Искам по-вълнуващ живот, но май само по филмите става, а вие? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Искам по-вълнуващ живот, но май само по филмите става, а вие?
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 1757 пъти
Живеете ли вълнуващ живот? Аз не. Имам доста приличен живот и прекрасна работа. Не се тревожа за наеми, за пари, на работа съм като у дома, абсолютно спокойствие. Но... /винаги има НО, нали? /, рутината ме смачква. Работа, пазаруване, готвене, пране, грижи, взимане на детето от градина, не остава време за нищо, нито пък да изживяваме романси с половинката. Рядко имаме време за двамата, вечер сме капнали от умора. Скоро гледахме филма 365 дни и после ми беше малко тъпо. Толкова вълнуващи сцени между мъж и жена. В реалния живот някой изобщо изживява ли такива емоции? Явно се филмирах покрай стоенето вкъщи. Сега нямаме контакти и с хора. Изобщо как се чувствате, искате ли по-динамичен живот, с повече приключения...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: a043b37cbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Една от любимите ми книги е Шантарам.
По истински случай, има доста приключения.
Понякога искам подобен живот като на автора, но като се замислям по-дълбоко, по-добре не.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: d03a134521
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Значи искаш да те отвлече италиански мафиот и да те накара насила да му станеш жена? Нека бъдем реалисти-ако не беше готиния актьор, това щеше да е хорър. Ако героинята не получаваше яки дрехи , обувки, не живееше в готино имение, уж в плен, ами мизерстваше и гладуваше-никоя жена не би и завидяла.
Животът е такъв, какъвто сам си го направиш. Подобни истории изглеждат добре само на филм или книга.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: f3422275cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не знам, авторке, вероятно сте по-млади хора, щом детето ви е в детската градина. Ние сме на по 40 години и нито ден не сме скучали. И двамата работим, умората си казва думата, но някак съумяваме и у дома да се забавляваме. Имаме една игра "Музикални желания". Всеки си поръчва любима песен и другият му я пуска. През уикендите задължително правим нещо сред природата, без значение от сезона. Едно посещение на театър дава тема за разговор за дни напред. Дори и една вечеря в кварталната кръчмичка оставя впечатления. Сега наистина със социалния живот е сложно, но пък може да експериментирате със забавленията у дома. Ние имаме следната традиция: всеки петък "пътешестваме из екзотични страни". Не че излизаме от къщи, но в този ден приготвям екзотична кухня, всеки път различна: тайландска, индийска, мароканска, иранска, индонезийска, мексиканска, етиопска и т.н. Пълно е с рецепти в интернет. Заедно пазаруваме, после аз готвя. Това много ни допада, пускаме си и съответната музика и ето ти една специална вечер. Много е забавно да правите нещо с ръцете си като например да реставрирате някоя стара ракла. Създавайте красота около вас, да няма случайни предмети, всяко нещо да е внимателно подбрано, да има своя естетика, това дава много храна на любовта. Не става дума за скъпи стоки, а примерно чашките за кафето, което пиете сутрин, да са красиви. Правете си подаръци. Много е приятно за всеки да се прибере у дома и любимият му човек да го изненада с нещо мило, пък дори това да е кутия с ягоди през януари за нея или пък отдавна търсена книга от него. Малко повечко въображение! Рутината наистина може да ви убие. Не съм гледала филма, който споменаваш, но емоционалната наситеност на отношенията зависи не само от темперамента на двамата в двойката, а и от желанието им да не спират да развиват връзката си. Вече престанах да броя годините, не ме бива със сметките и не мога да изчисля колко пъти първите думи, които съм чувала за деня, са били "Обичам те!" Защото ги чувам всяка сутрин.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 6446ff3a84
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мисля, че всяка двойка ще се сблъска с рутината някой ден, и тогава ще излезе наяве кой колко струва като човек. 365 дни е просто един филм. И аз много се радвах на Indiana Jones, но дали наистина има човек като него? Намерете някакви занимания за двамата или за цялото семейство през уикендите.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: ef18f91ce3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Мисля,че на 80 процента от хората живота им минава по този начин за съжаление.

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: d03a134521
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Гледай В прегръдките на убиец/ Un brazos de un asesino. Там е реалността за връзката мафиот-жена. Пак има романтика,не между мафиота и жената, но представя съвсем по-реална картина за подобен род отношения. 365 дни е просто захаросана версия на ада, в който живеят жените във връзка с такива мъже. Ако даваха как я бие, как стои гладна и беше грозен и стар, нали нямаше да ти харесва толкова?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: bc4b51d244
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Тук отстрани в рекламите имаше скок с бънджи от балон. Ако нямаш велосипед купи си и карай из пресечена местност, оставете детето на някого и идете на преход из планината, качете някой връх - ето ти приключения и динамика. Само че приключенията са свързани с трудности, крият рискове, опасности, не са като гледане на холивудски филми на дивана. А ти не ми звучиш като човек, който и понесъл нещо такова.
Ако ти се искат друг род вълнения за освежаване на брачната скука, то това има друго име...

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 583053eb1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Аз си пообиколих европа поне и осъществих доста от плановете ми свързани с това. Бившият ми се опита бързо да ме затвори в стил "домошарка". Бяхме говорили преди това за пътувания, но в момента в който се събрахме да живеем заедно и се започна "случайно" да се опитва да ме забремени. Да излиза той след работа с приятели след като сме говорили по- рано да излезем заедно. Такива разни, да ме натиква лека полека в желаната от него посока. Прибра се един ден в празния апартамент и полудя. Не можел без мен да живее, ама разбира се че, сме щели да излизаме и да пътуваме, ее, просто много искал дете от мен....абе, мухльо се оказа, но достатъчно добър лъжец че, временно поне да ме замотае да се събера тогава с него.
Както и да е. И дума не можеше да става за връщане веднъж като си е показал истинското лице и не ми харесва ни най- малко.
Организирах бързо след раздялата първото пътуване. Междувременно се запознах с настоящия на тогавашната ми работа. И се получи страхотно с него. Толкова сме подобни. Пътувахме много. Спирахме в някоя от страните за по 2- 3 месеца, работехме и продължавахме нанякъде. Спали сме понякога в колата за да пестим, а сме се къпали по бензиностанции :) запознавахме се с други такива двойки или компании. Накрая се спряхме в една от страните окончателно, на слънчев остров. Сега, няколко години вече сме в етап "домошари" но сме си походили доста и е така защото искаме. Но сме решили на пролет живот и здраве да наемем или купим каравана и да направим една разходка от около месец поне из полуострова. Още има доста места които не сме посетили.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 821341e24d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Човек да ти има проблемите, честно. Имаш жилище, дете, човек до себе си, хубава работа, спокойствие... Знаеш ли колко хора не успяват да намерят половинка. А колко хора нямат и не могат да имат дете. Останалите с кредити, наеми, скапани и уморени от работа, безпаричие и грижи за близки хора.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 115bef8752
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Щом този буламач с претенция за кино ти е харесал, чак и развълнувал, значи живота ти наистина е ужасно скучен. Колкото до това дали може да стане вълнуващ, ами може, но не става ей така от нищото. Организирайте си някоя почивка като мине тази пандемия, изненадай го с нещо в леглото, излизайте по чисто. Нищо няма да се промени ако продължаваш само да мечатеш трябва и малко действие. Както се казва само камъка който не се търкаля хваща мъх.
Ж22

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 56632410b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Миличка, за това са направени филмите - за да видиш нещо, което реално няма как да стане. Филмите по реалния живот се наричат документални и съм сигурен, че такива рядко са ти интересни.

Мисля, че трябва малко да се освестиш, имаш нужда от, както се казва на английски, "reality check". За много хора собствено жилище, спокойна работа и нормално семейство е филм.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 7a3d5cedbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Измисли нещо да разнообразите. Ето ти жокер - на нови места човек се чувства като различен човек.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 1360b76629
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Това, което се дава по филмите няма нищо общо с реалността. Да не казвам, че киното в повечето случаи е инструмент за моделиране на съзнанието. Насилие, наркотици, алкохолизъм, изневери, разврат и т.н. се представят съвсем невинно и ей така измежду другото, и човек си мисли "Е, какво толкова. В еди кой си филм всичко си беше супер." Онзи ден попаднах случайно на един филм по телевизията, в който пак така главният герой беше алкохолизиран и пропаднал тип, но представен в супер положителна светлина. Веселяк, без финансови проблеми, жените му се радват много и т.н. В реалния живот обаче истината е съвсем друга и прошка няма. Дори съвсем леко да залитнеш, може да паднеш в огромна бездна. Имам такъв пример пред себе си. Мой съсед, точно такъв веселяк, който обичаше купоните и чашката. Умен, интелигентен, с добра професия, от добро семейство и т.н. От купончета с приятели и веселбички неусетно се пропи до такава степен, че не беше в състояние да издържа семейството си, а имаше 3 деца, които буквално гладуваха. Купоните прераснаха в няколдневни запои. Сега от години живее сам и изоставен от всички, без ток, без вода и т.н.
Животът ти си е прекрасен - имаш хубаво семейство, не мислите за сметки, здрави сте. Какво по-хубаво от това. Наслаждавай се на миговете заедно, защото това време никой не може да ти го даде и е безценно.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: c195628ab0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   365 дни е ужасен. Имах чувството че гледах някаква история от Wattpad написана от 14 годишно лапе. Едва ли би искала да те отвкекат и да те унижават по този начин.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 0ea04985d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Филмите не са реалност. Дори най-успелите и богати хора имат рутина, която много други хора се стремят да следват. Нещото, което не разбират е, че това няма да промени драстично живота им, защото това също е вид рутина. Дуейн Джонсън, Кристиано Роналдо, Бил Гейтс, Елън Мъск - всички тези успешни, известни и богати хора имат рутина, техният живот не е такъв, какъвто изглежда в социалните мрежи. Така че не се отчайвай и приеми, че животът е една рутина - за някои дълга, за други не толкова и няма изход от нея. Има само начини да я разноообразиш, зависи от теб самата и човека до теб да измислите начини да го направите. :)

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 491792a4ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Авторке, чувстваш се така, защото си гледала такъв филм. Ако гледаш например "The Cannibal Warlords of Liberia (Full Documentary)" ще се чувстваш много благодарна, че: (1) не живееш в гражданска война, (2) тялото ти не е разкъсано на парчета, за да се използва за супа, (3) имаш дете, което може да не хване автомат през живота си и др.

По-малко се влияите от филми и сериали...

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 8b6b998bd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   И аз така! Искам вълнуващ начин на живот! Адреналин, незнам как да го постигна. Пък и за всеки това означава различно нещо. Като малка си мислех, че съм родена за нещо специално.
Иначе, с мъжа ти можете да разнообразявате по различни начини, ако това имаш впредвид. Садо- мазо, орален, тройка, ако толкова ти е скучно. Иначе за красиви рокли и обувки, забрави, както са ти казали. Това е филм. Във живота не е като по филмите. Освен това такъв красавец, че и богат, да ти обърне внимание, знаеш ли кога? ;) На кукуво лято. И в реалния живот това би било доста травмиращо. Можеш и сама да си осветлиш рутината, но за това се изисква въображение и богат духовен живот, поне при мен е така. Филмите са си филми, забрави. И аз искам страстна, гореща любов. Ако искаш нещо подобно, сама ГО намери, няма друг начин. И впрочем, нито филма, нито книгата са нещо особено. Буламач... Гади ми се от този филм, честно. Там героинята е унижавана брутално. :( Накарай мъжа си да те върже, и да те изчука хубаво.
Това става ли?

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: dfe47be092
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Може да пробваш след като се прикачи ковид историята да пробваш да организираш различни преживявания.. ако търсиш има ваучери за дегустация на вино, скачане с бънджи, яздене на коне, да ходите на някакви различни места за уикенда или си запази час за масаж. Поръчвай храна веднъж седмично например след като отворят ресторантите пак може да ходиш и да пробваш различни неща които до сега не сте с мъжа ти. Понякога просто да изпиеш едно хубаво кафе в скъп хотел пак е приятно, взимаш добра приятелка и отивате. Не е нужно да сте гости на хотел, за да изпиеш кафе там. Ходи на басейн/сауна.

Ако имаш достатъчно доходи пусни обява, че търсиш жена да ти помага в домакинството от време на време срещу заплащане. Ще се изненадаш може би, но за 30-50 лева веднъж седмично може да намериш някой да ти прави основно почистване за няколко часа.

Поне аз това бих правила ако имам финансова свобода. Надявам се, че ще я постигна. Защото иначе живота просто си минава, а сякаш нищо не се случва. Тази година съм последна година в университета.. знам какво е да пазаруваш, да готвиш да чистиш и да планираш всичко. Въпреки, че нямам дете.. мога да си представя как е и каква отговорност е, но си мисля че и твоето дете ще се радва ако ти си щастлива. Аз като бях дете не винаги съм имала сготвено предястие, основно и десерт.. понякога просто ми режеха няколко зеленчука и две пържени яйца или някакви хапки, или просто филии с нещо и готово. Даже доста често се случваше да е нещо импровизирано и бързо. Не съм страдала от това.

А относно сега и затвореността.. винаги може да вземете едно вино или да приготвите нещо бързо и да поканите приятели. Просто не се ограничавай.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker