Свръхчувствителност към критика - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Свръхчувствителност към критика
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1074 пъти
Чувствителността ми към критика ще разруши личните ми отношения. Знаете, понякога приятел или половинка подмята нещо ей-така, когато е критично или има елемент на сарказъм аз го приемам твърде лично. Плача, мисля думите с дни и от моята гледна точка това са си обиди, аз не правя така. Само че другите не се връзват толкова на нечии подмятания, ако някой не иска да общува с тях те не го изживяват болезнено, със седмици и от. Въпрос - какво да направя? Ж, 31

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: 61626873ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   От най- неприятните и нежелани наоколо хора. Това е все едно да се съобразяваш постоянно с психично болен човек, не знаеш кога и на какво ще реагира като че, лично е обиден.
Постоянно трябва да обмисляш какво и как казваш, тоест да си изцяло зависим от реакциите на другия човек.
Не допускам около себе си такива. В мига в който усетя че, искат да слагам филтри на думите си, да се съобразявам постоянно с емоци8налните им нужди и психични проблеми които дори не признават- АУТ! Без значение дали интимна връзка, приятелство, роднини!
Какво можеш да направиш- психолог! Никой не е длъжен да захаросана постоянно за да угоди на емоционалните ти нужди.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: ab6cd6a329
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Изговаряй проблема. Случвало ми се е приятел да подметне нещо на шега, което да ме засегне. Понеже не искам да го мисля с дни, да се сърдя или да плача, обсъждам случилото се. Задавам си въпросите, казвам си ясно, че нещо съм се засегнала. Никога не е било проблем и никога не е водило до скандал. Трябва да намериш баланс между чувствата и разума си, най-лесно става с тази помощ от добрата комуникация. Стига да не си нападателна или язвителна, никой няма да обърне в спор това, че те е засегнал с думите си. Не вярвам близките ти да целят да те обидят, вероятно се случва без да искат.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 81aeb4873a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   И аз съм така. А всъщност като ми минат емоциите се замислям трезво над критиката и разбирам, че греша в нещо и мога да го подобря. Насочвам усилията си в тази посока и забравям за емоциите. Погледни на критиките, когато са с добро отношение, не просто някакви безпочвени заяждания на някой, като на възможност да се усъвършенстваш. Безпочвеното заяждане го игнорирай и не общувай повече с този човек.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: e1504246bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз съм абсолютно по същия начин. Малко по-малка съм от теб. Мисля, че хора, които се държат по начина по който описваш, не са добри хора.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: a78a636cae
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   1 Ти бъркаш нещата ми се струва. Човек трябва постоянно да се съобразява и мери приказките си. Бъргаритете са доста груби и невъзпитани и често хора, като авторката се чувстват зле с основание. Който не знае как да се държи и обижда аут авторке. Няма какво да го мислиш. Това не са приятели. Ти от своя страна бъди умерена, дръж по дистанциран контакт и не влизай в теми, които са чувствителни. Коментарите са отражение на личността. Когаго някой е неудачник, какво му остава освен да обижда и сее негативизъм. Възпитанието, семейната среда също имат значение. И другото, което е парирай такива в момента на обидата. Ще ти е по-леко после.

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: d8ddacaeed
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 1 е абсолютно прав. Аз започвам да се чудя дали моята не е такава и се дразня. Не търпи критика, има ме за някакъв, на който не може да му се извини, защото и е под гордостта. Тия неща не могат да продължат дълго. Така нито приятели, нито гадже ще имаш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 5a4564a596
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Но.6 не може един индивид да очаква цялата планета да се съобразява с него и но.1 е прав.
Ако някой се чувства обиден , това е защото егото му е твърде голямо. Да не можеш да търпиш критика означава, че си мислиш че си вечно прав, не търпиш чуждо мнение и не виждаш собствените си недостатъци. Егото боли , не думите.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 7091e34919
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз пък ще се съглася частично с номер 1. Има хора, които се изживяват като капризни орхидеи, като крехък китайски порцелан. С тях е тежко да се общува, то е все едно да минаваш през минирано поле и да не знаеш в кой момент ще настъпиш мина. Обикновено тези хора нямат чувство за хумор и ако на такава приятелка й кажеш например: "Всичко ще е наред, шматко, ще видиш!" Тя това "шматко" ще го мисли един месец, ще реве и няма да си вдига телефона, а отсрещната страна ще се чуди какво става.
Признавам си, че и аз бях такава по отношение на съпруга ми. Не ми се влиза в подробности, но здравата го изтормозих човека. Той не смееше вече и комплимент да ми направи, защото можеше да чуе: "Като казваш, че тази рокля ми стои добре, имаш придвид, че всички други не ми стоят добре, така ли?" Ако посегнеше към солницата, аз се обиждах, защото това значеше в очите ми, че манджата ми е безсолна. В чудо се беше видял! Но се усетих навреме и го преодолях това. Започнах да приемам и критиката, и одобрението от страна на познати хора с чувство за хумор. А това какво ще ми каже някой непознат, напълно не ме интересува.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker