова започнах самостоятелен бизнес.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 022582dc70
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Каквото и да говориш полза няма. Тя вече се отнася с пренебрежение към теб, единствено ще я подразниш. Зарязвай и продължавай напред. Ако започне да се тръшка - ама защо, ама как, тогава ѝ обясни в прав текст че не ти харесва меркантилността която е развила. Иначе чисто и просто си бий камшика.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: c9e19585bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако шефа беше жена, щях да си помисля че е меркантилна твоята приятелка, малката не иска цветя защото иска да надцакаш шефа й с по готина кола.
Ей тоя шеф брей... като нищо може и нови служебни апартаменти да зараздава приятелски.
А гледа ли ли сте филма, колко лесно се прибират обратно коли телефони, пари когато служителки приятелки станат неудобни.
Моля Ви се не губете критичното си мнение, защото шефовете така си подсигуряват перфектното алиби.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: f72d61ec11
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   "До момента в които аз и подарих букет цветя без повод или каквото и да е и тя дори не се зарадва просто каза, какво толкова това са просто едни цветя. "

А сигурен ли си, че не е нещо друго. Защото ако е имало проблеми, а ти се появиш с едни цветя, хилиш се като идиот и имаш някакви изисквания, не си помагаш особено...

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 8970aba83a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Неприемливото е това, че вече не възприема подаряването на цветята като мил жест.
Иначе не знам дали е нормално шефът да й предостави чисто нов служебен автомобил. Поизантересувай се дали другите служители във фирмата се радват на такива екстри и ситуацията ще ти се изясни.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4de61f05c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Не искам да те отчайвам, но хора като мен са много тежко сбъскани и пряко запознати с женските игри. Тази те прави на маймуна и ти не се усещаш. Хващам бас, че се пердаши с някой друг и я съсипват от чукня. Звучи гадно, но съм сигурен. Зарязвай. И мога да ти пожелая търпение и железни нерви. Много меркантилна и тегава.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 5235d0e1b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Може и да е това, което си мислиш. Ние не сме в ситуацията и дори не я гледаме пряко отстрани, за да преценим. Принципно всички знаем, че такива неща се случват все по-често, но може и да е точно обратното на това, което си мислиш - ти да си се променил. Да си променил своето собствено поведение. Много фирми имат служебни автомобили. Те не са на служителите и ако тя напусне, няма да вземе автомобила със себе си. Аз също съм ползвала служебен автомобил и телефон. И какво толкова? Това е работа. Не е било нищо повече! Но ако и при нея е просто работа и изпълняване на служебните ангажименти, а ти непрекъснато изказваш безпочвени съмнения, то знай, че много падаш в очите ѝ. И така връзката ви става невъзможна и безсмислена. Както е безсмислена и ако тя те лъже. И в двата случая! Помисли и ако положението ти е толкова нетърпимо, няма смисъл да се измъчвате взаимно.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 539f6bbc5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   Автора така и не каза какво точно е направила, което не е ок?
Напълно нормално е в дадени професии да ти дадът служебни кола и телефон, така че до тук нищо съмнително.
Озадачава ме изречението:
"всички знаем, че жените обичат лукса и удобният начин на живот "
А мъжете не обичат ли лукс? Не обичат ли да им е удобно?
На база на дадената в темата информация, считам че автора си фантазира заради неговата ревност. Макар че може и да е прав, не е казал каква е професията на приятелката му, пък и има малко съмнение че момиче на 20г щом преди година се е събрало с 10г по възрастен с финансови възможности е вероятно да залита заради пари по по-възрастни мъже. Ако е така разбира се че ще избере онзи който е по ларж, а не скъперника.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: ccaaa213df
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Ж, 23
Мен никога не са ме вълнували пари, коли, и прочие привилегии, така че престанете да обвинявате възрастта за разни глупости. Това, че вие на 20 сте били, тъпи и меркантилни, не значи, че всички са като вас. Спрете да съдите по себе си за другите.

Сега по темата: Възможно е да се е взела насериозно, имайки вече кола и нов телефон, дадени просто така. Конкретно за цветята, имай предвид, че не всички обичат и след това е малко неловко - първо капят, после трябва да ги хвърляш, на мен ми е жал и затова съм забранила да ми подаряват. Всъщност никакви подаръци не съм искала никога от никого, най-малко от мъже. Една стотинка не бих взела на аванта. Подаръци мога да си купя и сама, но не мога сама да се прегръщам и целувам за лека нощ и добро утро, подкрепа също не мога да си дам. Материалното е за използване, хората са за обичане. Ако не те обичат в тази връзка, ако се чувстваш самотен и пренебрегнат, остави я. Знам, че звучи страшно, но друг вариант едва ли има. "Какво толкова, просто цветя? " достатъчно красноречиво говори... Аз никога не бих казала това на любим човек.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 7d9c4c812c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Стига сте му пълнили главата с глупости. От кога служебна кола и телефон са "прави му пълна програма"? !
Не казваш каква е професията на момичето, авторе! Какво работи в тази фирма? И аз съм ползвала служебна кола, включително съм ползвала личният шофьор и колата на шефа по РАБОТА!
На актуалната ми работа собственикът ми повиши заплатата буквално на вторият ден с 30% над договореното което и без това си беше добра заплата. Защото съм ценен кадър, а не защото съм тръгнала свирки да връткам.
В момичето ли се съмняваш или в себе си?
Била реагирала еди как си за цветята ти... Не обясняваш обаче дали не си намекнал ти самият нещо, дали не си намекнал.
Не се вкарвал във филми, а говори с момичето и кажи нещата каквито са- ТИ се чувстваш несигурен. Не посочваше нещо различно, странно в поведението и, да изчезва по странни командировки например, да се е променило отношението и в интимността ви.
Била се взела насериозно викаш... а ти би предпочел да не се взема насериозно, че да бъде емоционално зависима от теб?
Разбира се, че ще се вземе насериозно щом е видяла възможност за развитие в работата и оценяване!
Ако искаш зависимо момиче, да, по- добре се разделяй с нея и не и трови бъдещето!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 9e1f448bcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Предоставям служебна кола нова, съвременна, Айфон, лаптоп и купони за храна на офисмениджъра ми. Ползва ги и за лични нужди, бензинът е с добър лимит. Не очаквам нищо, освен служебно усърдие. Иначе представителен, образован, с 4 чужди езика на 28 години. Съветваме го с колегата, съдружници сме. Надяваме. се на най-доброто за него, млад човек с перспективи. Ако научи още поне 2-3 езика ще го приемем за младши съдружник.
Моят мъж знае, че това. е. бизнес, нищо общо с личното.
Не се качвай на влака на ревността, само ще загубиш една връзка. И да, един букет не е кой знае какво. Едно цвете с панделка и целувка прави повече впечатление. По-лично и интимно е. В една съвременна фирма кола се дава за позиция на пътуващ, телефон и лаптоп обикновено на всички. Особено в коронавирусната ситуация задължаваме нашия Пепи да пътува само с фир. ената кола.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 78c465073f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

20.   Хем се хващате с малки, хем очаквате да са на вашия почти 30-годишен акъл. Ами няма как да са. Та тя е на 20 години, тепърва се осъзнава като жена, развива се сексуално и т.н.
Може да спи с шефа си или с друг по веригата. Ако и други работници във фирмата имат телефон и кола, нямаш причина за съмнения. Ама ако е само тя, работите са ясни. Едва ли на 20 години е чак толкова ценен кадър, нали?

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 022582dc70
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   Коментиращите вземете да четете с разбиране, вместо през ред. Ако нямаше промяна в поведението на приятелката му, нямаше да пише тук автора. Не е просто до наличието на автомобил/телефон. Щом споменава цветята явно е с причина - преди ги е оценявала, сега не. Дори такова дребно нещо е достатъчна индикация за промяна в начина на мислене. Така или иначе е загубена работа тая девойка.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 41a504774c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   Дали е ревност или автора просто има добре развита интоиция, обикновено това е Божията защита у всеки човек... и какво сега, трябва ли да си затваря човек очите за реалността.

Цветята не значели нищо, какво пък толкоз ....
Цветята означават МНОГО, защото какъвто е човек в малките неща, се съди по това, какъв ще е в големите.

Нали не препоръчвате автора да предложи на това момиче брачен живот, като естествено развитие на любовната им връзка, щот после последиците ще бъдат големи в сравнение със сегашните.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: ccaaa213df
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Номер 20, това, че ти си бил/а тъп/а на 20, не значи, че всички сме като теб. Явно правиш сравнение по себе си. А това, че все още съдиш за някого по възрастта, сочи, че с годините въобще не си поумнял/а, може и още да си изглупял/а. Стига завижда. Младото си е младо и винаги е номер 1, следващ няма.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: aaf4afeb1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   За жалост, никой не му пълни главата с глупости, независимо дали е изневерила, меркантилна е или някой се опитва да я работи, тази ваша връзка е към край. Тези прояви на отегчение и студенина, са достатъчна индикация. Не го лъжете човека, приключили са. Изчерпаната връзка е вече факт!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: eaf808e06e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   А какво ТОЧНО прави, което не е ОК?

Какво ще да рече "взе се на сериозно"и откога това е (морално) подсъдно?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 7243a2d313
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   Ако жената работи и гради кариера - меркантилна е, ако не работи и чака мъжът да я издържа - пак е меркантилна. Няма угодия на днешните мъжленца, които работят някакви нископлатени работи и нито могат да издържат семейство, нито да не се комплексират от успехите на жената до тях.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 78c465073f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   21,момата не оценява цветята и другите жестове, защото сега има хубав живот, а преди е била бедна. Сега има служебна кола и телефон и сигурно не малка заплата. Пораснала и е работата, както се казва. То и по-големите жени се впечатляват от придобивки от работа, пък какво остава за момиче на 20 години, което започва да осъзнава силата си като жена.
Годините имат значение, авторе, и то огромно. Та това девойче тепърва си започва работния стаж и то бая сериозно, къде по втория начин, къде не. Докато стане на твоите 30 години може да те задмине вече. Хем си хванал уж малка и неопитна, хем тя те цака с работа и придобивки. Може и да не спи с никой, но може и да те мотка. Няма как да очакваш от лапе на 19-20 да мисли като теб. Хвани си жена на твоите години, тази още бая време ще се изявява като кифла, докато и тя не помъдрее, ако изобщо стане.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 86237a3801
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

28.   ОТ АВТОРА :
Никои освен нея във фирмата няма Кола, Телефон или Лаптоп - Само тя впрочем за лап топа забравих да спомена, последният път когато тя се прибра разтроена беше, защото той умишлено я освобождавал от ангажименти и не искал тя да работи еди какво си.. Искал да прави задачи които са предимно около него.
Аз знам, че той я харесва и иска да спи с нея защото тя изглежда изключително добре.
Проблема тук е, защо тя приема подаръците от него и защо го смята за нормално след като и обясних 3-4 пъти, че тя се променя и в началото на връзката ни е карала кола за 700лв и аз си искам ОНОВА момиче.
Впрочем и мойте финансови възможности не са малки, но идеята не е да " си ги мерим " с шефа и.
Ако на мен нещо не ми харесва ставам и си заминавам. Искам да и обясня и да и кажа, че това което прави минава някакви морални граници най-малко към партньора и.
Тя казва че само ако я докосне ще си тръгне от работа, но това едва ли ще се случи според мен , ако ние се разделим а тя остане във фирмата му. Което ще е 100% тъй като в момента на нея и харесва да е "НАД" другите и да се пери с новата си кола. Коята впрочем дори неговата съпруга не кара такава, което за мен е непонятно.
Те си говорят и за мен за моя бизнес което не е ок да обсъжда със собственият си шеф, въпреки че тя казва ТОЙ знае че ние сме заедно и т.н. Аз като жена никога не бих прекрачил тази граница. Благодаря ви за съветите. Според мен трябва да и отправя последно предупреждение,че ако прекали само с още едно нещо просто ще остане сама. Според мен това е правилната позиция. Яд ме е, че момиче чисто и наистина не претенциозно се превърна в това.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 8302af803d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   Според мен проучи дали всичси служители във фирмата имат служебни коли и телефони. Но не я питай нея, а намери друг начин да разбереш. Според мен, обаче си прав в подозренията си. На 20 г на момиче да дадат служебна кола, която тя ползва и за лични цели и телефон, значи шефът й я сваля. И много вероятно е тя да поддаде. Незнам, търси си някоя на по-голяма на възраст. Тази още расте и се променя и вече виждаш, че не е същата. Разделяй се и не му мисле повече.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 78c465073f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Авторе, работите значи са ясни. Просто или спи с него и не знаеш, или вървят към това.
23, младото си е младо, ама да се заблуждаваш, че младо момиче на 20 няма да я блазни бляскавия живот и това, че работния и стаж е тръгнал страшно добре, си е точно глупост. Няма как на 19-20 някой да мисли като вас на 30, защото просто хората помъдряват с възрастта. Сега ще се кифлее още, ще иска още пари, а няма да се осъзнае колко кухо е това поне още 5-6 годинки. Кой работник на 20 има такива привилегии, освен ако нямат всички, както се оказа, че нямат? Шефът я бройка, а понеже е още прекалено малка, не знае, че това даже е сексуален тормоз на работно място, а сигурно вътрешно се кефи.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: bcd4fc5e15
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

32.   Моят приятел от 25-годишен (точно след като завърши висше) си намери работа, от която му дадоха нова служебна кола и телефон. Според автора сигурно и моя приятел го шиба шефът му?
Ж21

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 32c511bcc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   Според мен най-добре ще направиш като я освободиш от присъствието си. Тя нищо не е направила. Онзи и да я харесва, това не означава, че нещо ще направи и все още в нищо не се е превърнала. Проблемът е предимно в теб, поне на този етап. Имаш определено проблеми с ревността. Около всяка жена се навъртат разни мъже и без поводи дори, но не всяка изневерява. Ти сега си на 30, до 50-60 с този мироглед ще се побъркаш. Тази твоя приятелка е ок и нищо нередно не прави. Но следващата може да не е като нея и наистина да спи я с шефа, я със съседа, тогава какво ще правиш с тая ревност, в затвора ли ще влизаш? Замисли се за твое добро, че имаш проблем и гледай навреме да го решиш. Хората понякога изневеряват, не в този случаи, но има такива. Това че аз и ти не го разбираме си е наш проблем, от тук нататък ще срещаш всякакви. Замисли се, по-добре потърси психолог за несигурността.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: bcd97189e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

34.   Мисля, че е много вероятно да си вкарваш филми. Но в крайна сметка, като нямаш доверие на момичето и не се чувстваш ок, разбира се, че няма смисъл.
И ние с мъжа ми купихме нова служебна кола, лаптоп и телефон само на една от административните си служители, другата просто не пътува, не ходи по институции и е в офиса, не й трябват. Причината колата да е нова, е че така ни се връща ддс и ни минават за разход и самата кола, и поддръжката й, и консумативите. Освен това, това не са подаръци, а фирмени ресурси. Силно, силно се съмнявам, че тези неща са на името на приятелката ти, че да ги възприемаш като подарък, жест и нещо, което тя да е в позиция да откаже. Само ти давам друга гледна точка, в случай, че всичките ти доводи са свързани с тези служебни придобивки. Също бих добавила, че ако служителка откаже да използва някакъв служебнен ресурс с подобна обосновка, като това, което ти очакваш... Аз пък ще очаквам тя сама да си осигури тези неща - автомобил, с който да върши служебни ангажименти, сама да си го поддържа, да си оставя личния лаптоп, когато излиза в отпуск и т. н... А бе май по-добре направо да я освободя да си оправя взаимоотношенията вкъщи.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 022582dc70
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

38.   Момичето се ползва със специални привилегии, които колегите ѝ с повече стаж и опит нямат. Повече от очевидно е че шефа ѝ има някакви намерения към нея, независимо дали е станало нещо или не. Тук идва тънкия момент на ценностите и как е правилно да се постъпи. В наши дни е много модерно да се оправдават всякакви пошли поведения с оправданието 'защо да не се възползва като може'. Когато човек приеме една част от подобно поведение, той косвено приема и останалото, и показва абсолютна липса на интегритет.
Убеден съм че дори доказано да спи с въпросния, пак ще тръгнат да я оправдават същите хора с приказки че има право да върши каквото си иска, независимо кой лъже или колко неетична е цялата ситуация. Обективност тук няма да получиш авторе, така или иначе сам усещаш че нещата не са в ред относно манталитета на приятелката ти. Но от опит ти казвам - няма как да промениш мисленето на подобни евтини момичета. Те обичат да се възползват от всеки, после ти ще излезеш виновен за нещо. Не заслужава да си губиш времето с нея. Дали се е променила или просто преди са ѝ липсвали възможности да се възползва няма значение.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 35b6c5c3ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

39.   Хахаахах, пича им обясни, че е само тя във фирмата и пак се намират инфантили да говорят срещу него...

Шефът или сваля, или вече отдавна чука приятелката на автора. Хората по-горе са много наивни да дават себе си за пример как им дали и на тях служебни коли, ама едва ли това е било като са били на 19. Бе потрес и падение от големи хора.

А шефа на мацката е комплексар. 30 бона за чисто нова кола, лаптоп и телефон не се дават ей така за нищо, при положение, че другите служители изобщо нямат такива придобивки.

Автора го написа ясно - мацката се е прибрала разстроена, защото шефът и я освободил от други задължения и я е карал да върши работа предимно около него. От всичко това кое не разбрахте. От тук нататък ако тя има чувства към него, пътят им е заедно, но тя да напусне фирмата, или да остане докато не дойде другата 20 годишна. Курвата на шефа омръзва.

-Узунов

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: efaef87d58
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   Има нещо гнило в цялата работа - шефът й казал, че не я чувства повече от приятел. Как изобщо се стига до обсъждане кой кого как чувства при едни чисто служебни отношения?

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 78c465073f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   Явно никой не умее да чете с разбиране. Ревнив го изкараха, комплексар, филмар и още куп други глупости.
Само неговата приятелка има тези придобивки от цяла фирма със служители с много по-голям стаж и умения от нея. Защото е страшно ценен кадър на 20 години. Слезте на земята-просто шефа я сваля или вече е имало нещо. Явно са за нейно лично ползване, но записани на фирмата като разход, ясно защо.
Та шефът очеизбождащо я фаворитизира като иска да е край него и явно не я товари толкова с работа, както стана ясно от друг коментар на автора. Какво неясно има?! Тук имаме класическата история за красиво и младо момиче ,което става близка с шефа си. Това си е и сексуален тормоз, но малката не го приема така. За такива е чест да са ухажвани , привилегировани и се радват. Поне докато не започнат с клюките колегите, което няма как да не се случило. Тогава става плачевно за любимката на шефа. Може да я избягват, обиждат и да и правят мръсно. Никой не обича такива на работата.
Авторе, променила се от живота, който води сега. Та тя не осъзнава,че това е нередно, неетично, и няма да го осъзнае, докато не и пламне главата от клюки и проблеми.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: cd7218c44b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   Нещо не разбирам. Ако на мен от работата ми предоставят служебен автомобил, мъжът ми банкет ще даде. Би се зарадвал. Телефон и лаптоп от фирма съм получавала, има си хас - работех като пиар на въпросната, то цялата заплата нямаше да ми стигне да си покрия разговорите, както и да отреагирам с прессъобщения. Кагото си приключих там ангажимента, върнах лаптопа, но колегите казаха, че телефонът не им трябва и остана за мен.
Така че това мен не ме учудва. Но, авторе, номер 40 е прав. Шефът не му "купува", а предоставя на служителя си фирмена собственост и не защото "го чувства като приятел", а за да си върши работата. И аз като 40 се чудя в каква точно ситуация е възможен разговор от типа "Ти мене уважаваш ли ме? " Ако сегашният ми шеф, с когото си допадаме професионално и имаме чудесна комуникация, ми каже: "Да не си помислиш нещо, аз те приемам просто като приятел" не само ще се учудя, но ще се притесня, че му е изпушила главата от преумора и май вече не знае на кой свят е. Ние сме се побъркали и двамата да се борим да оцелее бизнесът в тази криза и да не останем без хляб, та само ни е до това да си разменяме обяснения кой какво чувства.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 78c465073f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   43, ти си жена и си работила за жена и едва ли я получила на 19-20 тази кола.Идва тънкият момент в историята на автора, където се чудиш за какви заслуги даден човек получава кола, лаптоп и телефон, ако нямат и другите, и то как човек, който няма и година в тази фирма получава тези неща. Щом и шефът я протектира и и дава по-малко работа, което не би трябвало да се случва, ако я възприема като нормална работничка. Като вземем под внимание, че момичето е младо и явно красиво, работите се изясняват.
Авторе, трудно ще откажеш жена , която е усетила от богатия живот. Кой знае колко неща не ти е казала, че са от този шеф.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 2daadb201b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

45.   ОТ АВТОРА :
Тук говорим за тънкият момент, кога е необходимо да откажеш нещо впрочем служебния телефон се оказа за над 2000лв вие преценете намеква ли и иска ли нещо той от нея.

Аз съм имал доста жени в живота си и за мен меркантилното поведение на жените ми е пределно ясно. Няма как да кажеш " Като ми го дава ще го използвам". Трябва да имате морал към човека до себе си, трябва да имате ценностна система до къде стига проклетата граница.
В момента съм адски объркан дали изобщо да сложа край на тази връзка без изобщо да го искам вътрешно. Говорихме пак на същата тема, но оправданието аз бих си тръгнала, ако той изобщо ме докосне. Това са глупости, трябва да създавате изкуствена дистанция когато си имате приятел, а тя отдавна е прекрачена от човека до мен. Когато взимате подаръци от други мъже, вие създавате зависимости за това говоря и аз. Впрочем, може би човека очаква да се разделим и след това да действа той, не зная. Но в много от случаите, ако се разделим има два варианта или като жена да каже. Да прав си прекалих да му върне шибаните материални неща и да каже. Ок продължаваме напред. Което една ли ще се случи. Или да си остане на работа да продължи ухажването от негова страна и да се стигне до Любовница/ Връзка с него защото - Така се случи / Той е много мил / Той се грижи за мен и т.н. Ето от такъв тип жени съм бягал цял живот..
И за това исках съвет от вас.
Женското мислене е устроено много по-различно от мъжкото аз не бих се възползвал от материални придобивки и то скъпи, и то при положение, че имам човек до себе си. Излагаш и него по този начин А и себе си...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: bce5851fee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   Авторе, не може да кажеш: "Не ща телефона". Дават ти го, за да работиш с него. Отказът ти ще се приеме като нежелание да си свършиш работата и ще си е точно така. Работила съм в голяма медия, където ръководех едно от направленията. На репортерите се раздаваха служебни телефони, служебни лаптопи, служебни фотоапарати, диктофони, батерии за тях, тефтери и карти за градски транспорт, за който не може да шофира. Останалите можеха да ползват служебните коли. Имахме и шофьори на щат, за да возят онези колеги, които трябва спешно да свършат нещо или пък са до късно вечерта на събитие. Това беше, за да си вършат работата навън. Отделно в самата редакция имаха всичко необходимо. Какви новини да чакам аз от човек, който ще иде пеша на майната си без необходимата му техника? ! Но след като всичко им беше осигурено, извинения от типа: провалих задачата, понеже нямах кола, телефон и фотоапарат - просто не се приемаха. Ключовият въпрос, който предизвиква твоята история, е КАКВО РАБОТИ приятелката ти? Кажи какво работи, за да ти кажем нормално ли е това, което се случва!

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: c69e2db7fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

48.   Н 45 авторе, ти с този коментар описа себе си, собствените си възприятия и проекция върху нея и шефа и. Това са си твои възприятия "излагал себе си, а и човекът до себе си" ЩО?! Защото момичето работи, а не чака на някой да я издържа? Ама не, и така не става за мъж с комплекси.
Раздели се с момичето, ти имаш твой си проблем който няма общо с нея.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 022582dc70
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

49.   №46 умееш ли да правиш разлика между твоята ситуация и тази на автора? Първо, явно не е хич наложително щом никой от колегите на приятелката му няма подобни привилегии. Второ, проблема не е в наличието на тези неща, а в отношението на авторката към тяхното придобиване и шефа ѝ.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 15d8565b89
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

51.   ОТ АВТОРА: Ако някои го интересува развръзката е следната.
След 2-3 дни нетипично и ужасно арогантно отношение от нейна страна ние се разделихме пожелахме си късмет в живота. И тя след 3 дни беше на ресторант с шефа си.. ПОЗДРАВИ !

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 78c465073f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

52.   Ето, значи работите са ясни. Разби на пух и прах теориите за съвестната работничка. Ще и пламне главата от клюки и номера, но сама си го е направила.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 35b6c5c3ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

54.   Еми много ясно, аз какво обяснявам по-нагоре. Този случай мирише от 1000км на изневери и на кувернтииски истории вероятно много преди автора да се усети, и чак някви се наемат да говоят как и на тях видиш ли им били давали служебни коли, лаптопи и телефони... сега, в тази криза, един шеф да направи подобно нещо, трябва да е мега крайна мярка, каквато е това да го сложиш между краката на младата служителка.

Аргоантността на подобен тип жени произилиза от невъзможността да се погледнат какви отпадъци са.

Хубаво е станало авторе, добре, че това не се случи, когато сте в напреднали отношения и имате деца, защото тогава щеше да е в пъти по-сложна ситуацията.

Чак горе се наемат да му обясняват какъв идиот бил автора и как така видиш ли можело да се съмнява.

Искам от до сега писалите, че и на тях са давали такива коли и придобивки да напишат, дали това е ставало, когато са новопостъпили или след години здрава работа...после да вземат отношение по този случай.

Шефа няма абсолютно никакво оправдание да купува придобивки за 30-40 хиляди лева на 19-20 годишна пикла, новопостъпила във фирмата, при все факта, че никой от служителите им няма такива придобивки

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 1cda6c0b84
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

55.   Нормално,правилно е постъпило момичето накрая.
Очаквал си да върне фирмени кола и телефон, да не се развива, да не би да те излагал теб...
Какво и дали въобще тепърва ще има нещо повече с шефа си вече си е тяхна си работа.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: c92fe081dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

56.   Здравей Авторе. Искам да те попитам ( ако желаеш ми отговори) на каква позиция е била назначена твоята приятелка при този шеф, т.е като каква е работила?

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 45c6615214
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

57.   Мисля, че трябва да скъсаш с нея без обяснения. Приказките няма да оправят нищо. Тя вече не се счита с теб и прави каквото си иска. Нищо не става от нея. Дори не ѝ обяснявай защо го правиш - нека се чуди.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 78c465073f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

58.   55, явно си на същия меркантилен акъл като на девойката. Коя служителка ходи на ресторант с шефа си? Четейки коментарите в такива теми човек си вади изводи защо има толкова златотърсачки в страната. Развитие било, ама такова минаващо през нечие легло.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 1c8c5ce245
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

59.   Авторе, продължавам да твърдя, че си преценил неправилно ситуацията. Навремето живеех с един мъж и два месеца преди сватбата той загина при злополука. Бях съсипана. Шефът ми веднага ми разписа неплатен отпуск за колкото време пожелая, но когато след три месеца се върнах на работа, ме извикаха в счетоводството и ми дадоха три заплати плюс някаква космическа премия (беше ми измислил, милият, и премия, че да не изглежда сумата като подаяние). Излъга ме, че по Кодекса на труда ми се полагат заплати при непредвидени обстоятелства, което аз и тогава знаех, че не не вярно. След което наистина ме заведе на ресторант, където поговорихме за живота и неговите превратности. Почувствах се отново добре, след шока, който преживях, а следващия уикенд двамата с жена му ме заведоха на Боровец да се разсея. С пръст не е ме е докоснал въпросният Жоро. Никога! Намек не е имало! С него до ден днешен сме приятели, въпреки че фирмата му, където работех, отдавна не съществува. Те и с мъжа ми се сприятелиха и ходят заедно за риба. Човещината, която той тогава прояви, никога няма да я забравя.
Не допускаш ли, че въпросното "чудовище, наречено "шеф" може да е завело своя служителка в по-неформална обстановка, тъй като тя току-що се е разделила с гаджето си и е разстроена. Аз също не мога да работя с ревящи хора и винаги съм се отнасяла с внимание към личните проблеми на колегите.
Ти да не си му счетоводител на този шеф, че да смяташ колко му струват служебните коли и телефони? !
Тук 10 човека те попитахме какво работи въпросната ти приятелка? Ти упорито мълчиш по този въпрос. Защо ли?

 
  ...

1-50 от 72
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker