Самоубийство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Самоубийство
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 2053 пъти
На 22 съм и мисля да се самоубия след нова година. Не съм го решил още, но си мисля че това е единственото спасение за мен. Не съм работил от миналата година и повече от 1 година съм безработен. Не умея нищо да работя и да правя и като пускам cv не ме взимат, защото нямам стаж. Незнам и каква професия да избера, всичко ми изглежда трудно и знам, че няма да се справя. Пробвах даже и да търся онлайн, но пак не става, след това и хазарт пробвах и там само губя и спрях. Нямам приятели, никога не съм имал приятелка и няма и да имам. Аз съм асоциален, нямам нищо общо с другите хора и гледам да ги отбягвам, както и те мен. Тоест не мога да говоря с другите нормално, скучен съм и отдръпнат и с времето станах още по-повече. Чувствам, че съм различен и не съм за този свят, никой не е като мен. Има нещо сбъркано не е трябвало да се раждам и не искам да страдам повече. От няколко дена мисля за това кога да се самоубия и си мисля да се хвърля от висока сграда. Вече минаха много години, а аз съм все такъв отпадък и само ще трябва да ме хранят вкъщи, поне като умра няма да бъда товар и само да дават пари, за да ме издържат и хранят. Просто не е трябвало да се раждам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: c09e56281c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Братленце на 22 си а разсъждаваш като 16 годишен.Бъди отворен,намери си работа дори да не ти харесва вече сам ще се издържаш.Не си малък.Аз съм на 15 и си хванах приятелка и вече не мисля кога да вляза в сървъра на майнкрафт и да си взема шарп 4 меч а мисля за съвсем други работи.( Да не си надрусан?)

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 46219638ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Освен негативно мислене и предварително проектиране на негативно бъдеще аз друго не прочетох. Поеме отговорност. Не ме взимат, защото нямам стаж. Ако беше така никой нямаше да работи. Проблемът си ти, мисленето ти и това, че трябва да поемеш отговорност за теб и родитите ти, най-малко.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: e2e8310ac6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Винаги можеш да си намериш някаква работа. Може да не е най-доброто и мечтаното, но е работа. Започни от там.
ж32

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 0c3a0cb68c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Коментари като 1 и 2 (особено 2), защо не си гледате работата?! Писах го и в друга тема - никой не стига до мисли за самоубийство, защото му е много "лесен" и "безотговорен" живота!
Авторе, вероятно си от малък град и затова не намираш работа, в повечето средно големи градове има недостиг на кадри (дори неквалифицирани).

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 815cc523c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Човек трябва да понася удари и неуспехи, без да се прекърши. Човек трябва да е дебелокож, непукист. То ест, да не му пука особено за мнението на другите, защото голямата част от тях са егоисти и глупаци, и съдят за другите субективно и повърхностно. Както казва поетът,

Глупеца вредом всеки почита,
Богат е, казва, па го не пита,
Души колко той е погубил...

За да ти олекне, вземай по едно хапче Майната му! три пъти дневно. При нужда увеличи дозата.

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 63d2ae279d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Искам да си зададеш един въпрос, ако се самоубиеш дали вашите ще си кажат, ей спестихме си 100 лв от храна или бихме дали всичко на света за още един час с нашето момче? Не се успокоявай, че ще им по добре без теб, това са пълни глупости. Ами ти - заради сегашното си състояние се лишаваш от всичко в бъдеще, което може да ти донесе щастие.
Относно работата, прав си, без стаж е трудно, но не и невъзможно, говоря от опит. Начина е просто да продължиш да опиваш, колкото и да е трудно.
Относно асоциалността, еми не всички са социални, това не е лошо, просто сме различни. Намери своето нещо, което те радва.
И помни - не прави глупости, просто си в дупка в момента. Трябва да я преминеш, ще е трудно, но с времето ще стане. Знам за какво говоря, бях на 23, когато ми мина такава мисъл. Днес съм на 34 и толкова много неща се промениха от тогава.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 0adab1faa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Разбирам как се чустваш-много хора са интроверти и не се чувстват комфортно в обществото, но това е тяхната природа, а и социалните умения могат да се развият. Тук работният пазар винаги е бил много зле защото основният принцип за вземане на работа е шуробаджанащината. Много хора са безработни за дълго време но се борят някакси, или заминават навън

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: a8e8d788cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Оф, писна ми от теми за самоубийство. Разберете, че живота не винаги е мед и масло, има и трудности, но всичко минава все някога. Всеки има трудности, и аз съм имал, и аз съм мислил за самоубийство, и аз бил дълги години в тежка депресия. Но идеята не е просто да се самоубием при първата трудност. Повярвай ми, не знаеш какво е трудност и нищо не си видял, че да се самоубиваш. Айде да не тръгвам да давам примери от моя живот и от живота на близките ми, че това твоето ще ти се стори детска игра. Всеки е оставал без работа, не е приятно, но чак да се самоубиваш. Знам, че в такъв момент е трудно да си позитивен, но поне опитай. Дори опита е добро начало.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 9ac1ee3f69
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   И аз не съм много общителна, но не и пука дали някой иска да му говоря много или не, ако имам за казва е, говоря. Ако не, мълча си, другите да си гледат себе си.
Сега вече имам деца и още повече не ми пука, просто всеки гледа себе си, на никой не му пука какво точно казваш, дори да не говориш много, ако някой му е приятно с теб, няма да е толкова важно.
Премахва подобни мисли.
Започни каквото има, ходи навсякъде, ще ти се усмихнеш съдбата и след време ще се смееш на този период.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 59a3850312
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Иди в църква и поговори с някой отец, разкажи му това, което пишеш тук. Не губиш нищо от това, но ще намериш доброта, разбиране и помощ.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 15047fd87c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Това все едно аз съм го писала... Виж, всичко ще се оправи. Същата съм като теб, само че ме и тормозят вкъщи, а съм на 23,което е още по-зле. От 8г мисля за самоубийство, но още не съм придобила смелост. От една страна знам, че е глупаво, защото има хора без домове, със сериозни заболявания, а продължават да се борят и искат да живеят. Ще си намериш работа, все ще има нещо и за теб. Приятели също можеш да откриеш, не е толкова трудно, просто бъди себе си и ще се получи. Не е лошо да посетиш психолог, дори и психиатър. Мисля, че ще ти е от полза, но не се самоубивай, живота е пред теб и нищо не е загубено. Млад си, горе главата.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 76a2f148f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Моля те потърси помощ от психолог и психиатър. Животът ти е ценен и важен колкото на всеки друг човек. Няма значение дали имаш приятелка или работа. Аз съм сама като куче но няма да умирам. Помисли колко хубави неща може да ти се случат, но ако се самоубиеш няма как да станат. Има хора които те обичат.
Молитвите ми са с теб

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 8df40cf2b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Аз от хора в църквата съм чул че ако се самоубиеш е грях и отиваш директно в ада. Нямаш право да се самоубиваш. Отиди на църква. Слушай молитвите. Кажи Господи Исусе спаси ме. Обезателно го направи. Аз вече се моля за тебе. Важното е да сме живи и здрави, а не да сме успешни и да имаме жена. Моли се още сега. Клекни на колене. Кажи Господи Исусе помогни.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 2acf4b5566
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Приятелю, потърси професионална помощ от психолог (който и да е, няма значение). Дори и само за една-две сесии ще ти олекне много, казвам ти го от опит. Ако нямаш пари може да се допиташ и до свещеник, просто сподели с някой друг. Ти не си отпадък, нито пък си неспособен. Ти чувстваш болка, която изкривява възприятията ти.

Знаеш ли какво е самоубийството? Перманентно решение на временен проблем. Един самоубиец, който скочил във водата от моста Голдън Гейт оцелял по чудо. Това, което споделил после е следното: След като скочих от моста си мислех за проблемите си и все повече осъзнавах как абсолютно всички от тях са решими с изключение на един - този, че летях с главата надолу към водата.

Можеш да позвъниш на телефон на доверието. Там работят професионални психолози, самата услуга е безплатна, плащаш само телефонния разговор, който е без добавена стойност. Ето и телефонните номера (от официалния сайт на Българския Червен Кръст):

София - 02 492 30 30
Ямбол - 046 662 904

Абсолютно съм сигурен, че за твоите проблеми има решения и че те са наблизо!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 815cc523c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   А, искам да добавя нещо, като препрочетох темата, че никъде не те взимат, като пуснеш CV... Просто да ти споделя един факт, има го в ЮТуб: че най-богатият човек на Китай и някъде пети или шести по богатство в целия свят Джак Ма, шефът и основателят на платформата за Интернет-търговия "Алибаба" на младини е бил абсолютен лузър... Неудачник, по нашенски. Той, например, си е подал документите в някаква фирма, не помня коя беше, заедно с други двадесет и шест кандидати. Бил е, разбира се, много млад и много беден. И от всички двайсет и седем кандидати всички били приети на тази работа във фирмата... с изключение на един. Сещаш ли се кой е бил? - Да, правилно - отхвърлили са точно него, бъдещия мултимилиардер Джак Ма, на когото сега всички се мъчат да подражават и завиждат. Е, това е. Първоначалните неуспехи не означават АБСОЛЮТНО НИЩО! Голяма грешка е да се спичаш заради това. Надежда има винаги.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 4e174c4c52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Братле, послушай коментари 6,10 и 13. Много е важно да се обърнеш към Бога. Това важи за всеки един човек. Започни да ходиш на Църква и да се молиш и ще видиш как всичко ще се нареди. Може и да не стане от днес за утре, но обезателно ще стане. Освен това искам да ти кажа, че не е вярно, че не ставаш за нищо. Най-вероятно са ти го казвали хора, които искат да прикрият собственото си невежество. Виждал съм много такива случаи и също съм го изпитвал на гърба си доста пъти. Важното е да не им обръщаш внимание и да си малко непукист. Успокоиш ли се, сам ще се учудиш колко много неща можеш и колко добре ги правиш. На твоите години имах подобен проблем. Бях изпаднал в някаква психологическа криза и по едно време не можех нито да спя, нито да ям нормално, да не говорим да работя. Молих се на Бога обаче и всичко се оправи за около половин година, а след още една беше само лош спомен. Завърших си университета през това време и сега имам прекрасна работа. Вярваш ли в Бога, няма от какво да се страхуваш.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 455c5f9e7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Хей! Аз съм жена на 28 години, и до преди 4 години бях в почти същото положение като теб. Не можех да си намеря работа дълго време. Не вярвах в себе си изобщо, нямах опит в нищо и имах ниско самочувствие. Започнах да изпадам в екзистенциална криза и имах самоубийствени мисли. Това, което ме спираше беше именно семейството ми. Какво щях да им причиня, просто защото, видиш ли, ми е тъмно пред очите... Егоистично е и направо малоумно.
И никой не можеше да ми помогне. Отговорността беше изцяло моя.

Започнах да мисля, че така не мога да продължавам и ако искам в живота ми да има някаква промяна, трябва да започна от някъде. Започнах да се интересувам от по-различни неща, които ще ме вдъхновят по някакъв начин и малко или много ще променят мирогледа ми. И не знаех какво да очаквам.

Започнах да медитирам, да чета книги за самоусъвършенстване и да гледам безброй видеа в Youtube по темата, да спортувам, да бягам. И който каквото иска да ми говори, тези неща помагат. Поразрови се из Youtube и намери Joe Dispenza и на какво учи той. Има и книги, които е написал, преведени на български и можеш да намериш във всяка книжарница. Сигурно си казваш, че това са глупости, в които не вярваш, но не са. Изпитано е.

Приеми, че мозъкът ти е един компютър, който е програмиран по определен начин от съвкупност от фактори. Защото той е точно такъв. Програмиран е с времето да мисли негативно, от там на сетне да създава негативни емоции в теб, емоциите те карат да имаш определено деградивно поведение и това поведение води до определени негативни резултати. Ти виждайки тези резултати в теб се пробуждат отново същите негативни мисли, които раждат вече познатите негативни емоции, които пък.... И те така - цял цикъл, който затвърждава тази ПРОГРАМА! Колкото повече се върти, толкова повече я затвърждаваш. Буквално утвърждаваш това, което не искаш да се случва. Случва се едно и също, защото не излизаш по никакъв начин от зоната си на комфорт и с мислите си и чувствата си затвърждаваш до болка вече познатото.

Имам малко предизвикателство за теб.
Така и така си решил, че животът ти за "нищо" не ставал и няма да се живее повече.... Това между другото не го вярвам, ако нямаше капчица вяра нямаше да пишеш тук с надеждата да прочетеш нещо, което би ти помогнало или нещо, което ще те накара да се почувстваш по някакъв по-добър начин.

Нека преди това се опиташ да направиш нещо, което ще е за теб. Преди да си взел крайно решение за каквото и да било, нека първо дадеш всичко от себе си да промениш този деградивен светоглед.

Да се опитаме тази програма да я променим. Гаранция, човече, отнема време, но тръгнеш ли по този път, ще започнеш да бъдеш свидетел как нещата в собствения ти живот се променят и ще си кажеш.... Благодарен съм на себе си, че не се отказах! След години ще се върнеш към този период и ще си благодарен за него, защото именно той ще те е тласнал като трамплин към прогреса ти. Нещо, което в момента не можеш да видиш.
Но трябва да си постоянен и да не се отказваш. Дори ще се научиш с времето на провалите в живота да гледаш по различен начин. Без грешки и трудности няма прогрес.

Та...
Вземи една тетрадка/хартия/нещо и се отдели сам някъде на спокойствие.
Напиши всички неща, за които си благодарен (И ако сега ти минава през главата мисъл, че няма нищо за което да си благодарен, си представи как едно виртуално шамарче се пресяга през монитора да те тупне зад врата, за да се опомниш, защото това не е вярно).
Има много неща, за които да си благодарен. И те предизвиквам да ги напишеш, колкото и нелепо да ти е. Предизвикай се сам себе си да се събуждаш с благодарност в сърцето си. За малките неща, за големите неща, за всичко. Напиши го и най-важното - опитай се наистина да го изпиташ. Като истинска емоция и чувство в теб, което можеш да предизвикаш. Благодарност. Най-красивата и могъща емоция, която вярвай ми, ще те спаси!

Хайде, начертай си някакъв план.
Казваш, че всичко си опитвал да се почувстваш добре, но това правил ли си го? Да си намериш КОНКРЕТНА цел. Каквато и да е тя, създай си една и тя ще си е твоята.
Създай си пред очите цял vision board - неща, които искаш да имаш някой ден и колкото по-конкретно, толкова по-добре. Ей така, като отвориш очи и да ги виждаш пред теб тези неща всеки ден. И не само да ги виждаш, но и да се чувстваш сякаш вече са твои. И така - всеки ден.
Знам, че е трудно, но най-важното е да си отвориш съзнанието за тази възможност и нов начин на мислене. Трябва да започнеш да правиш нещо ново, с което не си свикнал до този момент.
Имай предвид, че е адски дискомфортно за мозъка, а и за тялото да се опитваш да променяш вече познатите навици. Тялото ти ще се опитва всячески да те върне към тях - към негативизма, към лошите ти привички, мисли, т.н. Но не му давай шанс да те контролира. Ти имаш пълен контрол. И никой не ни е обещавал да ни е лесно.

Като за начало можеш също да започнеш и с малко физическа активност. Ободрява, изяснява ума и те тонизира.
Прочети за медитацията, визуализирането, закона за привличането или кой каквото иска да го нарича и действай.

Можеш да се промениш, но трябва да го искаш, защото никой няма да го направи вместо нас.
Ако не ти харесва, че си асоциален, това е поправимо и с леки, но сигурни стъпки можеш да станеш по-комуникативен. Наблюдавай се, виж какво ти се върти в главата всеки ден и го съгласувай с резултатите от външната ти среда, ще видиш пряка връзка между двете.

Най-смелото нещо, което човек може да направи е да бъде по-голям от собствената си среда.

За да си имаш някакъв пример ще ти разкажа аз когато имах този проблем и реших, че ще тръгна по моя път с мъничко вяра.
Отидох на място, където редовно ходих да бягам и помня как записах 3 неща, които исках да направя за себе си и да постигна.

-Да работя в IT фирма, въпреки че нямам никакво такова образование и никакви компетенции. :D ..................... Смело, нали?
- Да си взема шофьорската книжка (такъв бъз ми беше).
- И да стана по-уверен човек.

Всеки ден ходих да тичам и после сядах със слушалките на приятно и сигурно място и визуализирах как имам всички тези неща. Чувствах благодарност сякаш вече са реалност. Докато тичах подскачах от радост сякаш тъкмо съм разбрала как притежавам всичко.
Точно 2 месеца по-късно ме взеха на работа в IT компания и точно на следващия ден взех успешно шофьорската си книжка (след 2 нелепи неуспешни опита ;)).
И накрая усетих как увереността ми се връща и започвам да се чувствам добре, направо сюрреалистично.

Може би хората ще си кажат, че всичко това си е чист късмет, но от тогава насам толкова пъти съм си постигала неща по сходен начин, които сякаш сами ме намират. Нямам очаквания как ще се случат нещата, но знам, че ще ме изненадат по начин, по който не очаквам и когато най-малко очаквам.
Заради тази моя екзистенциална криза аз разбрах и стигнах до доста истини и толкова години по-късно имам още много да научавам. Животът в моите очи стана изключително интересен, магически направо. Колко е хубаво да го живееш!

Не казвам, че при теб нещата ще се развият по същия начин, а и със същата скорост. Всяка манифестация си отнема време - може 2 месеца, може и година да отиде и отгоре, и освен да го почувстваш, трябва и да правиш нещо в тази посока. Действие с дисциплина. Животът е пред теб.

22 години, ти си още много млад и те първа животът ще те грабне. Има още много неща да изпитваш и изживяваш, не ги изпускай заради ниското си самочувствие.
Отърви се от егото си и от това кой какво си мисли.
Ти си ценен и самия факт, че се тормозиш от всички тези неща означава и че има неосъзната амбиция и желание в теб за промяна.

По време на криза понякога се раждат възможности... Само трябва да си отвориш съзнанието за тях и да видиш малко по-далеко. Сега ти е тъмно пред очите и нищо не виждаш, но ако направиш една крачка напред към непознато погледът ти се прояснява и гледката става по-ясна. И няма да съжаляваш за това, което ще видиш!

Успех, приятелю!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker