Наистина ли мъжете не се нуждаят от любов? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (107282)
 Любов и изневяра (25750)
 Секс и интимност (12615)
 Тинейджърски (21008)
 Семейство (5475)
 Здраве (8544)
 Спорт и красота (4425)
 На работното място (2528)
 Образование (6654)
 В чужбина (1431)
 Наркотици и алкохол (1000)
 Измислени истории (765)
 Проза, литература (1574)
 Други (15366)
 Избор на редактора (147)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Наистина ли мъжете не се нуждаят от любов?
преди: 10 месеца, 24 дни, прочетена 1292 пъти
Влюбвала съм се 3 пъти. И с тримата любовта ми бе различна, но с една основна прилика, състояща се в това, че винаги съм обичала с цялото си сърце, безкористно, чисто, откровено, без задни мисли. Бих дала дори живота си за любимия човек, съвсем сериозно. Щом е любов, правя почти всичко, за да докажа, че не всички жени са еднакви. Разбира се, без да изпадам в крайности и без да губя достойнство. :)

Обичам романтиката, но не онази сълзливата и превзета като от общоприетата представа. Обичам истинската романтика - да гушкам любимия цял ден, да го целувам, галя, да си споделяме, да си правим един на друг животът по-лесен с малки/големи жестове, когато и както е удобно, да сме най-добри приятели, любовници, подкрепа във всеки един момент. Обичам ли някого, той е моето всичко - моята муза, вдъхновение, герой, Бог. Нооо, както навярно вече се досещате, рядко ми отговаряха със същото. Направила съм много, за да покажа, че съм сериозен човек и сърцето ми е отворено за даден мъж, само че или срещах или противоречиви сигнали, или безразличие. Чудя се наистина ли на мъжете не им харесва да бъдат обичани/не се нуждаят от любовта или просто не са срещали подходяща жена, в която да се влюбят? Сега ще кажете "Сигурно си досадна, обсебваща..." Знам вече дежурните клиширани помии, които бълвате към жените тук. Не, никога не съм досаждала и не бих го направила. Просто давам ясни и категорични знаци, действам и понякога дори казвам открито, когато имам интерес към някого. Далеч не съм и грозна, поддържам се в доволно добър външен вид, имам немалко "фенове", но рядко някой от тях печели вниманието ми. Странно и тъжно, но факт. И, не, не харесвам нацепени батки, татуирани и богати. Винаги ме впечатляват нормални, весели, адекватни и красиви мъже. Само че те не ме харесват... А може би не им допада идеята да са об(ВЪРЗАНИ) и искат от време на време да се отдават на разврат. Искам просто да обичам някого такъв, какъвто е и да бъда обичана, такава каквато съм. Толкова ли е много? Самотата вече ме побърка.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 24 дни
hash: b58f0bbd1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нуждаем се, разбира се.

 
  ...
преди: 10 месеца, 24 дни
hash: 791903f14e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нуждатя се, разбира се. Сега питах мъжа ми какво мисли и каза, естествено че всеки мъж иска любов...

 
  ...
преди: 10 месеца, 23 дни
hash: 8e1b9a243f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Всеки се нуждае от любов. Ама какво е любов? Ти как го разбираш?? Те как са го разбшрали индивидуално? Аз как го разбирам?

Любовта по филмите е илюзия - лъжа.

..and lived happily ever after

По подобен начин по който човек обича семейството си (в повечето случаи), също и във любовта със друг човек (партньор), човек търси нещо подобно.

Човек има нужда от внимание, прегръдка, целувка, подгрепа, образование, критика;

Има нужда от типа подкрепа както във семейството - някой да сготви, да изчисти, да изпире, да изглади (не говорим за сексизъм и че мъжа търси жена слугиня). Тези дейности се търсят и от мъжа и от жената. Видя взаимопомощ води и до повече щастие, защото отхвърля голяма част от емоционалния и физически товар за двамата човека. Човек има нежда и от доверие (което се гради);

Общо взето, включително и щом става въпрос за караници - пак е същото като във баш семейната среда в която повечето хора са израствали.

Това и любовта за мен. Товя с романтиката е ок но не е нещо което е живота. Обикновено романтиката съществува в началото когато не се познават хората и не са си намерили косурите. Е, да може и след това да се поддържа тук таме.. иначе Не.. рамантиката и любовта конкретно е лъжата в която вярват хората търсейки принц или принцеса чаровни.

Я да видиш като те лъхнат не мити зъби от кой да е и припадаш докато търсиш кислородна маска

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 23 дни
hash: ade4285e93
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм мъж и съм самотен. Определено имам нужда от любов.

Относно самотата, някакси се опитвам да съм силен, за да няма обратния ефект като спра да съм самотен, смисъл, да не се получава така всякаш искам някоя само за да ми убие самотата, но като я имам да я приемам за даденост. Не знам, боря се да не съм самотен някакси, но това май не е много до собствен избор. Страх ме е да не стана "голямата работа" като намерия човек до себе си. Не се познавам особено в това отношение, имал съм една разочароваща връзка.

Любов? Че кой не иска, любовта те прави мек. Нервно ти е, тежко ти е, надут си... Капка любов и разбираш, че проблемите ти са били, че не си чувстал любовта. 1 капка любов ти е нужна да ти държи веждите вдигнати нагоре. Много от моментите от близкото минало започват да ти минават като на лента и разбираш, че липсата на любовта в живота ти са причината да си реагирал остро, неприятно, дръпнато.
А тези хора, които обясняваш ти, най-вероятно цялото внимание и отношение, любов, приемат за даденост, и някой ден за да обичат и да бъдат обичани, ще трябва са се срещнат с реалността. А до тогава ще има разбити сърца. Тъпо е да гледам как хора се възползват от отворено сърце за да достигнат до това, което искат, само, (секс или др.). Така само затварят сърцето на човека отсреща, но какво мога да направя аз по въпроса...
Мисля, че първия път сърцето се отваря най-много и вероятно това, което е правено 1 време, на младини и айде сватба, е било много добре и затова са живеяли 100г съвместен живот.

 
  ...
преди: 10 месеца, 23 дни
hash: 70244f387b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   В заглавието има грешка. И греката е в думата "мъжете", т. е. всички мъже. А да се обобщава само по себе си е ирационално.
ж32

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 23 дни
hash: cf02ba71db
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Искат любов, но не могат да я дадат. Просто не знаят как.
Мъжът обича с една част от тялото си, жената с друга. Мъжът бяга от емоции, проблеми, прочувствени разговори, защото от малък са му втълпявали, че това е женско и не е редно. Затова и повечето са емоционални инвалиди и не могат да задържат някоя жена.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 23 дни
hash: 49f519f780
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   По принцип мъжката и женската чувствителност са доста различни.
Повечето от жените са по-любвеобилни и имат нужда да получават същото, но мъжете са някакси по-дистанцирани дори и когато обичат.

 
  ...
преди: 10 месеца, 23 дни
hash: 69badf16d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Естествено!

 
  ...
преди: 10 месеца, 23 дни
hash: d4e639cc39
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Всеки се нуждае от любов, дори и тези, които не показват че са чувствителни.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 23 дни
hash: 73a65b047e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Точно мъжете са способни на най-дълбоките чувства и на най-безкористната любов!
От опит, разтърсващ и незабравим...
Жена на 35

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 23 дни
hash: 82d2777da8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Ще ме извини, но наистина звучиш твърде обсебваща.
Всички искаме и имаме нужда от любов. Любовта обаче съвсем не е да си лепната като ваденка за другия човек, това задушава.
Мъжът ми след доста години на една от годишнините ни ми каза така: знаех че, си ти като те видях за пръв път и си помислих, ей сега ми се е•а мамата. На първата годишнина обаче като ми каза "Не искам да ме обичаш прекалено много, искам да ме обичаш правилно" вече бях сигурен че, ще бъдем и страхотно семейство"
А му бях казала това защото от толкова "доказване" колко много ме обича започнах да се чувствам задушавана, задължаваше ме неговото поведение да живея по начин който няма много общо с мен. Имам нужда от лично пространство, обичам собствената си компания и определено не е моето някой да ми виси на врата и гушка нон стоп или маркира (мъжкият вариант) територията си постоянно. Оказа се че, и на него му е важно личното му пространство и време, че също го задушават прекалените "гушкания и гледане сълзливо в очите" но е мислел че, това харесва на жените. Тогава и разбра че, не може да генерализира, но опитът му с бившата му е такъв... и за това е бивша. С мен е бил готов да променя неща в себе си за да е сигурен че, ще ме задържи, а ако не бяхме го говорили със сигурност нямаше да изкараме и втора година заедно, камо ли 16 вече.

 
  ...
преди: 10 месеца, 23 дни
hash: 6f4ea30b59
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Казваш само за 3-ма, я кажи за десетките пъти в които си излизала с мъже и си им давала грешни сигнали, после си била откровена с тях, че няма да станат нещата.

Хасан

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 23 дни
hash: fd11e1cac2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Странно, но съм съгласна едновременно и с н. 6 и н. 11! Авторке, не се отчайвай, все ще я срещнеш любовта. От нея никой не може да избяга. Аз съм същата като теб. Този пост все едно аз съм го писала! Не мога да повярвам! : D Аз също си падам по весели и забавни мъже, не ме интересуват нацепени и богати. На 26 съм. Влюбвала съм се силно точно два пъти. И ме отрязваха, не че и аз страдам от липса на "фенове", както ти се изрази. И аз като теб, влюбя ли се, е една страст, една лудост, той за мен е Бог, всичко и т. н. Моят съвет е: изчакай малко, тя любовта сама ще дойде. Поне при мен стана така.
Естествено, че имат нужда от любов! Като всички. При това ще те обичат безкористно, както е отбелязала 11. Но са " емоционално осакатени", както пък е казала 6. Да добавим факта, че все повече се оженствяват, повечето въртят номера, и жената насреща остава объркана. Въпросът вече не е, , Какво искат жените", а, щ, Какво искат мъжете"? Която уцели, ще я черпя. Вече жените са тези, дето трябва да угаждат, да гадаят, да търпят фасони и лошо настроение.
Знаеш ли кое е лошото- че хубави момичета като нас стоят сами. Това говори лошо за господата. На мен лично ми е писнало да гоня някого.
Да, имат нужда, но не знаят как да задържат любовта.

 
  ...
преди: 10 месеца, 23 дни
hash: 624684562a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Сравнявам мъжете с лъвове, което звучи смешно, но сега ще ти обясня логиката. Гледаш го- голям, силен, обран и леко хладен, лъв, опознаеш го в течение на връзката- обикновено котенце. Виждала ли си мъж с температура 37 градуса? То трябва да му носиш вода, чай, лекарства и портокали, да го милваш и да му говориш... котенце. Мъжът не иска гушкане, романтика и целувки, докато не легнете някоя вечер и не си признае, че иска да е малката лъжичка. Гледала ли си котка? Тези същества дерат или бягат в случай, че не искат внимание, а ти им го даваш. Чакаш котето само да дойде в скута ти и да замърка, че да го помилваш.
Не им се връзвай и не им се впечатлявай толкова. Оставяй ги те да задават темпото, нали са мъже и е тяхно право. Ако днес свариш любимия размекнат, поглези го на воля. Ако не следващия ден е по-хладен, дори не се приближавай първа. Остави го да води! Да го оставиш да води не означава да въртиш женски номера, а съзнателно да се съобразиш с настроението му, докато не му мине кривото. Нека той задава темпото, нека той решава доколко ще сте романтични. Ако той е дистанциран, а ти му се навираш с целувчици, вероятно ще го отблъснеш. Всяка втора жена ходи след мъжа си и не осъзнава, че така му дава криле да отлети. Едно е да го обичаш от сърце и душа, а друго да му се буташ насила. Не може ти да си инициатор на всичко, а той да е просто съгласен или просто избягал.
Връзките са като ходенето, първо единият крак, а после другият. Ти, като ляв (примерно) крак, подскачаш единствена да придвижиш тялото напред, но няма да се получи така, както би се получило, ако и десния крак мръдне. За целта остави на десния крак да води и го следвай. Ако той е хладен, не бъди пожар. Ако той е топъл, не бъди лед. Отвръщай на всяко негово действие с абсолютно същото. И някоя вечер, като легнете и той поиска да е малката лъжичка, вече е твой, защото е омекнал точно пред теб.

 
  ...
преди: 10 месеца, 23 дни
hash: 47d6ad1688
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Всеки има нужда. Мъжете много не си падат по прегръдките, малко по-студени изглеждат.

 
  ... горе^

...
преди: 10 месеца, 22 дни
hash: 4fc0b69c49
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Всеки има нужда от обич. Може би тези мъже, които си обичала не са ти отвърнали ан чувствата. Може би те са обичали някоя друга... Случва се в живота. Но едно нещо ми направи впечатление- че мъжът бил за теб герой и Бог. Така натоварваш нормалните мъже със свръхочаквания и те се плашат и бягат. Никой не е съвършен, а поставянето им в категорията Бог ги стряска. Посмали изискванията си към мъжете, приемай ги като нормални същества, които не са съвършени и ги обичай такива. Тоест не ги идеализирай и не изисквай от тях да са това, което не са. По-реалистично.

 
  ...
преди: 10 месеца, 22 дни
hash: 85afec46f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Номер 6, не е точно така. Втълпявали, невтълпявали, аз не бягам от чувствата, жена ми да. Така че май е до човек.

 
  ...
преди: 10 месеца, 22 дни
hash: 4e4389b03f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   "правя почти всичко, за да докажа, че не всички жени са еднакви" - недей тръгва с тази мисъл. Това е всеизвестен способ на мъжете за манипулация на жените, като твърдят, че са ги наранили, че са им разбили сърцето, че всички жени са еднакви! В резултат слушателката или новата жена до този мъж изпада точно в тази крайност - да иска да прави всичко, че да доказва, че това не е така. А мъжът си се отдръпва леко, спестява усилия (защото уж е наранен, недоверчив вече и т. н. ) и става еднопосочна връзка. Аз лично чуя ли такива самосъжаления се дърпам веднага. Като ме питат защо казвам - реши си проблемите, не ми ги прехвърляй на мене.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 21 дни
hash: 79a726fbb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Заблуждаваш се, че си обичала!

Обичала "с цялото си сърце и душа, ЕДИНСТВЕНИЯ"... ама 3, ТРИМА "ЕДИНСТВЕНИ" Хаххаха

Просто Мъжете НЕ СМЕ толкова ЛИЦЕМЕРНИ!!!

 
  ...
преди: 10 месеца, 19 дни
hash: eac2c9803c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   В повечето случаи представата за "любов" сервирана от жените на мъжете е безкрайна манипулация, мания за надмощие и контрол. На всичко това се слага една красива обвивка с етикет "любов". Мъжете винаги ще разберат ако любовта е искрена, без скрити послания и задни мисли.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 18 дни
hash: e24b3bfcb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Дали си мъж или жена, всеки си има нуждата от любов, дори и на стари години, всеки иска да бъде гушкан и милван, да бъде обгрижван и да се чувства желан и оценен от някого, да бъде както го каза номер 16 котенце и да мърка в нечии обятия. Няма изключения в това, а има само характери който в един или друг момент не желаят да го усетят, просто защото съзнанието им е насочено някъде другаде, в някой БИТОВИЗЪМ. Мъж съм и от собствен опит го казвам, когато с жена ми преди 17 години тръгнахме, тя непрестанно се гушкаше в мен до степен на обсебване, в онзи период по цели дни не сме ставали от леглото( не че непременно е имало секс, но така се случи) все заедно и долепени един към друг. Дори и съм и казавал думите „ НАВЛИЗАШ МИ В ЛИЧНО ИЛИ ИНТИМНО ПРОСТРАНСТВО-ЗАДУШАВАШ МЕ”. И това с месеци и години. Може би над 5 години не сме се разделяли и за два –три дни и през цялото това време където и да сме били тя е била до ръката ми. По този начин аз изгубих много познати и приятели, едва ли не тя ме отдели от техните среди и компании. Все пак човек без приятели не може да живее. Сега, след разждането на децата, по време на отглеждането им, цялото и внимание е насочено към тях и останалите битовизми. Няма я вече тази близост, тази обсебеност към мен а по скоро обратното –недопуска някой да се доближи до нея. Думите който на времето и казвах, сега се връщат към мен „ЗАДУШАВАШ МЕ и ИСКАМ ПРОСТРАНСТВО”... Сега аз съм страдалеца, и този който иска вниманието и, ласкавите думи, закачките, флиртовете, каквото и да кажа с цел да я предразположа е пълна нула, срив, аз съм този който я отблъсква с желание за интимност и още нещо. Ако в началото на една връзка човек по стотици пъти на ден се ЦЕЛУВА, то при мен за една година това нещо се брои на пръсти. Мисля, че не е нормално, но е факт... А това, че човек не приема нечие внимание го убива и го прави сприхав, нервен и емоционално не уравновесен. А дали е мъж или жена няма значение. Ти авторке, не си единствената, обвързани, семейни, всичките сме така рано или късно сме отблъскани от партньорите си заради битовите неща в живота. Какво значи секс? Клишето е, че след 3-5 минути свършва това нещо, и след него започва да се мисли точно за другите „важни неща”, а не за удоволствието от обвързаността м/у двама души. Какъв е процента след такъв контакт, човек да продължи да бъде в обятията на другия, едва ли е по голям от 5%, мисля си че съм прав. А въпроса не е до единия пол, а до факторите, който са над чувствата на човека. Т. е. по-важните неща от гушкането, флирта, гледането в нечии очи, са ДА СИ СИПИМ ПО РАКИЯ, ДА ИЗГЛЕДАМЕ СЕРИАЛА, ДА ИЗЧИСТИМ И ДА ИЗПЕРЕМ, ДА СЕ ЧУЕМ С РОДНИНИ И БЛИЗКИ, ДА СИ КАЖЕМ КЛЮКИТЕ НА ПРИЯТЕЛКИТЕ С КОЙТО ПРЕДИ ЧАС-ДВА СМЕ СЕ ЧУЛИ. Кой се нуждае от любов. Този който я има и иска да я отдаде, а не този който заради други неща, не е готов да я приеме.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker