Притеснявам се за психичното ми здраве - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Притеснявам се за психичното ми здраве
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 982 пъти
Здравейте, на 19 години съм, първа година в университет. Има нещо, което ме тормози много дълго време, но не мога да споделя с никого, за това реших да го споделя тук анонимно и наистина се надявам да срещна малко помощ от случайните хора, които ще се запознаят с моята история.Напоследък наблюдавам нещо в състоянието ми, което много силно ме тревожи и това е, че си говоря сама, например ако имам някакъв проблем започвам да разсъждавам на глас, да търся решението на проблема, или например, когато се сетя за някакъв спомен от детството си го разказвам на глас, но по начин все едно някой ме слуша, не знам точно как да го определя. Това от което най-много се страхувам обаче е, че понякога си въобразявам, че при мен има друг човек и сякаш разговарям с него. Не е като шизофренията и да чувам гласове или да си го представям по някакъв визуален начин, а по-скоро аз разигравам разговора и от двете страни, тоест говоря от собствено и от ,,негово” име, като пример мога да дам, за да ме разберете по-лесно е, когато искате да поговорите с някого за нещо много важно и си разигравате сценария и просто импровизирате.По същия начин го правя и аз. Усещам, че се случва, но това ме плаши още повече, като знам, че е съзнателно. Какво мислите по въпроса, луда ли съм, факта, че осъзнавам действията си и въпреки това не предприемам мерки прави ли ме луда. Ще съм ви много благодарна, ако споделите мнението си, ще ми помогнете много!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: 35fdda3178
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не звучи като нещо сериознo и като нещо, което не можеш да контролираш. Опитай да не мислиш на глас, а на ум. Ако мислиш, че нещата са извън контол, няма лошо да споделиш с близък или направо с психолог.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 74fbeda331
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не си луда. Мисля, че имаш нужда да си споделяш вълненията с някого. Имаш ли близки хора? Това ти е станало някакъв навик, който те удовлетворява. Моят съвет е да излезеш постепенно от тази схема, защото ще започнеш и да си говориш, когато могат да те чуят други хора.
Ако не се справиш сама, намери начин за консултация с психолог. Потърси си някакви активности, които ще ти отвличат мислите от този навик.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: e89657158b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Напълно нормална си си! Ако по това трябваше да съдим дали някой е ненормален, всички трябваше да гълтат антидепресанти от една и съща група....

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: c28b11bc82
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз съм така. Говоря си, понякога даже си се карам на себе си, развивам си вероятни сценарии когато предстои нещо важно. Свикнали са ми семейството, приятели, колеги.
Креативна личност съм, особено като ме награбят "музите" изглеждам като наистина луда. Говоря си, понякога треперя от вълнение и нетърпение да изведа навън това което е във фантазията ми, после се критикувам сама, поздравявам си се :)
Сред познатите ми най- негативните са такива също хахах случвало се е да спираме в центъра на милионен европейски град за да изпее едно момче нещо което току- що се е родило в главата му и като хванахме ритъма се включихме около 10 души само с АНАНА НА ААААНАННА нещо такова колкото да придружим.
Пропускала съм спирки в метрото защото трябва нарисувам нещо което "виждам" сега- веднага и през цялото време на глас си обяснявах фигури т.н.
За "създатели" за хора на изкуството е нормално.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 83e2cd3eb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Хаха и аз съм така! Особено когато съм навън и около мен има хора и аз несъзнателно водя разговор ''наум''.

M20

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 07cd29371c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Чудесно. Значи не съм единствена. :)
Това не е лудост, напротив. Ти си по-нормална от повечето хора. И е по-добре да си говориш сама или на въображаеми приятели, защото така поне никой няма да издава тайните ти или да те лъже, както правят "истинските" хора. А и някъде бях чела, че високоинтелигентните хора често си говорят сами.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: fc3cc0045a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Споко, нищо ти няма не е шизофрения иначе нямаше да го осъзнаваш. И аз съм така от време на време ама се контролирам. Това е резултат от стрес и яко живатът ти не е както трябва.
Гледай клипчета в youtube. Точния термин на това е Maladaptive daydreaming.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: d44d0dfa04
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Иди на психиатър като си притеснена.
В нашето градче има двама такива, които си говорят сами и като вървят по улицата, само че са по-възрастни от теб. И да ти кажа честно никак не изглеждат високоинтелигентни, по-скоро обратното и като цяло са доста неадекватни.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 3d2e34f611
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не, не си луда, защото ако си, то и аз съм луд. И аз го правя понякога, просто си репетирам изявите пред други хора или пред друг човек, както певецът си репетира песните сам, а артистът си репетира сам диалозите и монолозите, които ще излича на сцената... А понякога дори сам си говоря, когато съм в супермаркета. Или си тананикам по улицата... Чух едно момче без смущение в автобуса да казва на свои приятели: "Ами, като няма с кого да си говоря, си говоря сам, какво пък... " Това е. Съвсем нормално, то ест, много хора го правят. Мисля, че други неща са ненормалните, ама те дори не се усещат, че ги правят. Но все пак, мисля че трябва да има някаква мярка, както във всяко нещо, за да не стане прекалено това увлечение, да не излиза изпод контрол. Тогава вече е лошо. Най-малкото, ако друг те чуе, че го правиш, навярно ще се притесниш. В краен случай, направи се, че си говориш с някого по смартфона... ))) Горе главата!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: da98576aaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не си луда :) и аз го правя, само че наум. Това е просто вътрешен диалог, разсъждение над нещо, което занимава мислите ни.
Децата се освобождават от въпросите, които ги занимават чрез играта, а възрастните - чрез размишлението.
Ако те притеснява, опитай се да го правиш наум. Не мисля, че си ца психолог :) най-много да отидеш, да ти обяснят, че си ок и да си спокойна вече.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 5a15efff32
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Няма проблем човек да си говори сам. Лошото е, когато започне да си отговаря.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker