Парите и самотата... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Парите и самотата...
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 4417 пъти
3дравейте на всички. Искам да споделя историята си, която не ме оставя да спя.. все още.
От 4 години познавам един мъж. Отначало бяхме само приятели, изведнъж той за мен се оказа най-добрия ми приятел, винаги е бил до мен когато имам нужда, винаги ми е помагал по всячески начин, ходили сме на морета, екскурзии и така нататък, докато 1 ден просто той ми призна че е влюбен в мен, дълго време се правех че не знам това за да не го нараня.


Но една вечер.. стана така че се бяхме събрали компания и се напих и му казах че го обичам и че искам да съм с него - бяхме заедно - естествено. Той беше най-щастливия човек, а аз.. най нещастния, нямам чувства към него.. приемах го като брат.. единственото което ме задържаше да не прекъсна връзката бяха парите му. Уважавам го обичам го - но не е любов. Не съм вманиачена на тема пари - но кой не иска хубав живот?

2 месеца се мъчих и се правих че го обичам и бях със него и това ме убиваше - заради амбицията - парите му. Всичките му приятели му казваха че съм с него заради парите му "защото си личало" но той не вярваше.

Разделихме се, после пак се събрахме.. после пак се разделихме.. за около 2 месеца, за да ме върне той направи романтична вечеря в един скъп ресторант, събрахме се, но на другия ден пак се разделихме..
мина известно време, той изключително много ми липсваше и му казах "липсваш ми не мога да си представя живота си без теб" и.. снощи пак се събрахме. Той е страхотен човек.. много.. добър.. свестен, но не го обичам.

С него сам защото искам да помагам на майка ми след време, след като баща ми почина 'лека му пръст' ни е много трудно, майка ми се разделя на 100 за да сме добре, но не мога да я позволя да го прави повече, а знам че ако сам с него.. всичко ше е наред.

Майка ми много го харесва, защото момчето е кавалер, винаги ме изпращал до горе и ако не види майка ми не си отива. Дори е казвал че приема моята майка повечето като негова, от собствената си майка, защото.. тя е една змия (но с нея историите са много и са много дълги) та... не знам чувствам се зле.. гадно ми е да го използвам и да си играя си любовта мy, той не ми е безразличен, обичам го, уважавам го, искам да е щастлив.. - но не е любов нямам тръпка към него..

Последно време си мисля че поговорката "Когато бедността влезе през вратата, любовта излита през прозореца.. ! " е вярна, знам че повечето ще ме осъдят като някаква вманиачена на тема пари.. но не им се сърдя, дори аз самата на моменти.. го мисля...

Но пък когато не съм с него се чувствам сама и само при мисълта че той може да е с някоя друга ме.. изяжда.. не знам какво е това... любов ли е... или просто не искам да изгубя това което имам? Когато пък съм с него.. съм неyдволетворена от връзката.. вярно купува ми неща и т.н помага ми, но тогава се запитвам.. " а къде е любовта ? "

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: 7a04e2e226
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Aз мисля че го обичаш, щом ти липсва и те мъчи че той е може би с друга. Може би се страхуваш, че ако се оставиш на чувствата ти да те победят ще го загубиш. В смисъл мъжете обичат да печелят сърцето на жената която са набелязали, , борят се с всички средства докато не победят. Вече като мисията е изпълнена, любовта им се изпарява и връзката се превръща в рутина, приема те като даденост, предишните жестове които е проявявал спират. Престава да те "храни" живее си с мисълта, че ти си му в кърпа вързана, щом ти го обичаш значи няма да дръзнеш да го оставиш. Може би това те притеснява, че ако ти се предадеш, той ще престане да те иска както сега, когато му се дърпаш

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 9f7affde56
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен правиш огромна грешка... заради едните пари не бива да пропиляваш шанса си да бъдеш истински щастлива с мъж, към който ще имаш чувства. Защото един ден съм сигурна, че ще го срещнеш и ще се чудиш какво да правиш и как най- тактично да зарежеш чичо Скрудж.

Не го подвеждай напразно още от самото начало... и с риск да прозвучи грубо ще кажа, че точно заради жени като теб мъжете се превръщат в "боклуци", а после другите жени патим и се жалваме как ни използват мъжете. Замисли се дали си струва да продължаваш така и успех занапред, каквото и да решиш да направиш! :)

Doriana

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: adfbdea937
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не знам какво да ти кажа, не знам дали с някой, с който ще имаш "тръпка", ще живееш по-добре. "По-добре" нямам предвид материално. Тръпката е от ден до пладне, а после?? От друга страна пък, гаранциите са в старите гробища. Човека наистина изглежда свестен, така както го описваш...

За едно съм сигурна, само на едната тръпка, на едната гола емоция и гол *** не може да се разчита.
Спомням си, че като тинейджър си говорех с една приятелка и тя ми казваше, че ще се ожени по сметка. Аз и казах, че няма да се оженя нито по любов, нито по сметка, а по разум... сбърках. Тя се ожени по любов и също сбърка , не се разбира с мъжа си.

Ти, доколкото разбирам, се притесняваш от това дали един вид лъжеш човека и го заблуждаваш. Няма как да се даде съвет, но ако имаш вътрешна духовна връзка с тоя човек, дори и да се разделите и всеки да си поеме по пътя, ще останете приятели. Това е много ценно и рядко срещано... парите за мен не са фактор, не и определящ такъв... единственото, което мога да те посъветвам, е да слушаш сърцето си в съгласие с разума.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 166f6cc633
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Любов е! Не си с него само заради парите му. Липсва ти той, не парите. Ревнуваш него, не парите. Всеки иска хубав живот и парите са основен фактор, но там има и чувства. Събери се с него. После може да съжаляваш. Такива мъже не се срещат на всяка крачка. :)

Passion

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 41183714bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ти не си виновна, че си крайно бедна и единствената ти мисъл е за пари. Ще ти дам един БЕЗПЛАТЕН съвет- научи се сама да изкарваш пари. Образовай се, намери си добра работа и ще имаш пари. Така няма да ти се налага да правиш компромиси с любовта, ще се научиш истински да цениш стойностните неща в живота, а не като животно да мислиш единствено за пари за храна и дрехи. Като се научиш как се вадят парите, ще имаш и сигурността, която те дават. Ако някой друг те издържа, нямаш право на мнение и чувства, защото реално той си плаща и си поръчва музиката, а ти му играеш по гайдата

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 15ea53af53
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Използвачка.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 0c2ce6df12
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Оххххххх
Звучи много гнусно всичко това.
Никой не заслужава партньор, който е неспособен да му даде любов.
Горкото момче дано разбере, че си с него заради тъпите пари. Пари се печелят, но се и губат. Ами ако утре той стане беден - ще му биеш шута нали?

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 6765cc515e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Един път казваш ''обичам го'' а на другия ред пишеш че не го обичаш. После пишеш че нямаш симпатии към него и след две изречения пишеш ''и само при мисълта че той може да е с някоя друга ме.. изяжда.. не знам какво е това...''

Моя съвет е първо да разбереш какво искаш и после да пишеш. Ти не знаеш дали те сърби или те боли!

М18

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1615b0382d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ми ти не знаеш какво искаш... Или пък знаеш, но не постъпваш правилно.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 8e0f580db8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Мила момиче, сега тук ще се изпишат купища глупости и празни приказки, всички критици и змии усойници ще ти пуснат капки от отровата си.. НЕ СЛУШАЙ НИКОЙ!
Целият си живот прекарвам с мъж, когото определено не обичам и той много добре знае това, но доверието, уважението, приятелството и топлината, с които ме дарява са несравними. Няма вечна, изпепепеляваща и страстна любов - помисли за себе си !

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 54b57fd2cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Щом има пари и се държи добре и те обича си стой при него. По добър няма да намериш а докато чакаш голямата любов животът ти може мине в мизерия! И аз съм в същата ситуация като 11, за едно стабилно семейство е нужна финансова стабилност и взаимно уважение и доверие. Любовта го гроб я има само по филмите!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 640ad9ab32
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Има любов номер 11, но не всеки успява да я намери

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 7bad871437
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Била съм в подобо положение близо 5 години. Не си с него само заради парите му, ами и заради подкрепата, заради това, че винаги е мил с теб, че те издиг ана пиадестал, че си наистина спциална за него. Хората сме така устроени че когато нямаме нещо го искаме страстно. Той те няма. Но когато го имаме, си мислим че вече не го искаме. Твоят случай. Ако си твърде млада.. до 24-25 ще се разделите в крайна сметка и ще изпиташ и други тръпки.
Така като те чета, повечето мъже които биха те привличали силно и които би обикнала, са от оная порода, които изневеряват и си правят каквото искат.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: a4c97b0de9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Ами според мен също правиш грешка, но вярно - едва ли ще мизерстваш повече, кой знае.

Знае се само едно, че един ден и ти ще плюеш по форумите любовниците, защото мъжът ти като му дойде акълът ще си потърси любов другаде. Дано имаш дечица, защото като нищо да останеш без парици тогава. Действай
Успех в начинанието.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: fd71bb00c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Има истина в думите ти, номер 11, ама злобата идва вповечко. Нека и аз, като една истинска усойница, да кажа нещо на авторката - като кучето и сламата си, лежиш отгоре и нито я ядеш, нито я даваш "само при мисълта че той може да е с някоя друга ме.. изяжда.." А не е ли по-добре да е сдруга, съдейки по непрекъснатите ви събирания и раздели? Ха сега прочети пак каквото ти е написал номер 6, няма какво да се добави.
Мечо Пух

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: f487b69d00
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Без ЛЮБОВ, всичко е нищо!!!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 4dbb915b0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Едно за сметка на друго, разни хора разни идеали, приемаш едно лишаваш се от друго, убедих се за забе си, че който и каквото и да ти говори става дума, или за пари, или да те мине през кревата, в краина мсетка ако не използваш ще си използвана... Знам че тези думи са тежки, и болят, когато ги разбереш, но това си е самата деиствителност :(

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 7850825ae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Айде и аз да изсипя отровата си.
Ти си гаден човек, лош.
Опитваш се да си успокояваш съвестта, с това, че си сама с майка ти и ти е трудно. Знаеш ли колко млади момичета са сами или само с 1 родител и се вчупват да работят?
Заради такива жени като теб мъжете имат такова мнение за нас жените, че сме използвачки и прочие.
Чуждите пари винаги ти излизат през гъза, да знаеш. Те ти отнемат независимостта, свободата.

А, и какво си мислиш, че това момче е даденост и можеш да си правиш каквото си искаш? Той е влюбен и е кон с капаци, но рано или късно ще прогледне, повярвай ми и ще разбере колко си лицемерна и долна. И тогава ще те зареже и ще ти висне сопола и е възможно да осъзнаеш, че си имала и чувства. Такива мъже, какъвто го описваш са на изчезване, а ти си неблагодарна. Яд ме е, че се лепват на боклуци като тебе и им разбивате сърцата, а после се озлобяват към честни и добри момичета. И, дори да приемем, че се свържете по-сериозно изградите връзка и ти се чувстваш сигурна, да не мислиш, че е за цял живот това? След н-години ще пренасочи вниманието си другаде, което е напълно нормално, и ти какво? Ще останеш с пръст в устата, свикнала друг да се грижи за теб, кога след 30 и няколко години ли ще започваш да трупаш капитал, да работиш, да се развиваш и да се учиш да си самостоятелна?

Не си играй с чувствата на хората, всичко в този живот се връща и то двойно. Отвратителна история, яд ме е, че отворих тази тема..

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: fe32188cb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Някои каза тука че си успокояваш съвеста, хубаво че я имаш. не мисля че е само заради парите. аз доста дълго време не давах право на хората да ме доближат, и не си давах правото да стана близка с тях. много е трудно по някога да признаеш че обичаш и харесваш някого. и не защото си надменен или алчен или надут а просто защото имаш много проблеми за които да мислиш. отпусни си душата и направи това което е правилно за теб. не за маика ти тя няма да е радостна ако има пари и да те гледа нещастна. направи го за себе си. дали ще си с него или не зависи изцяло и само от теб и трябва да носи радост изцяло и само на теб. в краина сметка парите не са наи важното но помагат. успех ти желая

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 8985b7ce45
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Щом е добър и финансово красив какво се чудиш. Мисля, че го обичаш, мисля дори, че аз го обичам. Ако няма да го ползваш дай го насам.

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: a2a1cf065a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Подкрепям № 6 - направи всичко възможно да изкараш достатъчно пари, че да си щастлива независимо от това дали ще си с него или не. Така ще се издигнеш в собствените си очи и ще си напълно щастлива. Струва ми се, че се терзаеш от това, че той има в повече и ти някак си ги "консумираш" без да ги заслужаваш 0 нямаш самочуствие и ти тежи това, че е несправедливо спрямо момчето.

Подкрепям обаче и казаното от № 4 - любов е! Ти го обичаш, но някак си разликата в материалните възможности между теб и него те кара да си мислиш, че си с него само заради парите. Мисля си, че не е така, а в случая те те карат да се чувстваш използвачка. От това, което си написала мисля, че ти щеше да с с това момче дори и да не бяха парите му. Това, че е нямало пеперуди в началото на връзката ви и няма, го има в романите и филмите, но в живота на мястото на пеперудите се появяват дракони и тогава става страшно / в повечето случаи/. Лошото е, че когато осъзнаеш чувствата си и това, че те не са само братски, ще бъде много късно-ще си го загубила или някоя, която не се колебае толкова, го е отмъкнала.

Помисли си и отговори на въпроса: ако той няма пари дали на тебе ще ти е кофти ако той е с друга? Според мен - да, ще страдаш и то много.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 441824adfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Благодаря на всички за съветите. А относно тези от сорта на "ти си лоша ти си използвачка" мога само да им се изхиля. Не виждам нищо лошо човек да устрои живота си. И да.. определено го обичам и защо да го залъгвам ? Когато го няма ми липсва той.. а не портомонето му. Колко ограничени биха могли да бъдат тези, за които като имат информация че момчето има пари и след тва да кажа че ми липсва - веднага да си покажат глупостта и да кажат - липсват ти парите му :x лееле леле
както и да е, благодаря на всички коментирали. Наистина.. просто ме е страх да се оттдам напълно на чувството което подтискам..

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 441824adfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Ето това ще кажа на всички, които поднесоха на поднос цялата си отрова
- Хейтъри не се толерират!
Обидните квалификации не са аргумент :-)

(такъв текст има след като пуснеш коментар ;) явно малко хора го четът

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: a5ac4a31e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Елена, Елена, кога ще ти дойде акъла в главата.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 6ac9b36178
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Казваш, че имаш пари, и че не искаш да позволиш на майка си да се труди за едната прехрана, е много съжалявам. Не само с храна ще се храни човек, но и с всяко слово.

До някъде те разбирам, или поне се опитвам. Аз, честно ти казва, ако бях на твоето или на когото и място да бях, никога не бих лъгал първо себе си, и след това когото и да е било. Казвам ти, животът ти става за сценарий на някой Американски филм. Един човек първо трябва да има нещо в главЪта, след това във СЪРЦЕТО. Не разбирате ли, че щастието се крие по изкачването на стръмния склон, а не като живееш на върха на планината, и си мислиш, че си нещо! ... Не зная да ли е за добро, но аз те съжалявам...

Не зная що за човек е този твой принц, който толкова те обича и е влюбен в теб, но... Ако го обичаш поне малко, (което историята ти не го показва), ще го напуснеш, или поне ще си признаеш истинските чувства. Един човек оценява нещо истински, само тогава, когато го е загубил. Не зная... Така мисля аз. Има морал, какъвто и да е той. Има принципи, каквито и да са ТЕ. Живей както намериш за добре, но знай едно. Нито едно твое дело няма да бъде ненаказано, невъзнаградено. Каквото правиш, за себе си го правиш! :)

Поздрави - Цеко*

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: f72ff05fa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Стига, дайте да си говорим истини. Тръпката е временна - моите родители са се оженили по чиста любов, въпреки че и двете им семейства са били против - и след време какво, всичко отминава. Хората се променят всяка следваща година, дори и на практика - чисто физиологически се променят, да не говорим за мисленето.

А до колкото това, че се самоубвиняваш, че си с него само заради парите - запомни, че те са средство. На теб не ти харесват лъскавите хартийки, а жестовете, които прави. И той не ги прави, защото има пари, а защото иска да те зарадва.

Най-правилният начин да си щастлив е да заживееш с човек, който наистина те обича. Това, да търсиш такъв, който и ти да обичаш по абсолютно същия начин е равно да търсиш игла в купа сено.

Кантар за обичта няма, но щастието е тогава, когато насреща си имаш обич, независимо дали това, което ти даваш ти се струва неизмеримо.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 441824adfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Благодаря номер 28

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker