Има ли задгробен живот (духове)? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120501)
 Любов и изневяра (29536)
 Секс и интимност (14292)
 Тинейджърски (21841)
 Семейство (6421)
 Здраве (9544)
 Спорт и красота (4684)
 На работното място (3125)
 Образование (7269)
 В чужбина (1640)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1729)
 Други (18349)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Има ли задгробен живот (духове)?
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1515 пъти
Преди седмица ми се случи нещо, което не ми дава мира. Млад мъж съм, живея сам, имах само майка, която почина преди доста години. Върнах се от работа, ходих на фитнес и се оказа, че вече нямам даже чисти гащи. Така, че се наложи да пера по късно и сложих мокрите гащи върху печката и легнах да спя. Сънувах дим, как се давя буквално, пушек. Не можех да преценя спя ли, не спя ли какво се случва, само усещах как се задушавам и кашлям. По едно време усетих, че в стаята има присъствие - просто видях сянката на починалата ми майка, като някаква фигура от нагорещен въздух беше, но съвсем ясно успях да я различа. Та тази фигура/сянка отиде до печката, просегна се, изключи я от копчето и излезе през вратата без да я отваря, поросто изчезна. Аз очевидно заспах. Когато се събудих това беше първата ми мисъл, погледнах печката - гащите стояха там изпепелени почти и двата чифта. В стаята миришеше на изгоряло, яко изгоряло. Може да съм сънувал ще кажете, да. Но отидох до печката - копчето беше изключено. Пуснах го да видя дали работи, работеше. Има само един начин да си обясня нещата - че има задгробен живот. От тогава ме гложди тази мисъл, много ми се иска да говоря с майка ми - тя си отиде толкова млада, а аз бях на 18 г. и беше голяма мъка. Някой преживявал ли е подобно нещо? За мен има задгробен живот или друго измерение, където нашите души отиват. При някакви обствоятелства и някак си нашите светове понякога се пресичат и починалите ни обични хора някак си ни подават ръка и ни помагат. Бог ли им разрешава, не зная, много искам някой да ми обясни случилото се с мен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: 94738489a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Случвало ми се е да ми помагат в екстремни ситуации, но мисля че, са присъствия от други дименсии.
Един жесток случай беше при катастрофа. Търкаляне ср като пумпал, след удар в мантинелата тя се счупи и политахме в около 30 м пропаст когато "някой/нещо" просто застопори к8лата на едно място. Против всякакви физически закони.
Последния случай в къщи на терасата. Бях включила газов котлон и поне 2 литра горещо вече олио за пържене на картофи. Живея на остров, на малко метро от морето и съм последен етаж без покрив на терасата, често духа много силен вятър. Та в един момент от нищото духна много силно, надигна иначе тежка пластмасова маса с газовата печка и всичко. Полетя към мен тенджерата (не е тенджера, но не знам как се казва на бг това, подобно е) и в този момент нещо удари тенджерата и я отклони настрани където падна и се разля горещото олио без да ме пръсне нито капка въпреки че, бях на сантиметри. Всичко се случи много бързо, но със сигурност видях нещо като сгъстен въздух с форма на много висок човек.
Понякога на снимки ми излизат около мен кръгли светлини, като кълбета/топки. Различни големина, най- големите към съм занемяла са около половин метър в диаметър, различни цветове, но повечето са бели. И мисля че, са те които се включват в по- екстремна ситуация при мен.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 993fac9099
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има, разбира се. Нищо в природата не се губи - енергия не се губи, само променя състоянието си. Същото е и със съзнанието. Никой не умира истински, само променя формата на съществуването си.
Ти ги наричаш "духове", но това са всъщност душите ни - нашето истинско "аз", а не както повечето хора се отъждествяват с мозъка, мислите си и тялото си. Душите са нематериални.
Копчето най-вероятно си го изключил ти в някакво подобно на сомнамбулизъм състояние, без да се събудиш, но направляван от душата на майка си, или от духовния си водач, под нейна молба.
Подобна случка може да те тласне силно напред в духовното ти развитие и осъзнаване. Има вече много литература по въпроса, има и хора, които могат да ти помогнат, или пък да търсиш сам.
Постепенно нещата ще ти се изяснят, особено когато натрупаш съответния преживелищен опит.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 404f8a6d1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Защо мислиш, че духовете, ако съществуват, са "задгробен" живот или нещо откъснато от "нашия" свят? Защо непременно духовете трябва да са на умрели хора?

Ние не знаем много неща. Имаме сетива и прибори, с които разширяваме обхвата на сетивата си. Хората нямаме сетива например за лъчения от ядрена радиация, макар че сме уязвими от нея.

Въпреки, че науката и логиката не дават винаги категоричен или изчерпателен отговор, единственото с което разполагаме е това. Да назоваваш неща и да твърдиш в правотата си без солидни доказателства е грешно и лъжливо.

Съжалявам, че си изгубил майка си. Може да е на по-хубаво място, може да е "дух" или "призрак". Но може въобще вече да не съществува.

Сънищата са наши лични изживявания. Те не са доказателство, те са плод на нашия мозък, наш прочит на събитията. Липсата на майка и нуждата от закрилник може да доведе до появата на нужно самоизлъгване.

Всичко се случва в нашия мозък. Даже сега, когато четеш тези редове, декодирането на информация става в главата ти. Мозъкът ни е страшно бижу, свързва и обработва много информация. Сънуващ може да напляска легналия до него съпруга, да се намесва в разговори на будните (или медия като ТВ/радио). Когато легнем да спим очите, ушите, носа, езикът, кожата продължават да функионират, т.е. сетивата си работят.

Не знаем има ли задгробен живот, нямаме засега отговор на подобни въпроси. Вместо да си измисляме недоказани твърдения и да се самозалъгваме трядва да боравим с факти. Науката, изкуството това го можем само ние - хомо сапиенс (няма да влизам в темата "сами ли сме във Вселената").

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 5c538ecef4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В бг.мамма има тема - случи ми се нещо странно - , там има много разказани истории.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 354398e2ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Запознай се с лекциите на Рудолф Щайнер, ще си отговориш на нещата които те интересуват. И аз бях скептичен , но след като преживях катастрофа с кола имах съновидения, да има отвъден живот макар и да го отричаме.

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 8b6b0c0136
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Забравих да добавя нещо, защото бях развълнуван. Аз присъствах на смъртта на майка си. Тя си отиде в агония от тежко заболяване. Но кълна се във всичко свято - в момента в който тя издъхна абсолютно същия "нагорещен въздух" видях да се отделя от тялото й. Ако щете вярвайте, тя повдигна леко ръка и просто ми помаха като за довиждане, докато този горещ мърдащ се въздух, ката мараня се отделяше и отлиташе някъде. Същото беше и онази вечер, убеден съм, че не съм ставал, аз исках, но не можех да помръдна
Авторът

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 35b4d093cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   6, странно, но сестрата на баба ми веднъж като бях малък ми описа, че е видяла абсолютно същото нещо и също се кълнеше.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 560a403a2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Здравей! Разбира се, че има духове и задгробен живот. Който не вярва е заради комунистите или нисък интелект.
Заспал си и майкати е дошла да те спаси от пожар. Това е съвсем нормално. Бъди спокоен за нея щом е могла да дойде значи вече е в Рая! Вярвай в Господ Бог и внимавай някой скапан сектант да не те излъже. Ходи в БПЦ когато можеш, когато ти е мъчно и се моли за майкаси, запали и свещ и бъди спокоен. Някой далечен ден ще се срещнете отново. Живей достойно за да нея разочароваш.
М 32

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: c823729712
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   духа и тялото на човек са абсолютно различни неща, мога на милион процента да го потвърдя и знам и как да го докажа но е абсолютно забранено и незаконно иначе аз съм го изпитвал и нищо не е толкова случайно колкото изглежда от преживяванията на всеки индивид. Майка ти е част от теб и ти си част от нея и винаги без значение че в момента не е част от материалния свят тя ще те пази и помага. Има вселенски закони които са над всичко и всички.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 2e2e7a8156
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Убедена съм,че има нещо необяснимо.Една нощ спях с децата си в спалнята-мъжът ми беше тираджия и беше на път.Голямото ми дете,момче,беше на 10 години,а месец преди това бях родила и второто-момиченце.Трудно е да се оправяш сама с две деца и по принцип спях като заклана,скапана от това със всичко да се оправям сама.Не знам будна ли съм била,сънувала ли съм,но не,не съм сънувала-аз видях мъжки силует надвесен над креватчето на бебето ми.Силуета беше на моя свекър-познах го по стойка,по всичко.Опитвах се да изкрещя от ужас-та нали го знаех,че от три години е умрял,но не можех.Отидох след няколко дена да си лея куршум при една баба-много,ама много бях изплашена.Като изля оловото във водата видях абсолютно същия силует като през нощта.И бабата ми каза изобщо да не се плаша-той просто е дошъл да види новородената си внучка.Дори и на най близките си не посмях да разкажа-да не ме обявят за луда.Твоята тема ме провокира да разкажа този случай.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: ade5fe4341
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Не.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: a5a12e9598
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Просто в просъница си станал и си изключил печката, другото е плод на страха, който си изпитал и почти неадекватното ти състояние в дадения момент. Нормално е в момент, в който си решил,че се случва пожар съзнанието ти да извика,човека, който си търсил (изключително много съжалявам,че трябва да го напиша в минало време)по време на паника. Не се навивай излишно, на твое място повече щях да търся информация за Фройд отколкото за духове.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 56f51ce826
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Който го интересува истината да напише в Ютюб Иван Бобулев Аз Го видях

Това в истината

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 434e50db3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Този експеримент е правен много пъти и всички сериозни учени в областта са го правили лично. Обяснение няма, теория няма, официално някакъв вид организирано познание също няма.
В момента на смъртта тялото олеква със седем грама. Ензими изчисляват, жлези и секреции , изпарения всичко пресмятат - грешката е вярна и няма обяснение.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 0b5db75d86
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Случвало ми се е веднъж бях малка и нещо се събудих през ноща и погледнах към вратата. Имаше една ярка фигура на човек който преминаваше от другата стая към коридора дори не пипна пода, а летеше.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker