Да имаш връзка с неточния човек или да нямаш никаква връзка? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да имаш връзка с неточния човек или да нямаш никаква връзка?
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 1058 пъти
Здравейте! Момиче на 22 съм. От известно време ме терзаят едни житейски мисли за любовта, връзките, компромисите и т. н., та имам нужда да ги излея някъде, пък може и да прочета няколко странични мнения, които да са ми от полза. Проблемът ми е следният: осъзнах, че мъжът или по-точно момчето (защото няма много признаци на мъж в пълния смисъл на думата, въпреки 30-те си години), с което имам връзка от 3 г., не е човекът за мен. Причините да стигна до този извод са няколко.
1.: Несериозен и несамостоятелен не толкова финансово (има си работа), колкото емоционално - все още има нужда за всяко нещо да бъде насърчен от семейството си, иначе просто няма да го направи. Дори не може да си избере и да си купи една дреха сам, да не става дума пък да яде нещо, което не му се готви вкъщи от мама. Та какво остава за наистина важните избори, които трябва да се правят в живота. Точно като в детската градина е положението. Съжалявам, но колкото и да се мъча няма как да видя стабилен партньор в лицето на такъв човек.
2.: Имайки предвид първата причина, разбирам поне да беше супер верният, да си кажа, че няма перфектни хора и трябва да направя компромис. Но и това не е така. Търси си контакти с други жени. Асортиментът е богат - от негови колежки на по над 40 г., през момичета 10 г. по-малки от него, до чужденки (виждала съм чатовете в социалните мрежи). За изневери не знам, но ако имаше малко повече подход към жените, че да вземат да му обърнат внимание, най-вероятно щеше и дотам да се стигне.
3.: В противоречие с втората причина, човекът твърди, че не е обичал и никога няма да обича друга както мен, че ако го напусна щял да се самоубие и тем подобни. Понеже два пъти вече сме били пред раздяла по моя инициатива, стигнах до извода, че и раздялата с този човек няма да е лесна, защото по някаква причина се е хванал за мен като удавник за сламка. Категорично не приема идеята за раздяла и се опитва всячески да ме манипулира. Знам, че започне ли се в по-напрегнатите моменти с рев, заплахи за самоубийство и преследване, положението не е добре. Т. е. има си и някаква психическа нестабилност явно.
Дотук може би всичко изглежда адски негативно - е, разбира се, всяка монета има две страни. Естествено, че има и положителни неща във връзката ни - като цяло се държи мило с мен, никога не е бил агресивен; прави ми услуги, когато го помоля; имаме страхотни моменти и много се забавляваме заедно. Но това вече не ми се струва достатъчно...
Сега идваме на другия проблем и той е, че НЕ ВЯРВАМ, че ако се разделя с него ще срещна мъж, у когото да открия качествата, които той не притежава. А аз имам нужда от човек до себе си. Дори ми е трудно да повярвам, че ще си намеря изобщо нов приятел, тъй като нямам и особено много социални контакти в момента и няма изгледи да отимам скоро. Страшно дръпнат и затворен човек съм по природа, не умея да допускам хора до себе си току така. Усещам, че се отдавам на страха от самотата, а той не е добър съветник... осъзнавам го, но на моменти е по-силно от мен.
Объркана съм и се страхувам. Имах нужда най-вече да излея душата си някъде и реших, че Интернет като съвременния най-добър приятел на човека, е едно добро място за тази цел, въпреки че не може да ми помогне кой знае колко, защото за промяната към по-добро трябват действия не думи и сърфиране из сайтовете, но поне на човек му олеква.
Ще се радвам да чуя мнения, както и вашите отговори на въпроса, който се съдържа в заглавието. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: a59051b232
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Връзките ти трябва да са с правилните хора в точното време! Дали една връзка се е изчерпала или не, си има признаци.
Има най-различни житейски съдби и ако чуеш някои, през какво са преминали, вашият съвместен живот ще ти се стори като розова приказка.
Аз съм мъничко над 30 и влизам в представата ти за "няма много признаци на мъж" по женската скала! Но ако чуеш и въобще повярваш за изстрадания път дотук... ще ме попиташ как изглеждаш толкова добре, усмихнат и въобще как си жив досега?
Трябва да прецениш дали на вашите партньорски взаимоотношения е настъпил краят. Но е хубаво да си наясно, че е силно вероятно, следващата ти връзка да има своите тудости и препятствия. Ако сега имаш човек, който ти е сравнително верен, следващият може да се чувства свободен петъчните вечери.
Има едно правило: Обичаш ли го? - Ако, да, значи продължи. А докога, е отделен въпрос.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: e5ec9d158a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Усещането ти най-точно те води.Имала съм подобна връзка,мъжът до мен беше по -голям,зрял,научх доста неща покрай него,но усещах,че не е правилния за мен.Когато започнах да разреждаме срещите,бях със същия страх,че няма да намеря подходящия човек,трябваше да мине време,поне 3-6 месеца и след това се запознах с човека с които съм в момента. Връзката с по-големия партньор и до днес считам за ценна,защото много ми помогна да поеасна.Да, момчетос което си не е съвсем самостятелно,расте чрез теб и ако се разделите ще получи труден урок,който ще му помага занапред.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 488e6a475e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   "Точни" хора няма . Те не съществуват. Направи си извода сама.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: a8e650f3cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да. Точно така. Живей в емоционална мизерия, само защото те е страх дали ще се намери някой. Колко типично за една жена...

Приятелят ти звучи като страшно мекотело.


Братан.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: d8e3ba5f38
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Докато седиш и философстваш останалите си живеят живота. Не го мисли толкова много. Права си за едно - страхът е възможно най-лошия съветник.
Ако имаш чувството, че този човек не е за теб, просто приключваш тази връзка, нищо добро няма да излезе от нея. Хората са заедно или защото се обичат, или по задължение, или от страх, че няма да си намерят някой друг.
Повярвай ми, сто пъти по-добре ще си сама, отколкото с човек, който предизвиква такива разсъждения. Когато обичаш приемаш другия изцяло и не се опитваш да го промениш.

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 8a1f1dd0da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   По-добре сам, отколкото с неподходящия

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 1ebe87f165
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хората неслучайно казват: "по-добре сама, отколкото зле придружена". Този те използва, не те харесва наистина, не те обича, а е с теб колкото да може да казва пред обществото, че е обвързан. Един вид вдига си акциите чрез теб.
Ако поне малко уважаваш себе си трябва да го оставиш. Ако тръгне наистина да се самоубива го залъжи за момента, но след това веднага се обади на родителите му, обясни им всичко, и нека те да си го лекуват както могат. А теб дим да те няма!
Още днес започни да правиш това, което си описала, че той прави в точка 2. Току-виж пък срещнеш точния за теб човек :) Сама казваш, че за промяна трябват действия. Откажи се от това "не вярвам", защото то не работи за теб, а за мухляри като сегашния ти приятел. Братан е прав.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: e4400f9679
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Хората не случайно са казали, по-добре сам, отколкото зле придружен.
Вие трябва да сте двамата, двамата да градите, двамата да създавате. Не ти да го теглиш, а той да ходи след теб на готовото. Това е страшно тежко бреме и трябва да се споделя.

Моето мнение: раздели се с него, и без това мисълта за раздяла е узряла в главата ти. Или можеш да си преставиш да живееш с този щовек следващите 50 - 60 години, че и деца да отгледате?

Лола

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker