Мнение за Финландия, Швеция и Норвегия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121004)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мнение за Финландия, Швеция и Норвегия
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 853 пъти
Здравейте,
аз съм малко над 20 и уча висше. Понякога се замислям дали да се установя в друга държава, по- специално някоя от следните: Финландия, Швеция и Норвегия. От много време проявявам голям интерес към тези страни и чета различни мнения и факти. Макар да не е сигурно, че ще напусна пределите на България, ми е доста любопитно и ми се иска да събера нови мнения от хора живеещи или живели там, които може да са от полза и за други посетители на сайта. Наясно съм, че в чужбина е изключително трудно и никой не ни посреща с цветя, както и че ще трябва да уча език, да се боря и адаптирам, да се доказвам; донякъде са ми известни културните и климато- географските различия.
Какви са ви впечатленията от гореизброените държави, какви са хората там, поне във вашите очи, какво работите/ работихте там, сами ли отидохте или със семейство/приятели, как си установихте? Ще се радвам да споделите максимално много информация по темата. Благодаря предварително!

П. П. моля, без нападки, злобни коментари и обиди.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: 49ef2f9028
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Прекрасни страни! По-специално, имам много добро мнение за шведките, това са страхотни жени, много приятни като физика и като манталитет. Там може и да не те срещат с отворени обятия, обаче няма и да ти пречат да се развиваш, както често става в България.
Относно езика, мисля, че там всички ползват английския като втори език, така че едва ли ще имаш сериозни проблеми.
От друга страна, ако си способен човек, ще е жалко нашата страна да загуби още един перспективен младеж… Освен това, имах съсед , който години е бил там на държавна работа, и от скандинавския климат се разболя от артрит и трябваше да си сменя тазобедрените стави с метални и свърши живота си в инвалидна количка. Така че, помисли си, и прецени плюсовете и минусите.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 167dc1a95a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От тези Швеция има най-много дни с ясно небе, т.е. без облаци, дори и през зимата (да, тогава може денят да е твърде кратък, но поне може да има и слънце, както днес в Стокхолм). Не съм живял, това е на теория, някой да каже. Но живях в Холандия и там зимата и дори лятото е ад - само облаци и дъжд. По-добре сух студ с някои безоблачни дни и хубаво слънчево лято с дълги дни като в Швеция от колкото уж по-високи температури, но само с дъжд или облаци като в Англия и Холандия. Със студ се свиква, с облаците и дъжда - не.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: ddc328a697
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Това са страни с развилнял се и беснеещ феминизъм. Ако си мъж, не е за препоръчване да ходиш там. В страни с женско управление няма нормална съдебна система и мъжът винаги е виновен щом жена го обвини без да има доказателства. За това там убийствата на жени са многократно повече от страните с мъжко управление. Ако пък се ожениш и решиш да имаш деца, или жена ти ще ти ги отнеме или държавата по закона за закрила на детето. Разболее ли се от настинка или пък го заболи зъб, смятай, че са ти го отнели, под предлог че не се грижиш добре за него. Феминизмът там насърчава педерастията и останалата извратения и заради женското управление обществото им е стерилно, отнемат децата на чужденците и ги дават за отглеждане на еднополови двойки гейове или лесбийки. Това са извратени страни и самоунищожението им е вече започнало. Ако си гей, за теб там ще е рай. Ако си нормален хетеро-мъж, по добре си стой тук, нищо че и при нас феминизмът също върши престъпления спрямо мъжкия облик. Все някога мъжете ще се събудят от летаргията и ще му видят сметката, тогава светът отново ще заживее нормално!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 392221772a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря за коментарите!
1, жена съм, но все пак благодаря за коментара. Питам за жените за да установя евентуални приятелства с тях, пък и за мъжете, за да разбера колко либерални са към жените (е, да, не е хубаво да са прекалено либерални). Благодаря, внимателно ще премисля нещата.

2, облаците не ми пречат, даже ги предпочитам, защото съм чувствителна към слънцето, но дъждът наистина е много досаден, ако е цял ден или пък особено с дни и седмици. Благодаря за коментара!

3, това е притеснително, тъй като не си самоопределям като феминистка и някои техни идеи и действия са ми меко казано непонятни. Честно казано, лявата политика е другото нещо, което ме спира да отида в тези страни. Мерси за коментара!

Ще се радвам на още коментари!
Авторката.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker