БЯХ ОТХВЪРЛЕНА ОТ ГАДЖЕТО СИ, ЗАЩОТО РОДИТЕЛИТЕ МУ СА РАСИСТИ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

БЯХ ОТХВЪРЛЕНА ОТ ГАДЖЕТО СИ, ЗАЩОТО РОДИТЕЛИТЕ МУ СА РАСИСТИ
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 1370 пъти
Здравейте, за да стигна до тук, значи вече съм стигнала всички предели и съм наистина разочарована.
Преди 3 месеца започнах да се занимавам с едно момче.. Всичко беше окей, чатове до късно посред нощ и тем подобни. Нямах сериозни намерения, бях в такъв период, че не ми беше до връзки. Но с времето разговорите ни започнаха да се задълбочават и аз започнах да го харесвам. Реших да споделя на родителите си, защото попринцип не са много съгласни да имам връзка, но сметнах това решение за правилно, поради простата причина, че в него няма нищо лошо-той е образован, в момента е в колеж и следва висше, на 19години е, а аз на почти 17... И наистина, след като им споделих, че го харесвам и имам сериозни намерения, оговаряхме си първата среща и те се съгласиха..
Една вечер той ми каза за родителите му, че те са расисти и не одобряват хората от ромски произход. Да, аз съм една от тях, въпреки всичко не съм излезнала от някое гето, от доста години живея без моето семейство, оставили са ме на 6 годинки и оттогава живея в български семейства. Учението ми върви, имам хубави оценки, въпреки тежкият живот, който съм прекарала. Той ми каза, че ако родителите му разберат, че сме заедно, ще се съпротивляват.
Обаче аз останах с впечатлението, че той е зрял мъж, не е малко дете и ако дойде този ден, той ще им обясни, че съм различна и че съм съвсем нормален човек и продължихме да си пишем. Стигна се до първа среща... Всичко мина добре, аз цяла седмица бях в еуфория и много се радвах, направо вече се влюбих в него.
Мина се точно една седмица от срещата ни, вече официално бяхме заедно и всичко беше окей. Обаче една вечер повдигнахме темата за родителите му и той ми каза, че не иска да си има проблеми. Съгласих се, малко упорствах, но се съгласих. Той твърдеше, че може да изкараме година- две, и край. Попитах го"Какъв беше смисълът да влезеш в живота ми,след като знаеш последствията? " И това беше краят, след лек спор... От няколко дни насам не спирам да мисля за него, аз никога не съм се привързвала толкова към някого. Но на нея ну е все тая, той ще си остане мамино синче... Но въпреки всичко, искам отново да си го спечеля...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4678b226c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Проблемът не е в расата или етносът, а в груповото поведение на индивидите от съответната раса или етнос, в техните "културни особености", един вид... Ти ако си отраснала и възпитана в български семейства, отделена от родителите си и цялата циганска среда, и ако си възпитана в труд и честност, аз бих те възприемала като българка и не бих имала нищо против сина ми да излиза с тебе.

Виж обаче, ако беше отраснала в катуна, и беше възпитана да крадеш и да лъжеш, бих имала много, ама много против това! Ако смяташ, че това е расизъм - така да бъде. Съжалявам, но не мога да кажа на черното "бяло", и не вярвам човек на 15 години да може да се промени из основи толкова лесно, ако е расъл в съответната негативна среда.

Според мен - няма от какво да се притесняваш. Когато родителите му те опознаят, те ще разберат колко много са сгрешили в преценката си за теб.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: a7faf17b2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Редно е двата етноса да не се смесват.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 0b5db4a342
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Оставяш го, а след това и забравяш за него. Това е добре за психическото ти здраве, но ти уви искаш точно обратно на това което си е нормално за един влюбен човек, де. Няма смисъл да си го връщаш, защото той едва ли ще бъде с коренно променен мироглед за няколко седмици, т.е. пак ще ти каже една-две години и толкова. Да предположим, че се съберете - след време самата ти най-вероятно ще поискаш да се разделите, защото ще се трупа у тебе едно огорчение, че не те е избрал категорично, а се колебаел и се е държал несериозно. Освен това, личното ми мнение е, че в една връзка трябва да встъпваш с нагласата, че ще е завинаги за да е успешна и да носи радост и удоволетворение, а не за някакъв кратък период (няколко месеца или една-две години). Това, че може да действително да продължи кратко вече е друг въпрос, важна е нагласата.

Колкото до етноса ти, това не е нещо, което човек си избира, както и възприятието и мнението на другите. Но това, което можеш да избереш е дали да бъдеш жертва и постоянно да се оправдаваш с произхода си или да го приемеш. И съответно да казваш на малките хорица, които ще казват: "Тя е циганка", "Да, цинганка съм, но това е само една част от същността ми и не ме е срам от това, също тока съм възпитана, добродушна, грижовна, интелигентна, амбициозна и... (каквото още си искаш)". Повярвай, няма по-добър начин от това да си добронамерен и позитивен за затваряне на устите на хора с предразсъдъци. Освен всичко друго, това е и един добър житейски опит за тебе, защото тепърва ще се сблъскваш с такова отношение към себе си, било то от колеги и преподаватели в университета ти и най-вече от евентуалните ти работодатели.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 99e4191d1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ти не cи виновнa зa нищо, зa cъжaление обaче е възможно и зaнaпред дa cе cблъcквaш c подобно отношение. Обмиcлялa ли cи дa cледвaш в чужбинa? Може би ще ти е по-леcно c мъж от другa държaвa, който нямa дa cе вторaчвa в ромcкия ти произход.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 8f536f4372
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Аз винаги се радвам на такива цигани, които са успели да превърнат себе си в стойностни хора. За съжаление в България е трудно за този тип хора. Защото по-голямата част от вашия етнос - не са като вас. Следователно за теб е трудно да си намериш приятел, който да е от твоя произход и същевременно да е интелигентен и стойностен човек. Може би решението е да отидеш в друга държава, където ще те приемат като човек. Аз ако бях циганин и бях стойностен човек, нямаше да стоя в България.
Българите като цяло не са виновни за това, защото по-голямата част от вашето население има неприятен манталитет. Аз лично не бих съдил човек, от каквато и раса да е, ако видя, че е хубав и приятен човек..
но колко са като мен не знам.
Все пак мисля, че ситуацията е много сложна. Защото реално хората очакват от всеки от тая раса да покаже нещо негативно, а когато цяла една нация очаква негативно от един индивид- той няма как да покаже нещо различно. Пак казвам - чужбина, това е решението.

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: ff7880b5e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   всъщност циганките са много красиви, особено, когато са извън гетото и добият ''европейски'' и не кичозен вид.
Сигурен съм, че ти си такава. Ограничени и тесногръди хора има и винаги ще има. Разбира се, че на теб ще ти е гадно, защото това ти е първата тръпка (не бих казал любов), но най вече, защото са те отхвърлили по причини никак не зависещи от теб.
Виж, изисква се да е силен човека, за да прегърби стереотипите и да се хване с ромка. Повечето хора са слаби, повечето хора разсъждават, ама какво ще кажат нашите, какво ще кажат комшиите. Съответно не му се сърди, средата е такава. когато цял живот живееш в среда, където ти се набива в главата постоянно колко са гадни ромите тази ненормална реакция е всъщност ''нормална''
А когато попаднеш на някой, който те приема такава каквато си, тогава може да си сигурна, че това е уравновесен и силен човек.
А сега за това момченце не си струва да се кахъриш, тепърва идва по доброто!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: e0542f3566
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Човек не избира какъв да се роди, така че да не ти пука. Ако те не те харесват, ще се намерят хора, които да оценят твоята личност, а не да те съдят по произхода.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 2fe8142231
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Всичко е тепърва пред теб. Няма смисъл да се занимаваш с глупаци и хора, които не те ценят и заслужават. Гордо вдигната глава и не се обръщай назад.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 7155d95836
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много сте ми смешни, като наричате някой, който не харесвал циганите расист. След като и българите и циганите са от една раса- индо-европейската.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 6c75dbc987
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Бих подкрепила №1, но ми дойде на ум, че авторката е живяла първите си 6 години при биологичното си семейство и не само че ги познава, а вероятно е приела част от манталитета, защото знаем за възпитанието през "първите 7". Плюс това сватове на родителите на момчето няма да се явят приемните родители, а биологичните, авторката не е осиновена. А от там идва и месенето на биологичните родители на авторката в евентуалното младо семейство, ще идват на тумби на гости, ще вдигат скандали, ако не са приети и т. н. а нито авторката нито описания млад мъж могат да ги спрът. Тя вечно ще е дъщеря на биологичните си родители които имат манталитет да изоставят децата си докато са им безполезни, ако видят че мъжа й има жилище и заплата ще се завъртят около авторката.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 091cfb0402
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   На 19 и зрял мъж? Няма такова животно.

Като не те ще, не те. Няма защо да се мъчиш да "спечелиш" едно "мамино синче", нали? То една нарада, едно печелене. Гледай си бъдещето и толкова.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 2cf352c078
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Ами и аз бих била много против. Съжалявам, не е приемливо. Хвани си някой ром, някой от твоя етнос.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker