Той е луд - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Той е луд
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 1631 пъти
Не искам да ви напрягам с дълги истории. Просто накратко ще разкажа за моята.. Преди 2 месеца се разделих с приятеля си, с който бяхме заедно 5 години. Не е заради изневяра, защото през 3тата година от връзката ни, изневяра имаше, но аз я простих и с времето се събрахме. Това, заради което отношенията ни приключиха е, че намерих нещо супер странно в лаптопа му! Как и защо намерих това нещо е дълга история. Намерих документи в word.. , които бяха озаглавени с името ~Тина~, което не е името ми, но само сменяте първата буква и се получава моето. Та в тези документчета прочетох, че той е описвал мои черти от характера, случки с мен, неща, които правя, как съм изглеждала, но не си го представайте романтично, защото далеч не е така! Оказа се, че човекът, с когото съм била си е правел гавра с моята личност. Споделям един от текстовете с Вас, за да се уверите, че не съм АЗ лудата. "Днес, когато Тина се събуди, дъхът й миришеше супер зле и не можех да стоя до нея. След работа си събу обувките, а те смърдяха на умрели катерици. Драйфа ми се, когато нейна коса е попаднала по възглавницата ми. Не знам колко още ще я търпя. Не умее да готви и всеки път ям насила, а като заспи ровя в хладилника, като гладен вълк. " И куп, куп други подобни. Писани са месец, два, три преди да се разделим. Хора аз знам, че няма перфектни, и знам също, че дори човек да си мие зъбите вечер редовно, на сутринта дъхът му не е на ментови бонбонки. Знам също, че след дълъг работен ден, краката се потят и се вмирисват в обувките, но и знам също, че нямам проблем с хигиената и се къпя всеки ден и колкото и да съм скапана винаги съм си лягала чиста. За готвенето - не знам какво да кажа. И тук съм в шок!!! Обичам да готвя, готвя разнообразни храни, той ядеше буквално всичко и не е давал вид, че не му харесва. Веднъж единствено направи коментар за едно ястие, но и аз мисля, че не ми се получи, защото го готвех за 1ви път. Цялата тази работа с писанията ми се стори психарска и в първия момент реших да поговоря с него нормално. Казах му, че съм прочела всичко, а те наистина бяха доста неща за мен. Имаше и едно за това, че не понася факта, че не мога да казвам Р. Питах го защо е с мен, тъй като от тези текстове излиза, че аз съм му враг, че го отвращавам.. Чудеше се какво да измисли и накрая каза, че просто ме описва, но иначе ме обичал и съм му била интересна и иска да записва всичко за мен. Не знам хора, смятам това за нещо наистина ненормално, карахме се, викахме си, и накрая му казах, че това не го приемам, защото излиза, че той е с мен само, за да вижда "недостатъците ми" според него и направо бях адски разочарована и дори още съм! Приключихме и сега само си задавам въпроси какво беше цялото това нещо

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: ef77cace45
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Правилно си го определила, той е луд! И още по-правилно, че си се разделила с него. Иначе не приемай писаниците му лично, човекът определено не е добре с главния. А това, че за 5 г не си забелязала тези "странности" предполага, че умее добре да се крие което пък може да значи, че е и опасен...
Какво било цялото това нещо?! Предполагам и форма на шизофрения, но това психиатър може да потвърди.
Ти благодари на себе си, че си открила тази му страна преди да създадете и дете.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: fc6348286d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Човекът е лицемер и направо луд. Добре, че си се спасила от този човек, как си спала с него 5 години?

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: a682147057
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Та това е литература! Не се впрягай. Човекът има нужда писмено да изрази някакви емоции и естествено ги доукрасява. Аз с литература си изкарвам хляба и ей сега ще ти направя показно упражнение. Ако трябва да опиша съпруга си, когато например съм нервна. "То поне повече пари да изкарваше тоя идиот, като вечно го няма в къщи; и всяка сутрин пърди, аз не знам защо тези неща не ги прави в тоалетната; и тоя счупен зъб кога ще го оправи, хората си мислят, че съм женена за щърбав циганин; не мога вече да събирам смрадливи чорапи из цялата къща, как пък един път просто не ги сложи в пералнята; няма такъв смотан човек, който да не може едно яйце за си изпържи сам, аз тука майка ли съм съпруга ли съм, слугиня ли съм или какво; яде като свиня, кой нормален яде мусаката с ръце... и този гаден навик да си оставя чинията в мивката, абе, алоооо - измий я, бе... майка му била готвила картофената салата един как си, ми иди при майка ти, вратата е отворена..."
Авторке, сега разбираш ли? Мъжът ми е горещо обичан от мен човек, най-близкото ми същество, аз наистина съм влюбена в съпруга си. Харесвам дори и това, че си разхвърля чорапите. Защото това означава, че го има, тук е, в един дом сме - всеки със своите слабости. Свекърва ми наистина готви страхотно, а той пък наистина все забравя да затвори капачката на душгела в банята, което, разбира се, не е болка за умиране. Но понякога ние, хората, просто имаме нужда да проектираме негативните си емоции върху партньора си и да ги изразим. Твоят приятел е намерил добра форма - писмено. Това е много по-здравословен вариант от вербалната агресия - крясъци, скандали, саркастични забележки - основата на психическия тормоз. В резюме: той е напълно уравновесен човек, който е намерил своя отдушник за натрупаното напрежение там, където никой няма да бъде наранен - в текста. Чети, авторке, тези негови съчинения като литература, образът в тях не си ТИ, а проекция на неговото раздразнение, което може да е провокирано от какво ли не извън вашата връзка.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: e97627ddba
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За да смърдиш имаш проблем със здравето или хигиената. И си е противно и нетърпимо.
ж24

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: f9d44e0f28
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   А тук в темите не е ли същото? Описват се къде по-кратко, къде по-дълго недостатъците на партньора. Той поне не го е правил достояние на други хора. Както когато го някои го описват на роднини, приятели, колеги и на всеки, който е готов да слуша колко е противен Х или у, какви гадни навици има и т.н. Ако беше го споделял с някого/и нямаше да ти изглежда психарско, нали? Да те излага пред други хора си е ок?
Ти вече не си с него, както разбирам, защо се ровиш в тази история?

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 31b42ced97
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Мога само да те поздравя, че си се разделила с този психопат. Забрави тези творчески напъни на болния му мозък и се съсредоточи върху бъдещето.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 3c6cc72c05
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Може просто да е искал да пише човека. Номер 3 го е казал много добре. Аз например преди време имах идея да напиша книга. От кои хора мислиш, че взимах материал? Обкръжението естествено и то най-близките, защото на тях биих могла да направя по-обстоен психопрофил. Не е трябвало да се обиждаш, а да задълбаеш нещата, за да разбереш по-точно как стоят нещата при него. Защо човек, който твърди, че те обича всъщност не понася нищо в теб? Може в един момент да те е приел за даденост и обожанието към теб да си е отишло. Просто не си признава. Много неща може да са, няма как да знаем ние тук. Това със смяната на буквата в името ме навежда на мисълта, че е литературна измислица или поне така е искал да го представи. Може пък просто да е умел манипулатор и да си се отървала.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 08cfd48b24
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   А вие от къде сте сигурни, че не го е направил с цел после да го разпространи някъде? Я спрете да защитавате всякакви извратеняци. Ти, номер 4, след цял ден на работа, на крак, изобщо не можеш да ме убедиш че не миришеш. Иска ти се да е така, но не е, повярвай ми. Хора сме и всеки си има специфичен аромат, едни по-лек, други- натрапчив.
Авторке, не се впрягай. 90% от хората са тотално чалнати. За мен този е пълен комплексар. Като ти хвърли гащите и чорапите му за пране, да не би неговите да не миришат? Изобщо не обръщай внимание. Радвай се, че си се откъснала.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 467d2db494
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   " А това, че за 5 г не си забелязала тези "странности" предполага, че умее добре да се крие което пък може да значи, че е и опасен... "

Опасни са идиоти като тебе, според които ако не си едно към едно със останалите говеда от стадото, нещо ти "има".
Никой не отрича, че има хора със сериозни проблеми, ама спри да изкарваш, че всеки който не е като теб, едва ли не е невалиден и опасен.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 324198862b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не искам да синпредставям как си се почувствала, когато си ги прочела.. и си живяла в някаква заблуда с този човек толкова време.. според мен той отдавна е бил изхладнял към теб в следствие на което всичко го е дразнило, но не е е можел да се накани да си тръгне по някаква причина, вероятно да не остане сам и навика..

Вещица

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: da380bd461
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Просто е с теб, за да не е сам!
Оттам идва всичко!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 65f4b68764
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   А ако вместо да му правиш характеристики вземеш да се вгледаш в недостатъците си и се опиташ да се коригираш, няма ли да е по-добре за теб самата?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 04e255ca4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   12, какви са й недостатъците? Че като ходи цял ден й миришат краката и като се събуе, отива в банатя да се къпе ли? Аз не познавам човек, на който някога да не са му миришели краката. Преди да пишеше, мислиш ли?

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 65f4b68764
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   №14, преди да се интересуваш, кой мисли и кой не, се постарай поне с нещо да запълниш вакуума в тиквичката си. Тя не е само за да поддържа косата или плешивината ти. Има специални препарати за крака, и който не желае да доставя ужасни преживявания на близките си, така че да ги е гнус от него, ги използва, а също и полага усилия по-често да се хигиенизира. Човекът все пак се въздържа от преки коментари и скандали, ами си излива душата писмено, което е обяснимо и дори за предпочитане. Тук повечето са се събрали любители на вонящите крака. Твоята оправдателна нагласа ясно издава бай-ганьовската ти същност и вонята, който се разнася не само физически около теб, но и тук, в интернет. Затова стой по-далеч от мен, че ми се повръща от такива.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 3ba081e8af
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Връзката е изградена на компромиси и отстъпки. Няма перфектна личност и всички си вървим със слабости и липси от всякъкво естество. Саможивни егоисти и нарцистични еродити са бедствие за партньора във връзката. Фалша, лъжата и лицемерното отнощение също са отрова за една връзка. Ако не постигнете баланс, по- добре да сте разделени. Критичните изречения не водят до сближаване.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: ee0e6a5306
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   "Не знам колко още ще я търпя." - това е отговорът на въпроса ти. Не мисля, че бившият ти приятел е луд, просто е нямал смелост да ти каже всичките тия неща в очите, а и някак си несериозно е да кажеш на някого, че се разделяте защото му миришат краката. Ти просто си го освободила от неприятната емоция пръв да поиска раздяла.
В същност той още на 3-тата година се е опитал да се "откачи" от теб - със сигурност тогава не си се чувствала по-малко разочарована, а защо си търпяла още 2 години си знаеш само ти.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 763819aaae
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Абсолютен идиот, в нормалните държави ако един мъж не харесва една жена, не си позволява да пише или да й казва такива обидни неща. Като не му харесва жената защо стои с нея и пише такива отвратителни неща зад гърба й, и има наглостта да й казва че я обича?

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: e69847e2c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Не всички хора умеят да обичат еднакво. Този не те е обичал, затова е писал такива неща, но изглежда не знае/може въобще как да обича, затова ти е казвал, че те обича, просто си е мислил, че те обича.
Със сигурност историята няма нищо общо с писателските щения на номер 3, не е хубаво един писател да припознава навсякъде собствената си личност, номер 3, не е хубаво. Тук писателските щения са в друг мащаб, в широките рамки на психопатичния профил на момъка, който най-вероятно се изживява като някой декадентен писател.
Едно незряло поведение, обърканост в собствените чувства и психика, героят има доста път, ако желае да постигне поне частично запълване на душевната яма, която зее в сърцето му.
Авторке, всичко това не е лично към теб и не го приемай лично, това са си неговите проблеми, отлично си направила да се махнеш, не си ти човекът, който може да помогне в ситуацията.
Съветът ми е да си изтупаш ръцете от прахта и да не го мислиш повече. Обърни страницата и се замисли какво положително ти е доставял той във връзката ви, от какво точно външно си се нуждаела ти - одобрение ли, похвала ли, да не си сама, какви са твоите нужди и чувства. Сега е време да помислиш за себе си и какво искаш ТИ за в бъдеще. Неговото развитие така или иначе времето ще покаже, сега той самият не знае нищо за себе си и защо го прави, просто човекът не става за връзка не само на този етап, но за години напред, ако не и за цял живот.
Не се обвинявай за "изгубеното време", тези неща не зависят от нас, допълвали сте се в определен отрязък от време, защото сте имали някаква нужда един от друг. Дефинирай твоята нужда каква е била и работи върху себе си.
Поздрави, и както някой написа тук или в друга тема - слагай червеното червило и давай напред.
И още един съвет - не се подценявай, просто разбери, че в България (както е написал номер 18) сме много объркани хора и рядко се намират такива, които са осъзнали ценността на истинските неща - на живота и любовта.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 2a88b00d3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Към автора: защо пипаш в чужд компютър и какво търсиш в него? Каквото и да е писал човека, то е лично за него, нищо че е писал за теб! Решил е да не те наскърбява, затова не ти е споменал нищо, а и той не е съобразил, че тези неща не трябва да стоят там, където има опасност някой да ги намери! Но и ти си навлязла в неговото лично пространство, без негово разрешение! Това е нещо като личен дневник, който е само за неговия притежател, а всяко отваряне от чужд човек (в случая ти) е крайно нежелателно!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: a674ff86bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   За мен това е ужасно! Таен дневник ли си е водил, а може да иска да става писател от типа на Буковки, но ако е така е щял да ти каже,че това е просто художествена измилица и преекспонация. Лично аз, също бих го разкарала, това не ми звучи нито адекватно, нито уважително. Абе всички ли откачиха вече?!!! Ужас!!!

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: a682147057
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Номер 19, тезите ни съвпадат! Номер 3 съм. И аз това казах: че става дума за проекция. В моя компютър какво ли няма. Мъжът ми, ако тръгне да се разпознава в образите, значи да реши, че го мисля за психопат, сериен убиец, велик любовник, тъпанар, гениален астрофизик или пък селянина с колелото. Но това са просто текстове! В живота за мен той е най-любимият човек и го знае. Имаше един много хубав разказ на Греъм Грийн, ако не се лъжа, за една невзрачна провинциална женица, която от скука написва книга. Сюжетът е за голяма любов с някакъв въображаем шармантен мъж. Съпругът на госпожата, без да е чел творението й, я придружава на премиерата и чак там разбира за какво става дума в романчето. Приема го като чиста монета. Съсипан е от унижение, докато салонът ръкопляска на жена му, а после се започва кръстосаният разпит: кой, кога, къде, как, колко... Финалът остава отворен, но за читателя е ясно, че бракът вече е бита карта.
Понякога човек има необходимостта да проектира емоциите си писмено. Често ги концентрира в образа на човек, когото познава добре. Това е в пъти по-добър вариант, отколкото да се напиеш и да пребиеш жена си, понеже целият свят ти е крив.
Само ще спомена, че използвах мъжа си като прототип за един роман, в който героят на финала се обесва в затвора, след като извършва убийство от любов към друг мъж. И какво? !

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: dca063a07b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Аз бих го зарязала заради изневярата.

А колкото до това - като зарежеш обидата в резултат на нараненото ти его, да ти е хрумвало, муцка, че този човек може просто да си облекчава нервите? Когато му е гадно, сяда и пише тези неща в документа, докато му мине. Това си е доста ефективна техника за поддържане на психическото здраве - вместо да задържаш яда, изкарваш си го под някаква форма. Не е нужно наистина да мисли тези неща, ти кой знае какви си ги крещяла в пристъп на гняв. Сякаш не се знаем ние, хората, че като се ядосаме хич не мислим какво говорим и как се чувства другия от думите ни.

И не на последно място - не се пипа чужд телефон или компютър без знанието на човека! Ако толкова му нямаш доверие, че ровиш из джаджите му, защо въобще сте заедно? Тук се връщаме на частта с изневярата - можеше още тогава да приключиш връзката вместо да ставаш недоверчива и да ровиш из нещата му. Да не се лъжем, и аз съм жена и знам точно кога е "наложително" да ползваш компютъра/телефона/таблета и т. н. на приятеля си! Другото са оправдания за пред тях, че мъжете да не разберат каква всъщност е била целта на мероприятието.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker