Емоционално изнасилване - докъде се простира лъжата? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Емоционално изнасилване - докъде се простира лъжата?
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 2361 пъти
Здравей, читателю! Жена съм, на 27 години. Тук съм, понеже имам нужда от обективно мнение и смятам, че точно ти, читателя на моята история, би могъл да ми го дадеш. Изгубила съм се.
От 3 години имам връзка с човек, който е на 42 години. Няма да влизам в подробности, само ще кажа, че винаги съм усещала, че нещо не е наред. Хващала съм го в лъжи за какво ли не, но той винаги завърта нещата и излизам аз недоразбраната и мисли като нереалистично. Нищо чудно при факта, че приятеля ми е психолог по образование. Изкарвал ме е невротик, обсесивно компулсивна, психотична и какво ли още не. Беше ме убедил, че имам нужда да пия хапчета, за да съм добре, защото винаги подозирах, че ме лъже. Започнах да вярвам, че ми има нещо. Почнах да правя каквото каже. Да пия каквото каже. Чувството не изчезваше. Засилваше се.
В един момент не издържах и реших тайно да отида на психотерапевт. Тук е момента да кажа, че освен психолог, приятеля ми практикува като психотерапевт и хомеопат. Изкарал е магистратура психология като в момента е докторант по психология, изкарал е специализация по психотерапия 4 години, която му дава да практикува като психотерапевт и допълнителни още 3 години специализации като хомеопатия, който му дават възможност да практикува като хомеопат.
С тези знания и убеждения аз отивам при въпросната психотерапевтка и започваме с терапията. В един момент аз й споделям, че приятеля ми й е колега, че е завършил школата по позитивна психотерапия. А тя реагира: -Еха, наистина ли. И аз учих там 10 години! Как се казва приятеля ти?
Казвайки името му, за мен започна кошмара. Оказа се, че такъв човек тя не познава и никога не е срещала. А школата е от 20 до 50-60 човека. За 10 години там, до не го е срещала нито веднъж.. това за мен беше първата стъпка към кошмара ми. Като видя моята реакция, жената ме успокои, че може наистина да не го е виждала и ме посъветва да проверя на сайта на дружеството. Там били всички лицензирани и завършили психотерапевти. Прибрах се и проверих всичко - отново без успех.
В този момент нещо в мен се преобърна и реших да се разровоя в нещата му. Да намеря дипломите и да видя какво е завършил. Изрових всичко, целия апартамент, кабинета му, където практикува. Открих само диплома за магистратура, един курс за базисно ниво 120 часа за ЗАПОЗНАВАНЕс това какво е позитивна психотерапия и един онлайн курс по хомеопатия за майки с деца 42 часа хорариум, който ти дава знания да си лекуваш детето вкъщи и никакви данни за докторантура!
Човека, който се представя пред хората и пред мен като ДОКТОР по психология. Като дипломиран ПСИХОТЕРАПЕВТ с 12 години стаж по специалността! Човека, който се занимава в частния си кабинет с хомеопатия и я ИЗПИСВА на хората и то срещу заплащане! И тези хора му казват ДОКТОРЕ! ..
След всичко това аз отново продължих да се съмнявам в своята собствена интуиция. На няколко пъти просто леко в разговори го разпитвах за образованието му. Разказваше ми истории от университета, от школата, от живота по време на вземането на специализацията по хомеопатия, която е карал цели 3 години. Това как след изкарването на школата по психотерапия са го обявили за светило и са искали да го оставят като преподавател в школата. Едва ли не са му се кланяли и са го моли да бъде част от екипа преподаватели. А на мен сърцето ми потъваше. Смачкваше се, а мозъка се луташе между това дали е прав или отново мисли психотична и нереалистично.
След дълъг период, изпълнен с много вътрешни борби, взех решението, че ще рискувам и ще кажа всичко, което съм узнала. Настоях да видя дипломи. Насреща получих рогатни и омаловажаване от рода на "Ти какво ми говориш с твоето полумедиценско колежанско образование. Полу-бакалавър 3 години. Кой ще те вземе на сериозно?? Аз няма какво да се доказвам пред теб, никакви дипломи няма да ти дам да видиш. Пред когото е трябвало съм се доказал! ". Продължи да настоява че това го е завършил и аз отново съм в някоя от невротшчнште си фази, където психозата ме е довела до някакви вманиачавания. Извика майка си от другата стая (понеже той на 42 години живее с майка си и с мен в апартамента на майка му). Каза й, че искам да се разделям с него и защо искам да се разделя, а тя започна да се меси и да ми обяснява как това което мисля не било истина. Как той учел а те изсипали един тон пари по образования. След малко обаче като й казах "Добре тогава, покажи ми неговите дипломи", тя започна да вика "Е, сега за както са ти дипломи. Някъде в чужбина ли ще ходите. В Брюксел в парламента ли ще ви ги искат тези дипломи?? За какво са ти?? "
В този момент събрах смелост и си взех багажа, изнесох се и го блокирах. Целия ни живот, съвместна дейност, обща фирма. Рискувах и оставих всичко. На следващия ден ми се обади и започна да ме моли да се върна. Каза ми, че това образование винаги му е била една голяма мечта. Ама му било видиш ли скучно да ги учи. Но щял да ги завърши затова така се представял. В този момент нещо голямо и масивно ми падна от сърцето. На неговото място се намести празнотата и огорчението. Беше потвърдено. Не съм луда. Живея с човек, който ме лъже за това кой е. Оказа се, че живея с човек, който не познавам. Човек, който е изплетен от лъжи и интриги. Покрит със сиво и тъмно було. Признавайки си, пак ме лъжеше. За кога ще го изкарва това образование на 42 години? Та за тези 3 години заедно той един път не е отворил книга или да е понечил да отиде на някакво обучение? ..
Моля ви хора, помогнете ми... Бихте ли простили такова нещо? Дали не съм прекалено сурова?? ...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: d6627f886d
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Не не не и пак НЕ! Този човек дори е за съд!!! А относно теб - млада си и ще откриеш друг, много по качествен.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 347ec479eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   До 1

Баш па за съъъъд ...

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 28e91d8a31
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   1, а бе колко качествен ще е следващият, не се знае. Този е слаба ракия! Вие, ако видите т.нар. бизнесмени колко са бизнесмени, ще ви се схванат челюстите.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 88a0f4ebbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Егати психопата. Този не трябва да има достъп до жена, абсолютно никига. Кой знае как ще ескалира. Все пак има и жени с по-крехка психика.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: fd765c5110
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Този е психопат. Бягай и не се връщай.

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: fd765c5110
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Този е психопат. Не се връщай. Прочети малко за психопатите - ще прогледнеш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 4f4af6a30f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Каква ти прошка, тоя е за разсърел!
Направо съм бесен, някой близък може да се наттрсе на мръсния шарлатанин и да пострада.
Ше си намери майстора, ще чу дойде за клиент неговия човек и ще лежи в затвора, и ти също - съучастник си.
Иди и разкажи за шарлатанина в полицията и как ти също си една от жертвите, така ще отървеш кожата и ще се прекрати по-навреме дейността на този касапин - осакатява хора.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 92124e30a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Работата е за прокурор- съвсем сериозно, това е получаване на доходи с измама, защото той не ги е лекувал тези пациенти без пари, кой знае как ги е бръснал по сухо. Преди 3 години на моя приятелка визита при подобен доктор и струваше 50 лв, сега може и повече да е. Отделно ако данъчните разровят фирмата, какви миризми ще излязат. И по линия на лекарския съюз, отнемане на лекарски права и т.н.
Ако мислиш да му прощаваш на тоя мошеник, защото е точно такъв, значи наистина не си добре. Още от самия факт, че на 42 е сам и живее с майка си, трябваше да ти светне червената лампа. Вместо това си се оставила да те манипулира и си му вярвала на всичките глупости. При положение, че вече знаеш кой е и не реагираш, автоматично ставаш негов съучастник в измамите му. Посъветвай се с адвокат, ако не вярваш.
Както казва и # 4 явно той има нужда от психиатър, а не да лекува другите. Проблемът ти е, че е повлиял и на теб. А да каже сега някой, че лудостта не е заразна!
Абе направо сте сюжет за психотрилър. :)))

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 330fb27e8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Това е ужасно! Едно е да се е понапудрил и да те е излъгал например, че скоро ще го направят съдружник еди къде си... макар, че и това не е коректно. Съвсем друго е да се представя за "доктор" и то не пред теб, а пред пациентите, без да има хал хабер от това, за което претендира, че има квалификация. Това, че този човек лъже теб е по-малката беда, голямо момиче си, ще го преживееш, но той предписва лекарства на хората! За себе си си взела правилното решение, но ако си почтен човек, ще направиш всичко възможно да предпазиш останалите. Прав е номер 1. Приятелят ти е за съд. Всички психотерапевти предупреждават в общи линии за едно: "Не правете това в къщи!", т.е. не се правете на любители психолози, защото нещата ще станат по-зле и за човека, върху който сте решили да се упражнявате, и за вас, заради неговите реакции. Моят терапевт ми казваше така, когато имах проблеми в брака си: "Не анализирай. Когато мъжът ти е пренапрегнат, просто му изпържи две яйца, гарнирай ги там с нещо красиво, остави ги пред него и си излез. Ако е ядосан, не влизай в диалог". Разбирам дълбокия смисъл на това. Другият вариант е аз да го успокоявам, той да си изкара нервите върху мен, накрая да се обидя и в крайна сметка да се скараме. И всички са нещастни. Това нещо се случва и в кабинета на психотерапевта, не им е лесна работата. Пациентът проектира върху терапевта всичките си емоции, и позитивните, и негативните - любов, гняв, омраза, завист - и това е началото на терапията, тя започва ефективно именно с този пренос. Но психотерапевтът има техниката да отработи една такава ситуация, да смели емоцията и да ми я върне в преработен вид, така че АЗ да съм по-добре.
Авторке, никак не те съветвам да се връщаш при човек, който първо е измамник и второ повърхностните му, но достатъчни, за да навреди, познания могат да те съсипят. С тези неща шега не бива. Мен ако питаш, нужен ти е мъж, който просто да не ти дава да дишаш от целувки и секс. Няма да имаш нужда от антидепресанти, повярвай ми.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 3d3ce03ab0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Той не е психолог, а психопат. Но ти си не само повърхностна, тъпо наивна, но и готова да скочиш пак във връзка с този човек. В края на темата ти не пишеш в минало време дори.

Рискувах и оставих всичко.

Какво рискува? Ти дори не можеш да идентифицираш проблема и не го осъзнанаш?

Проблемът е че, този "доктор" лекува деца, вместо да се правиш на жертва, се стегни и подавай жалби не само в полиция и прокуратура, към тяхното дружество, но се свърже и с нова тв, където разобличена подобен тарикат с много дипломи. Психолог не предписва лекарства, това прави доктор само. Този човек търси жертви и утре ще е друга жена. Това ли искаш?
Ако те е страх пиши до тв анонимно с всички доказателснва.
В ютюб имаше видео за изслидвания с полиграф и как този ги прави уж тези неща. Ще го намериш.

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 9d1debf39e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   От авторката:
Благодаря ви много, момичета и момчета!
Вдъхвате ми кураж и сигурност и наистина много си радвам, че чета вашите коментари. Имах нужда от това, защото покрай огорчението наистина се бях изгубила. Притеснявах се дали аз нещо не съм наред и да раздувам проблема прекалено. Прегръщам ви! Ще се заема сериозно с проблема.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 414677a182
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Абсолютен боклук, лъжец и манипулатор, добре че все пак си се усъмнила и си разбрала истината. Абе да речем че по финансови причини е живеел с майка си докато не сте били заедно, но една двойка трябва да живее отделно от родители. Аз никога не бих живяла с майка на мъж защото в повечето случаи тя ще е пристрастна и винаги ще го защитава, независимо какви мизерии причинява на жената до него

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 71020c08bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Да не си посмяла да се върнеш при тоя изманик и психопат . А ,психотрилъри четеше ли ?
Поздравявам те за решителността ти , не се съмнявай в себе си . Не се обяснявай с него ,н е се срещай , ако имаш вещи при него отиди с някой приятел .
Ами ,той още малко и да те подлуди с манипулациите си !

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 3a9b2c25c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   До номер 2 – баш си е за съд, ако се окаже, че е лъгал и свои клиенти/пациенти за своето образование; ако е завършил едно, практикувал друго и е оставял много грешни и подвеждащи впечатления и представи. Тези случаи в нашия сектор (в момента съм студент по Психология) са наказуеми, ако са верни (поне изключително сериозно разгледани на запад, в България вероятно ще бъде по-тромаво, но все пак достъпно) – съществуват етични комисии и т.н. Това е измама и опит да се възползва от статут, до който не е достигнал. На второ място (поне след преживяното от авторката) тук става дума за застрашена терапия на хора, решили да се изправят срещу своите собствени травми, болки и т.н. Един психотерапевт вижда мнозина в най-уязвимите им моменти... ако е лъгал и пред тях, това излиза извън всякакви норми и граници.

Към авторката – много хубаво си направила, че самостоятелно си посетила друго лице – психотерапевт. Именно това според мен е успяло да те извади извън рамките на дупката, наречена вашите взаимоотношения. Според мен (некомпетентно и все още непрофесионално мнение) си си имала работа с доста объркан човек, упражняващ контрол, изграждащ зависимости поради липса на самочувствие (вероятно биха излезли много интересни данни, ако самият той посети психиатър и психотерапевт – изглежда ми сякаш несъзнателно и извратено е проектирал върху теб самия себе си, но това е просто предположение); главно впечатление също ми направи как след директна конфронтация с теб директно е отишъл при майка си, търсейки защита – тя едва ли не да му „оправи забърканото“. Това говори достатъчно за цялостното му развитие – мъж на 42 години...

Ж20

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b110d8d597
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Винаги ми е било интересно дали има хора,които злоупотребяват,че в България-психиатър,психолог,психоаналитист и психотерапевт звучат супер подобно и не се прави никаква разлика между тях.Абсолютно ясно е,че нямаш бъдеще с такъв човек,остави го да разправя на майка си какъв е точно.Той най-вероятно си има кабинет на психолог(ти казваш,че има магистратура за психолог) и си работи такъв,а всичко друго е украсено за пред теб(не вярвам да изписва лекарства,защото той няма представа как да го прави).Учудвам се,че си се вързала в началото,спомена,че си здравен работник,предполагам медицинска сестра,защото хомеопатията е специализация само за лекари и също така как той е хем докторант,хем доктор по психология.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: ae34e9c522
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   Още като прочетох "хомеопат" и ми стана ясно що за доктор е...
Не че няма истински и добри хомеопати (всъщност още не ми е ясно по какъв начин лекуват - дали чрез самата хомеопатия, или чрез плацебо/внушения), но 80% от тези са чисти шарлатани. За мен това е псевдо-наука, базирана на някакви измислени и недоказуеми постулати, като единственото нещо, което все още ме смущава, за да я отрека напълно, е фактът, че понякога работи...
А иначе за самия човек, с който си се била събрала - абсолютен ужас, и като "лекар" и като партньор и всякак. А по всичко личи, че сам си вярва.
Самият той е за психиатър.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: a8ece88e42
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

56.   ОТ АВТОРКАТА: Много моля модераторите, ако ита възможност и четат изписаните тук неща... Моля ви, направете нещо относно този свещеник! Само това ми трябваше на фона на всичко, което ми е на главата. Старая се да ги пропускам тези коментари и да чета и приемам всички други!
Отново искам да изкажа благодарност към всички, които ме подкрепиха! Днес въпросния човек пак ми звъня, но аз не вдигнах. Написах само смс, за да го помоля да не ме търси повече и че ако имам още нещо в тях ще изпратя брат ми да мине да го вземе.
Наистина, вие сте хората които ми давате кураж! По цял ден отварям темата тук и мега коментарите ви и по този начин си напомням, че не съм луда! Бях права за всичко, а живях години в заблуда! Не вярвах в себе си и интуицията си!
Бъдете здрави!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: f2b3b5d9ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

57.   Авторке,
Би ли споделила от коя школа е този сертификат за онлайн курс по хомеопатия за майки?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: df7913ff9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

58.   Миличка, добре, че не си родила от този.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b86d869e66
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

62.   Авторке, щом си следиш темата, ще ти разкажа като стимул, че правилно постъпваш, докъде ме докара подобен психопат. Става дума за бившия ми съпруг. Аз и друг път съм я разказвала тази история, но този път е само за теб. Първо се започна с внушения, че имам бели петна в паметта, разказваше ми неща, които съм правила и казвала, когато сме били само двамата, но аз нямах никакъв спомен за подобно нещо. Постепенно започнах да му вярвам и да се чудя какво ми става. После пак стъпка по стъпка ми внуши, че съм алкохоличка и ще умра от това, ако не потърся незабавно лекарска помощ. Бре, викам си, спирам всякакъв алкохол и търча при психиатър! Психиатърът ми каза: в депресия си. Може и наистина да съм била в цялата си дезориентация. И се започна едно тъпчене с антидепресанти, едни консултации с доктори, мъжът ми ме задължи да посещавам сбирките на Анонимни алкохолици и изгони всичките ми приятели, защото ми влияели зле. Въведе ми режима "от работа-в къщи". Т.е. доби пълен контрол над мен, като ме изолира социално, за да нямам коректив. Заплатата ми отиваше по негова сметка, защото не съм била психически устойчива, за да управлявам парите си. Паникьоса роднините ми, които започнаха да гледат на мен като на луд човек и да му благодарят за грижите, които полага. Накрая бях като зомби, нещо като робот, без никаква радост, вярвах, че съм сериозно болна, не разчитах на ума си и на собствените си преценки. От притеснение започнах наистина да правя грешки в работата си, които мъжът ми ми завираше в лицето като поредното доказателство, че съм психично болна.
От тази дупка ме измъкна сегашният ми съпруг с една-единствена реплика. Бяхме съседи по вила и чат-пат се отбиваше на кафе. Аз кукувах там по цяло лято сама, защото бившият нареди да дишам чист въздух, за да "оздравея". И така, докато с комшията си бъбрехме, на мен всяко изречение ми започваше със "съпругът ми", т.е. "съпругът ми каза така, съпругът ми мисли един какво си, съпругът ми реши..." И един ден човекът просто ми го каза: "Мацко - вика, - може и да те заболи, ама ти нямаш съпруг, ти имаш господар, който господар идва да си нагледа собствеността един път в седмицата". Така си беше. И изведнъж прогледнах. Изобщо не се прибрах у дома есента, само минах да си прибера багажа и то в негово отсъствие, подадох молба за развод и наех квартира. През тази първа една година свобода се оказа, че нито съм луда, нито съм алкохоличка, нито имам депресия, нито съм тъпа, нито пък не умея да управлявам парите си, нито не мога да ги изкарвам, нито пък съм фригидна, което също ми беше внушено. На 3 май тази година сключихме официално брак с "комшията" след 7-годишно съжителство. Сега си бачкам, имам си хубаво семейство, спокойна съм, домът ни е винаги пълен с приятели и онзи демон не съм го виждала от бракоразводното дело. Имам чувството, че ако го срещна на улицата, ще изпищя.

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: a8ece88e42
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

63.   ОТ АВТОРКАТА:
До коментара относно онлайн курса за майки - уличилището се казва HomeoHelp.
Иначе, ако има едно нещо, за което се радвам... То е, че нямам дете от този човек! Познавам предишната му половинка, с която имат детенце и преди се чудех защо е разказвала на хората, че й се е провалил живота!
Вече много неща започнаха да придобиват смисъл..

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker