Събиране след развода в името на децата.Какво мислите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Събиране след развода в името на децата.Какво мислите?
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1627 пъти
Здравейте,
Мъж на 38 години съм. От две години разведен. И мен не ме подмина модата съпругите да търсят бившите си или т. нар. " голяма любов". Не съм я хващал лично. Имаше обаче голяма промяна в поведението и, на момента не се търпеше, притиснах я и тя си призна всичко. Връзка с бившата си голяма любов, с които са били заедно 4 години. Разведохме се. Много бързо и се изясни, че бившият и няма да се разведе заради нея и да изостави жена си и двете си деца. Аз напуснах града, където живеем, защо беше излишно да живея под наем и заминах в моя роден град, където живее и работи брат ми. Аз нямам родители, починаха. Нейните родители живеят в едно село, но са твърде далече от нея. Апартаментът е изцяло техен. Те ни го предоставиха, когато се оженихме.
Имаме две дъщери на 08 и 06 години. Много ми липсват и аз на тях. Всяка седмица пътувам, за да ги видя и до короната спях на хотел. Плащам издръжка по 250 лв. на дете, но всъщност давам много повече. Брат ми се занимава с животновъдство и земеделие и му помагам. Няма да крия той е много доволен от това. В нашите отношения лъжа и лицемерие няма. Той е ерген, въпреки че има партньорка, която също няма деца.
Сега, проблемът е, че бившата ми съпруга не може да се дправя сама с отглеждането на децата. Трудно и е да ги води и взима от училище и градина. Не може да се справя с текущите битовизми, а аз съм далече, за да и помагам. Обажда ми се по телефона за елементарни неща, от рода "вратата на мазето заяжда не мога да я отворя" или "гумите на колелото на голямата са спаднали къде да ги напомпя". По време на ковида, когато затвориха всичко и училищата и градините също, нея я съкратиха от работа и вече повече от 06 м. е безработна и май няма изглед скоро да запжчне някъде. Изцяло на моя издръжка е. В момента като ходя да виждам децата си отсядам в апартамента, за да не плащам хотел. Спя в отделна стая. Всяка събота като отида ми реве и ме потиска.
Иска да се събираме, аз обаче нищо не и казвам. Като си тръгна децата плачат, особено малката. Първо мислех, че тя ги настройва, обаче се убедих, че не така.
Значи при брат ми се чувствам много добре. Най-вече спокоен съм. Какво да правя? Аз съм и простил и не я мразя. Какъв обаче ще бъде този живот без любов в името на децата? Иначе безспорно тя сама не може да се справи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: 743dd4e284
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не. Просто ... не.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 9cdb6b9820
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Зависи.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 3baf5b6fd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Казвам ти го като дете чиито роители се раздделиха и в последствие събраха уж заради мен,е накрая пак се разделиха. Такова нещо "в името на децата" няма смисъл според мен,понеже се усеща когато двама човека не са щастливи заедно

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 919f3a2478
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Глупост.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 9cdb6b9820
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Не сме се разделяли, но останахме "събрани" заради детето. Е, години по-късно не съжалявам, защото се оценихме наново и нещата пламнаха отново. Децата, които са принудени да живеят далеч от баща си или с чужд баща, не са никак щастливи по мои наблюдения. Само при мисълта, че чужд мъж ще живее с дъщеря ми потриса.

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 22a09fac9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Аз лично не бих се върнала при бившия ми мъж в името на детето. В нашия случай не е имало изневяра. Решението е твое, но според мен не си го причинявай, защото е голяма глупост.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 70b7c2d091
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Бих те посъветвала да се върнеш. Имате шанс да изживеете една много по-зряла любов. Тя със сигурност повече няма да си помисли дс ти изневери. Не пишеш дали имаш нова приятелка к намеряние да създадеш ново семейство. Ако не е така, дай й втори шанс. Виждаш, че децата ти имат нужда от теб. Аз бих опитала да залепя счупеното най-вече заради децата. Знам, че сега е модерно хората да си търсят личното щастие и да не мислят за семейното, което включва децата да имат двама родители вкъщи. Ако и ти си старомоден като мен (на 31 съм), върни си семейството.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 76b67ad168
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Много кофти...заради децата най- вече и не за друго, а защото в тия извратени, болни времена не се знае накрая какъв мъж ще влезе в къщата при децата ти.
А някакъв мъж ще влезе все някога. И по-добре лошото е че, тя е зависима, звъни ти за дреболии лесни за разрешаване. Накрая ще се обвърже с някого просто за да има "мъж на постоянно разположение" и не знам... виж само дори тук из коментари какви болни мозъци има.
Тя ще се съгласи ли да вземеш децата при теб?

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 3e2bc649c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Голяма глупост. Любовникът не я искал, изгубила работата си и ти трябва да я вадиш от собствените й лайна. Грижи се колкото можеш за децата си, предложи й да ги вземеш при теб, щом на нея й тежат. Не могла да напомпа гума на детско колело, не е имала желание. Да ти втръсне от жени осрали се, драматизиращи, ревящи, искащи собствен комфорт, но неспособни да го осигурят на другия във връзката. Не се загробвай с нея, дори заради децата. Живеем в 21 век. Защо не звъни по тия въпроси на голямата си любов, която до днес не може да забрави? Отсвирили я и се сетила за глупака.
Гледна точка на жена.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 1b779e6653
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако е само заради децата - не. За да сте семейство и двамата трябва искрено да искате да сте такова. Иначе - ти си знаеш.
ж

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 7b06e9cf0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Върни се, трудно е на жена с 2 деца може и нещата да потръгнат знае ли човек. Направи крачката пробвай! ж 50

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 7b06e9cf0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен трябва да се върнете ,знаете ли какъв ше и бъде живота на жена ви сама с 2 деца ,кой мъж ще я вземе А децата те са ваша отговорност поне докато не станат големи и почнат да работят.Я си представете че децата са при вас и вие се грижите сам за тях а жена ви е свободна дали бихте създали ново семейство мъж с 2 деца едва ли. Помислете добре имате отговорности .Още повече че са момиченца без баща ,без опора няма да видите как порастват. Не слушайте какво пишат хората в сайта послушайте съвестта си и сърцето си .

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 180d327774
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   1. Ти си баща на децата и носиш отговорност за тях.
2. Ако си приел изневярата и си преосмислиш връзката ок събери се, но ти сам пишеш, че тя те подтиска.
3. Научете се са говорите с децата, защото очевидно сте предали драмата върху тях и те тормозят.
4. Събиране заради децата е голяма грешка, но добре наложена от българската народопсихология.
5. Децага са деца, жената също, но на първо място си ти. Да ти си поел отговорността си, но дали ще си щастлив ако ке събереш с нея, искаш ли го, много въпроси.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 9c59879d8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Децата са много малки и щом няма кой да помага...Според мен, върни се при тях. Рядко давам такъв съвет в случай на изневяра, аз също се разведох, защото мъжът ми въртеше любовници. Обаче така както си написал историята, изглежда жената се е осъзнала и едва ли би погледнала чужд мъж ако се съберете отново. Не мисля, че ще го направи пак. Все пак онзи е бил бивш, "голяма нейна любов", не е някакво ново завоевание. Върни се при семейството си, мисля, че няма да сбъркаш!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: ac0c90fb68
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   След като децата й тежът, вземи ги при теб поне през времето на дистанционно обучение. Иначе за събиране не не бих.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 031ff7e37c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Естествено, че ще реве и естествено, че " не може" да си намери работа. За какво и е да си търси, като ти ще я издържаш. За да я изеържаш трябва само малко да пореве да ти каже колко и е трудно и да се вържеш на въдицата.
Нека им е ясно, че трябв да се оправят сами щом искат да гонят друга любов. Оставяш я и даваш пари за децата.
Изобщо не знам защо се замисляш даже. Жените са царици в манипулацията и лъжите, сълзите и всички приоми, които и носят успех.
Остсвяш я да се оправя и да му мисли, цял живот са вечно недоволни, а после реват.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 6bb60d76cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Не се събирай с нея. Тя е в трудна ситуация -любовникът не се е развел заради нея, вижда, че да се справя сама с децата е трудно, а и не може да ги издържа. Затова те котка. Ти можеш да й вземеш децата или да договориш съвместно попечителство -тоест тя да ги гледа 4 дни, а останалите да са при теб. Поговори с адвокат. Това ти е варианта с децата, а не да се връщаш при нея. Щом те прикотка да се грижиш за нея пак ще ти изневери. Вземи децата, а си търси друга жена, която да те обича и да е искрена с теб.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: eb4dac8973
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Манипулира те, авторе и те използва безогледно. И аз съм жена и ти го казвам, защото познавам много подобни. Помисли си, ако ти беше без работа и доходи, дали тя би те жалила и би ти помогнала с нещо? Ако любовникът не беше и бил шута, дали щеше да реве за теб? Тая к* сърба сега, каквото е надробила. Като започне да те изнудва пак, защото тя прави точно това, и кажи, че щом няма възможност да се грижи за децата ще заведеш дело за родителските права, защото ти можеш и имаш доходи. И спри да я издържаш- плащай си издръжките и до там. 500лв са достатъчни, тя дали им осигурява толкова на месец? На нея не и дължиш нищо.
Да си търси работа.
Помисли за себе си, на 38 си, животът ти не е свършил, нито трябва да си банкомат на бившата си, потърси си приятелка и ти имаш право на щастие.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 17ae0b21a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Авторе, направо не знам как някой може да се хваща на подобни елементарни манипулации :-) Разбира се, че "няма да може" да се справи сама, нали иначе ще й спре кранчето :-)
Остави я и ще видиш, че ще намери решение и за гумата на колелото, и за вратата на мазето, и за всичко. Дължиш единствено издръжка на децата си, нищо друго

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: c660b3f0fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Прибери си децата при теб, ще си намериш жена, която да те цени и да ти помага с децата. Бившата ти жена си е търсила нов мъж, ще си го намери! Не я мисли. Ще се научи да си оправя сама битовизмите. Ти си имаш отговорности само към децата ти.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 3cded15796
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Ясно, че ти много се тревожиш за децата, но на бившата ти жена изглежда и е било по-важно личното щастие. Сега е твой ред да си гледаш своето. Ако децата искат вземи ги при теб - сега или по-натам, но определено трябва да знаят, че баща им ги подкрепя и винаги могат да отидат при него. По мое мнение доста плащаш за децата. Бившата ти вече е възрастна, а както я описваш направо си е дето - нито може да изкарва пари, нито да се оправя се елементарни проблеми, време и е да порасне, а това няма да стане, ако все я сасяваш. Колкото до децата не се тревожи толкова много за тях - тази ситуация ще ги направи по-отговорни.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: ee42e7a657
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Аз съм само разведен, но нямам деца. Аз мисля. че е правилно да си върнеш децата, но не подписвай отново с бившата

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 15c36fe6b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   Щом тя няма пари, съд, взимаш децата и тя да изгнива до някоя кофа като прави дудуци за 5 лева.

Курвите друго не заслужават, брат.

Оня ѝ се празнил на муцуната, с която е целувала децата си и теб, а ти ще ходиш да делите една спалня.

На децата нищо няма да им стане да живеят с един родител, стегни се... та сигурно едно 80% от всички хора така растат, а не са се метнали от козирката.



Братан.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 377b266f6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Авторе, ти никъде не пишеш какво ти е отношението в момента към тази жена. Има ли чувстава все още от твоя страна или си абсолютно изстинал?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 35be0d269f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   В никакъв случай не се връщай при нея, ако искаш децата ти да живеят по-добре, просто си ги вземи при теб!
Тя не желае да поеме отговорност за действията си, държи се с теб като трето малко дете, което имаш да гледаш.
Дори не си прави труда да те излъже, че те обича още и те е оценила, просто те манипулира с женски истерии и сълзи колко е тежък живота и как не се оправя сама. Опитала ли се е да се се оправи сама или е по-лесно един глупав добродушко да скача на всяко позвъняване?
И по твоите думи не си личи да си влюбен, по-скоро изпитваш някаква отговорност, което е достойно за уважение и трябва да си пример за всеки мъж, но тази жена вече не е твоята, че да ти натиска тези бутони...
Децата, няма да са малки още дълго, ако ще го правите само за тях, и двамата ще сте още по-стари за да започнете наново и още по-нещастни и сърдити един на друг и от преди...
Какво ти гарантира, че при следващия любовник на хоризонта, пак няма да ти покаже вратата?
Гледай си децата, помагай и с пари, но не и позволявай да ти взима от времето и труда и най-вече от емоциите!
Намери си нова жена, звучиш като много достоен и свестен мъж, ако се пуснеш на пазара бързо ще те прилапат.
Живей живота си красиво!

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: b147c43c3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Като чета такива теми много гадно ми става. Примерно аз се оправям със всичко, с което жена ти не, имам едно дете. А бившият ми мъж реши да друса и сега е агресивен наркоман, който не искаше и 115 лв. издръжка да плаща. Не съм му изневерявала никога.

Не знам какво да ти кажа, явно си свестен, жена ти или не е или просто е допуснала голяма грешка и го е осъзнала. Все пак аз не бих имала доверие на такъв човек. Факта, че е изцяло на твоя издръжка, при положение, че ти е изневерила и сте разведени е направо фрапиращ. Тя родители няма ли? Чак пък толкова да не може да намери работа, не ми се вярва. Все в някой магазин трябва да има като временен вариант. Ако не я обичаш, не бих те съветвала да се връщаш. Много е рисково. От друга страна, измисли вариант да сте поне в един град, ако можеш, за да сте близо. А ти за нея не се притеснявай, манипулира те. Ще намери някой друг. Просто е видяла, че действително е трудно, но понеже не я оставяш да се оправя сама, не я е научила неволята още. Много жени има, които сами се справят, макар и със затруднения. Ти не си й длъжен,тя сама е избрала да развали семейството.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: e739440863
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Всичко опира до това какви са чувствата ви един към друг. Ако тя те иска обратно, за да оправяш вратата на мазето, няма смисъл. Но ако онази авантюра е била просто залитане и грешка, каквито всички хора правим, а всъщност обича теб, връзката ви има бъдеще. Още повече, че ти самият твърдиш, че си й простил. Но ти обичаш ли я? Ако отговорът е "не", то именно в името на децата не се връщай.
В резюме: ако все още има любов между вас, никой и нищо не може да ви раздели - дори глупава постъпка, дори изневяра. Но ако сърцата ви са изстинали, по-добре не задавайте на децата си модели на отношения, които и тях ще направят нещастни един ден, защото те инстинктивно ще ги следват.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 76b67ad168
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Братане, много бясно се изказваш, бре! Подбирай малко по- добре думите когато свързваш в едно изречение "дудуци" и деца! Все пак коментарът ти е насочен към бащата... съобразявай се малко!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 19dc7f8c9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Можеш просто да отидеш в града и да живееш на квартира. Иначе такива събирания не ми харесват. Децата не трябва да живеят в такава среда.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: ce56556e2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Не, не и не!!! Бившата ти нито пак е започнала да те обича, нито се е променила, просто търси кой да я издържа и да поема домашните задължения. Вържеш ли се на тоя номер, горчиво ще съжаляваш. Жена съм, казвам ти, това си е чист театър от нейна страна! Да, децата те обичат, но бившата ти просто искам да те използва, че и е по-лесно така, ти да плащаш сметките, да ремонтира, да оправяш, а тя понеже е безработна, докато ти си на работа, да обикаля наоколо кой знае с кого. Малко ли ти е било досегашното унижение, че искаш и нов чифт рога? А това просто е гарантирано! Жени, като нея не се променят. Не постъпвай глупаво воден от емоции и фалшивите и сълзи. Ще съжаляваш!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 7b06e9cf0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Една молба към автора, моля да сподели какво решение е вземал в подследствие !

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: eb4dac8973
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Абе, хора вие четете ли темата? № 30 - Какво залитане и каква грешка, като тая се е ч-кала с любовника си 2 години? И ако не беше я разкрил авторът още щеше да си вдига краката за него. Пак повтарям- ДВЕ ГОДИНИ! Не са две нощи или да е залитнала един път, да се е напила някъде и да е направила грешка и легнала с някой. Това е непрекъсната гавра и предателство към съпруга и. Като не е можела да забрави бившия, защо се е омъжила за автора? На това ли му се казва любов? Да лъжеш мъжа си ежедневно и да се чукаш с друг?
Такъв човек не заслужава нито прошка, нито съжаление, още по-малко да му вярваш и да се събираш да живееш отново с него.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker