Омъжена, а всъщност сама... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Омъжена, а всъщност сама...
преди: 12 години, 10 месеца, прочетена 5113 пъти
Здравейте и от мен! Искам да споделя нещо, което с всеки изминал ден ми тежи все по-вече. Ще стана почти на 22. Омъжена съм от 3 години и имам 3 годишно момиченце. С всеки изминал ден с мажа ми сме все по-отчуждени.

Такъв ли би бил животът ми занапред. Млади сме все още той е на 25, а вече няма нищо между нас, няма е тръпката. Виждам студенината в очите му, опитвала съм да разговаряме имаме проблеми и със секса това ни изнервя още по-вече, но той не изпитва полово влечение към мен, безинтересна съм му.

Не искам съвети как да постъпя и не искам такъв живот, но ме спира детето. Ще кажете, че не е оправдание, но аз съм дете на разведени родители и колкото и майка ми да се е старала да сме задоволени от всичко, никога не можах да изрека думата татко. Аз не знам значението на тази дума и не искам детето ми да преживее същото. Съжалявам ако има правописни грешки, но в момента това има най-малко значение :)... благодаря че прочетохте историята ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 10 месеца
hash: 364e5af37f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много си бързала, а и може след раждането външно да си се променила, за това може би той няма влечение.
Майка ми винаги ми е казвала че едно дете не прави семейство, то не е причина 2-ма души да се задържат заедно просто защото имат дете. Да се подминават в стаите и да живеят все едно са съквартиранти. Съвет не мога да ти дам освен да ти кажа помъчи се да оправиш нещата

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 9691e34bb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Омъжена, а всъщност сама.. До болка познато от 20 години насам. Не, нищо няма да се промени, освен причините за това. Ако имаш възможност, промени живота си сега, защото ще съжаляваш след 20 години като мен.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 3d9198c15f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   А кой е казал, че ако се разведете, бащата ще прекъсне връзката си с детето? Това зависи от вас.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: b81ec6be51
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Кофти ситуация. Според мен трябва да изясните проблема със секса. Ако не успяваш да го накараш да си каже /защото той най-добре знае за естеството му/, бих те посъветвал да се възползваш от алкохол. Едва ли е пълен трезвеник. Важно е и ти да пиинеш или поне да се престориш / в случай на провал ще можеш да се оправдаеш с това/. В определен момент леко подхващаш темата... може и в леглото. Прояви активност, внимателно, не агресивно! Забрави за всякакви табута, поне тази вечер. Наблюдавай поведението му внимателно и ще се ориентираш в обстановката. Има голяма вероятност да разбереш какво му трябва...
А ако всъщност знаеш от къде идва проблема ви в секса, по-добре сподели направо - не е задължително точно тук, в тази тема. Може да получиш полезен отговор или някаква насока.
Впрочем, как си с килограмите? Дали не си се поналяла след раждането? Поддържаш ли се изобщо, с какви дрехи си обикновено у дома? Правиш ли всичко за което знаеш, че обича или не посася...

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 6b867d4e4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Мило, момиче, та ти си толкова млада, а вече си разочарована и объркана в избора си. Именно това е проблема, че брак се сключва много прибързано вмладостта, когато хормоните бушуват. Има нещо, което е правило, че истинска връзка се осъществява между хора с изразени характери и склонности. А формирането им става с годините при някои по-рано при други по-късно. Дори след 20, 30 години е възможно да излязат несъвместимости, които разрушават връзката. При теб се е случило много рано. В това има и хубава страна. Можеш да опиташ отново. Но този път помисли добре и когато вземеш решението, нека бъде с отворени очи... За детето ще се погрижите с бащата, защото разделени може да се окаже, че се разбирате по-добре...

 
  ...


...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 14464d27da
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Добре бе, хора, колко истории още трябва да се публикуват, за да разберете, че не е голяма печалба да се бухнете млади и зелени в брачния ярем. Сега как ще я карате, ако толкова сте се отчуждили? Вероятно и за детето няма да е добре да живее в такава среда.
Мечо Пух

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 5375acf548
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това се случва при много семейства, но проблемът при вас е, че сте твърде млади още и двамата имате нужда от нещо повече от спокойствие и едно голо уважение и приятелство, на което да се основават отношенията ви. Рано или късно единият от двама ви ще намери в друг това, което му липсва и ще е много трудно да запазите семейството си. Казваш, че си дете на разведени родители и знаеш какво е да няма на кой да кажеш "татко", но не знаеш какво е да отраснеш в семейство, в което има ежедневни скандали. Повярвай ми, първият вариант е за предпочитане.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 629cac1587
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Амиии какво да ти кажа, така става с прибързаните бракове в крехка възраст, ясно е, че сте се оженили, защото е станала "белята"... Ако пък е било по любов то в такъв случай прекалено бързо сте изстинали един към друг и пак не е било толкова изпепеляваща любов :) Мисля, че трябва всеки да тръгне по пътя си и да търси щастието си, а колкото до детето има си начини да бъде и с двама ви и да не му липсва нищо. Прекалено млади сте за да си пропилявате живота без да сте щастливи...
Едно момиче на 20

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 72151382c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Наистина гадно положение, но не заслужаваш такъв начин на живот. Заслужаваш някой когото да си те обича, и се чудя как така толкова от рано мъжът ти се е отказал от теб и чувствата му към теб са изстинали. Незнам, но според мен какъвто е съпруг такъв ще е и като баща, а да бъдеш родител си е абсолютно голяма отговорност според мен, тъй че незнам дали е и ще бъде добър баща :) По добре си намери друг който да си те обича и който да бъде макар и доведен, но поне Баща на дъщеричката ти :)
Успех

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 6899fdd82a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "Ще стана почти на 22. Омъжена съм от 3 години и имам 3 годишно момиченце. "

Това е най-важната информация, тук е проблемът на брака ти. Забременяла си на 17, омъжила си се на 18, макар че си знаела от собственото си семейство, че бракът не е детска работа.
Играчка-плачка.
Твоят мъж е бил ПРИНУДЕН да се ожени за теб заради бременността ти. Просто е изпълнил дълга си. Какво мислиш, че той е искал да се жени на тази възраст ли?
Когато неговите връстници се наживяват с различни мадами, свободни са да ходят по дискотеки, да правят каквото си искат - той направо от семейното огнище на майка си, в това на съпругата си.
Как искаш да е доволен?
Може би този брак е бил твоята цел, желание и СРЕДСТВО, за да се спасиш от лошата си семейна среда, но питаш ли се той дали го е желал. Ти поне си имала избор - можела си да направиш аборт, той е нямал.
Сега си го ИЗКАРВА НА ТЕБ.
Сега има чувството, че е пропуснал и продължава да пропуска много и ако детенцето е достатачно да изпълни дните на една жена, то мъжът иска да блести в други области - работа, компания, пари, успех при жените. А той е ЖЕНЕН на 25 Г. ОТ ЦЕЛИ 3 Г!!!!

„Такъв ли би бил животът ми занапред. “

Не, ще става все по-лошо. Той ще те обвинява за всеки провал в живота си, дори да не си виновна, просто, защото се задушава в този брак.

Какво можеш да направиш?

Или се разведи сега, или му дай свобода да живее. Спри с мрънкането и натякванията, спри с нереалистичните очаквания, стегни се!!!
Ако фигурата ти е пострадала - погрижи се. Погрижи се за прическа. НЕ ХОДИ РАЗМЪКНАТА ВКЪЩИ! Жените си имат „домашни дрехи“, за да не се изцапат и т. н. Но мъжът ти те вижда само в тях!!! Обличай се за него секси-секси вкъщи, дори с най-хубавите си блузки, дънки.
Като се прибере от работа, не го товари с проблемите си, не мрънкай и не се оплаквай. Остави го да си почива пред телевизора, почвай да го съблазняваш. Поеми инициативата в секса. Бъди винаги много-много секси. Мъжете се възбуждат от видяното с очите, дай му да види достатачно, няма да откаже... поне ако си няма друга, с която да си изразходва енергията. Дори да е така, имаш 100 пъти повече шанс да го спечелиш от нея, вече си го хванала на куката си!
Опитай с орална любов, ей така, както си е пред телевизора!!!

Но, за да стане всичко това, трябва детето ти да има желязен режим - в 8 часа вечерта ДА Е В ЛЕГЛОТО! Как искаш да имаш семеен живот, да имаш секс, когато детето ти крещи в хола?
Лекарите са доказали също, че най-доброто за едно дете е да има режим, структуриран ден. Първо ще се дърпа, но в 8 да е в леглото, в 9 да спи!
Само така вечерите ти ще са свободни за мъжа ти, ако искаш това, ще успееш. С мрънкане и оплакване не става.
Виновна си, да виновна си, защото си се омъжила толкова малка и то с най-старата и изтъркана кука на света - „белята“, това винаги е бомба със закаснител за един брак, но ТИ МОЖЕШ ДА СПАСИШ ТОВЯ, СТИГА ДА ИСКАШ

УСПЕХ (всичко зависи от теб!!! )

 
  ...

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 16daa867d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Така е като се жените по на 18 години кво ли ви се струва че брака е билет за вечно щастие ли има си време за всичко на тоя свят Хектор

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 79a11bf111
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От автора: след раждането на малката след месец два си върнах старите килограми които бяха 47. нямам никакви следи от бременоста по мене хубаво момиче сам, но той не вижда тази хубост. Детето не беше планирано поне от мен но когато разбрах че съм бременна се зарадвахме и двамата. Колко пъти опитвам да говорим да опитаме да решим къде е проблемо но в крайна сметка разбирам че си говоря сама. Тежи когато вечер заспива с гръб към мен тежи когато се прибере от работа и единствено което говори с мен е сложи ми да ям, тежи от всичко. Благодаря ви приятели че прочетохте историята ми.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 2345f87ad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   И аз се омъжих на 17 и мога да кажа че след 18, 19 години вече няма огън, всъщност незнам дае имало, тая тръпка беше докато бяхме гаджета. Бракът е отговорност, търпение и комромиси трябват, няма нищо общо с периода когато сте влюбена двойка. Тогава тати носи, мама меси а ти си пиеш кафето на вън с любимия си човек и нежно си гукате. Когато имаш деца мъжът ти носи а ти месиш.
Сякаде започват кавги когато работата дойде в повече а парите в по-малко. Където гори огън там пуши и комин има и пушек.

Не съм съгласна с номер 1 че децата не правят семейството-напротив те са сърцето а вие разумът на семейството. Пишеш че се чувстваш самотна а на работа не ходиш ли, нямаш ли си своя среда от приятелки, други майки да си разхождате децата, домашни задължения, готвене. То и да искаш неможе съпругат ти да стои до полата ти и да ти прави компания.

А какво да кажат жени чиито съпрузи са на гурбет извън БГ? Те не са ли самотни? Няма друг начин, просто трябва да се живее. Изащо повечето хора са за разделянето, че то бракът не е месторабота малко, малко да не ти допадне и да я смениш. До развод се стига поне според мен ако има в семейството крайности-пиянство, побой, непростими изневери и др. но от този сорт.

Моя съвет е уважавай съпруга си, слушайте се още сте много млади, сигурно ще се наложи да претърпите и преживеете много както полжителни така и негативни ситуации така че трябва да опиташ да се сплотите повече. А огънят и пламаците ги остави, след време мъжът ти става най-най-голямата опора и другар. Слушайте се и се уважавайте. С обич ж-35 с почти 19 години брак

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 90e3aa1923
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Номер 10, много тъп коментар тя да не би сама да е забременяла, без негово присъствие и защо тя трябва да направи всички тези усилия, той "горкичкият" да не прави никакви усилия, коя жена може да направи орална любов на мъж който не я иска, а камо ли да я обвинява за живота си, ами и авторката може да го обвинява, много сте ми странни тя го била хванала на въдицата, дете се прави от ДВАМА... от тази гледна точка и избора за аборт не е само нейн, а и никой не е длъжен да се жени.... като стане белята, да млади са били но защо само за мъжа и казваш, че не се наживял хубаво ами тя, да родиш на 18 и да гледаш бебе да не би да е по лесно, а и ако не са щастливи, поне вече разводите са разрешени да се развеждат като бели хора, а защо авторката смяташ, че детето няма да има баща, това че твоя не струвал не означава че твоят мъж няма да се грижи за него когато сте разведени.

Е друго е ако ти не го допуснеш до детето, защото например не искаш да го гледаш, вече не сте малки поговорете си кажи му че искаш да си щастлива и той и детето да имате пълноценен живот и ако иска да се разведете и няма проблем да е баща на детето си то и няма как да не е, а ако не иска и ако все още има надежда взаимно да направите усилия да задържите това семейство. Успех

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 5375acf548
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   10, още малко и вечерята да му поднася на челна стойка, а след това за десерт да му играе лебедово езоро гола. То вярно, че трябва да се полагат усилия и да се правят компромиси, ама чак пък толкова...

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 79a11bf111
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   От автора: към номер 10 искам да поясня че вече живеехме заедно когато разбрах че ще имаме бебе то не е било причината да се съберем. Нито пък мрънкам и се чудя за кое да се хвана, просто споделям това че освен детето нямаме нищо общо.... НЕ ХОДИ РАЗМЪКНАТА ВКЪЩИ! никога не се е случвало млада сам и обрашам доста внимание на външния вид, просто сам му омръзнала вече. Не го задържам на сила и е свободен да направи това което иска грешите ако мислите че детето ми е коз, но нито предприема нещо за да се променят нещата към по-добро, аз опитах всичко възможно бях мила, нежна бях груба и ядосана но не помогна нищо;(( мерси номер 14 благодаря на всички ;))

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: af53769310
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Мила, наистина проведете сериозен и спокоен разговор, без крясъци и без сълзи, без излишни емоции. Ако има вариянт да се разделите и да сте пълноценни родители, да се грижите за детето си, без да пречите един на друг - сторете го.

Няма нужда да правиш пируети, има ситуации, в които няма какво да се направи, и няма нужда да се измъчвате. Никой няма да стане баща на детето ти, това трябва да знаеш и съм сигурна, че няма да направиш грешката да ги отделяш един от друг.
Желая ти много успех и много любов в живота! Та ти си толкова млада!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 330e983d27
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   “Към номер 10 искам да поясня че вече живеехме заедно когато разбрах че ще имаме бебе то не е било причината да се съберем. “

Много двойки живеят заедно, но не създават деца на 17. Твоя си работа. Според мен ти просто не искаш да промениш нещо, да се постараеш за последно. Вече чакаш той едва ли не да се помести, но това няма да стане.
Контол имаш само над самата себе си, над своето поведение. Щом веднъж те е намерил за добър избор, значи нещо му е харесало в теб. Ти знаеш какво е.

Причината обаче да сте женени и да сте още заено е детето, тук това ако отречеш, лъжеш себе си!
Нормално е на 17 да се влюбиш, дори да живееш с момчето (не е за всеки де), но е и нормално да се разделите след няколко години. Същност и той, и ти, искате това, но няма как - хванали сте се на хорото, ще го играете.

15, според мен си заслужава да му поднася вечерята на челна тройка, ако това спаси брака ?. Как ще я кара сама толкова млада с това дете?

Мила авторке, за твое добро го казвам, ти си знаеш - оправяй се, веднъж си го хванала в мрежичката си, трябва да се постараеш пак. Той няма (100% сигурност) да поеме инициативата - и защо ли?

Като разведен мъж (с възможности?) ще може по-късно да си създаде друго семейство без проблем. Ти ще си цял живот самотната майка, я ти плаща издръжка за детето (която е мизерна), я не!
Решавай си!
Аз на твоята възраст да ти кажа честно такива проблеми съм нямала. Ако имам дъщеря един ден, ще гледам и тя да ги няма!

Запушвай си ушите колкото искаш, но от истината не можеш да избягаш - виновна си, също както и той е виновен и само от теб зависи367

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 1d3edbdd6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   10, Това е най-тъпия и безполезен коментар, който съм чела!
Авторке, нищо няма да се промени. Най-добрата възможност е да се разделите и да си намериш някой който ще те обича и уважава. А мъжът ти пак ще си остане баща на детето ти. След като за 3 години така се е отчуждил от теб, представяш ли си след 10? Няма смисъл да си губиш времето, а и си мисля, че той си има друга. Няма мъж и то на 25 години, който да не иска секс. Просто го получава от друго място. Помисли си много добре, дали искаш да си пропилееш хубавите години с някой, който не те желае и обича !

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 285c31bc4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Съгласна съм със 17..."има ситуации, в които няма какво да се направи" и май вашата е точно такава. И аз съм дете на разведени родители, не е нещо страшно. Най- добре и за двама ви ще е да се разделите, така само се мъчите, най- вече ти. Успех занапред и със сигурност някъде те чака една истинска и изпепеляваща любов! :)

Doriana

 
  ...

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 589cf6b4f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Много думи, а нещата са ясни. Първо не децата укрепват брака, а напротив. Те са изпитание за това кой става за родител икой не. И тогава много мъже просто предпочитат да се спасяват в работата, с приятели и пр. Липсата на ласки, на желание е липса на любов. Може да е било привличане, може да си е отишла. Може да е всичко. Но не е любов. Детето няма нужда от такива отношения между отчуждени родинетели. Нещата ще прогресират - ще се чувстваш все по-сама, все по-неудовлетворена, ще започнете да се карате. И какво като сте семейство? Докато детето е малко се огледай и намери мъжът, който наистина да изпитва и любов, и страст и привързаност. Дано имаш късвмет.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 5949c2ed2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Истината е че той има ХОРМОНАЛНИ ПРОБЛЕМИ, няма мъж който да не иска секс, независимо как изглежда жената и в какво е облечена... МЪЖЪТ Е В ПОСТОЯННА ЕРЕКЦИЯ ОТ 13 ДО 25... освен да е болен... ТЕТЕСТОРОНА НАМАЛЯ СЛЕД 40... или си има любовница, друго обяснения няма... аз имах две гаджета, че секса у дома не ми беше досстатъчен, правих го по 3-4 пъти на ден до 25 ... сега всеки ден по 1 път... ако не правя секс изперквам... ерекцията зависи от хормоните на мъжа... а не от жената толкова... ПОСЪВЕТВАЙ ГО ДА ОТИДЕ НА ЛЕКАР... аз съм на 26.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 44b4844ba5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Не са хормонални проблеми, просто не я иска вече, млада си, развеждай се и си намери истинския мъж, който да те желае и обича

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c4755eed4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Миличка, аз съм на 41. Омъжих се на 21 та значи 20 брак. И при нас това се случи някъде кам петата година. Не се резведохме. На десетата си намерих любовник и добре че не се ожених за него защото се оказа по- лош, а след него всички други още по- лоши. Не мисли че съм мъжемразка напротив. Но истината е че живеем в ужасно объркано време без ценности. Всеки гледа да използва другия. Ако си разведена и с дете отцеляването ще ти е още по-трудно, защото живота в БГ е това отцеляване всеки ден!
Бих искала да те посъветвам, но аз самата се нуждая от съвет. БОРИ СЕ ЗА ЩАСТИЕТО СИ!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c0961bac37
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   24, можеш да кажеш на младите да не се омъжват млади като теб!
И не е отново нашата държава виновна, а ние самите. Държавата не може да ни оправи личния живот, а тя е продъкт на културата и обществото ни.

Ако бяхте изчакали с омъжването до 30, ако се бяхте образовали, натрупали стаж, ЖИТЕЙСКИ ОПИТ и спестявания първо, сега животът щеше да е друг. Просто сте се поддали на балканската кутлура - на 30 си стара мома и хайде - на 21 да се женим.
И докато това преди 20 години е било ОК, днес имаме право на избор.

А на номер 24 ще кажа, че трябва да напусне мъжа си, да заживее самостоятелно най-после и да спре да се занимава с мъже. Мъжете няма да ? решат проблемите,напротив. Ти си стъпи на краката, едва тогава стабилните мъже ще почнат да се интересуват от теб. Не пишеш, колко са големи децата ти, но май са големички - това е единственото „предимство“ от ранното женене. Хайде, не чакай нещо да се промени, а промени ти нещата! Успех

П.П. Пишеш горе „добре, че не се ожених за него“ - нима ако се беше развела, веднага би скочила в друг брак? Стегни се! Една 40 годишна жена трябва да има повече акъл!

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 9804b0306a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Сега ще разочаровам всички коментирали до момента. Омъжих се на 22 той беше на 21. 9 месеца след това имахме бебе аз напълнях много и от тогава съм 110кг изминали са 14 години и се обичаме както в началото, даже повече, ходя в къщи по огромна фланелка стигаща до коленете ми, а когато ги няма децата той игриво ме гони из къщи за да я повдигне. Та всички съвети който сте писали за килограмите и облеклото са невалидни. Номера е в държанието мили дами в начина и правилното избиране на момента за разговор. Не, аз не му слагам да вечеря, той ми носи сок пред компа в момента, нито му ходя на ръце и не му танцувам пируети гола, знам как какво и кога да кажа. Той не пие алкохол, начинът с алкохола е грешен. Правилно пресметнахте на 35, 36 години сме да имаме 14 годишна дъщеря и 11 годишен син и да той е по млад от мен с около година. Да кажа, че не съм аз богатата също е важно, да не си мислите, че го купувам макар да е добре изглеждащ, мога да кажа красив 80 кг мъж.
Интересно какво ще кажете, защо ли съм щастлива, като нито съм по-млада от него, нито съм слаба, нито нагримирана в къщи, нито слугувам, нито съм богата, нито незнам. Може би вкусно готвя а, мислите ли?

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c0961bac37
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   26, защо да се разочароваме, не знам? Идвало ли ти е на ума, че има хора, които се радват на чуждото щастие и не злобеят? Или това ти е нещо чуждо? Съответно - ние се радваме, че си щастлива, че си попаднала на точен мъж, които да те обгрижва и да теприема такава, каквато си.
Само в едно разочароваш - не си свалила килограмите. И не става дума тук за естетика, явно мъжът ти си пада по теб, такава каквато си - става дума тук за ЗДРАВЕ. Ако искаш да продължиш да си живееш щастливо и да видиш детето си голямо, отслабни поне 20 -30 кг., още си млада, но те чакат диабет, високо кръвно, проблеми със ставите и намалена жизненост. Когато се разболееш, не можеш да ходиш, да видим дали ще си приятна за гледане, дали животът на мъжът ти ще е щастлив. (казвам не АКО, а КОГАТО, а и всеки лекар ще ти каже същото).
Според мен, човек трябва да мисли малко или много и за другите хора, не само за себе си. Не само да чака другият да го обгрижва и обслужва, но и да дава нещо в замяна, сигурно го правиш, щом мъжът ти е с теб, но е време да отслабнеш, ако го обичаш - за да не стане на 45 г. болногледач на жена си!

Успех и щастие!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 9804b0306a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   27 темата не е за моята фигура. Виждам че си писала и на 24 да се разведе, значи аз да отслабна, тя да се разведе, а на теб всичко ти е наред и да изтъкваме чуждите кусури та да не се виждат нашите. Не съм се оплакала от фигурата си за да ми даваш съвети как да постъпя. Сигурно да пратя и моя на фитнес искаш за да добие плочки. Опровергах мненията на коментиралите, че не фигурата, слугуването и ЕГН-то са начинът за щастливо съвместно съжителство. Даваш съвети под № 25 да се омъжили младите след 30 а дали си права, че като имат 30 ще имат жлище, пари и особенно деца, вече сме 21 век но се замисли, че годините на жената за раждане на здраво бебе са м/у 22/29 след 30 шансовете да забременее и да роди здраво бебе значително намаляват. Възрастта в която настъпва климакса значително намалява през 21 век, вече има жени на по 32 с климакс. Консултирай се с гинеколог ако не вярваш. И колко години им даваш на 30годишните да свикнат един с друг да се възпроизвеждат или всички като теб да се наредим на инвитро опашката. Може човек да е млад да се омъжи, да има деца и да бъде щастлив, възможно е дори да не го вярваш. Може да учи по време на майчинството, да завърши висше, да работи и строй живота си заедно с любимия.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c0961bac37
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   28, нищо нямам против модела ти на живот, дори фигурата ти, щом си щастлива. Давам съвети на хората, които ИСКАТ СЪВЕТ. Съжалявам, ако съм те обидила заради теглото ти, не е било с лоша умисъл. Живей си, както си искаш, не ми пречиш с нищо, а и се радвам на щастливи хора.
Като твърдиш някакви „научни“ твърдения не е зле да напишеш и източниците си, защото аз имам други. Не е трудно - погледни само статистиката - продължителността на живота, дори у нас, се е увеличила само за 10 години с 1,5 години. (НСИ)
Вероятността за малформации при плода се увеличават с възрастта на жената, но не така, както ти го представяш - 90% от генетичните малформации в България се дължат на синдрома на Даун - вероятността една 25-годишна жена да роди такова дете е при 0,01%. До около 35 г. тази вероятност е сравнително стабилна, едва след 35 се качва на около 0,03%, след 40 процентът е.....1% (Noninvasive diagnosis of fetal aneuploidy by shotgun sequencing DNA from maternal blood, PNAS-online vorab, 2008)

Според общодостъпната статистика в Уикипедиа, вероятността за болен зародиш при всяка двойка с жена до 40 е около 7%, при първи братовчеди 14%, както и е при жените над 40 г.

Майката на моят мъж го е родила на 39, той не само е нормален и здрав мъж, но и е с интелигентност над средната. Жената и след това е забременявала, но е решила да не ражда. До 45 без проблем една здрава жена в днешно време си забременява, въпросът е, че след 40 рискът е по-голям. От 35 нагоре нараства рискът, но след 40 той нараства експлоренциално.

Не знам, откъде имаш статистики, че днес, когато живеем почти двойно по-дълго от хората през Средновековието, нашата менопауза трябвало да идвала по-рано. Майка ми едва на 53 години загуби окончателно менструацията си.
Твърде ранната менопауза (преди 40 г.) т.н. Premature menopause се среща при 0,1% от жените на 30 на нашата планета и при 1% от 40-годишните жени. Тоест, 99% от жените до 40 си имат и след 40 менструация!
Причините за тази болест са автоимунни болести, химиотерапия, ДИАБЕТ (тук напомням, че според СЗО хората с наднормено тегло са кандидатите за тази болест), аномалии в Х-хромозомата и т.н.
И понеже аз не страдам от горните, както и майка ми и другите жени в семейството ми са имали менструация до поне 50-годишна възраст, се надявам, че поне до 35 ще имам и аз менструация. Точно до 35 смятам да родя и децата си, евентуално трето и до 40, както го е сторила и свекъвата ми.
Днес разполагаме и с високотехнологична медицина, поне хората, които могат да си го позволят. Но дори и бедните у нас, не раждат вече по полетата, има видеозон и за тях, има лекари и болници, а за жените след 35 и проверка за Даун и т.н.
Аз далеч не съм се наредила на „инвитро опашката“. Според гинеколожката си съм най-здравата гинекологично жена в практиката ?, ще си забременея на 30+ много добре. Ако все пак имам нужда от инвитро, няма да чакам държавата да ми го плати.
„Може човек да е млад да се омъжи, да има деца и да бъде щастлив“ - всичко може, ти си доказателство за това, но това е изключение. Тук не давам съвет на теб, която си щастлива, а на нещастната авторка. Има разлика, нали?
Иначе, за висшето по време на майчинство не знам, аз лично съм решила тогава да пиша докторска работа, но май бизнесът няма да ми остави време за това. Не съм на 30, но след 4 години ще бъда, смятаме с мъжа ми да родим децата си, когато стана на 30 и не преди това. Всеки сам си решава. Ние искаме да сме независими от старите, да имаме много заделени пари и собствена къща(и), както и да сме направили кариера и стаж. Това е НАШИЯТ ИЗБОР и го препоръчвам на хората, които още се чудят, както и на тези, които не са щастливи с направения вече.
Ти си избрала друг начин на живот, които също не е грешен, щом си щастлива. Можеш да го прокламираш също по форумите, но не разбирам, защо трябва да сме в конфликт, при положение, че в момента моите данъци и осигуровки плащат майчинството и детските градини на такива като теб?
Аз самата нито ще ползвам държавни детски градини, нито ще разчитам на майчинство т.е. дори съм полезна на такива като теб, решили да раждат по-рано?
Дори да си права, а не си, че след 30 жената не е била в състояние да забременява, то такива жени ще осиновят децата на жените-инкобатори, които са ги родили и са ги оставили на обществото. Нали така? Не вярвам обаче тези жени да са жени над 30 с добра работа и доход, по-скоро са ромки или млади момичета, които не могат да се грижат за тях...но това е вече друга тема.

П.П. друг път като пишеш, че жените над 30 едва ли не са старици, неспособни да заченат, бих те посъветвала да сложиш и някой източник. Ако беше вярно, нямаше нашата страна, която е с най-ниската възраст при родилките в EС да има най-високата детска смъртност в Европа след Турция (над 15 промила!), а една Германия, със средна възраст на родилките при 33 да има три-четири ПЪТИ по-ниска детска смъртност от нас - същото се отнася и за Франция, Испания, Италия...все страни с развито здравеопазване и по-висока възраст на родилките. (източник CIA World Factbook - Version Jan.1, 2011). Напомням, че при „детска смъртност“ става дума за мъртвородени деца и смърт при бебета. От 60-те години насам този показател у нас се подобрява (по-добро здравеопазване), макар че възрастта на родилките се е увеличила от 25 на 27 г.
Може би, поне СПОРЕД МЕН, би било по-полезно като общество да се концентрираме върху образованието си и постигането на определен стандарт на живот, а с това на по-богато общество и по-добро здравеопазване, вместо да оказваме обществен натиск жените да раждали под 30. Така, може би, би се повишила и раждаемстта в страната, защото когато човек има средства, по-вероятно е да си роди 2-3 дечица. (такъв е и моят семеен план - мъжът ми иска дори повече!)

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 7987ecc2a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Съгласна съм с 29, аз също смятам да създавам семейство след 30. Да, при някой случаи може да за почне по-рано настъпване на менопауза, но те са много редки. До колкото зная, забременяването става по-трудно едва след 35 минимум. Също нищо не се казва за мъжете. При тях възрастта също е важна.

Съгласна съм с 29 и за килограмите. 28, не виждам тя някъде да те обижда, а казва нещо, което е истина. Имам роднина, която е починала от инфаркт млада и заради такива проблеми. Иначе съм съгласна за всичко останало, което казваш. Според мен, може би при вас ключът е твоето себеуважение...

Не зная, но мисля, че когато една жена се държи като човек, а не като сексуален обект, може да постигне доста повече. Просто е лесно да се намери друго тяло, което да задоволява мъжа сексуално, но личността, която е харесал той, е единствена. В крайна сметка влюбването е в главите ни и може би понякога надделява....

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 9804b0306a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Ето ти първото което ми излезе в гугъл без да се заяждам с най- добри чувства.
Късна бременност
Автор: Проф. Борислав Стамболов, Завеждащ Клиника по АГ, ІІ Градска болница - София

Закъснялата първа бременност

Проучванията показват, че през последните едно две десетилетия на отминалият век, се увеличава относителният дял на жените около 35 години, които забременяват за първи път и износват първата си бременност.

Първата бременност и раждането около тази възраст (30 -33 год.) обикновено протичат без особени проблеми. Особеностите се увеличават и проявяват от 34-ата и особено след 35-ата година.

Рисковете за бременната и за очакваното поколение нараства през следващите години, което дава основание да се приеме определението възрастна първобременна и първораждаща. У нас в близко минало, без да се провеждат сериозни научно обосновани критерии, съществуваше определението възрастна първескиня за жена, която става майка за първи път след 28-ата си година.

Какви са рисковете?
Има различни усложнения и опасности, които дебнат бременната жена в тази възрастова група. При късната бременност, най-сериозният риск е повишеното артериално налягане.

Известни затруднения има и в случаите, когато не е уточнено какви са били стойностите на кръвното налягане на жената преди забременяването.

По-прецизни проучвания сочат, че тази патология засяга 10% от първобременните над 35 години, като относителният дял нараства до 40 и след 40 години. Артериалната хипертония преди забременяването, може да усложни развитието на бременността.

Кръвното налягане може да се повиши и във връзка с бременността и след раждането да се нормализира. Редовното и внимателно наблюдаване от специалисти на развиващатата се бременност, контролните лабораторни изследвания, спазването на определен хранителен режим, назначаването на подходящи медикаменти при необходимост, създават реални условия за износване на бременността, правилното развитие на плода и раждането му в най-подходящият момент, по най-подходящият начин.
В тясна връзка с артериалната хипертония и е повишената честота на прееклампсията. Тя се проявява с високо кръвно налягане, с белтък в урината и с отоци най-често по долните крайници.

Създавате се неблагоприятни условия, поради което плодът изостава в своето развитие. Редовното лабораторно и ехографско контролиране, регистрирането на сърдечната дейност на плода и пр. Са гаранция за своевременното откриване на отклоненията и предприемане на необходимите мерки за майката и за плода.

Диабетът на бременната, включително и появилият се във връзка със бременността, също създава проблеми, които трябва навреме да се обхванат и овладеят. Планирането на раждането при диабетичката и грижите за новороденото са твърде специфични и се обсаждат от екип от диабетолог, анастезиолог, неонатолог и при необходимост от други специалисти.

Сред останалите особености, които по-често съпровождат закъсняла първа бременност, са сърдечно-съдови, неврологични, хирургични, белодробни, бъбречни, туморни и други заболявания. При по-възрастни бременни по-често се среща кървенето през 9-те месеца и особено предлежанието на плацентата.

Спецификата и усложненията мотивират акушер-гинеколозите много по-често да прибягват до оперативно родоразрешение, предимно чрез цезарово сечение, в интерес на бременната и бебето. Операцията не следва да се предлага съвсем безкритично, тъй като е известно, че след нея дори в най-напредналите страни, могат да настъпят сериозни усложнения.

По безспорен начин много наши и чуждестранни проучвания доказват, че при възрастните първескини, особено след 40-годишна възраст, нараства делът на периталната детска заболяемост и смъртност.

Това става по няколко направления. Една част от плодовете се губят чрез спонтанни аборти в ранните срокове на бременността (7-12-а г.с.). Те са трикратно по-чести в сравнение с възрастта под 34 години. Една от причините за повишената перинатална детска смъртност са преждевременните раждания и изоставането във вътрематочното развитие на плода Проблемите се усложняват още повече след раждането преди 32-рата г.с. и тегло на новороденото под 1500г.

Жените над 35 години два пъти по-често раждат едри бебета (над 4000г), което създава проблеми в хода на раждането по естествен път с рискове от травматични увреждания за бебето или за майката.

Въпросът обаче, който най-дълбоко вълнува, майката и семейството, е вероятността да се роди дете с вродени малформации и впоследствие с отклонение в умственото развитие.

Хромозомните аномалии са след основните рискови фактори при раждащата в по-късна възраст. Връзката между възрастта на бременната и синдрома на Даун е известна отдавна. Вероятността нараства до 8.8 на 1000 новородени при майки над 40 години.

При майки под 35 години, тя е 6.6. рисковете съпътстващи възрастната първескиня , обясняват много по-високата перинатална смъртност, която достига 47 на 1000 при майки над 35 години, срещу 28 при майки под 35 години.
Смъртността продължава да е висока за децата и през първата година на живота им.

Надежда има!
Оптимизмът идва от големия напредък на медицинската наука и практика, който предлага най-прецизни биохимични и генетични изследвания в най-ранните срокове на бременността Съвременната организация на акушерската помощ приоритетно наблюдава закъснялата първа бременност и определя стпента на риска. Ако се окаже, че развиващата се бременност е напълно безперспективна, тя може да се прекъсне в подходящия срок и да избави семейството от горчиви разочарования. Партньорите могат да опитат късмета си отново и ако всичко е наред - да осъществят бляновете си за деца и родителство.

Един съвет
Понякога късно появилата се бременност не зависи само от Вас. Когато решението е във Вашите ръце, не го отлагайте за времето, след като завършите всички възможни специализации у нас и в чужбина, след като си намерите престижна работа, осигурите си жилище, автомобил и други удобства.

Времето неусетно отлита и когато всичко сте постигнали и решите да имате деца, това може да се окаже трудно постижимо или невъзможно.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 9804b0306a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Пак съм аз 28 Порових в нет и ако съберем процентите от рискове получава се така, че над 60% от жените който забременяват за първи път след 30год възраст е много вероятно да имат проблем ил да не могат да забременеят или те или детето да е болно а това си е толям процент

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 9a13f60f7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Хайде, стига - тогава на Запад хората по твоята теория трябваше да имат по-висока смъртност на деца и родилки....
И АЗ ПРОВЕРИХ В НЕТ (да ти имам и източника) и се оказа, че българките най-често умират при раждане, както и най-често раждат болни и мъртво родени деца. И са най-младите родилки в ЕС, в Европа само туркините ни бият по тези негативни фактори (едва ли е заради „преклонната“ им възраст при раждане).
Стига с глупости!
Моята свекърва е родила 3 здрави момчета над 30 ПО ЕСТЕСТВЕН ПЪТ. Тя е БИЛА АКУШЕРКА и на нея ? го обяснявай това - намерих в нета, че.....

Аз се разрових и намерих в нета, че 2012 г. е краят на света и ще дойдат извънземните да ни завладеят.
Моля ти се!

Преди жените са раждали на 16 и са умирали масово при раждане от родилна треска, защото и хал-хабер са си нямали хората от стерилна обстановка. И днес затова се ражда в болница - не заради чудесните ни лекари, а за да е стерилно, както и да може да се направи нещо, ако има проблеми.
Днес живеем почти двойно по-дълго от онези наши предци, раждали по нивите на 16 и съответно не раждаме на 16 по нивите! Имаме достъп до хай тек медицина, е - за хората, които могат да си го позволят.
Една колежка на майка ми се реши на второ дете на 35, както между другото хиляди българки в последно време, затвориха я в болницата като рискова родилка. Накрая ? писна и се самоизписа, защото ТЯ НЯМАШЕ ПРОБЛЕМИ С БРЕМЕННОСТТА. Време е и в България да се свиква с това, че жените не сме само инкобатори, учим и градим кариера, както и раждаме само деца, на които може да предложим бъдеще и образование... Та тази жена си роди без всякакви проблеми ЕСТЕСТВЕНО, не ходи на луди лекари повече и не им пълни касичките.

Не ми рови нета, а ми търси статистики от Евростат с промилите на мъртвородените и мъртвите родилки. Ако го направиш, ще се ужасиш, че страната ни държи предните позиции от както има статистика по тези показатели. В последните 2 години рязко сме направили все пак прогрес, но не е защото родилките са станали по-млади, а по-скоро, защото няколко болници решиха да си набавят апаратура и да поизчистят и ремонтират.

Аз не съм на 30, но за мен една жена на 30 не е някаква бабичка в критическата. Една здрава жена, която НЕ ПИЕ И НЕ ПУШИ, която спортува, не е генетично обременена, храни се здравословно, може не само след 30, а и дори до 40 да си роди деца.
Аз смятам на 29 да забременея, на 30 да родя първото, на 32-33 второто, но не смятам да се пазя след това особено и ако стане трето.... защо не! Свекърва ми ми е пример, има чудесно семейство с трима чудесни сина. Изобщо не се е занимавала жената с лекари и болници, не е взимала медикаменти и глупости - родила си ги е естествено - всички са здрави и интелигентни и никакъв проблем няма една здрава жена и след 30 да забременее.
Ти изкара 60% от жените над 30 направо неспособни да раждат и забременяват. Абсолютни приказки от нета!
Раждай на 16 като баба си, но не ми го рекламирай. И при една млада жена може да се случи всичко при раждането.... е, тогава ще я питат за парички - за това и онова изследване, за това и онова апаратче, за този лекар - да видим, дали ще има пари за тези работи, да видим дали ще има пари да лекува детето си, ако все пак се случи нещо.
Аз на 30 ще съм по-здрава (заради начина си на живот и генетиката си) от 99% от младите момичета и мога да си позволя най-добрите болници не само в България, но и в чужбина. На 19 не бих била в състояние и най-елементарните неща да си позволя, нашите трябваше да взимат заеми и т. н.

Всеки си прави сметката. Аз искам да родя над 30, имайки средства да раждам и да си гледам децата, имайки свой дом и стабилен човек до себе си. Никакъв „нет“ не може да ме убеди, че 60% от жените над 30 са едва ли не инвалиди, защото аз и в края на света 2012 не вярвам, както и в нашествието на извънземните.
Друг път, моля, преди да твърдиш разни неща, потърси в научната литература. Твърдеше, че жените над 30 в днешно време имали преждевременен климактериум, но се оказа, че не е така! ...само не почвай сега и мъжете над 30, че ставаш смешна...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 9804b0306a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Добре най- добрата ми приятелка е на 37 и прави вече трети опит за инвитро точно защото е чакала след 30 покрай нея се запознах с още около 15 такива жени искаш ли им ЕГН тата. Покрай тях пък съм запозната доста добре с всякъкви проблеми, защото всяка от тях е по различна причина стигнала до инвитро.
Немога да те разбера, нека не се караме, аз чета не фантасмагорий за извънземни, а статий подписани от лекари. Уж си много умна плащаш градината на децата ми, който са били на градина, когато ти си била на 12-13 ама нищо. Правиш се на много умна работлива но не знаеш аз какво работя и може да си окаже, че не ти за мойте деца плащаш. Пишеш все свекърва ми, та свекърва ми родила след 30, е добре имала е късмета да бъде от онея 40% щастливки и какво. Иди в кафетата близо до инвитро центровете рано сутрин и се заслушай какво си говорят дамите там, съжалавам, че не мога да ти дам трите им имена, но те говорят от опит те са препатили и познават нещата от първо лице.
А това е само инвитро ти даваш пример само със синдрома на даун а другите.
Каваш в европа не умирали, аз два пъти в България раждах знаеш ли отношението на лекарите ако не платиш аз платих. Бях свидетел, на съседното легло имаше момиче родилка на близнаци, тъй като ядосала лекарите като им казала, че не разполага с поисканата сума за едното бебе я отразали отдолу за другото корема и така цялата в шевове защото нямала достатъчно пари. В европа това е не допустимо но ние скъпа сме далече от европа и нашето здравеопазване още по далече от европейското, това го знам от източник Е. Петрова, която роди в англия и сега получава помощ за отглеждане на дете на стойност 1500 лири месечно, копие на Фактура не мога да пратя съжалявам, но мога да ти кажа, че в България помощите за отглеждане на дете били 35лв. Разликата между европа и България се оказва доста драстична.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 9a13f60f7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Мила 34, ако беше учила поне основи на статистиката и на висшата математика
1-во, щеше да знаеш, че жените в центровете за инвитро не са репрезентативна извадка, защото там са се събрали ИЗКЛЮЧИТЕЛНО жени с проблеми. И няма това да са 20-годишни, защото тези още не искат да имат деца и не са пробвали 10 години да имат. Най-вероятно точно 30 + годишните там вече от много години пробват и преди също са били неспособни да заченат. Това не е от възрастта, а от здравословни проблеми - гъбички, възпаления, запушени тръби, кисти и ко. Няма да отидат на 25 на инвитро, нали трябва да са пробвали поне година-две да правят дете!

2-ро Най-елементарна математика и статистика - не можеш да вземеш група от РАЗЛИЧНИ рискови фактори и да ги сумираш ей така. Ти си видяла в нета например, че се повишава с 0, 01 % вероятността от Даун, с 2% това, с 1 % онова, сумираш си ги и стигаш до цифрата 60% в пълно противоречие с каквато и да е наука! Зависимостта от два фактора можеш да изразиш във функция, повече от два фактора в една функция вече са мазало, камо ли да сумираш множество фактори. Не можеш например да прочетеш, че 1 цигара на ден повишава вероятността от рак с 1% и да заключиш, че който пуши 100 цигари на ден, със 100% вероятност ще се разболее от рак!

Не можеш да отидеш в център за инвитро и да заключиш, че хоп - жените над 30 били безплодни, само защото там са се събрали жени над 30.

Ами аз мога да отида в Столипеново и да заключа, че 100% от българите са от ромски пройзход, това репрезентативно и научно ли ще е?

Не се извличат статистически РЕЛЕВАНТНИ зависимости от частния случай, а обратното - от многото стигаш до зависимост, която е валидна за множеството.

Българското здравеопазване, както горе писах, е една от причините да сме много „добре“ в показатели като детска смъртност и смъртност при родилките. И това не е от днес и вчера, а от 70-те, когато започват да водят статистиката по тези показатели. Но това е симптом - болестта се нарича БЕДНОСТ, а ние сме една бедна държава. Не може с 16,80 лв. здравни на месец да очакваш здравеопазване на ниво ала развит свят! Но, ако човек е поработил и си е спестил пари, може и в България да си позволи много добро здравеопазване, а защо не да скочи до Виена да роди? Какъв е проблемът? Ами парите са проблемът. И хора, които раждат млади без да имат пари, са и у нас, и в чужбина ТОВАР И БРЕМЕ ЗА ОБЩЕСТВОТО.
Примерът с приятелката ти в Англия е показателен. Не се издават фактури, между другото, за приходи, а само за разходи. В Англия имахме допреди месец безредици на точно хора, израстнали на гърба на държавата и обществото. Много показателен пример как НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ - НЕ ТРЯБВА да се дават пари на социални номади, защото са решили да се плодят!

Системата на Запад, при която държавата взима от работещите и фирмите 80% от дохода им под формата на данъци, за да ги раздаде на неработещите, няма да продължи да съществува. Виж Гърция и всички държави PIGS(прасета) - Португалия, Италия, Гърция и Испания.
Англия е също една от най-задлъжнялите държави и изобщо нито здравеопазването, нито социалната им система са за пример. Аз предпочитам да съм заможна в бедна държава като България, отколкото да съм социален хрантутник в богата държава „прасе“, която е потънала в кредити. Българите поне не сме се налапали и охранили на гърба на бъдещите поколения.

В България вместо държавата да ти вземе доходите и да ги разпредели на бедните, семейството взима тази роля -свръх младите родилки нямат пари, съответно работещите ? родители на средна възраст трябва да се лишат от средства и стандарт на живот, заради нея. Много хубаво!
И да - здравеопазването е скъпо удоволствие и не може да чакаш държавата, обществото или празната НЗОК да ти осигурят здравеопзаване, което ще е на ниво 21 век. Ще получиш 20 век и пак е повече, отколкото ще получи една афганистанка, египтянка, индийка или китайка, да не говорим за африканките. С какво си повдече пък от тях?

А, който иска да се лекува като англичанка или германка, трябва да поработи малко повечко или да отиде там и да се опита да се нареди на социалната цицка, смучейки обществото и доходите на работещите. За мен такива хора са равни по определение на нашите роми, само че нашите поне живеят в мизерия и не мога да кажа, че източват кой знае колко държавата. Една българка, отишла в Англия да точи социални помощи ме кара да се срамувам от народа си. Проститутката поне върши нещо за хляба си и не е вредна за обществото, създава БВП и си плаща данъците, което не мога да кажа за социалните номади и те за мен са АНТИПРИМЕР, не пример! Авторката поне един ден може да си стъпе сама на краката, защото неволята учи, онези ще смучат, докато държавата не фалира и не им врътне кранчето, тогава ще излезнат на улицата и ще плачат крокодилски сълзи

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 9804b0306a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Чакай сега българката е омъжена за англичанин и той си живее там а тя тук. Парите който и се полагали са наистина поради нисък доход но дай да не нападдаме всички майки в България който вземат по 35 лв за отглеждане на дете, че те май са доста. А кажем ли на тях, че са социални номади лошо.
Ти май засягаш темата за ромките който раждат на 13-15 въобще не става дума за малолетни майки. Все пак ме е жал за бебе ромче независимо, че знам че от него ще стане голям циганин. И аз не съм съгласна ромите да ползват безплатно бърза помощ и раждане но такива са законите ако нямаше такива който ползват без никога да са платили щеше да е друго. Защо ли въобще съществуват социалните грижи като институция, пък и песионерите защо ли лапат от твойте данъци за пенсии като са напълно ненужни, като в бъдеще никога няма да създават БВП да мрът.
"Българите поне не сме се налапали и охранили на гърба на бъдещите поколения. " О тука грешиш, родителите ни по времето на комунизма достатъчно са се налапали и аз ходих на 14 дневни почивки за по 11лв семейно с нашите ол инклузив, поне два пъти годишно. И аз ядох хляб за по 30ст и пътувах с градски транспорт за по 6ст Това не е ли налапване за сметка на поколенията. Апартаментите който взеха за по 11000 лв-13000 лв. А да ти не помниш била си на 5 когато се развали рахатлъка. Аз поне намазах в детството.
Терминът фактура показва, че пари дължим или ни дължат. В всяка банка издават фактура или извлечение за приходи но няма значение.
Не съм сумирала 60те% направо ги чух от лекар наготово. Още преди 11 год когато се наложи да лежа в патологична бременност. Ако се сумират така както казваш може да излязат над 120% което е наистина глупаво дори да не си учил висша математика.
П. П Пиши харесва ми да споделям информация с вас №35

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: b369424d33
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   №34 аз съм над 40г и не съм бабичка бъди убедена, нито някоя повлекана. Познавам няколко жени едната от който роди на 43 години. Сега дъщеря и е студентка в чужбина със стипендия за успех/жената е бедна, за да натика детето си платено някъде/но то е кадърто и красиво като киноактриса.

Не дрънкайте глупости а вземете отношение по темата под която сте писали. Стига сте рисували злобни и гадни картини пред момичето. Всеки може да наругае и "удари падналия". Затова стига сте занимавали публиката с простотий. Всяка жена е жена до самия си край. Стига с ЕГ№-та и глупости. Кажете нещо бодро на това съсипано момиче. Жени сме бе хора!!!
Нека се подкрепяме.

За мъжете виновен мъж няма, а ние се упрекваме и разменяме тъпи съвети. Когато стане дума, кой е виновен, то тогава винаги са виновни мъжетае. Виновни са и когато са прави и невинни. И най-умния мъж е по-глупави от най-простата жена. Защитавайте се една друга. Никой не може да е сигурен, че утре няма да бъде в по-лоша ситуация.
Никой!

Затова нека не дърпаме дявола за опашката. Нека подкрепим авторката с каквото можем. Успех момиче.

Запомни:когато бягаш след един мъж, той те прави на маймуна. Я му обърни гръп и си карай живота, не го питай нищо, не му се предлагай и не му угаждай. Не се питай какво да направиш и как да го привлечеш. Недей! Гледай себе си и то без да го здразниш и парадираш с това.

Можеш го, всички го можем. Първо ще се изкефи на свободата си, след това ще започне да си задава въпроси и накрая ще се озове в твоята ситуация. Нека не ти пука за него-тогава на него ще му пука за теб!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: aa7f1b08b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   По една или друга причина мъжа ти е станал асексуален. Обикновено при силен стрес. Нормално е да е асексуален като си в напреднала бременност и малко след раждането -- това предпазва жените и изобщо приматите да не абортират и да няма инфекции. Дължи се на хормони. При някои мъже асексуалността не минава лесно след раждането, т. е. остава и след раждането. Може точно това да е станало с мъжа ти. Необходимо е да се рестартира половата му система. Става след наколко акта. Става с една доза NO2, но разбира се затова е нужен доктор.
Ако имате достатъчно пари намерете сексолог. Ако искате да запазите връзката трябва да съживите секса.
Трябва да намерите изход от ситуацията. Най-добре е да намериш някой на който може да оставиш детето за седмица две. И да опитате да отидете някъде сами. Гледай да си смениш дрехите и особено бельото през тези седмици. Пробвай да го съблазниш в ситуации в които не сте правили секс. Важно е детето да не е с вас. Или покажи че не ти пука дали го правите пред детето. Може и да ти пука, но веднъж дваж ще се прежалиш.
Ако проблема не е в сексуалното влечение а в ерекцията, т. е. не може да се задържи надървен -- малко виагра ще е от голяма полза -- половин хапче стига на тази възраст. Опитай се да погледате порно но малко 5-6 минути и като се възбуди действай агресивно.
Няма полза да говориш -- мъжете се срамуват да говорят за сексуалните си проблеми дори с жените си. Ако се рестартира всичко ще тръгне отново. Където е текло пак ще тече.
Понякога липсата на интерес се дължи на стрес, който съвсем не е в семейството. Нормално е в работата и с шефовете му. Все пак ако почнете отново нормален и чест секс ще се подобри и в това отношение.
Че сте млади е само предимство. Щом като може да се издържате нормално всичко е наред.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker