Патологична ревност? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Патологична ревност?
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 1212 пъти
Здравейте. Ще споделя моят ужасен проблем с който не знам как да се справя.. Единствено ще помоля да няма нападки, защото разбирам проблема си и търся помощ, съвети..
Имам приятел от 1 година. В началото се чувствахме много добре, бяхме много щастливи..
След като започнахме да водим полов контакт и връзката ни се задълбочи и стана доста сериозна, започнаха чести караници И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ и причината за скандалите е... ревност. Огромна, ужасна и задушаваща ревност..
Признавам, че аз съм адски много ревнива. Когато не съм около него в главата ми са всякакви глупости, че той ме лъже, че ходи при друга, постоянно му звъня за да съм сигурна какво прави.... Хора никак не вървят нещата на добре.. От тази ревност често плача и ми избива на агресия..
Той също е ревнив, също си мисли че ходя да правя глупости с друг, че пиша с други.. Накратко ако не съм аз, то той ще направи така че да се караме.
Когато сме заедно обаче нещата не са така, говорим си съвсем нормално, смеем се, забавляваме се, пътуваме..
Не знам много съм объркана. Към външния ми вид нямам проблеми, за да избива ревност от това.. Често негови приятели ми казват че съм много хубава, дори и непознати като ни видят и му казват че съм адски сладка.
Искам да подчертая че съм израстнала без баща, мисля че и това е влияние. Моля дайте съвет, как да се справя с тази ревност..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: 388df4b6e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Щом си нямате доверие, се разделете.
Очевидно имаш проблеми със себе си.
Не можеш да имаш пълноценна връзка, преди да изчистиш тези проблеми.
Остани сама.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 1ed7c5f2e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Адски си сладка, но си лекомислена, затова ти няма доверие и те ревнува. Това е съвсем нормално, вижда, че си лесна за всеки мъж. С времето(ако оцелее връзката ви), ще помъдреете и уталожите, но с тези разсъждения, едва ли това ще се случи!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 037e532cf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Миличка, време е да седнете лице в лице и да се разберете, че няма за какво да се притеснявате. Ако държите един на друг ще спасите връзката си. Щом се чувстваш щастлива с него, когато сте заедно, бори се. Аз бях същата като теб, много ревност, много нещо, накрая седнахме, изяснихме си нещата. 8ма година сме заедно. Бори се, мила, защото много връзки не се развиват заради неизяснени неща! Успех, послушай ме, борете се!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 6bbe520b0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако не положите усилия и двамата, подчертавам и двамата и не потърсите психологична помощ, връзката ви е обречена. Ще се разделите, но по трудния начин , с много болка. Без доверие връзка няма. При вас то отсъства съвсем.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 5caa6284cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Може и да е така, но за съжаление се е случвало да запазя ревността си вътре и да се усмихвам по-често, но след ден.. Пак е същото.
Нито аз, нито той иска да се разделяме, и двамата се мъчим да направим нещо.. Но от някъде извира проблемът и не знаем от къде.. Пак казвам- не сме ли един до друг... Всякакви глупости са ни в главата :(

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 19fa9b3056
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Здравей,
ревността е много лошо чувство, особено ако не е провокирана от действията на партньора ни, а от собственото ни въображение и страх да не бъдем изоставени, наранени или предадени. Това може да съсипе връзката ви. Тълкуване на нормални разговори и познанства с противоположния пол, като опасност и т.н. Отидете на терапия и двамата, причините за ревността може да се коренят дълбоко, още в детството. Може да търсите такива теми и в други форуми и книги, определено ща са ви полезни, мисля. Една връзка може да се спаси, ако и двамата работят за нейното подобряване. Ревността е болестно състояние. Аз също ревнувам, но когато ми дават поводи и ме дразнят и провокират умишлено.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 037e532cf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не оставяй съдбата да реши, седнете и поговорете, ясно е, че сте влюбени. Не се отказвай, бори се!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 19fa9b3056
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Психологическа статия за справяне с ревността, можете да опитате да я приожите на практика и двамата. Искрено ви желая успех! https://www.e-psiholog.eu/2019/07/07/как-да-преодолеем-чувството-за-ревнос/

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: a1ef02130c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не се ли пребориш с ревността, никой няма да те търпи, дори и твоя ревнивец... Имах преди доста години приятелка като теб, която една вечер докато спя, между 2 и 4 ч., беше звъннала на всички женски имена от телефона ми, да ги пита какви са ми отношенията с тях. Включително и на тогавашната ми шефка... От такива като теб и приятеля ти, съветвам и двата пола, бягайте както казва тиквата, с 200!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: a4b2b013dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ходи на психолог. И имай по-голямо самочувствие. Обичай се.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 5caa6284cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   От авторката :
Възможно ли е неговата ревност да избива от това, че в предишни връзки са му изневерили 2 пъти?

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: dd7e6fe237
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Здравей, била съм в подобна ситуация, имах 3-годишна връзка и тя се съсипа, заради тъпата ревност. Има два варианта- или ще се промените коренно и ще сте заедно или просто ревността ще убие и ще ви съсипе тотално, защото тя изтощава психически и физически много ...и накрая ще се разделите. Трябва да разберете, че никой не знае какво го очаква в живота и ако нещо трябва да се случи, то ще се случи.
..и повярвай ми, преодолява се все някога! Бъди разумна и не ревнувай, не задушавай, дай свобода...когато човек има време да си върши ежедневните задължения и да се вижда с приятелите си, той би бил много по-щастлив с партньора си, отколкото ако му звъниш постоянно и той не може даже да отиде до тоалетната, дето се вика ....Успех и смело напред в живота!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker