Да продължа ли връзката си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да продължа ли връзката си
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 1210 пъти
Здравейте, читатели! Почувствах се много объркана и реших да пиша тук, за да чуя някакво мнение и от вас. Аз съм момиче на 23г. И имам сериозен приятел от 5 години. Той е на 28. И така годините си минават, а ние все още не живеем заедно.. Той казва че иска, вече дори купи къща.. Остана само да се обзаведе. Проблема е че аз вече не изпитвам нищо.. Връзката ни сякаш се е изчерпала.. Всеки ден кафета и вижданки за един час, дори вече нямам желание да се виждаме, или по скоро ми е все тая! Той е прекрасно момче, много ме обича и много ме уважава! Проблемът е че аз вече нямам никаква тръпка към този човек. Може би в мен е останал само навикът. Наяикът той винаги да е там, винаги да ми помага, за е до мен! Той прави всичко за мен, и виждам това.. Просто не усещам нищо! От две години и сексуалният ни живот не върви.. Правим Секс на два месеца веднъж, и то дори не ми се прави но нали да не го обидя.. И така се случи следното.. Срещнах момче което ме привлече физически и му изневерих.. Изневерих му и за първи път от години изпитах удоволствие.. От това да правиш любов с някой.. Чувствам се ужасно виновна пред него, затова всичко беше еднократно! Но взех да се замислям какво правя в тази връзка! Произлизам от лошо семейство с ужасна майка и баща алкохолик.. И винаги съм знаела че всичко което искам е семеен уют, без караници, без викове, не искам детето ми да преживява това което и аз. Виждам в приятеля си сигурността, с него ще имам това семейство което искам. С него ще имам това спокойствие.. Страх ме е че ако го оставя ще съжалявам. Страх ме е че няма да намеря такова момче. Страх ме е да не стана като родителите си! Затова вече години се залъгвам че връзката ми е наред, но вече не издържам! Моля ви помогнете ми със съвет! Да зарежа ли приятеля си, има ли смисъл според вас да се опитаме да оправим връзката си.. Според него всичко е наред и нямаме никакви проблеми.. Аз обаче вече една издържам да живея така.. Без чувства.. Има ли шанс нашата връзка и кое да избера.. Сигурността ли, или неизвестното.. Ще съм благодарна ако някой ми даде съвет!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: 6a7624c910
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Връзката ви според мен е приключила. Колкото и да те е страх, тези страхове не са рационални — те са провокирани от лични несигурности, ниска самооценка и неправилен подход към собствената ти личност. Щом си изневерила, каквото и да е имало някога между вас, то е изтляло, изчезнало и завършило. Считам, че е редно да го приемеш. В противен случай рискуваш да прекараш още много години, живеейки в една лъжа, в едно пространство, което си създала и към което си се включила само за да задоволиш някакви свои желания, вкоренени в далечното ти детство. Вероятно белязани и от псевдоморал. Ти вече не си дете обаче. Един зрял (или тепърва насочващ се към това да узрее индивид) не търси в партньора си единствено хармония и спокойствие, това е само първоначално и базаво изискване. По-нататък са нужни страст, любов, отдаденост, искреност, взаимност, интимност. Ако те липсват, връзката е обречена на провал. Ранен или късен такъв.

Направи ми впечатление и как описваш динамиките във вижданията ви с него — изглежда ми сякаш ти изключително дълго си чакала той да поеме инициативата и да предостави на връзката ви ново пространство. „Кафета и вижданки за един час“ — за връзка между 23-годишна и 28-годишен това звучи крайно недостатъчно, дори комично. Вече отдавна не сте в гимназията, за да се задоволявате с подобни „свиждания“, дори забелязвам, че и 16-годишните се поканват на гости, гледат филми заедно, прекарват по 1-2 дни в седмицата, в които да са в по-самостоятелна и интимна обстановка, лишена от чуждо присъствие, колкото естествено е възможно това. За всичко си има време — паркове, заведения и бързи срещи са присъщи за началния стадий на подобни взаимоотношения. Вие вече не сте заедно нито 5 седмици, нито 5 месеца, а 5 години. Даже вероятно (според прочетеното) и секс не сте правили, колкото е необходимо, не бих се и учудила, ако се окаже, че и не се познавате изобщо в сексуален аспект. Личи си, че ви е липсвала ключовата домашна обстановка. Домашният уют и исстинско време заедно. Само двамата.

За 5 години чисто и просто сте се проспали и успали, загубили сте ценно време, а ти сега естествено си доста виновна, тъй като си напълно отговорна за своите действия и бездействия. Проблемът между вас не е бил вчерашен или днешен, съществувал е прекалено дълго, но ти от страх и от нежелание за директна конфронтация и слагане на край, си сгазила съвсем лука. Тръгни си поне с минимално достойнство и се извини аргументирано. Сигурна съм, че на мъжа от историята ти не би му било никак приятно, но е по-добре така и за двама ви — той късно е разбрал какви са основите, ти не си държала на тях също. Очевидно разминаването между вас се измерва в хиляди километри, та и повече. И двамата сте научили по нещо — той ще осъзнае, че кафенцата са до време, а ти ще осъзнаеш, че е по-добре да бъдеш сама, отколкото във взаимоотношения, които не те удовлетворяват. Ще разбереш и цената на една изневяра за съвестта ти. Толкова.

Ж20

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 83d23e6027
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Това, което си направила е доста гадно. След като си срещнала човек, който ти е допаднал повече, е трябвало да си честна с приятеля си и да се разделиш с него. А след това да спиш с другия. Ти така реално лъжеш двама човека, това са живи хора с чувства все пак. Някои хора са и по-лабилни, можеш ли да ги знаеш... Следващият път я ще направи опит за самоубийство, я ще те потроши от бой. Айде малко по-отговорно. Зарязвай го момчето, не го заслужаваш, да си търси щастието. Ако останеш с него, рано или късно ще се разделите. Той ще види, че не го обичаш и ще иде при друга. Отиди на психолог, ще ти помгне да разбереш какво искаш.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: c1e24a2c1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От това което описваш и аз мисля че връзката ви се е изчерпала.
Само на 23г. си-прекалено си млада за да се примириш да бъдеш в такава връзка. Нормално е да те е страх много хора също ги е страх.
И мен един такъв страх ми загуби цели 13 години, надявайки че нещата ще се оправят, но те ставаха все по-лоши.
Преодолей страха си и не заключвай щастието си

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 54d8aac8c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ще ти дам съвет спрямо моя опит. Като бях на твоите години приключих 3г. връзка с момче поради същите причини, които ти изброи. Сега години по - късно все още не съм срещнала друг, който да се държи така добре с мен. Мъжете, към които имсм тръпка са тип "лоши" и за тях съм само секс, за нищо не мога да разчитам. В момента ако имах възможност да се събера с онова момче, не бих, единствено защото той си падаше извратен в секса, ако не беше това, щях да съм с него.
Тръпката рано или късно винаги изчезва, даже към тези лошите. Важно е да има разбирателството, доверие, сходно виждане за начин на живот.
Рядкост е комбинацията, алфа мъж и добро момиче, смяташ ли че ще успееш да я постигнеш? Задай си този въпрос. Единствено, ако отговорът ти е да, можеш да опиташ да гониш дивото. И да не ме разбират погрешно другите, не го казвам за да има нещо "сигурно" авторката в лицето на нейния приятел.
А дали да последва емоциите си или да остане здравомислеща и да работи върху връзката си, което авторке включва да правите секс доста по често. Апетита идва с яденето, секса крепи двойката на биологично ниво.
С една дума стой си на задника и си реши проблемите с приятеля, с онзи другия сигурно ще спиш известно време и сте дотам. Ако няма нещо екстремално, както беше в моя случай, младежът беше извратен, не мисля, че ще спечелиш ако се разделите, освен да се развиваш като личност. Към което обикновено разделите подтикват. Но ти препоръчвам да го правиш и сега във връзка, времето не е вечно помни и не се връща.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 11c2a315d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами радвай се, че нямаш чувства и си достатъчно млада. Аз така загубих 5 години да се надявам да заживя с някой, който все измисляме някакви оправдания. Едвам се съвзех. Доста време. След това имах чувства още, той продължаваше да иска връзка, но без семейство. Е напуснах го. Няма да чакам някой цял живот. И си пропилях годините точно от 23 до 28. Мисля, че е минало достатъчно време от връзката ви, а и той е по-голям, ако е искаш е щял да го направи. Просто сте изпуснали момента. Аз също се чувствах по подобен начин. Достатъчно млада си, за да те е страх, че няма да си намериш някой. Има достатъчно сериозни просто са доста малко. Другия вариант е да му поставиш ребром въпроса дали ще за живеете заедно или не, но няма смисъл... Ти не го обичаш

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 6edf2e6344
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз съм от хората, които искат един ден децата им да обвързват думата Любов с родителите си. Романтичка, много голямо.
Моето семейство също бе проблемно. Първият ми приятел бе наркоман, вторият алкохолик, третият - нищо общо! Беше невероятно силно влюбен в мен и, за съжаление, това не се промени с времето. За съжаление, все още ме чака и иска в живота си. Но за него - много високо платена професия, страхотен характер като отношение към жените, средно добър в леглото, сходни интереси на моите. Бяхме заедно три години, през които в нито един момент аз не съм изпитвала чувства към него, нито някаква тръпка. Познавахме се от повече време, той дълго време ме сваля. Накрая реших да му дам шанс и това се проточи. Най-вече се проточи, колкото и да е криво да си призная, заради финансовите му възможности и това, че пътува много често извън града за много дни. Чувствах се добре като бяхме заедно. Спокойна. Много хора ми казваха, че със сигурност ми изневерява на пътуванията си - аз съм твърдо убедена, че това не е така, но дори да беше... всъщност, нямаше значение. Имахме за какво да си говорим, разбирахме се добре, но тръпка и емоции нямаше грам. Сексът си бе просто секс, излизанията просто излизанки. Не тръпнех да се върне, да го видя, да го прегърна. Като цяло не ми беше приятно да имаме физическа близост, ако няма да правим секс. Нямах нужда да се целуваме. Абе... реално нямах никаква необходимост от него.
После срещнах съпруга си, който според семейството ми е "много нива под бившия". Живееше още с техните, работеше нещо посредствено, не бе завършил висше. В чисто битов план, да, навярно беше нива под бившия. Но в емоционален план - накара ме да летя! Да тръпна за секундата, в която ще видя съобщение от него. Да мечтая всяка минутка да изкарам с него. За отрицателно време почувствах, че това е човекът за мен и няма друг, който да желая. Зарязах бившия.
Мъка за него, мъка за семейството ми. Да ме мислят мен защо така постъпих, как може да изоставя най-добрият мъж на света...
Само че сега съм щастлива. Със съпруга ми, честно казано, се караме от време на време. С него не всичко е розово, има твърде много чувства и емоции. Ревност, желание за притежание, страх от загуба. Много големи очаквания един към друг. Но дори когато съм му много ядосана и сърдита, не искам да го изгубя, не искам да ме пуска. Той изпитва същото. Така че каквото и да се случи, оправяме нещата между нас и продължаваме заедно. Това е важното! За мен е това.
Моят начин да си тръгна от бившия не беше коректен. В смисъл такъв не е най-добрата опция да чакаш да имаш вече друг мъж в живота си. Не е достойно. Така че на твое място към този момент бих си тръгнала от тази връзка. Преди години просто мислех, че аз няма да се влюбя и ще си остана с него, защото просто ми е добре. Грешах, животът намира начин да те срещне с този, който трябва. И е хубаво тогава да нямаш деца, брак и подобни допълнителни "тежести".

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 2bbbab6c4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Хаха и аз като твоя приятел бях влюбен в едно момиче и правих много неща за нея, подкрепа и любов и накрая ми изневери, поради нейни измислени причини, това ме промени тотално, почувствах се най-големия глупак. След като разбрах за изневярата приключихме голямата любов! Трябваше ми бая време да се осъзная, но каквото такова, молеше се и имаше сълзи и сополи, връщане няма. Просто след като са ви истинали чувствата ги кажете и приключете връзката преди да изневерявате, защото е кофти, отсрещния човек се комплексира и се чуди аджеба с какво не ви е бил достатъчен. И не не се опитвайте да си оправите връзката, счупеното - счупено. Кажи на пича за кво иде реч и сложете край на това. Кофти за него, предай му че незаменими хора няма и важното да сме живи и здрави, другото в магазина.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 9ad63447e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Авторката: Много ви благодаря за отзивите, особено на коментар номер 1. Накара ме да се замисля много сериозно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker