Защо жените търсят сметка от мъжете за живота, който са имали и това, че са нещастни? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо жените търсят сметка от мъжете за живота, който са имали и това, че са нещастни?
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 1485 пъти
Темата ми е продиктувана от раздяла на близки хора.
Мъжът прави гаф, при което жената откача и му казва да си събира багажа. В случая спор няма, че той сам се е насадил.
Тя обаче връща лентата 20 години назад, че той бил виновен за всичко. Чакай малко бе. Ти 10 години си стоя вкъщи и бяхте на негови разноски. 10 години си почиваше и имаше възможността да направиш със себе си всичко, което пожелаеш. Да се развиваш, да пътуваш, каквото и да е.
Само че 10 години беше кафенца, приятелки и чат пат моренце, а в същото време един лев не оставяш в къщата.
Е кой ти е виновен?
Знам, че има ммого жени такива, но защо обвинявате мъжа, при условие, че никой не ви е вързал? Не знам напълно целият им семеен живот, но това, което споменавам съм го видял лично.
Че и мъжа има вина, има и то голяма. Но все пак не мога да повярвам женитв какво мислене имат.
Пак казвам, не става въпрос за мен, а за по възрастни роднини. И просто недоумявам след толкова години брак защо обвиняваш другия за всичко.
Оказва се, че женитв масово очаквате мъжете да ви оправят животите и да ви развлличат цял живот.
Да има парички и всичко е топ. Иначе жална му майла на мъжа.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: f8652745c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мислех, че този сайт е създаден за споделяне на лични истории, а не за хулене на съседи и роднини!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 63b74b643c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Явно е можел да си го позволи и защо се смята, че жената е по кафенца, вкъщи има много работа. Хората може да са ок с това, след работа да му е сервиране, сготвено и чисто. А защо мъжете им се свиди ако трябва да издържат жена си?

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 2fd01e761d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Номер 1 като казвам роднини имам предвид майка ми и баща ми. Веднага бързаш да нашишеш негативния коментар. Нарочно не казах, за да не пишете да не им се бъркам.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 0ce36715dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не знам за другите жени, но аз не съм и никога няма да търся мъж за да ме издържа-това значи да съм постоянно зависима от него-абсурд. Ако съм с мъж ще е за да имаме стойностна и искрена връзка

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 3ccd8a2875
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   До 1

Ми ба ли та ко мислиш, уе!

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 678a6703e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Ако тя е вършела домакинската работа и му е чистела, готвела и прала, както гледала децата, стойността на това е минимум 600 лева за слугинажа и още 600 лева за гледането на децата,даже чистачките и детегледачките и повечв взимат, провери си стойността на услугата. Това, ако приемем, че той не си е чистил мизериите сам и не си е гледал детето. За детето се полага и финансова издръжка, дори, когато хората са разделени. Така че кажи го едно минимум 1400 лева струва това удоволствие, тя да върши всичко вкъщи. В случай, че си върши половината от работата, тогава - да, няма логика да й плаща нищо. Всичко струва нещо - материално или не. Няма логика тя да му слугува, а той да не й дава пари за храна и консумативи минимум. Ти видял ли си някой да работи безплатно? Предполагам не си се отказал от заплатата си, за да не те помислят за материалист? Предполагам, че мъжът е бил от хората, които обичат да си качват краката на масата, когато са вкъщи. Така че абсолютно правилно е давал пари. Предполагам, такава договорка са имали. Никой не го е карал да се съгласява. Аз като жена, не бих била ок да слугувам на някой, който може да духне на някъде във всеки ефин момент и аз да остана без стаж и здравни застраховки,нерентабилно е, а също и досадно, тъй като той ще смята, че му дължа нещо, което всъщност не му дължа. Вяра на мъж - нямам! И твоето мислене само още веднъж доказва, че съм права. Женати, ако те кара да си стоиш вкъщи и да й чистиш, ти няма ли да й искаш пари?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 102dfde8c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   6, ми да не е стояла вкъщи, да е работила. Някои никаква домакинска работа не вършат, за да я калкулираш, от фитнеса са в кафето, оттам при фризьора и маникюристката. Това колко ли струва? Не стига, че дремала вкъщи, ами и пари да получава за това :-)

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 188f14a0de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   От опит , мога да те посъветвам да не си пъхаш гагата в чужди семейни отношения , защото не си бил в техните обувки и не си изживял техния живот .
Определено , една жена като си стои в къщи -домакинства ,гледа деца , лекува ги , учи уроци , пере , глади , чисти -не е като да е по кафенца единствено .

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: ea59b02103
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Авторе, виж какво си написал:
"Не знам напълно целият им семеен живот, но това, което споменавам съм го видял лично".
Последно-роднини ли са ти, майка и баща ли са ти, или измислени герои!Като не знаеш напълно историята, не се произнасяй така категорично!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 125b6c38ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да видим, номер 6...
- Ако мъжът трябва да поправя семейната кола, начисляваме една заплата на автомонтьор.
- Ако той я зарежда с бензин, добавяме и заплата за работник в бензиностанция, какъвто се явява той за жената от примера ти.
- После добавяме и сумата, която даваш на таксиджията /ще ти спестя ползването на помпичка и приемаме, че таксиджията е бил честен/, защото вероятно те е возил с тази кола.
- След това за всеки път, когато си питала "Дебела ли съм" или "Тази рокля добле ли ми стои" добавяме и заплата, каквато би взел всеки читав консултант.
- Дори да приемем, че сексът е безплатен и за двамата /някои хора и за това вземат пари, все пак/, пак можем да добавим заплатата например на доктор в клиника за изкуствено оплождане, ако имате поне едно дете /за да имаш същото "пазарно благо" без мъж щеше да ходиш в клиниката, където докторът да свърши работата вместо мъжа ти/.
- Да не пропускаме и всеки ремонт в къщи, ако мъжът прави такива - добавяме и възнаграждение на бригада майстори или на по-малко майстори - според големината на ремонта.
- Пращат ли господина да носи нещо - я от магазина, я от някъде другаде? И това си има цена - помниш ли куриерите?

Ще се спра, но вероятно мога да добавя още някоя услуга в списъка с получените услуги, които според всеки читав икономист се заплащат с пари. Та ако ще издребняваме, както той трябва да си плаща, така и тя. Има два варианта - всеки дава пари на другия като поп или спираме да правим сметки колко вземали чистачки, детегледачки и т.н.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 3ccd8a2875
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   До 6

Ако отношенията са ви толкова скапнаи, че се налага да таксуваш заотглеждането на собствените си деца, време е за развод. И по възможност децата при по-добро приемно семейство.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 866fc8322d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Споко младеж, той баща ти си е решил проблема - ти си отваряй очите за да не попаднеш на такава като Н6! Всичките мързелани са си плюли в устите и въртят една и съща плоча, децата, слугинажа, липсата на развлечения. За щастие далеч не всички жени са такъв модел, много, за да не кажа повечето си работят и гледат деца и домакинство, а ти ако си човек и видиш, че жена ти се е облъскала, няма как да не удариш едно рамо в домакинството. Бившата, също като майка ти и Н6 разтягаше локуми, висеше по кафенета, домакинството и беше засрано и т.н. Когато се разделихме и остана без пукнат лев се пробва да гледа чужди деца, ама то от всяко дърво, свирка не става. Не я знам дали се е пробвала слугиня за 600 лв. да е някъде, ама минимална заплата няма камо ли 1400 лв. дето Н6 ги смята без кръчмар.
Тъй, че чували сме ги ние солистите на духовия оркестър - добре, че има и свестни.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 66b2c74d91
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Изглежда мъжете нямат никаква представа какво върши, какво изтърпява, жената за създаването и израстването на едно семейство, за израстването на една връзка.
Не визирам, нито домакинската работа, нито финансите, макар те да са свързани.
Имам предвид емоционално колко влага и изтърпява една жена в 10-20 годишна вързка. Един мъж няма да е същия, ако точно тази жена не е била до него през последните 10-20 години, ако точно тя не му е давала кураж по нейния начин, ако точно тя не му е изслушвала проблемите, ако точно тя не му е давала възмжност да се сети как да действа в утрешния ден. Тоест ако до него беше друга жена живота му е щял да се развие по съвсем различен начин. Енергията с която работи един мъж му я дава жената до него, най често той може да остане гол само пред нея, нямам предвид гол без дрехи, а да разголи душата си.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: b13e2b1cb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Първо, след като не става дума за теб, не си запознат какви са им отношенията вкъщи, зад затворената врата. Да, лесно е да кажеш, ама тя си стоя вкъщи с години, какво се оплаква. А наясно ли си как точно е живяла тази жена тези 10 години? И защо си е стояла вкъщи? Може той да не и е позволявал да работи, може деца да е гледала, може какво ли не. Някой като каже, ама тя е домакиня, а да не лесно цялата къща да свети докато отглеждал 2 деца, примерно?
Второ, толкова ли си нямаш твой живот, че се интересуваш от личния живот на роднините си?
Щом жената го е изгонила, има си причини. И едва ли е само този гаф. В крайна сметка никой не бяга от хубавото, нали? Така, че от страни изглежда, че 10 години си е живяла супер, ама дали е било точно така, само тя си знае. Дали през това време не е била тормозена, унижавана и т. н.? Не знаеш. Много лесно се съди отстрани, ами бил ли си на мястото на тази жена?
Моя леля живя така. От страни, супер. Мъжът и печели пари, тя гледана, глезена, не работи... А той алкохолик, бие я, не и дава да работи (тресеше го луда ревност), води си любовниците в тях и кара жена си да става посред нощ да им готви, че били гладни...
И когато тя най-накрая поиска развод, ама как, тя облечена по последна мода, не е работила, какво не и е наред? Ха, познай. За хората животът и беше супер.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: cfd7f671c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Какви мъже само.... Бившият ми съпруг и той ги редеше такива като автора, при все че:
1. ходех на работа
2. две деца гледах
3. чистене, готвене, пране - изцяло на моите ръце, той беше зает с "важна" работа
4. седяла съм да помагам за уроците им
5. при болести - пак аз за всичко

От него не съм видяла и кой знае каква издръжка и пари. Един път в годината за 1 седмица на почивка и толкова. И накрая, като взе да печели повече, около 3-4 х. лв на месец да кажем, след 20 години заедно ми заяви с подигравателен тон "ти нищо не правиш, само аз съм важния, ти си никоя". WTF???
По мои наблюдения, този феномен го има в много семейства. Та не се учудвам на изказването на автора как жената от темата му 10 години си почивала. Смешници....

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 58c405b169
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Само не знам защо при раздяла се търси Виновен. Някой каже пред приятели, че се е разделил или развел и те Кой беше виновен? А в развода в съда съм чувала, че питат Защо се развеждат. Все едно, ако не отговорят не може да се разведат. Ама Защо звучи по-добре, отколкото Заради кой. Защото мъжът е станал алкохолик или защото жената или мъжът е изневерил. Станало е нещо и това е. Мойте родители са разведени, защото баща ми е изневерявал на майка ми. Мен са ме питали Мразиш ли го? Виж какво е направил. А аз им казвам Това си е тяхна работа и той не спира да ми е баща.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker