Възможно ли е мъж да иска връзка с жена и да я обича, без да я харесва външно? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Възможно ли е мъж да иска връзка с жена и да я обича, без да я харесва външно?
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 1429 пъти
Здравейте отново! Аз съм авторката на "Отказвам се (да се опитвам) да се конкурирам с другите жени повече... " Благодаря много на всеки отзовал се в темата ми, ценя мненията на всеки един от Вас! Въпросът ми е към мъжете - Възможно ли е мъж толкова да е завладян от идеята, че с жена имат толкова много общи неща и да е толкова влюбен в интелекта й (поради общи интереси), че да иска да живеят заедно, пренебрегвайки факта, че не я харесва като жена? Питам, понеже бившият ми приятел (за когото разказвам в предишната си тема) беше много обсебен от идеята, че такава като мен няма да срещне повече (не че съм някаква интелектуалка, просто имахме супер много общи неща) и твърдеше, че каквото изпитва към мен не е изпитвал към никоя друга и досега "ако е общувал с жена за повече от 10 минути е било заради сексуален интерес". Включително за единствената жена, която е обичал преди мен (която е била "зла алкохоличка" и го е тормозила, държала се ужасно с него) като го питах: "Сигурно все пак е имала качества, с които те е спечелила", той ми отвърна: "Харесваше ми външно. " Не спира да ме гложди чувството, че този мъж не беше с мен защото съм го интересувала истински като жена, така както мъжете си харесват жена, а заради вманиачаването в идеята си, че съм "изключителна, интелигентна, с вътрешни качества" (каквато btw аз НЕ съм и никога не съм! ) Важна подробност е, че се запознахме по интернет и изградихме силна интелектуална, смислена връзка преди да се видим на живо и дори след като ме видя (и след някои перипетии), искаше да живеем заедно. Но не спира да ме човърка мисълта, че не съм го интересувала като жена, а просто е искал момиченце от провинцията (той е на 35, аз - на 24), което просто да върже да му готви и шета и да си гледат предавания, сериали и т. н. заедно. Издигаше ме на пиедестал: "С теб искам да живея! " (сякаш съм най-важната), но с други (уж незначителни) е бил истински любовник и е бил само заради това, а с мен сякаш беше само заради общите интелектуални интереси. Да, възбуждах го (не исках да влизам в сексуалната тематика), но той беше много потентен, а и май не е нужно да харесваш външно жена за тази работа. Знам, че имам психологически проблем. И обещавам при първа възможност да го лекувам. Моля само мъжете за мнение - Бихте ли пренебрегнали факта, че жена не ви привлича и харесва като жена, за да бъдете с нея, защото притежава други качества? Съществува ли това в природата на мъжа? Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: 24746b51e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторката:

*каквато аз НЕ съм и никога не съм имала претенции да бъда!

Извинявам се за грешката.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: bf772d3f85
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Харесва те защото можеш да му дадеш много. Младост хубост интелект деца да не изброявам... А щом го пускаш и да хойка с разни повлекани ти си идеалната.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 8fa8cbf0b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Какво печелиш като постоянно се сравняваш с други, по-добри от теб? Разбира се, че има по-красиви и по-умни, както и по-грозни и по-тъпи. Просто е супер глупаво да се комплексираш от съществуването на други жени, които са в нечие минало. Остави се да бъдеш харесвана и обичана без да питаш защо. Любовта не е обективна и когато човек е влюбен, е буквално заслепен и не забелязва лошите качества, както външни, така и вътрешни. А с времето хората се напасват, свикват един с друг, в идеалния случай изграждат приятелство, намират си общи хобита и т.н. Тогава външният вид престава да има толкова голямо значение за връзката. Иначе само манекените и топ моделите щяха да имат връзки и да създават семейства, а останалите 90% от хората щяха да си седят сами. Но не е така, нали? Така че престани да се самосъжаляваш, че не си по-по-най и остави умът и другите ти добри качества да те направят красива за някого.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: e49f166001
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не знам, според мен интуицията не лъже. Щом усещаш, че нещо не е наред, явно е така. А и той щом е на 35 и нищо особено (предполагам не е някой богаташ и жените не се избиват за него), гледа да върже някоя младичка и неопитна като теб. Според мен ти имаш много по-голям избор, и щом чувстваш че нещо не е наред,трябва да си търсиш друг.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: b4abe11021
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Ако трябва да съм наистина честен с теб - имаш сериозен психологически проблем, наречен "критично ниско самочувствие".
Даже не знам как изобщо издържаш на това непрестанно взиране и сравнение с другите, съчетано с потока въпроси в главата ти - "Този сега харесва ли ме?", "Защо пък ме харесва?", "Понеже съм грозна, сигурно ме харесва заради ума ми", " То пък и един ум, има толкова по-умни жени!"....и така до безкрай. Истински ужас!
Да, мъжете гледат основно външният вид на жената. Това е фундаментално правило. Не случайно има цели индустрии, насочени именно към него. Ясно е, че не всяка жена е с външност на модел...и какво от това? Тези индустрии се възползват много сериозно от ниското самочувствие на жени като теб, за да им продават "идеала за външен вид" и да ги зомбират, че трябва да изглеждат по определен начин. По същият начин от нас мъжете се "очаква" да сме богати, известни, умни и преуспяващи, за "да ни харесат жените". Това също е абсолютно клише на съвременния живот. И много мъже съвсем сериозно му вярват и са същите като теб, но в мъжки вариант.
В живота си съм срещал жени с външен вид, който е много далеч от перфектния, които са имали такова излъчване, че съм получавал ерекция само докато говоря с тях или ги наблюдавам. Срещал съм и жени с перфектен външен вид, с излъчване на буца лед, с които и да легна няма да мога да го вдигна. За мен привличането на мъжа към жената е строго индивидуално и е по-скоро въпрос на енергия (химия) между хората.
Аз съм женен от 16 години и когато се запознах с жена си, не бях кой знае колко впететлен от външния й вид. Но за сметка на това правехме най-великия секс на света и имахме страхотно привличане един към друг. Освен това е истинска душичка и е безкрайно чаровен човек, който може да създаде невероятен уют и топлина. Тя е истинския мотор в нашето семегство и я обичам безкрайно. Все още я желая изключително силно, защото е много секси и женствена. И тя си го знае...постоянно се възползва от силата си върху мен :))
Та това е отговорът ми на твоя въпрос - да, възможно е. Но не е възможно с жена като теб, която постоянно иска някой да и повдига самочувствието с комплименти, в които тя (поради ниското си самочувствие) да се съмнява и да си мисли, че не са верни, че не заслужава мъжът до себе си, който е с нея "по милост" и вероятно се оглежда за нещо по-добро. Това е истински кошмар за един мъж - постоянно да има ангажимент да повдига самочувствието на жената до себе си. Изнервящо е. Представи си да си с мъж, който час по час те пита "Мислиш ли, че ми е малък?", "Сигурно не те задоволявам сексуално и ще си намериш накой друг с по-големи мускули!", "Какво правиш с такъв бедняк като мен?"...очаквайки да му кажеш "Не бе, муци, супер си си, много ме кефиш!", за да се почувства по-добре.
Съветвам те съвсем сериозно да се заемеш да промениш самочувствието си. Никой (и мъжете и жеите) не харесва мрънкащи хора с ниско самочувствие. Просто си промени мисленето в посока на това да си вътрешно убедена, че си една уникална и невероятна жена, която никога не би се сравнявала с никоя друга. Като такава жена, ти даваш най-доброто от себе си за един мъж, и ако той не е способен да го оцени, е свободен да си живее живота както реши. Ти си си добре всякак и не зависиш от никой! Някой друг мъж ще те оцени по достойнство.

М39

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 2cfe269fc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Темата ти е глупава, защото имаш грешна презумпция. Но тя е типична за много жени - че мъжете трябва да са неистово привлечени от някоя жена, което не е вярно...

На тоя сайт ми писна да давам уроци по биология, но... мъжете имат нещо паречено сперматозоиди. Те го произвеждат в огромни количества. Те нямат нужда да износват плода. Биологично, това значи че мъжете не са толкова избирателни колкото жените. Те не търсят разни красавици, не се интересуват колко са известни, колко пари правят, каква работа имат. Всяка жена която не е много над нормата, и много застаряла, винаги може да си намери някой. И тестове го показват. Онлайн сайтовете за запознанства то доказват. В същото време, конкретна жена много по-бързо омръзва на мъжа. Биологично, след като спи с нея, работата му е приключила, и в повечето случаи интересът се губи.

НО, когато жените говорят за "мъжете", те имат предвид само горните 10-20% които са често високи, атлетични, имат пари, популярни са и т.н. И как да привлекат вниманието на точно такъв мъж. Те нямат предивид "мъжете" като цяло.

Та явно трябв да пиша за тези 2 категории мъже поотделно.

Повечето мъже, т.е. тези далеч от тия топ 10%, са напълно доволни да си намерят жена която е вменяема, не е истерична, и им пуска от време на време. Изискванията са... повече от ниски . На тях не им се занимава да преследват жени (защото си е работа), още повече, че поне по-зрелите са наясно, че каквато и да е красавица, накрая ще се отегчат и от нея, а още по-лошо - ще им изневерява и върти игрички. Повечето мъже се стремят към сигурното, към брак даже, някакъв стабилен и спокоен живот. НО - вие като жени не искате такива мъже, не искате такъв живот. Мъж който не е обграден от много жени, не е желан от никоя жена. Пак - прост биологичен факт. И там е иронията за много жени - когато накрая успят да го откъснат от конкуренцията и той стане "техен", губят интерес. Защото биологично това им казва - това не е желан мъж, а загубеняк който никой не иска. Да, това не е проблем само за тия 60-70% мъже които оставяте на "сухо", вие се опитвате да превърнете в такъв всеки мъж до който се докоснете с желанието си да го притежавате за себе си. Другият аспект е, и че уж търсите сигурност, но емоционално търсите точно обратното - драми, лъжи, извинения, сълзи... Иначе ви е скучно. НО, признавам като мъж, има много мъже в тая категория, които не си знаят мястото, и се опитват да го играят плейбои, "играчи". Търсят просто секс, за да си се доказват пред себе си,а и на вас. До голяма степен тяхното поведение, е плод на вашето като жени. Така че в днешно време наистина не знаеш на кой какво ще му щукне.

Тия дето са наистина топ 10% от мъжете, и не успеете да скопите, знаят как да ви въртят на малкия си пръст. Знаят как да жунглират с много жени, и която не позволява да я доминират и разиграват, просто заминава. И те имат тази сила над вас, точно защото не им пука за никоя от вас, и разиграват много. Такъв мъж няма да се врече изобщо на никоя, без значение коя... защото няма смисъл. Те получават това което искат, те не търсят "жена", а жени, лайфстайл. Разберете, че като си говорим тук, или на други места за женска психика, не е просто да "плюем" по вас. Това поведение което разигравате е биологично, и дори не работи във ваш интерес. То не е ваш избор, а инстинкт създаван милиони години на еволюция. Еволюцията не е това яко нещо което изкарват по телевизора. Това е сляп процес на селекция. И през по-голямата част не само на човешката история, но и тази на бозайници, влечуги, определено поведение просто се е оказало по-печелившо. Примерно като това да се сбият два мъжки, и победителя се чифтоса с всички женски наоколо. Драмата днес, която повечето дори не осъзнават е, че не сме в джунглата. А "свобода" е много относително понятие. Свобода на какво точно? Инстинкта? Ако някой неграмотен дърт циганин се сбие в бара и ошляпа приятелят ти, ще го зарежеш ли за "победителя"? Но в определен смисъл, мозъкът ти действа по много подобен начин. И няма какво да направиш... Така че дори той да се окаже сигурен, врагът може да се окаже по-наблизо отколкото мислиш - в теб самата.


В крайна сметка си е твоя работа да комуникараш достатъчно, да бъде честна най-вече към себе си и разбереш мотивите му. Няма как човек да лъже сам себе си, и да очаква че няма да го излъжат. Ми... ти това търсиш. Както писах, истинският ти враг най-често е по-близо отколкото мислиш... На мен лично ситуацията ми е малко съмнителна, но сигурно е защото аз съм циник (или пък реалист):

1) що за интелектуална връзка може да създаде един мъж на 35, с жена на 24... Що за платонична любов да се роди. Аз съм татък години, и на 24 имах връзка с 35 годишна жена, която беше платонична. Така че, да, може, но
за мен възрастите ви трябва да са наобратно. Предполагаемо зрял мъж да има интелектуално покриване с едно момиче... Що за мъж е... Може да не ти се иска да го приемеш, но светогледът на един зрял мъж с опит в тоя живот... никак няма да ти импонира. Т.е. по-вероятният вариант е неговият интелектуален багаж да е на двайсет годишен.

2) Искал да живее с теб.. в днешно време това ми е "леко" ... пресилено. Не сме 18-ти век. За да изградиш някаква връзка днес, трябва първо да имаш свой живот, да си стъпиш на краката, и вече на базата на това да градите нещо общо. Така че повече бих разбрал да отидеш в неговият град, да ти помогне да се устроиш там (работа, жилище), да започнете истинска (не виртуална) връзка, и каквото покаже.

Така че, може ли да е някой нормален - може. Но може и да е това от което се опасяваш, даже по-лошо. Това да отидеш в неговото жилище, значи да му дадеш власт над теб. Някои търсят точно такива - провинциални, с ниско самочувствие, лесни за манипулация с думи. Веднъж като отидеш и той започне да си показва истинският характер... ще ти е много, много трудно да се отделиш и върнеш назад.

А това за психичните проблеми - първо оправи тях, после ходи по мъже... Казвам го на всяка, дори да не признава, че има такива...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 84d26dfd10
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това само, ако е гей и иска да те ползва като инкубатор. Иначе - не, няма как дя не те харесва външно и да иска връзка, дори и ако цели да те използва. Може да харесва някоя повече от теб, но няма как изобщо да не те харесва външно. Мъжете главно това гледат. Бившият си права гавра с теб, срива ти самочувствието, за да не си намериш друг и да ти е гадно и да страдаш вечно по него. Тъпи мъжки номерца, стари колкото света. Слагай червеното червило и излизай!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: b292418937
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Винаги първо е външно привличане, другото не знам какво е, но е обречено на провал. Макар, че може да харесва качествата на ЖЕНАТА, физическо привличане пак може да има, тялото пак ще го привлича.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: b023c9faad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 24746b51e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторката до номер 6:

Ами той е учител по философия в едни от най-престижните училищни заведения в България. Аз също харесвам философията и ни свързва едно философско движение, което и двамата харесваме и следваме (оттам и се запознахме). Също така и двамата много харесваме oldschool rap и хип-хоп от 90-те (той е и един от-най-известните ъндърграунд рапъри в България между другото). И двамата сме "черните овци" в евангелски фамилии. И като цяло имаме супер много общи интереси в музикалната, научната, философската, научната и т. н. сфери, въпреки че той е на светлинни години нива над мен. Аз даже нямам завършено висше. Още не знам какво ми хареса. Благодаря на всички за коментарите!

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 895d7aefe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Номер 5, жена ти е истинска късметлийка. Коментара ти е просто убиец. Жена съм и мога само да се надявам да срещна някой като теб

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 54395a4f3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Прекалено се човъркаш сама себе си. Като съзнаваш, че това е неправилно, вредно и болезнено явление, просто не го правѝ. Превърнало ти се е във вреден навик.

Привлекателността на жената, включително физическата, идва от нейното самочувствие, настроение, нагласа. Грозни жени няма. За да си привлекателна, трябва да преодолееш комплексите си, своята мнителност, неувереност. Комплексираната жена става раздразнителна, капризна, трудно поносима. Дори някои комплексирани патки тръгват по изневери, за да си докажат сами на себе си, че ги бива и че са желани. Опазил те бог да се превърнеш в такава патка.
Радвай се на връзката ви, бъди мъдра, позитивна, весела, не мрънкай за щяло и не щяло, не натоварвай приятеля си както с негатив, така и с прекомерен позитив.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker