Лесните/трудните мъже, лесните/трудните жени - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Лесните/трудните мъже, лесните/трудните жени
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 1711 пъти
Напоследък четем теми относно това, реших и аз да пусна тема, но по-различна.

Не мога да разбера хората, които цъкат с език срещу тези, които им се виждат "лесни". Пример: имам приятелка, която наскоро излезе с някакво момче, но се разочаровала. Предложил ѝ секс на първата среща, тя се погнусила, защото сметнала, че си го вади на всяка. Нарече го "курва". Може и така да е, кой знае... Мъжете също много мрънкате срещу жените, които бързо си искат секс. Да, не е много ок, но това, че някой иска секс от вас, невинаги значи, че иска само него. Аз лично съм била 3ма само заради секса. Харесаха ми на момента, поисках ги, имах ги. По своя инициатива съм правила секс на първа среща, след това с момчето бяхме заедно няколко години.

Не разбирам какъв е смисълът да се правим на интересни на хора, към които имаме симпатии? Това е детинско. Животът е кратък - днес сме тук, утре може да нямаме шанса да кажем "Искам да бъда с теб." Зрелите хора говорят открито дали се искат или не, всичко останало е загуба на време и нерви. Наясно съм, че трябва да има плам и емоции, които да "запалят" огъня на една потенциална връзка, но съм далеч от мисълта, че правейки се на "трудни" някой ще ви се моли. Игричките са за децата, откровеността и сериозността за големите.

Всичко това го казвам от гледна точка на човек, който на два пъти щеше да се прости със светът. Страдам от много една много страшна болест, която не се лекува, за щастие не е и заразна. Умирах всеки ден в продължение на месеци и си дадох сметка за нещата, за които съжалявам. Помислих и относно мъжете и поразмишлявах за колко кратко сме тук и как си тровим живота сами, тровим и тези на другите с нашите вечни игрички. Обичайте се и бъдете откровени. Това е безценно!

Ж/23

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: 7a37853999
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нормалните хора не си го вадят още при вида на другия, ами част от привличането се инциира от общуването, опознаването и т.н. във времето. Освен това сексът не е самоцел, а е част от цялостните отношения. Ако един човек е готов да си легне с някого на първа среща или още по-зле в тоалетната на чалготеката, за мен е много ярка червена лампа. Значи или е първосигнален, или нещо сериозно му куца емоционално. Мисля, че ако един човек има подобни виждания, значи той е на много ниско духовно ниво. Бил 2 г. без връзка и не съм правил секс, а ми се правеше. Не можех ли просто да изчукам някоя загоряла женица от сайт за запознанства или просто проститутка? Можех, но щях да се чувствам омърсен. И като такъв изисквам и такава жена. Съдбата беше блогосклонна към мен и я открих, макар че беше като търсене на игла в купа сено.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: dea56a4aa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Този мъж не предлага друго, а иска ли нещо сериозно, дори мисля, че секса или се случва или не, глупаво е да питаш някой дали иска да правите секс. Не трябва толкова бързо да стават нещата.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: dea56a4aa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Браво на номер 1, това е мъж, малко са такива.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 88cbf62dfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ох ... так ли не разбрахте, че мъжете и жените не са същите в това отношение и сравнението е неправомерно и малоумно.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 582f98d748
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   На твоите години съм и също като теб имам здравословен проблем, в който няма да се задълбавам, но не е забавен и оказва ефект върху качеството ми на живот.
Разбирам точката, от която изхождаш. Днес сме тук, утре ни няма и е желателно да поживеем добре. Уважавам мнението ти, но не бих действала на база твоите разсъждения, защото аз виждам нещата по коренно различен начин. И надали съм единствената.
Никога не съм спала с мъж за една вечер, на първа-втора-трета среща или просто от мерак. Малко старомодно, признавам. Не твърдя, че съм готина. Нямам против това, че пълнолетни хора се искат взаимно и си лягат набързо, ако ще и да е еднократно, не ги съдя. Аз лично мога да сметна непознат за привлекателен, но не и да го пожелая. При реална възможност, а съм имала достатъчно такива, вътрешно не го чувствам правилно, не искам да докосвам, да ме докосват или да се съблека. Съзнателно приемам еднократният секс, но емоционално по никакъв начин не искам да допускам бегли познати до леглото си. Иначе харесвам секса, експериментирала съм, не стоя като дърво и смятам, че човек трябва да се отдава напълно, когато го прави. Но да се отпусна пред всеки не е моето, не е и за всеки. Предлагали са ми секс на първа среща, не го желаех и предложението ме накара да се чувствам зле. Разбирам приятелката ти, макар и да не съм се изказвала така крайно по адрес на този, който ми го предложи.

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 9b55b3b77b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Ние с жена ми правихме секс на първа среща. Отдавна имаме връзка, живеем заедно, не си и изневеряваме. И аз съм съгласен, че сексът на първа среща не определя човека.
Искахме го, разбрахме се като големи хора и го направихме. Никога не съм я мислил за лека жена.
Имам и друга, напълно противоположна случка.
Имах връзка с девствено момиче, с което месеци наред бяхме само на целувки. Бях ѝ първият, връзката продължи, но след определено време, тя започна да ми изневерява, искала да пробва с други.
Не е редно да се лепят етикети кой какъв е и тн.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 6f927124f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хората сме различни - за един не е проблем да прави секс с непознати на практика хора, но на друг му е неприятно. Това, че някой си имал приятна външност или ми е допаднал като събеседник, за мен не е достатъчна причина веднага да легна с него. Ако някой си мисли, че се правя на интересна по този начин, негова си работа, аз така решавам за себе си.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: faa5996fea
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Смисъла е следния - когато се водиш предимно по това кой ти подмокря бикините, никой мъж няма да ти има доверие. Същото важи и за мъжете които си го вадят пред всяка между другото, но на тях им се разминава по-често.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 45518dcf43
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   И аз съм като приятелката ти, но се възползвам от възможността за секс. Обличам се предизвикателно, мъжете ме налазват, избирам си най-хубавия. После следва як секс, къпя се още по-яко и казвам "чао".

Ж,20

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 50fc9ec10a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Съгласна съм с номер 1. Секса трябва да е следствие от това, че си опознал даден човек и си го харесал, имало е привличане. Всичко друго е водене по нагон. Аз лично не мога да си обясня как лягаш с някой, който го виждаш за първи път и не го познаваш. Да може да го харесваш външно, но едва ли го чувстваш толкова близък след като дори не си го опознал дори малко, за да прецениш дали искаш да лягаш с него. Значи такива като теб авторке се водят по някакъв сексуален нагон много силен, който ги кара веднага да лягат с някой без нищо друго да ги интересува. Не искам да съдя никой, всеки сам си преценява за себе си, но лично за мен това ми е непонятно. Аз трябва да развия дори някаква лека привързаност и влечение за да си позволя нещо повече с някой, а това не става след една среща. Имала съм случаи да изляза с някой два пъти и да ми се стори ок, а на третия и четвъртия вече да виждам, че с този човек нямаме нищо общо. Затова предпочитам да имам някакво време за опознаване и след това всичко друго. Но както казах хора всякакви, а като са решили да правят нещо винаги ще си намерят извинение- живота е кратък и т. н. Помня познавах една жена, която имаше приятел сериозен и в същото време спеше с още трима четитима ей така зад гърба му. Та нейната логика беше- какво като спя с тях, аз само физически го правя, а в сърцето ми съм вярна само на него, важно е емоционално да не изневериш. Е аз и това не го разбирам да спиш с един, а емоционално да си вярна на други, но ето както казах всякакви хора, всякакви идеали и начини на мислене. Затова щом ти го смяташ за добре, може би за теб е, но за други хора е неприемливо.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 529358af5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   М34, Практикувал съм лек мъж, но е доста изморително, но пък имам интересни спомени.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: d75c592eae
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Нормалните хора, когато харесат някого, първо гледат да го опознаят, защото не всичко е да си начешеш половите органи. Важно е как общуваш с човека отсреща, как мисли, колко общо имате. Но предполагам за теб ще е трудно да разбереш, защото според мен си от нискообразованите и глуповати хора.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 45518dcf43
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Здравейте, авторката съм.

Виждам, че никой не е разбрал посланието ми. В никакъв случай не пропагандирам безразборния секс, но ако желаете някого силно, не виждам проблем да си пробвате късмета. Това, че някой ви желае и будите желание за секс у него, невинаги значи, че иска само това от вас. Обикновено е така, да, но не всеки път.

Това, което всъщност исках да кажа е, че няма смисъл, само загуба на време, да се правите на недостъпни с мисли от сорта на "Ще изчакам той/тя да звънне пръв/първа, за да не си помисли, че съм еди какъв/каква си..." "Дори и да поиска секс, няма да му/ѝ дам, за да не си помисли нещо лошо за мен..." "Не ми е писал/а от 3 дни, аз също няма да му/ѝ пиша..." и т.н... Ами, ако и двамата мислите, че другият е длъжен да ви потърси първи? Надявам се, че вече стана ясно, ако пък не, вината не е моя. Изразих се достатъчно красноречиво.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 7a37853999
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   13, мисля, че ти не си разбрала гледната точка на някои хора. Просто при някои хора водещо е дали ще си допаднат като такива, а не секса и ако го установят след седмица-две-три, едва тогава ще си легнат. А и влечението им се инциира и от самия човек като характер, възгледи и т.н. Явно при теб на първо място е секса и смяташ, че първо секса трябва да се провери как е, защото ако не си допаднете в леглото, няма смисъл да се опознавате пвоече, а да се разделите. Просто при теб водещото е секса, което е обикновено е присъщо на по-повърхностните хора. За дълбоките е по-важен човека и ако им допадне биха направили известни компромиси, дори и секса да не върви или просто биха се напаснали във времето. Това са хора, които искат да решават проблема вътре във връзката и са склонни да градят във времето. Тези като теб са на принципа на консумирането, ако нещо не работи, го захвърляш и си търсиш ново. Но то никога не е идеално и в един момент става така, че си минала цял град, но с никой не се е получило, понеже все си си мислила, че ще намериш някой готов перфектен мъж и ти само ще го консумираш, без да се налага да решаваш проблеми и градиш вътре във връзката.

Между другото ако всеки месец-два излизаш с някой мъж с идеята да намериш любовта и всеки път си лягаш с него, защото не ти се играят игрички, докато се омъжиш, ще си навъртяла едни 50-100 бройки. Все пак не са много хората, с които бихме си допаднали достатъчно, за да имаме дългогодишни отношения. За мен подобна жена е обременена и не бих я взел на сериозно.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: faa5996fea
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   №14 го е казал много добре. Не става въпрос изобщо за мислене от типа който ти обясняваш авторке. По-скоро за идеята че силното желание за секс не е предпоставка за нещо сериозно само по себе си. Какво пречи да опознаеш някого по-добре, преди да направиш тази стъпка? Не е идеята да се прави човек на недостъпен. Пък ако някой ти директно ти поиска секс или смята че другия е длъжен да го търси, за какви сериозни отношения говорим?

Обаче ако си 'пробваш късмета' с всеки, който те възбуди силно, това води до създаване на навик. Дали пък като си във връзка няма да ти се поиска да пробваш с някой друг особено интригуващ? И по какъв начин това че си преспала с много мъже ти помага да разбереш с кого можеш да създадеш трайни отношения?

Много мъже и жени започнаха да се водят от логика като твоята и резултатите са налице - хората губят време в безперспективни връзки и опити да променят човек с който не са съвместими. После започват разочарованията и обвиненията спрямо другия пол че бил такъв и онакъв. Само че предпоставката за добра връзка не е само човека отсреща, а изобщо подхода към изграждането ѝ.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: ec8824fa54
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Аз бях лек мъж в продължение на 1 година, 15 жени минаха през мен. Честно казано, срамувам се от това. 16тата е сегашната ми съпруга и майка на детенцето ми. Щастлив съм. На 33 съм, тя е на 25.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker