Въпрос с повишена трудност за една жена. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Въпрос с повишена трудност за една жена.
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1228 пъти
Здравейте. Ще съм благодарна за съвет, понеже майка ми е изправена пред много важно решение и не знам как да и помогна. Тя е омъжена за баща ми от 30 години и много го обича, но той винаги е бил домушар и никога не ни е водил по екскурзии, или никъде. Не се отнася добре с нея и тя самата ми сподели, че той не я иска и не я докосва, не правят секс и често я обижда. Баба ми и дядо ми са егоистични хора, които взеха всички имоти и живеят в апартамент, а ние в таванска стая, защото той не иска да им се опълчи. Често е изнервен и дори вика понякога, и игнорира и мен. Като баща е добър, в повечето случаи е правил за мен каквото може, но като съпруг, майка ми от години страда с него. Изоставила е цялото си развитие, за да бъде с него и той играе по цял ден на компютъра.
Така се случи, че преди година един възрастен мъж се влюби в майка ми, който е готов да направи всичко за нас. Запознах се с него и видях, че не е лош човек, но е болен и не му остава много живот. Би се отнасял с повече любов към майка ми, разбиране и също би и дал шанс за развитие. Иска да е с нея, но скоро заминава в чужбина и иска отговор до няколко дни. Тя не знае какво да прави, същевременно усеща как с баща ми и родителите му животът ни просто си заминава и нямаме никакво развитие, или щастие. Аз самата знам какво е да си с мъж, който те пренебрегва непрекъснато и не те желае. Тя иска да живеем по- добре и да се почувства най- накрая желана, но знае, че баща ми е привързан и един развод би го унищожил. Аз и казах, че трябва да решава нещата така, че да има най- малко съжаления след време. Тя първоначално е отказала. Но все още се чуди, защото колкото и да говори с баща ми да променят живота си и да изпрати баба ми и дядо ми на село, за да не живеем в мизерна стая и да не зависим от тях, той се изнервя и не иска и да чуе. Дава им също много от парите си и често нищо не остава за нас. Този мъж, с който майка ми се запозна е интелигентен и мил, грижовен е, но самотен и има нужда от истинска жена. Аз бих подкрепила майка ми каквото и да реши. Но тя вече е жертвала всичко за баща ми и не знам, ако той продължава да се държи така, дали ще си струва и тази жертва?? Един развод би бил доста травмиращ, но дали си струва да си останат нещата постарому? Вие как мислите и как бихте постъпили, особено уважаемите и красиви дами?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: 292da54d93
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Значи за да не страда баща ти, да страдате и 2те вие. Според мен не е много равностойна ситуацията, а така или иначе един човек не трябва да е отговорен за цялото щастие на друг. Да не го мисли толкова баща ти, щом той не мисли нея.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 222b565602
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Оня новият бил мнооого по-добър от баща ти... Ама дали не ви се струва така, просто защото малко го познавате? Ако толкова години той е прекарал с една и съща жена като баща ти, май ще е същият образ, като него, а може би и още по-зле. Илюзии... Защото, ако е чак такъв готин пич, досега да се е уредил вече, ама май не е.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 998ce8f635
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Баба ти и дядо ти на колко гидини са? Те ще си отидат от тая земя, нали така? Тогава и апартаментът ще ви е свободен, даже може и по-рано. Когато единият от двамата се спомине, може да наклоните везните, че ако този, който е останал жив иска грижи от ваша страна, да се пренесе да живее на село. Тогава ще имате апартамент.

Ако майка ти сега отиде при този господин какво ще получи чисто материално? Апартамент ще получи ли? Не, нали?

Баща ти ще се озлоби, а може и да се пропие и не е малко вероятно да си намери някоя или да тръгне по проститутки. В такъв случай ти няма да припариш в апартамента на баба си и дядо си; най-рано след кончината на баща си, ако преди това не е потънал в дългове, я заради пиене, хазард, к*рви и тн. А майка ти, след като умре нейният "възлюблен", ще живее под някой мост, защото е бая на години и никой няма да я вземе, камо ли баща ти...

Та по всичко личи, след бърз преглед на ситуацията, че положението на майка ти ще се влоши много след като умре онзи другия, а твоят наследствен апартамент може да не го вкусиш въобще!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: f97ef676f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Когато една дъщеря говори за баща си с такова отвращение, значи че и липсва достатъчно възпитание. Ето защо мъжете не искат да имат дъщери, а мечтаят за момчета-достойни наследници и продължение на рода. Щом баща ти се е дистанцирал от майка ти, значи има защо. Нормално е да не я желае повече и за секс, омръзнала му е, а и нали уж на жените не им трябвало секс, можели и без него. Майка ти трябва да е благодарна на баща ти, че я е избрал за съпруга и че е създал и теб. Отношението към нея си е заслужено, защото тя самата не е направила нищо, за да бъдат уважени желанията и. Доста жени живеят сямо с мечтите си и не страдат от комплекси за малоценност и предразсъдъци за равенство с мъжете. Да, може да се разведе с баща ти и ти да отидеш при нея. С такава дъщеря няма да е кой знае каква загуба за мъжа, но дали щастието и на двете ще ви се усмихне....това е въпросът. Ами ако другият мъж ви изхвърли като парцали, каква ви е гаранцията, че няма да го ядосате и няма да ви изгони? Просто жените си живеят в свой измислен свят мислейки се за много важни и пренебрегват мъжката воля, която определя качеството на живот. Когато жената направи мъжа си щастлив, тогава и тя е щастлива. Прекалената женска гордост-самочувствие без абсолютно никакво покритие е причина за женското нещастие днес. Мъжете са облагодетелствени от природата и не зависят-отговарят пред жените за действията си, а женската завист заради мъжката независимост-превъзходство кара жените да вършат глупости, за които после съжаляват, но за такива вече ще е късно.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: b7f524c59e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Баща ти няма да се промени тепърва на тия години. Ако майка ти е сигурна, че другият човек не я баламосва и може да му се има доверие, бих я посъветвала да приеме. Със сигурност няма да става по-добре, никой няма да става по-млад и проблемите тепърва ще се задълбочават заради възраст, натрупани нерви и угнетяване. А баща ти, ако е толкова привързан, да се беше грижил за жена си. Май е по-скоро свикнал да си има някаква женичка там, която да го обслужва. Не мисля, че има какво да губите... да, няма да е приятно в началото, но най-трудната стъпка, е да осъзнаеш и да се освободиш от навика.

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 2ffa605949
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Много ме радва тази идея, че щом баба и дядо имат парцели, къща, имоти, то те автоматично са на децата им. На вас с баща ти и майка ти принадлежат нещата, които сами са си изградили, купили и т.н. Така че, не баба и дядо са виновни, че живеете в таванска стая, а майка ти и баща ти.

Не се меси в отношенията на родителите си, това не е твоя работа и е много грозно, че майка ти те въвлича в това и те запознава с ухажьора си без въобще да е взела решение. Както и да го погледнеш, каквото и да кажеш, ти ще си виновна: ако кажеш да напусне баща ти: 1. вариант: майка ти е с новия и се получи: баща ти е самотен и нещастен, ти се чувстваш виновна. 2ри вариант: майка ти е с новия и не се получи: пак ти ще се виновна.

Лола

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: f9e43d02f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ти подкрепяш майка си до колкото схващам защото ще ти се реши най големия проблем за момента който е жилището, но той така или иначе ще се реши след време когато баба ти и дядо ти ги няма, но отношенията с баща ти никога няма да са същите въобще ако ги има и за наследство ще получиш нищо, а от тоз другия най вероятно пак ще е нищо защото такива самотни и имотни никога не са самотни и нещо ще върти майка ти известно време. Познавам жена с подобна история и при нея продължи 10 години и не получи нищо защото е нямала брак. Пари се печелят и губят постоянно, но отношения е почти не възможно да възстановиш

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: e0186c6663
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   За какво този мъж препира толкова?! Това е страшно съмнително. Да не би на майка ти да и се иска да е честен, затова вярва на някой, който познава от година?! И като се събере с него и какво-хармония до безкрай ли?! Човекът иска болногледачка. Щом е болен, да не би да мислиш, че майка ти и ти няма да го наобикаляте и гледате като дете?! Че няма да се остави на вашите ръце и няма да иска нещо в замяна?! Ще го гледате и обгрижвате като болногледачки. Това ми беше първата мисъл като прочетох, че е болен. Другата-надявате се да ви остави нещо като наследство, което няма как да стане като е залюбил майка ти от година и има куп други наследници с по-големи права.
Наивна работа малко.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: d34cb8826a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Прави ми впечатление, че споменаваш думата "развитие" доста често и 100% си го вземала това клише от майка си. . Какво точно е искала да прави майка ти и да се развива , че пък баща ти я е спрял?

Всички ние имаме изкуфели старци , които се обвиняват един друг , но истината е, че и двете страни са обикновено тотално изперкали. Ти май виждаш само едната страна обаче.

Майка ти няма да прокопса много с новия. Факт. А и на дърти години е срамно вече. Имам братовчед , чиято жена го напусна , че тя да може да се "развива" . Взема си евтин апартамент , скапана бричка и сега цъфна и върза. Кука си сама като кукувица и се чука с който й падне.

Вас жените някои ви манипулира много жестоко - чрез обществено мнение , медии , книги и какво ли още не....все сте онеправдани. , Изкурваляхте , не слушате мъжете си , а гледате някакъв свой примитивен интерес.

Но...всеки си носи кръста....

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: bb2d0c1159
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не е задължително да се развеждат и без това развода може да отнеме време. Нека отиде с любовника. И без това не обича баща ти. Няма защо да стои тука с него.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 9af2e69975
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Щом за 30 години майка ти и баща ти не са направили нищо за да имат жилище, съвсем заслужено е да живеете на тавана. Като не ви харесва, наемете си по-хубава квартира или вие вървете на село. Чакате като лешояди да умрат старците, че да си решите жилищния въпрос. Егоистите сте вие.
На колко години е майка ти, че тепърва ще се развива? Ако човек иска да учи и постига нещо, никой не може да му попречи. Имала е избор да не се събира с баща ти и да си се развива колкото си иска, да е мислила тогава. Не сега пост фактум да обвинява баща ти.
Сега, когато е изправена пак пред избор и ОТГОВОРНОСТ за него, тя не може да вземе решение. Това показва какъв човек е и тя.
Този възрастен мъж очевидно си търси прислужница и болногледачка, но нищо не ви гарантира, че при него ще сте по-добре от тук и че ще ви остави нещо, като не му е жена, майка ти няма да получи нищо. А за да се омъжи (ако той го поиска), все пак трябва да се разведе с баща ти. Тогава вече, както са ти обяснили и по-горе, окончателно ще отреже клона, на който седите сега.
Не ми стана ясно и работи ли баща ти нещо, щом по цял ден седял на компа? Че откъде има пари тогава, та да дава и на старците? И защо не оставало за вас, майка ти не работи ли? А ти?
Донякъде е редно баща ти да помага на родителите си, още повече, че живеете в тяхна стая, както разбирам, пък и чакате наследство от тях. В този живот е така - за да вземеш, трябва и да дадеш.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 549d19c64f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Че за какво му е майка ти на новия старец? Любов? Хахахаха. Да му е болногледачка. Това е от трън та на глог. Скок в неизвестното, при това със задължително падане.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: cc2df128ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Да избере мъжът който я обича и цени.Баща ти тепърва ще започва да се учи, но е така, когато не прави нищо за хората до себе си.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: b926171ac3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Меркантилна от малка ,готова да замени баща си за апартамент.Майка ти ти е промила мозъка .За съжаление, това са днешните жени!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: ed5d3f01e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Нека си остане при баща ти... Другия мъж нали е болен и му остова малко живот за какво на ходи при него? Стойте си на гъза а ти приказвай със баща си да промени отношението си към майка ти не го оставяйте самотен заради някакъв си друг който познавате от скоро!!!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker