Липсата на баща влияе ли на отношенията с мъжете? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Липсата на баща влияе ли на отношенията с мъжете?
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 2951 пъти
Здравейте, въпроса, който ме интересува от много време насам е описан в заглавието.
Интересува ме както мъжко, така и женско мнение.
Спрямо жените в сайта ще формулирам въпроса по следния начин:
-Липсата на бащина фигура в живота Ви (ако има такава липса разбира се) повлияла ли е върху интимните Ви отношения с отсрещния пол? Приемате ли на сериозно момчето/мъжа срещу Вас, сигурни ли сте в намеренията му спрямо Вас, провокират ли се ваши вътрешни страхове?
Към мъжете въпроса ми е следния:
-В случай, че имате дъщеря, но с майката сте разделени, в какви отношения сте с детето си? Замисляли ли сте се как ще живее то с вашата липса?
-Към момчетата/мъжете : В случай, че излизате с момиче/жена, чиито родители са разделени, там, където не е имало пряка връзка баща-дъщеря, поведението и отношението Ви по-различно ли е спрямо половинката?

Задавам тези въпроси чисто информативно, от интерес и любопитство.

Момиче на 24г. съм - дете на разведени родители и въпреки, че с баща ми, който живее в другия край на държавата сме близки все още, няма конфликт между нас-поне не и явен, силно ме вълнуват въпросите по темата.
Помня, че като малка прекарвах цялата си лятна ваканция при него, въпреки че той почти не си стоеше вкъщи, както и това, че и до ден днешен щом можем да прекарваме време заедно, това са едни от най-щурите и мили моменти. Знам, че това е баща ми, знам, че мога да му споделя почти всичко и имам ли нужда от помощ или по-скоро съвет-той ще бъде до мен, но ме тормози факта, че е оставил мен и майка ми, когато съм била само на 2г.
С времето, според думите на майка ми, разбрах, че е било заради друга жена, а и баща ми сам ми е споделял, че в онези години е вървял по много мнооооого грешен път и е препочел приятелите си пред семейството. От части го разбирам, бил е млад и т.н, но в този момент се сещам за майка ми, която работеше на 3 места за да ме отгледа, която ме взимаше постоянно с нея на работа дневни и нощни смени, която стоеше с мен в болница защото постоянно боледувах. И не го оправдавам, понякога дори се усещам, че го обвинявам за това, което съм преживяла.
Мисля, че ми е останала някаква травма от това, която ми пречи и днес.
На мъже не вярвам, или ги приемам просто като приятели-познати или очаквам най-лошото от тях. Имам и друга детска травма, поради която пък на подсъзнателно ниво смятам, че мъжката част от обществото иска само и единствено секс и отново се появява момента с липса на доверие.
Не че не съм имала връзки, на скоро приключих 6 годишна такава, която самата аз не знам как е продължила толкова време и как съм се доверила на този човек, но както и да е.
В общи линии, вътрешно наистина искам да се доверя на мъж, както се казва- да бъда сигурна в него, дори понякога да му позволя той да ми определя някакви правила-да го приема на сериозно, но просто не ми се получава. Или в редките случай, в които аха да клъвна и край-червено флагче, лампичката светва и с доверието съм до тук.
За ревност и други жени да не говорим. Имайки впредвид, че съм изоставена от "най-важния мъж" в живота ми заради друга жена (ако разбира се е имало такава) защо да се притеснявам за някакви по-незначителни присъствия (отново ако има такива).


Някой/я от Вас мислел/а ли е по този въпрос? Ще ми бъде интересно и полезно да прочета и друго мнение :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: e433c4e3a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Влияе. Аз съм мъж, майка ми ме мразеше и не мога да заговоря едно момиче. Или поне първото... щото съм се насрал от страх дали ще стане нещо, ако стане какво ще правя после, какво се прави след това, вероятно сълбоко вътре в мен се надявам да не стане за да си остана в мизерната комфортна зона щото съм идиот. Също постоянно си казвам: как да знам дали е това момиче или не, защо това да е правилното, а не онова ей там. Като че ли искма да знам какъв ще ми е живота с това или друго момиче години напрез за да мога да съм сигурен, че няма да се чувствам толкова мизерно колкото от първи клак до годините, в които успях да се изнеса от вкъщи. ДА ДА ДА ДА, Родителите може да те осакатят, но ти си тоя който решава дали да остане осакатен, аз съм се насрал от страх и още не мога да действам.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: b0b37f4cf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм дете с един родител (баща ми го няма в картинката) и със сигурност това е повлияло някак,но в никакъв случай не слаггам всички мъже под един знаменател. Имам се за доверчив човек като цяло,понеже никой не ми е виновен за това че съм израстнала без баща както и не смятам че ако примерно бившият ми е бил човек който ме лъже и изневерява значи и сегашният само защото е мъж също ше го прави.Старая се старите ми отношения да не рефлектират върху новите.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 46e2796be5
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Според мен повлиява.

Често такива момичета търсят по-големи мъже, които могат да им са бащи. А пък момчетата, които не са имали баща до себе си и мъжки пример, нерядко имат хомосексуални наклонности.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 8c20435fd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Липсата на силна мъжка фигура(дори да имаш баща) си оставя личими белези върху децата, но най вече върху синовете

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 168ddee3d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   ,Аз самата смятах, че не ми е повлияло, тъй като съм била на две, когато са се развели и реално не ги помня като семейство. В последствие обаче след редица неуспешни връзки осъзнах, че подсъзнателно ме привличаха момчета, които нямаха сериозни намерения към мен и аз въпреки това се опитвах всячески да впечатля(основно в леглото). Отдавам го на факта, че баща ми е женкар и алкохолик и не е бил до мен. Може би подсъзнателно съм смятала, че не умея да задържа и не заслужавам сериозен мъж, не зная. Факт е обаче, че щом го осъзнах, слава богу бързо, промених мисленето си и от години имам страхотна връзка.

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 189bdb5d22
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   На мъже доверие не трябва да имаме. Гледаш го седи си като тиха котка и след години разбираш реално какъв е бил. Само едно не разбирам ако си боклук защо просто не хващаш пътя на момента а взимаш от времето на жената до себе си. Голяма беда са особенно онези, които не знаят какво искат или искат да имат от всичко по малко.
Ж30

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 8ae6e68edc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Никога не съм имала баща.Имала съм само вуйчо,който в един момент започна да ме тормози...,а заедно с това,което преживях благодарение на ,,прекрасните" мъже,ами съжалявам,но няма как да не ги намразиш. Сама си отговори...

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 5525e4acef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Всеки човек има някакви липси и от него самия зависи като как ги приема . Ако за всяко нещо изпадаш в самосъжаление , колко ти горката си ощетена , да ,ще бъдеш нещастна . Разбира се , всяко дете заслужава да живее в цяло подкрепящо семейство . Аз моят баща съм го видяла веднъж в живота си . Не е присъствал по никакъв начин .
Ето ,ти си имала год . връзка ,за която сама се чудиш как е продължила толкова . От теб е зависело , щом не те удовлетворява ,да я прекъснеш . За това , не обвинявай липсата на баща за твоето недоверие .И , да хората правят грешки , ти също . Баща ти е бил поне почтен и ти е казал цялата истина , без да се прави на невинен .Нищо не можеш да направиш за миналото , за това си отваряй очите за бъдещето .

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 571e1f1c2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Ти бъркаш ролята на баща и мъж. Сама пишеш, че с баща ти имате мили моменти. Отношенията с майка ти е друга тема, той там е бил съпруг и партньор.
С времето, според думите на майка ми....пишеш ти. Значи майка ти успешно е предала лошият си опит и как всички мъже са тъпаци, което не е така.проблемът не е мъжете а ти. Майка ти не пишеш дали е имала във времето друг партньор, но както в масовият случай жената се изживява на жертва и вместо да се впусне в нова връзка да търси, лю0ов и секс, тя се изживява в светица и жертва, отдадена на отглеждането на детето и оценяването на семейството, но всъщност това е просто една маска. Години наред без връзка, постоянно дъвчене на миналото и пред детето и затъване. За съжаление това е типично поведение. Онзи нещастник баща ти, аз се мъча заради теб......и същите тези майки, когато децата им пораснат продължават да ги третират, като 5 годишни. Месят се, контролират ги, стават още по-зле, защото последвалото дете иска да води собствен живот и се иска да избяга от "клетката" на наложените стереотипи и семейни модели.
Моя приятелка е жертва на такава ситуация, има някаква абсурдна представа за мъжете, нещо средно между принц на бял кон, който тича по нея и припада от любов. Само, че това го има само в нечия фантазия. Разбира се мъжа е висок, снажен, мускулест и много красив. Е как да стане. Живее с майка си. Един съсипан живот. Майка й постоянно обяснява как се,е трепла, работила какво ли не За да ги отгледа и днес те са длъжни да й върнат жеста, да са около нея и двете и пораснали деца са без партньори с отрицателно отношение към връзки. Искат, но всичко е лошо.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 6f6d088dd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Баща ми имаше проблем с алкохола, не беше добре с главата (всеки човек за мен е леко кривнал) .Неговият основен проблем бяха парите.Едвам едвам ни даваше за храна и то може би веднъж месечно , като изискваше и бележка за да се убеди , че майка ми не си е прибрала някой лев в другия джоб.И разбира скандалите и виковете се чуваха всеки ден в нашият дом.Беше тежко детство, баща ми разбира се не се интересуваше от мен, има ли какво да ям (знае че майка ми няма да ни остави гладни и жадни) , не се интересуваше дали имам учебници и тетрадки за училище , с какви дрехи ще бъда през зимата и т.н...Много съм плакала , защото имах нужда от бащината си подкрепа, от това да съм сигурна че има кой да ме защити , ако нещо се случи , имах нужда от разговорите с него..Но..Повлия ми много всичко това.Защото израстнах като едно много плахо дете , страхливо и без желание за хубав живот.И да повлия ми за отношенията ми с мъжете , привързвах се към най големите глупаци ,опитвах се да ги променя и страдах като животно.А доверието си го давах на всеки.За разлика от теб аз се доверявах лесно,защото исках да намеря само един и той да бъде съвкупност от всичко това - приятел, мъж , баща и т.н .. Понякога и по възрастните мъже над 30 год ме привличаха , не гледах никой на моята възраст.Но в един момент просто осъзнаваш , че липсата на баща (макар и да живеехме заедно , все едно го нямаше) не може да те спре да живееш и ще трябва да се примириш със тази болка.
ж.25

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 46e7beda27
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Във всяко семейство фигурата на бащата влияе на момичето, а майката - на момчето. Те изграждат в голяма степен отношенията на децата с бъдещите им партньори. Така че това, което ти се случва е нормално. Въпросът е, че ти би трябвало като си пораснала сама да контролираш доколкото можеш това внедрено от баща ти отношение. Това, че си имала такъв баща - а той все пак не е садост или психопат, или алкохолик, означава да си имаш едно наум за мъжете, но не и да стоиш сама.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 3441eb4733
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ще ти кажа нещо различно от други коментари.

Всичко оказва влияние. Да имаш баща, да нямаш баща. Дори да има баща човек то не е гаранция че ще е добър пример. При всеки човек допълнително е различно от към отношеншя с други хора.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 5d88615dcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Виж сега... баща ти и майка ти изпълняват различни роли в живота ти.
Примерно при нас с жена ми, като сме заедно и си гледаме децата да не мислиш, че се отнасяме към тях и т.н. по един и същи начин? Нищо подобно! Мама е за ежедневните неща, нужди, грижи и оплаквания, за музиката и изкуството, тати е за научното знание, спорта, хобитата, щурите работи (дето викаш), шаха, таблата, картите, компютъра и т.н...
И недей да съдиш човека - виждаш го, че той поддържа връзка, срещате се и го е грижа за тебе. Ти не притежаваш живота му, животът му не се върти около тебе, и той е направил най-доброто за теб според обстоятелствата и според разбиранията си (тогава и сега).

Имай предвид и друго нещо: много жени се оплакват, че са бити и насилвани от мъжете си, че са зарязвани и т.н., обаче обществото е сляпо и изобщо не вижда (и не го интересува) какво у жената е предизвикало такива крайни реакции при мъжа? Понякога съжителството с вечно мрънкаща, укоряваща и недоволна жена е такъв ужасен психологически тормоз (при това дългогодишен!), че като нищо накрая привидно нормален и разбран човек може в момент на афект да застреля жена си!

Не ти казвам всичко това за да оневинявам подобни хора, а като пример, за да разбереш, че не винаги нещата са такива, каквито изглеждат и се говорят отстрани... Майка ти я познаваш от отношението ти към тебе, но дали не е сгафила по някакъв ужасен начин в отношенията си с баща ти (примерно за това постоянно да го ревнува и обвинява в несъществуващи грехове) - това ти няма откъде да го знаеш, и дори да ги разпиташ самите тях, до тебе най-вероятно ще достигнат някакви твърде изкривени версии на исината (при това - променени от времето, поукрасени, преекспонирани или замазани и т.н.).

Разбира се, че подобно отсъствие на баща ще изкриви по един или друг начин отношенията ти с мъжете... Децата имат нужда от двама родители, от баланс на мъжката и женската енергия около себе си, да попиват опита и знанията и на двата пола. Но това е вече минало-свършено. А и каквото и да е, ти трябва да го превъзмогнеш. Един от белезите, по които ще разпознаеш дали си още дете, или си станала голям и отговорен човек, е че си осъзнала, че трябва да превъзмогнеш и промениш всичко, което смяташ, че родителите "са ти причинили". Когато от "жертва" се превърнеш в отговорен и осъзнат творец на собствения си живот...

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: de94ba6a36
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Разбира се, че има влияние, това е класическа травма. Можеш да прочетеш за нея в "Отровните родители" глава Отсъстващият/липсващият родител. Както и в Петте травми, които ни пречат да бъдем себе си на Лиз Бурбо, нея я има и като аудиокнига в Ютуб. Там се описват травмите изоставяне и отхвърляне и маските, които те налагат бягащ и мазохист, както и начини за самолечение. Аз лично се опитах да се справя сама с йога, четене и медитация, но в крайна сметка ми помогна работа с психолог, там ми се подреди картината. Съжалявам единствено, че отлагах да потърся компетентен човек, който да ми помогне да се справя, животът ми се подобри във всеки аспект.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: a125161017
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Осъзнай, че не всички мъже са баща ти. Предават както мъжете, така и жените. Всичко зависи от човека и съответно - от твоя избор. Не подхождай с предубеждения, защото това няма да ти донесе щастие.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 95ba1b043d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Влияе. Моят баща ме е изоставил още при раждането, дори не ме е видял, само на снимки. Била съм желано дете, даже е искал момиче, защото има син от друга жена. Цял живот се боря с отчаянието ми при изоставяне и дали било от роднини, мъж или приятел, преживявам го много тежко, независимо дали човекът ми е бил близък или не и изпадам в ситуации, в които се унижавам да искам обяснение, когато са ме оставили. Нямам самочувствие като жена и в момента съм с човек, за който цялото ми обкръжение се чуди защо съм с него. Не ми опонира като интелект, външен вид и като хигиенни навици дори, но ми показа, че ме обича. Наричат ни красавицата и звярът, не ми е приятно това. Имаме и дете и се надявам външно да не прилича един ден на него.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 449da7f803
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Благодаря на всички за отделеното време и отговорите, които ми дадохте.
Замислих се отново върху всеки аспект от тази връзка.
В коментарите проследих и въпроса свързан с отношението майка-дъщеря, което ме върна доста назад във времето и си припомних изгубени детайли от цялата картинка, за което също благодаря.
Въпреки, че ме интересуваха конкретно зададените по-нагоре въпроси, сега виждам още много, които не съм си задавала или поне не съм размишлявала върху тях по-сериозно.
-Авторката :)

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 64ea1649a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Баща ти е изоставил майка ти, а не тебе. Казваш, че сте се виждали летата и още си говорите. Когато момичето изобщо не познава баща си, тогава си търси старо гадже, което да "замести" бащата. Аз и баща ми се виждахме почти всяка събота и неделя и някой лета, когато майка ми работеше в чужбина също. И съм с един мъж с 1 година по-голям от мен вече 2 години и ни е много добре. Не си търся "баща" в него, нито пари. Просто го обичам. На 23 съм. Даже съм мислила, че не бих била с мъж с повече от 5 години по-голям от мен.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: e433c4e3a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   От 1.

Пиша на момиче в момента, тя не ми отговаря, но не ме и блокира :D
Чувствам се щастлив щото някакъв страх се дига от мен и усещам доста приливи на енергия!

Това страховете са си ебали майката, парализират те, и вероятно тези страхове са неоправдани, но го разбираш като започнеш да се движиш ПРЕЗ тях.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: f089628ab4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Влияе. Първата ми жена е детет на разведени родители. Няма нужда да пиша повече. Но въпреки всичко, ако ти си направиш правилните изводи, може и да имаш щастливо собствено семейство. Трудно е, но не е невъзможно.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 4399c3ec7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Разбира се, че детството ни, каквото и да е то, влияе на живота ни по един или друг начин в по-силна или по-слаба степен. Детството ни, каквото и да е то, много ни дава, но неминуемо също ни взема и ни нанася и травми, с които да се "борим". Казват шеговито, че, ако ги нямало родителите, нямало да ги има и психотерапевтите. В което има доза истина, но пък и е неизбежно. Всяко едно детство има своите плюсове и своите минуси. Но в крайна сметка от нас, като по-зрели личности, зависи какъв живот и в каква среда ще си изградим. С какви хора ще сме обградени. А хората не са еднакви! И все пак в този наш живот - да, гаранции никога, ама никога няма! Но това не е причина да не му се наслаждаваме! Живей, самоосъзнавай се и вземи най-доброто възможно от живота си! Пожелавам ти го! Успех!

От една жена на 32 г.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker